De Jong lovend: ‘Hij is eigenlijk een beetje de hoer van het elftal’

Dinsdag, 23 april 2019 om

Fabian Serrarens was dinsdagavond goud waard voor De Graafschap, door op eigen veld tegen directe concurrent FC Emmen het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. De middenvelder annex aanvaller profiteerde in de openingsfase van gestuntel van doelman Kjell Scherpen en bezorgde De Graafschap zo drie belangrijke punten. Trainer Henk de Jong is na afloop lovend over Serrarens.

Serrarens speelde dit seizoen al op diverse posities. Meestal in de spits, maar in de uitwedstrijd van medio april tegen PSV speelde hij bijvoorbeeld centraal op het middenveld. "Hij is het hele jaar al belangrijk is voor ons. Ook vanaf de bank. Nu speelt hij weer en dan vanaf het middenveld. Hij is eigenlijk een beetje de hoer van het elftal, maar dat doet hij altijd met verve", vertelt De Jong na afloop met gevoel voor humor aan de NOS.

De oefenmeester van De Graafschap had zijn zenuwen dinsdagavond niet altijd onder controle. "Ik ben wel tien jaar ouder geworden. Je wilt het zo goed doen voor de mensen en voor de jongens. Ik schreeuwde de longen uit mijn lijf, want er gaat ook heel veel fout. Maar die jongens luisteren dan ook. En hup, daar gaan ze weer. Soms horen ze je niet, maar soms ook wel. Dan zie je ze toch weer gaan, én weer gaan, én weer gaan."

De Graafschap komt door de overwinning op Emmen na 32 competitiewedstrijden op 29 punten en heeft daarmee voorlopig afstand genomen van hekkensluiter NAC Breda, dat na 31 competitieduels 22 punten heeft. De Doetinchemmers staan nu zestiende; de veilige nummer vijftien Emmen heeft 32 punten. De Jong is hoe dan ook tevreden als De Graafschap directe degradatie dit seizoen ontloopt. "In de winterstop waren we nog gedegradeerd voor iedereen, hé", verwijst hij naar de rampzalige eerste seizoenshelft die De Graafschap kende.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door sugoiryan)

C'est passe voor Nac, helaas... De Graafschap heeft zich goed herpakt na de winterstop. Chapeau!

Kijk nou maar uit met dit soort termen tegenwoordig. De LGHTB achtige belangenverenigingen zitten al achter hun bureau te schrijven op wat voor manieren ze zich gekwetst voelen.

23 april 2019 om 23:51

dit zijn pas teksten van henk de jong, speaking of, ik ben over een uur terug

23 april 2019 om 23:57

Volgens mij staat een beroep los van seksuele geaardheid. Dat jij dit aan wil halen omdat je moeite lijkt te hebben met dergelijke belangenverenigingen(welke helaas hard nodig zijn), is dieptreurig.

24 april 2019 om 01:10

Nou, toevallig wordt in dit stuk een beroep aangehaald waarbij seksuele geaardheid toch wel van belang is. Wil je ongewenste verassingen voorkomen.

24 april 2019 om 12:40

Staat dat los ja? Ben benieuwd of jouw geaardheid wat uitmaakt bij het zoeken van een hoer, gewoon uit nieuwsgierigheid. En daarbij is zijn gedachtegang niet gek en zijn er ongetwijfeld meerdere as we speak aan het pennen. Deze belangenverenigingen zijn wellicht nodig maar werken op deze manier niet mee.

24 april 2019 om 00:23

Je vergeet in de haast even de Quiaps, kan de beste overkomen.

On:
Ik vind die Henk de jong echt een geweldige kerel, zegt vaak waar het op slaat en is ook gewoon een charmante man. Van mij mogen er meer mensen zijn zoals hij.

Pas nou op Henkie, dalijk krijg je allemaal boze hoeren aan je kop haha

Zolang hij het maar uit vrije wil en veilig doet is er niks aan de hand. Maandelijks je GGD testje halen en gaan met die banaan!

Heerlijke teksten... zo hoort het, i.p.v. die ingestudeerde praatjes... keals onder mekoar, mooi wark..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Actuele wedstrijden

32 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren