‘Daley Blind zei nog tegen mij tijdens de wedstrijd: ’Je waagt het niet‘’

Zondag, 21 april 2019 om

FC Groningen verloor zaterdagavond nipt met 0-1 van Ajax, waardoor de Amsterdammers goede zaken deden in de strijd om de landstitel. Danny Buijs, trainer van de Trots van het Noorden, baalt van de nederlaag aangezien de ploeg kansen had op een beter resultaat. Buijs had ook gehoopt op een ander optreden van scheidsrechter Dennis Higler.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Ajax dit seizoen kampioen wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door falcao)

De goal was inderdaad niet overtuigend een overtreding.

De andere twee discutabele momenten zat higler bijzonder overtuigend mis en had Makkelie makkelijk kunnen ingrijpen.

Maar ja, als de var niet in durft te grijpen krijg je dit.

Dan kan Higler onder dat mom zijn eigen blunders achteraf nog recht lullen ook, wat hij dan ook met droge ogen doet.

21 april 2019 om 09:24

Bijzonder overtuigend mis? Die bal komt toch eerst/deels tegen de zij van tagliafico en omdat zijn arm redelijk langs z'n lichaam zit daarna tegen z'n arm. Vond het persoonlijk absoluut geen strafschop, dus bijzonder overtuigend is het zeker niet. Huntelaar moet natuurlijk direct rood zijn, maar dat maakt voor het wedstrijdverloop niets uit

21 april 2019 om 09:32

Ach als Higler de eerste helft wat beter had gefloten was Groningen al ingekakt, omdat er de eerste helft minstens 5 gele kaarten hadden moeten vallen. Doordat die uitbleven kon Groningen het Ajax lang moeilijk maken. Maar daar hoor je niemand over.

Daarnaast heb je het over discutabel, en zeg je daarna "overtuigend mis"
Die twee kunnen niet samen in een zin vallen. Of je zit overtuigend mis, of het is discutabel. Bij Huntelaar zat hij overtuigend mis (direct rood), bij Tagliafico is het discutabel (hands).

21 april 2019 om 10:46

Zo moeilijk is het niet he. Het is discutabel, dus de var kijkt er naar, en daarna zitten ze overtuigend mis door niet in te grijpen.

21 april 2019 om 12:11

Nee als het discutabel is kun je nooit overtuigend mis zitten. Dat zit in de definitie van discutabel. Pak de van Dale er anders eens bij.

21 april 2019 om 14:01

Ik denk dat jij niet helemaal snapt wat discutabel is michiel

21 april 2019 om 15:03

Mistershaker, zowel direct rood als een strafschop was het niet. Dat had Higler dus wel goed gezien en werd daarin gesteund door de VAR en ook door andere scheidsrechters erkend. Maar kennelijk weet jij het toch beter?

21 april 2019 om 09:51

Wat @mistershakernl al zei. FC Groningen was alleen maar bezig het spel te ontregelen met overtredingen. Higler had de schoppartij kunnen voorkomen door direct in te grijpen.

Daarnaast had Higler het goed gezien toen hij zei dat Handwerker Huntelaar vast hield en dat Huntelaar zich los wilde maken. Dat is precies wat er gebeurde. Daarom is het zo amusant dat Buijs net doet of hij gezien heeft wat er gebeurt is, maar vanaf waar hij zit, kan je dat helemaal niet in detail zien. Hij had het nooit over dat Handwerker Huntelaar vast had. Buijs lult dus gewoon uit zijn nek. Er kwam een intereview van een verdediger voorbij, ik meen Te Wierik, die eerlijker was en had gezegd dat het te ver weg was voor hem om te kunnen zien wat er in het strafschop gebied gebeurde.

Overigens maakte een Groningenspeler in de 7e minuut al hands in het strafschopgebied, en daar hoor je de jengelaars over hands voor Tagliafico niet over. Beide gevallen waren duidelijk geen penalty; bij beide ging de hand niet naar de bal en er staat letterlijk in de regels dat dat er sprake moet zijn van opzettelijk hands, en dat de hand naar de bal moet. Het genante is, is dat je mensen over onnatuurlijke houdingen hoort spreken, maar dat staat juist niet in de regels. Men lult dus maar wat. Een ketser is nooit opzettelijk hand, waar die arm ook is. Dat is niet eens voor interpretatie vatbaar, en scheidsrechters die de regels zo interpreteren zijn ongeschikt want kunnen niet lezen.

21 april 2019 om 12:16

Ja michiel, en als hij de 1e helft adequaat optreed staat groningen na 10 gele kaarten met 9 man op het veld.

Ajax was gewoon minder scherp dan normaal en Groningen beukte er soms aardig op in. Groningen had niet het vermogen om het Ajax echt heel lastig te maken. Sierhuis speelde inderdaad een prima wedstrijd en zo hoort het ook gewoon. Hier geldt niet zoals in Engeland de afspraak van het niet spelen tegen je eigen club. Nog drie te gaan Ajax!

En Zeefuik die ook nog ff een bal van de lijn haalt vlak voor het doelpunt. Mijn gedachten gingen terug naar RKC-Ajax met Verthongen, ik dacht in 2007

21 april 2019 om 11:27

Die Zeefuik speelde overigens ook een prima pot. Toch zonde dat hij bij ajax steevast aan het blunderen was. Nu is het gewoon een volwaardig Eredivisie speler. Sierhuis mag van mij Huntelaar wel opvolgen over 1,5 seizoen.

21 april 2019 om 11:40

Hij blijft te onstuimig. Zie hem tegen Real, Juve of Tottenham toch wel door het ijs zakken. In dat soort wedstrijden moet je stoïcijns kunnen zijn.

21 april 2019 om 12:08

Klopt, maar dan heb je het over de absolute top. Ik kijk iig graag naar Zeefuik sinds hij bij groningen speelt. Evenals Chabot en Handwerker. Groningen heeft echt een leuk team staan nu.

21 april 2019 om 12:43

Met dat laatste ben ik het wel eens Nl_modric. Met dit team kunnen ze komend jaar richting play-offs opstomen denk ik.

Dat je als trainer teksten eruit gooit dat je tegen de top 3 altijd de scheids tegen hebt slaat nergens op natuurlijk. Groningen ging deze wedstrijd in met de gedachte er een stevige pot van te maken. Ajax zal moe zijn en hopen op een makkelijke avond. Wij zitten er bovenop. Geven ze geen ruimte. En we gaan vol de duels aan. Hierbij ga je een paar keer flink over de schreef. Scheids doet er vrijwel niks aan. Dan mag je achteraf niet zo zielig gaan klagen.

21 april 2019 om 08:41

Dus als er drie bepalende discutabele beslissingen tegen je genomen worden, je dan als coach nog zo reeel bent dat je de beslissing bij de goal kunt verdedigen, mag je als coach die andere blunders niet benoemen omdat je eigen team de wedstrijd stevig in ging?

Begrijp ik je dan goed?

Aparte redenering.

21 april 2019 om 08:56

Je noemt ze discutabel (wat betekent dat het twijfelgevallen zijn) en vervolgens om je verhaal wat sterker te maken, maak je er voor het gemak maar even blunders van. Aparte redenering.

21 april 2019 om 08:59

Kijk nog eens naar het doelpunt. De speler van Groningen maakt de overtreding. Je zag duidelijk dat hij zijn arm om Huntelaar had.
Huntelaar doet niks anders dan hem vervolgens van zich afduwen. Als hij had moeten fluiten dan voor een strafschop.
De zgn. handsbal was volgens de huidige regels geen strafschop. Was geen beweging van de hand naar de bal. Mss. kreeg hij de bal niet eens op de hand maar op de heup. Was heel moeilijk te zien. Wat betreft de rode kaart voor Huntelaar kan ik wel zeggen dar hij ook rood had kunnen, mss wel moeten geven. Ondanks dat Huntelaar zich in eerste instantie zelf wil beschermen maakt hij wel een beweging.

21 april 2019 om 09:00

@ sjonny:
Klopt helemaal! Dat doe ik inderdaad.

En als dan na discussie blijkt dat het blunders zijn ( en daar is dus de var voor), is de logica helemaal weer terug, zou je zeggen.

21 april 2019 om 09:12

@michiel2424

Eigenlijk geef je zelf al aan waarom de VAR niks doet, het zijn discutabele momenten. De VAR grijpt alleen in bij 100% fout van de scheidsrechter. Zoals die elleboog van Huntelaar, daar had de VAR in moeten grijpen om direct rood te geven.

De penalty is wel eens gegeven dit seizoen, maar eigenlijk is juist dat de fout. Als de bal zo hoog op je arm komt (ook al hangt die niet langs het lichaam), kan je er niks aan doen. Je bovenarm is nou eenmaal niet makkelijk weg te krijgen, zoals Higler ook uitlegt. Als de bal op zijn onderarm was gekomen, dan was het 100% een penalty.

Het zijn dus geen blunders, behalve die 2e gele kaart van Huntelaar.

21 april 2019 om 09:14

Ook dat is interpretatie inderdaad.

Ik vind het wel degelijk twee grote blunders, waarbij die van Huntelaar er inderdaad bovenuit steekt.

Mijn punt is dat ik dus wél heel goed snap waarom je dit als trainer zegt, terwijl hierboven wordt gesuggereerd dat hij dat niet zou mogen doen omdat zij ploeg er flink stevig in ging.

21 april 2019 om 10:33

Welke 3 discutabele? Huntelaar direct rood of 2e geel is hooguit bepalend voor zijn schorsing, niet voor de wedstrijd zelf. Resultaat is namelijk hetzelfde en dat is douchen. Dus dat is never nooit een discutabele beslissing voor Groningen. Hooguit voor Utrecht en de Graafschap, want tegen Vitesse is Huntelaar hoe dan ook geschorst. Dat hands kan Buijs al helemaal niet benoemen, gebeurde namelijk veel eerder aan de andere kant ook. Dat zorgt er gelijk voor dat de rest de prullenbak in kan. Higler liet echt heel veel doorgaan. En dat was juist in het voordeel van Groningen. Veel overtredingen waarvan hij vond niet miepen maar doorspelen. De lijn was opgerekt van te laat naar flink mistasten. Een van de eerste kansen van Groningen kwam voort uit een dergelijke situatie. Dan kun je nooit meer beginnen over de situatie Huntelaar. Daar is het namelijk de vraag of het een overtreding was en niet of die zwaar genoeg was. Zijn 2e geel past uitstekend in de wedstrijd. Oranje is geel. Het was zwaar genoeg geweest voor rood, maar ja de grens was al opgeschoven he. Mogelijk geel werd pas een overtreding dus mogelijk rood is geel.

Weer zo een zei zijn groot en wij zijn klein. Wat een onzin zeg. Groningen speelde smerig net zoals atletico. Niks mis mee als de scheids het toe laat.

21 april 2019 om 09:20

Snap niet dat er gezegd word dat Groningen smerig speelde. Ik vond de overtredingen van Ajax veel smeriger. Vooral die van Huntelaar was geniepig met de elleboog. Dat daar later geen direct rood voor word gegeven blíjft mij een raadsel.

21 april 2019 om 09:27

Er was weinig geniepig aan die overtreding vind ik. Zelfs een blinde zag het. Voor de rest was groningen smerig en geniepiger. Als je dat niet vind betwijfel ik of je wedstrijd hebt gezien.

21 april 2019 om 10:21

Groningen kwam tenminste fair in het duel. Daar moet je je tegen wapenen het is natuurlijk niet zo als Ajax komt dat je ze niet mag aan raken. Waarom ik die van Huntelaar noem is omdat hij die elleboog expres zo plant. Net als tagliatelle die zich op een vieze manier breed maakt.

21 april 2019 om 10:40

@doelmannetje. Dat krijg je dus als je zogenaamd mannelijk de Duels ingaat. Krijg je een achterhoekse en een Argentijn die het ook doen. Daarnaast miepte de hardste spelers van Groningen het ergst. Zou een beetje hetzelfde zijn als een de Ligt die over de grond gaat rollebollen bij nauwelijks contact. Ook vraag ik me af hoe fair de groningenspelers de duels aangingen. Ze waren echt aan het zuigen, bij dat soort spel hoort ook zuigen zonder bal in de buurt. Gegokt en verloren zou ik zeggen. Dit is niet meer het Ajax van de periode van Buijs als voetballer. In dit Ajax lopen toch echt spijkerharde spelers, die totaal niet vies zijn van erop klappen. Niet allemaal, maar zeker een stuk of 3 a 4.

21 april 2019 om 09:32

Onzin want dat is gewoon zo niet alleen deze pot in al die jaren valt het gewoon op. Niet zo zeer de grote beslissingen maar zal je rijtje geven. Groningen haalt 2x een aanval eruit met een overtreding op het middenveld. 2x geel. Ajax deed hetzelfde geen kaart. Ziyech schiet ruim na het een fluitsignaal de bal nog op goal. Geen kaart. Padt rekt tijd Higler loopt er 3x heen Onana doet het ook Higler niet gezien.. Bij Psv was het hetzelfde. Wegwerp gebaar bij ons van geel. Luuk de Jong maakte er 3 op 1 moment en krijgt niks. Het gaat voor erom dat ze marchanderen en totaal niet consequent zijn en je merkt heel vaak tegen de topclubs dat die in het voordeel voor hun zijn dat is geen gezeik. Deze goal was trouwens gewoon terecht en wij hadden hem zelf met Doan maar moeten maken! Het enige waar ik niet bij kan en wat ik echt niet begrijp hoe dat kan is die handsbal van Nico en dat daar niet eens naar gekeken wordt hoe bestaat het?

21 april 2019 om 09:37

Onana werd bij de eerste keer tijdrekken al aangesproken door de scheids. Dit is zelfs door de commentator van Fox expliciet benoemd.. Daarnaast had Groningen de eerste helft al een kaart of 4-5 ZEKER moeten hebben met hun smerige overtredingen. Ja Tadic had ook geel moeten zijn, maar niet als je al die schoppen van Groningen ook toestaat. Die nummer 5 had wel 4x geel kunnen hebben gisteren. Naar die handsbal is wel gekeken, maar als er geen reden is het spel langer stil te leggen omdat het reeds beoordeeld is, dan is dat zo. Jammer dat je niet kunt zien dat Groningen de eerste helft juist ontzettend veel voordeel aan Higler heeft gehad.

Bij die goal van Hunterlaar was niet veel aan de aan de hand. Die verdediger laat zich gewoon erg makkelijk aftroeven. Hunterlaar gebruikt heel slim zijn lichaam en schermt de bal gewoon goed af. Een heel belangrijk doelpunt en heel goed dat Ajax dit soort wedstrijden als winnaar afsluit

Groningen heeft goed geluisterd naar het interview van Mourinho ;p Ze hebben uiteraard gespeeld naar hun mogelijkheden en Ajax het nog knap lastig gemaakt. Onzin dat het doelpunt van Huntelaar een overtreding was, dan kun je net zo goed zeggen dat Ajax daar een penalty moest krijgen gezien het vasthouden eerst begon bij de Groningen verdediger. Al met al knap dat Ajax hier 3 punten heeft gepakt met het oog op het druk programma, ben benieuwd of mijn cluppie Denhaag vandaag punten kan afsnoepen van PSV, zie Zeker mogelijkheden met de vorm van beide clubs!

Ajax kan alleen tegen tegenstanders spelen die het spel maken omdat ze alleen kunnen counterpressen en zelf het spel niet kunnen maken.
Ajax speelt in de eredivisie vaak slecht in uitwedstrijden.
Zodra een team niet kort opbouwt dan creëert Ajax niets.
Het is maar dat die twee spitsen bij Groningen er helemaal niets van kunnen om het af te straffen. Twee blinde paarden die totaal niet op elkaar afgestemd zijn en verkeerd lopen.
Blind was trouwens de hele wedstrijd tegen Sierhuis bezig. Hij was ook constant aan het zeuren bij de scheidsrechter dit verwend jochie.
Deze verwende jochies denken een speciale behandeling nodig te hebben met het constsnt zeuren bij de scheidsrechter. Ze vinden dat ze niet aangeraakt mogen worden.

21 april 2019 om 10:09

Wat krijg jij veel onzin weggetypt in dat stukje tekst zeg. Ajax kan het spel niet maken? Het zijn verwende jochies? Hoe verzin je dit? Als ik in de eerste helft dat gebeuk tegen me zou krijgen ging ik ook klagen tegen de scheids hoor

21 april 2019 om 10:11

Welke overtreding bedoel je precies?
En nee Ajax kan het spel niet maken en kunnen enkel counterpressen. Daarom hebben ze zoveel moeite met Heracles, Groningen en dat soort teams die ervoor kozen om niet kort op te bouwen.
Ajax is enkel goed in het veroveren van ballen en te counterpressen.
Zo scoorde ze vorige week ook het eerste doelpunt tegen Excelsior. Na een balverovering Huntelaar in de diepte gestuurd. Dat was de eerste kans na 10 minuten. Daarvoor creeerde men niets.
Noem mij eens goede uitwedstrijden van Ajax in de eredivisie?

21 april 2019 om 10:23

Utrecht uit en vitesse uit waren goede wedstrijden.

21 april 2019 om 10:50

Vitesse uit zat de score ontzettend mee door enorm slecht verdedigen van Vitesse. Utrecht uit ben ik met je eens. Dat was een goede uitwedstrijd. Verder dan dat kom je bijna niet.

21 april 2019 om 11:35

Nee Bombanera, Ajax heeft 29 slechte wedstrijden gespeeld. Met alle geluk van de wereld zitten ze al boven de 100 doelpunten en staan ze verdient in de halve finale CL. Maak jezelf toch niet zo belachelijk.

21 april 2019 om 10:47

🤣🤣🤣🤣🤣 Hou je lekker bij PSV zou ik zeggen. Gewoon niet meer reageren in Ajax topics. Je jaloezie en afgunst zorgen ervoor dat je de realiteit niet meer kan onderscheiden van jouw fantasie. Ajax kan niet opbouwen. Toch gek dat een van de mooiste aanvallen van Ajax tegen Juve een aanval was die begon bin de keeper en via verdediging en middenveld eindigde bij de aanvallers. Ook raar dat Ajax die veel zeggende manier van positiespel en voetballen onder de knie lijkt te hebben, waar geduldig en rustig rondtikken opeens in een stroomversnelling terecht komt en veelvuldig over meerdere schijven gaat voordat het resulteert in een kans. Ja gegenpressing is dan het eerste waar ik aan denk. 🤣🤣🤣👍🏾

21 april 2019 om 10:54

Die aanval kwam door het pressen van Juventus. Dat was gewoon een counter door ruimte bij Juventus.
Als een team niet presst en Ajax volledig het spel laten maken en niet kort opbouwen dan creeert Ajax niets. Dat bleek gisteren weer eens.
Dat komt omdat de score tegen Juventus ontzettend meezat door een doelpunt uit het niets van van Beek waardoor Ajax kon gaan counteren.
Noem eens een kans en ik zal de hele kans voor je analyseren en uiteenzetten als je tenminste de inhoudelijke discussie met mij durft aan te gaan.

21 april 2019 om 11:38

Mischien moet je eens een wedstrijdje kijken van Ajax. Evenals gisteren graaft de tegenstander zich volledig in, waardoor Ajax het spel wel moet! maken. Daarin zijn ze dan ook de beste van de Eredivisie. Dat zeggen namelijk alle professionele annalisten. Nouja op eentje na dan > Bombanera.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Vitesse275
12.FC Twente19-8
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. HrusticMiddenvelder173
M. El HankouriAanvaller170
K. SierhuisAanvaller133
R. PostemaAanvaller40
S. PadtKeeper170
M. van DuinKeeper00
A. AbsalemVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

6 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Mocht Josep Guardiola Manchester City volgend jaar verlaten, dan is een terugkeer bij Barcelona een realistische optie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren