Nicolás Tagliafico zorgt voor discussie: ‘Ik had niet ingegrepen, absoluut niet’

Zondag, 21 april 2019 om

Bas Nijhuis begrijpt de verwarring inzake de VAR en het wel of niet ingrijpen bij een vermeende handsbal. Nicolás Tagliafico toucheerde zaterdagavond in de slotfase bij de uitwedstrijd van Ajax tegen FC Groningen (0-1) de bal met de arm. Nijhuis laat zondag bij FOX Sports weten dat hij als VAR niet had ingegrepen.

“Hetzelfde als bij Daley Blind in de wedstrijd tegen Juventus”, begint de scheidsrechter bij De Tafel van Kees, die het tafereel vervolgens uitbeeldt. “Hij heeft de hand hier hangen en de bal komt er tegenaan. Ja, wat moet je dan? Is het hands? Is het opzet? Hier (bij de situatie van Tagliafico, red.) zie je dat hij van een korte afstand wegdraait.”

“Hij heeft zijn hand hier en de bal komt er naartoe. Of ik geen penalty had gegeven? Ik had niet ingegrepen als VAR, absoluut niet.” Dennis Higler, de dienstdoende arbiter bij het duel tussen FC Groningen en Ajax, stelde ook dat het geen strafbaar hands was. "Ik zie dat de bal half op de borst stuit en ook de bovenarm van Tagliafico raakt, maar de arm is in een natuurlijke houding."

“Voor mij was het dus absoluut geen strafbaar hands", aldus Higler. "Jan-Joost (van Gangelen. red.) zei in de studio al dat vijf van de tien scheidsrechters hier wel een penalty voor geven. Ik snap best dat mensen zeggen dat de bal op de stip kon. Als de bal tegen de onderarm komt, waarbij de arm verder van het lichaam is, dan wordt het eerder strafbaar. Maar nu kwam de bal via de borst tegen de bovenarm, die in een natuurlijke houding was. Hij kan zijn arm er niet afhakken.”


Poll

Vond jij het een penalty?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

130 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Voor de topclubs is dit een penalty. Tegen de topclubs praten ze het altijd goed

21 april 2019 om 10:46

Juve geen topclub dan? Ook internationaal wordt er zo geredeneerd.

21 april 2019 om 11:15

Je haalt nu één enkel voorbeeld aan om een punt te maken, dat slaat natuurlijk nergens op. Dat zou hetzelfde zijn als iemand nu PSG-United aanhaalt om aan te geven dat er internationaal niet zo wordt geredeneerd.

21 april 2019 om 11:28

Hij reageert met een enkel voorbeeld op een reactie die generaliseert op basis van een enkel voorbeeld. Ja, dat slaat wel ergens op.

21 april 2019 om 11:44

Een drogreden bestrijden met een drogreden, deden we vroeger op de basisschool

21 april 2019 om 11:48

Dat jij het een drogreden vindt, maar het niet direct een drogreden natuurlijk.

21 april 2019 om 12:01

Schijnbaar mag je handballen van Higler en de Var in strafschopgebied

21 april 2019 om 13:14

Het was geen handballen maar balhanden en dat is nou eenmaal geen penalty. Zijn arm was er al. De arm ging totaal niet naar de bal. Ik twijfel zelfs of hij iberhaupt tegen zijn arm kwam. Het leek meer zijn zij

21 april 2019 om 13:54

Ik denk er ook zo over. Het lijkt erop dat de bal eerst zijn lichaam raakt en dan zijn arm. Dat doet de Var hier denk ik beslissen dat er geen sprake is van opzettelijk hands. Daarvij ging de bal ook niet direct richting goal, anders was het natuurlijk een ander verhaal geweest.

21 april 2019 om 15:21

Als de bal eerst zijn lichaam raakt en daarna de arm dan is het toch juist hands? Hij controleert de bal verkeerd en komt daardoor tegen zijn arm. Zijn fout, dus hands. Dus de redenatie eerst lichaam daarna arm maakt het alleen maar 'meer' hands.

Direct richting goal zou alleen invloed op de kleur van de kaart hebben.

21 april 2019 om 10:46

Ik denk dat Juventus er anders over denkt.

21 april 2019 om 10:46

Daarom kreeg topclub Juventus hem niet in een thuiswedstrijd in de CL tegen het mondiaal minder aansprekende Ajax. Dit riedeltje van jou horen we altijd als het in het voordeel van de topclub is. Als ie niet gegeven wordt blijft het altijd stil en wordt het niet benoemd.

21 april 2019 om 10:49

Ach, Tommy. Het was een twijfelgeval (ik vond het geen penalty als ik objectief probeer te kijken).

Bekijk het eens zo: had je het een penalty gevonden (en hiervoor uitgekomen) als het Mike te Wierik was geweest die de bal op dezelfde manier tegen z'n lichaam kreeg in jullie 16? Ik betwijfel het. Als Ajax dan een penalty had gekregen, acht ik de kans wel redelijk groot dat mensen als jij en vele andere Groningen-aanhangers exact hetzelfde hadden geroepen: Knjb!!!1!!

21 april 2019 om 10:55

Onzin en dat weet je best. De haat jegens Ajax begint echt lachwekkend te worden terwijl de clubs Ajax moeten bedanken voor de prestaties in de CL dit seizoen.

21 april 2019 om 12:06

Je mening is te bizar voor woorden. Hoezo zouden wij Ajax moeten bedanken voor de prestaties die zebop internationaal niveau behalen? Volgens mij heeft Ajax zijn prestaties ook aan de gehele ED te bedanken. Want waar was Ajax als het niet in deze compeitie speelde om zo hun niveau op een dynamisch niveau omhoog te krikken? Het is en blijft een samenwerking, ook al zijn we allemaal concurrenten van elkaar. Bedankt jij de teams maar die ajax sterker heeft gemaakt. En de haat jegens ajax is zwaar subjectief, maar goed, het is je mening. Ik denk eerder dat je teveel ingaat om een mening van een individu en generaliseerd vervolgens. Ik bedankt Ajax zelf wel wanneer ik dat nodig vind, dat hoeft niet te gebeuren omdat jij het op een gebiedende wijs zegt. Neemt niet weg dat wat Ajax bereikt, enorm knap is. Fijne paasdag.

21 april 2019 om 12:10

Lee112. Persoonlijk vind ik het onzin dat de andere Nederlandse clubs Ajax moeten bedanken. Ajax is de club die hier een enorm geldbedrag voor ontvangt, Ajax ontvangt hogere transferbedragen, Ajax krijgt (en kreeg hiervoor ook al) hogere sponsorinkomsten. De andere clubs zien er weinig van terug. Het verschil tussen Ajax en de overige clubs wordt alleen maar groter, niet kleiner. Ajax wordt alleenheerser in de eredivisie, net zoals Juventus, Bayern München en PSG dat al zijn in hun competities. Het voordeel van rechtstreekse plaatsing is dus ook voor Ajax. De eredivisie wordt er alleen maar minder interessant op. PSV, Feyenoord en AZ spelen voor de tweede en derde plaats. Waarom zouden de overige clubs Ajax dan moeten bedanken?

21 april 2019 om 15:25

@Lee112 jij bent precies de persoon waarom mensen zich zo hekelen aan Ajax. Die arrogantie dat wij Ajax zouden moeten bedanken voor hun Europese prestaties.

21 april 2019 om 16:20

Boca, voor de directe plaatsing plek van de CL kwalificatie voor de kampioen. Daar hebben Ajax, Psv en Feyenoord zeker wat aan.

22 april 2019 om 17:56

@sulejmanii

Kan je mij eens uitleggen in welk opzicht een club als Excelsior, Heracles, VVV en anderen voordeel hebben van directe plaatsing van de CL kwalificatie?
Ajax en PSV hebben daar iets aan en een aantal clubs die regelmatig uefa leauge spelen maar de rest kan ik mij niet voorstellen.
Ik ben benieuwd want blijkbaar is er iets wat mij volkomen ontgaat.

21 april 2019 om 11:02

Waar is je concrete bewijs, of was het weer huilie huilie tijd?

21 april 2019 om 11:35

Hands houdt in, dat de speler de bal opzettelijk met de hand of arm speelt/raakt. De scheidsrechter moet het volgende in overweging nemen:•de beweging van de hand naar de bal (niet de bal naar de hand);•de afstand tussen de tegenstander en de bal (onverwachte bal);•de positie van de hand hoeft niet noodzakelijkerwijs in te houden dat er altijd sprake is van een overtreding

In de alinea hierboven staan de officiele spelregels, geplukt van de site van de Knvb, dus die flauwe kul die wij hier kunnen lezen o.m. van jou, maar ook op televisie kunnen horen van zogenaamde analysten over onnatuurlijke houding van de arm, gaat helemaal nergens over. Het is klip en klaar, dit was geen hands volgens de regels dus geen penalty.

Het is echt te triest voor woorden dat al die kletsmajoren en Calimero's pretenderen de spelregels te kennen, maar simpel uit hun nek kletsen. De bewering dat dat een penalty was, is allemaal kroegpraat.

21 april 2019 om 11:55

Jaja. En daarom zou de helft van de scheidsrechters hem wel geven. Zo duidelijk is het blijkbaar. Not.

21 april 2019 om 12:15

Dat zegt van gangelen, feit is dat 3 scheidsrechters zijn gevraagd en ze alle 3 geen pingel zouden geven. Dat is een 100% score.

21 april 2019 om 12:54

@michiel2424, scheidsrechters die hem geven zitten fout, lees de spelregels er maar op na. Waarschijnlijk snappen die scheidsrechters de regels net zo min als dat jij het snapt. Dus jouw "jaja" zou naar de scheidsrechters die het fout doen gericht moeten zijn, want de regels zijn heel helder. Nogmaals de uitleg:

De hand moet bewust naar de bal gaan en de afstand van de speler die de bal het laatst heeft geraakt moet daarnaast zo groot zijn, dat diegene die hands zou maken, de tijd heeft om zijn arm weg te trekken. Dat is dus nooit het geval bij een ketser die via een heup naar de arm gaat. Saillant detail: die goal van Llorente tegen City van de week was dus geldig. Daarom is de regel ook aangescherpt per 2019/2020, namelijk dat als een aanvaller voordeel heeft uit een handsbal en daarna een doelpunt valt, is zo'n goal dus met ingang van volgend seizoen hands. Blijft staan dat als een bal via een ander lichaamsdeel tegen de arm van een verdediger ketst, het nooit! hands is, waar die arm zich ook begeeft(zie hieronder).

Het laatste deel van de handsregel is ook zo mooi(de positie van de hand hoeft niet noodzakelijkerwijs in te houden dat er altijd sprake is van een overtreding). Men lult elkaar maar na over de onnatuurlijke positie van de arm, maar die doet dus niet terzake!

Ik vind het echt bespottelijk dat mensen die niet begrijpend kunnen lezen zo hoog van de toren blazen dat de regels niet duidelijk zouden zijn, of dat dit een penalty zou zijn. De regel is dat de handsmakende speler de bal bewust! speelt; daaer valt niet veel aan te interpreteren.

21 april 2019 om 15:33

@DonCoXxX, even een vraagje los van deze specifieke situatie. Uit jouw redenatie haal ik dat wanneer er een verkeerde aanname op de borst is die daarna de arm raakt is niet hands? Bal gaat naar de hand, ketst via lichaamsdeel. Zo ja, hoe vaak wordt hier voor gefloten? En zo ja, betekent dit dat al die scheidsrechters het fout hebben?

Het is natuurlijk niet waar dat hij zijn arm er niet kan afhakken. Dat wordt toch te makkelijk gezegd.
Het blijft gewoon zo dat iedere scheidsrechter andere keuzes maakt en situaties anders interpreteert. Ook de VAR gaat daar niets aan veranderen. Als Blom of Kuipers had gefloten was het wellicht een penalty geweest, maar met Higler of Nijhuis niet (bijvoorbeeld). Moet je ook gewoon accepteren. Werkt als het goed is beide kanten op. Pas als dat niet zo is, heb je een probleem.

21 april 2019 om 10:57

Daar heb je een punt, maar arm afhakken zijn ze heel streng op tegenwoordig in Nederland.🤷‍♀️

21 april 2019 om 15:37

@XaviFCB, en daar gaat het dus mis. Meer armen afhakken! Maar dat even terzijde, volgens mij vind elke scheidsrechter het toch wel lastiger om tegen de klassieke top 3 te fluiten voor dit soort gevallen (niet heel gek want je wordt meer kapot gemaakt bij een verkeerde beslissing). Dat zou inderdaad betekenen dat het niet (altijd) beide kanten op is.

Staat niet in de reglementen van de VAR dat deze alleen dient in te grijpen wanneer er een 'clear error' voordoet in een beslissing van de scheidsrechter? Dan lijkt me deze discussie verder toch helemaal niet zinvol. Volgens mij stak Nico zijn arm niet uit.

21 april 2019 om 15:37

Hij hem stak langs het lichaam?

Geen speld tussen te krijgen. Ook tegen Juventus ging hij niet op stip en je gaat me niet zeggen dat de nationale en internationale arbitrage in een complot zitten om Ajax het voordeel te geven. Ik geloof er dan ook niets van dat hij andersom wel op de stip was gegaan.

21 april 2019 om 15:38

Ik vind dat je het internationale fluiten en nationale fluiten niet kan vergelijken. Hele andere andere entourage, politieke spelletjes en belangen.

Nac- PSV vergeet! Precies eender! Voordat iedereen weer over knjb begint! Terechte goal hunt en terecht geen pingel!

21 april 2019 om 10:58

Daarom toen het viergever overkwam zei men niks.

21 april 2019 om 11:24

De Ajacieden vonden het destijds wel een pingel. Ik vind het persoonlijk in beide gevallen niets.

21 april 2019 om 11:42

Ik zei als Ajacied in ieder geval niks aan de hand. Was zeer onbewust van Nick

21 april 2019 om 11:48

Was wel aan de hand😉

Tja, mensen zijn op gebied van VAR en Ajax in het oordelen ook niet geheel objectief meer. Ik bedoel, iedere club heeft wel eens geluk of pech. Dat zal inderdaad (onbewust) niet honderd procent in evenwicht zijn maar ook tussen een De Graafschap en NAC zit daarin wel verschil. Wanneer Ajax het voordeel van de twijfel krijgt (terecht of niet terecht) komen al die Knjb berichtjes alweer naar voren. Het is gewoon komisch, mensen hebben een soort minderwaardigheidscomplex als het op Ajax aankomt en ze zelf Ajax niet aanhangen.

Hiermee zeg ik niet dat alles wat Ajax meekreeg dit jaar terecht was. Maar waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat gebeurt wel eens in het voordeel van Ajax, maar ook wel eens in het voordeel van Psv, AZ, De Graafschap of Groningen.

Gisteren was het wel wat lachwekkend, de reactie van al die Groningen-supporters. Enerzijds snap ik hun emotie, maar het kwam wel heel kleinzerig over. De gehele wedstrijd tijdrekken (hun goed recht), enkels zoeken, etc. Maar bij een duidelijk twijfelgeval in het voordeel van Ajax weten ze het ineens allemaal 100% zeker: Knjb schreeuwen!1!1!!

Soms heb je geluk, soms heb je pech.

21 april 2019 om 10:48

Klopt


Maar dan: noem mij eens een var-geval waarbij ajax nádeel had, in de eredivisie?

En nee. Ik ga geen knjb roepen of dat soort zaken. Maar feit is dat ajax niets te klagen heeft over de var tot nu toe.

21 april 2019 om 10:52

De eerste wedstrijd Ajax Feyenoord dit seizoen waar Ajax met 3-0 won, maar Feyenoord eigenlijk binnen 5 minuten al 2 rode kaarten had moeten hebben; de eerste die had Toornstra na een smerige overtreding op de Jong moeten krijgen en de tweede die kreeg St.Juste uiteindelijk wel na ingreep van de VAR.

21 april 2019 om 10:53

Ik kan je wel een paar momenten roepen waarin PSV zeker niet te klagen had. Indirect is dat ook pech voor Ajax. In wedstrijden van Ajax kan ik me het even niet meer voor de geest halen, nee.

Ik zeg niet dat Ajax geen geluk heeft gehad, maar alles wordt ook wel 10x uitvergroot en als er een club is met minstens zoveel geluk is het bijvoorbeeld de club die jij aanhangt (denk ik) wel. En juist van die kant komen zó onwijs veel van dit soort berichten, het is gewoon lachwekkend.

Als Ajax straks kampioen wordt is er bijna geen eer meer te behalen. Alles komt door de scheidsrechter, zal men dan zeggen.

21 april 2019 om 10:56

Precies wat Rochester zegt; die herinner ik me nu weer. Soms heb je geluk, soms heb je pech. Maar dit soort momenten vergeten we in onze tirades jegens Ajax en de Knvb voor het gemak altijd maar even.

21 april 2019 om 10:57

Rode kaart mazraoui vs PSV ??? Eerst geel getrokken var zei nee rood.

21 april 2019 om 11:01

Michiel2424 Wat zie je als nadeel? Tegen PSV gaf de scheids geel aan Mazraoui, waarna de VAR ingreep en hij terecht rood kreeg. In zekere zin is de VAR dan in ons nadeel, omdat het anders 11 tegen 11 was geweest. Maar het was wel terecht, dus is het dan nadeel? Bij Feyenoord-thuis had Toornstra eraf gemoeten. Bij VVV had er eentje rood moeten hebben. Dat was ook in ons nadeel. Tegen AZ kregen we een penalty, de VAR overruled want er ging buitenspel aan vooraf... terecht, maar in ons nadeel, want zonder VAR hadden we een penalty gehad. Niet dat het toen uitmaakte, want we wonnen vrij eenvoudig. En als ik me niet vergis scoorde PSV tegen ons waarbij Luuk hinderlijk buitenspel liep. Daar greep de VAR niet voor in, terwijl dat volgens mij wel had gemoeten. Al vind ik die erg lastig, want dan had er bij Ajax ook een goal afgekeurd moeten worden voor hinderlijk buitenspel (ik weet niet meer tegen wie, maar volgens mij stond iemand toen buitenspel en die blokte een verdediger)... Overigens blijf ik het logisch vinden dat topclubs meer voordeel hebben van de VAR. Topclubs zijn meer in de 16 van de tegenstander en dat is nu net het gebied waar de VAR in mag grijpen. Er zijn dan ook meer discutabele momenten in de 16 van de tegenstander dan in de 16 van de topclub zelf en dan is de kans geoter dat je een penalty meekrijgt.

21 april 2019 om 11:03

Buiten dat het een terechte rode kaart was, was dat inderdaad een moment om mee aan te tonen dat de VAR niet per se voor Ajax is (bizar dat we dat hier nu zitten te bewijzen haha). Anders hadden ze het heus wel gelaten bij geel he.

21 april 2019 om 11:04

Sjonny, je suggereert dat ik fan van psv ben. Dat klopt niet.

Je zou het kunnen zien aan mijn avatar.

21 april 2019 om 11:08

Jullie hebben gelijk. Het is té discutabel. Toornstra is beoordeeld door de var, deze gisteren ook. De var is nog te willekeurig, is dan dus de conclusie, en ik blijf erbij dat de var de baas moet zijn, niet de scheids. Er valt nog een hoop te winnen, zal ik maar zeggen.

21 april 2019 om 11:09

@rochester:en waar de goal van ajax en de niet gegeven penalty dan weer in het voordeel uitvielen he. Vertel dan wel het hele verhaal.

21 april 2019 om 11:10

Ik zeg nergens dat de var "voor ajax" is. Ik zeg dat ajax de var dit seizoen per saldo erg mee heeft.

21 april 2019 om 11:43

@michiel2424, er zijn een aantal schandalige overtredingen op Frenkie de Jong door de vingers gezien, waaronder de aanslag van Peter van Ooijen op Frenkie de Jong.

Wat betreft al of niet een penalty na hands door Tagliafico, zijn de spelregels heel helder(zie post#44): Geen penalty. Saillant detail: in de 7e minuut van die wedstrijd raakte een Groningenspeler op dergelijke wijze de bal met de hand, maar daar horen we niemand over. Hoe zou dat komen, denk je?

De enige fout die gemaakt is, is dat Huntelaar direct rood had moeten krijgen, want dat was een elleboog. Al kan het zijn dat de VAR dat herstelt heeft, maar dat heb ik dan gemist. Verder heeft Higler met name in de eerste helft een aantal gele kaarten gemist, maar daar kan de VAR niets aan doen.

21 april 2019 om 11:52

Sorry, maar dat is natuurlijk onzin

als 5 scheidsrechters hem zogezegd wel geven, en vijf niet. Dan zijn de regels dus totaal niet duidelijk.

En daar heb je meteen het probleem.

Overigens spreek je jezelf een beetje tegen als je beweert dat er een aantal "schandalige" overtedingen door de vingers zijn gezien, maar de enige fout die van Huntelaar was?

21 april 2019 om 12:31

Michiel je zou gelijk kunnen hebben als je voor dit gegeven vijf scheidsrechters als bron hebt die hem geven. Vooralsnog is de enige die hem geeft Jan Joost van Gangelen. De drie scheidsrechters die het gevraagd zijn geven hem alledrie niet.

21 april 2019 om 12:48

"dan zijn de regels dus totaal niet duidelijk."

Dat vind ik dan weer onzin. Er is geen één situatie hetzelfde waardoor je geen goede regels kunt maken die waterdicht zijn. Het is een kwestie van interpreteren en de mannen die daar voor geschoold zijn leggen vaak ook uit waarom ze zoiets vinden op basis van de regels. Persoonlijk vind ik de regels vrij duidelijk, al zijn ze soms wat krom, maar dat heeft er niets mee te maken.

21 april 2019 om 13:05

"overigens spreek je jezelf een beetje tegen als je beweert dat er een aantal "schandalige" overtedingen door de vingers zijn gezien, maar de enige fout die van Huntelaar was?"

Ik spreek mezelf helemaal niet tegen, want de VAR mag alleen rode kaart incidenten beoordelen. Over die schandalige overtredingen die geel op zouden moeten hebben geleverd, mag de VAR niet beslissen. Waar ik dan misschien niet helder over was, is dat ik fouten van de VAR als leidend acht, want die moet cruciale fouten van de scheidsrechter terugdraaien.

21 april 2019 om 14:05

Schandalige overtredingen krijg je geen geel voor, maar rood.

Voor de var dus.

21 april 2019 om 12:26

Precies, men vergeet ook hoe vaak dat psv gewonnen heeft in hun 10min extra tijd..... al dat gelul over ajax moet winnen van de knvb.... de var heeft gekeken en het goedgekeurd, zowel de goal als de handsbal. En ik denk toch dat de profesionals het beter weten als de rest....

21 april 2019 om 13:00

Psv hierbij halen. Dat gaat natuurlijk nergens over he

21 april 2019 om 13:08

Fucking ironisch dat je wel snapt dat PSV hier niets mee te doen heeft, maar dat je verder blind bent voor logica als het je niet uitkomt.

Wat betreft mijn uitspraak dat het je niet uitkomt: Waarom ga je niet in op het antwoord van je vraag waar ik op reageer, namelijk de aanslag van Peter van Ooijen op Frenkie de Jong?

Je zit de boel af te leiden en gaat alleen verder op bijzaken. Ajax heeft net zoveel te klagen over de VAR als ieder ander. Ik vind het ook verachtelijk dat professionele scheidsrechter beticht worden van klassejustitie of bewust clubs benadelen op basis van onderbuik gevoelens.

21 april 2019 om 14:09

Dan ken je de definitie van ironie niet, denk ik. En je maakt bovendien je eigen definitie van wat logisch is en wat niet.

En verder vond ik het geen "aanslag", maar een overtreding. Wat wil je dat ik verder over zeg?

Tenslotte: "de arbiters betichten van klassejustitie of bewust clubs benadelen", ja? Mooie zin, alleen doe ik dat nergens. Ik zeg alleen dat ajax de var best vaak mee heeft dit seizoen, bij behoorlijk bepalende momenten. That's it.

Dat kun je gerust niet leuk vinden dat ik dat zeg, maar dan hoef je me geen woorden in de mond te leggen, of me te dwingen in te gaan op zaken of overtredingen die alleen jij belangrijk vindt.

Hier ga ik het overigens bij laten, wat deze discussie met jou betreft. Dus zeg wat je nog wilt zeggen maar stop met het op de man spelen of me dingen in de mond leggen die ik niet zeg. Dat is behoorlijk storend en het maakt de discussie persoonlijk, waar dat totaal onnodig is. Dank je.

Gewoon accepteren dat het geen penalty was. Onnodig om hierover te gaan discussiëren. Zouden de meesten niks anders te doen hebben? Leven moet wel erg saai zijn om over zoiets interessant te gaan doen. Als als als als......

Hieruit blijkt dat meerdere scheidsrechters niet zouden ingrijpen/geen penalty zouden geven. Wanneer gaan wij met onze gekleurde brillen (in deze situatie nou ajax/groningen of zelfs psv) die gasten gewoon eens hun werk laten doen. Heel suggestief beweren ‘aan de andere kant had hij hem wel gegeven’ is natuurlijk ook totale onzin. Die gasten doen dit wekelijks, soms twee wekelijks en dan ook nog eens op het hoogste niveau in Europa, en dan gaan wij, met al onze ervaring in het scheidsrechtersvak, beter beweren. Accepteer dat ze soms voor je fluiten, soms tegen je, maar het hun werk is om zulke dingen, zelfs met var, goed te beoordelen, en dat doen ze in mijn ogen verder prima.

21 april 2019 om 11:12

Sorry. Waarom blijkt dat hieruit?

Dit seizoen. NAC Breda tegen PSV. Minuut vijftig. Viergever krijgt bijna op dezelfde manier ook de bal tegen z'n hand. Ook daar was Higler de scheids, ook daar gaf hij geen penalty.

Ik heb toch het idee dat je hier van allerlei fans over hoort maar geen Groningers. Scheids was wat ongelukkig. Maar van beide kanten ging men hard in de duels. Hey, 1-0 van ajax verliezen in een thuiswedstrijd... dat lukten Juventus en Real Madrid niet hè.

Het enige zinnige wat Nijhuis heeft gezegd vandaag. Wat een aanfluiting is hij als scheids. Zit net vol trots te vertellen, dat hij van mannenlijk voetbal houdt, dat hij toch wel bang was dat de VAR ten koste zou gaan van Zijn interpretatie, dat hij gister na 80 minuten van plan was zijn kaarten op zak te houden (wat maakt dat uit voor een scheidsrechter?!). De hele VAR is er juist omdat interpreteren van regels wat terug te schroeven.

Dit was een 100% penalty. Hij controleert de bal met zijn arm. Dat hij lomp is en de bal verkeerd inschat en vervolgens in een reflex zijn arm gebruikt doet er helemaal niet. Aan de andere kant was de bal op de stip gegaan. Ajax heeft bijna alles meegekregen dit seizoen met de VAR. Ik kan me enkel de rode kaart van Mazraoui herinneren waar ze niet omheen konden die overruled werd. Higler is ook de scheidsrechter die de Ligt uit tegen Zwolle geen rood gaf in samenwerking met de VAR. Regels en smoesjes worden verzonnen om iets niet te geven of wel te geven. Het ligt er maar net aan hoeveel druk een team mst zich meebrengt.

21 april 2019 om 11:06

Die momenten ken jij niet omdat je daar ook wel een smoesje voor hebt.

21 april 2019 om 11:15

Noem ze dan eens op. Ik kan jou er zo een paar uit het hoofd geven waar de VAR niet ingeschakeld werd. Hoevaak is de VAR geraadpleegt bij zaken die in het nadeel van Ajax konden zijn?

21 april 2019 om 12:02

Kijk de wedstrijden van Ajax even terug aub en kom dan terug met je onzin.

21 april 2019 om 11:16

Maak jezelf nou niet zo belachelijk Bombanera. Alle clubs hebben voor en nadelen gehad van de Var dit seizoen. Volgens jou beredenering had Ajax vaker benadeelt moeten worden door de Var om geloofwaardiger te zijn? Of zou het misschien kunnen dat Ajax wat minder vaak in discutabele situaties gezeten heef? Dat kan toch? Maar nee, Higler is stiekem een Ajax supporter en doet er alles aan om ze te helpen, is dat wat je wil zeggen? Ben nou niet zo'n slechte verliezer en kijk gewoon objectief naar situaties en zet je haat richting bepaalde clubs even opzij.

21 april 2019 om 11:25

Ajax heeft het meest voordeel gehad aan de VAR.
Tegen willem2 had Tadic rood moeten krijgen voor een elleboog.
Tegen Feyenoord in de arena had het eerste doelpunt afgekeurd moeten worden wegens het trappen tegen de arm. Weer geen VAR.
Tegen PSV maakt blind een overtreding op Lozono. Niet eens een VAR moment maar aan de andere kant Neres wel een goedkope penalty geven.
Tagliafico is dit seizoen 3 keer betrokken geweest bij een mogelijke rode kaart. In alle gevallen geen VAR om de scheids naar de zijlijn te dirigeren.
Huntelaar die gisteren zijn elleboog plant krijgt geel.
De Ligt die rood had moeten hebben tegen Zwolle uit krijgt geel en zo kan ik een hele waslijst geven van cruciale beslissingen allemaal in het voordeel van Ajax.
Thuis tegen Heerenveen waar scheidsrechter gozebuyuk een 100% penalty niet geeft in de laatste 10 minuten.
Ik wil echt niemand horen met de smoes dat je het soms mee en soms tegen hebt.
Dit mag je niet benoemen. Je mag dit biet zeggen om mensen niet tegen de 'schenen te schoppen'.
Dit zijn feiten van crucuale fouten die allemaal in het voordeel van Ajax zijn gevallen.

21 april 2019 om 11:32

Het zit soms mee en soms tegen. Ik denk dat het probleem vooral is dat jij absoluut niet objectief bent als het om Ajax gaat. Dat geeft niet, ik vind het zelfs mooi zo'n clubvoorkeur en het is overduidelijk dat je een hele slimme vent bent. Maar als je door een gekleurde bril kijkt zie je de dingen nou eenmaal anders. Op dezelfde manier hebben veel Ajacieden het idee dat PSV juist 'hulp' van de Var krijgt zoals tegen Vitesse en Utrecht. Allemaal onzin. De discussie achteraf geeft wel aan dat dit absoluut geen 100% duidelijke situaties zijn. Uiteindelijk (ook al wil je het niet horen) zit het soms mee, soms tegen, en is het onderaan de streep allemaal niet zo'n verschil

21 april 2019 om 11:41

Ik heb net duidelijk uiteengezet. Zet jij eens de nadelen er tegenover. Eens kijken hoever je komt. 'Je hebt het soms mee en soms tegen' is een smoes van lui die de discussie niet durven aan te gaan en de feiten niet onder ogen willen zien. Die sluiten het namelijk bij voorbaat al af zoals jij doet. Ik heb netjes een paar feiten genoemd en dit is slechts een selectie. Dit is makkelijk objectief vast te stellen zonder clubvoorkeur. Ik daag jou uit om een zelfde lijst voor de overige clubs te vinden.

21 april 2019 om 11:56

Zo kun je ook een hele waslijst aan situaties voor PSV uiteenzetten. Topclubs vallen nou eenmaal vaker aan, waardoor er vaker een VAR nodig is. Maar goed, als KNJB je een goed gevoel geeft.

21 april 2019 om 12:00

Het heeft helemaal geen zin om de discussie met jou aan te gaan. Met jou is het vrij simpel: alles in het voordeel van Ajax is onterecht, alles in het nadeel van Ajax is terecht. Het is een beetje een omgekeerde Sjaak Swart. Je daagt maar een eind weg. Weet je uberhaupt wel wat feiten zijn? Het is een feit dat al die dingen die jij noemt zwaar onder discussie staan. Mensen zijn het er niet over eens, dan kun je dat nooit ern feit noemen. Ik vond de Ligt tegen Zwolle nooit rood. Tadic tegen Willem 2 al helemaal niet. Pingel bij Heerenveen vond ik dan weer wel een pingel. We kunnen hier heeel lang over praten, maar we komen er toch niet uit. Omdat we allebei niet objectief zijn, en omdat dit soort zaken maar net afhangen van aan wie je het vraagt. Zelfs scheidsrechters zijn het er niet over eens.

21 april 2019 om 14:30

Nadelen voor Ajax: Eerste seizoenshelft Vier penalty's extra voor Psv.(van de in totaal 19 gegeven penamlties door de Var)

Meeste rode kaarten voor de tegenstander in 2018 - 2019?
1 psv met 8 rode kaarten voor de tegenstander.
16 Ajax met 2 rode kaarten voor de tegenstander

Meeste gele kaarten voor tegenstander in 2018-2019
1 PSV met 64 gele kaarten voor de tegenstander
5 Ajax met 55 gele kaarten voor de tegenstander

Rode kaarten per ploeg
18e PSV met 0 rode kaarten

Ik denk dat als er niemand mag klagen over het scheidsrechterkorps, het de fans van Psv zijn.

21 april 2019 om 15:56

Jouw subjectieve waarnemingen benoemen als feiten. Best wel lastig discussieren op die manier :'

21 april 2019 om 16:21

@nl_modric

Wat zijn dit overigens voor nutteloze feiten. Dit toont alleen maar aan dat PSV spelers over het algemeen weinig overtredingen nodig hebben en de tegenstanders noujuist veel om spelers af te stoppen.

Volgens mij kaart Bombanera juist een aantal momenten in het seizoen die cruciaal zijn geweest in de titelstrijd en het enige argument dat ik hoor is ''soms heb je ze tegen soms heb je ze mee'' of door een gekleurde bril kijken. Nee gisteren had FC Groningen gewoon een penalty moeten hebben maar de VAR durft die cruciale penalty niet te geven, dit is gewoon overduidelijk hands waar hij voordeel behaalt uit de situatie. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar incident bij Viergever tegen Nac, vond ik ook gewoon een penalty.
Ik ben van mening dat de VAR gewoon anoniem moet blijven zodat deze niet wordt veroordeeld door het publiek omdat hij die beslissing heeft genomen om de scheidrechter naar het scherm te roepen. Wat is de toegevoegde waarde dat ik weet dat bijvoorbeeld Makkelie de VAR van deze wedstrijd was, ik neem aan dat de Knvb gewoon capabele mensen neerzet. Laat die dan gewoon anoniem de beslissingen nemen, heb je ook niet dat gezeur dat Makkelie weer een VAR momentje heeft en kunnen we ze gewoon beoordelen als scheidsrechters.

Overigens maakt Ajax naar mijn mening de meeste aanspraak op de titel met het vertoonde spel in de 2e seizoenshelft maar dat terzijde. Maar het heeft dit seizoen door pure willekeur van een VAR een aantal clubs veel punten gekost of gewonnen.

21 april 2019 om 20:43

'Mijn manier van discussieren is mijn goed recht'. Nou kijk, zeker waar. Maar wat jij doet is geen discussiëren. Jij ventileert je mening, waarmee je een discussie opstart. Discussies gaan over elkaars standpunten weerleggen. Maar zodra iemand alle punten die jij noemt keihard weerlegt, negeer jij diegene compleet en neem je niet meer de moeite daarop in te gaan. Prima, je goed recht inderdaad. Maar het woord 'discussieren' is daarbij niet aan de orde. Wat jij doet is eenrichtingsverkeer, beetje roepen en schreeuwen. En die dingen selectief onderbouwen zodat het verhaal zo sterk mogelijk wordt. Je verwoord het dan wel acceptabel maar je manier van discussiëren is van vrij laag niveau op deze manier. En soms kun je ook géén gelijk hebben, en kun je dat ook gewoon toegeven. Dat komt wat sterker over, ook voor het vervolg. Je ziet hierboven hoe velen er over denken namelijk.

21 april 2019 om 12:23

Tuurlijk vindt jij 't een penalty. Omdat je de bui al voelt hangen dat psv mogelijk geen kampioen wordt. En dan ligt het niet aan de psv helden en de legendarische, onfeilbare mark van bommel maar aan alle randzaken zoals arbitrage en wijzigingen in 't speelschema. Laat me raden, als ajax kampioen wordt komt 't vast door de tegenstanders die 't psv moeilijk maken en 't tegen Ajax laten lopen (met behulp vd knvb), mocht psv 't worden dan is het een heroïsche prestatie waar niets op af te dingen valt.

21 april 2019 om 12:42

Dat kan ik net zo goed omdraaien met je eigen 'logica'. Tuurlijk vond jij het een penalty omdat je voor Ajax bent. Dit heeft niets met mijn clubvoorkeur te maken. Dit is een 100% strafschop waar de bal met de arm wordt gecontroleerd door verkeerd timen van Tagliafico. Dat is enkel de fout van Tagliafico. Niemand heeft die bal tegen zijn arm aangetrapt.

21 april 2019 om 13:09

Beste Bombanera, natuurlijk mag jij je mening hebben en die hier uiteenzetten. En ja, Ajax heeft wellicht een aantal VAR momenten die discutabel waren mee gehad. Terecht dat je die uiteenzet en hier naar verwijst. Wat ik echter vind is dat jij er in blijft hangen dat Ajax bevoordeeld wordt terwijl je er meermaals op gewezen wordt dat we ook zo n uiteenzetting over PSV kunnen maken. Te beginnen met de zeer makkelijk gegeven penalty’s tegen Vitesse en se graafschap en het niet geven van een rode kaart aan Hendrix voor het gaan staan op een onderbeen.

21 april 2019 om 13:11

Tja daar hoor je hem niet over... net zoals je hem nooit ziet bij psv topics. Dat komt omdat dat hem niks boeit. Veeel te druk met Ajax bezig

21 april 2019 om 14:15

@ technisch gezien heeft wel iemand de bal tegen zijn arm aangeschoten. Je zit er wel erg vaak langs voor iemand die de waarheid verkondigt.

21 april 2019 om 15:21

Aah nu snap ik waar de opmerkingen vandaan komt dat meneer bombanera niet meer reageerd als je een punt maakt.....held!!

21 april 2019 om 15:47

Hierboven is al meerdere malen de hands spelregel uitgelegd en nog snap je het niet. Ik ga er maar vanuit dat je zelf nog nooit gevoetbald hebt. Mocht dat wel zo zijn dan heb ik met name te doen met de scheidsrechters die jouw wedstrijden moesten fluiten

21 april 2019 om 12:53

Tja de mening van Bombanera t.o.v. de mening van diverse arbiters. Wie zal de situatie het beste inschatten?

VAR geeft niets mee of tegen, de VAR geeft de scheidsrechter advies op basis van de televisie beelden. De scheidsrechter beslist uiteindelijk.

21 april 2019 om 13:19

Ik lees en hoor alleen berichten van scheidsrechters die het geen penalty vinden. Gelukkig weet jij het beter dan deze experts....

21 april 2019 om 13:46

Scheidsrechters die elkaar structureel dekken met dwalingen.
Dit is volgens de spelregels hands en een penalty.
Higler en Nijhuis verzinnen regels om het niet te geven.
Tagliafico controleert de bal met zijn arm. Meer argumenten zijn niet nodig. Dit doet hij omdat hij verkeerd timed. Een verkeerde timing is geen excuus om geen penalty te geven. Hij heeft ervoor gekozen om verkeerd te timen.
Hij mist zijn borst omdst hij tekort komt en gebruikt zijn arm voor controle.

21 april 2019 om 14:12

Bombanero, lees de spelregels eens na dan. Hands betekent niet automatisch penalty. Al willen ze daar wel naar toe komende seizoen. Op dit moment is het onjuist en probeer je van jouw onjuistheden een feit te maken.

Je hebt het over argumenten die er niet zijn, want hij controleert de bal niet met zijn arm. De bal kaatst via zijn zij tegen zijn boven arm aan. ( diezelfde bovenarm die dicht tegen het lichaam aanzit, wat logisch is :D )

Hij kiest ervoor om verkeerd te timen ? Ik denk persoonlijk dat geen enkele voetballer er voor kiest om verkeerd te timen. Anders zou Mazroui wel een leverslange schorsing hebben gehad na die charge op Angelino. (om maar 1 voorbeeld te noemen)

Zoals al eerder aangegeven, kraam je wederom onzin uit.

21 april 2019 om 13:19

@bombanera99

Quote: "dit was een 100% penalty. Hij controleert de bal met zijn arm. Dat hij lomp is en de bal verkeerd inschat en vervolgens in een reflex zijn arm gebruikt doet er helemaal niet. Aan de andere kant was de bal op de stip gegaan. Ajax heeft bijna alles meegekregen dit seizoen met de Var. Ik kan me enkel de rode kaart van Mazraoui herinneren waar ze niet omheen konden die overruled werd. Higler is ook de scheidsrechter die de Ligt uit tegen Zwolle geen rood gaf in samenwerking met de Var. Regels en smoesjes worden verzonnen om iets niet te geven of wel te geven. Het ligt er maar net aan hoeveel druk een team mst zich meebrengt".

Jij bent net zo doorzichtig als glas. Jij vind het gewoon een pingel omdat het een speler van Ajax betreft. Het is niet voor niets dat je uitsluitend voorbeelden aanhaalt waarbij Ajax spelers betrokken zijn. Als jij verkeersagent zou zijn en er mensen door het rode licht zouden rijden, zou je alleen die met een Ajax sticker op hun achterruit een boete geven. Omdat je gewoon bevooroordeeld bent. Daardoor is jouw mening van nul en generlei en dat geldt ook voor het feit dat je niet gehinderd wordt door enige spelregelkennis en het toch beter denkt te weten dat iemand die daarvoor is opgeleid.

21 april 2019 om 13:57

Als we jouw logica volgen dan vond jij het geen penalty omdat je voor Ajax bent. Ik kan jouw drogredenen tegen jou gebruiken. Mijn clubvoorkeur heeft niets te maken met het feit dat dit een penalty was. Higler liegt ook nog eens over de situatie. De bal komt tegen zijn arm.

21 april 2019 om 14:14

Jij liegt ook over de situaite, want je geeft aan dat hij ervoor koos om verkeerd te timen. Iets wat (zoals hierboven al aangegeven) ook niet juist is.

22 april 2019 om 12:55

@bombanera99

Quote: "als we jouw logica volgen dan vond jij het geen penalty omdat je voor Ajax bent. Ik kan jouw drogredenen tegen jou gebruiken".

Dat is waar, maar ik heb dan ook nooit gezegd dat het geen penalty is, maar dat de spelregels zo zijn opgesteld, dat de interpretatie van de scheidsrechter van doorslaggevende betekenis. Er zijn scheidsrechters die het wel een pingel voor zouden hebben gegeven en er zijn er die het niet zouden hebben gedaan. Het feit dat professionele scheidsrechters het al niet eens zijn, lijkt mij meer dan voldoende bewijs dat het niet zo zwart-wit is als jij iedereen wil doen geloven. Dat je dat doet en niet voor de eerste keer als het Ajax betreft, toont m.i. genoegzaam aan dat jij verre van objectief bent als het om Ajax gaan. Maar voor iedereen die die zich met enige regelmaat op VZ begeeft, is dat al lang geen verrassing meer.

22 april 2019 om 09:49

Zo te lezen ben jij nu niet direct fan van Ajax;-). Dat ben ik wel, en in het geval wel of niet strafbaar hands van Tagliafico was ik maar wat blij dat de bal niet op de stip ging. Achteraf legt de scheids uit waarom daarvoor geen penalty hoort te worden gegeven, maar bij handsgevallen blijf je altijd maar afhankelijk van de interpretatie van de arbitrage. Voor wat betreft de rest van jouw verhaal: dat klopt helemaal! Er wordt vooraf al afgesproken wat de uitslag - in het voordeel van Ajax natuurlijk - van de wedstrijd zal worden. Kan er nog net via de websites door alle betrokkenen op worden ingezet. Gebeurt ook bij de CL wedstrijden van Ajax. Normaliter kan Ajax toch nooit de halve finale van dat toernooi halen? Toch??ðÿ˜œ

Je wordt toch gek van die handsbal regel. Blijft onduidelijk. Bovendien is het 9 van de 10 keer per ongeluk en kan de verdediger er totaal niks aan doen. Gevolg is wel vaak een penalty, nogal een zware straf voor iets waar de verdediger bijna altijd niks tegen kan doen. Dat is waardeloos vind ik. Een speler is vol in beweging en doet zijn best zo goed mogelijk te verdedigen, om er dan ook nog rekening mee te moeten houden waar je je armen moet laten is niet te doen. Krijg je dat idiote armen op de rug, zo kun je niet goed en snel bewegen dus moet je niet willen. De term 'aangeschoten hands' was wat mij betreft altijd vrij duidelijk. Iemand van dichtbij de bal tegen de arm knallen of via een kluts mag nooit hands zijn. Maar met die Var krijg je iedere keer weer discussie. In dit geval met Tagliafico ook, hij raakt die bal totaal per ongeluk heel kort met zijn arm. Ook totaal geen voordeel van. Zou heel onrechtvaardig zijn en bovendien hele grote gevolgen kunnen hebben voor iets wat het woord overtreding niet waard is.

Hoe wordt vanaf volgend seizoen naar dit soort gevallen gekeken? Is het nou zo dat het bij een aanvallend team alleen een goal wordt afgekeurd, of is het zo dat bij alle verdedigende situaties dit ook een strafschop is? Ik had begrepen dat de regels iets werden aangepast.

21 april 2019 om 12:34

Vanaf volgend jaar alles tegen de hand is penalty ja. Ik vraag me af of het er leuker op gaat worden. Het gaat een soort hockey worden ben ik bang. Handje zoeken net als bij hockey maar dan met de voet. Doe een wippertje tegen de arm en je bent de lul. Dat kan toch niet?

21 april 2019 om 13:26

@flokyrs

Quote: "vanaf volgend jaar alles tegen de hand is penalty ja. Ik vraag me af of het er leuker op gaat worden. Het gaat een soort hockey worden ben ik bang. Handje zoeken net als bij hockey maar dan met de voet. Doe een wippertje tegen de arm en je bent de lul. Dat kan toch niet?".

Je bent duidelijk niet goed geinformeerd over de spelregelwijziging. Die geldt uitsluitend voor aanvallend hands als ik dat zo mag noemen. Als een aanvaller de bal tegen zijn hand krijgt en daar voordeel van heeft, is het altijd hands. Dat geldt niet als een verdediger de bal tegen zijn hand krijgt in het strafschopgebied. Daarvoor blijven de regels ongewijzigd. Dat is ook logisch omdat als ook die regel zou worden gewijzigd, je er vergif op kan innemen dat er op getraind zal gaan worden om de bal tegen de hand van de tegenstander te schieten en de tactiek daarop zal worden afgestemd. En dat is natuurlijk niet de bedoeling van zo een regel, die is bedoeld om het spel er eerlijker op te maken en daar is ingeval van hands met voorbedachte rade uiteraard geen sprake van.

21 april 2019 om 13:34

Oh oke ik ben blij dat je dat zegt. Ik vroeg me idd al af of dat goed zou komen. Ik dacht dat Gijpie bij vi laatst zei alles tegen de hand is hands. Ik vond het al vreemd dat er zo weinig weerstand was op die regel maar zoals jij het zegt klinkt het wel wat logischer

21 april 2019 om 14:49

Dank voor de info allen, dat scheelt wel weer.

21 april 2019 om 16:35

Scepticus, bedankt voor je toelichting. Was mij ook onduidelijk

Ajax had hier geluk, de meeste scheidsrechters in dit soort situaties fluiten voor een strafschop.

21 april 2019 om 12:54

Dat valt wel mee, Higler niet, de VAR niet, Nijhuis niet.

21 april 2019 om 13:25

Derksen niet hoorde ik Van Hanegem zeggen. En die heeft er verstand van!

21 april 2019 om 14:50

Derksen ook? Dan is de discussie inderdaad ten einde haha

21 april 2019 om 15:41

Klopt, omdat het dan een penal tegen Ajax zou zijn. Higler, Nijhuis en VAR (Makkelie?) zijn te schijterig om tegen Ajax te fluiten. Stralen dezelfde arrogantie als Ajaxieden uit.

23 april 2019 om 19:10

Nijhuis is de scheidsrechter waartegen Ajax gemiddeld de minste punten haalt over de laatste tien jaar. Verleden jaar vond hij het nog prima dat Onana van achter werd neergemaaid waarna de spits van Groningen de bal in het lege doel schoof. Kostte ons de titel, Feyenoord werd kampioen.

Hetzelfde als altijd , genoeg die het beter weten dan een professionele scheids , echt lachwekkend dit .
Dit zijn dezelfde mensen die elke zaterdag langs de lijn staan en bij elke handeling van de grensrechter die tegen hun club vlagt gelijk staan te gillen dat het nooit buitenspel of ingooi kan zijn.

Natuurlijk steunen die scheidsjes elkaar. Niemand durft het kampioensfeest van ajax te verpesten met een pingel. Ben je de rest van je carriã¨re de sigaar.

Ongelovelijk dat dit geen penalty is. Het arbiterskorps is volledig ongeloofwaardig. Iedere blinde ziet nog dat er geen sprake was dat de bal zijn borst raakte. En hij heeft zijn arm niet naast het lichaam én hij heeft er voordeel van. Dit was bij elke andere club een penalty geweest. Dat weet iedereen. Maar ja dit was Ajax. Die elleboogstoot van Huntelaar. Ook zoiets. Dat moet Diemers van Fortuna doen of Post van VVV dan liggen die er meteen af met donkerrood. Maar ja dit Ajax. Ajax mag van mij best kampioen worden. Het zal me worst wezen. Maar dit stinkt weer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller208
L. TraoréAanvaller61
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

44 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren