Vakcollega verheugd met komst Frenkie de Jong: ‘Een spectaculaire speler’

Zondag, 21 april 2019 om

Sergio Busquets speelt al zijn hele profcarrière bij Barcelona en geniet nog altijd bij de grootmacht. De dertigjarige middenvelder nadert langzaam het einde van zijn loopbaan, waardoor hij ook al nadenkt over een scenario waarbij hij Barcelona moet verlaten. De Spaans international sluit bijvoorbeeld een transfer naar de Verenigde Staten niet uit.

“Natuurlijk kan ik de toekomst niet voorspellen, maar ik ben een fan van de VS. Het voetbal is daar ook aan een opmars bezig”, zegt de middenvelder in gesprek met Sports Illustrated. “Het format van de play-offs van de Major League Soccer is heel anders dan dat wij gewend zijn, dus dat wekt ook wel nieuwsgierigheid bij mij op", aldus de routinier.

Busquets hoopt echter nog een tijdje actief te zijn bij Barcelona, waar hij vanaf volgend seizoen gezelschap krijgt van Frenkie de Jong. De middenvelder ruilt voor maximaal 86 miljoen euro Ajax in voor een dienstverband bij de Spaanse topclub. Busquets is onder de indruk van de kwaliteiten van de 21-jarige Oranje-international.

“Hij is een spectaculaire speler. Er zijn niet veel spelers van zijn leeftijd die al zoveel balcontrole hebben en zo beweeglijk zijn. En aangezien hij afkomstig is van Ajax, een club die dezelfde filosofie aanhangt als Barcelona, beschikt hij over alle fundamentele kwaliteiten om hier succesvol te zijn”, besluit Busquets, die nog tot medio 2023 vastligt in het Camp Nou.


Poll

Verwacht jij dat Sergio Busquets zijn loopbaan afsluit bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door moyashi)

Vaak zijn jongere spelers toch juist bewegelijk,naarmate ze ouder worden neemt dat af,zie ronaldo...

21 april 2019 om 13:45

Hij bedoelt waarschijnlijk aan de bal. De jong kan zo makkelijk wegdraaien van zijn tegenstanders, wat busquets ook heeft. Dit is nogal uniek voor zo een jonge speler.

Vakcollega? Volgens mij impliceert het woord collega al dat iemand hetzelfde vak heeft?

21 april 2019 om 13:42

Nee hoor het kan ook impliceren dat je bij hetzelfde bedrijf werkt.

21 april 2019 om 13:43

Klopt, collega’s zijn collega’s. Maar de toevoeging ‘vak’ aan ‘collega’s’, impliceert, dat hij/zij in de dezelfde beroepstak in dezelfde hoedanigheid werkzaam zijn. In dit geval als voetballer in de beroepsgroep de voetballerij. Een algemeen directeur kan je een collega van de koffiejuffrouw noemen, maar je noemt het geen vakcollega’s. Ze beoefenen immers een ander vak..

21 april 2019 om 15:04

dat is niet helemaal waar buitenspelval. als de algemeen directeur een relatie heeft met de koffiejuffrouw dan zijn het ook vakcollegas. maar dan op zn engels.

21 april 2019 om 19:51

Hahahahaha, het duurde even bij mij tot ik het besefte, maar kon er hard om lachen. Mooi man.

21 april 2019 om 13:49

Incorrect en bijna goed wandering maar ook incorrect. Vakcollega betekent dat je actief bent in hetzelfde vak of bedrijfstak, maar bij een ander bedrijf. Collega betekent bij hetzelfde bedrijf en, dit is wat subjectiever van mijn kant, kan ook breder worden getrokken door alle geledingen van het bedrijf denk ik, zij het met een kwinkslag. Op een manier is Frenkie bijvoorbeeld ook een collega van Overmars. Maar in context van Busquets-Frenkie is er ook nog een ondertoon dat door filosofie van beide clubs en ook nog hoezeer Busquets en Frenkie's kwaliteiten aan elkaar verwant zijn.. Dat dit nogal heel dicht gerelateerde vakcollega's zijn of dat de vakbeoefening zo dicht op elkaar is dat er bijkans een vak in de filosofie van Ajax en Barcelona bestaat..

@buitenspelval Overmars ten overstaan van Abidal of Bartomeu is vakcollega.

21 april 2019 om 14:03

@SugoiRyan

‘Overmars ten overstaan van Abidal of Bartomeu is vakcollega’

Ja, maar dat ontken ik toch ook niet? Ik zeg nergens dat vakcollega’s in hetzelfde bedrijf werkzaam behoren te zijn. Dezelfde beroepsgroep volstaat om ze als zodanig te bestempelen. Het is overigens onzin, dat vakcollega’s niet in hetzelfde bedrijf mogen werken. Ziyech is bijvoorbeeld gewoon een vakcollega van Frenkie omdat ze hetzelfde vak beoefenen.

21 april 2019 om 14:32

Hoezo? Staat de discussie je niet aan of heb je liever Jip en Janneke- taalgebruik? Waarom zo cynisch?

21 april 2019 om 17:36

Volgens mij voel je je nog al snel aangevallen buitenspelval en ziyech en frenkie zijn collega's ja. Vakcollega's spreekt al voorzich wellicht qua creativiteit maar ik denk dat er hier ook een vergelijking is qua type speler Busquets-Frenkie en filosofie qua spelen

Frenkie is best vaak overschat en gehypt genoemd gedurende het seizoen. Het ultieme bewijs dat veel mensen gewoon uit afgunst reageren. Frenkie heeft zijn toptalent status gewoon dubbel en dwars bewezen net zoals De Ligt. Mooi dat al die mensen die deze toptalenten als overschat en gehypt hebben genoemd de deksel op hun neus hebben gekregen.

21 april 2019 om 14:34

@cantonaeric

natuurlijk is dat zo maar voetbal is wel een sport waar de meeste mensen reageren op de actualiteit. een talent kan groeien maar het is niet zo dat een talent er altijd al gelijk staat maar logischerwijs word je als speler van een grote club, of je nou oud bent of jong, beoordeeld op wat je laat zien op dat moment. presteer je minder mag je best aan iemand twijfelen, presteer je zoals Frenkie De Jong op dit moment presteert moet je hem terecht gewoon alle credits geven.

ik vind het dan ook altijd onzin om te zeggen dat bv analytici hun kritische woorden moeten terugnemen. die mensen moeten wekelijk spelers en wedstrijden beoordelen op dat specifieke moment en die nemen dus gewoon waar wat ze op dat moment zien in het veld

kijk bv hoeveel Ajax fans het niet zagen zitten in Ten Hag in het begin en nu is het de gevierde man

21 april 2019 om 15:00

Er wordt altijd over gesproken ovet de mensen die het in het begin niet zagen zitten in Ten Hag. Terwijl er ook een heleboel mensen het wel van af het begin zag zitten. Het mooie en ook het moeilijke van scouten is om een talent te ontdekken met potentie die bij je club paar. Het kan best zijn dat zo'n jongen op het moment dat je hem scout niet goed is , maar dat hij wel bepaalde dingen laat zien wasr uit blijkt dat er potentie in zit. Het blijft een vak apart dat scouten .

21 april 2019 om 16:46

Mensen geven gewoon hun mening. Ik vind Frenkie de Jong de meest sympathieke voetballer in Nederland. Echter vind ik hem overschat. Dat komt vooral omdat hij enorm treuzelt in zijn passing en de oplossingen niet op tijd ziet. Dat is ook de reden waarom hij graag de bal uit de drukte komt halen en zelden tussen de linies beweegt. Ook de snelheid van de pass moet bij hem omhoog. Ik persoonlijk denk dat voetballen in de drukte niet te leren valt en dat dat in je bovenkamer zit in combinatie met je balcontrole. Frenkie de Jong heeft absoluut een goede balcontrole maar mist de snelheid van denken en snelheid van beslissen.

Sergio Busquets, de beste middenvelder middenvelder aller tijden. Een meester, gigant. Niemand komt bij deze legende in de buurt. Er is geen een middenvelder met zoveel tactisch inzicht, zowel verdedigend als aanvallend. Busquets is de 'messi' onder de middenvelders, afkomstig van een andere planeet. De rest zijn gewoon mensen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4906 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper150
F. de JongMiddenvelder151
PiquéVerdediger141
A. GriezmannAanvaller145
Sergi RobertoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

234 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 12 1 5 0
2018/2019 Barcelona 35 0 10 0
2017/2018 Barcelona 31 1 8 0
2016/2017 Barcelona 33 0 9 0
2015/2016 Barcelona 35 0 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Frenkie heeft met zijn komst de grootste impact sinds Ronaldinho’

Barcelona won aan het begin van dit jaar de strijd om de handtekening van Frenkie de Jong. Afgelopen zomer maakte de Oranje-international de overstap van Ajax naar het Camp Nou en...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Manchester United en Arsenal zijn in de race om de handtekening van Dejan Kulusevski. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren