Guardiola onverschillig: ‘Het is ‘f***ing’ saai om daarover te praten’

Zaterdag, 20 april 2019 om

Het leek er woensdagavond even op dat Manchester City zich in blessuretijd ten koste van Tottenham Hotspur zou plaatsen voor de halve finale van de Champions League. De videoscheidsrechter zette echter een streep door de treffer van Raheem Sterling wegens buitenspel van Sergio Agüero. Josep Guardiola wil daags voor de nieuwe ontmoeting met Tottenham in de Premier League niet teveel kwijt over de rol van de VAR.

“Het is f***ing saai om over de VAR te praten. Soms helpt het je, soms helpt het je niet. De UEFA heeft de VAR in het leven geroepen om scheidsrechters te helpen. Wat kan ik eraan doen?”, zo tekent Goal op uit de mond van Guardiola tijdens de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur in de Premier League. “Er staat veel op het spel in dit soort wedstrijden, we doen er veel voor. Soms werkt een verkeerde beslissing van de scheidsrechter in je voordeel, maar in dit geval was het in ons nadeel. Je moet het accepteren, zo werkt het voetbal.”

“Ik weet niet of we erover moeten nadenken hoe het anders had kunnen zijn, vooral met het oog op de naderende wedstrijd tegen Tottenham. Door een centimeter en een handsbal liggen we eruit. Of misschien had Tottenham in dat geval nog drie doelpunten gemaakt in tien minuten”, vervolgt de Spaanse oefenmeester. “Misschien was dat gebeurd, misschien niet. Ik weet het niet. Ik denk dat het niet goed is om te focussen op één actie, want de wedstrijd en het voetbal waren zo goed en open.”

“We moeten zorgen dat we minder tegendoelpunten krijgen in deze fase van het seizoen, ook al hebben we ons dit jaar in defensief opzicht vrij solide getoond. In topwedstrijden tegen Chelsea en Liverpool was de verdediging sterk. Geen enkel team in Europa creëert zoveel kansen als wij doen. Zo zie ik mijn teams graag spelen, maar helaas was het niet voldoende om de volgende ronde te bereiken”, besluit Guardiola. Zijn ploeg neemt het zaterdagmiddag om 13.30 uur in het Etihad Stadium op tegen Tottenham Hotspur.


Poll

Manchester City - Tottenham Hotspur eindigt in een ...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door xyzz)

Ik vraag me nog steeds af of t daadwerkelijk buitenspel was leek echt op een lijn. Maar goed zoals pep al aangeeft heeft t weinig zin om daar achteraf nog over te praten.

20 april 2019 om 11:56

Het was echt buitenspel, gewoon heel precies en heel ongelukkig van Bernardo als die bal niet tegen hem aankwam waren ze nu gewoon door. Overigens is Eriksen ook een lucky man, zo dom op eigen helft willen dribbelen op een cruciaal moment wat een geluk met die VAR.

20 april 2019 om 11:59

De VAR was ook niet eerlijk. Want 3 goal van Tottenham had afgekeurd moeten worden. Scoren met de arm is geen geldig goal.

20 april 2019 om 12:07

Aguero stond wel achter de laatste speler van Spurs echter is de vraag of hij een bewuste pass kreeg of dat de bal tegen die City speler aankwam en zodoende bij Aguero belandde. Blijft moeilijk.

20 april 2019 om 12:10

Zelfs als het niet bewust was, dan is het buitenspel hoor.

20 april 2019 om 12:29

Hij houdt zijn armen en hand al tegen zijn lichaam, moet hij springen met zijn armen op zijn rug? Als je met handen bent geboren dan weet je heel goed dat dat heel onnatuurlijk is en praktisch onmogelijk. Zou heel raar zijn als hij die goal van Llorente afkeurde imo.

20 april 2019 om 12:54

ik ga het nog een keer uit leggen, nummer5 en nummer6 van Tottenham Hotspur staan op een lijn idd en op het moment dat de bal ongelukkig op bernardo wordt gespeeld denkt iedereen dat het buitenspel is van kun aguero, maar op dat moment staat de nummer4 toby alderweireld nog achter 5 en 6... toby alderweireld staat niet in beeld... een halve seconde later zie toby alderweireld naar voren loopt dus is het niet buiten spel.

je kan het niet met me eens zijn maar het is gewoon geen buitenspel.

kijk maar op de video die ziggo op twitter heeft geplaatst daar kan je het nog eens bekijken.als iemand anders andere beelden heeft mag het zeggen.

20 april 2019 om 13:27

Alderweireld staat ook gewoon voor Aguero dus buitenspel. Misschien zelf nog maar een keer de beelden goed bekijken, want geen idee hoe je erbij komt dat Alderweireld niet in beeld staat, want hij is toch echt duidelijk zichtbaar.

20 april 2019 om 13:34

ik ga het nog makkelijker maken: er staat een speler van Tottenham Hotspur niet in beeld op het moment dat barnardo silva ongelukkig ingespeeld wordt zie je hem terug lopen... het is geen buiten spel...

20 april 2019 om 16:29

Je claimt continu dat je het makkelijker maakt, maar met elke post wijk je verder af van je eigen verhaal. Hoe is het makkelijker maken als je eerst claimt dat het Alderweireld is die niet in beeld staat en daarna zegt ach het was gewoon "een speler van Tottenham"? Hoe wazig wil je het hebben..

20 april 2019 om 17:58

Zet de samenvatting van Ziggo Sport even stil op 7:17, postduif. Aguero staat buitenspel en er is niemand die buitenspel opheft. Er is gewoon geen discussie mogelijk.

20 april 2019 om 12:04

Denk dat de VAR wel met een digitale lineaal kan kijken. Dat deden ze gisteren bij Voetbal Inside niet. Daar waren ze aan het wauwelen dat het geen buitenspel zou zijn.

20 april 2019 om 12:49

Ja idd dat deed me dan ook twijfelen, maar idd dat zullen ze wel doen en dan zal t uiteraard wel kloppen, wel erg zuur voor city.

20 april 2019 om 13:09

dat klopt niet op het moment van spelen zie je dat toby alderweireld nog niet in beeld is, een halve seconde later zie je hem terug lopen in beeld,kun aguero staat niet buitenspel.op het moment dat de bal naar bernardo ongelukkig wordt gespeeld staat toby achter buiten beeld, dus is het niet buiten spel... halve seconde later zie hem weer terug lopen naar binnen.het is geen buiten spel.

als iemand anders nog andere beelden heeft, om me te overtuigen kan het me wel even laten zien.

je wordt gewoon bedrogen door de fifa en de uefa.

20 april 2019 om 13:30

Kijk naar de samenvatting van ziggo sport en dan minuut 7:15 ofzo, Aguero staat net buitenspel, ook met Alderweireld meegerekend. Maar scheelt idd echt niets

Je moet ook af en toe een beetje geluk hebben om CL te winnen. Overigens ben nooit voor Ajax geweest, maar zou wel juichen als ze CL winnen.

Heung Min Son gaat ons, Liverpool, kampioen maken, let op mijn woorden. On: Mooie woorden van Pep, hij wilt gewoon dat het spel eerlijk blijft en dat doet de VAR ook, maar het haalt weer dat menselijke gedeelte weg en dat vind ik nou jammer. Trouwens heel ironisch: woensdag zijn ze uitgeschakeld door de VAR en het jaar er voor had de scheidsrechter de goal van Sane onterecht afgekeurd en konden ze de VAR goed gebruiken. Come on Coys let's do it again!

20 april 2019 om 12:01

Ik hoop juist dat Liverpool niks wint Wat zou super mooi zijn als barca en City er vandoor gaan met de prijzen. Mooi voetbal mag winnen van counter voetbal

20 april 2019 om 12:08

@danny; dat liverpool sneller de diepte zoekt dan barca wil niet meteen zeggen dat ze countervoetbal spelen he? Ze zetten (meestal) hoog druk en de tegenstanders onder druk. Ik kan daar ook prima van genieten tov eindeloos gebrei. Het is niet zo dat ze de bus parkeren en voetbal onmogelijk willen maken.

20 april 2019 om 12:19

Iedereen kan mooi voetbal spelen als je Messi hebt of er 7 miljard per jaar tegen aansmijt. Er zijn meerdere stijlen van voetbal en dat iedereen standaard loopt te zeiken over teams die niet tiki taka spelen is erg vermoeiend.

20 april 2019 om 12:27

@dylan, zolang je met een miljardenselectie niet structureel afbraakvoetbal gaat spelen moet je de stijl kiezen die het beste bij je past imo.

20 april 2019 om 12:43

1: dat is jouw mening, dat eindeloze tikken van City is niet altijd even mooi. 2: Wij moeten bijna 3/4 van onze wedstrijden zelf het spel maken dus countervoetbal klopt niet. Tegen Man City hadden we dit seizoen 51% balbezit de wedstrijd in Manchester en de eerste wedstrijd hadden we 50%. Dat wij veel uit counters scoren betekent niet dat we counter voetbal spelen, Barca scoort ook behoorlijk wat goals op de counter spelen zij dan ook counter voetbal? Wij zakken niet, zoals een United of Chelsea en dan hopen op een fout van de tegenstander, wij zetten super veel druk om de bal weer te veroveren en dan zo snel mogelijk willen scoren.

20 april 2019 om 12:43

Ik zal u helaas moeten teleurstellen maar city geeft dat niet meer weg. Zeker nu na de uitschakeling van de cl , nog 4 finales en ze zijn kampioen, trouwens Tottenham was gewoon superefficient vooral son niet dat ze beter waren .

20 april 2019 om 13:22

Uit bij United gaat ook heel belangrijk zijn en dat is woensdag. Verwacht dat City 2x gelijk speelt.

20 april 2019 om 14:25

Uit bij uit bij als moet nog allemaal gespeeld worden ik zie city nu en woensdag gewoon winnen

20 april 2019 om 13:21

Come on coys? Je weet dat coys come on you spurs betekent toch?

20 april 2019 om 13:23

Jaa zeker, hoop dat de Spurs gelijk speelt zodat wij 4 punten voorsprong kunnen hebben met natuurlijk 1 wedstrijd meer op City.

Helaas was alle geluk aan de kant van Spurs wat betreft beslissingen van de Var. 2 terecht offside goals tegen afgekeurd en dan zelf een discutabele goal goedgekeurd, wat vanuit meeste hoeken een terechte doelpunt leek, maar vanuit 1 hoek leek het eerst op de hand te belandden. Ik vind dat de VAR in principe prima heeft ingegrepen en de resultaat terecht was ondanks dat City superior leek te zijn.

Toont maar weer eens hoe belangrijk die gemiste penalty van Aguero wel niet meetelde van vorige match. In de CL zijn de kleinste details enorm bepalend. Zo heeft Real hem ook afgelopen jaren af en toe gewonnen, door momenten waar de VAR in hun voordeel floot. Terecht of niet doet er even niet aan toe, maar dat is het stukje geluk dat erbij komt kijken op dit niveau.

Ik had overigens wel meer verwacht van City, vooral omdat Spurs geen Kane ter beschikking had en City juist op oorlogssterkte was. Ze speelden heerlijk voetbal, maar Spurs was gruwelijk in de omschakeling en wat een efficiëntie zeg van Son.

Overigens ergens begrijpelijk dat Pep nu iets meer gefrustreerd lijkt te reageren, want hij krijgt telkens hetzelfde vraag en er kwam enorm veel emotie bij kijken. Je zag echt zo veel blijheid en minuut later reality check kicks in.

20 april 2019 om 12:15

Moyashi Eens, behalve mbt de VAR en het winnen van de CL. Want de VAR wordt pas sinds de 1/8 finales dit jaar gebruit. Wel hebben ze mazzel gehad met scheidsrechterlijke beslissingen.

20 april 2019 om 13:15

Je hebt gelijk over de laatste stukje. Daar doelde ik inderdaad op het feit dat de scheidsrechter zelf in hun voordeel floot bij twijfels, niet de VAR direct. Thanks voor correctie =).

Hahaha, gaurdiola is echt een topper. Maar ik vraag me het echt af hoelang hij het daar gaat volhouden. Bij bayern en Barça waren het ook gewoon 3 seizoenen. Waarschijnlijk is volgend seizoen ze laatste kans om de champions legeau te pakken. Maar dat gaat zwaar worden want juve, bayern en real gaan deze zomer flink investeren. Om ook het winnen van de CL te realiseren.

20 april 2019 om 12:07

Waarom hij De Bruyne en Sané niet volledig gebruikte blijft me een raadsel. Die jongens boezemen de tegenstanders op dit moment juist extra angst in. Een behoorlijke misrekening als je het mij vraagt, hoe goed Guardiola over het algemeen ook is.

20 april 2019 om 13:17

Omdat voorin hij een luxe probleem heeft en De Bruyne was volgens mij kort geleden voor de match nog geblesseerd en hij wilde misschien niet te veel risico's nemen. Sané speelt op positie van Sterling dacht ik? Beide zijn heerlijke spelers en met wat geluk had Sterling zelfs een hattrick (laatste afgekeurd), dus op zich pakte die wissel niet eens verkeerd uit toch?

20 april 2019 om 13:26

pep staat onder druk, groot aantal spelers willen vertrekken. met alle respect, barca, bayern en city zijn de makkelijkste clubs om te trainen onder die omstandigheden. ik zou hem graag aan t werk willen zien bij een tottenham, milan, lyon, wat kan hij daar presteren?

Naar mijn inziens was het echt op millimeter werk buitenspel van Aguero. Gewoon dikke pech! Op naar Tottenham en de focus daarop. In korte tijd ben ik echt fan geworden van Son. Wat een dribbel, tweebenigheid en snelheid heeft hij zeg. Dat zie je niet vaak bij Zuid-Koreanen in het voetbal.

Mag ik zeggen dat hij misschien ook gewoon net als Kane en Eriksen een sterspeler is van Tottenham? Of ben ik nu subjectief? Veel plezier bij de wedstrijd vanmiddag.

20 april 2019 om 12:11

Dat is hij zeker. Door zijn Koreaanse bescheidenheid en jongensachtige houding wordt hij niet snel als vedette beschouwd, maar hij is het mijns inziens wel degelijk. Deed Duitsland op het WK ook haast eigenhandig de das om. Hij speelde eerst bij Hsv, in Hamburg noemen ze hem dan ook nog steeds op plat-Duits Mien’n Sooohn :-)

20 april 2019 om 12:18

Prachtig dit! In de Bundesliga heb ik hem nooit gevolgd eerlijk gezegd, maar daar was hij al geweldig als ik het zo mag lezen. WK gespeeld, Asia cup gespeeld en gewoon blijven gaan. Dat is Son voor je.

Het was natuurlijk hartstikke vervelend voor City om zo te worden uitgeschakeld. Maar ik denk dat ze het vooral zelf in het heenduel hebben laten liggen, dat was echt ver onder de maat. En als je er dan thuis zo makkelijk drie (!) tegen weet te krijgen tegen Tottenham, dan wordt het ook wel erg moeilijk.

20 april 2019 om 13:21

Precies dit dus inderdaad, want uit misten ze nog een penalty jammer genoeg. Anders was de 4-3 meer dan genoeg voor de winst bij 1-1 uit. Het is one of a kind match waar onverwachts ieder actie tot een doelpunt leidt. Dat heb je weleens en als neutrale kijker is dat genieten. Echter had ik juist een zorgvuldige City verwacht thuis die op balbezit de wedstrijd langzaam naar zich toe probeert te trekken, maar het was een gekke huis vanaf minuut 1 haha.

20 april 2019 om 13:35

Vond City juist goed in het uitduel, gecontroleerd spelen, maar zichzelf niet beloond omdat Aguero een penalty mist en Ederson een fout maakt bij 1 van de weinige kansen van Tottenham. Eigen schuld natuurlijk. Eens dat hun fragiele verdediging ze weer eens de das om heeft gedaan.

You win some, you lose some. De VAR maakt het spel eerlijker. Soms heb je er baat bij en soms heb je er last van. Sh^t happens. Het is in ieder geval eerlijker en dat is altijd goed.

20 april 2019 om 13:27

wat me alleen tegenstaat is dat bij elk doelpunt we 5 minuten moeten wachten op de var, elke beslissing wordt nu in twijfel getrokken, dat is niet de bedoeling van var lijkt me. het is een hulpmiddel, geen doel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool4626
4.Chelsea297
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. SterlingAanvaller158
C. BravoKeeper10
L. SanéAanvaller00
D. GrimshawKeeper00
João CanceloVerdediger60
S. CarsonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

54 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2013-2016 Bayern München
2008-2012 Barcelona
2007-2008 Barcelona B
1992-2001 Spanje
Laatste voetbalnieuws

Manchester City in verlegenheid gebracht door ‘triest’ voorval tijdens derby

Manchester City is zaterdagavond tijdens de derby tegen Manchester United (1-2) in ernstige verlegenheid gebracht. Vanaf de tribunes werd Fred racistisch bejegend door een fan van the Citizens. In een statement...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Manchester United en Arsenal zijn in de race om de handtekening van Dejan Kulusevski. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren