Perez keihard: ‘Ik heb geen keeper gezien die zoveel fouten heeft gemaakt’

Dinsdag, 23 april 2019 om

Kjell Scherpen zag er dinsdagavond niet voor het eerst dit seizoen slecht uit bij een tegendoelpunt van FC Emmen. De negentienjarige doelman verwerkte in de uitwedstrijd tegen De Graafschap na twaalf minuten voetballen een terugspeelbal beroerd, waarna Fabian Serrarens kon scoren. Kenneth Perez is bijzonder kritisch op Scherpen.

De Deense analist benadrukt bij FOX Sports dat Scherpen niet voor het eerst dit seizoen schuldig is aan een tegendoelpunt. "Deze jongen kan niet zo goed keepen. Ik heb dit seizoen geen keeper gezien die zoveel fouten heeft gemaakt, met een tegendoelpunt tot gevolg", is de oud-middenvelder van onder meer AZ hard in zijn oordeel.

Perez verwijst onder meer naar het slippertje dat Scherpen anderhalve week geleden beging in de uitwedstrijd tegen NAC Breda (1-1). De jonge sluitpost verwerkte toen een ongevaarlijk schot van Luka Ilic in de slotfase slecht, waardoor Erik-Palmer Brown NAC langszij kon brengen. "Als hij die bal normaal had gepakt, dan was FC Emmen nu al bijna veilig geweest."

"Het is niet erg, want hij is heel jong en hij heeft natuurlijk een persoonlijk drama meegemaakt", vervolgt Perez, refererend aan het overlijden van Scherpens broer Jorg in februari. "Dat neem je mee in je beoordeling. Alleen eenmaal op het veld, word je beoordeeld op hoe je speelt. Deze fout is zowel voetballend als keepend een fout."


Poll

Vind jij de kritiek op Kjell Scherpen terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door remcob)

Heeft nog veel te leren inderdaad. Vandaag ook weer een slechte bal naar de tegenstander toe. Dat kost je gewoon onnodige punten terwijl je al veilig had kunnen staan

23 april 2019 om 19:57

Bizar dat Ajax daar interesse in heeft, zelfs voor jong-ajax vind ik hem niet goed genoeg. Wellicht dat hem kopen en gelijk verhuren voor komende 2/3 seizoenen helpt? Ik weet het niet hoor.

23 april 2019 om 20:19

Volgens AT5 en het Parool heeft scherpen een paar dagen geleden getekend?

23 april 2019 om 20:39

Ik snap de interesse ook niet. Tuurlijk kun je een keeper trainen, maar zie het talent niet echt. Week in week uit bepalende fouten.

23 april 2019 om 21:39

Hij is 19 geloof ik.... Keeper's komen over het algemeen later op het niveau eredivisie dan spelers.... Geef het tijd..

Vind hem niet zo slecht als Perez hier voor doet komen, maar ik vind het absoluut geen aanwinst voor een topclub in Nederland. Natuurlijk is hij nog jong en heeft hij wel de lengte, maar het ontbreekt in moment aan een vrij essentieel onderdeel. Namelijk 'talent'. Wel zonde want door het gedoe met de f-side hoopte ik wel dat hij voor ons zou tekenen.

24 april 2019 om 10:13

Een goede keeper pakt 10-12 punten per seizoen voor een ploeg (door op belangrijke momenten cruciale reddingen te verrichten). Deze jongen heeft Emmen dit seizoen zeker 12 punten gekost. Hij zit dus nog heel ver van het niveau goede keeper vandaan. Ik vind het dan ook een bijzonder slechte keeper op dit moment. Hij heeft de bouw en mentaliteit om een goede keeper te worden, maar motorisch en qua inzicht heeft hij het totaal niet. Misschien denken ze dat bij Ajax te kunnen aanleren, maar ik heb er een hard hoofd in. Maar wie weet maakt hij eenzelfde ontwikkeling door als Onana.

24 april 2019 om 13:17

Als ik het goed begrijp had Emmen dus met een goede keeper 4e gestaan met 56 punten? Lijkt me toch sterk hoor.

24 april 2019 om 15:02

Emmen heeft niet heel veel wedstrijden gespeeld die op 1 doelpunt beslist zijn en waar de keeper echt punten had kunnen pakken, maar had daar een echt goede keeper op de goal gestaan, dan hadden ze nu een zeer goede kans gehad op het spelen van play-offs voor Europees voetbal. Emmen is geen wereldploeg, maar speelt als team best goed. Als je dan mee zou tellen dat alle blunders van deze jongen die ze punten hebben gekost (12 punten) waren tegengehouden en in 4 andere wedstrijden een punt had gered, dan hadden ze nu 16 punten meer gehad en stonden ze gelijk met Heracles.

Normaliter kan een hele goede keeper bij een goede ploeg natuurlijk makkelijker punten pakken (immers, minder schoten op zijn doel en 2 cruciale reddingen kunnen al het verschil tussen winst en verlies maken). Bij Emmen moet je soms 8 cruciale reddingen maken om punten te pakken, dus helemaal vergelijken kun je het niet, maar puur en alleen gelet op de blunders en het nagenoeg uitblijven van geweldige wedstrijden/reddingen geeft mij het idee dat met een hele goede keeper 16 punten extra mogelijk zou zijn en met een redelijk goede keeper minimaal 10 punten.

24 april 2019 om 16:29

Emmen spelen om Europees voetbal? Dat kan je niet met droge ogen beweren. je beredeneringen zijn op geen enkel moment op feiten gebaseerd. Je hebt zelf becijferd wat het aantal "cruciale reddingen" is en vervolgens maar even beredeneerd hoeveel punten dat zou opleveren. Nergens heb je iets van feitelijke onderbouwing. 16 punten is totaal niet reëel. Alsof Emmen even 50% meer punten zou hebben........

26 april 2019 om 13:25

Ik ben er inderdaad (met droge ogen) van overtuigd dat Emmen met bijvoorbeeld Onana op doel mee zou doen om Europees voetbal. Emmen heeft niet de beste spelers rondlopen, maar speelt als team echt heel goed voetbal. Doordat ze zo goed samenwerken en vechten voor elkaar vind ik ze krachtiger dan veel andere middenmoot clubs (die veel meer kwaliteit in de selectie hebben). Zet er dan een keeper bij die wekelijks uitblinkt, dan scheelt dat veel punten.

Mijn feitelijke onderbouwing:
Emmen heeft dit seizoen 8 keer gelijk gespeeld. In 4 van die wedstrijden vloog er minimaal 1 bal in die houdbaar was en door elke redelijke keeper gepakt zou zijn. Dat zijn 12 punten. Dan waren er nog 2 wedstrijden waarin er een bal in ging die een hele goede keeper had kunnen stoppen, laat ik voor het gemak zeggen dat iemand als Onana daar waarschijnlijk 1 van had gepakt oftewel nog 3 punten. Dan zit ik op 15 punten.

Daarnaast heeft Emmen 3x met 1 doelpunt verschil verloren, waarbij Scherpen in 2 wedstrijden grof in de fout ging. Oftewel, 2 punten. Dat alles bij elkaar op tellend, kom ik qua onderbouwing op 17 punten. Als ik dan even mild ben en er vanuit ga dat ook een hele goede keeper wel een keer blundert, dan trek ik er even 3 punten af en kom ik op 14 punten die ze extra hadden gehad met een hele goede keeper. Met andere woorden, dan hadden ze nu op de 8e plek gestaan.

Misschien kun jij dan ook even onderbouwen waarom je een andere mening hebt, want afgezien van het ontkrachten van mijn verhaal met inhoudsloze teksten heb je nog helemaal niks neergezet.

Tja, die jongen heeft het vrij zwaar te voortduren gehad van de media en fans. Bijna iedereen maakt hem af, van Derksen tot en met Perez. De enige die nog een beetje positief is, is Van der Gijp. Maar dat blijft zeker in zijn koppie zitten en ook dat incident met zijn broer. Dit helpt allemaal niet, maar als hij die knop weet om te zetten, dan komt hij zeker sterker uit en hopelijk weet hij dit ook om te buigen in zijn keeperskwaliteiten.

Hopelijk laat Ajax hem in Emmen, ik vind hem gewoon niet de kwaliteit hebben voor Ajax en ik zie het ook niet in de toekomst komen. De keepers van jong Ajax zijn minimaal hetzelfde niveau.

Misschien dat ze bij Ajax ook aan het twijfelen zijn geslagen en er daarom nog geen officieel akkoord naar buiten is gekomen.

23 april 2019 om 20:14

Laten we het hopen. Wat een slechte keeper zeg. Of ik jinx de boel iedere keer want als ik Emmen aanzet maakt die jongen telkens grote fouten

Als een keeper op jonge leefitjd debuteert en een paar goede dingen doet, wordt het al snel een supertalent genoemd. Dat gebeurde ook met Joel Drommel in zijn eerste paar wedstrijden, maar daarna werd al snel duidelijk dat dat ook niet veel meer dan een behoorlijke keeper is. Volgens mij geldt voor Scherpen hetzelfde. Leuk voor de Eredivise, maar niet veel meer dan dat.

Hij kost Emmen zo bijzonder veel punten. De blunders zijn niet meer op twee handen te tellen. Die jongen is nog niet klaar voor de Eredivisie, dat moge wel duidelijk zijn geworden.

23 april 2019 om 20:06

Idd Emmen was nu al veilig geweest.

Ik vind het allemaal wat slap van de 'kenners'... die jongen heeft 2 maanden terug zijn broer verloren en toen Nouri in elkaar stortte begreep menigeen dat Ajax de eerste maanden daarna, mede daarom, als slappe zakken speelden. Maar nu neemt niemand dat mee in zijn of haar commentaar. Natuurlijk maakt hij reusachtige fouten maar een beetje relativeren, zoals Perez op het laatst doet, is ook wel op zijn plek. Zeker op zo'n jonge leeftijd.

23 april 2019 om 20:35

Voor dat incident keepte hij ook al bedroevend slecht en Eredivisie onwaardig.

23 april 2019 om 22:42

Die momenten had hij er inderdaad tussen zitten. Echter hoor ik na dat incident alleen maar geluiden dat hij gewoon slecht is... de kritieken worden dus alleen maar heftiger

Jong en talent en kan nog veel leren maar helaas heeft die engerd van Derksen hem al de grond ingetrapt en de rest praat hem gewoon na.

23 april 2019 om 22:11

Haha wat een onzin. Hij gaat een aantal keer dit seizoen gewoon hopeloos in de fout. Natuurlijk gaat deze speler zich nog wel ontwikkelen maar ik denk dat zijn lat niet heel veel hoger of misschien zelfs lager ligt dan de top van de eredivisie. Ook omdat ik niet vind dat hij echt bijzondere reflexen heeft, goed in meevoetballen is, zwak bij hoge ballen etc.

Het enige wat ik mij bij hem afvraag is of de gebeurtenissen omtrent z’n broer niet meespelen? Zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten en het zou best kunnen dat het hem, in meerdere opzichten, kwetsbaar maakt.

Als Ajax slim is kopen ze Novakovic van Roda, dat is echt een goede keeper!

Ik vond die goal nieteens zijn schuld, al had een ervaren keeper hem wel goed weggetrapt. Het was een belabberde terugspeelbal en Scherpen had weinig tijd om de bal goed weg te spelen. Logisch dat hij hem niet goed raakt, helaas viel hij voor de voeten van een aanvaller. De verdediger had de bal gewoon keihard over de zijlijn moeten rossen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.FC Twente18-1
13.FC Emmen13-12
Voor de complete stand: Eredivisie

4 fans
Keeper, 119 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren