Analisten filosoferen hardop: ‘Hij kan bij Man United uitstekend renderen’

Dinsdag, 23 april 2019 om

Dusan Tadic lijkt op dit moment het beste voetbal uit zijn carrière te spelen. De dertigjarige aanvaller van Ajax was dit seizoen in 51 officiële wedstrijden al goed voor 34 doelpunten en 21 assists en is met zijn enorme productiviteit belangrijk voor de Amsterdammers. Arnold Bruggink en Kenneth Perez vragen zich dinsdagavond na de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen Vitesse af of Tadic op zijn leeftijd nog een stap hogerop zou kunnen maken.

Tadic verzorgde tegen Vitesse vanaf de strafschopstip twee doelpunten en bereidde ook nog eens de openingstreffer van Hakim Ziyech voor. "Voetbal wordt met het hoofd gespeeld. Ik denk dat een club als Manchester City dan net nog een stapje te hoog is, omdat bij die club nog betere spelers rondlopen, zoals bijvoorbeeld David Silva. Maar ik denk dat hij bij Manchester United uitstekend kan renderen", filosofeert Bruggink hardop bij FOX Sports.

De oud-middenvelder van onder meer PSV en Hannover 96 vindt wel dat Tadic deels afhankelijk is van de spelers om hem heen. "Het gaat er ook om welke spelers je om hem heen zet. Ik denk namelijk dat hij slimmer is en anders denkt dan heel veel andere jongens. Uiteindelijk maakt dat het verschil in het voetbal, denk ik."

Tadic speelde eerder in de Premier League al voor Southampton."Tottenham zou misschien een goede club zijn voor hem", wordt Bruggink aangevuld door collega-analist Perez. "Dat is een ploeg die ook echt wil voetballen en ze hebben natuurlijk veel spelers in de selectie met een verleden in de Eredivisie", zegt de Deen, verwijzend naar onder anderen Christian Eriksen en Jan Vertonghen.


Poll

Denk jij dat Dusan Tadic goed genoeg is voor een club als Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door nederland79)

Tadic zou bij United een van de beteren zijn maar er valt te weinig eer te behalen hier. Spelers snappen het spelletje daadwerkelijk niet en je krijgt alleen maar kansloze lange ballen je richting op. Lekker bij Ajax blijven of naar een subtopper in Duitsland.

23 april 2019 om 23:35

ik hoop dat jullie er gauw weer bovenop komen. united is toch een team dat voor alle prijzen hoort te strijden. heb je enig idee welke spelers united op het oog heeft voor volgend seizoen. en wie zouden jullie united fans nog graag zien komen. ik ben benieuwd.

24 april 2019 om 00:08

Naar verluidt spelers zoals Koulibaly, Skriniar, Alderweireld, Wan Bissaka, Ndombele, Bruno Fernandes, Rice Sancho, Felix. Alderweireld, AWB, Rice, Bruno en Ziyech/Sancho/Pepe zou ik geweldig vinden. Zie het niet gebeuren.

24 april 2019 om 00:10

Ziyech komt fysiek te kort coor de BPL en is te slordig met de kansen. Zeker een Sancho is een ander niveau tov ziyech. Bovendien is Sancho 19 en niet rond de 25 zoals ziyech. Liever 80 miljoen voor Sancho dan 40 voor ziyech

24 april 2019 om 00:28

Hij komt voor de PL fysiek te kort maar is een uitblinker in de CL. Het begint irritant te worden hoe erg de PL wordt overschat. Ja als je hem de hele tijd lange ballen geeft en puur countervoetbal laat spelen, kick and rush komt hij fysiek tekort. Ik vind Sancho niet van een ander niveau en ik zie zelf geen reden voor Sancho om naar United te gaan. Kan een stuk beter of lekker blijven bij Dortmund.

24 april 2019 om 00:46

Haha heel goed Ajaxcunian. 80 procent van de PL komt dan voetbal vermogend tekort. Dat heeft Ziyech dan weer bij uitstek.

24 april 2019 om 02:22

Onzin natuurlijk. De top-6, Everton, Leicester, Wolves spelen echt allemaal goed voetbal. Dan heb je nog een Crystal palace en een West Ham met hele aantrekkelijke voetballers. Ja dan zijn er nog genoeg clubs die het typisch engelse voetbal spelen, maar laten we niet overdrijven.

24 april 2019 om 06:30

Nou ja, Chelsea, United spelen echt niet zulk goed voetbal. Everton is de laatste tijd goed en Wolves/Leicester spelen goed tegen toppers maar onderling tegen zwakkere ploegen is het ook niet zo veel.

24 april 2019 om 10:37

Als je voor Sancho geen reden ziet om Naar ubited te gaan en voor ziyech wel. Dan zijn ze wel degelijk van een ander niveau. Bij de BPL is het voetbal lang biet altijd goed, maar de intensiteit is altijd hoog. Dat was voor tadic ook een reden er weg te gaan

24 april 2019 om 14:44

Die hebben praktisch een volledig nieuwe selectie nodig als ik het zo lees. Laten ze eens beginnen met een spelopvatting en dan pas na te denken wie ze daarvoor nog nodig hebben en de rest met jeugd op te lossen.
Ziyech laat het al jaren zien en is nog steeds jong met de beste jaren voor hem.

24 april 2019 om 08:05

Hahahaha sorry hoor, hij heeft in Engeland gespeeld en redde het al niet om daar de topspeler te zijn die hij natuurlijk bij Ajax opeens wel is...

24 april 2019 om 09:16

Hij liet daar zien over genoeg kwaliteiten te beschikken, vooral in zijn eerste periode. Maar dan krijg je opeens weer een andere trainer voor de boeg, of wordt je gebruikt als een soort wingback ofzo.

Ik vind Ajax de ideale club voor Tadic. Gewoon lekker blijven.

Hij was de premier legeau zat, vandaar dat hij voor een club buiten de competitie koos. En hem zie ik niet zo snel weggaan net als van de beek.

tadic naar utd, hou toch op professor dokter. sommige mensen slaan altijd door. tadic is te goed voor de eredivisie, te zwak voor de absolute top. utd heeft mbappes, fitte bales, koulibalys, kantes nodig.

23 april 2019 om 23:29

Je kan niet te goed zijn voor een competitie. Daarbij is dit Ajax wel een niveautje hoger dan United dus ik begrijp niet helemaal waarom hij wel de ster bij dit Ajax zou kunnen zijn en dan niet bij een stap terug.

Als Tadic en een groot deel van de selectie gewoon bij Ajax zou blijven, zou dat de ideale situatie zijn. Want dan kan je nog een jaar Europese top zijn.

23 april 2019 om 23:38

Dit Ajax draait veel beter, maar aan het eind van de dag heeft Utd natuurlijk een veel sterkere selectie.

23 april 2019 om 23:39

Ajax blijft natuurlijk nooit in dezelfde samenstelling, we weten al wat de Jong gaat doen en dat zal natuurlijk al een flinke aderlating zijn. Verder is man Utd natuurlijk niet perse een niveau terug want de eredivisie is natuurlijk een veel mindere competitie. Ik begrijp dat Ajax verder is gekomen maar met die logica van jou zou zelfs Real een mindere stap zijn. Ik denk daarnaast ook niet dat hij meer kwaliteiten heeft dan een speler als Mata. Bij Ajax kan hij wat aanvallender spelen en mag hij bijvoorbeeld alle penaltys nemen, dit zal bij United natuurlijk vele malen minder zijn. Ook is het erg opportunistisch om nu te zeggen op basis van dit seizoen dat hij Man Utd aankan in zijn voorgaande seizoenen in de PL heeft hij dat in ieder geval niet laten zien.

23 april 2019 om 23:56

Ik zeg nergens iets over de competitie, over of Ajax in deze samenstelling blijft en over individuele kwaliteiten. Ik heb het over het niveau dat dit Ajax haalt en wat Tadic aankan. Dit Ajax haalt absoluut topniveau, super hoog tempo met mooier voetbal dan ik United de afgelopen 10 jaar heb zien spelen. Dat betekent dat Tadic dus geschikt is voor de absolute top, gezien hij een van de sterren is die zelfs nog vooruit kan denken in dit hoge tempo.

Het is helemaal niet zo opportunistisch gezien Southampton dit niveau nog nooit gehaald heeft. Ik denk dat wanneer je Ronaldo of Benzema bij Southampton neerzet, het ook niet allemaal zo geweldig is omdat het team domweg niet goed genoeg is om dit niveau te halen, te kunnen domineren, de tegenstander kapot te spelen.

23 april 2019 om 23:57

@daannl-12: Ik moet nog zien waar de sterren van dit Ajax na Ajax spelen en of die geweldige selectie van United dat niveau ooit gaan halen.

24 april 2019 om 00:07

@myvision United is periodes de beste club van de wereld geweest. Tussen 2007 en 2009 bijv. Dus de potentie is er zeker dat ze weer terug komen bij de absolute top ooit weer. Ajax met united vergelijken is als appels met peren. The sky is the limit bij united. Daar kan Ajax nooit aan tippen. Als je 30 jaar vooruit kijkt is dr kans groter dat united weer absolute top is dan dat Ajax definitief aangehaakt is bij de Europese top

24 april 2019 om 00:18

Als je het over potentie hebt, is Ajax al sinds Cruijff ongeveer de Europese top. Ajax heeft altijd nog de meeste spelers in Europa opgeleid.

Wat bijzonder dat je bij United wel 10 jaar terug mag en bij Ajax nooit. In de jaren '70 heeft Ajax Europa kapotgedomineerd, midden jaren '90 ook een lustrum, twee jaar geleden leek er een korte opleving maar nu blijkt het toch iets meer te zijn, het lijkt er op dat de fluwelen revolutie zoden aan de dijk zet. Ajax lijkt steeds weer in een bepaalde conjunctuurgolf hoogtepunten te kunnen bereiken.

Het is vrij zwak van je dat je of over 10 jaar geleden of over een pakweg 30 jaar in de toekomst gaat praten terwijl in het nu Ajax een niveau hoger is dan United. Die vrij arrogante houding, ik hoop dat ook de clubs in Engeland die vasthouden, want dat is een van de redenen waarom Ajax steeds toch weer kan aanhaken. Omdat ze qua spelbeeld, filosofie en spelvreugde nooit afwijken van waar ze vandaan komen. Daar zou United nog heel wat van kunnen leren.

Ajax heeft 4 Europa Cups I, Man United 3. Ajax loopt dit jaar eerder uit, dan dat United inloopt. We leven in het nu toch?

24 april 2019 om 00:19

@myvision: Ik moet nog zien of de sterren van dit Ajax naast De Jong en De Ligt ooit goed genoeg zullen zijn voor de subtop/middenmoot van de BPL, laat staan één van de grootste clubs in de wereld.

24 april 2019 om 00:23

@gloryunited: In mijn ogen is united in die periode helemaal niet het beste team geweest. Ze hebben in die periode wel een keer de champions league gewonnen. Wel ben ik met je eens dat een aantal Ajax fans het naar hun hoofd is gestegen en dat zij geen reëel beeld meer hebben van de status van hun club. Zij moeten toch ook beseffen dat het vertrek van Frenkie de Jong en De Ligt niet makkelijk is op te vangen?

Een aantal andere spelers zal ook merken dat die belangstelling er nu is. De garantie dat die interesse er volgend jaar ook is bestaat niet. Daarom geef ik die jongens groot gelijk als zij nu hun dromen najagen. Hoe jammer dat ook is als Nederlandse voetbal liefhebber. Ook al hield je wel de ploeg bij elkaar, het had volgend jaar gewoon in de groepsfase over kunnen zijn.

24 april 2019 om 00:27

Eén van de grootste clubs van de wereld op dit moment? Ik zeg niet dat ze allemaal naar City of Spurs gaan hoor..

24 april 2019 om 00:35

De samenstelling van de grootste clubs van de wereld verandert toch niet elk seizoen? United heeft (naast haar werkelijk gigantische naamsbekendheid/reputatie) als ik mij niet vergis de hoogste begroting van de wereld.

24 april 2019 om 00:39

Mijn punt is dus dat Tadic in het huidige Ajax, wat het niveau haalt van een absolute topclub, ook absoluut top rendeert. Dan lijkt het mij, dat hij met gemak dat kan bij andere clubs. Zelfs bij de club met de hoogste begroting.

Nu zegt dat natuurlijk niet alles, die begroting. PSG zie ik niet zo snel de CL winnen.

24 april 2019 om 00:57

Ajax stijgt boven zichzelf uit, zodoende Tadic ook. Het verleden laat juist zien dat die dit niet kan (anders had zijn plafond niet bij Southampton gelegen). Tadic speelt in een team waar alles op dit moment precies goed valt. Kijk naar een Arnautovic; die zou er bij Ajax 35 inschieten, maar heeft het toch vrij moeilijk bij West Ham. Tadic komt, met alle respect, niet in de buurt van het niveau dat de top van de BPL nastreeft.

23 april 2019 om 23:40

@bochherief hou toch op. Die spelers willen in de top spelen, niet bij united zonder cl

23 april 2019 om 23:42

ik heb nergens gezegd dat ze bij utd willen spelen. ik zeg dat utd dat soort spelers nodig heeft om terug te keren in de top.

23 april 2019 om 23:47

Maar als je die niet kunt krijgen moet je dus wat anders. Op dit moment kun je beter excellerende Tadic hebben dan n donders dure alexis

23 april 2019 om 23:40

Mooi zo, lekker Bale's en Kanté's kopen, dan blijft Dusan lekker bij ons in Amsterdam, win-win situatie. OT: Tadic vertrekt sowieso niet naar de PL deze zomer hoor, daar is hij juist zeer doelbewust vertrokken. Sterker, ik denk dat hij helemaal niet vertrekt, heeft gewoon een goed contract, behaalt mooie successen met dit Ajax en hij en zijn gezin voelen zich goed op hun plek in Amsterdam, ik zie geen reden om direct weer te vertrekken. Nog lekker een paar jaar knallen bij Ajax en dan terug naar Servië, lijkt me een top plan!

23 april 2019 om 23:43

als t tadic gaat om relaxed te kunnen ballen, zonder hoge druk (klinkt als een ambtenaar), waarom zou hij niet naar het verre oosten gaan waar hij en zn zaakwaarnemer 5x meer kan verdienen?

23 april 2019 om 23:57

Misschien omdat hij liever heeft dat zijn kinderen hier opgroeien en niet in het Verre Oosten?

23 april 2019 om 23:58

Omdat hij Nederland een prettig land vindt om in te wonen (o.a. voor zijn kinderen). Hij speelt gewoon de halve finale van de CL in zijn eerste seizoen he? En in de PL heeft hij ook al vier seizoenen avhter de rug waarin hij driemaal een top prestatie leverde door 7e, 8e en 9e te worden met Southampton. Wat een onzin om te doen alsof die man een beetje aan het relaxen is. Heeft gewoon al ruim 50 duels gespeeld dit seizoen hoor. Niet iedereen wil in Verweggistan spelen voor veel geld, sommigen vinden spelen in een fijne omgeving voor veel, maar iets minder, geld gewoon fijn he. Hij is nu ook al multimiljonair en verdient de komende jaren nog miljoenen bij Ajax waar hij kan schitteren in de CL. Of hij kan voor 4 man en een paardenkop spelen in de Verenigde Arabische Emiraten, sja maar net wat je prefereert.

Hij zou denk ik wel iets voor Borussia Dortmund zijn.... Proberen ook te voetballen en is ook een relatief grote club

23 april 2019 om 23:36

Zeker geen gek idee. En ook dicht bij Nederland, waar Tadic het prettig wonen vind. Zou heel goed kunnen passen.

24 april 2019 om 00:00

Dortmund investeert doorgaans in wat jongere spelers die nog veel kunnen groeien en waar winst in zit.

24 april 2019 om 07:22

Toch vind ik Ajax een grotere club dan Dortmund, ondanks die 80.000 in het stadion. Ajax heeft internationaal gewoon meer allure.

Hoe denken jullie hierover? Stel dat ajax de triple pakt, welke ajacied gaat dan het hoogst eindigen in de ballon dor verkiezing?

23 april 2019 om 23:39

ik denk toch dusan tadic. heeft leuke stats in de champions league en eredivisie. maar je weet maar nooit. misschien dat op een of andere manier toch frenkie de jong of de ligt bovenaan eindigt.

23 april 2019 om 23:42

De Jong, De Ligt en Tadic staan er internationaal het beste op. Wie het hoogst gaat eindigen, hangt ook af wie er in de komende 3 Champions League duels het meest gaat uitblinken.

24 april 2019 om 07:33

Ik verwacht toch Tadic, De Jong of De Ligt, maar ik denk niet dat ze bij de top 5 in de buurt komen. Het is toch meer een echte teamprestatie van dit Ajax.

Vind de Premier League nu niet direct de meest geschikte competitie voor hem, volgens mij heeft hij dat zelf ook aangegeven. Een club in Spanje of Duitsland zou perfect zijn, een Bayern, Real of net ietsjes daar onder. Al hoop ik dat hij nog een jaartje in Nederland te zien is

Hierin slaan ze natuurlijk weer volledig door.

23 april 2019 om 23:49

Waarom...is hij zoveel minder dan llorente en lamela en zo? T is geen kane maar dat hoeft ook niet gelijk

24 april 2019 om 00:00

Zoveel minder? Nee, hij is gewoon beter dan die twee.

24 april 2019 om 00:02

Llorente heeft een hele specifieke kwaliteit. Daarom zit hij als stormram bij de spurs. lamela is met de bal echt fenomenaal en technisch veel vaardiger dan tadic. Als tadic kapt, rolt de bal best ver weg nog. Lamela heeft de bal geplakt aan zn voet

24 april 2019 om 00:23

Dat zijn de bankzitters van Tottenham? Niet bepaald het niveau dat de top van de BPL nastreeft.

24 april 2019 om 10:02

das allemaal mooi, maar Tadic maakt het verschil in de CL terwijl we daar lamela niet zien

Tadic lekker bij Ajax blijven, was weer een voor opgezet spel bij fox. Ze proberen ook echt van alles om maar een beetje sensatie te krijgen. Het niveau van interviews geven is ook bedroevend net als Jan Joost de onrust stoker, met zijn voetbal kennis.... die hij niet heeft en ook nooit zal krijgen. Gelukkig dat Ten Hag wel fatsoenlijk bleef, maar je zag dat ie kookte over Tadic en een niet te noemen transfer.

24 april 2019 om 07:24

Inderdaad. Zwaar irritant. Die Jan-Joost denkt ook dat ie het helemaal is.

Tadic zou veel meer kunnen verdienen bij United maar hebben ze ook een beter elftal, dacht het niet!

Voor de top in Premier League komt ie tekort denk ik. Word heel anders gevoetbald. Had het zelfs niet makkelijk bij Southampton 21 goals in 4 seizoenen zeiden ze. Kijk ook maar naar Mahrez die super was bij Leicester omdat ie daar de man was. Geen schim meer van de speler die hij 1 of 2 jaar geleden was. Vertrouwen doet ook wat met een speler en bij Ajax is hij de man.

Mensen kunnen ook overdrijven zeg. Ja Tadic is een heerlijke voetballer. Zeker voor Ajax en de Eredivisie. Maar toch zeker niet de verlosser voor dit zooitje bij Man U. En ja Ajax speelt dit seizoen geweldig maar dat is nooit een garantie gebleken voor de toekomst. Roma haalde vorig jaar de halve finale. Monaco paar jaar geleden. Schalke ook. Dortmund de finale. Het is nou niet zo dat hun spelers een garantie waren om de wereldtop te halen. Tadic is potdomme 30 en speelt zijn eerste echte topseizoen. Straks gaat met nog zeggen dat Barcelona Schone moet aantrekken.

Ik word er altijd een beetje simpel van. Analisten die hardop nadenken over transfers die toppers in de Nederlandse competities kunnen maken, om vervolgens weer te janken over het niveau hier. Niet dat het bij Tadic gaat gebeuren, maar ik durf te wedden dat dit gekonkel bij minder volwassen spelers leidt tot zelfoverschatting en te vroege transfers.
Tadic moet gewoon lekker bij Ajax blijven, hier speelt hij in een voetbalfilosofie die hem als gegoten past. Over een paar jaar misschien nog cashen in china/zandbak.

24 april 2019 om 07:29

Inderdaad. Daar stoor ik me al jaren aan. Tadic zit perfect op zijn plek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

45 jaar
11 fans

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren