‘Genen van Gullit en Cruijff’ in Enschede: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

Maandag, 22 april 2019 om

FC Twente vierde maandag het kampioenschap na de thuiswedstrijd tegen Jong AZ (0-0), maar voor een van de spelers van de Alkmaarders werd het ook een bijzondere middag. Maxim Gullit, de zoon van Ruud Gullit en Estelle Cruijff (de nicht van Johan Cruijff), maakte twintig minuten voor tijd zijn debuut in het betaald voetbal. Gullit kan zijn geluk niet op en hoopt stappen te blijven zetten.

De zeventienjarige verdediger zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie en verving Joris Kramer in minuut 71. "Het is een speciaal moment voor mij", vertelt hij na afloop aan FOX Sports. "Ik heb zoiets nooit echt meegemaakt, dus ik ben erg blij. En ik feliciteer FC Twente natuurlijk." Gullit zegt te hopen op meer speelminuten, maar geeft toe dat het een verrassing was om überhaupt bij de selectie te zitten.

"Ik hoorde het gisteravond. Alleen maar positief nieuws dus", aldus de jongeling, die nog niet met zijn vader sprak na zijn debuut. "Dat komt later wel." Gullit senior laat via Instagram wel weten blij te zijn voor zijn zoon. "Zo trots. Gefeliciteerd", schrijft de oud-topvoetballer bij een foto van het moment waarop Maxim inviel.

"Ik heb er geen last van dat ik 'de zoon van' ben. Nooit gehad, ook", verzekert de jonge Gullit-telg. "Ik ben Maxim. Ik ga er hard voor werken om verder te komen. Jullie zijn nog niet van me af", belooft hij. "Ik focus me op Jong AZ en hoop de stap naar het eerste elftal te zetten. Wie weet wat de toekomst biedt."Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Lekker dan, als je de zoon van Gullit en ooknog familie van Cruijjf bent zit de druk er goed op. Dat lijkt me best zwaar.

22 april 2019 om 19:45

Inderdaad zeg ga der maar aanstaan. Aan de andere kant zou hij met alleen de grote teen van zn vader en een fractie van de voetbalintelligentie van zn (achter)oom toch al een aardige voetballer moeten kunnen worden.

23 april 2019 om 07:46

Valt wel mee die druk, speelt niet voor niets bij AZ en niet een topclub waar die aan het doorbreken is. Via via op late leeftijd bij AZ gekomen. Geen talentje is dit.

23 april 2019 om 08:00

Inderdaad Neres, je bent natuurlijk alleen een talent als je van Ajax of PSV afkomt..... Erg sterke beargumentering!

23 april 2019 om 08:11

Je weet dat Ruud Gullit bij Haarlem is begonnen?

23 april 2019 om 09:40

AZ nam hem jaren terug over van amateurclub AFC rond zijn 14de. Als hij veel talent heeft zal hij volgend jaar meer bij jong az spelen maar niet te snel doen nu

Grappig dacht dat dit weer zo'n artikel was die een speler vergeleek met legendes... Schijnt hij echt de genen van Cruijff en Gullit te hebben

22 april 2019 om 19:46

genetisch wordt dit de beste voetballer aller tijden die alleen t hoofd zal moeten bieden aan benjamin aguero: vader aguero, opa maradona en peetvader messi. mooie tijden komen eraan.

22 april 2019 om 19:51

Over genetica beginnen en dan peetvader zeggen...

22 april 2019 om 19:54

heb jij nooit de film de godfather gezien, je krijgt echt wel vleugels van zo'n man

Top gozer, ken m van zijn tijd bij AFC. Heeft de juiste mentaliteit en had een goed voetballend inzicht. Hopelijk blijft ie zich zo goed ontwikkelen!

22 april 2019 om 21:14

Als hij net zo ontspannen is als zijn vader zit het ook qua omgang met druk wel goed.

Iemand een idee hoe goed deze jongen is? Is het een talent voor de toekomst of word er niet zoveel van verwacht? Bij voorbaat dank.

22 april 2019 om 21:26

Hij is pas twee seizoenen geleden door AZ weggehaald bij AFC. Als het een toptalent zou zijn geweest had ie wellicht al jaren bij Ajax gezeten. Hun scouts zullen hem ongetwijfeld wel kennen maar hem simpelweg niet goed genoeg hebben gevonden. Niet dat dat alles zegt overigens want Maher, Boadu, Haps, Luckassen zijn ook niet gezien door Ajax terwijl ze toch gewoon het profvoetbal in zijn gerold.

23 april 2019 om 08:02

Als Ajax altijd de toptalenten oppikt vanaf de amateurs, waarom proberen ze dan elk jaar half AZ te beroven van haar talenten?

23 april 2019 om 09:21

Omdat blijkbaar de scouts het verkeerd inschatten en waar AZ de potentie en het talent herkend Ajax achter de feiten aanholt en ze dan later bij AZ moet komen halen.

Hij is ook bepaald niet van de melkboer zeg! Erg leuk om een Gullit in het betaald voetbal te zien.

Ik vind Ake meer op Gullit lijken dan Maxim 😊

22 april 2019 om 22:30

zou me niets verbazen als ake en maxim halfbroers blijken te zijn. maar ik bemoei niet.

22 april 2019 om 22:44

Haha. Met Ruud zijn liefdesgeschiedenis inderdaad niet ondenkbaar.

23 april 2019 om 00:51

Priceless! Dat denk ik elke keer als ik hem zie. Is gewoon Gullit Jr. is gewoon eng hoeveel hij op Ruud lijkt. Niet alleen zn haar maar z gezicht en zelfs hoe die loopt haha

Ik heb geen idee of de speler echt van een behoorlijk niveau is, maar heb toch het idee dat deze jongen vooral voor de hype geselecteerd is. Juist in de kampioenswedstrijd waar zoveel aandacht voor is kan az perfect deze jongen showen en de martkwaarde opschroeven. Op deze manier komt er toch ook ontzettend veel druk op deze jongen te liggen. Zelfs tijdens op de bank zitten werd hij in beeld gebracht, welke andere bankzitter van een jong team zou dat overkomen.

Ik hoop voor hem dat succes in de genen zit.
Anders wordt hij de meest aanvallende verdediger ter wereld. Maar hoop dat hij geen last heeft van de druk die mensen hem waarschijnlijk gaan geven. Elk interview of fan zal hem hier keer op keer aan herinneren.

AZ heeft toch wel aardig wat goeds rondlopen in de jeugd. Het combineren ging bij vlagen zo makkelijk en je ziet duidelijk de potentie.

Gullit als vader Johan Cruijff als opa Dan moet je wel kunnen voetballen al had je geen benen

Net als dat zoontje van Aguero: Maradona als opa en Messi als peetvader. Ga er maar aan staan met zo'n naam. Ben sceptisch dat het ook daadwerkelijk gebeurd; als die jongen echt zo bijzonder zou zijn zou hij nu niet meer bij AZ spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong AZ


0 fans
Actuele wedstrijden

0 fans
18 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 september
Manchester United hoopt de aan Real Madrid gelinkte Paul Pogba te verleiden tot een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren