Besluit van KNVB is een ‘aanfluiting’: ‘Daar zeuren ze niet zo als hier’

Zaterdag, 20 april 2019 om 12:14Chris Meijer • Laatste update: 12:08

De KNVB besloot eerder deze week de voorlaatste speelronde van de Eredivisie te verplaatsen naar 15 mei, om Ajax de vereiste rust te kunnen geven in aanloop naar de eerste halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Jos Hooiveld noemt dit besluit in gesprek met het Dagblad van het Noorden een ‘aanfluiting’ en trekt de vergelijking met Engeland.

“Het is een aanfluiting. Die jongens kunnen tegenwoordig geen drie wedstrijden meer in korte tijd spelen? Het is belachelijk. Ga dat eens vertellen in Engeland. In de Championship spelen ze sowieso al 46 competitiewedstrijden per jaar, nog afgezien van de verschillende bekertoernooien. Dat is andere koek, hoor”, zegt Hooiveld. De 35-jarige oud-verdediger speelde tijdens zijn carrière in het Verenigd Koninkrijk voor Celtic, Southampton, Norwich City en Millwall.

“Ik denk ook niet dat Tottenham Hotspur zich benadeeld gaat voelen doordat Ajax zo wordt bevoordeeld door de KNVB. Die denken er niet eens aan om te protesteren. Daar zeuren ze niet zo als hier in Nederland. Man, man, man”, vervolgt de oud-verdediger, die in december 2018 een punt achter zijn loopbaan zette. Tottenham Hotspur maakte overigens zaterdag bekend dat de competitiewedstrijd tegen Bournemouth met twee dagen vervroegd is, zodat de ploeg in aanloop naar de return van de halve finale van de Champions League meer rust heeft.

“Begrijp me goed: ik vind het geweldig hè, van Ajax. Prima gedaan. Maar tijdens de training gewoon lekker uitlopen en dan weer gewoon hard gaan in de wedstrijd”, besluit Hooiveld. Voor Ajax komen er drukke weken aan, met wedstrijden tegen FC Groningen (zaterdag), Vitesse (dinsdag 23 april), Tottenham Hotspur (30 april), Willem II (5 mei), Tottenham Hotspur (8 mei), FC Utrecht (12 mei) en De Graafschap (15 mei).


Poll

Ben jij het met Jos Hooiveld eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

107 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Vind juist dat alle analisten en de zogenoemde kenners aan het zeuren zijn

20 april 2019 om 12:31

Die kennen de regel van 48 uur rust niet.

20 april 2019 om 12:50

Jij ook niet RyanBabel8.. Het gaat namelijk om twee volle dagen tussen de wedstrijden. Is dus altijd meer dan 48 uur..

20 april 2019 om 12:51

Ik hoor daar ook verschillende verhalen over. De een zegt dat er twee volledige etmalen, gemeten vanaf het begin van de dag, tussen de wedstrijden moeten zitten, de ander zegt dat het gaat om 48 uur. Tot dusver heeft niemand echter kunnen vertellen in welk document en in welke passage het zo geschreven staat. Men dweept alleen maar met "de regels" zonder ook maar de bron op te voeren of zelfs maar te raadplegen. Mensen praten elkaar na.

20 april 2019 om 12:54

Maar binnen het amateurvoetbal geldt dat niet. Vorig jaar gezien in het paasweekend.

20 april 2019 om 12:55

Sorry voor mijn vorige bericht, mogelijk zit ik hier ook niet helemaal goed. Er is al zoveel verschillend over geschreven..

20 april 2019 om 12:59

Harmr, zolang ik hier geen officiele verwijzing naar de UEFA regels vind, geloof ik het niet zo. Ik heb zelf zitten zoeken en heb het helaas niet kunnen vinden, maar ben wel dingen tegengekomen in de regels waar de KNVB en Ajax absoluut geen werk van gemaakt hebben. Bij hoge nood mag de UEFA namelijk zelf bepalen wie er op dinsdag en woensdag speelt en ze kunnen zelfs een team twee keer op woensdag laten spelen. Daar is echter niet op ingezet; de KNVB doet het liefst zo moeilijk mogelijk en naait andere clubs hiermee een oor aan die andere belangen hebben dan Ajax. Prima dat er een pot verzet wordt, maar om meermaals je eigen regels te breken om een club te helpen, gaat mij te ver en daarmee geef je ook een verkeerd signaal af; zeker als dit nu niet wordt toegepast als een andere club het verzoek indiend.

20 april 2019 om 14:07

Inderdaad. En als die UEFA regel bestaat dan had de KNVB dat argument wel gebruikt lijkt mij. Scheelt een hoop gezeur. Maar de KNVB heeft er in hun verklaring niets over gezegd.

20 april 2019 om 15:34

RomanEmpire010 zo jammer dat je in de slachtoffermodus kruipt. Welke eigen regels zijn er gebroken? Verklaar u nader... Je lijkt op deze oude roeptoeter Jos die zelf maximaal 20 wedstrijden per jaar speelde maar wel stoer praat. Nu blijkt dat in Ebgeland tottenham rust krijgt van de bond, staat Jos compleet voor paal. Dan heeft de KNVB het eerlijker gedaan door een hele competitieronde te verplaatsen en zo te voldoen aan de regel dat de laatste 2 rondes gelijktijdig dienen te worden gespeeld en Ajax de minimale 2 dagen rust krijgt. Vraag even aan de harde kern van Ajax of ze blij zijn dat Ajax nu de competitie uit in plaats van thuis afsluit. Een laatste beslissende uitwedstrijd tegen de Graafschap ligt daar best gevoelig.....

20 april 2019 om 13:26

Wat jammer voor hooiveld. Heb je een mening, durf je die te geven en wordt die meteen onderuit gehaald omdat de westrijd van tottenham ook verplaatst is. Maar goed geprobeerd!

In Engeland hebben ze ook wel makkelijker praten natuurlijk. Die hebben op de bank al spelers zitten die honderden miljoenen waard zijn. Die luxe hebben wij niet in Nederland.

20 april 2019 om 14:43

Haha en ook echt vandaag het nieuws dat Tottenham extra rust krijgt van de premier league. Wat een pannenkoek die Jos...

20 april 2019 om 15:18

Tottenham Hotspur maakte overigens zaterdag bekend dat de competitiewedstrijd tegen Bournemouth met twee dagen vervroegd is, zodat de ploeg in aanloop naar de return van de halve finale van de Champions League meer rust heeft.

WAt staat die Jos Hooiveld voor lul zeg haha.

20 april 2019 om 15:30

Ok. Dus die UEFA regel is blijkbaar onzin. Zowel Spurs als de KNVB heeft dit niet als argument opgegeven.

Jos Hooiveld. Hahaha. Die heeft nog nooit 20 wedstrijden in 1 jaar gespeeld en begrijpt er hier ook niets van zo te zien, aangezien Spurs hun wedstrijd ook verplaatst word.

20 april 2019 om 13:04

Hij heeft er ooit 31 in een seizoen gespeeld in Finland. Maar hoger als dat is hij nooit gekomen

20 april 2019 om 13:10

is gewoon van het Dvhn niets mis mee. het is toch ook een aanfluiting. Hoeveel wedstrijden hebben jullie eigenlijk gespeeld? grappig iedereen mag er een mening over hebben behalve mensen uit de voetballerij.

20 april 2019 om 14:07

Het gaat erom dat zijn mening gepubliceerd wordt. Die van jou en mij niet. Dat maakt het verschil.

20 april 2019 om 16:21

Jouw mening wordt toch ook hier gepubliceerd. Dus volgens mij weinig verschil toch.

20 april 2019 om 13:42

Zijn aantal wedstrijden heeft helemaal niets te maken met zijn mening. Hij heeft gewoon gelijk. Het is schandalig hoe men de regels aan de laars lapt door complete wedstrijden te verplaatsen naar een andere speelronde.

20 april 2019 om 14:06

'schandalig hoe men de regels aan de laars lapt'

1. Nergens staat in de regels dat je wedstrijden niet mag verplaatsen.
2. Men voldoet hiermee juist aan de Uefa regel van twee dagen rust tussen wedstrijden.
3. Men voldoet met de verplaatsing tevens aan de regel van de Knvb dat de laatste twee rondes gelijktijdig afgewerkt moeten worden.

Dit hele verhaal gaat niet om een gunst naar Ajax toe, het is juist om te voldoen aan regelgeving. Het enige schandalige is dat iedereen tot en met blijkbaar Hooiveld azijn wil pissen over deze situatie, ongehinderd door enige kennis van zaken. En dat ook nog eens zonder een beter alternatief aan te dragen.

Nu jij weer. Bombanera.

20 april 2019 om 14:25

Ach, zelfs na het bestuderen van de regels loopt hij nog te mierenneuken. Bespaar je de tijd en moeite zou ik zeggen.

20 april 2019 om 14:56

@murki Er er staat heel duidelijk in de regelgeving hoeveel dagen je een wedstrijd mag verplaatsen ivm Europees voetbal. Wil je dat ik de regels hier neerzet? De KNVB heeft die regel aan haar laars gelapt met de wedstrijd tegen Zwolle door de wedstrijd te verplaatsen naar een andere speelronde. Verder valt het me op hoe jij de zaken omdraait. Dat Ajax te weinig rust heeft ivm met de voorgeschreven 2 dagen is niet het probleem van andere clubs maar enkel van de KNVB en Ajax. Jij probeert het probleem te verplaatsen naar anderen dat ze verantwoordelijkheid dragen of Ajax 2 dagen rust krijgt. Andere clubs hebben daar helemaal niets mee te maken en hoeven ook geen oplossingen te bieden voor problemen van ajax en de knvb. Als je verkeert plant dan heb je gewoon dikke pech gehad. Nu moet iedereen wijken voor het belang van 1 club.

20 april 2019 om 15:16

Helemaal niet. De KNVB heeft juist eerst geprobeerd om de wedstrijd naar Vrijdag te verplaatsen. Slecht een wedstrijd, was geen optie voor de graafschap. Dus dan is de andere optie de gehele speelronde zo verplaatsen. Verplaats je namelijk alleen die wedstrijd zover dan krijg je zwaar competitievervalsing en zelfs de rare situatie dat clubs na afloop van de speelronde geen eens weten waar ze staan.

20 april 2019 om 15:27

@bombanera, wat is volgens jou de beste oplossing dan? ‘Andere clubs hebben er niets mee te maken’. Helaas wel, zoals je nu ziet.

20 april 2019 om 17:17

@bombanera99 is weer onder de steenbuitgekropen om hier te kunnen trollen. Werkelijk, dit zal toch wel gewoon een account van VZ zijn om hier mensen ter prikkelen en zo reacties uit te lokken. Mocht dat niet zo zijn....ook in Engeland is de wedstrijd verplaatst. Verder houden we vanaf nu rekening met een finale in de CL en de EL waardoor het schema vanaf nu voor alle clubs in meer doordeweekse wedstrijd dagen zal voorzien. En speciaal voor PEC mogen zij op Maandag Donderdag en Zondag en week erna op Woensdag en Zaterdag.

20 april 2019 om 19:25

@comokum Andere clubs zijn voor het blok gezet. Ik hoef helemaal geen oplossing te bedenken. Het is namelijk het probleem van de KNVB en Ajax en niet van andere clubs die jij nu op anderen probeert te schuiven. Het is het meest slappe excuus dat anderen oplossingen moeten bedenken voor iets waar ze niets mee te maken hebben.

20 april 2019 om 14:22

Heeft sowieso meer dan 20 wedstrijden gespeeld, in beide de Championship en de PL. En waarschijnlijk heeft hij dit gezegt nog voordat bekend werd dat de FA Tottenham's wedstrijd verplaatste.

Ik vraag me sowieso af; weten al die mensen die roepen dat dit gedaan wordt om Ajax meer rust te geven niet dat dit gewoon niet anders kon door een regel van de Uefa?

20 april 2019 om 13:11

Nee dat weten ze niet, anders komen ze niet met zulke uitspraken. Daarnaast missen ze het besef dat landen als Engeland bulken in het (voetbal)geld en ze vaak niet 2 maar zelfs 3 elftallen het veld op kunnen sturen. Moet je ook nog even niet vergeten dat landen als Engeland het simpelweg gewend zijn zoveel te spelen en daar een hoop op aangepast is (trainingen etc). Wel ben ik van mening dat we in Nederland ook die weerstand beter moeten opbouwen. Maar we hebben daar simpelweg het (voetbal)geld niet voor. We hebben 3-4 clubs op onze hoogste niveau die in de premierleague mee zouden kunnen doen (voor plek 1-17). De rest van onze nationale competitie is van het niveau 10 en lager uit het championsship. Door het gat in financiën gaat dat ook niet 1/2/3 veranderen en deze clubs gaan meer wedstrijden in kortere tijd al helemaal niet trekken door gebrek aan spelers + kwaliteit. Ik heb aan de ene kant 100% begrip voor alle niet Ajacieden/klagers, een bond en de schema is niet voor 1 club maar voor alle clubs. Aan de andere kant vind ik het enorm schandalig al dat gejank. We zijn als voetballand zo ver afgegleden dat we jaren amper tot niet meer serieus zijn genomen over de grens. Zijn directe plaatsing kwijt en het is zelfs zo normaal geworden dat we niet Europees overwinteren dat de KNVB dit jaar onvoorzien moest handelen. Wees verdomme trots op de punten die binnen geharkt worden nu, ons doet stijgen op de ranglijst, aanzien van ons land iets teruggeeft en er voor zorgt dat er meer geld in omloop komt binnen de Nederlandse velden. Indirect hebben alle NL clubs hier wat aan. Makkelijkere plaatsing, meer belangstelling vanuit het buitenland verhoogt kans op verhoging van sponsoring en grotere kans dat spelers naar clubs gaan als een Groningen, Utrecht of een Willem II om tegen een Ajax of PSV te ballen. Wat niet alleen mooie wedstrijden zijn voor die jongens maar ook een goede kans is om belangstelling te wekken van deze of andere grotere clubs. Tuurlijk gebeurd dat niet allemaal in 1 jaar, maar we moeten waar kan helpen om deze kans te maximaliseren. Wanneer dit niet Ajax, maar PSV of een Feyenoord was, zou mijn mening precies hetzelfde blijven. Deze prestaties helpt heel het land.

20 april 2019 om 13:51

@JordyB
De enige die klagen zijn mensen die over anderen klagen dat ze niet mogen klagen.
Het is gewoon belachelijk de besluiten die genomen zijn.
Elk weldenkend mens begrijpt dat 9 wedstrijden verplaatsen voor 1 club de wereld op z'n kop is.
Het is ook belachelijk dat Ajax niet meerdere wedstrijden in korte tijd kan spelen maar de KNVB wel besluit dat Zwolle maar 3 wedstrijden in korte tijd moet spelen.
Dit vloeit allemaal voort uit financiele belangen van de KNVB. Hoe aantrekkelijker de competitie in het buitenland hoe meer geld er binnenstroomt. Het grote geld bepaalt hier dat er regels aan de laars worden gelapt.
Jij hoeft ook niet voor andere clubs te bepalen wat hun belangen en wensen zijn. Jij wilt jouw belangen opdringen aan andere clubs.
Je zegt in feite dat ongeacht wat de clubs zeggen dat jij beter weet wat goed voor hen is. Wat een ongelooflijke arrogantie.
Clubs kunnem voor zichzelf denken en wensen uiten.
Niet iedereen zijn geldwolven net als de KNVB. Je hebt ook nog zoiets als vertrouwen en afspraken.
Maar alles moet bij jullie in geld uitgedrukt worden anders heeft het geen waarde. Door dit soort besluiten wordt het voetbal kapot gemaakt door geld.
Het broodje aap verhaal om aansluiting te vinden daar trapt niemand in. Die is namelijk allang verloren. Dit incidenteel succes van Ajax verandert daar helemaal niets aan. Of denk jij dat Ajax de aansluiting heeft gevonden?

20 april 2019 om 14:11

Staan alleen maar aannames en onjuistheden in je verhaal. Als koningsdag er niet was geweest had Ajax gewoon naar voren gehaald. Maar dat was niet mogelijk. Maar klagen op Ajax is altijd makkelijker dan feiten verkondigen.

20 april 2019 om 14:39

Die 9 wedstrijden worden verplaatst omdat de wedstrijden van de laatste 2 ronden gelijktijdig gespeeld moeten worden. Toen de knvb 1 wedstrijd wou verplaatsen ging een deel van de rest uit hun plaat.

20 april 2019 om 15:30

@bombanera, ben jij de zoon van Jan Marijnissen? Je zeikt alleen maar en draagt 0 oplossing aan. Ben blij dat jij niet aan het roer staat van een club of de KNVB (daar ga ik gezien de inhoud van je comments voor het gemak even vanuit) want dan zou je gewoon je kop in het zand steken; ‘niet mijn probleem!!!’.

20 april 2019 om 16:59

Bomban, m’n ogen branden. Vraag me echt af wat ik nou precies heb gelezen. Mensen zoals jij denken simplistisch binnen de box. Mensen als ik kijken buiten die box, naar het grotere geheel. Ik zeg nergens dat dit de ideale oplossing is, dat is het niet. Maar we moeten naar het grotere plaatje kijken. Zelfs als dit de komende 10 jaar niet meer gebeurd, moeten we alsnog nu dit zeer kleine gokje wagen. Niet gaan aanstellen nu dat 1 wedstrijdje is verplaatst naar de laatste speelronde. Als je daar al niet tegen kan haal je weinig vreugde uit het leven.

Dat jij dat in Engeland gewend was, betekent niet dat de hele Eredivisie dat is, Jos.. Aan zulke schema's zullen teams moeten wennen, je kunt niet van de hak op de tak bepalen dat teams uit de Eredivisie maar even op hun rustdag een wedstrijd moeten spelen. Eredivisie-teams overwinteren bijna nooit in Europa de afgelopen jaren, dus het is een volkomen logische beslissing.

Wie?

Zoals wel gebleken is helpen ze in Engeland (en andere landen) ook hun clubs waar mogelijk. Bovendien gaat het hier om een foutje in de planning bij de Knvb, maar op Ajax afgeven is toch net wat lekkerder natuurlijk.

Ny God....wanneer houdt dit gezeur eens op? Volgens mij heeft deze man niet zoveel sympathie voor Ajax

20 april 2019 om 12:44

Ik snap het ook echt niet. Dit is alleen maar slim. In Italië worden wedstrijden ook vaak dag vervroegd om teams rust te geven. Niet meer dan logisch

20 april 2019 om 13:11

dat gebeurt in Nederland ook er is geen club die CL speelt op dinsdag dat ze dan zondag competitie hebben. De hele ronde verplaatsen is ook prachtig. Heeft niets met Ajax te maken in de zin van sympathie.

20 april 2019 om 13:21

Ojee...er komt weer iemand aan Ajax en de supporters zijn gelijk weer op alle tien hun teentjes getrapt...My God....wanneer houdt dat gezeur eens op? Hij heeft gewoon gelijk in wat hij zegt en dan nog niet eens zo zeer over Ajax maar over het Nederlands voetbal in het algemeen...we zijn hier een kleinzerig volkje wat dat betreft.

20 april 2019 om 14:41

Laat het nou net zo zijn dat vervolgens OOK de wedstrijd van the Spurs is verplaatst. Zijn verhaal kan dus de prullenbak in.

20 april 2019 om 13:29

Hij heeft meer bereikt dan jou. Heeft het profvoetbal bereikt jij daarentegen ben maar een zielig supportertje

21 april 2019 om 18:49

Hoe Weet jij dat hij meer heeft bereikt dan ik gedaan heb?

Wat n wartaal spreekt die man... De Uefa zegt dat er 48 uur tussen de wedstrijden moet zitten en de wedstrijd van Spurs op 6 mei is al verplaatst naar 4...

Interview zal eerder zijn afgenomen, maar tottenham heeft verzoek ingediend om uitwedstrijd te laten verzetten in de competitie. Anders moesten ze maandag en woensdag voor CL. Blijkbaar ‘zeuren ze daar ook’. Alleen daar hebben ze het voordeel dat er de komende week geen feestdagen/herdenkingen ertussen hebben waardoor het moeilijk wordt te verplaatsen. En uiteraard die play-offs zoals wij in nl hebben... ook in engeland wordt gewoon 2 dagen (geen 2x 24 uur maar 2 kalenderdagen) rust tussen wedstrijden gehouden. (Uitzondering in kerstperiode?)

Wat een domme man is dat zeg. In Engeland hebben ze net de wedstrijd van Tottenham tegen Bournemounth van het programma gehaald om zo Tottenham extra rust te geven voor de wedstrijd tegen Ajax.

20 april 2019 om 15:25

Ok. Maar wie zegt dat het is om extra rust te geven? Want het komt toch door die UEFA regel? Dat is althans het argument van een hoop Ajax supporters. Nu gaan het om de Spurs en dan is extra rust geven het argument.

21 april 2019 om 12:45

De regel van de Uefa is bedoelt om een team genoeg rust te geven om een top prestatie te leveren in de CL.

Jos Hooiveld laat hier zien dat hij niet zo slim is. Ook in Engeland mag een club niet op zondag in de competitie en op dinsdag in de CL spelen. Als hij zich maar een beetje verdiept had, wist hij wel beter. Nu zit hij maar heel dom te praten.

20 april 2019 om 16:12

4ever4ajax jammer dat dat zegt. Misschien had je jezelf wat meer moeten verdiepen want de UEFA schrijft letterlijk 48 uur voor en geen 2 dagen. Dus wie is er eigenlijk niet zo slim dan?

Deels met hem eens. Echter vaardigt Engeland elk jaar zo'n 8 teams af in de Europese competities, de puntjes voor de coëfficiënten komen toch wel binnen! In NL haalt Ajax als enige de punten de lasst jaren, dus daar moeten we zuinig op zijn...

alleen hebben ze daar een selecte met 25 tot 35 gelijkwasrdige spelers zodat ze kunnen rouleren

Wat voor domme konijnen komen er steeds in de media hierover. Laat ze eerst de regels erop naslaan. Dat een complete programma zo ver is verplaatst en daarom kritiek wordt geuit prima, maar zo domme reacties steeds over wedstrijden in korte tijd... Gaat om die twee etmalen tussen wedstrijden. Deze hooiveld was op t veld al niet de meest snuggere, ben blij dat ie t er buiten doortrekt

De Ajacieden hebben gemiddeld de meeste minuten dit seizoen gemaakt. Meer dan de spelers van welke club in Europa dan ook. Neem dan nog het feit dat er minder gerouleerd kan worden...

Jos kon nog niet eens 1 goede wedstrijd per week spelen toen hij naar Twente terug kwam, het enige waar hij sterk in was was het ouwehoeren op de training. Deze man kan ik niet serieus nemen.

Geen idee wie meneer Hooiveld is, maar wel apart dat je loopt te zeuren dat anderen zo zeuren. Zeg dan gewoon niks. Prima dat we in Nederland eindelijk aan het grotere plaatje voor nederlands voetbal denken

Tuurlijk meneer Hooiveld. Daarom wordt in Engeland Bournemouth - Tottenham verplaatst van 6 mei naar 4 mei en gaat Newcastle United - Liverpool van 5 mei naar 4 mei. Dat is omdat Tottenham en Liverpool geen verzoek hebben ingediend om het te verplaatsen en ze het makkelijk aan kunnen. Hij kletst net zo uit zijn nek als dat hij speelde in zijn laatste seizoen betaald voetbal bij FC Twente.

20 april 2019 om 12:52

Precies dit dus - overigens net zoals de helft van voetbalzone die ook al een week loopt te roeptoeteren dat dit in Engeland nooit gebeurd... Iedere competitie verzet wedstrijden ivm Europa, alleen de Knvb heeft zijn eigen regels aangaande laatste 2 wedstrijdrondes tegelijk (+ het feit dat blijkbaar 26april in Doetichem zo'n drukke dag is dat er geen potje gevoetbald kan worden).

Ik las net dat bij de Spurs ook een wedstrijd verzet wordt om de spelrs wat meer rust te gunnen. Wat loopt deze Now Body uit de KKD nou te leuteren?

Hahaha wel grappig dat precies wat hij zegt wat elders never zal gebeuren juist al standaard daar gebeurd maar zonder gejank haha zoals nu voor tottenham..

20 april 2019 om 14:39

Is dat zo? Ik zie regelmatig een wedstrijd verzet worden, maar hoe vaak wordt een hele speelronde verplaatst om een club rust te gunnen? Tuurlijk kan de KNVB niet anders, maar het is absoluut een uitzonderlijk besluit.

Haha Hooiveld, er worden ook een wedstrijd van de Spurs verplaatst in verband met de champions league. Lekker blijven zeuren en op amateurvoetbal gaan bij Pelikaan S uit Oostwold.

20 april 2019 om 13:14

Gaat om een hele speelronde.

Wel gewoon 16/17 jaar profvoetbal. mag je daarna geen amateur meer zijn? wat een onzin.

20 april 2019 om 14:11

Ten eerste staat het in de regels van de KNVB dat die ronde tegelijkertijd moet worden gespeeld. Ten tweede: het zou pas echt competitievervalsing zijn geweest als alleen de wedstrijd van Ajax zou worden verplaatst. Dat is toch niet zo moeilijk om te begrijpen?

Ik kan er zo slecht tegen, alsof er hier Ajax een gunst wordt gedaan. Je mag nergens niet eens 2 wedstrijden in 3 dagen tijd spelen. Behalve dat speelt Ajax dit seizoen meer dan 50 wedstrijden.

Afgaande op de reacties hier heb je blijkbaar alleen recht op je mening zolang die het besluit van de bond ondersteunt. Redelijk zorgelijk voor een forum. Lijkt me toch niet de bedoeling dat dit een echo chamber wordt waar iedereen elkaar naar de mond praat en zwelt in zijn eigen gelijk.

20 april 2019 om 13:04

Heeft niks met alleen recht te maken - ik vind het verplaatsen ook onzin (had afgeweken van de 'alle wedstrijden tegelijk regel', dat is mijn mening), maar een stompzinnig argument als 'in Engeland doen ze dat ook niet' wordt niet ineens minder stompzinnig als je het wel of niet met de Knvb eens bent.

20 april 2019 om 13:19

Hij mag absoluut vinden dat het besluit een aanfluiting is. Echter is de verwijzing naar Engeland natuurlijk lachwekkend, aangezien ze daar ook gewoon de wedstrijden van Spurs en Liverpool verplaatsen. Beweren dat men bij Spurs niet eens denkt aan protesteren tegen het programma, terwijl Spurs juist een verzoek gedaan heeft om het programma aan te passen. Als je zulke onzin verkondigd wordt je daar terecht op aangesproken.

Het wordt overal in Europa gedaan en wij doen nu ook mee. Nou gut gut gut wat erg!

Als dit nou van een gerespecteerde voetballer kwam zou ik het serieus nemen. Maar Hooiveld? Who the F is hij? Leuk dat hij in diverse competities gespeeld heeft, maar wat heeft dit joch een laag Iq.

Overigens extra lekker om dit bericht nu de wereld in te gooien terwijl net bekend is geworden dat Tottenham ook een verzoek tot extr rust met resultaat heeft ingediend, al zal dit interview van daarvoor geweest zijn.

Jos Hooiveld haha. Die jongen heeft misschien veel leuke wedstrijden gespeeld en een aardig gevulde portomonnee hierdoor, maar dit is toch een clown eerste klas?

In de competities waar heel weinig geschoven wordt is over het algemeen bij voorbaat al rekening gehouden dat clubs eventueel ver komen in europese competities. En met de regel dat er 2 volle dagen rust tussen moet zitten kon Ajax niet op zondag spelen en dan weer op dinsdag, dit zijn gewoon Uefa regels.

Nooit van deze jochie gehoord! Wel prima natuurlijk de naam AJAX gebruiken: staat ie in de picture. Kan ie toch nog patat gaan bakken bij een cluppie. Dit soort figuren hebben nooit wat betekend voor het NL voetbal. Dus mening is totaal niet gewenst. En dan hebben wij het niet over IQ gehalte. Komt werkelijk 0,0 zinnigs uit. Maar dat geldt voor de meeste voetballers.

20 april 2019 om 13:05

Voetbal is publiek bezit en iedereen mag een mening hebben, ook als het een andere mening is dan die van jou.om een mening te hebben en te uitten hoef je niet aan een bepaalde maatstaf te voldoen. Dat is het mooie van meningen, daar kan iedereen mee doen wat ze willen.

20 april 2019 om 13:05

Edit, stijlfout: Voetbal is publiek bezit en iedereen mag een mening hebben, ook als het een andere mening is dan die van jou. Om een mening te hebben en te uitten hoef je niet aan een bepaalde maatstaf te voldoen. Dat is het mooie van meningen, daar kan iedereen mee doen wat ze willen.

De wedstrijd van Tottenham tegen Southampton is ook twee dagen vervroegd dus daar gaat je verhaaltje Jos..

Ik ben in afwachting wanneer het brabants dagblad mij gaat bellen om me te bevragen over zaken waar ik geen verstand van heb. Jos Hooiveld gaat lopen janken dat we in NL janken, lekker ironisch.

zo zo 46 hele wedstrijden in een jaar.. Ajax zit dit seizoen al aan 52 officiële wedstrijden dit seizoen.

En daarbij wordt er in Engeland ook geschoven met wedstrijden van clubs die Europees spelen.

Soms moet er met hamer en beitel worden ingeslagen dat er een regel bestaat die stelt dat er minimaal dan 2 dagen rust tussen bepaalde wedstrijden moet zijn. Maar daar gaan velen moeiteloos aan voorbij. Het is dus niet dat de Knvb Ajax een privilege verleent, maar dat de wedstrijd De Graafschap - Ajax niet op zondag 28 april a.s. mag worden gespeeld. Al vindt een bepaalde groep hoe dan ook dat Ajax in geen enkel geval bevoordeeld moet worden met betrekking tot een zo gunstig mogelijke aanloop naar een halve finale wedstrijd CL. Nee, het succes moet zo snel mogelijk worden gestopt!;-)))

20 april 2019 om 14:21

En vooral omdat het Ajax is he. Elke andere club en het was geen probleem geweest. Mensen zeuren maar en praten elkaar na zonder er bij stil te staan dat de KNVB zich aan de regels hoort te houden.

Ik heb het idee dat Josje aan de drank was toen dit intervieuw werd afgenomen. Als je een top prestatie wil leveren tijdens een halve finale in de CL lijkt het mij niet verstandig om 2 dagen daarvoor een competitiewedstrijd te spelen. Daarbij komt ook dat Ajax eerst uit speelt. waardoor er dus ook rekening gehouden moet worden met reistijd etc. Josje speelde op een heel ander niveau, vraag mij dus af of hij goed kan beoordelen of het zo kort achter elkaar spelen handig/haalbaar is.

En weer staat er om Ajax de rust te geven. Echt ik kan hier zo pissig om worden he. Wat verstaan mensen niet aan regels van de UEFA? De KNVB moest wel. Heeft Ajax niks mee te maken. Als het PSV was geweest was het precies hetzelfde geweest. Bovendien gebeurt nu in Engeland precies hetzelfde. Dus laat alle zeikerds even hun kond dichthouden als ze niet eens weten waar ze het over hebben. Elke keer weer roepen Ajax wordt bevoordeeld. De UEFA heeft gewoon een regel. 2 volle dagen rust. Is dat zo moeilijk te accepteren? Echt mensen ga je druk maken over andere belangrijkere zaken in de wereld die wel echt de moeite waard zijn

20 april 2019 om 15:31

Die regels zijn er toch om rust te geven? Je zegt het zelf ook. Wordt je nu ook pissig om je eigen uitspraken?

20 april 2019 om 16:15

Soccerfan de UEFA hanteert 48 uur geen 2 dagen. Dus eerst zelf even stoppen met zeiken en zorgen dat je weet waar je over praat. Dat heeft de KNVB er Zelf van gemaakt in goed overleg met de clubs.

Hoi Jos, je weet dat Ajax ondertussen al 59 wedstrijden heeft gespeeld dit seizoen en niet 3 maar soms wel 6 wedstrijden met enkel 3 dagen rust ertussen speelt? Zeg iets zinnigs of zeg niks. Mvg

20 april 2019 om 15:27

Dit is om zichzelf omhoog te praten dat hij ook een enorme bikkel was in het kiezelharde Engelse voetbal waar nooit iemand zeurt.

We hebben dit seizoen sowieso al 58 (34 competitie, 6 beker, 18 Europees) wedstrijden. Ik vraag me af hoeveel Engelse teams aan dat aantal gaan komen. Daarbij komt dat Engelse teams zo belachelijk veel televisiegeld krijgen dat ze moeiteloos een schaduw-elftal kunnen samenstellen wat goed kan presteren. Dat hoeven we met Ajax momenteel echt niet te proberen, dat gaat nog goed tegen Go Ahead in de beker in eigen huis maar daar houd het ook wel een beetje op. Als wij tegen pakweg ADO of Hercles met een B-keuze spelen dan komen we in problemen. Het enige wat wij kunnen doen is een paar spelers rust geven waar ook vervanging is op niveau.

Ik vind dat heel veel Ajacieden die hier lopen te schreeuwen eens 2 dagen VZ rust moeten krijgen. Vermakelijk is het wel, maar wat een overspannen reacties zeg, haha.

Who the f*ck is Hooiveld??? Dat even als eerste. Daarnaast zit er een gigantisch verschil tussen strijden om 3 hoofdprijzen of met één of andere Engelse laagvlieger een beetje aanrommelen in de marge wetende dat je nooit om welke prijs dan ook meestrijdt en dus nooit een ECHTE TOPprestatie hoeft te leveren. Ook met Celtic niet nee, die kunnen aan het begin van de competitie eigenlijk wel meteen de kampioensschaal uitgereikt krijgen. Zijn commentaar neem ik dan ook niet serieus. Dus nogmaals, wie is Hooiveld ook alweer?

In Engeland is alles beter en zijn alle spelers enorme bikkels haha. Gijp heeft er ook altijd een handje van om dat te benadrukken. Maar voor dat ze in alles beter zijn hebben Engelse clubs in de CL en EL in de afgelopen 10 jaar toch eigenlijk maar barweinig uitgericht ten opzichte van Spanje.

Wie is Hooiveld,wat heeft hij bereikt en wat doet zijn mening ertoe? Weet hij niet dat de Fifa de Knvb en Ajax verplicht heeft de wedstrijd van zondag te verplaatsen naar een andere dag, omdat clubs verplicht zijn minimaal 48 uur rust te nemen in aanvang voor een Champions league wedstrijd?
Weet hij niet dat de wedstrijd 1 of 2 dagen vervroegen geen optie was vanwege de feestdagen Koningsnacht en Koningsdag waarbij op diverse evenementen politie ingezet wordt en dus de veiligheid van diverse voetbalwedstrijden niet gegarandeerd kan worden. Hij moet nou niet doen alsof de spelers van Ajax mietjes zijn in vergelijking met de spelers uit Engeland en niet 3 wedstrijden in 1 week kunnen spelen. In principe doen ze nu eigenlijk precies hetzelfde. Afgelopen zaterdag tegen Excelsior, Woensdag tegen Juventus en vandaag tegen Groningen. We hebben allemaal kunnen zien dat de spelers van Ajax fitter dan die van Juventus waren terwijl juist de spelers van Juventus een week rust hebben gekregen. Zijn verhaal slaat dus nergens op en de Knvb werd ertoe verplicht de wedstrijd te verplaatsen en dit was dan een oplossing. Zeuren en vergelijken heeft geen zin, want de redenen waarom dit is gedaan zijn voldoende toegelicht en daardoor voor iedereen ( op een enkeling na) te begrijpen. De mensen die het niet willen zien en begrijpen zijn vaak egocentrisch en vol met afgunst en jaloezie, omdat ze Ajax dit succes misgunnen. Ze hebben het constant over het feit dat zij en anderen de dupe zijn van het succes van Ajax terwijl er meer voordelen kleven aan het succes van Ajax waar iedereen op korte of lange termijn profijt van heeft. De nadelen zijn in vergelijking met de voordelen verwaarloosbaar.

Wtf is Jos, ik ken 'm niet... Enfin, Jos weet waarschijnlijk het verschil tussen de Engelse en de Nederlandse competitie niet! In Engeland is het een miljarden business, verdienen de spelers 10 tot wel meer dan 100x salaris, de clubs hebben megacontracten met tv-zenders. Geven meer dan een miljard uit aan spelers, sponsorcontracten van 10 tot honderden miljoenen per club en ga zo maar door... Volgens mij hebben ze in de UK geen rust nodig met 3 volwaardige-bij-elkaar-gekochte-elftallen in 1 club met een bankrekening die groter is dan de hele eredivisie..., Jos de Jankerd..??!!
Voetballen in de UK is toch stukken comfortabeler voor de spelers lijkt mij, of heeft Jos te veel ballen in z'n eigen doel gekopt dat ie daarom zo'n gebrek heeft aan intelligentie... . Oh nee, anders was ie wel een bekende voetballer.. 😉

Jos wie.......? Spuit elf vergeet ff dat het hier om clubd uit Nederland gaat en niet in VK. Wat ze daar doen is niet niet interessant, Nederland is een veel kleinere competitie met minder inkomsten etc. Moet gewoon de regel worden dat wanneer een club zo ver komt dat er van het speel schema afgeweken kan worden.

Jawel, ook daar in Engeland kennen ze de 48 uurs regel. Daarom moet Ajax zaterdag ipv zondag maar dat wijzen de politie, gemeente EN De Graafschap af! Snap het nou een keer!

Jos Jos Jos toch, dat krijg je als je bij zo'n club vandaan komt die gesteund wordt met geld van de Nederlandse burgers, eerst crimineel gedrag vertonen en dan nog zielig aankloppen bij de gemeente voor wat steun... Zo zielig als je oude club, zo zielig ben je zelf dus... De Spurs hebben ook wat extra dagen rust gekregen.., wat een aanfluiting zeg!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6019
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3114
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
4 fans
Verdediger, 38 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 6 mei
Mocht Stefano Pioli er niet in slagen om zich met AC Milan te plaatsen voor de Champions League, dan wordt Maurizio Sarri gezien als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren