Scorende verdedigers helpen Barcelona aan minimale overwinning

Zaterdag, 20 april 2019 om

Barcelona heeft zaterdag een stap dichter richting prolongatie van de landstitel gezet. Het team van Ernesto Valverde maakte geen fout thuis tegen Real Sociedad: 2-1. De treffers van los Azulgrana in het Camp Nou waren dit keer van ongebruikelijke doelpuntenmakers: Clément Lenglet en Jordi Alba. Door de overwinning blijft de voorsprong van Barcelona op Atlético Madrid negen punten bedragen, met nog vijf speeldagen te gaan.

De eerste helft in het Camp Nou werd gekenmerkt door een laag tempo en een schaars aantal kansen op een openingsdoelpunt. Real Sociedad liet op het middenveld een sterke indruk achter, maar het ontbrak het team van Imanol Aguacil aan diepgang. De bezoekers hadden tot tweemaal toe uitzicht op de 0-1, maar Marc-André ter Stegen keerde een poging van Juanmi van dichtbij en zag daarna hoe Willian José het leer over het doel werkte.

Het eerste gevaar van Barcelona was een vrije trap van Lionel Messi, die de bal na een minuut of 25 rakelings over de lat schoot. Richting de rust liet Luis Suárez zich zien: hij kwam eerst millimeters te kort om een voorzet van Jordi Alba te verzilveren en daarna stuitte hij op Géronimo Rulli. Op het moment dat het eerste bedrijf doelpuntloos leek te eindigen, sloeg Barcelona toe. Na een corner van Ousmane Dembélé kopte Clement raak: 1-0.

Ter Stegen stond vlak na rust de 1-1 van Rubén Pardo in de weg, maar kon niet voorkomen dat de Basken na een uur spelen alsnog de tussenstand nivelleerden. Na een heerlijke pass van Mikel Merino werkte Juanmi goed voor het doel van Ter Stegen. Barcelona sloeg twee minuten later al toe: Rulli had geen antwoord op een precieze inzet van Jordi Alba in de verste hoek. Barcelona domineerde de wedstrijd na de 2-1, terwijl een reactie van Real Sociedad uitbleef. Een derde treffer van de Catalanen bleef echter uit, ondanks mogelijkheden voor Messi, Ivan Rakitic en Arturo Vidal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door flamezzz)

Heeeeerlijk. Ondanks slecht spel toch weten te winnen. Volgende week kampioen worden thuis. Hoe mooi kan dat zijn en daarna volledig richten op Liverpool.

Ik ben echt benieuwd hoe Barcelona het gaat doen als Messi gestopt is. Ongelooflijk hoe Barca afhankelijk is van Messi.

20 april 2019 om 22:45

1. Ze hebben nog twee overwinningen nodig. 2. Barça is zo afhankelijk van Messi in een wedstrijd waarin 2 verdedigers de match beslissen. Zeg dit dan tenminste onder een andere wedstrijd.

Gelukkig weer 3 punten, maar verder beneden niveau. Valverde blijft maar bewijzen niet bij Barcelona te passen. Het hele seizoen al zijn de manier van spelen, opstellingen, wissels en spelopvattingen Barcelona onwaardig en atypisch voor de club en diens geschiedenis. Telkens is het spel niet goed genoeg, maar komen de punten wel binnen. Deze man zijn baan is al zo vaak gered door Messi die de punten maar blijft binnenslepen voor de club… Daarnaast wil Barcelona altijd perse een trainer die al een link met de club heeft. Een nobel streven, maar in tijden van schaarste zoals nu is het tevens een beperking. Het typerende tiki-taka is nog maar zelden te aanschouwen. Dit is natuurlijk niet alleen de schuld van de coach, maar deze beperkt zijn spelers wel naar mijn mening.

Hij blijft maar vasthouden aan minstens 2 van de 3 controlerende veteranen Busquets-Rakitic-Vidal. Ik houd mijn hart vast als deze man (en zo ziet het er wel naar uit…) volgend jaar de keuze moet maken tussen bovenstaande 3 veteranen op hun retour en de 3 toptalenten De Jong-Arthur-Alena. Dan ga ik er even vanuit dat Roberto en Coutinho (eigenlijk ook middenvelders) niet voor het middenveld worden overwogen, en Denis, Gomes en Rafinha allen vertrekken. Busquets is nog altijd een basisspeler en een fundament voor het spel van Barcelona. Rakitic is ook nog belangrijk maar al lang niet meer de topper van een aantal jaar geleden. Daarnaast wordt hij niet meer beter en steeds minder waard, dus zou ik hem eigenlijk het liefst na dit seizoen zien vertrekken. Vidal brengt met zijn vechtersspirit zeker wat extra’s maar mag absoluut niet in de basis staan. Echter vrees ik dat de 3 toptalenten op het middenveld, door een gebrek aan speelminuten en vrijheid van hun coach, zich niet optimaal kunnen gaan ontwikkelen.

Suarez was vandaag wederom helaas niet sterk genoeg. Hij maakt slordige fouten en ondanks dat hij nog steeds belangrijke en knappe doelpunten maakt, is hij zijn ploeg eigenlijk vooral tot last met zijn vele balverlies en gebrek aan meeverdedigen. Een vervanger vinden gaat echter lastig zijn: spits zijn bij Barcelona is namelijk geen eenvoudige taak. Je moet goed mee kunnen in het korte combinatiespel en sterk zijn in de kleine ruimte. Daarnaast moet je echter ook goed de bal vast kunnen houden en in je eentje wat kunnen produceren. Ik zou echt niet weten wie zo’n rol zou kunnen vervullen. Helemaal los daarvan hebben Messi en Suarez een hele goede band dus Suarez zal hoe dan ook niet snel naar de bank verhuizen. Daarnaast heeft hij natuurlijk een behoorlijke status en groot salaris. Dus welke speler voldoet aan al die voetbal eisen en zou ook nog eens deze concurrentiestrijd willen aangaan? Ik weet het niet, maar Barcelona heeft op dit moment geen plan B als het niet loopt en heeft ook geen plan voor de toekomst. Het doel, de verdediging (helemaal indien De Ligt komt) en het middenveld zijn al redelijk voorbereid op de toekomst, maar de aanval niet (voor Messi en Suarez zijn geen vervangers. Dembele is nog te inconsistent, Coutinho is sowieso geen aanvaller en speelt nog niet goed voor Barcelona. Malcom zijn eerste seizoen is ook teleurstellend). De financiële middelen zijn gelukkig wel aanwezig dus ik hoop dat de club daar alsnog in slaat. Nu eerst de focus op de landstitel, de Champions League en de bekerfinale. Forca Barca!

20 april 2019 om 22:46

Valverde staat nochtans bekend om zijn goed wisselbeleid. Denk dat hij er ook net iets meer verstand van heeft dan ons, neen?

20 april 2019 om 22:49

Suarez is onze beste spits de afgelopen jaren. Jouw opmerking dat ie niet meeverdedigt is feitelijk incorrect. Je moet maar eens terugzien hoe hard ie altijd werkt om druk te zetten, dat is ie ook, een harde werker. Als er iemand is die daarop kritiek kan krijgen, is het Messi. Maar van mij mag ie die energie gerust sparen voor zijn acties.

20 april 2019 om 22:50

Als je je snelste speler er uit haalt voor een aanvallende middenvelder bij een 2-1 voorsprong dan ben je niet slim bezig lijkt me. Sociedad moest komen en liet veel vrije ruimte achter. Haal dan suarez eraf en speel met dembele op rechts en messi op valse 9. Ik garandeer je dat er zo meer drang naar voren en dreiging is. Suarez moet ook niet elke minuut spelen imo en zeker niet als hij zo slecht presteert als vandaag.

20 april 2019 om 22:56

Ik denk dat er te veel pseudo-analisten zijn die denken het te begrijpen omdatvze de CL hebben gewonnen met Arsenal op Football Manager. Ernesto staat aan het roer van de grootste voetbalclub ter wereld. Staat comfortabel bovenaan, is ongeslagen in de CL, staat in de finale van de Copa. Maar, onze huisspecialist begrijpt het spelletje natuurlijk veel beter dan hem, die trouwens ook elke dag met de spelers bezig is. Ps: Mss werd Dembele gewisseld omdat ie nog geen volledige wedstrijd kan spelen na zijn blessure?

20 april 2019 om 23:02

Hij is inmiddels al 2 weken terug van zijn blessure. Als je veel van voetbal wist zou je dit ook weten. Voor derest wil ik je adviseren om de volgende keer eenbeetje beter nadenkt alvorens je een reactie plaatst. Als je een ban wil zou ik maar zo doorgaan als ik jou was. Succes

20 april 2019 om 23:21

Hij heeft wel een punt. Voetballers kunnen na 2 weken terug van blessure vaak nog lang geen 90 min spelen om volgende blessures te voorkomen. Verder geen mening over je discussie

21 april 2019 om 04:23

Nou Carlos, ik ben nu 44 heb heel mijn leven gespeeld, maar heb echt geen vaste hersteltijd van blessures. Dezelfde blessure kan een week of twee duren voor ik weer ritme heb, of zelfs vier.

Daarnaast vind ik dag hij een heel goed punt heeft. Sommige ‘fans’ zitten zo vaak achter de computer dat ze denken het uitgevonden te hebben. En de coach van een van de grootste clubs ter wereld kan er niets van. Dat hij de dubbel heeft gewonnen, en nu op weg lijkt naar een treble, Tsja dat is appeltje eitje.

20 april 2019 om 22:51

Van wat ik heb gezien zou Icardi dat wellicht kunnen, maar het aantal wedstrijden dat ik van hem heb gezien is wel beperkt, dus als het ander beweerd wordt geloof ik dat ook wel

20 april 2019 om 23:02

Ga er maar van uit dat Rakitic verkocht gaat worden.

21 april 2019 om 11:54

Ik zie met de beste wil van de wereld niet in waarom dat zo zou zijn. Is gewoon een uitstekende basisspeler.

21 april 2019 om 14:26

Dan kan je m nog wel verkopen.

21 april 2019 om 00:40

Mee eens. Ik maak me ook zorgen. Valverde moet weg, maar ik vrees dat hij nog even blijft. Ik herhaal even mijn voorspelling; Barca wordt kampioen en wint beker, maar haalt finale van CL niet. Valverde mag alsnog blijven. Volgend seizoen heeft hij het geluk niet aan zijn zijde en Barca laat overal punten liggen. Valverde wordt in november ontslagen. Maatja het seizoen is dan al verloren en Barca gaat pas in zomer (2020) een nieuwe spits halen.

Ik heb dit al eens eerder gezegd. Waar ik mij vooral zorgen om maak, is de ontwikkeling van jonge talenten. Ik zie ze namelijk niet allemaal slagen onder Valverde en vrees het vertrek van bijvoorbeeld Puig, Miranda en Alena... Barcelona heeft geweldige talenten en met juiste begeleiding slagen ze (bijna) allemaal. Frenkie, Alena, Puig, Arthur en Oriol zijn al 5 geweldige talenten, maar zoals je aangeeft is er maar één plek over op het middenveld. Dan heb ik het niet eens gehad over Coutinho en Dembele, want daar maak ik mij ook zorgen over.

Kortom, de visie van Valverde is een groot probleem voor de toekomst van Barcelona.

P. S. Ik zou niet erg vinden als Barcelona twee keer 5-0 onderuit gaat tegen Liverpool, als het maar voor het ontslag van Valverde zorgt.

21 april 2019 om 01:13

al die geweldige talenten gaan barca niet redden, vrees ik. wie zijn de opvolgers van xavi, iniesta, dani alves en pujol? vidal, dembele/coutinho, semedo en lenglet, denk ik? dat is een stap achteruit. frenkie zal busquets moeten opvolgen maar zit nog lang niet op dat niveau. straks stoppen messi en suarez er ook mee, wat dan?

barca moet de ligt, thiago alcantara en mbappe halen om een real-scenario te voorkomen. anders geef je teveel kwaliteit op.

21 april 2019 om 04:19

Valverde moet weg? Na een moeilijke pot tegen real sociedad? Daar speelt Barcelona wel eens vaker een moeilijke pot tegen. De beste man heeft afgelopen jaar de dubbel gewonnen, en is nu op weg naar de treble. Ook voor Barcelona is dat geen gewoonte. Maar hij moet wel weg? Achterlijke Barcelona supporters, zo mag je dat toch wel noemen?

21 april 2019 om 11:59

Paaschkaal

Mooie reactie en ik volg je ergens wel, maar wat je over Rakitic schrijft, klopt niet. Hij is echt nog stukken beter op dit moment dan het jong geweld dat er zit aan te komen. Die andere jongens moet je rustig brengen (maar niet zo rustig als Velverde doet). Suarez is ook gewoon een prima spits. Wie ga je daar neerzetten die even belangrijk is? Ik kan zo 1-2-3 niemand bedenken. Of het moet al Aguero zijn. Malcolm vind ik ook niet teleurstellend. Speelt niet veel, maar as hij speelt meer dan degelijk. Kortom: ik denk dat je iets te kritisch bent. Je kan niet op 3 fronten altijd geweldig zijn. Voor mij is het goed als ze de champagne bewaren voor tijdens de grote matchen.

Dit was echt een zaadpot van barca. Dat er 2 verdedigers scoren zegt ook genoeg over het niveau van de barca spelers vandaag. Behalve vidal dan die tenminste alles gaf en zijn best deed. MOTM imo

20 april 2019 om 22:51

Je hebt de wedstrijd niet gekeken als je Vidal het best vond. Naar mijn mening is het aan Barca's kant Lenglet, Rakitic of Arthur.

20 april 2019 om 22:54

Ik heb de wedstrijd wel bekeken hoor en vond vidal met veel power energie spelen. Had ook een paar goede steekpassen in de aanval en was bij deze ook veel betrokken. Ik zag alleen bij hem een inzet van 100%. Lenglet was inderdaad ook sterk vandaag.

20 april 2019 om 23:21

Grotendeels ben ik het met je eens alleen speelt Vidal altijd met energie en was hij vaak slordig of te laat waar hij bijv tegen Villareal en Huesca goed speelde of belangrijk was.

Dr is denk ik geen team dat Barca beter kan bestrijden dan Real Sociedad, echt heel veel respect hoe zij stonden te spelen. Voor de rest was Barca ook maar vrij pover. 3 punten en snel vergeten.

Matige wedstrijd.. maar ik weet dat de spelers met een schuin oog naar Liverpool kijken.la Liga was al na Atletico beslist. Liverpool is op dit moment belangrijk.

Zwak Barca, maar goed genoeg voor de 3punten. Ze moeten zich richten op de CL, het kampioenschap is zo goed als binnen

Povere wedstrijd van Barca, maar wel gewonnen tegen een Sociedad wat goed opgesteld stond. Goede kopbal van Lenglet na een goede corner van Dembele en een prima goal van Alba, met een assist van Messi. Toch zie je wel dat dit Barca erg leunt op Messi. Het spel is vaak vrij saai, met bevliegingen van Messi en zo nu en dan van anderen. Dat is het nadeel van de vrij verdedigend denkende Valverde.

21 april 2019 om 01:16

na de verkoop van neymar leunt barca alleen maar op messi, heeft niets met valverde te maken. het is een gevaarlijke ontwikkeling want de kleine meester zal jaarlijks ietsje minder worden en zijn pensioen zit er ook aan te komen. zou graag koeman voor de groep willen zien staan, maar ook hij zal met hetzelfde te maken hebben: een langzaam ontmanteld barcelona. daartegen zijn grote aankopen nodig.

Moeizame overwinning tegen een stugge Sociedad, die overigens altijd wel aardig meedoet. Gelukkig geen gekke dingen op 't eind en de volle buit. Nu volgende match winnen en daarna derde match rust geven aan belangrijke spelers in verband met kraker tegen Liverpool. Voordeel is dat we thuis spelen voor kraker tegen Liverpool, die overigens een match speelt en 3 dagen daarna naar ons moet reizen. Als we daar niet van profiteren dan vermoed ik een teleurstellende avond in Anfield in de return.

Vintage Valverde. Heerlijk hoe die et blijft flikken.

Kan niet geloven hoe er met umtiti omgegaan word.
Die jonge zal toch niet verleerd zijn om te voetballen of wel dan?
Daarnaast is die in vorm beter dan lenglet, dus geef hem een kans om weer in vorm te komen.
Zo te zien hebben ze al besloten dat umtiti gaat en de ligt komt.
Had liever lenglet zien gaan als het per se moest inplaats van umtiti

20 april 2019 om 23:49

Ik denk eerlijk gezegd dat Umtiti klaargestoomd moet worden voor Liverpool en dat Valverde voor zekerheid kiest tot het kampioenschap. Ik zie ook liever Umtiti, maar ja. Wie ben ik.

21 april 2019 om 00:05

Nee Lenglet gaat gewoon spelen hoor en terecht ook. Centrale duo staat gewoon goed. Lenglet is minder dan Umtiti, maar wel betrouwbaarder in tactisch opzicht. Anders had Umtiti tegen Man utd ook al gespeeld. Hij is al meer dan een maand fit.

Zeg Paaschkaal, wat zou je vinden van Tadic als vervanger van Suarez? Ik las je opsomming van wat een Barcelona-spits in zijn bagage zou moeten hebben en dit is de eerste naam die me te binnen schiet.

21 april 2019 om 03:33

Ohja laten we een spits in de 30 vervangen door een een speler van 30.. kan je na 1 seizoen weer een vervanger zoeken

21 april 2019 om 03:46

Soms eens meer dan twee keer nadenken dan voor een naam je te binnen schiet dan haha. Man man, wat een plaats in de halve finale niet allemaal teweeg kan brengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4903 fans
Stand
Actuele wedstrijden

3692 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 7 8 1 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona heeft vijftien dagen om te profiteren van clausule van 111 miljoen’

Zowel de Spaanse als Italiaanse media houden steeds meer rekening met een zomertransfer van Lautaro Martínez naar Barcelona. De spits van Internazionale heeft volgens de Corriere dello Sport een speciale transferclausule...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 21 november
Pierre-Emerick Aubameyang heeft zijn contract bij Arsenal nog altijd niet verlengd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren