FC Groningen ‘toonde totaal geen respect voor Ajax’: ‘Ze prikten ons steeds’

Zaterdag, 20 april 2019 om

Ajax had het zaterdagavond bijzonder moeilijk op bezoek bij FC Groningen, maar trok door een laat doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar uiteindelijk toch aan het langste eind: 0-1. De Amsterdammers werden op het veld flink aangepakt door de thuisploeg, zo benadrukt Dusan Tadic na afloop.

Tadic keerde voor even terug in het hoge noorden, daar hij tussen 2010 en 2012 twee seizoenen onder contract stond bij Groningen. De Servische aanvaller is verbolgen over de behandeling die de Ajacieden kregen van de spelers van Groningen. "Als de bal aan de ene kant van het veld was, dan prikten ze ons steeds", klaagt hij in gesprek met RTV Noord.

"Prima dat ze een duel aangaan, maar dit is heel naar om mee te maken", vervolgt Tadic. "Ze tonen totaal geen respect voor Ajax en gingen steeds huilen bij de scheidsrechter als ze dachten dat de scheids verkeerd floot." Arbiter Dennis Higler deelde in totaal zeven gele kaarten uit, waarvan twee aan matchwinner Huntelaar.

"Groningen-uit is altijd heel lastig. Er is altijd strijd en dat zag je ook wel in de statistieken, aan de kaarten. Het was echt een strijdwedstrijd", vertelt ploeggenoot Joël Veltman in gesprek met AT5. Veltman erkent dat de ontlading na het laatste fluitsignaal groot was bij Ajax, dat nu drie punten los aan kop staat in de Eredivisie. "Dat was super, ik zag Donny (Van de Beek, red.) op z'n knieën... Het voelde een beetje als een Europese wedstrijd. Je weet in welke fase je zit, nog drie wedstrijden nu. Vandaar de ontlading."Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Hahah Dusan man, wat had je verwacht. Gekke reactie, tuurlijk zitten ze er vol op, ze willen immers punten pakken en dat doe je tegen ajax door zo te spelen.

20 april 2019 om 23:07

En ze dan vooral aankijken op het huilen bij de scheids. Niemand op de Nederlandse velden die dat vaker doet dan Tadic zelf

20 april 2019 om 23:36

Ik merk dat je niet naar PSV kijkt... On: Dat constante geren naar, en geschreeuw bij, de scheids is ook echt te kinderachtig voor woorden. Zeker omdat er een VAR is die meekijkt.

21 april 2019 om 08:08

Volgens mij keek er gisteren geen var mee.... anders is het niet ingrijpen bij de tweede gele kaart voor Huntelaar én de handsbal van Tagliafico niet te verklaren.

21 april 2019 om 08:43

Lozano en luuk de jong nog nooit op het veld gezien?

21 april 2019 om 08:45

Beide gevallen zijn bekeken en beoordeeld; misschien volgende keer gewoon de wedstrijd in zijn geheel kijken zodat je daarna geen onzin hoeft te verkondigen ?

21 april 2019 om 10:28

Toch heeft ie een punt. Groningen speelde als een stel houthakkers. Hele vervelende wedstrijd denk ik om te spelen. Maarja, wel de enige manier om het Ajax lastig te maken...

21 april 2019 om 15:11

Michel, hou er nou eens over op. Ajax wint terecht van Groningen en staar bovenaan. Higler is een slechte scheids, anders was Groningen met 9 geëindigd.

Niet zo zeiken Dusan. Wij moeten gewoon een tempo hoger spelen dan kom je niet in de duels en loop je voor rust waarschijnlijk al uit naar 1/2-0. Groningen mag zo spelen en deden het prima. Wij moeten veel kritischer naar ons zelf kijken in dit soort wedstrijden. maar goed 3 punten zijn binnen. snel vergeten en op naar dinsdag.

21 april 2019 om 01:19

Denk dat het na alle inspanning, wel een keer lastig is om ‘gewoon’ een paar tandjes bij te schakelen. Het is zaak om zo’n wedstrijd links- of rechtsom over de streep te trekken en dat hebben ze gedaan. De rest is niet interessant op het moment, Ajax heeft precies gedaan wat het moest doen in deze fase. Dinsdag weer een taaie pot, ik teken alvast voor een moeizame 1-0.

21 april 2019 om 09:30

Klopt manodedios, dat hebben ze gelukkig gedaan.

Maar denk dat Tadic eigenlijk wilde zeggen dat Higler spelers wel wat in bescherming mogen nemen.

Was een heel moeizame overwinning, gelukkig 3 punten.

Teken ook voor een overwinning op Vitesse

Jeetje, meneer tadic kan wel zeuren hoor. Groningen heeft gedaan wat ze moesten doen om het ajax zo moeilijk mogelijk te maken. Ze maakten idd overtredingen en vertraagde het spel, maar deden dat binnen wat higler toeliet. En ja, er werd ook overdreven gerold als er contact was, maar laat nou net hetgeen zijn wat tadic ook vaak doet en over klagen bij de scheidsrechter hoeft hij al helemaal niet te beginnen.

20 april 2019 om 23:28

Mwaa beetje in dupio. Ligt eraan wat hij nu bedoeld met die bal in het veld. Als hij bedoeld dat de bal aan de andere kant van het veld was en dat dan overtredingen gemaakt werden, kan ik het enigzins begrijpen. Dat is inderdaad heel smerig en respectloos niet zozeer richting Ajax, maar meer richting je collega voetballer. Klappen die je niet verwacht zijn het hardst. En dat geldt zeker bij overtredingen. Bedoeld hij dat de groningen spelers gewoon hard speelde, dan moet hij vooral zijn mond houden. Dat is voetbal en het blijft een contact sport.

21 april 2019 om 08:15

Hoe kunnen Groningen spelers ongestraft overtredingen maken als de bal aan de andere kant is? In een vol stadion met rondom camera’s lijkt me dat vrij lastig. Bovendien is juist Tadic die voor elk wissewasje moord en brand schreeuwt. Vind het een geweldige speler maar wel een jankerd. Wat had hij dan verwacht dat Groningen de rode loper voor Ajax uit legt?

21 april 2019 om 14:54

Tadic is niet iemand die voor niets op de grond gaat liggen. Dat hij na een paar schoppen een keer twijfelend naar de scheids kijkt, is mijns inzien niet meer dan normaal.

Edit: Als er spelers zijn die snel naar de grond gaan, kan je beter je pijlen richten op de Jong, Neres en Veltman. Dolberg ligt ook vaak op de grond, maar die klaagt nooit.

Tadic moet niet zo miepen. Als het nou een speler was die altijd voorop gaat in de strijd dan snap ik het. Als hij wat minder over de grond zou rollen, had zo'n reactie iets beter op z'n plaats geweest. Tadic moet maar respect hebben dat Groningen geen respect heet voor 'het grote' Ajax. Dat Ajax Nederland nu op de kaart zet betekent niet dat Groningen geen tegenstand mag bieden (zolang het maar binnen de grenzen blijft)

21 april 2019 om 00:36

Definieer voorop gaan in de strijd even voor me want voor zover ik weet legt hij gigantisch energie in wedstrijden.

21 april 2019 om 14:00

Hij ligt gigantisch veel in wedstrijden op de grond zul je bedoelen. Of hij staat bij de scheidsrechter kaarten aan te naaien. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind Tadic een heeeeeeeeel goede speler, ik ben blij dat hij bij Ajax speelt en het klopt dat hij wat energie in de wedstrijd legt. Maar dit soort uitspraken en maniertjes tijdens de wedstrijd heeft hij totaal niet nodig. Geef mij dan maar een de Ligt, Tagliafico, vd Beek of Blind. Die leggen ook flink wat energie in de wedstrijd zonder die vervelende maniertjes.

Tjee zeg!
Ik had alles verwacht Tadic,maar voor mij val je nu flink door de mand.
Hoezo moeten ze respect hebben voor Ajax?
Kom op zeg zeikerd,je hebt drie punten en daar mag je wat deze wedstrijd betreft je handjes flink dicht knijpen!
Bovendien liep meneer zelf tezeuren om een gele kaart...
Wat een engnek zeg,had ik niet achter hem gezocht!

21 april 2019 om 00:30

Hahaha nu? Doe nou niet alsof je niet eerder al een hekel aan hem had. Grappig genoeg was hij altijd al zo maar bij Groningen en Twente had kennelijk niemand er moeite mee.

21 april 2019 om 08:18

Toen hij nog bij Groningen speelde kwam ik er nog elke thuiswedstrijd en toen deed hij het bijna helemaal niet. En zeker niet zo erg als tegenwoordig. Ik weet niet waar hij het heeft opgepikt maar dit gedrag staat hem niet en heeft hij zeker niet nodig.

Echt beetje een prima donna uitspraak van Tadic zeg. Wat had je nou eerlijk gezegd verwacht? Dat ze aanvallend zouden gaan voetballen en je op je gemakje ze er even uit tikt?

Respect voor Groningen vandaag hoor. Speelden voetbal om niet aan te gluren, maar waren er enorm effectief mee.

Het moet niet gekker worden. Hoezo moeten ze respect hebben? Zijn je tegenstander, dan ga je voluit. Mocht imo nog iets gemener, dan had de goal ook niet gevallen.

Wel bijzonder dat één van de weinige spelers van dit Ajax waar ik weinig sympathie voor op kan brengen juist onze ex-speler is. Deze reactie wat dat betreft is typerend.

20 april 2019 om 23:05

Ik dacht het zelfde als jij,maar mijn sympatie is bijdeze verdwenen voor Tadic.
Tijdens de wedstrijd had ik dat al,paar keer lopen zeuren om gele kaart bij Higler.
Gewoon niet doen en je spel spelen,maar nee Tadic willen kaarten aannaaien.

21 april 2019 om 00:31

Hij was bij Groningen al zo maar toen had je er vast geen moeite mee. Iets van de prins geen kwaad weten..

21 april 2019 om 08:02

Onzin.
Maar het is jou mening en dat mag.

Haha Tadic die kritiek heeft op zeurende spelers. Grappig is dat toch, een totaal gebrek aan zelfreflectie.

Is het altijd zo sfeervol in de Euroborg? Zo ja dan is dit samen met de JC Arena toch de meest sfeervolle stadion (lees supportersgroep) van Nederland.

21 april 2019 om 09:02

Vind de sfeer in Tilburg en Breda toch wel beter dan in Groningen..

21 april 2019 om 09:20

Ja daar is het ook vaak sfeervol

21 april 2019 om 09:33

Bij NAC wel, maar in Tilburg zeker niet..

Maakt nu niet meer uit. Gewoon de focus op dinsdag. Winnen na een Europese is het belangrijkste. Iedereen gaat het Ajax zo lastig mogelijk maken, winnen in deze fase is het enige Wat telt.

Bizar arrogante reactie zeg! Respect hebben voor Ajax? Hoezo, op basis waarvan dan? Bovendien, huilen bij de scheidsrechter? Ga even lekker Feyenoord-Ajax terugkijken en kom er dan eens achter wie samen met Luuk de Jong de grootste jankerd van de Eredivisie is zeg!

21 april 2019 om 14:35

Heel knap en stoer om het bij een bericht over Ajax gelijk over arrogant te hebben. Erg origineel. Dat heeft jouw bericht niet nodig, want inhoudelijk ben ik het volledig met je eens dat Tadic een jankertje (aan het worden) is. Hij heeft dit, net als sommige andere spelers uit de eredivisie, helemaal niet nodig.

Dusan moet hier zelfreflectie tonen, al dit gedrag dat hij hier veroordeeld toont hij ook vaak genoeg zelf. Jammer, onnodige uitspraken. Natuurlijk heeft Groningen wel respect voor Ajax, maar ze gaan het ze wel zo moeilijk mogelijk maken in de wedstrijd, dat lijkt me logisch.

Hé Dusan: "Wie van u zonder zonde is, werpe het eerst een steen."
Wat een arrogantie zeg. Maar goed, in het vervolg gaan we eerst knielen voor de Grote Tadic. Ajax doet het uitstekend. Chapeau daarvoor. Toch hoop ik niet dat ze weer in de aloude valkuil trappen en enige bescheidenheid in acht nemen.

Wat verwacht je Dusan? Dat ze de rode loper voor je gaan uitrollen en zeggen ''we gaan het een beetje rustig aan doen vandaag in verband met jullie volle programma?'' Natuurlijk niet, FC Groningen heeft zijn ogen gericht op de 8ste plaats die recht geeft op deelname aan de play-offs. En daarbij zoeken de grens op en gaan er misschien zelfs over. Het feit dat er een te laag baltempo werd gehanteerd en de voorsprong uitblijft zorgt ervoor dat je een hele zware wedstrijd speelt.

Bovendien, als er iemand iets weet van zeuren en irritatie opwekken dan is het Tadic zelf wel. Je moet je niet laten afleiden door zulke spelletjes. We spelen alleen nog maar finales nu, waarvan dinsdag de eerst volgende. En reken maar dat je nog heel wat tegenstand (of lees gebrek aan respect) kan verwachten.

Tadic is dit seizoen toch echt met stip de grootste kwal van de eredivisie. Duikelen en om kaarten vragen bij het leven, en dan zelf zo'n tergend arrogante reactie geven na afloop. Brrr.

21 april 2019 om 00:14

Vind jij! Ik denk dat Luuk de Jong en Frank Berghuis, om er maar eens een paar te noemen, niet voor onder doen.

21 april 2019 om 00:23

Ik heb Luuk de Jong en Frank(?) Berghuis anders nog nooit horen klagen over een gebrek aan respect van de tegenstander. Natuurlijk kunnen zij ook flink mekkeren, maar een opmerking als deze van Tadic overstijgt alles. Wat een stuitende arrogantie en wat een minachting naar Groningen toe.

21 april 2019 om 00:45

't Is maar net wat je belangrijk vindt om iemand de grootste kwal te vinden. Wekelijks laten Luuk de Jong en Steven Berghuis ook hun slechte kant zien, de ene door continue te zeuren bij de scheids en te vragen om kaarten en de ander door zichzelf geweldig te vinden en bij ieder opstandje betrokken te zijn. Stuitende arrogantie en minachting zijn volgens mij niet aan de orde, maar voor velen is het woord 'arrogant' wanneer het over Ajax gaat, een noodzakelijk te gebruiken koppeling. Lekker napraten en haten!

21 april 2019 om 08:09

Nee hij is de grootste kwal! Echt niet, hij is dat! Nee hij! ....zucht

Bah bah wat een arrogante reactie van meneer miepert zeg , waarom respect tonen ,is gewoon een wedstrijd tussen 2 teams die allebei willen winnen , en zelf lopen mekkeren bij de scheids Engnek

Wat??? Ik was erbij en zag vd Beek niet ander dan jammeren bij de scheids. Fc speelde fysiek maar wat moet je. Dusan heeft overigens alle logo’s al gekust vh shirt wat hij aantrekt. Vannacht weer SpongeBob 😂

Toendertijd bij Groningen en ook bij Twente vond ik hem een speler die veel respect had voor iedereen die op het veld stond , maar nu ik hem bij Ajax zie lijkt het wel alsof hij denk dat hij dezelfde capaciteiten als Messi heeft , en maar alles bij de scheidsrechter klaar krijgt als hij ook maar iets zegt. Jammer dat hij zo’n kwalletje is dit seizoen . Ik verwacht wel anders van zo’n jongen..

21 april 2019 om 00:39

Edit: Niet altijd veel respect maar wel wat out of the picture , en nu is hij haantje de voorste.

21 april 2019 om 00:48

Hij is precies hetzelfde, je afkeer heeft er gewoon mee te maken dat hij nu bij Ajax speelt.

21 april 2019 om 11:10

Haha ik heb zeker geen afkeer , ik geef gewoon mijn mening van wat ik zie en heb gezien

Werkende ploegen pakken je hard aan, niet elke eredivisie ploeg gaat op zijn rug liggen. Wees blij dat er nog ploegen zijn die je het moeilijk maken.

Helemaal mee eens met Tadic. Groningen speelde alsof alles van deze wedstrijd afhing.. Typerend was vooral dat er door het groningen publiek bengaalse fakkels werden afgestoken tijdens de wedstrijd en tijdens een corner van Ajax een groningen speler( zag even niet wie het was) het publiek ging opzwiepen... Dit was in de eerste helft, ipv dat je een voorsprong in de laatste minuten over de lijn moet trekken. Want dan begrijp ik het! Doe dit lekker tegen Pec zwolle volgende week of tegen een tegenstander die jullie concurrent is voor de playoffs want nu sta je een beetje voor lul als publiek en speler zijnde. Ajax deed dit niet eens tegen juventus of real madrid.

21 april 2019 om 09:36

Wedstrijd van het jaar daar he

21 april 2019 om 12:40

Haha denk je dat iemand in groningen Ajax belangrijk vind? Niemand geeft ook maar ene mallemoer om ajax. Wat een arrogantie zeg! Veel te hoog in je bol gekregen dit seizoen, je mag hopen dat tottenham ajax van de mat veegt anderd krijg je nog meer vsn dit soort reacties.

21 april 2019 om 13:48

Altijd uitverkocht, sfeeracties en schuimbekkende 'hooligans' de gehele wedstrijd. Nee hoor ze geven geen malle moer om Groningen - Ajax....zie ook jouw reactie

Niet huilen... gewonnen. Dus niks aan de hand. Andersom had hij hetzelfde gedaan. Act like a man

Een goede voetballer hoor Tadic maar hou eens op met dat verschrikkelijke slachtoffergedrag. Het lijkt wel een dramaqueen. Zelf staat hij elke wedstrijd bij de scheidsrechter te zeiken. Om kaarten. Dan moet je nu ook een kerel zijn en niet piepen

Een beetje respect de van hem naar Groningen zou ook wel op z’n plaats zijn. Zonder ons had ie nu misschien nu nog wel op een of ander achterveldje in Servie gevoetbald. Hij heeft ons natuurlijk ook mooie dingen gebracht, maar heeft bij ons toch maar mooi de kans gekregen om zichzelf in de kijker te spelen in Europa. Maargoed, dat is ondertussen al 8 jaar en vele miljoenen geleden, dus zal hij wel vergeten zijn...

Denk dat hij meer bedoeld (een dus waarschijnlijk weer verkeerd geciteerd of omdat dit meer reacties uitlokt) dat de Groningen spelers ook overtredingen/vuiligheidjes uithaalden terwijl de bal totaal niet in de buurt was om de spelers van Ajax te irriteren en uit hun spel te halen

Ben ik dan de enige die dit een bijzonder onsamenhangend artikel vind? Wat zegt hij en wat bedoelt hij? Geen touw aan vast te knopen, lijkt wel een heel slecht vertaald en slechte samenvatting van een interviewtje van niks. "als de bal aan de ene kant van het veld was prikten ze ons steeds" en "heel naar om mee te maken". Ik kan er met de beste wil van de wereld geen chocola van maken

Respect? Heb jij dat wel dan? Wat denk je dat groningen jullie vrij baan geeft? Jonge wat een figuur ....effe vergeten wie hem eigenlijk heeft gehaald.

Hahahaha mooi man.
Of iedereen Ajax effe vrije ruimte wil geven want stel je voor dat iemand het probeert om het de godenzonen een beetje moeilijk te maken. Moet niet kunnen. Want we zijn zo belangrijk en hebben van RM en Juve gewonnen he...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller208
L. TraoréAanvaller61
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

168 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 18 0 1 0
2018/2019 Ajax 9 1 3 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren