Theo Janssen snapt niets van wissel PSV in minuut 93: ‘Even serieus...’

Zondag, 21 april 2019 om

Toen de zege op ADO Den Haag al binnen leek, koos Mark van Bommel er zondag voor om Jorrit Hendrix te laten invallen. De 24-jarige middenvelder werd in minuut 93, toen de eindstand (3-1) al was bereikt, binnen de lijnen gebracht als vervanger van Angeliño. Theo Janssen begrijpt weinig van de wissel, vertelt hij zondagavond bij praatprogramma VTBL.

De huidige assistent-trainer van Vitesse Onder-19 vindt de wissel weinig eerbiedig richting Hendrix, die dit seizoen 27 keer in de basis begon. "Even serieus... Die jongen heeft bijna het hele seizoen gespeeld en was een basisspeler. Dan mag hij invallen in de 93ste minuut...", zegt Janssen. "Kun je dan niet beter een jonge jongen laten invallen? Hendrix heeft al zoveel wedstrijden voor PSV gespeeld en was zo belangrijk voor de club, zeker in de eerste helft van het seizoen."

Ook tafelgenoot John de Wolf snapt niet waarom Van Bommel voor de late wissel koos. Als het verschil een doelpunt was, dan had ik me er iets bij kunnen voorstellen. Maar het stond al 3-1. De wedstrijd was klaar", zegt hij. Na afloop werd Van Bommel niet gevraagd naar de wisselbeurt van Hendrix, maar wel naar het inbrengen van Érick Gutiérrez: vanaf de tribunes daalde het 'Guti, Guti, Guti' neer en de fans kregen in minuut 77 waar ze op hoopten.

"Het is niet zo dat dat te maken heeft met de liedjes van het publiek, anders zou ik elke speler moeten inbrengen wiens naam wordt gescandeerd", verzekert Van Bommel in gesprek met onder meer het Eindhovens Dagblad. "Ik probeer het elftal beter te maken met de wissels. Bij een wissel kijk je goed wat bij elkaar past of bij de wedstrijd past. Soms valt er in een wedstrijd op een andere plek ruimte, waardoor je je strijdplan een beetje aan moet passen."


Poll

Ben je het eens met Theo Janssen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door constant kante)

Mensen doen hier moeilijk over.. typisch iets Nederlands.. Jurgen Klopp laat Sturridge ook regelmatig voor 2min opdraven. Nou en?

21 april 2019 om 23:26

Ik zie hier niemand mogelijk over doen, eigenlijk. Ik zie gewoon iemand een opmerking erbij plaatsen dat hij het niet begrijpt, is dat gelijk moeilijk doen? Waarom doe jij dan moeilijk over dat iemand anders moeilijk doet? En zo kan je door blijven gaan.

Het is toch ook wel raar, om hem dan nog in te laten vallen? Ik vind het nogal respectloos en totaal overbodig. En dat Klopp dat dan ook doet verandert daar niets aan.

22 april 2019 om 08:49

Kan me nog een gevalletje younes herrineren..daar werd behoorlijk moeilijk over gedaan..

22 april 2019 om 11:11

Voor zover ik begrijp, is Hendrix ingevallen. Younes niet. Totaal andere situatie dus.

22 april 2019 om 12:05

falonso

Dat is correct! Younes is niet ingevallen. Omdat Younes dat weigerde. Dat is het enige 'verschil' want Tenhag wilde hem wel degelijk in laten vallen, dus een vergelijkbare situatie.

En vervolgens had je twee varianten van 'moeilijk doen'. Eén groep vond Ten Hag een rare snuiter die respectloos met zijn spelers omging, de andere groep vond dat Younes zich onprofessioneel had gedragen en gewoon moet luisteren naar de trainer. Maar de opmerking dat daat destijds moeilijk over gedaan werd, die klopt absoluut. Dat was zeker zo.

21 april 2019 om 23:29

Precies. Mensen altijd op zoek naar sensatie. Wie is hier nu de trainer? Laat hem lekker zelf beslissing wat hij met z'n spelers doet.

Is ook een vrij respectloze actie. Begrijp me niet verkeerd ik vind Hendrix een hele middelmatige speler en het is terecht dat hij wissel staat, maar het is wel een jongen van de club die lange tijd basis heeft gestaan. Zo'n jongen verdient een betere behandeling dan dit, het is geen negentien jarige speler die z'n debuut ofso maakt. Tot nu toe laat Van Bommel zien dat hij vrij ongeschikt is voor het trainersvak.

21 april 2019 om 23:32

Dus omdat hij slechte keuzes maakt in wisselbeleid is hij een slechte trainer? Die man staat voor het eerst voor een volwassengroep als hoofdcoach en hij doet het gewoon voortreffelijk met PSV hoor. Het is misschien niet zo aantrekkelijk voetbal als bij Ajax maar Van Bommel en PSV harken wel altijd het resultaat binnen. Dus om te stellen dat hij vrij ongeschikt is voor het trainersvak vind ik vrij voorbarig. Hij heeft niet altijd slimme keuzes gemaakt in tactisch opzicht en in wisselbeleid etc maar dat ie er niks van kan slaat ook nergens op.

21 april 2019 om 23:41

Hij doet het voortreffelijk? Vroeg eruit in de beker plus Champions League al in de poulefase eruit met matige resultaten. In de competitie hebben ze het ook niet meer in eigen hand en het voetbal is niet om aan te gluren.

Ik zou het belachelijk vinden als Van Bommel niet ontslagen wordt aan het eind van het seizoen, vooral als ze naast het kampioenschap grijpen. Er is dan eigenlijk geen enkele reden meer om met hem door te gaan; geen prijzen & het voetbal wordt slechter en slechter.

22 april 2019 om 00:30

Ik snap dit soort reacties nooit echt... Het is niet dat ze tegen koekebakkers hebben gespeeld in de champions league. Zowel Tottenham als Barcelona staan in de halve finale van de champions league. Inter heeft daarnaast ook gewoon beter materiaal dan psv. Dat ze in punten gelijk staan met Ajax dat ook gewoon in de halve finale staat van de champions league is mijn inziens helemaal niet slecht. Het gemiddeld aantal punten per wedstrijd ligt hoog bij psv en doet zeker niet onder voor voorgaande jaren. Het is zelfs nog mogelijk dat ze dit jaar meer dan 100x gaan scoren. Het doelsaldo is volgens mij in jaren niet zo goed geweest. Dat ze een flater hebben geslagen in de beker met een b team klopt. Lijkt mij een incident.

22 april 2019 om 00:30

In de Champions League eruit tegen twee halve finalisten. De beker was een afgang, maar in de CL kun je ze niks verwijten.

22 april 2019 om 01:35

Je kunt ze niet verwijten dat ze niet door zijn. Je kunt ze echter wel verwijten dat ze maar 2 schamele punten bij elkaar hebben gesprokkeld. Sorry maar als Rode Ster Belgrado in een poule met PSG, Liverpool en Napoli al meer punten kan halen, dan mag je gerust wel even naar jezelf kijken.

22 april 2019 om 03:16

@harryloenst, een afgang wil ik het niet noemen, maar niks verwijten... Als je er genoegen mee neemt dat je het niet red tegen de nummer 3 van Italië dan weten we in ieder geval zeker dat de KNVB volgend jaar geen wedstrijden van PSV hoeft te verschuiven. Competitie doet PSV het prima en beker was een afgang inderdaad. Al is dat een kwestie geweest van pure onderschatting. Dit heeft Ajax ook al zovaak meegemaakt (o.a. paar jaar terug Cambuur uit, dit jaar met pijn en moeite uit bij Roda gewonnen na penalty's).

22 april 2019 om 03:43

Precies wat Regulator hierboven zegt.. het gaat me om de 2 puntjes die ze hebben behaald. Daarom schreef ik ook duidelijk; in de poulefase eruit MET MATIGE RESULTATEN. Beter lezen de volgende keer.

22 april 2019 om 07:05

Mwah, ik vind dat PSV prima resultaten heeft behaald op de beker na. CL-poule was niet te doen en ze zitten nog volop in de race voor het kampioenschap. Ik had Hendrikx alleen laten staan en Rosario eruit gehaald en Guti + Pereiro laten starten. Ik heb persoonlijk niets met Mark van Bommel (ook al niet als speler), en daar erger ik me wel kapot aan (doet overkomen alsof “wij” het allemaal verkeerd zien), maar zijn resultaten zijn vooralsnog meer dan prima!

22 april 2019 om 12:09

Regulator

Zat PSV in een poule met Psg, Liverpool en Napoli dit seizoen? Dus waarom vergelijk je dat dan? Dat slaat toch nergens op??

PSV zat gewoon in een enorm zware poule, getuige het feit dat twee ploegen de halve finales halen. Sure, je kunt altijd vinden dat PSV meer punten had moeten halen, maar als we met zijn allen vooraf direct na de loting al massaal vonden dat PSV volstrekt kansloos zou zijn in deze poule vind ik die reacties achteraf om PSV dan af te zeiken omdat ze twee punten haalden bijzonder burieus. Wat had jij dan verwacht Regulator, dat PSV in deze poule minstens derde had moeten worden? Ik kan het mis hebben, maar volgens mij heb ik jouw mening, vooraf, op dat vlak gemist, help ons even herinneren wat je vooraf zei?

22 april 2019 om 13:14

5sterren Bommel vind ik ook een laffe coach, en een vervelende vent. Maar hier doe je hem mee tekort, ik heb wel respect voor wat hij heeft laten zien. Dat is gewoon knap, en hij kan nog steeds kampioen worden als wij wat laten liggen. En iedere coach maakt nog altijd fouten.

Ik zou hem uberhaupt biet brengen omdat hij niet het PSV niveau heeft. Toch wel een beetje sneu voor hem om dan voor een paar tellen te moeten opdraven in dit geval. Lerende coach zullen we maar zeggen, net als die ‘psychologische spelletjes’. Om te gieren.

21 april 2019 om 23:59

terwijl hendrix onder cocu basisspeler was toen psv meermaals kampioen werd. daarnaast ook vaak basis gestaan onder v bommel en weer strijdend om het kampioenschap tegen t sterkste ajax van de afgelopen 15 jaar.

22 april 2019 om 12:14

bochherief

Jorrit Hendrix is onder Cocu tijdens al die landstitels bij PSV alleen in het afgelopen seizoen een onbetwiste basisspeler geweest. In die jaren daarvoor was hij eigenljik altijd gewoon 12e man, omdat eerst Wijnaldum, Maher, Guardado (2015) en daarna Propper, Guardado en Van Ginkel (2016-2017) het middenveld vormden.

Jorrit Hendrix is een hardwerkende jongen, gewoon een keurige prof, maar is geen technisch begaafde speler. Een controleur, die bij voorkeur naast een vormgever moet spelen. Meer niet. Is op zijn best ook gewoon een nummer twaalf en geen speler die bij PSV een basisplaats zou moeten hebben.

Vind het ook wel respectloos tegenover Hendrikx. Ik zie toch het liefst een middenveld met Hendrikx, Guti & Pereiro. Hendrikx is wel goed als stofzuiger op het middenveld en kan ook echt de verdediging bij staan. Dan heb je aan Guti & Pereiro de creativiteit om het spel naar voren te verplaatsen. Nu met 2 verdedigende middenvelders duurt het gewoon allemaal te lang voor er eens gevaar wordt gesticht.

Vooralsnog blinkt van Bommel vooral uit in onbegrijpelijke wissels en opstellingen. De eerste weken/maanden prima, maar daarna eigenwijs, star en doet alsof hij alles wel weet en de achterban gek is. Dit uit zich in domme uitspraken, onbegrijpelijke wissels en bizarre opstellingen. Ook deze wissel is daar weer een voorbeeld van. Wat denkt hij hier nu mee te bereiken? Waardeloos dit. Hij jaagt de selectie tegen zich in het harnas. Dit gaat zich uiteindelijk wreken. Hij is nog verre van een top-trainer.

22 april 2019 om 00:00

Tja het is zijn eerste seizoen als trainer dus hij zal fouten maken. Cocu begon ook waardeloos aan zijn periode bij PSV, wat bij iedere andere trainer ontslagwaardig was. Hij had ook belachelijke wissels, keer op keer wisselen van spitsen en tot februari wist hij zijn ideale middenveld nog niet gevonden. Als je het vanuit dat perspectief bekijkt doet van Bommel het gewoon naar behoren.

22 april 2019 om 00:25

"doet alsof hij alles weet en de achterban gek is"

Ik mag toch hopen dat 'de achterban' niet de illusie heeft enige inspraak te hebben of dat de trainer zijn oren moet laten hangen naar de achterban omdat die toevallig een seizoenskaart hebben. Zou een behoorlijk zooitje worden met al die door emotie gestuurde meningen en visies.

ON: Ik ben tot nu toe ook nog niet erg onder de indruk van vbommel als trainer. Betwijfel ook of hij wel geschikt is als trainer, al is dat meer een gevoel op basis van een heel klein stukje wat ik van hem zie. Hij blijft een beetje het imago houden wat hij als voetballer ook al had: iemand die je beter als vriend dan als tegenstander kunt hebben. Doorgaans zijn dat niet de beste managers, al is incidenteel succes echt wel mogelijk.

22 april 2019 om 09:58

Ik snap al dit soort opmerkingen niet over deze wissel.
Angelino geeft bij 2-1 aan dat hij eraf gehaald moet worden. Die wissel zorgt ervoor dat je Angelino de komende wedstrijden gewoon nog kunt gebruiken ipv dat hij geblesseerd raakt.
Dat je dan Behich kunt brengen ipv Hendrix is de enige andere optie.

Hendrix hoort gewoon basisspeler te zijn. Niet dat hij nou zo geweldig is, maar hij is echt wel een paar klassen beter dan Rosario. Rosario is de slechtste speler uit de clubgeschiedenis die tot meer dan 30 wedstrijden in een seizoen gaat komen. Ja, daar durf ik mijn geld wel op te zetten. Zelfs een Brenet sloeg vorig seizoen een hoger niveau aan. En die toonde ook wat meer beleving.

21 april 2019 om 23:54

Dus Rosario is voor jou minder dan spelers als Marcellis, Brechet, Isaksson, Derijck of Marcus Berg? Vind ik vrij opvallend. Ik vond Rosario een van de sterkhouders van PSV in de eerste seizoenshelft en dat zijn beroerde vorm in de tweede seizoenshelft een groot aandeel heeft in het stroperige spel van PSV op het moment. Voor hem is het ook het eerste seizoen dat hij week in week uit op topniveau moet acteren. Van Bommel geeft hem ook zelden rust, wat ook niet bevorderend werkt.

22 april 2019 om 00:04

Jep, die haalden allemaal een hoger niveau dan Rosario. Rosario heeft één goede maand gekend en dat was september. Sindsdien is het hopeloos en wat we nu zien is ook gewoon zijn niveau. Heeft niets met een vormdip te maken. Ik heb hem vorig seizoen een aantal keren bij Jong PSV gezien, maar ook toen had hij voetbaltechnisch moeite om mee te komen met het niveau. Heel bijzonder dat Van Bommel hem uberhaupt bij de selectie heeft gehaald, dit zouden Cocu en veel andere trainers (terecht) nooit gedaan hebben. Hij voert verdedigend braaf zijn taken uit, en dat zal wel de reden zijn dat Van Bommel gecharmeerd van hem is, maar aan de bal is het simpelweg onthutsend wat hij laat zien. Hij speelt werkelijk waar iedere bal achteruit of breed, en dat ook nog eens in een zomeravondtempo.

22 april 2019 om 00:18

Dan verschillen wij van mening. Ik vind juist dat Rosario de enige van die controlerende middenvelders die wel probeert een bal vooruit tussen de linies te spelen. In de eerste seizoenshelft kwamen die ballen elke keer aan waardoor hij een belangrijke waarde was voor het spel van PSV en nu zijn die ballen van hem steeds te zacht of net te hard. Kijk het is geen Frenkie de Jong, maar ik vind zeker dat een Rosario in vorm een hele goede speler voor PSV is. Verder heeft juist Cocu hem bij de selectie gehaald en als rechtsback toen geposteerd. Ook toen vond ik hem als een van de weinig een positieve indruk achter laten.

22 april 2019 om 00:30

Dan verschillen we inderdaad van mening. Soms zie ik op twitter de pass maps van wedstrijden van PSV voorbij komen en wat dan altijd opvalt is dat er een hele dikke pijl van Rosario naar Schwaab gaat. Dat hij de oplossing vooruit zoekt is in mijn ogen echt een mythe. Verder denk ik dat je in de war bent met een andere speler? Rosario heeft onder Cocu 2x een basisplaats gehad, en dat was als middenvelder toen PSV al kampioen was. Voor de rest heeft hij enkel wat korte invalbeurten mogen maken, ook (nagenoeg) allemaal als middenvelder. Ik kan mij niet heugen dat hij als rechtsback heeft gespeeld.

22 april 2019 om 00:37

Ik denk dat hij het verward met Kenneth Paal.

22 april 2019 om 00:50

Zoals ik zeg de tweede seizoenshelft van hem zit hij in een beroerde vorm. Publiek gaat fluiten, krijgt kritiek vanuit elke hoek dus dat hij dan vaker de bal terugspeelt lijkt me niet gek. En ik ben zeker niet in de war. Kan me heugen Roda - PSV, 2-2 en Rosario als rechtsback. Liet een prima indruk achter. En zelfs dan je zegt zelf Cocu gaf hem twee keer een basisplaats en wat invalbeurten. Dus hij was zeker geen onbekende van Cocu.

22 april 2019 om 00:51

@Corian, nee ik heb het over Rosario. Ik weet meestal wel waar ik het over heb als ik er feiten bij betrek hoor. Hoef je je geen zorgen over te maken.

22 april 2019 om 01:31

Laat deze jongen lekker praten, als er iemand is die voetballend niks toevoegt en alleen verdedigent zijn taak uit kan voeren is is het hendrix wel die volgens hem een paar klasse beter is dan rosario, wat kan hij dan beter

22 april 2019 om 11:45

@ Davilla

Cocu heeft Rosario in 2017 bij de selectie gehaald niet. Dus daar klopt je info al niet.
Dat jij het niet zit zitten is jouw pakkie an en heb je recht op maar als je iets presenteert als een feit, probeer het dan wel goed te doen. Dit staat nog al knullig.
Maakte tegen Roda JC zijn debuut toen hij in de 85ste min Lozano verving.

Dus tja uhhhhh

22 april 2019 om 12:20

Hendrix is echt niet beter dan Rosario. Ik vind ze redelijk vergeljkbaar, in die zin dat ik Hendrix fysiek nog ene stukje sterker vind maar Rosario dan weer net iets meer technisch vernuft heeft. Alsnog veel te weinig voor een rol als vormgever trouwens, maar wel degelijk beter dan Hendrix.

Ik vind eigenlijk dat je met één van beide spelers moet spelen, niet met allebei tegelijk. Maar Van Bommel heeft nu eenmaal een fetish voor het inbouwen van defensieve zekerheid. En dat is niet raar te verklaren, PSV heeft nu eenmaal een zwakke selectie en dat weet Van Bommel veel en veel beter dan welke blinde supporter of 'overschrijver' met een perskaart ook! Het is echt wel denkbaar dat Ajax inmiddels al kampioen was geweest als PSV zonder twee controleurs had gespeeld dit seizoen.

erg vreemd inderdaad. die jongen kan 30 seconden meedoen om vervolgens weer de douche onder te duiken. laat dat een jeugdspeler invallen die nog blij is dat hij even het veld op mag

22 april 2019 om 00:00

ik zou echt niet douchen als ik 30 seconden heb ingevallen. vind ook dat bij 3-1 je een jong talent het veld op moet sturen. raar hoe sommige trainers denken

Ik begrijp nog steeds niet waarom trainers dit doen als het niet is om tijd te rekken. Vraag me ook af wat Van Bommel er zelf van had gevonden als een trainer dit bij hem deed.

22 april 2019 om 09:55

Omdat Angelino vlak daarvoor had aangegeven dat hij gewisseld moest worden.
Die had last van verhoogde spierspanning bij de aanhechting van zijn hamstring.
Dan moet je op tijd stoppen, anders lig je er 2-6 weken uit. Vandaar die wissel dus.

Angelino had toch pijntjes en moest eraf? Dan moet je toch iemand hebben die even die plek overneemt voor 2 minuten en dan ben je met hendrix het beste af lijkt mij.

heel nederland valt over van bommel,slechte keuzes,arrogantie ,lelijk spel etc etc. Over zijn basis 11 ben ik het ook niet mee eens. Maar psv levert in competitieverband gewoon een wereldprestatie. Voetbalt wel monder naar de mogelijkheden als daadwerkelijk kan maargoed dat kiest hij,de punten worden wel binnegeharkt. Het is allemaal ajax ajax ajax dat real en juventus uitschakelt. Een team met een dubbele bankrekening met mogelijkheden en 40% betere selectie. En tot 3 rondes voor het einde is het dat cluppie nog niet gelukt ehv voorbij te streven. Alleen doelpunten meer gemaakt Dus ......

22 april 2019 om 09:07

Inderdaad een wereld prestatie. Ze winnen van de graafschap en ado thuis terwijl ze qua positie spel gewoon overklast zijn door de nr. 17 van de eredivisie. Wat is daar een wereldprestatie aan? Ze winnen wedstrijden maar daar is ook alles mee gezegd. Als psv kampioen wordt is dat omdat ajax het heeft laten liggen en niet omdat psv zo groots speelt

22 april 2019 om 09:48

Klopt maar ze staan er nog steeds. Alleen op doelsaldo dus volgens mij klopt het gewoon

"Als het verschil een doelpunt was had ik me er iets bij kunnen voorstellen" er werd toch 1 minuut voor de wissel nog gescoord, stond de wissel niet al klaar voor de 3-1 gescoord werd? Want dan lijkt het me logischer om hem alsnog in te brengen in plaats van de wissel te annuleren.

Simpel. Voetballers worden betaald om te voetballen. Al is het maar 1 minuut.

Misschien gunde hij hem gewoon de wedstrijdpremie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

49 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Manchester United en Arsenal zijn in de race om de handtekening van Dejan Kulusevski. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren