Schorsing Huntelaar schept ruimte voor debutant in wedstrijdselectie Ajax

Dinsdag, 23 april 2019 om

Erik ten Hag kan dinsdagavond tegen Vitesse niet over de geschorste Klaas-Jan Huntelaar beschikken en de oefenmeester lijkt de afwezigheid van de routinier op te vangen door een andere spits bij de wedstrijdselectie te halen. Voetbal International weet dinsdag namelijk te melden dat Lassina Traoré tegen de Arnhemmers voor het eerst bij de wedstrijdselectie zal zitten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Erik ten Hag Lassina Traoré minuten moet gunnen tegen Vitesse?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door millonario)

Alleen minuten geven als het daadwerkelijk kan, of als je misschien nog de winnende moet maken. Anders geen tijd voor grappen met debutanten.

23 april 2019 om 14:53

Ik heb liever een tot op het bot gemotiveerde debutant dan een Dolberg die na dit seizoen wel mag vertrekken. Aan Dolberg heb je echt niks meer en gaat het verschil niet voor je maken, bovendien zal het niet de eerste keer zijn dat een debutant zijn eerste wedstrijd beslist!

23 april 2019 om 14:58

Die gozer is natuurlijk fervent Jong Ajax volger en weet exact te vertellen of het wat is.

23 april 2019 om 15:07

Dolberg kun je nog niet afschrijven imo. Heeft te veel wereldgoals en -acties laten zien. Het is jammer dat in dit systeem hij niet rendeert zoals Tadic kan (uitzakken en positiewisselingen met buitenspelers). Ik zou het zonde vinden als hij gaat maar zou het hem niet kwalijk nemen aangezien hij wel echt uit kan groeien tot minstens de nr1 spits van Denemarken. In mijn ogen zou hij het ook zelfs bij een Valencia of Sevilla goed kunnen doen want in de combinatie is hij echt goed.

23 april 2019 om 15:29

Ajax zal Dolberg nooit naar PSV laten gaan en ze kunnen hem ook niet betalen in Eindhoven maar ik denk dat het een geweldige spits voor PSV zou kunnen zijn. Met de voorzetten van Dumfries en Angelino en de beweeglijkheid van Bergwijn en Lozano zou hij optimaal van kunnen profiteren.

23 april 2019 om 15:43

@delvecio: Wat een onzin. Omdat de Telegraaf dat vindt, is dat zo? Dolberg heeft nog wel degelijk waarde voor Ajax. Maar moet gewoon een aantal wedstrijden achter elkaar de kans krijgen, maar heeft de pech dat daar in deze fase van het seizoen geen ruimte voor is.
Ik ben ervan overtuigd dat Dolberg zijn oude vorm nog wel weer terugvindt. Maar niet met een paar invalbeurten.

23 april 2019 om 15:50

Afgezien van het feit dat ik het Lassina ontzettend gun dat hij erbij zit, want hij heeft in korte tijd laten zien dat hij alles heeft om het te maken als profvoetballer op het hoogste niveau, is jouw post je reinste kletskoek.

Dolberg is een klasbak, waarvan ik hoop dat hij nog jaren in de spits in Ajax 1 zal spelen. Dolberg scoort nu al ontzettend veel en weergaloos mooie goals voor de geringe speeltijd die hij krijgt en hij zal het alleen maar beter gaan doen als hij enige tijd een basisplaats krijgt. Hij zal in de toekomst ook prima met Lassina kunnen spelen dus het hoeft helemaal niet in plaatst van.

Hoe dan ook, mooie beloning voor deze prachtige voetballer.

Overigens moet Ajax winnen, dus een basisplaats of een invalbeurtje om een debutant een debuutje te gunnen zit er niet in. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat Lassina er eerder in komt dan Dolberg, zolang Ajax niet ruim voorstaat.

23 april 2019 om 15:51

Jij hebt zeker gemist hoe Dolberg op zijn borst een bal aannam van Zyech en droog en hard achter de keeper knalde. Dolberg heeft pech dat Tadic het heel goed doet in de spits en als er iets geforceerd moet worden, Huntelaar dan inderdaad een betere optie is dan Dolberg. Mocht er vanavond iets geforceerd moeten worden, dan staat Dolberg er zo in. Met de juiste aanspeelballen zul je zijn kwaliteiten nog gaan zien. Overigens kan Traore ook goed voetballen, maar dat zie ik liever een andere keer. De komende drie wedstrijden moeten negen punten zijn en het liefst 6 doelpunten.

23 april 2019 om 16:47

@spettersson

De juiste aanspeelballen krijg je niet, die moet je zelf verzorgen. Laat ik het zo zeggen, als Dolberg op het moment niet voldoende bruikbare ballen krijgt, ligt dat dan aan Dolberg of aan het team? Als je in een team speelt met Tadic+ziyech op de flanken, en een middenveld van De Jong, Schone en VD Beek zonder defensieve middenvelder. Dan loopt af en toe de 3e assist koning (neres) ook nog af en toe rond.

Als Dolberg in dit team te weinig aanvoer krijgt, dan gaat het alleen maar slechter met hem worden.

23 april 2019 om 17:46

Dan zie ik het anders. Het maakt een verschil of ik op de flanken iemand heb staan die buiten blijft en een voorzet geeft of dat ik daar iemand heb staan die naar binnen trekt en dan zelf schiet en een aktie maakt. Als Dolberg speelt, dan speelt hij vaak als kaatser waardoor andere kunnen scoren, dan als afmaker omdat hij in stelling wordt gebracht.

24 april 2019 om 13:23

Er staat letterlijk in de titel 'debutant in wedstrijdselectie'. Niet dat ie echt daadwerkelijk zal debuteren in een wedstrijd.

Leuk voor die jongen! Ik ben benieuwd of hij zich in de voorbereiding van het komende seizoen in de kijker van Ten Hag weet te spelen. Wat concurrentie van een jonge gozer zou wellicht goed zijn voor Dolberg.

23 april 2019 om 15:04

Ik denk dat de concurrentie van een jonge gozer het verschil ook niet gaat maken. Het lijkt er wel op alsof die er echt helemaal niks omgeeft. Of die nu 90 minuten op de bank zit of 90 minuten speelt, ik zie het verschil niet hoor. Ben bang dat hij qua mentaliteit niet gemaakt is voor de topsport. Zie dit wel zo'n speler worden die ergens onderin in de Europese subtop gaat spelen en soms geweldige dingen laat zien, maar het in de top nooit gaat redden omdat hij gewoon niet wilt vechten voor zijn plek. Zijn ego is gewoon te klein.

23 april 2019 om 15:25

Je doet alleen maar aannames, die werkelijk nergens op gebaseerd zijn. Omdat hij een introverte jongen is, zou het hem allemaal niets boeien. Hij is op zijn 15/16e van Denemarken naar NL verhuisd. Dan kies je inderdaad de weg van de minste weerstand.

Hij is geen "schreeuwer" als je dat niet bent dan heb je blijkbaar geen "topsportmentaliteit"

Hij kan wel iets consistenter en meer met een doel spelen, maar ja, direct betrokken bij 9 goals in 12 wedstrijden, wat wil je eigenlijk nog meer? Hij heeft zich al veel meer laten gelden dan Solomons en Thethani.

Verwacht veel van hem, laat erg goede dingen zien bij Jong Ajax in korte tijd en wie weet kan hij zn debuut nog maken vanavond of dit seizoen. Volgend seizoen definitief bij de A selectie en laten vechten voor zn plek

Speler met enorm veel power, gigantische atleet. Sterk, snel en enorm sprong vermogen dat hem in de lucht lastig af te stoppen maakt. Heel sterk begin bij Jong Ajax, heel benieuwd. Zou mooi zijn als hij vandaag zijn debuut maakt.

23 april 2019 om 14:57

Wie verwacht je dat een grotere toekomst heeft, Danilo of deze Traore? Ik volg wanneer ik kan de KKD maar niet genoeg om hier echt iets over te kunnen concluderen. Naar mijn idee is Danilo een groter talent als spits of niet?

23 april 2019 om 15:12

Traoré is 2 jaar jonger en heeft hem al uit de spits verdreven. Meest complete spits, is bewegelijker dan Brobbey. Stuk explosiever, groter en sterker dan Danilo die weer iets verfijnder oogt. Denk dat Danilo verhuurd zal worden volgend seizoen en Traoré aan zal sluiten bij Ajax 1. Zo'n type hebben we nog niet, heb je een snelle, fysieke spits erbij. Alle vrijdag bij Jong Ajax en op de bank bij Ajax 1 paar keer komend seizoen.

23 april 2019 om 15:20

Oh echt joh. Was ik niet van op de hoogte. Wat dat betreft loopt er bij Jong Ajax en daaronder wel aardig wat rond in de spitspositie dan.

23 april 2019 om 16:50

@ Wolterx

Ik zie niet komende zomer, maar over een jaar, Kai Sierhuis ook gewoon terug komen naar Ajax om Huntelaar te vervangen. Die jongen is fysiek al enorm gegroeid, heeft een enorme werklust en leert nu de eredivisie. Over een jaar is hij 21 jaar oud met de werklust en fysieke kracht van een Huntelaar op zijn 34ste. En iedereen weet de moyenne's van Sierhuis in de Jong elftallen. Ik was echt enorm onder de indruk van de fysieke sprong die hij gemaakt heeft.

Dolberg moet heel snel en heel hard gaan presteren, want komend seizoen met Brobbey, Danilo, Traore en Sierhuis staan er 4 hele serieuze concurrenten voor zijn plek te wachten en te vechten.

23 april 2019 om 17:42

Sierhuis is al zo goed als afgeschreven binnen Ajax, was tweede spits in Jong Ajax afgelopen seizoenen. Kan me niet voorstellen dat Sierhuis een serieuze optie is, enkele een stok achter de deur. Sierhuis zijn doelpuntenmoyenne is door Brobbey al aangetikt terwijl hij een jaar jonger is dan Sierhuis toen was en het in de o19 ipv o18 en o19 doet. Danilo scoort minder maar is voetballend weer sterker, Traoré en Brobbey hebben een fysieke surplus tov Sierhuis terwijl een voetballende spits als Hansen ook goed erop staat bij Ajax. Ook Rasmussen kan wel eens in de spits gaan eindigen. Spitspositie gaat heel druk zijn, Sierhuis gaat alleen terug komen als hij er 15-20 in gaat schieten komend seizoen. Heeft namelijk ook een fysiek gebrek waar Ajax (en Groningen natuurlijk) weet van heeft.

23 april 2019 om 15:34

Deze gast was iets geweest tegen Groningen. Jullie willen graag fysiek, alsjeblieft. Ik ben er echt van overtuigd dat deze jongen eredivisie verdedigers net zo makkelijk op zij zet als KKD verdedigers. Die zijn fysiek namelijk niet sterker ofzo.

Maar we moeten niet vergeten dat naast fysiek deze jongen techisch ook zeer behoorlijk is. Het is niet een kanonskogel die overal doorheen knalt op power en een surplus aan fysiek vermogen.

23 april 2019 om 15:53

Is een beetje een combinatie tussen zijn neef (ja, Bertje) en Brobbey als speler. Heeft die torso van Brobbey maar op een vreemde manier die loop en bewegelijkheid van Bertje. Is technisch voor zijn postuur sterk naar wel nog ongepolijst. Als je oorlog wilt maken in de 16 maar niet per se lange bal wilt spelen is hij meer dan geschikt.

23 april 2019 om 16:07

Vind dat hij ook bijzonder veel voetballende kwaliteiten heeft voor een speler met zo'n fysiek. Zie je zelden.

De poll heeft het over 'gunnen' en tot nu toe vindt 60 % dat Ten Hag hem een paar minuten moet gunnen. Ik heb 'nee' gestemd, omdat er geen nuancering was. Ik vind dat hij pas ingebracht zou mogen worden als er een ruime voorsprong is. Maar tegelijkertijd vind ik dat als Ten Hag een andere spits dan Tadic in zou brengen, het Dolberg zou moeten zijn. Anders geeft hij hem het signaal dat hij vierde in de rij is.

23 april 2019 om 15:00

Mee eens, ik gun die jongen best zijn debuut, doet het ook erg goed in Jong de laatste tijd. Maar je kan het niet maken om Kasper op de bank te houden eigenlijk als Tadic eraf wordt gehaald (of in ieder geval uit de punt gaat als iemand anders voorin gewisseld wordt) vind ik.

23 april 2019 om 16:54

@ Sanderkoevoets

Je kan het niet maken in principe, desondanks moet Dolberg wel gaan beseffen dat wat Valentijn Driessen vanochtend heeft geschreven wel een gigantische kern van waarheid bezit.

Huntelaar heeft laten zien op het moment gewoon de betere spits te zijn tov Dolberg. Werkt veel harder, is een team speler, doelgerichter en is zelfs zonder doelpunten te maken enorm belangrijk.

Sierhuis heeft afgelopen weekend laten zien keihard te kunnen vechten en werken en is fysiek enorm gegroeid. Goals maken heeft die zijn hele jeugd gedaan dus dat zit wel goed. Die komt over een jaar terug naar Ajax (koop met terug kooptie enzo)

Traore heeft zichzelf zo in the spotlight gezet dat een vna de grootste talenten van Ajax (danilo) op de bank zit bij Jong Ajax. Is fysiek al ver ontwikkeld, heeft veel techniek en is ook goed in oorlog maken.

Danilo word naar mijn idee komend jaar verhuurd om veel speelminuten op te doen.
Brobbey schiet als 17 jarig ventje de competitie van onder 19 de records uit de boeken.

23 april 2019 om 16:57

Dolberg of Traore kunnen ook op de vleugels spelen. Dolberg heeft een flinke tijd als linksbuiten gespeeld, en volgens mij kan traore daar ook wel redelijk terecht. Zou vooral kijken naar: sta je ruim voor? En daarna: welke speler wil je rust gunnen. Bv dolberg in de spits en Traore op Linksbuiten en Tadic en Neres rust geven na een minuut of 70

Mocht hij er vanavond in komen voordat Dolberg erin komt, dan is het komende zomer denk ik wel zeker exit Dolberg

Traore maakt een zeer goede indruk in jong Ajax en dat voor een jongen van 18, die 3 maanden in NL is. Hij is groot, sterk en snel

Ook Bannis maakte afgelopen zaterdag zijn debuut in de wedstrijdselectie. Wel bijzonder dat ik daarover niets heb kunnen lezen hier.

23 april 2019 om 15:47

Misschien omdat dit bericht over de schorsing van KJH gaat en hij de vervanger in de selectie is?

23 april 2019 om 16:04

Dat Huntelaar geschorst is spreekt toch voor zich na een rode kaart. Daarnaast zat Bannis ook in de wedstrijdselectie naar aanleiding van de rode kaart (en de daarbij behorende schorsing) van Jorgensen.

23 april 2019 om 16:28

Je hebt helemaal gelijk, al denk ik dat je dit bericht niet los moet zien van het eerdere bericht over Dolberg vandaag, wat extra reuring.

23 april 2019 om 18:41

Maar inderdaad marocberkane, best vreemd. Ik miste dat stuk(je) afgelopen zaterdag ook. Overigens zit hij er morgen weer bij. Had zaterdag ook echt 50/50 kans om in te vallen, omdat van Persie ook niet helemaal topfit was.

Overigens wel een goeie deze Traore. Kan me alleen maar aansluiten bij wolterx. Ontzettend complete jongen dit.

23 april 2019 om 15:48

Traore kan een kanjer worden. Sterk snel en techniesch goed

Geen frivoliteiten in deze fase. Alleen minuten gunnen als de stand het toelaat. Bovendien is Dolberg ook gebaat bij speelminuten.

Traoré heeft het verdiend want hij speelt de laatste tijd goed bij Jajax en is fysiek heel sterk.

Mag Hunter blij zijn dat de var het doelpunt niet afkeurde. Stel dat gebeurde, dan had hij dus wél een gele kaart op zijn naam staan voor het uittrekken van zijn shirtje. Want dat zal niet teruggedraaid worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

551 fans
Aanvaller, 36 jaar

In de wandelgangen

Zondag 19 januari
Paris Saint-Germain heeft contact gelegd met de entourage van Neymar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren