‘Die is bezeten van Feyenoord, die zit denk ik te huilen thuis’

Zondag, 21 april 2019 om

Feyenoord wist zaterdagavond een overwinning te boeken op AZ (2-1), waardoor de Rotterdammers bijna zeker zijn van de derde plek in de Eredivisie. Giovanni van Bronckhorst had besloten dat Jordy Clasie na zijn slechte gedrag tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1) vorige week geen tweede aanvoerder meer te laten zijn, iets waar Willem van Hanegem weinig van begrijpt.

Clasie maakte misbaar toen hij bij het duel met Heracles naar de kant werd gehaald, wat tot een sanctie van zijn trainer leidde. Van Hanegem, die het spel van Feyenoord dit seizoen enorm vindt tegenvallen, kan de maatregel van Van Bronckhorst niet echt begrijpen. De Kromme erkent dat het gedrag van Clasie niet goed was, maar vraagt om begrip.

"Echt verschrikkelijk, ik viel van mijn stoel", zo laat de oud-voetballer zondagochtend weten bij De Tafel van Kees van FOX Sports. "Dit zijn gekke dingen, met nog een aantal wedstrijden te spelen. Oké, hij heeft het niet goed gedaan, maar je kan je ook afvragen: waarom is zo'n ventje, die helemaal bezeten is van die club... Die zit denk ik te huilen thuis.”

“Ik let op spelers en dan zie ik toch dat hij met zijn ziel onder zijn arm loopt, of niet?”, vervolgt de voetballegende. “Ja, hij speelde niet goed, maar dat is toch ook de reden dat hij zo reageert? Hij reageert normaal niet zo. Dan krijgt hij een boete en dan een paar dagen daarna gaan ze dan de band afpakken”, zo stelt Van Hanegem verbaasd.


Poll

Ben jij het eens met Willem van Hanegem?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door jairzinho edin)

Haha van Hanegem is natuurlijk ontzettend gekleurd in discussies over deze speler. Mijns inziens kan hij nooit met een neutrale blik Clasie beoordelen.

21 april 2019 om 12:31

Van Hanegem is daarin natuurlijk niet de enigste. Clasie heeft (overigens op mij) nooit indruk gemaakt en heb ook nooit zo begrepen waarom men lyrisch over hem was. Natuurlijk is hij niet slecht (anders speel je niet bij Feyenoord), maar daar (of bij een club op vergelijkbaar niveau) ligt wel zijn plafond.

21 april 2019 om 12:38

Als Feyenoord wil meedoen met de top 2 dan moet je niet aankomen zetten met spelers als Clasie. Dus het is maar hoe je het uitlegt als je het prima vind om te strijden voor plek 3 dan kan je inderdaad nog aankomen zetten met Clasie maar als je mee wil doen voor het kampioenschap dan komt Clasie gewoon te kort.

21 april 2019 om 14:26

Maar wil je betere spelers dan Clasie, zul je ook meer moeten betalen en dat kan Feyenoord niet. Zij willen meer dan hun middelen op dit moment toelaten. Natuurlijk kun je altijd hopen op dat buitenkansje of een voltreffer, maar die zijn schaars en dan moet je maar hopen dat ze voor Feyenoord kiezen.

Zag het vanmorgen en van Hanegem heeft een punt. Ik bedoel hij speelt het hele seizoen matig tot slecht en krijgt hij eerst een straf en een paar dagen daarna wordt zijn aanvoerdersband ontnomen, doe dit dan ik 1x

21 april 2019 om 12:44

Geld boete wordt opgelegd door de directie. Aanvoerders band inleveren wordt opgelegd door de trainer. Nu nog een wedstrijdje of twee, spullen inleveren en snel terug naar Southampton. Deze jongen speelt oh zo slecht en dan je nog eens misdragen naar de trainer toe.

21 april 2019 om 13:18

Oké maar dit kan toch in 1 handeling gelijk en niet een paar dagen later. Die jongen heeft zijn excuus al aangeboden klaar straf en geen aanvoerder had de directie toch af kunnen stemmen met van Bronckhorst

21 april 2019 om 14:13

Misschien concludeerde Gio pas later dat hij hem na dit incidentje niet meer als voorbeeldfiguur voor de rest ziet en handelde hij hiernaar.

Ik begrijp Clasie ook. Zat nog vol van emotie toen die naar de kant werd gehaald, was totaal niet blij met het spel en dan wordt de aanvoerder als eerste geslachtofferd. Ik denk dat het deels ook mee heeft gespeeld dat Jorgensen er met rood afging.

21 april 2019 om 12:08

Z'n frustratie was begrijpelijk, omdat hij in tegenstelling tot Toornstra en Vilhena wel goed speelde (of in elk geval beter). En het loopt allemaal niet lekker dit seizoen nee, ook voor hem persoonlijk niet. En nog wel wat andere zaken die meespelen. Maar z'n reactie was daarentegen volstrekt belachelijk.

Maar goed, de sanctie heeft wel geholpen. Speelde gister weer goed en scherp en dat mag gezegd worden. Heeft de knop duidelijk omgezet.

Om eerlijk te zijn heeft Clasie het niveau gewoon niet (meer) om bij feyenoord te spelen hij is gewoon een van de elf die totaal niet opvalt en dat ook niet zou doen bij AZ, Heerenveen of Vitesse .
het is gewoon een doorsnee voetballer waarvan en 12 in een dozijn zitten , ik denk dat Feyenoord er in de jeugd betere heeft lopen , ik zou zeker niet met hem doorgaan en het geld besteden aan spelers die Feyenoord echt beter maken .

21 april 2019 om 12:36

Doorsnee voetballer is wel wat overdreven, want anders speel je niet zoveel wedstrijden in het eerste van Feyenoord. Je zou het beter kunnen verwoorden door te stellen dat Clasie een doorsnee-voetballer is voor een club als Feyenoord.

21 april 2019 om 15:41

Nou, tegenwoordig is alles bij Feyenoord bijna wel een beetje doorsnee voetballer, met wellicht 1 uitzondering die het bijna elke wedstrijd laat zien en 2 of 3 die het af en toe laten zien.

21 april 2019 om 13:58

Of hij nou wel of niet het niveau voor Feyenoord heeft, het is en blijft een kind van de club. Persoonlijk vond ik zijn band afpakken ook een stap te ver gaan, zeker omdat het ook een paar dagen later was. Had dit tussen directie en coach gewoon afgestemd. Clasie wordt hier te zwaar gestraft. Zijn gedrag kon niet en was misplaatst, maar kom op.. zoals De Boer gister al zei: Als van Persie dit had gedaan was hij zijn band echt niet kwijt hoor, never.

21 april 2019 om 15:08

Sloep01 wat een overdreven reactie waarbij je meegaat in de hetze tegen Clasie die ik niet begrijp. Ja hij speelt wisselvallig maar ik heb een aantal wedstrijden speciaal op hem gelet en in de wedstrijden waar hij gewoon een behoorlijk niveau haalde was hij agressief, speelde hij naar voren, prachtige openingen, weinig balverlies, steekballetjes etc. Voorbeeld de steekbal van laatst tegen Heerenveen waaruit Jorgensen scoorde (maar werd afgekeurd vanwege overtreding van Larsson). Was een wereldbal die als odegaard of F.de Jong had gedaan 100x op VZ vermeld werd Wellicht zijn die aantal wedstrijden nog te weinig voor een nummer 6 waarin je elke wedstrijd belangrijk moet zijn maar zo naar beneden te halen als dat nu gebeurd verdient hij niet!

Clasie had nooit in de basis moet staan, sterker nog Feyenoord had hem nooit terug moeten halen, hij voegt niks toe aan dit team.

Sowieso dat gezeur op spelers die boos zijn als ze gewisseld worden slaat nergens op.vaak loopt het niet dan bij de ploeg en bij hun zelf en zit daar veel meer de frustratie. Zijn daarnaast ook gewoon topsporters die alles willen spelen.

Het gezwam van Willem sloeg sowieso nergens op vanochtend. Wat maakt het uit dat Clasie zo bezeten is van Feyenoord? Moet je daarom maar alles met de mantel der liefde bedekken? Hij speelt slecht en het gedrag vorige week was onacceptabel. Dat verwacht je niet van een huurling met ervaring, die ook nog eens reserveaanvoerder is. Hij moet juist het voorbeeld zijn. Er is niemand die twijfelt aan de gevoelens van Clasie voor Feyenoord of dat ie de kantjes er vanaf loopt vanuit desinteresse. Dus kom dan ook niet met zulke drogredeneringen.

Dat kan best zijn willem maar het feit blijf dat clasie niks heeft toegevoegd dit seizoen ik vind het zonde en stiekem ook wel kapitaal vernietiging als je een ayoub op de bank heb zitten die van jezelf is.. hetzelfde met Tapia kijk hoe die nu speelt bij willem 2

Eerlijk is eerlijk, gisteren speelde hij best goed met een aantal goede intercepties en splijtende passes, o.a. waar de 2-1 uit viel.

21 april 2019 om 15:10

Precies, ook wedstrijden hiervoor heb ik best van hem genoten. Vooral zijn openingen die nagenoeg altijd aankomen. Ik zie liever Ayoubje naast hem momenteel dan Vilhena die na de winterstop niks meer toevoegt

Speelde gisteren prima en was de vorige wedstrijd ook een van de betere, maar mensen praten mekaar al snel na. Als het dan ook nog bij VI aan tafel komt en meer aandacht krijgt heeft Clasie bij voorbaat al een slechte wedstrijd gespeeld voor deze überhaupt is begonnen.

Tuurlijk kan het beter maar daar moet je vooral zoeken naar oorzaken... Zijn maatje Vilhena bijvoorbeeld die altijd uit positie loopt waardoor Clasie er vaak alleen voor staat. Als je die verkoopt en bijvoorbeeld een Strootman of vergelijkbaar type speler kan verleiden voor terugkeer naar Eredivisie zul je zien dat Clasie weer opbloeit.

Hoop dan ook Feyenoord zich niks aantrekt van de naar mijn mening onterechte hetze, want zo zie ik het en Clasie nog een seizoen probeert aan te houden in de Kuip. Maar velen zullen hier anders over denken en dat mag uiteraard

21 april 2019 om 15:11

Precies, ook wedstrijden hiervoor heb ik best van hem genoten. Vooral zijn openingen die nagenoeg altijd aankomen. Ik zie liever Ayoubje naast hem momenteel dan Vilhena die na de winterstop niks meer toevoegt Reageren

21 april 2019 om 16:21

Ben het volledig met je eens en denk dat Ayoub een veel betere partner was geweest en met name ook in verdedigend opzicht.

Helemaal eens met van Hanegem. Veel te zware sanctie. Los dit intern op met een gesprek. Nog 3 wedstrijden en dan mooi afscheid voor Gio en van Persie. Dan ff vakantie, hoofden leeg en met een frisse wind wordt het een mooi seizoen volgend jaar!

Wat moet het toch heerlijk zijn als een legende als Van Hanegem het met zulke oogkleppen op continu zo voor je blijft opnemen als Clasie zijnde. Persoonlijk vond ik hem echt een fantastisch talent in zijn eerste jaar (Guidetti jaar) dat hij terugkeerde van Excelsior. Echter heeft hij nooit die ontwikkeling doorgezet, en tegenwoordig is hij niet eens meer echt een toegevoegde waarde voor Feyenoord. Een beetje hetzelfde gevoel wat ik met bijvoorbeeld een Van der Wiel of een Afellay heb gehad bij Ajax en PSV. Grote verschil tussen die clubs, visie en situaties, afgezien van leeftijd, op het moment is ook wel typerend. Waar voor een Ajax en PSV deze spelers ondanks hun verleden en dat ze clubloos rondlopen logischerwijs geen optie zijn, is Clasie 2e aanvoerder bij ‘zorginstelling voor oud-spelers’ Feyenoord.

Clasie is als speler heel lang gesteund door Gio ondanks zeer matig presteren. Gewisseld op basis van een tactische beslissing vanwege een ondertalsituatie. Reactie Clasie was belachelijk en mag niet op ieder niveau, profvoetbal of amateur kelder klasse. Straf is uitermate licht. Clasie kan zucht slaken en nu het gras opvreten voor zijn coach, niet meer niet minder.

Willem heeft vaak terechte kritiek , maar in dit geval ben ik het met hem niet eens. Willem houdt teveel het hand boven het hoofd van Clasie en heeft op hem nauwelijks kritiek Hoewel hij anderen wel keihard aanpakt als ze in zijn ogen niet goed spelen blijft Clasie daarvan gespaard. Clasie loopt al langer mee in het profvoetbal en het is geen rookie. Hij kon ook gewoon doorlopen zonder dat wegwerpgebaar, dan was er niks aan de hand. Clasie is gewoon een speler voor de sub in de eredivisie , niks meer niks minder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SinisterraAanvaller194
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper20
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

134 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren