‘Ajax denkt na komst David Neres aan nieuwe deal met São Paulo’

Dinsdag, 23 april 2019 om

Ajax pikte David Neres ruim twee jaar geleden voor twaalf miljoen euro op bij São Paulo en de Braziliaanse club ontvangt aankomende zomer mogelijk opnieuw een bod uit Amsterdam. UOL Esporte weet dinsdag namelijk te melden dat de huidige koploper van de Eredivisie nog altijd geïnteresseerd is in Antony en binnen afzienbare tijd concreet zou kunnen worden voor de aanvaller.

Ajax werd in de afgelopen maanden al voorzichtig in verband gebracht met de komst van de negentienjarige dribbelaar, die eerder al werd omschreven als een ‘type Neres’. Antony geldt de laatste tijd als een van de grote uitblinkers aan de kant van O Clube da Fé en was zondag nog verantwoordelijk voor de enige goal van zijn club tijdens de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Corinthians.

UOL Esporte schrijft dinsdag dat São Paulo nog geen officiële aanbieding binnen heeft gekregen voor het talent. Twee clubs hebben echter de afgelopen tijd concreet interesse getoond in Antony: Ajax en Internazionale. Deze clubs zouden geïnformeerd hebben naar zijn contractstatus en denken na over een bod zodra de Europese transfermarkt opengaat.

Het zal echter niet makkelijk worden om Antony, een rechtsbuiten die ook op de linkerflank uit de voeten kan, los te weken. De aanvaller ligt nog tot medio 2023 vast bij zijn huidige werkgever en São Paulo hoopt hem tot in ieder geval december in Brazilië te houden. Antony heeft bovendien een, voor buitenlandse clubs geldige, transferclausule van vijftig miljoen euro in zijn contract staan, waardoor São Paulo hoog in de boom kan gaan zitten.


Poll

Lijkt Antony jou een goede aanwinst voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door lorie)

Deze jongen heeft absoluut de potentie om top te worden. Meer potentie dan David Neres, die eigenlijk al een topaankoop voor Ajax is!

23 april 2019 om 12:08

50 miljoen is daarentegen wel een flink bedrag. Ik zie ajax dit nog niet bieden voor een speler.

23 april 2019 om 12:34

Dat is zijn clausule he, niet per definitie de transfersom. Hij zal wel echt heel duur zijn denk ik, meer dan 20 miljoen in ieder geval.

23 april 2019 om 12:41

Geloof mij, Ajax gaat voor deze jongen echt geen 50 miljoen neertellen dat is voor hun zelfs te gortig. Minder dan de helft + wat opties is veel realistischer.

23 april 2019 om 12:10

Ik heb hem net even wat filmpjes bekeken van hem. Goede dribbelaar en snel op de eerste meters. Een echte buitenspeler. Wat me wel opvalt is dat hij snel naar de grond gaat, doet me denken aan Neymar. Mocht hij naar Amsterdam komen, hoop ik dat die deze vervelende trekjes wel achterwege laat.

23 april 2019 om 12:30

Dat soort dingen laat je niet achterwege maar moet je afleren. Gaat dus nog wel een periode overheen ben ik bang.

23 april 2019 om 12:44

Ga nooit af op internetfilmpjes die geven alleen maar een vertekend beeld over spelers en daar zijn de meeste miskopen mee gedaan. Ik denk dat Ajax hem al diverse keren heeft bekeken en daaruit hun conclusies hebben getrokken. Marc kennende, die gaat niet over 1 nacht ijs.

23 april 2019 om 13:10

Daar zijn de meeste miskopen mee gedaan? Hoe weet jij dat?

23 april 2019 om 13:15

Omdat iedereen met het blote oog kan zien dat Kristensen niet kan voetballen. (om maar een voorbeeld te noemen)

23 april 2019 om 13:20

@AjaxCunian: Ivan Gabrich.. op basis van een filmpje

23 april 2019 om 16:44

En was Kerlon ook niet op basis van filmpjes?

Ik kan nu alvast verklappen dat Ajax nooit 50 miljoen gaat betalen. Zo, dan is die open deur ook alvast ingetrapt...

23 april 2019 om 12:13

Ik kan je nu alvast verklappen dat een transferclausule van 50 miljoen niet betekend dat hij niet voor minder weg kan...

Schijnt samen met Vargas 1 van de grotere talenten uit Zuid Amerika te zijn (?). Hoor over hem iig betere verhalen dan over Pavon.

23 april 2019 om 12:13

Dan liever Vargas die naar het schijnt een afkoopsom van 18 miljoen heeft.

23 april 2019 om 13:11

Dan inderdaad liever dei Vargas. Maar goed dat is ook op gevoel want ik volg beide heren totaal niet en moet het maar doen met de info die je krijgt via het internet van de zelfbenoemde kenners die werkelijk alles volgen.

23 april 2019 om 13:23

Weer een van de grote talenten uit de talentenfabriek van Sao Paulo. Heeft echt enorm potentieel denk ik, maar zal echt vooral aan hem liggen wat hij daar mee doet.
Op dit moment is hij namelijk nog te veel aan het dribbelen om maar te dribbelen zonder dat het doelgericht is, laat hij zich vaak overdreven vallen terwijl er mogelijk nog wat in de actie te halen valt en komt hij veel in de bal.

Buiten het veld zit er wel een goede kop op wat voor zo'n jonge gast die de overstap moet maken naar Europa niet onbelangrijk is. Hij is echt super super snel, en kan vooral vanuit stilstand echt iemand volledig te kijk zetten want hij is ook echt een hele getalenteerde dribbelaar. Hij moet iets doelgerichter worden want zijn afronding is best wel prima en meer leren bij bijv Ajax om acties te maken zonder bal want dan kan hij veel vaker voor het doel komen. Ik ben alleen wel bang dat hij te veel gaat kosten, hij speelt nu vrij goed vind ik in het staatskampioenschap van Sao Paulo. Pakt overigens wel echt teveel (onnodige) kaarten.

Als Ajax hem zonder bal beter maakt en net als Neres doelgerichter, wat beiden absoluut kan, hebben ze wel een mooie speler in huis.

Er zijn echter wel goedkopere/vergelijkbare alternatieven die zich meer bewezen hebben natuurlijk. Ik zou het mooi vinden als hij komt, maar hij is nog niet zo ver als bijvoorbeeld Richarlison was toen hij ging, eerder vergelijkbaar met Neres wat dat betreft qua status.

23 april 2019 om 13:37

Als je de Football Manager database moet geloven dan ben je goedkoper en beter uit als je voor een Thiago Almada, Tomás Cuello, Lincoln, Alexander Fernández of een Benjamin Rollheiser, Als zij natuurlijk voor de buitenlandse talent willen gaan.

23 april 2019 om 15:21

Ik hoop dat ze Pavon halen

23 april 2019 om 20:32

Thiago Almada is meer een spelverdeler, over de anderen kan ik niet zoveel zeggen.

23 april 2019 om 23:18

Tomás Cuello heeft aardig wat filmpjes op youtube, hij is jonger dan Pavon en de jongen heeft aardig wat talent in zijn mars.

Lijkt verdacht veel op Richarlison op die foto..

heb net video van deze speler gezien op YouTube. Word hier wel vrolijk van goede acties in huis

Leuk feitje, dit is ook een goede vriend van Neres! Heb dat al meermaals gezien op de instagram van Neres. Dus mocht deze interesse waar zijn dan kan Neres zeker een rol betekenen in het binnenhalen van Anthony. Misschien dan Neres dan zeker nog een jaartje wilt blijven om met zijn vriend te vlammen bij Ajax

23 april 2019 om 12:25

Neres doet er zowizo verstandig aan om nog een jaar in Nederland te blijven. Zijn prestaties zijn nog te wisselvallig. Hele goede wedstrijden worden nog te vaak gevolgd door een stuk mindere. Ik heb nog niet het gevoel dat hij al uit geleerd is in Amsterdam

23 april 2019 om 12:32

Ben ik het volledig mee eens voetbalzw, maar zie maar eens nee te zeggen als Barca, Real, Man.u, Bayern en dergelijke langskomen met een zak t.w.v. 50 miljoen. Denk dat zowel Neres als Ajax niet direct nee kunnen zeggen dan.

Aankomend seizoen kan heel belangrijk voor hem worden om dan constant te presteren en zich in de kijker blijft spelen van Braziie en de Europese top om vervolgens de stap te maken naar de top van Europa.

Die Brazilianen zijn enorm onvoorspelbaar. Wie had bijvoorbeeld van Neres gedacht dat hij wel eens bij een Real Madrid zou kunnen eindigen? Ook het mislopen van Richarlison is achteraf een jammerlijke zaak geweest. Maar aan de andere kant zijn er ook een paar van die Braziliaanse supertalententen enorm door de mand gevallen in Europa. Kijk maar naar Gabigol of Lucas Silva. Daarom ben ik van mening dat je nooit meer dan 20 miljoen voor zo'n spelers moet betalen. Het risico is gewoon te groot.

23 april 2019 om 13:19

Ze hebben anders wel 1 voordeel. Ze beschikken bijna allemaal over voetbalgogme en technische vaardigheden. Dat maakt je vooral in onze competitie al snel een goede voetballer/meerwaarde.

De clausule van 50 miljoen zal sowieso niet betaald gaan worden maar het zal duidelijk zijn dat Sao Paulo hoog in de boom gaat zitten, minder als 25 miljoen willen ze waarschijnlijk niet hebben.
Dan moet je afwegen of dat een te nemen risico is, Neres lijkt nu goed uit te pakken maar er zijn ook genoeg Braziliaanse talenten naar Europa gekomen die uiteindelijk niet aan de verwachtingen kunnen voldoen en weer terugkeren.

Daarnaast zie ik ook geen noodzaak om op dit moment flink de portemonnee te trekken voor nog een buitenspeler, ik zal mij eerst richten op een degelijke vervanger van de Ligt en de Jong. Daarnaast zal ik eens goed gaan kijken of je niet ook een defensieve middenvelder met ervaring kan vinden en goed gaan kijken of talenten als De Wit, Lang en Eiting niet moeten worden doorgeslecteerd.

Als ik Ajax was zou ik mij eerst richten op de verdediging en het doorselecteren van je selectie.

23 april 2019 om 13:11

Marin is de vervanger van de Jong, niet 1 op 1 maar er komt alleen een nieuwe middenvelder/vleugelspeler erbij als Ziyech vertrekt denk ik.

23 april 2019 om 13:20

Als defensieve middenvelder met ervaring, zou ik eens kijken bij Az voor Maher. Ik zie in hem wel een goede opvolger van Schone.

23 april 2019 om 15:20

Ik zie juist iin Maher de vervanger van Frenkie (maakt het spel voor de verdediging van AZ) en ik denk dat Marin een prima vervanger kan zijn van Schone. Marin kan ook op 10 spelen in de van de Beek rol. Hij heeft het loopvermogen en een beter afstandsschot dan van de Beek.

Het is heel raar hoe men over Maher aan het heenkijken is. Gewoon de beste speler van AZ, heeft geen contract en heeft zich goed ontwikkeld sinds zijn PSV jaren. Ook wat ouder, brengt dus ervaring en woont in Amsterdam meen ik (of in de buurt). Wat wil je nog meer. Misschien vinden ze dat Maher geflopt is en dat hij de mentaliteit voor de top mist. Ik zou hem wel een tweede kans gunnen. Blijft een rasvoetballer.

23 april 2019 om 17:23

Helemaal mee eens. Aan die jongen kun je je sowieso geen buil vallen. Zo werd destijds ook over Schöne gesproken. Schat de kansen voor Maher hoger in dan voor Labyad, die ogenschijnlijk gezien zijn verleden ook een andere mentaliteit heeft.

Beste Braziliaanse voetbalkenners, hebben ze daar bij Sao Paolo ook geen interessante links- en/of rechtsback rondlopen?

23 april 2019 om 14:16

In het kort, nee. Spelen nu 2 spelers van 29 en 31 op de backs die Ajax niet beter zouden maken. Wesley is wel een talent wat net gratis getekend heeft voor Juventus, rechtback.

heeft Ajax al eens bij Vitesse gekeken, wat dacht je van Linssen? of Bij Den Haag Al Khayati, of bij Heerenveen Vlap , AZ, Til of Stengs ? allemaal jonge jongens die nog een stap kunnen maken, . Ik zou die buitenlandse talenten lekker daar laten voetballen. Deze knapen zijn te betalen en zo inzetbaar, lijkt mij

23 april 2019 om 13:27

Linssen en El Khayati lopen richting de 30, Til en Vlap komen imo te kort. Stengs heeft zeker potentie, maar nog niet consistent genoeg.

23 april 2019 om 14:25

Linssen en El Khayati zijn alles behalve jong.

hoeveel talenten hebben die Brazilianen wel niet? echt bizar hoeveel goede voetballers die daar produceren

23 april 2019 om 13:57

Denk dat het ook wel te maken heeft met de grote armoede daar. Veel talenten komen uit gebroken gezinnen en of favela's. Zullen wel stuk harder willen trainen om iets te bereiken en uit die slechte omstandheden te komen dan de meeste europese jongens die het, ook als ze niet zouden slagen, meestal wel een goede opleiding, veilige backup, etcetera hebben.

Neres en Tadic op de flanken. Moise Kean of Depay in de spits. Vargas en Anthony op de bank als reserve flankspelers en Dolberg en Huntelaar op de bank als reservespitsen. Kost maar zo'n 75 miljoen om dit voor elkaar te krijgen .

23 april 2019 om 13:41

Natuurlijk, laten we even 100 miljoen euro uitgeven aan drie spelers waarvan er twee op de reservebank worden geplaatst. Volkomen realistisch.

23 april 2019 om 13:44

In de Europese top doen ze dat toch ook?
En na 1 seizoen worden Neres en Tadic toch weer verkocht.
Bovendien komt iedere speler wel voldoende aan spelen toe met het aantal wedstrijden dat Ajax in een seizoen speelt.

23 april 2019 om 13:49

Alleen zou zelfs een Real Madrid of Barcelona het lastig hebben om de potentiële eerste spits van Juventus voor een prikkie op te halen 😉 Kean is al international, maakt de nodige minuten en met oudere concurrenten om zich heen zoals Ronaldo en Mandzukic weet hij dat nóg meer kansen snel zullen volgen. Die blijft lekker op z'n stekje verwacht ik.

23 april 2019 om 13:54

Alleen is hij nog niet zeker van een basisplek wat zijn vraagprijs lager kan maken.

23 april 2019 om 15:45

@cantonaeric

dan mag je het salarisplafond ook wel met een paar miljoen opschroeven want Keane en Depay gaan hier niet voor een miljoentje of 2 per jaar komen voetballen natuurlijk. zeker niet aangezien ze qua competitie een flinke stap achteruit doen.

een Moise Keane ofzo die word echt niet enthousiast van tegenstanders als FC Groningen en FC Emmen. sportief gezien is de Eredivisie een flinke stap achteruit in de carriere van deze twee spelers

23 april 2019 om 17:45

Uiteraard voor een interessant salaris zoals bijvoorbeeld Tadic en Blind ook kregen. Weliswaar qua competitie een mindere uitdaging maar in ruil daarvoor wel een vaste basisplek wat ze bij hun clubs nog niet hebben.

Ik zie lever deze komen dan Pavon. Deze jongen kan wel voetballen. Alleen de prijs, zie Ajax max 20 miljoen neertellen. Misschien maar ff vragen of Neres een goed woordje doet.

Dat zou natuurlijj een geweldige aankoop zijn maar wel erg prijzig moet ik zeggen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller208
L. TraoréAanvaller61
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

56 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren