Miljoenendeal heel dichtbij voor FC Groningen: ‘We gaan voor het maximale’

Zondag, 21 april 2019 om

Ludovit Reis staat in de nadrukkelijke belangstelling van Barcelona. De achttienjarige middenvelder van FC Groningen, die bij de Catalaanse grootmacht in eerste instantie het tweede elftal moet versterken, gaat echter niet voor een schijntje verkassen, zo verzekert algemeen directeur Hans Nijland zondagochtend.

“We zijn benaderd door een tussenpersoon die meldde dat een delegatie van Barcelona op bezoek zou komen", stelt Nijland bij De Tafel van Kees van FOX Sports. "Dat vond ik bijzonder. We hebben met die delegatie serieus gesproken over Reis en ook al een tweede gesprek mee gehad”, zo laat de sportbestuurder weten.

“We zijn er nog niet uit, maar we houden er serieus rekening mee dat hij naar Barcelona vertrekt”, aldus Nijland, die niet wil zeggen hoeveel geld de club van Barcelona wil ontvangen. Tafelgenoot Hans Kraay junior stelt dat FC Groningen zes miljoen euro verlangt. "Je moet tijdens onderhandelingen nooit bedragen noemen”, reageert Nijland.

“We gaan proberen om het maximale eruit te halen. De insteek is dat hij gehaald wordt voor Barcelona B. Er is hem een opleidingstraject voorgespiegeld. In de voorbereiding traint hij mee bij de eerste selectie”, aldus Nijland over Reis, die vooral als jeugdinternational indruk wist te maken op Barcelona. De middenvelder ligt nog tot medio 2021 vast in Groningen.


Poll

Verwacht jij dat Ludovit Reis deze zomer een transfer naar Barcelona gaat maken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door koriander)

Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden, bij Groningen heeft hij een basisplaats, en kan hij geleidelijk naar de Nederlandse top. Wens hem het beste natuurlijk bij barca. Maar de stap van het 2e naar 1e elftal is groot.

21 april 2019 om 11:24

Helemaal mee eens. Hij wordt voor Barca B gehaald en daar breekt zelden iemand door. En edat zegt veel, gezien de goede spelers die Barca heeft in de jeugd. Daarnaast moet een speler ook weten wat hij kan en volgens mij is zijn passing te matig om ooit bij Barca op de bank te komen, laat staan in de basis.

21 april 2019 om 11:50

Via Barca B komt hij misschien niet in het eerste van Barcelona. Maar als hij zich daar goed ontwikkeld misschien wel bij een mooie subtopper in Spanje of Engeland. Lijkt me ook mooi.

21 april 2019 om 12:29

Waarom niet gewoon logisch nadenken. Groeien in Nederland, elke week spelen en dan opvallen en dan ga je naar een top 5 club in de eredivisie en als je daar het heel goed doet dan ga je naar een mooie club in Spanje/duitsland/italie/...

Naar zo'n 2de ploeg van Barca en andere clubs is echt een heel moeilijke weg en het slaagpercentage zie je en is laag. Net zoals al die jongetjes die naar Chelsea en City gingen als tiener. Ik heb er sommige nog eens opgezocht, die zitten daar lang niet meer en spelen nu vaak ook niet bij een mooie club terwijl het wel anders had kunnen lopen als ze gewoon hier waren gebleven.

Maar dat moet elke speler weer voor zichzelf uitmaken. Als je bv. naar City/chelsea kon en je kunt bv. 3 miljoen netto verdienen daardoor en wilt het zekere voor het onzekere pakken, zeker doen. Maar op de lange termijn, als je goed genoeg bent en denkt te zijn kom je daar ook aan maar dan ben je ergens midden 20.

Ik ben wel benieuwd wie de komende jaren in Nederland op gaat staan om de nr 6 positie op te eisen in het Nederlands elftal. We hebben nu de Roon die het vuile werk rond Frenkie opknapt. Hij is okay, maar niet van het niveau Edgar Davids en ik vind dat we weer naar dat niveau terug moeten keren als we een WK of EK willen winnen. Kan Reis dat niveau aantikken en zo niet, wie dan? Of zit er in de jeugd een goede verdedigende middenvelder aan te komen?

21 april 2019 om 11:10

Ik denk dan Reis wel de grote kandidaat is voor die plek. Echter denk ik niet dat een bondscoach een speler van Barcalona B zo snel zou opnemen in de selectie.

21 april 2019 om 11:31

En een echte spits? Die missen we ook wel

21 april 2019 om 12:59

Komen wel wat talenten aan als bijvoorbeeld Redan, Zirkzee, Brobbery, Piroe.

En afwachten hoe spelers als Lammers en Sierhuis zich ontwikkelen. Denk dat het wat langer zal duren voordat die jongens klaar zijn voor het grote werk en het hoge niveau wat Oranje nu nastreeft. Maar je weet maar nooit.

21 april 2019 om 15:32

@ Barto,

Ik heb meer jeugdvoetbal gekeken de laatste tijd en een speler die er voor mij wel uitspringt bij Ajax is Sontje Hansen. Men heeft het altijd over Unuvar, maar Hansen kan practig combineren en is verder vrij compleet, behalve dan qua fysiek. Hij was altijd een spits, maar nu even niet omdat Brobbey daar speelt bij Onder 19.

21 april 2019 om 13:13

Het is altijd afwachten. De Roon komt in mijn ogen tekort voor Oranje en speelt nu vanwege een gebrek aan beter en deze Reis is nog erg jong, dus het kan nog alle kanten op. Bovendien heb ik nog geen mening over hem klaar, want ik zie hem niet veel spelen.

21 april 2019 om 15:48

Uhm Frenkie is de 6. Dus die positie is vergeven. Hij knapt namelijk het vuil werk op. Zowel bij het Nederlands elftal als bij Ajax. De Roon zou de lopende man moeten zijn die zowel verdedigend als aanvallend ondersteund. Driekwart van Nederland komt er eindelijk achter dat de Jong absoluut niet vies is van vuil werk opknappen. Redelijk snel en een goede sliding. De vraag is, wie wordt de lopende man ernaast, die zowel bijsluit in de 16 van de tegenstander als eigen 16.

21 april 2019 om 19:36

Interessant. Wie zie jij als ideale partner voor Frenkie nu of in de toekomst? Want we hebben zat lopers. Beek, Klaassen, Propper, Wijnaldum etc. Ik vond Beek zwak als loper tegen Belgie, hij heeft namelijk totaal geen dribbel in huis en ik vind het wel lekker als een 8 een bal kan meenemen over het veld.

Zit er iemand in de jeugd aan te komen die de top zou kunnen halen en goed naast Frenkie zou kunnen spelen binnen een paar jaar?

Die Hans Nijland is wel erg gek op aandacht zeg. Vind dat hij zichzelf altijd wel erg centraal zet. Gisteren ook direct langs de lijn vlak voor het eindsignaal... Is Groningen onder hem dan zooo gegroeid? Netjes gedaan hoor, maar overdrijven is ook een vak. Ook dat tutoyeren van iedereen...iedereen aanraken... Pfff.

21 april 2019 om 11:51

Hans Nijland staat altijd bij de catacomben naeen wedstrijd. Dat deed hij al toen er nog met guldens betaald werden. Groningen stond op omvallen toen Nijland kwam en nu is Groningen een stabiele club in Nederland die vrijwel ieder jaar playoffs speelt. En gek op aandacht? Hij wordt uitgenodigd bij de Tafel van Kees en zegt daar iets wat vervolgens hier als nieuws gebracht wordt. Snap niet waar je je druk om maakt. Nijland is Nijland, geen ja-knikker en iemand die alleen maar standaard-antwoorden geeft

21 april 2019 om 12:47

Mwoah. Ontken ook zeker niet dat de man grote verdiensten heeft voor FC Groningen. Maar het gaat me meer om zijn stijl. Munsterman was natuurlijk een heel ander verhaal maar qua mediaperformance net zo aanwezig. Dat is gewoon niet zo mijn ding. Wat dat onderdeel betreft ben ik het vaak eens met Wim Kieft. Die is ook allergisch voor dat soort types.

21 april 2019 om 12:54

Met het 'zoooo gegroeid' zeg je dat in feite wel en bagatelliseer je dus zijn grote verdiensten. Persoonlijkheden zijn een kwestie van smaak. Vind Kieft bijv verschrikkelijk in de manier van praten. Altijd met negatieve en lakse houding, kost allemaal veel pijn en moeite lijkt het, dat vind ik dan weer vervelend en vermoeiend om naar te luisteren en kijken(ondanks dat ik het regelmatig met hem eens ben)

21 april 2019 om 13:04

Smaken verschillen hè. Dat is maar goed ook. Anders wouden we ook allemaal dezelfde vrouw hè ;-) Persoonlijk vind ik Kieft altijd heel genuanceerd en nooit opschepperig over zijn eigen loopbaan, eerder nederig wat dat aangaat. De manier waarop hij details in het topvoetbal doorziet en benoemt spreekt me aan.

21 april 2019 om 11:54

Ben het met je eens dat Nijland aandachtsgeil is. Maar dat je niet vindt dat Groningen onder hem gegroeid is dan ken je de historie van Groningen niet. Nijland is de enige reden dat Groningen nog bestaat en dankzij hem spelen ze in de Euroborg, een schitterend stadion voor Groningen. De laatste jaren gaat het wat stroever maar de groei die de club vanaf eind jaren 90 tot nu heeft door gemaakt is dankzij Nijland.

21 april 2019 om 12:49

Dat is mijn punt niet. Zie het antwoord hierboven.

Fantastische stap zou dit zijn voor Reis. Ook al lukt het niet via Barcelona, dan kom je gegarandeerd ergens anders weer aan de bak met deze club achter je naam. Heerlijke cultuur en grote spelers om je heen, ik had het wel geweten. Reis speelde gister ook weer werelds trouwens. Is ontzettend gegroeid dit seizoen.

21 april 2019 om 13:16

Het is altijd afwachten hoe een dergelijke stap uitpakt. Zoiets kun je pas achteraf beoordelen. Persoonlijk zag ik hem liever een stap binnen de Eredivisie maken, maar ik snap ook heel goed dat je Barcelona niet zomaar een 'nee' verkoopt.

Had hem weinig zien spelen, maar gisteren speelde hij echt een prima pot en viel hij mij positief op. Als hij vaker dit niveau aantikt zou dit ook voor de Nederlandse top een parel zijn. Al vraag ik mij af of PSV, Ajax of Feyenoord zomaar even 6 miljoen+ gaan aftikken.

21 april 2019 om 11:53

Feyenoord kan op dit moment geen 6 miljoen neerleggen. Ajax en psv kunnen dit. Spelers van Barca B komen nauwelijks in Barca 1 terecht en vanuit Barca B zie je ook zelden spelers bij echte leuke clubs terechtkomen. Als hij echt zo goed is (zie te weinig groningen om hem te kunnen beoordelen), dan lijkt mij dit dus een domme keuze.

21 april 2019 om 13:23

De Segunda Division heeft anders nog een behoorlijk niveau en er zijn genoeg spelers die vanuit Barcelona een leuke stap maken. Hoe leuk die stap is, is aan de kwaliteiten van de betreffende speler.

Ik heb ook niet genoeg wedstrijden van deze Reis bekeken, dus het is ook lastig inschatten hoeveel talent deze jongen heeft. Echter kan ik me goed voorstellen dat je Barcelona op die leeftijd niet afwijst en Groningen kan het geld goed gebruiken.

Daardoor is het voor mij ook lastig inschatten of Ajax en PSV geen poging zouden moeten wagen. Als je die jongen haalt, moet je ook zeker weten dat hij er snel staat, want als ik de bedragen zo hoor, is het nog best veel.

Speelde gisteren ook weer een (Van) dijk van een wedstrijd. Zonder deze oude voetbalzone meme terug het leven in te brengen. Is Reis niet een speler voor ajax als Frenkie vertrekt? Ja, Frenkie heeft veel meer talent, maar hij is natuurlijk uitzonderlijk. Reis staat overal, voetbalt goed mee en probeerd net als Frenkie zijn tegenstanders een stap voor te zijn. Lijkt me voor Ajax wel een gokje waard.

Mocht hij in Nederland blijven dan is alleen Ajax een geschikte ploeg zijn in Nederland qua vooruitgang.bij Feyenoord hebben ze het geld er niet voor en PSV heeft teveel spelers op zijn positie. Stiekem hoop ik erop dat Reis een 'van Dijk"-route aflegt. (In principe) genegeerd door de topploegen maar via een omweg de internationale top bereiken

Mooi hoor dat dit soort spelers al vroeg de aandacht van grote clubs trekken. Je weet het maar nooit maar misschien lopen de nieuwe Iniesta's , Xavi's en andere iconen wel rond op de Nederlandse voetbalvelden. Nederland blijft een voetbalschool(prijzen of niet). We moeten hier zo door blijven gaan. Lekker die jonge gasten vroeg bij het eerste halen en laten ballen in de eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse3410
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. HrusticMiddenvelder203
A. MatusiwaMiddenvelder180
M. El HankouriAanvaller180
K. SierhuisAanvaller166
S. SchreckMiddenvelder100
S. PadtKeeper200
R. PostemaAanvaller60
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1 fan
Middenvelder, 19 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren