Analisten discussiëren over winnende treffer Ajax: ‘Huntelaar houdt hem weg’

Zaterdag, 20 april 2019 om

Klaas-Jan Huntelaar maakte zaterdagavond het enige doelpunt in de wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen. De invaller troefde Tim Handwerker in het stafschopgebied af, waarna hij met een verwoestende uithaal uitgroeide tot matchwinner. De spelers van Groningen richten zich na afloop tot scheidsrechter Dennis Higler.

Volgens Mike te Wierik ging er namelijk een overtreding van Huntelaar op Handwerker vooraf aan het doelpunt. "Hij wordt gewoon vastgehouden. Hij gaat niet voor de grap naar de grond, waarom zou hij dat doen? Ik moet het terugzien. Er wordt van beide kanten vastgehouden. Je snapt wel dat wij protesteren voor een vrije trap. Ik denk het aan de andere kant was afgefloten", vertelt de aanvoerder van Groningen voor de camera van FOX Sports.

Gertjan Verbeek kan de woede van de Groningen-spelers begrijpen. "Ja, dat zou je zo kunnen interpreteren", antwoordt de voormalige trainer van onder meer Feyenoord en FC Twente op de vraag of Huntelaar een overtreding beging in het duel met Handwerker. "Hij houdt hem weg, hij houdt zijn hoofd weg met zijn hand."

Collega-analist Ronald de Boer betoogt dat Handwerker zich ook niet onbetuigd liet in het duel. "Ze trekken beiden. Huntelaar gebruikt slim zijn hand. De verdediger weet ook: ik ben nu de lul, ik ben nu de sjaak, dus ik ga nu maar snel liggen. Als de verdediger het duel wel in zijn voordeel had beslist, was hij nooit gaan liggen."


Poll

Vond jij het een overtreding van Klaas-Jan Huntelaar?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door tukkertje91)

Sorry hoor maar als dit al een overtreding is kunnen we beter stoppen met voetbal . Slimme bewegingen van Huntelaar terechte goal.

20 april 2019 om 21:03

ook zoiets futiels..geel geven omdat voetbal emotie opwekt,en KJH potdikke terecht uitzinnig zn doelpunt viert door zn shirt uit te trekken. Welke fatsoensrakker verzon die regel ? de directrice van een nonnenklooster ?

20 april 2019 om 21:18

Dan nog is het voor elke speler glashelder dat shirtje uit geel is. Vind dit wel kwalijk van zo'n ervaren speler als Huntelaar. Stel je voor dat hij door de gele kaart, en later dus rood, nog ff het kampioenschap verspilt

20 april 2019 om 21:27

Inderdaad, als dit al overtreding was had er weinig man van Groningen over gebleven

20 april 2019 om 21:27

Hier was inderdaad niets aan de hand. Voetbal is een contactsport. Die verdediger moet zich kapot schamen. Zo veel tijd om iets te bedenken, en dan zo slecht het duel ingaan. Pure fout van de verdediger.

20 april 2019 om 21:35

Het komt vooral doordat er dit seizoen door de var al veel goals zijn afgekeurd voor soortgelijk of minder. Ik hoop dat de var zich volgend seizoen wat terughoudender opstelt en we er geen zaalvoetbal van gaan maken.

Voetbal is een contactsport. Handwerker moet niet gaan liggen, want Huntelaar deed niet iets waardoor je zou moeten vallen. Ben wel benieuwd of het andersom ook zo beoordeeld was, maar dat ga je nooit weten.

20 april 2019 om 20:57

Ja contact met de voeten en het lichaam.... handen horen daar niet bij... staat in de spelregels namelijk 😁.

20 april 2019 om 21:01

Succes met alles affluiten van alles waar een hand wordt gebruikt. Krijg je leuke wedstrijden.

20 april 2019 om 21:19

Handen heb je nog steeds wel nodig voor balans en het maken van een actie. Die verdediger gaat gewoon makkelijk liggen omdat hij weet dat hij huntelaar al kwijt is.

Was naar mijn idee gewoon een geldig doelpunt. Handwerker begon zelfs met het lichte duwen/trekken, Huntelaar was gewoon steker in dat duel, en dan gaat Handwerker liggen.

Dat er oprecht nog over gediscussieerd wordt is al belachelijk .. dit is absoluut geen overtreding zelfs .. houden beide vast en is gewoon een eerlijk duel om de bal ..

20 april 2019 om 21:02

Absoluut geen overtreding zou ik niet zeggen. Er is een reden waarom er discussie is. Hij gebruikt namelijk wel zijn armen op een manier die volgens sommigen niet correct is. Het punt is alleen dat Handwerker gewoon kan blijven staan, dan is er niks aan de hand en kun je die bal gewoon weg koppen.

21 april 2019 om 00:10

Ik heb het niet gezien maar vasthouden is altijd een overteding......

21 april 2019 om 00:59

Gelukkig houdt Huntelaar hem ook nergens vast, Handwerker probeert Huntelaar vast te grijpen en deze draait weg en duwt daarbij wat terug met de arm. De Duitser gaat veel te makkelijk neer, zijn trainer beaamde dat ook: "ik vind dat mijn verdedigers is zo'n situatie sterker moeten zijn".. Hij liet zich gewoon aftroeven, dit is absoluut geen overtreding. Vond het wel een direct rode kaart eigenlijk voor de Hunter, geen idee wat hem bezielde om uit het niks op die positie zo'n beuk uit te delen, heel onprofessioneel..

Eerste overtreding werd door Ter Wierik gemaakt en als die van KJH eerd afgefloten was het een pingel.

Lastige situatie. Die arm zit wel erg in de nek van Handwerker. Als de scheidsrechter hem affluit gaat de VAR hem ook niet terugroepen, want je kunt er een overtreding in zien. Het is echt een 50/50 moment.

20 april 2019 om 20:58

Haha wij weten allebei dat hij aan de andere kant er was afgefloten als nico of de ligt een stervende zwaan had gedaan.

20 april 2019 om 21:04

Ik snap je punt, wat voor mij de doorslag geeft om toch te zeggen dat het een terechte goal is, is de 'op-sprong' van Handwerker voor hij valt. Het is zo'n overdreven show, als hij blijft staan kun je die bal wegkoppen of eventueel een echte overtreding forceren.

21 april 2019 om 02:10

voetbal blijft een contactsport, t is geen zaalvoetbal, lastig om te oordelen in t veld, makkelijker vanuit ons standpunt

Als het een overtreding was, was het in beweging daarvoor ook al een penalty. Beide spelers handen beetje gebruikt, beide zeker niet genoeg voor een overtreding/penalty.

Het lijkt me dat Handwerker zelf ook probeert af te houden in eerste instantie. Huntelaar schat de situatie beter in en als Handwerker definitief aan de verkeerde kant staat duikelt hij achterover omdat de arm van Huntelaar contact met z'n hoofd maakt. Geldig doelpunt wat mij betreft. En zeker niet waard voor ingrijpen van de VAR

We moeten wel een beetje normaal blijven doen met z'n alle hoor. Je mag helemaal niks meer tegenwoordig als we naar de analisten gaan luisteren.

Het is gewoon een duel, je ziet dat Huntelaar alleen oog voor de bal heeft. Gewoon een terechte goal. Je kan fluiten voor de handsbal idd. Volgend seizoen hebben we dit probleem niet meer.

21 april 2019 om 08:02

Volgend seizoen hebben we veel meer problemen, dan gaan ze bewust op zoek naar handsballen. Daar gaat m'n en dan over zeiken

Gewoon geldig doelpunt! Het 1e contact was van de verdediger zelf, gewoon slecht verdedigd door Handwerker

Laten we niet alles wat Huntelaar op het voetbalveld onder een vergrootglas leggen, misschien ging er aan het doelpunt een overtreding vooraf en misschien was de elleboogstoot direct rood. Laten we vooral genieten van Huntelaar in de herfst van zijn carriere, wat een winnaar!

Die Groninger maakt gewoon een schwalbe. Huntelaar was sterker en de verdediger zag dat hij het duel verloor en ging dan maar neer in de hoop op een vrije trap. Maar kom op, het is een mannensport. Ze kunnen zich bij Groningen beter afvragen waarom ze een legende als Huntelaar zonder dubbele dekking in de 16 een duel laten uitvechten, dat is vragen om problemen.

Lijkt me gewoon een geldig doelpunt. De handsbal van Tagliafcio is daarentegen een stuk discutabeler.

20 april 2019 om 21:18

Je hebt bal tegen z'n zij aan verkeerd gespeld.

Groningen wilt er een fysieke wedstrijd van maken. We klappen er vol op. Aanpakken die gasten. Vervolgens een normaal duel en we doen alsof er een overtreding is gemaakt. Kom op zeg.

En die handsbal en de laaste minuut a... Moet gewoon winnen daar zorgt de knvb wel voor alle mee lopers van de knvb k...n......

20 april 2019 om 22:38

Weet je wel wat een handsbal is?

Huntelaar werd zelfs nog eerst vastgehouden... Daarna was het een duel die Huntelaar makkelijk won en dus scoorde.

Calimero gedrag van Te Wierik. Wij zijn klein en zij zijn groot en dat is niet eerlijk. Continu als stervende zwanen naar de grond gegaan. Geen sprake van een overtreding bij die goal, om je dan zo te laten kennen zegt genoeg over Te Wierik, sneu mannetje

Typische situatie die altijd de situatie van een topclub valt. De enige rare beslissing vond ik dat Huntelaar niet direct rood krijgt voor die overduidelijke bewuste elleboog.

Die Handwerker met gewoon op zijn voetjes blijven staan. Hij gaat echt alleen maar liggen omdat hij wist dat hij de sjaak was omdat hij een duel verloor dat zijn team de wedstrijd ging kosten. Duidelijk gevalletje van laat ik maar snel gaan liggen, misschien trapt die Higler er wel in!

Ik vond die handsbal veel erger.. Dit is gewoon een geldig doelpunt, jammer dat ons een zuivere penalty onthouden wordt. Helaas was Makkelie weer de VAR, heb bij hem vaak het gevoel dat die toch altijd voor Ajax is...

21 april 2019 om 02:08

@ Kerwinc1

Sommigen geven hem en sommigen niet, maar de uitleg van de scheids was helemaal niet raar. Zolang het een interpretatie is van de scheids zal je er altijd discussies over hebben. Ach jam dat soort onderbuik gevoelens horen wel vaker, maar tot nu toe heb ik nog niemand zien aankomen met statistieken die de cliché onderbuik gevoelens bevestigen.

21 april 2019 om 09:07

Dat is ook moeilijk, omdat interpretatie moeilijk te weerleggen is met statistieken. Maar als je nog een voorbeeld wilt, de rode kaart die de Ligt na 5 minuten had kunnen krijgen maar niet kreeg tegen PEC. Andersom was die in alle gevallen gewoon gegeven, en dat weet jij ook

21 april 2019 om 11:22

Beugelsdijk kreeg vorige week ook slechts geel voor een zaag-actie die toch minimaal 2 wedstrijden schorsing op zou moeten leveren (2 benen, noppen vooruit, 1 been op kniehoogte). Var greep niet in. En laat zeggen dat onze vriend nu niet de beste reputatie heeft.

Ook clubs buiten de top 3 komen nog wel eens goed weg hoor

Handwerker moet niet zo zeuren, zelf deed hij ook van alles en gelukkig voor ons verloor hij whatever hij in gedachten had.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4140
2.AZ3527
3.PSV2813
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. PromesAanvaller1510
D. TadićAanvaller157
L. TraoreAanvaller10
A. OnanaKeeper150
D. KotarskiKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger143
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

5 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FC Groningen 14 1 3 1
2018/2019 FC Groningen 35 0 5 0
2017/2018 FC Groningen 33 1 8 0
2016/2017 Heracles Almelo 29 1 6 0
2015/2016 Heracles Almelo 36 0 6 0
Laatste voetbalnieuws

Ongeslagen reeks van FC Groningen komt ten einde in Limburg

FC Groningen heeft zaterdagavond na zes wedstrijden op rij zonder nederlaag weer eens een Eredivisie-wedstrijd verloren. De Trots van het Noorden speelde een moeizame wedstrijd op bezoek bij Fortuna Sittard en...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Everton wil snel handelen na het ontslag van manager Marco Silva. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren