Frenkie de Jong woedend op Higler: ‘Hij zei dat ik de bal sneller moest spelen’

Zaterdag, 20 april 2019 om

Frenkie de Jong heeft na afloop van het uitduel van Ajax met FC Groningen geen goed woord over voor scheidsrechter Dennis Higler De middenvelder ging in de eerste helft meermaals de verbale confrontatie aan met Higler, nadat laatstgenoemde diverse vermeende overtredingen op De Jong onbestraft had gelaten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

115 reacties (laatste reactie door duke222)

Ik hoop voor Higler dat hij dat niet daadwerkelijk gezegd heeft, aangezien hij zich daar helemaal niet mee bezig moet houden en het ook 0 invloed heeft op of iets een overtreding is of niet.

20 april 2019 om 22:07

Tijd om zo'n slechte scheids te schorsen. Helemaal als dit waar blijkt te zijn! Liplezers onder ons toevallig?

20 april 2019 om 22:09

Niet nodig, voor VAR nemen ze alles op.

20 april 2019 om 23:02

Regelrechte schande. Dat betekent dat hij zelf de regels denkt te mogen bepalen en zou voldoende moeten zijn om zijn scheidsrechtersdiploma af te pakken. Al heeft de Knvb met Nijhuis al aangetoond dat de regels toepassen slechts bijzaak is.

20 april 2019 om 23:25

Uiteindelijk is het interpretatie, dus tja. Sowieso mag Ajax niet klagen met Higler vanavond.

21 april 2019 om 00:51

Als hij dit daadwerkelijk gezegd heeft, hoe kan je dat dan in vredesnaam anders interpreteren?

21 april 2019 om 08:18

Ja laten we alle scheidsrechters schorsen als ze een keer wat verkeerds hebben gezegd in het veld. Doen we dat met de spelers dan ook? Heb je enig idee wat die scheidsrechters naar hun hoofd krijgen tijdens een wedstrijd. Ik ben het met jullie eens dat die heren ook hun fatsoen moeten tonen, maar aan de andere kant snap ik ook wel degelijk dat je een keer terug snauwt na al dat gezeik.

21 april 2019 om 10:31

Haha zijn diploma afpakken zelfs.
De Jong had denk ik wel een punt, maar anderzijds nodigt zijn manier van spelen wel uit tot het moeten incasseren. Hij zal ook zelf een manier moeten vinden om zich hiertegen te wapenen. Hij zeurt wel vaker als ie wordt aangepakt, ook tijdens Feyenoord-Ajax viel me dit op. Daarin moet ie nog stappen maken.

23 april 2019 om 08:52

Haahha ik las het artikel hierboven vol verbazing.
Het is idd te hopen dat hij dit niet daadwerkelijk gezegd heeft.
Dat zou 1 grote schorsing moeten worden voor de scheids.
Net wat je zegt Xavifcb zijn manier van spelen lokt uiteraard het een en ander uit,maar dan nog, overtreding is overtreding. Hij mag de bal zo lang bij zich houden als hij wenst wat een grap die scheidsrechter (als t dus echt gezegd was).

20 april 2019 om 22:31

Dus eigenlijk zegt Higler dat F de J het verdient neergeschopt te worden. De KNVB moet dit onderzoeken en als hij dit echt heeft gezegd, nooit meer toelaten op een voetbalveld.

20 april 2019 om 22:56

Laten we eerst even afwachten of hij dit echt gezegd heeft en in welke context. Er zit nogal een verschil tussen een gemeende reactie en een reactie waarbij hij het op een leuke manier bedoelde maar het op een ongepaste manier bracht. We zijn allemaal mensen. Voor hetzelfde geld zag hij de overtreding niet of vond hij het niet genoeg om te fluiten, wat niet zo gek is tegenwoordig met gemiddeld 27 zwanendansen per wedstrijd. Gewoon verkeerd gezien en daardoor verkeerd gehandeld, kan gebeuren.

20 april 2019 om 22:48

Ik hou niet van hrt eeuwige gezeik op scheidsrechters , maar dit kan je natuurlijk niet zeggen idd.

20 april 2019 om 23:24

De Jong moet zich ook gewoon bezig houden met het voetballen want hij is geen aanvoerder en hoeft/mag niet klagen bij de scheidsrechter. Bij de specifieke actie die hij benoemd begaat hij zelf een overtreding vooraf, dus tja.

20 april 2019 om 23:48

Dat zegt hij toch ook?
Als hij de regels hanteerd had hij al eerder afgefloten.
Maar de beste man was echt heel slecht.
De jong word al in het begin gewoon op zijn kuit getrapt en moest eigenlijk gelijk geel krijgen.
Misschien wel rood.

21 april 2019 om 09:09

Het gaat mij meer om dat mensen lopen te klagen op Higler dat hij dit zou hebben gezegd. Het maakt geen drol uit wat hij tegen de Jong zegt want de Jong zit net zoveel fout door te klagen bij de scheids wat niet de taak is van een non-aanvoerder.

Deze jongen werd constant getrapt en er werd niks tegen gedaan, belachelijk. Had gewoon wat meer in bescherming genomen moeten worden door de scheids, klaar. Je zegt tegen Messi of Hazard ook niet; sneller spelen. Je beschermt het type speler dat dribbelt.

20 april 2019 om 22:08

Dit, er waren 3 of 4 grove overtredingen gemaakt op de Jong voordat Higler eindelijk iets deed. Groningen probeerde hem echt de wedstrijd uit te schoppen

21 april 2019 om 09:11

Man man man, nu zijn alle kleine tikkies op de jong grove overtredingen... mensen moeten wel een beetje reëel blijven.

Als hij dit echt gezegd heeft is het natuurlijk schandalig. Alsof je iemand een pingel kan onthouden door te zeggen: “ja had je maar moeten schieten voordat je onderuit getrapt werd.”

21 april 2019 om 09:15

Neen dat zou inderdaad niet mogen, maar er zijn wel situaties waarbij ik denk; Waarom schiet een aanvaller niet gewoon en gaat ie zo opzichtig op zoek naar een penal, heb je dan zo weinig vertrouwen in je schot? Vind ik als supporter zowel voor als tegen mijn club irritant, velddoelpunten zijn toch veel mooier om te zien.

Als higler dit echt geeft gezegd zit zijn seizoen erop lijkt mij

Als dit echt waar is is dit echt een schande. Scheids kan niet gaan bepalen hoelang iemand de bal vasthoudt. Hopelijk start de Knvb snel een onderzoek, want dit is heel erg kwalijk.

Als dit waar is, dan moet Higler gewoon een paar weken lang even terug naar scheidsrechterschool. Mag hopen dat Frenkie het misschien verkeerd gehoord heeft, anders is dit wel een kwalijke zaak. Moet Higler dan straks tegen Messi zeggen dat hij geen dribbels meer mag maken?

Joh het was een pittige wedstrijd mede door de scheids amper voetbal Mogelijk. Hoor mensen veel klagen vooral over huntelaar maar Mimisevic had ook 2x geel moeten hebben. Higler is gewoon een slechte scheids🙃

20 april 2019 om 23:02

Naja door de scheids amper voetbal mogelijk, vind ik een gedurfde uitspraak. Hij floot niet fantastisch, maar het was duidelijk dat hij ervoor koos om veel door te laten gaan. Daar is op zich niks mis mee, maar het werd net iets te gek. Naar mijn mening heeft hij de wedstrijd niet kapot gefloten ofzo. Alleen een paar discutabele beslissingen rondom de aktie van Huntelaar. Geen penalty vond ik prima (en nee niet omdat ik in een Ajax pyjama slaap) en de goal van Huntelaar vond ik geen overtreding.

21 april 2019 om 01:20

en toch, wanneer een scheidsrechter vaak in opspraak is zoals met higler t geval is, moeten er alarmbellen rinkelen in zeist, zou je zeggen. ik vraag me vaak af hoe dat geregeld is binnen de scheidsrechtersbond, welke criteria hanteren ze, wie controleert de controleurs, voor mij is t momenteel een te schimmige organisatie.

21 april 2019 om 01:26

Ik vond Higler echt dramatisch fluiten. En dan heb ik het niet over de momenten die hier door velen als discutabel worden gezien (goal Huntelaar, vermeend hands van Tagliafico). Je voelde eigenlijk na de eerste 10 minuten al aan dat dit een stroeve partij ging worden voor beide teams, eentje waar irritatie enorm op de loer ligt.desondanks liet Higler in de eerste helft enorm veel toe, maar begon hij in de tweede helft ineens als een malle op alles en iedereen te fluiten en kaarten te trekken. Daarmee verloor hij de controle over de wedstrijd volledig. Higler heeft in mijn ogen dan ook maar weer eens bewezen totaal geen wedstrijd te kunnen lezen.

Blij dat Ajax hem nog winnend heeft afgesloten, zal niets over de scheids zeggen.

Wat zijn dit wedstrijden die slecht voor je hart zijn.

Weer een stap dichter bij het kampioenschap.

Triest als dit waar is, diep triest en dan is de scheids een anti voetballer.

Het was duidelijk een van de mindere wedstrijden, maar toch ook duidelijk zichtbaar vermoeid. Je kan niet alle wedstrijden goed spelen, dat zien we in Nederland wel vaker.. Maar wel oh zo blij met de 3 punten, dat is uiteindelijk wat telt. Ik vond Higler ook heel erg matig fluiten vandaag, toch wel een aantal voorbeelden van op te noemen die onbestraft werden gelaten.

20 april 2019 om 23:04

Klopt, maar wel vanaf 2 kanten. Ik vind Higler over het algemeen een degelijke scheidsrechter, maar vandaag was hij minder fantastisch. Liet teveel doorgaan waardoor de grens opgerekt werd. En diezelfde grens was nogal onduidelijk.

20 april 2019 om 23:24

Maar als je bij een speler niet voor overtredingen gaat fluiten, omdat die speler volgens jou de bal maar sneller moet afspelen.. Dat is toch wel erg frappant nietwaar? Misschien was de context iets anders, maar als hij dit zo heeft gezegd vind ik wel dat hij een wedstrijdje mag overslaan als scheidsrechter. Ik vind sowieso dat scheidsrechters te weinig "accountable" worden gehouden voor hun prestaties. Met name in Engeland is dat echt erg, maar ook in Nederland vind ik dat scheidsrechters te weinig consequenties ondervinden van grove fouten

Hij heeft wel gelijk dat Frenkie de bal sneller moet spelen, maar het is niet zijn taak om dat te zeggen.
Frenkie heeft soms echt heel veel tijd nodig. Hij ziet inderdaad alles, maar heeft ook veel tijd nodig om een keuze te maken.

20 april 2019 om 22:24

Je kunt wel alles in een keer doorspelen, maar soms moet je tegenstanders naar je toe lokken om ruimte te creeeren. Als je dan geschopt wordt moet de scheids gewoon affluiten en niet de bijdehand uithangen.

20 april 2019 om 22:33

Nee, het is niet altijd voor tactisch redenen. want de pass die hij vervolgens geeft in die situaties is dan ook slecht. Het is overigens geel laksheid, hij denk volgens mij gewoon te veel na soms. mag wel iets meer op Intuïtie.

20 april 2019 om 22:47

Hij heeft geen gelijk want Frenkie is niet het type speler die jij in je hoofd hebt. Frenkie mag dribbelen wat hij wil. Dat is zijn kracht en daar begint de hele opbouw in de diepte mee voor Ajax.

21 april 2019 om 01:24

daar is tegelijkertijd ook alles mee gezegd. voor mij is frenkie een uitstekende speler maar een overhypte spelers. frenkie is goed voor zn eigen 16, in de opbouw. verdedigend laat hij nog wel eens zn mannetjes lopen. zodra hij de middellijn passeert, zie ik hem niets briljants doen. op basis waarvan is hij dan 80 mil waard?

we hebben t hier over een pirlo 0.5

21 april 2019 om 03:29

En hoe goed was Pirlo op zijn leeftijd?... Die bereikte ook pas de "Pirlo-status" naarmate hij ervanerer werd..

21 april 2019 om 07:35

Uh, dat is niet omdat ie veel tijd nodig heeft maat. Dat is omdat iemand anders die de bal krijgt dan meer tijd over heeft. Dat is juist de kunst en dat typeert hem.

Niet zo zeuren, in Spanje wordt het allemaal nog een tikkie erger. In plaats van zich druk te maken om de scheidsrechter had hij zich beter druk kunnen maken om zijn eigen spel. Dat was namelijk niet best vandaag. Daar had Higler niet zoveel mee te maken.

20 april 2019 om 22:21

Daar gaat het nu niet over en daarnaast wordt het in Spanje juist helemaal niet erger, daarvoor moet je in Italie zijn.

20 april 2019 om 23:06

Het gaat inderdaad niet om zijn spel maar om de bewering die Frenkie nu maakt. Maar, in Spanje gaat hij ook genoeg schoppen krijgen hoor? Daar is het echt wel next level vergeleken met de eredivisie.

20 april 2019 om 23:36

Juist niet. In Spanje is Frenkie schoppen, Messi vrij laten. Top idee. Je zag het al met Tadic in de 2e helft. Ruimte, tijd en vrijheid. En dat wil je bij Messi absoluut niet.

21 april 2019 om 01:27

benieuwd hoe frenkie zich staande gaat houden bij barca. is gehaald als opvolger van busquets denk ik, maar zal hij ooit aan t niveau van busquets tippen? vind frenkie meer een pirlo dan een busquets, dus vraag me af waar barca heen wil. wellicht kan frenkie in de toekomst de rol van xavi overnemen, in de middencirkel passes uitdelen, en meer een breker de rol van busquets laten overnemen. we zullen t zien.

Ach zeg... scheidsrechters zijn geen robots. Frans Derks was vroeger n persoonlijkheid als scheids. Die zei gewoon: ‘niet zeiken klootzak’.. en dat werd achteraf gewaardeerd. We zijn toch niet van suiker.

20 april 2019 om 22:25

Tegenwoordig krijg je zeer waarschijnlijk ook rood als je ze scheids zo noemt. Heeft niets met suiker te maken, maar met normen en waarden.

20 april 2019 om 22:41

Normen en waarden? Dat is heel algemeen. Een fatsoenlijke interactie tussen scheids en speler mag toch wel? Ik baal ook van de scheids als PSV-er, maar het is toch gewoon n mens..

20 april 2019 om 22:52

En onder fatsoenlijke interactie versta jij dus ook het voorbeeld waarin het woord 'klootzak' wordt gebruikt waar ik op reageer?

20 april 2019 om 23:08

Heb jij je collega nooit klootzak genoemd? Je moet het woord niet altijd als scheldwoord opvatten. Neem het met een korreltje zout.

20 april 2019 om 23:11

Nou ik had misschien menselijk moeten zeggen ipv fatsoenlijk. Je hebt gelijk. Neemt niet weg dat spelers en scheidsrechters geen robots zijn.

20 april 2019 om 23:17

Daarin ben ik het met je eens. Ik vind overigens ook niet dat Higler dit niet had mogen zeggen tegen de Jong. Zolang hij spelers maar wel in bescherming neemt als ze een echte rotschop krijgen

20 april 2019 om 23:27

Prima ajaxfan158, zijn we het toch een beetje eens 😉. Oprecht heel veel succes met Ajax in de CL (Tottenham moet kunnen), maar hopelijk niet in de ED 😃

20 april 2019 om 23:39

Haha, dank je. Over ruim een maand zullen we weten wat die seizoen jouw club en mijn club gebracht heeft!

20 april 2019 om 23:49

👍🏻 Ajaxfan158. Gezonde rivaliteit

20 april 2019 om 22:29

Dat is toch geen vergelijking? Higler zegt hier, dat hij Frenkie de Jong gewoon vogelvrij verklaard. Iedereen mag hem onderuitschoffelen, omdat Higler vindt/bepaalt dat hij de bal te lang bij zich houdt en het dus z’n eigen schuld is.

Dat kan echt niet, Higler hoort gewoon te fluiten voorheen overtreding en gaat daar niet over. Higler is geen coach. Derks deet dat niet, wanneer hij zei: ‘niet zeikem kl**tzak.’

20 april 2019 om 22:37

Vogelvrij is wel erg overdreven hoor. Maar zeik maar op scheidsrechters. Hoe vaak ze in n wedstrijd n speler complimenteren met n fraaie goal, hoor je nooit. Maar je zult wel gelijk hebben

20 april 2019 om 23:15

Dat is toch ook niet relevant, het gaat er om dat Hitler niet kan bepalen of een speler de bal te lang bij zich houd. Daarmee zegt hij dat elke speler die in zijn ogen de bal te lang bij zich houd geschopt mag worden. Nou lijkt me niet he...

20 april 2019 om 23:23

Dat kan Higler wel bepalen. Hij is toch leidsman, of vergis ik me nou? En als ie onregelementair geschopt werd, zou ie daarvoor ingrijpen. Maar goed.. dit lijkt een eindeloze discussie. Wat ik bedoel te zeggen is dat Frenkie niet zo moet zeuren, na arbitraire meevallers. Maar goed, dat is mijn mening

21 april 2019 om 01:33

Nee, Higler kan dat niet bepalen. Als leidsman hoort hij het spel te leiden volgens de geldende spelregels. En dat er dan regels bij zijn die aan interpretatie onderhevig zijn oké, maar dat is geen vrijbrief om regels te verzinnen of bestaande regels te negeren.. Een onreglementaire schop is en blijft een onreglementaire schof. f Frenkie de bal nou 1 seconde aan zijn voet heeft of er zes eer het halve veld mee is rond gedribbeld doet daar niks aan af.

21 april 2019 om 09:55

@Soeters

In Frenkie de Jong’s spel zit opgesloten de bal lang bij zich te houden, te dribbelen, de bal op te drijven en ‘m op het juiste moment inspelen. Daarmee bepaalt hij het ritme van de aanval als spelmakende speler. Daar is reglementair gewoon helemaal niets verkeerd aan.

M.a.w.: Higler kan het om die reden niet nalaten om schoppen niet te bestraffen en kan/mag zich niet op beroepen op eigen bedachte regelementen. Hij is niet persoon om te bepalen, wanneer Frenkie de bal tactisch lang bij zich houdt en daarom naar een trap zou solliciteren.

Het punt is juist, dat Frenkie onreglementair onderuit geschop werd, terwijl Higler niet ingreep, met als motivatie, dat Frenkie daarom zelf gevraagd heeft door de bal bij zich te houden.

Het is ook verre van een eindeloze discussie. De reglementen zijn kristalduidelijk. Higler schrijft echter de regels hiermee over en negeert op basis eigen inzichten overtredingen. Dat is niet de bedoeling van een leidsman.

Frenkie stond in zijn recht om Higler te vragen waarom hij door laat gaan, na herhaaldelijk onderuit te zijn getrapt. Dat is geen zeuren of zeiken, dat is informeren en vragen om het naleven van de regels. Bovendien vroeg hij er naar nadat er was gefloten voor de rust, zoals te zien was in de live-uitzending.

Het heeft in dit geval ook niets van doen met arbitrale mee- of tegenvallers. Je kunt het bewust negeren van de geldende reglementen door een arbiter gewoon niet wegstrepen, omdat er ook wel eens een complimentje door zo’n man wordt uigedeeld of omdat een scheids weleens een arbitrale fout maakt.

De jong en de Ligt moeten echt even een wedstrijd rust krijgen. Die sukkelen al een paar weken met lichte blessures. Dit gaat een keer fout. Belangrijkste wedstrijden komen er nog aan..

21 april 2019 om 01:28

maar dat kan niet met de titel op t spel, pep ten hag gokt terecht op 2 paarden (ik zou de beker wel laten schieten), want de titel ligt nu voor t grijpen na 5 jaar droogte.

21 april 2019 om 10:59

Ik zie net dat ze na Vitesse 7 dagen rust hebben, dus ik hoop dat ze die wedstrijd dan nog even overleven.

Wel een geniale reactie van de jong. Je moet de regels toepassen en niet maken. 100 % gelijk.

20 april 2019 om 22:27

Hij moet zn voeten laten spreken, zoals gewoonlijk en niet de scheids afzeiken, die hij toch al niet tegen had. De scheids zegt ook vaak ‘mooie goal’ of ‘mooie actie’, maar dat hoor je nooit terug van die verwende blagen

20 april 2019 om 22:36

Als je zelf op voetbal hebt gezeten is het een logische reactie van Frenkie. Als een overduidelijk overtreding op je wordt begaan zeg je dat toch tegen de scheidsrechter? Dat is niet eens perse de scheids afzeiken. Dat je woedend wordt naar de vermeende reactie van Higler snap ik volledig (al gaan het nooit weten wat hij echt heeft gezegd).

20 april 2019 om 22:38

Zou ik zo snel niet zeggen. Alle communicatie van scheids nemen ze op ivm VAR. Als het echt zo is betwijfel ik of KNVB dit naar buiten zou communiceren, dat is niet het signaal dat ze willen geven maar hun "werknemers". Als het zo is kan je er zeker van zijn dat het binnen de KNVB bekend gaat zijn en het binnenkamers opgelost gaat worden.

20 april 2019 om 22:51

Dit wordt eerlijk gezegd wel heel erg opgeblazen. Ik voetbal ook hoor. En hoe vaak n scheids wordt uitgescholden in n wedstrijd. Dat zeggen ze ook nooit na n wedstrijd. Die zei dit... die zei dat... dat blijft intern. Als t racistisch is vind ik van andere orde. Maar je zult wel gelijk hebben

Ik roep net in een ander topic dat Higler buitenom twee discutabele momenten om een goede wedstrijd heeft gefloten, omdat hij veel door liet voetballen. Maar als dit daadwerkelijk waar is dan neem ik mijn woorden direct terug. Dit kan en mag je als scheidsrechter gewoon niet zeggen. En hoe Frenkie altijd overkomt in interviews e.d. lijkt het mij sterk dat hij dit verzint. Die jongen is imo altijd eerlijk en oprecht. Mag van mij een onderzoek gedaan worden en de beste man een jaartje derde divisie laten fluiten mocht het waar zijn.

20 april 2019 om 22:35

Man man, wat een overspannen reacties zeg! Tuurlijk moet die kerel lekker op vakantie worden gestuurd mocht je dit gezegd hebben , maar een jaartje derde divisie is wel heel erg overdreven! Zelfs Luis S uit U werd voor het bijten minder gestraft...

20 april 2019 om 22:47

Haha dat was ook wel een beetje sarcastisch natuurlijk. Mee eens dat een tijdje vakantie genoeg is, maar dit mag je op dit niveau als scheidsrechter gewoon niet zeggen. Erg onprofessioneel!

Als Higler dat oprecht heeft gezegd zou het te absurd voor woorden zijn. Een overtreding is een overtreding. Maakt niet uit op wie. Van mij part wacht de Jong een half uur voor hij wil passen, als hij wordt neergehaald is dat een overtreding.

Frenk heeft gelijk! Het was schandalig hoe vogelvrij hij was! En als hij komende 2 weken gaat missen wordt de Ajax hatende scheids higler hartelijk bedankt!

Ik zou het ook waarderen als Higler advies over het baltempo aan Erik ten Hag zou overlaten en zich inderdaad zou richten op het toepassen van de regels.

Ik vond inderdaad dat hij erg veel liet doorgaan. In die geest valt er misschien ook wat voor te zeggen om de goal goed te keuren. Hoewel ik dat als Ajacied natuurlijk makkelijk kan zeggen achteraf.

Op zijn kaarten beleid had ik meer aan te merken. Zo haalt Memisevic in de eerste helft met enkele bewuste overtredingen aanvallen eruit en komt hij daarmee weg, terwijl Gladon voor een nogal ongelukkige overtreding rond de middelijn direct op de bon gaat. Verder mag het ook een klein wonder zijn dat beide keepers er zonder prent zijn vanaf gekomen. De eerste 75 minuten heeft Sergio Padt het spel minuten lopen te vertragen, waarna Onana dat in een kwartier tijd precies hetzelfde als Padt in al die minuten daarvoor.

Als hij dat heeft gezegd is hij een complete amateur. Dat zou dus betekenen dat de Jong compleet verrot geschopt mag worden omdat hij balvast is en graag regisseert met de bal aan de voet. Serieus wat een idioot die Higler. Ik zou compleet uit mijn stekker gaan tegen zo'n vent. Terecht dat de Jong boos is.

Verifiëren of dit klopt en voor 4 wedstrijden schorsen, belachelijk natuurlijk. Het laatste waar een scheids zich mee bezig dient te houden is hoe snel en wanneer een speler, passed.

Higler die frenkie de Jong gaat uitleggen hoe hij moet spelen. Moet niet gekker worden

Higler is natuurlijk gestoord als ie dat heeft gezegd. Maar ik wordt soms wel echt ziek van dat eeuwig onnodig geloop met de bal van Frenkie. Vooral die idiote actie op het begin dat bijna een doelpunt inleidt van Groningen. Dan denk k waar ben je mee bezig. Kan regelmatig onnodig veel risico in zijn spel leggen door dat gedribbel. Het moet functioneel zijn niet de tegenstander een handje helpen. Hij moet dat echt afleren wil hij slagen bij Barca.

Snap niet dat spelers van ajax nog afgeven op de scheids. Er zijn scheidsrechters die in de laatste minuut die handsbal gewoon geven. Plus het was ook direct rood voor Huntelaar. Ik zou me handjes dicht knijpen als ajacied zijnde

21 april 2019 om 08:40

De scheids heeft de wedstrijd uit de hand laten lopen, als hij gewoon was begonnen met de spelregels te volgen was het nooit zo ver gekomen.
De wedstrijd ontspoorde nu in veel geworstel en vooral veel theater.

Ik zou zelf graag zien dat er kaarten worden gegeven voor aanstellerij, hoeveel spelers hebben we gisteren niet zien kronkelen van de pijn om 30 seconde later weer achter de bal aan te sprinten..

21 april 2019 om 09:36

Vond 't nog wel meevallen, veel harde overtredingen werden er niet gemaakt. Vond zeker niet dat die in 't voordeel vn groningen floot. De vrije trap randje 16 waar die geel voor gaf was ook niet eens een overtreding. Dus als huntelaar weer eens een elleboog uitdeeld komt 't door dat higler 't uit de hand laat lopen??

Ten hag moet gaan sparen (al veel eerder)! Lui lopen op hun tandvlees. Gaat je punten/kampioenschap kosten op deze manier. Als deze jongens niet fit zijn, brengen ze niets meer dan hun vervangers kunnen brengen die wel fit zijn. Dit betekent dat het team dus even sterk zou zijn met 2 a 3 reserve spelers. Vaste kern. Basis 11. Prima maar tegen einde seizoen moet je echt gaan rouleren. Een labyad of lang kan op de flanken prima een goaltje meepakken. Huntelaar of Dolberg kan prima Tadic vervangen tegen bijna alle tegenstanders. Etc

Heel vreemd dat is iets wat scheidsrechters in de 5e klasse amateurs roepen tegen spelers dit kan echt niet in ed.

21 april 2019 om 11:08

Klopt, dit kan echt niet.
Daarbij de eerste helft fluit hij nergens voor en de tweede helft geeft hij aan de lopende band kaarten.de man is totaal niet consequent en we mogen blij zijn dat er niet meer geblesseerden zijn gevallen.

Frenkie woedend op higler?? Hij moet blij zijn dat hij gefloten heeft. Alles pakte voordelig uit voor ajax

Whahaha ik kom niet meer bij. Eerst dat artikel van Tadic die vind dat tegenstanders het Ajax niet zo moeilijk moeten maken en nu De Jong die klaag dat hij te weinig overtredingen meekrijgt... Het stijgt ze echt naar het hoofd he?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

137 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 0 0
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Jackson Porozo hoopt nog altijd op een overgang naar Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren