Ajax stapt af van ‘Champions League-opstelling’; Neres op de reservebank

Dinsdag, 23 april 2019 om

Erik ten Hag kiest dinsdagavond voor het thuisduel van Ajax met Vitesse voor Kasper Dolberg in de spits. De Deense aanvaller kan in de punt van de aanval rekenen op het vertrouwen, waardoor Ajax afstapt van de zogenaamde ‘Champions League-opstelling’, met Dusan Tadic als midvoor. David Neres zit op de reservebank.

Dolberg kan mede doordat Klaas-Jan Huntelaar ontbreekt rekenen op een basisplaats. Huntelaar ontving afgelopen weekend in de uitwedstrijd tegen FC Groningen in de slotfase twee gele kaarten, waardoor de veteraan dinsdag geschorst is. Huntelaar was tegen FC Groningen overigens nog wel van grote waarde voor Ajax, door als invaller het enige doelpunt van de wedstrijd te maken.

Ten Hag koos tegen FC Groningen voor de 'Champions League-opstelling', met Tadic als midvoor en Neres, Donny van de Beek en Hakim Ziyech als meest aanvallende middenvelders. De trainer van Ajax heeft er voor het thuisduel met Vitesse echter voor gekozen Dolberg op te stellen als centrumspits, waardoor Tadic uitwijkt naar de flank en Neres bankzitter is.

Dolberg begon dit seizoen in de Eredivisie veertien keer eerder in de basis bij Ajax. De Deense spits staat deze voetbaljaargang in totaal op 23 competitieoptredens, waarin hij goed was voor 11 doelpunten en 2 assists. Ajax begint de wedstrijd tegen Vitesse als koploper: de Amsterdammers hebben net als PSV na 31 speelrondes 77 punten, maar leiden de dans vanwege een superieur doelsaldo (+79 tegenover +68).Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door feye88)

Rust? Of is dit omdat Vitesse met 5 verdedigers speelt en Dolberg zijn looplijnen gewoon érg goed zijn? Ben benieuwd, wissel Frenkie aub zsm als de stand het toelaat.

23 april 2019 om 19:41

Als als als, als ze het dit keer maar vooral niet spannend laten worden!

23 april 2019 om 19:48

@ajaxf1
Ik denk een combinatie van beide, rust voor Neres is belangrijk met het vooruitzicht met de ontmoeting tegen de Spurs en Dolberg is voor Eredivisie nieveau nou ook niet een bepaald slechte vervanger .

23 april 2019 om 19:48

Denk een combinatie van rust (hij oogde tegen Groningen ook niet heeft fris) maar ook zeker een tactische keuze. Ik heb nog altijd veel vertrouwen in Dolberg. Zeker nu hij zich echt moet gaan laten zien met een Huntelaar in vorm.

nou Dolberg grijp je kans en laat zien dat je het wel kan

23 april 2019 om 20:09

Dolberg kan het nog steeds hoor...effectief afronden als ie de ruimte krijgt. hij is geen type Suarez nml. hij zal hierna gewoon weer bankzitter worden,ook al scoort ie vanavond. vind ie zelf ook geen probleem. hij weet wat ie wel en niet kan.

23 april 2019 om 20:13

Ten Hag heeft Dolberg het artikel van Driessen laten lezen, of laten vertalen. letsgo Kasper!

Nou dag, titel (aspiraties). Ongelofelijk... Neres op de bank...

23 april 2019 om 19:38

Stel je niet zo aan joh, 1 speler rust geven (of in een andere tactiek een keer spelen) is niet gelijk je titelkansen weggooien hoor..

23 april 2019 om 19:40

Een speler rust geven die afgelopen tijd een van de betere is terwijl je nog volop in de titelstrijd zit. Hmm weet het niet hoor, heb het idee dat Ten Hag ook een andere systeem wilt testen i.v.m. Tottenham? Wie weet.

23 april 2019 om 19:43

Echt puur rust zal het misschien niet zijn inderdaad maar Dolberg weer een keer wat tijd geven is niks mis mee, en het is nou niet dat hij in een halfbakken B-opstelling aantreedt he, gewoon 1 wijziging, nog altijd een sterke opstelling!

23 april 2019 om 19:57

Afcawesome zal wel sarcastisch zijn gok ik, zo'n uitspraak kun je niet serieus nemen

23 april 2019 om 20:10

Hij was anders kei slechts vs Groningen

23 april 2019 om 20:55

🤣🤣

23 april 2019 om 19:39

Neres zag er anders aardig uitgeblust uit in de laatste wedstrijden. Denk dat een wedstrijdje rust hem goed doet. Je kan niet altijd 11 dezelfde spelers opstellen. Zeker nu niet tegen het einde van het seizoen en na meer dan 40 wedstrijden.

23 april 2019 om 19:42

Inderdaad, ging ook heel veel verkeerd tegen Groningen bij hem. Dit kan echt geen kwaad.

23 april 2019 om 19:39

Haha stel je niet aan man. Zat potjes met dolberg gewonnen

23 april 2019 om 19:48

Lol jij bent een echte supporter dat zie ik al. Zonder enige reden of info al kritisch op de opstelling. Wat nou als Neres pijntjes heeft. Of zelf aangeeft moe te zijn

23 april 2019 om 19:53

Neres was de slechtste man op het veld in Groningen - die kan echt wel wat rust gebruiken.

Zal gewoon rust krijgen, niets spannends. Of hij wil Vitesse verrassen.

De enige goede reden (in mijn optiek) is als hij zelf heeft aangegeven dat hij vermoeid is en rust wil. Anders hoort Neres gewoon basis te staan

23 april 2019 om 19:46

Nee de enige goede rede is rust, ongeacht of Neres dat aangeeft of niet. Spelers gewoon tegen zichzelf in bescherming nemen. Nico hoeft niet. Veltman is ook net begonnen. Schone zou ook wel mogen rusten en dan de Jong, Blind of de Ligt. Kijken welke mogelijkheden zich voordoen. Daarnaast verras je Vitesse ontzettend. Mocht het nodig zijn en Neres komt erin en Tadic naar de spits verras je Vitesse enorm. Het spel wordt opeens compleet anders. Ben alleen niet zo blij met Dolberg. Die geeft wel heel weinig. Ook tegen Groningen een beetje plichtmatig druk zetten. Gewoon erop klappen. Doen Tadic en Huntelaar ook in de spits.

Dit kan weleens de nekslag worden voor Ajax. Al zou ik ze met het vertoonde spel best gunnen.

23 april 2019 om 19:42

Whahahaha, grapjes, Ajax speelt prachtig voetbal, wordt door heel Europa geloofd en dan kom jij hier zeuren over het spel.. waar staat Feyenoord ook al weer? En wanneer heeft PSV voor het laatst eens mooi voetbal gespeeld?

23 april 2019 om 19:44

Lees nog een keer zijn post, hij zegt niets negatiefs over het spel

23 april 2019 om 19:45

Hij zeurt toch juist niet over het spel? Of lees ik het nou krom?

23 april 2019 om 19:45

Vgm bedoelt hij juist dat hij Ajax het gunt om kampioen te worden.

23 april 2019 om 19:46

Even beter lezen 😉. Ook is feye88 altijd zeer objectief en positief, en kritisch als het terecht is over Ajax.

23 april 2019 om 19:51

Sorry dyslexie en te snel gelezen 😅😂👍

23 april 2019 om 19:56

Aubury, klopt, maar wel weer jammer van die kwetsende bijnaam. Is toch niet nodig lijkt me.

23 april 2019 om 20:42

Wat nou als hij in ‘88 is geboren. Net als ik

23 april 2019 om 21:42

Ik ben in 88 geboren ja. Mijn god, wat een vreselijke gedachte :/ ik ben daar nog nooit mee geassocieerd.

23 april 2019 om 21:44

dank (: Ik voel best rivaliteit, maar ik ben vooral fan van het spelletje.

Ik denk dat Dolberg er in zit omdat hij goede looplijnen heeft en ruimte maakt bij compacte verdediging. Neres is ook toe aan rust want die speelt de laatste 2 wedstrijden niet bepaald zuiver, dus een wedstrijdje beginnen vanaf de bank is goed.

Snap de negatieve reacties niet zo, als het niet werkt heb je altijd iets om op terug te vallen, 1 wissel en je speelt weer het oude systeem.

Beter is dit voor rust redenen. Voordat iedereen nu begint te haten, misschien gaf Neres het zelf wel aan?

Ik hoop dat Ajax snel tot een mooie voorsprong komt zodat Traore kan invallen. Een beer van een spits die ze ook nog redelijk makkelijk in het netje legt. Ben erg benieuwd hoe die het in het eerste zal doen.

Neres krijgt natuurlijk rust. Zou ik Mathijs en Frenky ook geven. Wat een moordend schema dit. Maar waar is eigenlijk Noa Lang gebleven. Die zit opeens niet eens meer op de bank. Die gast heeft ons gered tegen Pec en zit niet eens bij de selectie. Vreemd als je ziet wat er wel bij de selectie zit. Ekkelenkamp? Dani de Wit? Schuurs?

23 april 2019 om 20:02

Zal met de bezetting te maken te hebben. Nu zit er met Neres een vleugelspeler op de bank en met Traore en Labyad 2 spelers die er ook terecht kunnen. Als Neres speelt en Huntelaar en Dolberg op de bank zitten, dan heb je met Labyad maar 1 speler die op de flank kan.

23 april 2019 om 20:05

Tuurlijk niet De Ligt en De Jong rust geven! Dit kan je pas doen als je de wedstrijd binnen hebt!

Wat een gezeur Neres is moe. En als de stand het toelaat zo snel mogelijk wisselen. De Ligt, de Jong

Misschien wel om Tottenham op een dwaalspoor te zetten, in de hoop dat die ervan uitgaan dat dit ook de opstelling van volgende week zal zijn...

Maar waarschijnlijk zal het wel van alles een beetje zijn. Tegen Vitesse kan je beter met een echte spits spelen en zo kan je meteen Neres rust geven voor de belangrijke CL wedstrijd volgende week.

Pfff wie het weken geleden gedacht dat ik zou hopen dat ajax niet wint zodat we weer voor staan. Come on vitesse! ;-)

Ik had nog meer jongens rust gegeven. Ze hebben een giga kans om de finale van de CL te bereiken. Dat gebeurd 1x in de 25 jaar. Daar speel je competitie voor. Om je te kwalificeren voor het aller hoogste niveau, waar je het meeste geld kan verdienen en het meest in de picture staat. Lekker boeiend als ze geen landskampioen worden. Door al het geld dat ze verdiend hebben worden ze de komende 10 jaar toch kampioen waarschijnlijk.

De Jong en De Ligt lopen op hun laatste benen en ze zijn waarschijnlijk niet de enige. Geef die gasten wat rust zodat ze fit en uitgerust zijn voor Tottenham. En wellicht is het ook niet zo slecht om mentaal fitte en hongerige reserves de kans te geven.

Liever geen prijs dan je kansen in de CL vergooien door geblesseerde en overbelaste spelers.

23 april 2019 om 20:55

Als het zo zou werken Chimo dan had Ajax van tevoren al geen kans in de CL. Miss wordt er wel iemand geblesseerd waardoor de ploeg nog meer uit zichzelf haalt. Iets andere dynamiek waardoor de tegenstander uit zijn ritme is. Het kan ooit echt in de vreemdste punten zitten

23 april 2019 om 21:07

Ze hebben een week rust, mag hopen dat ze dan aardig goed kunnen bijkomen om de laatste wedstrijden weer te gaan knallen.

Mag toch hopen dat het ze een boost geeft om zo ver te komen!

Ik denk dat je Neres nodig hebt tegen dit verdedigende Vitesse,omdat hij de diepgang heeft om het kapot te spelen. En zoals ik al zei: dat is in mijn optiek,oftewel dat is mijn mening. Door hem niet op te stellen,maak je het jezelf (onnodig) moeilijk.

Volkomen balachelijk dat Neres op de bank moet plaatsnemen. Verkeerd in uitstekende vorm maarja sommige matige spelers mogen nou eenmaal geen wissel staan. Dolberg Neres. Tadic Ziyech Bovenstaande zou de sterkste aanval zijn. Dolberg/Huntelaar maakt niet veel uit, alhoewel KJH de laatste tijd wel beter in vorm is

23 april 2019 om 20:18

Neres was tegen Groningen zeer zeker niet in een uitstekende vorm. Prima dus dat hij op de bank begint.

23 april 2019 om 20:31

Volgens mij er waren er wel meer spelers niet in de vorm, die spelen wel gewoon. Neres is een makkelijk slachtoffer. Misschien moet hij ook even janken in de media!

23 april 2019 om 21:08

Toch grappig hoeveel mensen er heel erg van overtuigd zijn het beter weten dan een technische staf die dagelijks met die groep werkt en die dit jaar toch wel even iets ‘kleins’ neergezet heeft.

23 april 2019 om 21:11

Toch grappig dat je dit even wilt vermelden. Heb je inhoudelijk ook iets te melden ... zo niet wees lekker blij met de keuzes van de technische staf en kijk lekker op tv!

Ik denk dat dit serieus een heerlijke wedstrijd gaat worden. Ajax gaat min 4/5-0 pak slaag geven. Ze hebben zoveel zelfvertrouwen en hun spelstijl is zo gevaarlijk en aanvallend. Finale sws Barca/-Ajax

Mensen doen hier net alsof Dolberg een of andere koekenbakker is, die kerel kwam er twee weken geleden nog in en scoorde een schitterende goal. Dolberg lijkt me echt zo'n kerel die gewoon wat vertrouwen nodig heeft om goed te kunnen presteren.

Linssen geblesseerd, komt goed uit! Toch de gevaarlijkste aanjager! Come on boys

Je gevaarlijkste man die in vorm is op de bank laten beginnen?? Ik vind m raar!

Fijn, word het maar 3-0 ipv 6-0

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

115 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren