Fluitconcerten voor PSV: ‘Ik vraag me af waarom dat zo moet zijn’

Zondag, 21 april 2019 om

Hoewel PSV zondag met 3-1 won van ADO Den Haag, sloeg het cynisme tijdens de wedstrijd toe bij een gedeelte van de aanhang. Op momenten waarop het niet soepel liep bij de Eindhovenaren, klonken fluitconcerten vanaf de tribunes. Denzel Dumfries, de maker van het openingsdoelpunt, vindt het erg jammer dat zijn ploeg niet door alle fans wordt gesteund.

"Dat is niet leuk voor de ploeg natuurlijk", erkent de rechtsback in gesprek met Omroep Brabant. "Ik vraag me af waarom dat zo moet zijn. Dat cynisme merken wij ook. Ik kan niet ontkennen dat er mensen zijn die soms niet achter de ploeg staan. Dat kleine beetje publiek dat gaat fluiten en boe gaat roepen, dat moeten ze natuurlijk niet doen." Dumfries benadrukt dat een 'grote groep' supporters de ploeg wel altijd steunt. "Die zitten vooral achter de goal. Die zijn we altijd heel erg dankbaar. Die zijn fantastisch."

Jeroen Zoet rekent op de steun van het publiek in de laatste weken van de titelstrijd. PSV lijkt vanwege een groot verschil in het doelsaldo te moeten hopen op een misstap van Ajax om nog kampioen te kunnen worden. Zelf neemt de nummer twee van de Eredivisie het nog op tegen Willem II (uit), AZ (uit) en Heracles Almelo (thuis). "We moeten met de steun van de supporters vol gas geven en de laatste drie wedstrijden winnen. Daar hebben we de fans echt voor nodig. Ik weet honderd procent zeker dat het maar een klein groepje is dat cynisch is."

Het publiek schaarde zich wel achter Érick Gutiérrez: voortdurend werd trainer Mark van Bommel opgeroepen om de middenvelder te laten invallen. Dertien minuten voor tijd gebeurde dat ook. Van Bommel zei na afloop dat zijn keuze niets te maken had met het feit dat de fans de naam van Gutiérrez scandeerden en Zoet zegt hetzelfde. "Er zitten bij ons 34.000 trainers op de tribune, maar er is er maar een die dat uitmaakt. Dat is natuurlijk aan de trainer."Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door javanovicc)

Misschien omdat het voetbal lachwekkend slecht is? Kan je nu wel lopen klagen, maar het is gewoon PSV onwaardig wat ze de afgelopen tijd laten zien. Van Bommel is het he-le-maal kwijt.

22 april 2019 om 07:18

Het is zeker niet goed, maar alle PSV supporters doen net alsof PSV kansloos is voor de titel en dat is natuurlijk grote onzin. Als ze de komende 3 wedstrijden winnen (al is het met hangen en wurgen), zie ik ze gewoon met de schaal staan. Ajax hoeft maar 1 keer de focus te verliezen en het kan gedaan zijn.

22 april 2019 om 07:24

Hoezo zal Ajax nu wel de focus verliezen, nu de 1e prijs sinds jaren voor het grijpen ligt...

22 april 2019 om 08:59

Wow dan wordt je kampioen omdat ze geprofiteerd hebben van de vermoeidheid van ajax. Het spel van psv na de winterstop is gewoon een kampioen onwaardig. Ik denk dat voor het eerst in de historie andere clubs ajax het meer gunnen dan psv. En dat komt voornamelijk om het laffe spel en de irritante coach

22 april 2019 om 09:50

PSV is nu niet kansloos maar je moet ook niet doen alsof je alleen maar hoeft te winnen... De kans dat PSV punten verspeeld is misschien wel groter dan Ajax dat doet..

22 april 2019 om 08:28

mark van bommel die zegt dat ie het hele jaar al met een nummer10 speelt terwijl de nummer10 van psv die rol niet kan in vullen of die rol niet begrijpt, dan ligt het aan van bommel als het niet draait bij psv.je gaat toch niet met een nummer10 spelen tegen ado den haag die de bus gaat parkeren, dan ben je niet beter omdat PSV een betere tactiek heeft maar omdat tegen stander dat toestaat.

dumfries:"dat is niet leuk voor de ploeg natuurlijk", erkent de rechtsback in gesprek met Omroep Brabant. "ik vraag me af waarom dat zo moet zijn.

het lijkt of een cursus bij van bommel heeft gehad met deze opmerkingen.wat moet je hier mee als supporter van psv

Uhh... oude wedstrijd zitten terugkijken? Of artikel van een paar weken geleden gecopy-paste? Sfeer was prima vandaag, hooguit een zucht gehoord als er afspeelmogelijkheden vooruit waren en er werd gekozen voor een bal in de breedte. Erg kunnen lachen om de roep om Guti. Stoer van MvB dat hij Guti ook in liet vallen!

22 april 2019 om 01:25

Wel mooi dat guti dan meteen een goal van ado veroorzaakt, afgezien van dat moment vind ik absoluut dat psv gwn met pereiro-guti en 1 controleur moet spelen tegen de "zwakkere" ploegen . Ik snap eigenlijk algeheel niet waarom pereiro niet gwn de eerste is die je opschrijft elke week, die hoort gwn altijd in de basis op 10 punt

Mensen kopen een seizoenskaart voor de steekpassjes van Guti, voor de traptechniek van Pereiro, maar toch zeker niet voor de honderden balletjes breed van Rosario. Volledig terecht dat de supporters er klaar mee zijn. Je speelt tegen thuis tegen ADO met 2 controleurs die iedere vorm van basistechniek ontbreken, en dat terwijl je zulk materiaal op de bank hebt zitten. Het is angsthazenvoetbal en PSV-onwaardig.

22 april 2019 om 00:05

Basistechniek hebben ze juist wel, maar daar is dan ook vrijwel alles mee gezegd.

22 april 2019 om 00:08

Bij Rosario zie ik simpele aannames nogal eens fout gaan hoor. En inderdaad, alles daar boven is al helemaal te veel gevraagd.

Heel simpel: goed is goed, slecht is slecht. Sinds AZ thuis in december is het slecht in de overtreffende trap. En als spelers niet beter kunnen maar wel strijden, zul je mij niet horen over de desbetreffende speler. Wel over de trainer die de desbetreffende speler laat staan terwijl er een ander/beter alternatief is. Vooral als de trainer dan uit zijn nek lult en doet alsof we allemaal gek zijn. Het fluiten gaat dus vooral richting van Bommel. Uitspraken dat het allemaal beter is na de winterstop terwijl werkelijk iedereen ziet dat het niet zo is.

Maar vooral de opstelling tegen Ajax zit me nog steeds dwars. Verlies dan tenminste met waardigheid. Nu heb je alleen maar proberen tegen te houden. Verliezen van ajax mag best, maar dit was PSV-onwaardig.

5 [email protected] Lachwekkend slecht en Jij kijkt alle wedstrijden van Psv? Nee dus! net als Davilla7
Echt weer zo een teletekst supporters of media na praters, als PSV alle kansen benut die ze iedere wedstrijd krijgen staan elke week met de rus op ruime voorsprong en kan je lekke makkelijk voetballen.
Ze hebben ook vandaag weer bijna 90 minuten op de helft van de tegenstander gespeeld die met 10 man voor de pot gaat liggen.
Bij jouw clubje gaan de kansen er wel in en bij PSV moeizamer!

22 april 2019 om 00:13

Weet je wat er lachwekkend is? Dat jij ervan uitgaat dat sommige reageerders geen PSV-supporters zijn vanwege hun reactie. Zo is Davilla7 toch echt een supporter van PSV. Dat hij kritisch is, vloeit dus voort uit zijn supportershart en de wens om mooi voetbal te willen zien.

22 april 2019 om 00:17

In sport heeft als vaak meegedaan maar nog nooit gewonnen.

Het was gewoon niet goed vandaag. Dat kon ik met mijn eigen ogen in het stadion zien.

22 april 2019 om 00:27

Davilla is toch echt een fanatieke PSV'er hoor, ik kan je verzekeren dat hij elke pot van PSV ziet. Als jij dat ook zou doen zou je zelf vrij gemakkelijk kunnen concluderen dat de goede wedstrijden van PSV na de winterstop op een hand te tellen zijn, en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Het is al weken onder de maat, ook al laten de resultaten soms een ander beeld zien.

22 april 2019 om 14:48

Wat een rare reactie.. het lijkt me nu wel duidelijk dat jij hier degene bent die niet elke week in het stadion zit. Ik zie toch echt hetzelfde als hen en er wordt er helaas onderhand schijt en schijtziek van! Van Bommel moet een ander middenveld opstellen en niet zo als een mietje gaan spelen. Een middenveld met Guti, Pereiro, Ihattaren is nog nooit geprobeerd het is gewoon belachelijk! Dat je Pereiro of Ihattaren weg laat voor een Hendrix of Rosario prima maar dit is inderdaad PSV onwaardig!

Hmm, Leo Driessen was toch steeds in het duel complimenten aan het uitdelen over dat het PSV publiek zo optimistisch bleef ondanks het zwakke spel. De teleurstelling heerst gewoon in Eindhoven. Ze stonden 5 punten voor en gaan naar de arena waar ze na een uur op matchpoint stonden en dan gaat het in een week zo mis dat doelsaldo essentieel is geworden. En dan krijg je de graafschap en ADO thuis met dit voetbal en nipte overwinningen. Men hoopt op minimaal 4 a 5 goals in beide duels en krijgt er 5 in beide duels samen.

22 april 2019 om 07:12

Helemaal waar. Precies. Teleurgesteld vanwege dit verloop, wat ik logisch vind. Van een stevige eerste plek, naar een tweede plek, die ondanks dat het alleen maar doelsaldo is toch uitzichtloos voelt. Maar dat komt door Ajax hun sterke spel. Maar tussen het spel van psv nu, of 15 duels geleden zit niet veel verschil, nu voelt het anders.

De supporters gedragen zich ook als verwende kinderen die niet weten hoe voetbal in elkaar zit en misschien beter naar een film kunnen gaan. Ondanks de beperkte middelen staat PSV na 31 wedstrijden gelijk met een team dat een goede kans heeft om de Champions League finale te gaan spelen, PSV heeft niet zo heel vaak vaker gescoord in een seizoen en heeft een aantal punten behaald dat meestal goed is voor het kampioenschap. En dan nog is het niet goed, men vergeet dat je bij voetbal ook een tegenstander hebt en dat je ook kunt verliezen. Slechts één team wordt kampioen. Ondanks meerdere kampioenschappen werd Cocu door een deel van het publiek verguisd. Van Bommel werd de eerste seizoenshelft bewierookt, PSV speelde met veel druk naar voren, scoorde veel en behaalde veel punten. Nu zou diezelfde coach er niets meer van kunnen. Ongelofelijk vind ik zoiets. Zo opportunistisch, dom, kortzichtig.

22 april 2019 om 07:14

Amen. Helemaal eens. De 3-1 en het spel van gisteren zouden bij 5 punten voorsprong met gelach worden afgedaan. Het gevoel is helemaal anders geworden omdat Ajax koploper is geworden.

22 april 2019 om 08:47

Helemaal mee eens. Zoveel punten, zo’n goed doelsaldo en bijna elke wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij zijn met een spelersgroep die op een flink aantal posities zwakker is dan Ajax. Dan kan ik alleen maar een diepe buiging maken voor van Bommel in zijn eerste jaar als hoofd trainer. Het team staat als een huis, er wordt keihard gewerkt, wat wil je als PSV supporter nog meer? Eigenlijk is het niet meedoen van Guti het enige waarvan je als supporter denkt, waarom niet? Daar tegenover staat wel de instroom van eigen of gekochte jeugd zoals Malen, Gakpo, Rosario en Hendrix. Als Ajax supporter ben ik blij dat een fors aantal PSV supporters v Bommel laten vallen, maar snappen doe ik het niet

22 april 2019 om 10:12

Zou zelf ook het liefst een middenveld zien met Gutierrez, Rosario/Hendrix/Sadilek en een derde middenvelder die voor creativiteit, scorend vermogen maar ook balans zorgt. De nummer 10 positie wordt nu ingevuld door aanvallers, ik zie daar toch liever een middenvelder. Gutierrez speelt waarschijnlijk net iets beter achter de nummer 10 positie. Van Bommel is wel de trainer die dagelijks met de spelers werkt en hij heeft natuurlijk ook best wel kijk op het spel.

Jullie kunnen wel vinden dat het voetbal slecht is maar ik zie het onder van Bommel toch veel liever dan onder Cocu!

De fluitconcerten zijn heel makkelijk te begrijpen. Fans doen dat, zoals altijd, uit machteloosheid. PSV had nu twee wedstrijden om in te lopen wat betreft het doelsaldo. Wat gebeurt er? Ajax loopt zelfs nog uit. Wanneer mensen op de tribune een ploeg tegen zichzelf ziet vechten dan kan dit gebeuren. Is het slim? Natuurlijk niet, maar ik snap het zeker. Na de wedstrijd donderdag heeft PSV 17 dagen rust. Zelfs wint Ajax dinsdag van Vitesse dan kan de schaal nog naar Eindhoven gaan. Wanneer mijn cluppie nog drie potjes gaat spelen zou vermoeidheid en blessures een rol gaan spelen voor de laatste twee dagen in de eredivisie. De mensen die vandaag floten zouden dan nog een feestje kunnen gaan vieren....Echt, de titel is absoluut nog te grijpen voor PSV.

Sinds de Europees uitschakeling lijkt het of ze zich niet meer kunnen opladen voor de wedstrijden. Waar voorheen bij 2-0 nog vol werd door gejaagd naar de 3-0, 4-0 of nog meer, is dat nu niet het geval. Hoop dat de spelers begrijpen dat het een reactie is op het slechte spel. Geen beleving.

Heel bijzonder dat Guti zo geadoreerd wordt door de supporters. Want we hebben 'm vrij weinig gezien dit seizoen. Of komt dat vanwege de 8 miljoen dat er voor hem betaald is en dat ze veel van 'm verwachten ? Enfin, Van Bommel is eigenzinnig dus die zal 'm nog wel negeren, want anders laat hij zijn kop naar de supporters hangen en dat zal hij niet willen....

22 april 2019 om 08:10

Vind het jammer dat van Bommel kritiek krijgt. Hij geeft de jeugd ten minste een kans.

22 april 2019 om 09:29

Maar dat hoort hiervan los te staan.

Ik vond het ook altijd leuk als jeugd doorbreekt, alleen het moet wel gaan onder het mom van de 'sterkste/beste' speelt.

De kritiek bij Van Bommel gaat met name over een gebrek aan creativiteit bij Psv. Een topclub als PSv hoeft in de eredivisie niet met 2 saaie controleurs Rosario en Hendrix/sadilek te spelen. Dit angsthazerij gaat PSv de titel kosten.

Dat Guti minutenlang werd toegezongen terwijl hij al maanden op de bank zit is ook wel een vorm van protest. Beetje gênant ook voor die jongen. Werd veel van hem verwacht blijkbaar. Maar zelfs een Sadilek krijgt meer minuten van Van Bommel. Tegen dit Ado, wat waardeloos en zonder beleving speelde, met Rosario en Sadilek beginnen lijkt nergens op. Daar had Guti gewoon moeten staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3428
D. MalenAanvaller3110
H. LozanoAanvaller3017
C. GakpoAanvaller161
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman340
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 mei
Manchester United dreigt naast Kalidou Koulibaly te gaan grijpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren