Sneer naar ‘schoonspringer’ Salah: ‘Het duiken zou van mij een 9,9 krijgen’

Zondag, 21 april 2019 om

Liverpool wist Cardiff City zondag met 0-2 te verslaan. Georginio Wijnaldum bracht the Reds op voorsprong, waarna James Milner vanaf elf meter de eindstand bepaalde. Neil Warnock, de manager van Cardiff City, was het niet bepaald eens met de beslissing van scheidsrechter Martin Atkinson om de bal op de stip te leggen, na een vermeende overtreding van Sean Morrison op Mohamed Salah.

“Er zouden heel veel penalty’s in een wedstrijd gegeven worden als hier de bal al voor op de stip gaat. Het is een soft penalty. Het duiken na het sleuren zou van mij een 9,9 krijgen. Het leek verdacht veel op het werk van Tom Daley (een Engelse schoonspringer, red.), dat is het. Het gaat niet alleen om die strafschop voor Liverpool, want ik vind dat wij er na rust ook een hadden moeten krijgen”, zegt Warnock in gesprek met talkSPORT.

“Als je ziet hoe Andy Robertson vasthoudt, zullen alle analytici het erover eens zijn dat het volgens de regels een strafschop is. Maar ze komen er mee weg. Misschien dat de zon net in de ogen van de grensrechter scheen”, stelt de zeventigjarige manager van Cardiff. Zijn collega Jürgen Klopp maakt zich na afloop van het duel om een andere reden druk. De Duitse manager van Liverpool beklaagt zich over het droge veld in het Cardiff City Stadium. “We hadden het gras op Melwood (het trainingscomplex, red.) niet gemaaid en niet gesproeid.”

“Het is duidelijk dat mensen dit soort dingen doen, dus we hebben ermee getraind en dat heeft geholpen. Want het is heel anders om op een dergelijk veld te spelen. Ik wilde hier niet verrast worden door het veld, dus we hadden ons er al op ingesteld. Je moet klaar zijn voor dit soort situaties en niet gefrustreerd raken. We verdienden de drie punten en het is buitengewoon dat we nu al 88 punten hebben, dat is speciaal”, zegt Klopp in gesprek met Sky Sports.

“Droge velden zijn gevaarlijk voor de spelers, ze kunnen daardoor sneller geblesseerd raken. Als je sprint en daarna weer stopt, liggen blessures op zo'n veld op de loer. Je weet waarom mensen een droog veld achterlaten, dat hoef ik je niet te vertellen”, concludeert de Duitse manager van Liverpool. “De bal rol langzamer en als je voetballers vraagt waar ze liever op spelen, zal het antwoord altijd een gesproeid veld zijn. Ik heb dit eerder aangestipt bij West Bromwich Albion en toen werd ik neergezet als een slechte verliezer. We hebben geleerd van onze fouten uit het verleden.”


Poll

Vond jij de strafschop terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door mickkonijn)

Schwalbe = 3 wedstrijden schorsing. Ik ben er helemaal klaar mee met al die fratsen. Gewoon in elke competitie heb je wel van die schoonspringers. Lozano Tadic Salah Neymar Suarez. Zulke spelers moet je gewoon een straf geven waardoor ze dit gewoon niet meer kunnen veroorloven. De VAR helpt soms ook niet, zie Casemiro dit seizoen voor Real Madrid tegen Huesca denk ik dat het was.

21 april 2019 om 22:10

Dat het Cardiff niet vaak meezit dit seizoen wat betreft scheidsrechters is een feit, ik kan het moment met Robertson niet voor de geest halen, maar op Salah werd gewoon een overtreding gemaakt. Dus penalty.

21 april 2019 om 22:16

Ik vond het zelf ook gewoon een penalty. Enkel is het zo dat Salah wel vaker eens een duikje neemt en daar dan een beloning voor krijgt, meestal in de vorm van een penalty. Dit gebeurt gewoon te vaak en ik hoop dat de voetbalbonden na afloop van de wedstrijd dan nog spelers daarvoor kunnen gaan schorsen.

21 april 2019 om 22:22

Wanneer is dat voorgekomen?

21 april 2019 om 22:14

Dit vond jij geen overtreding?

21 april 2019 om 22:17

Ik vond het wel een penalty. Maar ik ben over het algemeen aan het spreken.

21 april 2019 om 22:19

Oké dan vind ik het nog altijd vreemd dat je Salah noemt. Tegen Arsenal was het echt een achterlijke overtreding en de andere waren lichte overtredingen, maar er was iedere keer contact.

21 april 2019 om 23:47

Tegen Arsenal was het gewoon een penalty. Maar ik kan me nog herinneren tegen Newcastle denk ik eerder dit seizoen en vorig jaar ook nog 1 keer.

22 april 2019 om 00:55

Zozo, dus 1 twijfelgeval over een heel seizoen maakt Salah een duikelaar. Dan zijn er daar heel veel van in de PL. Gister oa bij United nog een duik gezien. Nu krijgt Salah een terechte strafschop mee en begin je gelijk over het schorsen van duikelaars. Als je dit wel een strafschop vond, is het toch raar om geïrriteerd over schwalbes te beginnen?

22 april 2019 om 01:37

Het zijn meer de lachwekkende duiken die hij soms heeft waar niet voor gefloten wordt dan de daadwerkelijke fopduiken waar wel penalty’s uit komen. Salah duikt wel eens; niet sportief, maar kom op, iedere speler en vooral aanvallers hebben dit wel eens.

22 april 2019 om 08:26

Als er elke keer contact is zeg je dan is het volgens u pingel. Ok dan waarom krijgt sterling dan 95% van de tijd de pingel niet daar is ook altijd contact. Dus dat is weer zo een argument omdat je voor liverpool bent. Salah is de duik kampioen, maar het zou zo leuk zijn 97 punten halen liverpool en geen titel

22 april 2019 om 09:22

Dat is een hele verkeerde conclusie uit mijn verhaal. Ik kan het me goed voorstellen dat een tweede plek met 97 punten leuk is als je iets tegen de club hebt. Ik kan mij overigens heugen dat Sterling een penalty kreeg door in de grond te trappen. Ik vind Salah echt niet een duikelaar als Kane, Robben en Suarez. Misschien doet sympathie voor de club mij in deze mij niet helemaal goed.

22 april 2019 om 15:50

Wat je aanhaalt vond ik zelf triest dat daar een pingel voor kwam. Hij had voor mijn part gerust tegen de ref kunnen zeggen geen contact geweest. Maar dat gebeurd niet op dit niveau. Ik heb niks tegen liverpool, maar heb al meerdere discussies gezien liverpool met andere en het jammere eraan dat grotendeels het niet kunnen toegeven als ze ongelijk hebben. Maar ja dat is het internet tijdperk zeker.

22 april 2019 om 16:09

Ach, waar ik door clubvoorkeur zuiver over kan oordelen doe ik dat. Moet ook bekeken dat het mij een worst zou wezen als het kampioenschap door een schwalbe tot stand komt. Die van Robben tegen Mexico kon ik ook prima hebben

22 april 2019 om 16:51

Ik denk door zobeen gedachtegang dat liverpool niet geliefd is in engeland hoe maakt niet uit. Ik hoor nu andere fans uit engeland en snap deels waarom ze het liverpool niet gunnen. Puur omdat het geen geliefde fans zijn van die club.

22 april 2019 om 17:25

Ik denk dat, dat meer met het succes uit een ver verleden te maken heeft. Lange tijd de meest succesvolle ploeg in Engeland geweest en nog altijd de meest succesvolle Britse ploeg in Europese competities. Zou de manier waarop jou na al die jaren van droogte nog echt uitmaken?

21 april 2019 om 22:14

Haha ga toch weg man. Elke speler zou naar de grond gaan als die zowat in de houdgreep genomen wordt. Net zoals de penalty tegen Arsenal die Salah mee kreeg was deze gewoon olie dom van de verdediger misschien nog wel dommer. Blijf gewoon met je poten van iemand af een beetje contact her en der is prima.. maar dit sloeg nergens op.

21 april 2019 om 22:17

Ik vond het zelf ook een penalty.

21 april 2019 om 22:23

Tadic in dat rijtje zetten.... Ja hij zeurt te veel bij de scheids, maar schwalbes maken doet hij echt zelden itt die andere 4.

21 april 2019 om 22:35

Zelden? Hij ligt het vaakst op het veld van alle eredvisie spelers.

21 april 2019 om 22:48

Dan zijn het nog geen schwalbes in de categorie Suarez en lozano....

22 april 2019 om 01:17

Zie echt geen verschil tussen lozano of tadic maarja het is lastig om je eigen spelers te bekritiseren.

22 april 2019 om 01:24

Die andere 4? Als Salah al geschaard wordt in het rijtje van deze schwalbe koningen (en ook Lozano) dan is wel duidelijk dat framing prima gewerkt heeft.

Natuurlijk hoort Tadic ook niet in dit rijtje, maar dat hoort Salah ook absoluut niet. Het wordt lachwekkender met de dag die hetze tegen Salah.

21 april 2019 om 22:38

Opzich eens maar vind het eerlijk gezegd met salah wel meevallen soms gaat hij wel makkelijk liggen ja maar hij wordt ook veel vastgehouden, net zoals vandaag waar die verdediger hem gewoon in een bearhug houdt voor een paar seconden.

21 april 2019 om 22:49

Lekker alle namen noemen behalve van je eigen cluppie. Lacazette tegen United vergeten dit seizoen? Dan sta je lekker hard te juichen hé.Gewoon oliedom gedaan door de verdediger van Cardiff.Je handen thuislaten in de 16 leer je al in de F-jes.

21 april 2019 om 23:48

Lacazette dook daar niet naar mijn mening. Het was te licht voor een penalty maar ook geen schwalbe. Bovendien is Lacazette najuist een speler die altijd door probeert te gaan?

Wat een verschrikkelijke trainer en man is deze Warnock ook. Gelukkig duikt zijn eigen anti-voetbal ploeg weer lekker naar het Championship. Een duidelijke pingel waar Salah misschien gemakkelijk neergaat, maar lekker sneu om nog even de al bestaande hetze tegen Salah te misbruiken en goedkoop te scoren. Salah morgen weer de headlines als duiker, terwijl twee overduidelijke schwalbes (Martial vandaag en Gundogan gisteren) dit weekend geen enkele aandacht zullen krijgen. Prima als het benoemd wordt bij Salah als het daadwerkelijk een schwalbe, maar dit is gewoon een farce.

21 april 2019 om 22:19

Die van salah vond ik vandaag een strafschop, maar fopduiken kan salah bij tijd en wijle ook heel erg goed. Begrijp warnock heel erg goed, hij is dit seizoen zal ik maar grof zeggen genaaid.

21 april 2019 om 22:37

Cardiff heeft inderdaad nadeel gehad van enkele arbitrale dwalingen en Salah heeft eerder wat duikelingen gemaakt, maar dat is vandaag helemaal niet het geval. Warnock zet hier, wat mij betreft onterecht, Salah in een kwaad daglicht en maakt misbruik van de al bestaande hetze tegen Salah. Dit is flink onder de gordel van Warnock, maar kenmerkend voor hem.

Ben absoluut geen fan van alle schwalbes die Salah maakt, maar dit vond ik gewoon dom verdedigd. Hield Salah secondenlang in een wurggreep, waardoor hij echt niks meer kon.

22 april 2019 om 17:17

Noem mij eens een paar duidelijke schwalbes. Nu krijgt Salah ook weer een +1 bij zijn schwalbe lijstje dat de media verzonnen heeft puur omdat we het erover hebben, zo gaat dat in de hoofdjes bij de meute. Dus het zou mensen sieren dat ze pas durven te oordelen als ze een duidelijk beeld in hun hoofd hebben en het ook zeker weten. Salah is de goedheid zelve als persoon en toch heeft de media wel iets negatiefs gevonden om hem aan te kunnen vallen.

100% penalty. Morrison houdt Salah 15 seconde met beide handen vast. Salah probeert een aantal keer weg te draaien. 100% penalty.

Ik heb een hekel aan aanstellers op het veld, maar hier kon je echt niet anders dan een penalty voor geven....secondelang iemand met 2 armen op zo'n manier hinderen.

Gewoon dramatisch verdedigd. Je.kan ook bijvoorbeeld niet een speler met 2 handen vasthouden.

Met de VAR volgend jaar in Engeland, gaat dit er ongenadig uitgaan. Waarmee ik niet wil zeggen of dit nu wel of niet een penalty is. Verwacht je maar aan meer gele kaarten en retrospectieve bans. Zijn als de pest in Engeland voor dit soort gedrag. Met dat jaar dat ze hebben kunnen oefenen, verwacht ik trouwens een hele strakke VAR daar. Hebben ook het meeste geld, dus dat mag ook wel.

21 april 2019 om 23:59

Ik heb er ontzettend zin in de VAR volgend seizoen in Engeland dat wordt genieten van match of the day!

Ik hoop dat een team ze een eindelijk een lesje gaat leren. Liverpool is net PSV dit seizoen. Door de oog van de naald kruipen, keer op keer.

22 april 2019 om 13:36

Deze hadden ze zonder penalty ook gewonnen hoor..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool6438
4.Chelsea399
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
L. StewartAanvaller
Ž. BuvačUnknown
J. KloppUnknown
Mohamed SalahAanvaller1911
D. OrigiAanvaller183
AlissonKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

285 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Liverpool en Jürgen Klopp treffen vandaag hun meest gevreesde opponent

Liverpool en Manchester United staan op de 23e speeldag van de Premier League tegenover elkaar. Het team van Jürgen Klopp kwam in slechts twee van de laatste achttien officiële duels niet...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 januari
Paris Saint-Germain heeft contact gelegd met de entourage van Neymar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren