Klopp: ‘Wat er nu in Nederland gebeurt, is in veel landen niet mogelijk’

Zaterdag, 20 april 2019 om

De KNVB besloot eerder deze week om de volledige voorlaatste speelronde van de Eredivisie te verplaatsen naar woensdag 15 mei, zodat Ajax de vereiste rust heeft in aanloop naar de eerste halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Jürgen Klopp denkt dat zo'n verschuiving in de Engelse of Duitse competitie niet zou kunnen, zo vertelt hij op de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Cardiff City.

“De Eredivisie had een probleem, omdat in de laatste speelronde alle wedstrijden tegelijk gespeeld moeten worden. Of zoiets ook in Engeland zou kunnen? Nee, dat denk ik niet. Ik denk dat zoiets ook niet in Duitsland zou kunnen gebeuren, om eerlijk te zijn”, zo tekent de Liverpool Echo op uit de mond van Klopp. “Ik vind wel dat de Premier League teams die nog Europees actief zijn moet steunen. We hebben nu vier Engelse teams in de halve finales van een Europees toernooi en dat is een fraai aantal. Of ze ons kunnen steunen? Ik weet het niet.”

“We hebben allemaal grote contracten ondertekend met televisiezenders. Aan de ene kant willen we het geld en aan de andere kant komt het daardoor allemaal niet ideaal uit. Als het mogelijk is, zou iedereen geholpen moeten worden”, vervolgt de Duitse manager van Liverpool. “We hebben een druk speelschema gedurende het jaar. Voor ons is dat geen probleem. Het is duidelijk dat we op een zaterdag bij Newcastle United spelen, alleen weten we nog niet honderd procent zeker hoe laat.”

“Het zou wel wat uitmaken als we ineens om 12.30 uur spelen op zaterdag, in plaats van om 17.30 uur. Dat zou raar zijn. Wat er nu in Nederland gebeurt, is in veel landen niet mogelijk. Als de hele wereld toekijkt en je hebt gigantische contracten ondertekend, kan je niet zomaar het speelschema overhoop halen. Maar het zou mooi zijn als zoiets mogelijk is, dan zouden ze zoiets wel doen”, besluit Klopp. Voor zijn ploeg wachten competitiewedstrijden tegen Cardiff City (zondag) en Huddersfield Town (vrijdag) alvorens op woensdag 1 mei de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League tegen Barcelona op het programma staat.


Poll

Ben jij het met Jürgen Klopp eens?


Gerelateerd

59 reacties (laatste reactie door campari)

De (top)clubs in die landen spelen sowieso al meer wedstrijden in een korte periode en hebben grotere selecties en kunnen dat dus beter verwerken. Daarnaast zijn de tv-gelden daar niet te vergelijken met die in NL. Wie weet kan er na structureel Europees succes een verandering in komen en profiteert de hele NL-voetbalpiramide daar op termijn van.

20 april 2019 om 10:44

Toch lijkt het me goed om hier internationale afspraken over te maken. Anders heb je dan wel de situatie dat het in sommige competities gebeurt en die clubs dan een enorm voordeel hebben, of het gebeurt overal (en dan kun je het net zo goed niet doen). Snap dat je soms nog een dagje schuift met een wedstrijd, maar zeker het verplaatsen van een hele speelronde vanwege de CL-deelname van een team gaat wel heel ver.
En natuurlijk hebben de Engelse clubs meer geld, maar die hebben ook een onmetelijk veel zwaarder programma.

20 april 2019 om 11:14

Waar wil je afspraken over maken? Ajax kan volgens de huidige afspraken niet op zondag én op dinsdag spelen. De belangen van de Uefa wegen wat zwaarder mee dus moet de wedstrijd op zondag verplaatst worden. Die wedstrijd kan niet naar zaterdag want koningsdag én de Knvb wilt dat de 33e en 34e speelronde tegelijkertijd wordt afgewerkt.

Ik denk niet dat Ajax een onbehoorlijk voordeel krijgt door het verplaatsen van de wedstrijd.

20 april 2019 om 11:23

Als je op die manier gaat redeneren, dan moet ook de vraag beantwoord worden welke verhouding er moet zijn tussen budget en wedstrijden. Engelse clubs hebben een veel zwaarder programma, maar ook dusdanig meer budget dat je dat veel beter kan opvangen dan een Nederlandse club. Alleen dan kan je bepalen of de verplaatsing van een wedstrijd echt in het voordeel is van een club ten opzichte van een andere.

20 april 2019 om 11:23

Hier wel internationale afspraken over maken maar over alles wat in het voordeel is van kleinere clubs zeker niet. En dat dan de vrije markt noemen. Goh waar zien we dat nog meer. Hypocriete reactie van Klopp die dat zelf ook al lijkt te beseffen. 9 van de 10 omstandigheden in het voordeel van zijn club en dan huilen over die ene die hier iets beter is geregeld. Verder een fantastische coach natuurlijk bij een mooie club etc etc

20 april 2019 om 12:24

De afspraken zijn al gemaakt. 2 volle vrije dagen voor een CL wedstrijd. Dus heeft de PL net het programma van Tottenham aangepast zodat ze genoeg rust krijgen voor de wedstirjden tegen Ajax.

20 april 2019 om 12:45

@aadhandgranaat

Quote: "toch lijkt het me goed om hier internationale afspraken over te maken. Anders heb je dan wel de situatie dat het in sommige competities gebeurt en die clubs dan een enorm voordeel hebben, of het gebeurt overal (en dan kun je het net zo goed niet doen)".

Dat is natuurlijk onzin. Dat er in bijv. Engeland zoveel wedstrijden moeten worden gespeeld heeft te maken met keuzes die er zijn gemaakt. De Engelse clubs krijgen monsterlijke bedragen uit de mediapot, maar het mediabedrijf dat dat bedrag ophoest, wil dat geld natuurlijk met rente terug verdienen en omdat het zo een monsterlijk hoog bedrag is, moet er ook waanzinnig veel wedstrijden worden gespeeld om dat te kunnen terug verdienen. Het lijkt me duidelijk dat clubs die de baten hebben van het contract, ook zelf de lasten moeten dragen en die niet gedeeltelijk bij clubs neerleggen die die baten niet hebben.

20 april 2019 om 13:43

Dat vind ik ook.. Sterker nog, niet verplaatsen vind ik juist competitievervalsing.. Want daarmee beloon je juist dat je voor de winterstop al lekker klaar bent met alles behalve de competitie en als club die presteert in Europa wordt je gestraft om 2x zoveel wedstrijden te moeten spelen in slotfase van het seizen, vergeleken met je concurrent.. Als je puur kijkt naar wat eerlijk is voor de Eredivisie dan zou je niet heel veel hinder moeten hebben van Europese wedstrijden..

20 april 2019 om 12:15

De selecties zijn in principe even groot, ze zijn alleen breder in kwaliteit. Maar in verhouding ga je er net zoveel op achteruitmet een wisselspeler bij utrecht als bij united. Het is natuurlijk uitzonderlijk hoeveel wedstrijden ajax nu heeft gespeeld in vergelijking met de rest. In engeland spelen ze allemaal wel rond de 45+ wedstrijden, de topteams 50+. In nederland zijn er ploegen die in totaal 38 wedstrijden spelen. Ajax zit nuop 52 dacht ik? In engeland kunnen ze gewoon weinig schipperen, omdat er al zovee wordt gespeeld. In nederland kan dit wat makkelijk, omdat er meer mogelijkheden zijn.

20 april 2019 om 13:53

Als je de Playoffs eraf gooit, promotie/ degradatie kan eventueel wel, maar afgeslankt door de nummers 2 en 3 van de KKD tegen de 16 en 17 van de Eredivisie laat spelen.. Op deze manier hoef je niet 3 teams rechtstreeks te laten degraden, maar duurt het seizoen wel een week langer.. De tijd die je normaal voor de Playoffs gebruikt kun je nu gebruiken om de Eredivisie alleen in het weekend af te werken.. Dan speel je doordeweeks alleen Europees of voor de beker.. Als je dan vervolgens het competitieschema zo maakt dat de CL deelnemers altijd op zaterdag spelen en de EL deelnemers op zondag dan kun je nooit in de knoei komen.. Behalve bij afgelaste wedstrijden, maar dat moet je dan per geval apart naar kijken, zo vaal gebeurt dat ook niet..

20 april 2019 om 12:37

Er zijn niet veel clubs die dit seizoen meer wedstrijden dan Ajax hebben gespeeld. Dat weet ik zeker. Sowieso 6 voorronde CL wedstrijden. En het lijkt alsof de KNVB hier Ajax een gunst doe ofso, maar officieel mag Ajax deze pot niet eens spelen dan! Er moet (verplicht) minimaal 48 uur rust tussen zitten. De KNVB zels is hier de schuldige.

20 april 2019 om 14:02

Ik vind het competitievervalsing als je het niet doet.. Want ik kan me nog wel herinneren dat PSV de Europa League te min vond omdat het niet voldoende inkomsten opleverde en dus met een B-team speelde om zich op de competitie te richten.. Ze werden uitgeschakeld en dus kost dat punten voor de coëfficiënten lijst, daarom moet de KNVB juist stimuleren om gewoon maximaal te presteren in Europa..
Door het niet te doen lever je PSV een gunst, door Ajax te straffen omdat ze het goed doen in Europa.. Kijk als ze nou rust geven na de CL wedstrijden is het ander verhaal..

Bedoelt hij hiermee het verplaatsen of het spelen van alle wedstrijden op één dag? Dat laatste gebeurt namelijk al, toch? Boxing day..

20 april 2019 om 10:38

Nee hoor, Southampton-West Ham United was een dag later..

20 april 2019 om 10:46

Oh, haha. Oke. Maar doelt hij uberhaupt hierop eigenlijk? Volgens mij gaat het hem meer om het verplaatsen, toch?

Wel gek eigenlijk. Voor cup-wedstrijden in Engeland worden PL-wedstrijden verplaatst, maar niet voor Champions League(?).

20 april 2019 om 12:24

Jawel hoor, de PL heeft net de wedstijd van Tottenham tegen Southhampton verplaatst om Tottenham, zo meer rust te geven voor het duel tegen ajax.

20 april 2019 om 13:49

Haha ja, dat kwam net na m'n opmerking.

20 april 2019 om 14:07

@speedy dat moest ook, Spurs zou op maandag in de PL en op woensdag in de CL spelen, en dat mag dus blijkbaar niet, net zoals Ajax niet op zondag in de ED en dinsdag in de CL mag spelen

20 april 2019 om 11:05

Hij doelt op het verplaatsen zoals ik het lees, verder wordt in de PL alleen de laatste speelronde alle wedstrijden tegelijk gespeeld

20 april 2019 om 11:40

Hahaha en precies net krijgt Tottenham extra rust. Oké, Jurgen.

20 april 2019 om 11:53

Hij doelt op het verplaatsen van een complete speelronde, niet op een enkele wedstrijd. In Engeland zijn de wedstrijden na de winterstop sowieso onder voorbehoud. Ik heb een keer in Liverpool een weekend gezeten zonder wedstrijd omdat deze verplaatst was naar de maandagavond. Aangezien ik met een aantal collega's was konden we geen extra vrij nemen. Is alsnog een leuk weekend geworden, maar bedoel ermee te zeggen dat de FA op individuele basis wel degelijk rekening houdt met clubs die nog in andere competities dan de BPL actief zijn.

20 april 2019 om 14:09

Ze kunnen wel alleen Ajax verplaatsen maar dan zeurt iedereen weer dat je alle wedstrijden tegelijk moet spelen..

Maar Liverpool kan al zijn reserve spelers opstellen en dan nog staat er een kwalitatief team op het veld. Geldt niet alleen voor Liverpool maar ook voor de gehele Engelse top. Zij hebben de mogelijkheid en financien om de topspelers rust te gunnen.

20 april 2019 om 10:36

Aan de andere kant is een wedstrijd tegen een degradatiekandidaat voor Liverpool lastiger dan voor Ajax. Ik denk dat het niveauverschil tussen Liverpool en Newcastle kleiner is dan het niveauverschil tussen Ajax en De Graafschap. De Premier League is in die zin veel competitiever, dus of er nu echt meer mogelijkheden liggen om spelers rust te geven betwijfel ik.

20 april 2019 om 14:43

klopt de verschillen zijn kleiner in de premier league plus ze hebben al een vollere schema met meer clubs, league cup en een fa cup, plus wedstrijden die in een gelijkspel eindigen in 1 van die bekercompetities moet opnieuw worden gespeeld ipv dat er verlengd wordt.

20 april 2019 om 10:36

Dat kan ajax ook voor de eredivisie. Staat er ook een degelijk elftal. Maar jij weet net zo goed als ik. Dat het een niet ingespeeld elftal dan is die op alle facetten dan te kort komt. In deze periode is het gewoon cruciaal dat al je goede spelers kunnen spelen. Om puntverlies te voorkomen. Zeker in Engeland.

20 april 2019 om 10:41

Onzin, Als Ajax al zijn reserves opstelt, dan staat er voorr Nederlandse begrippen een heel goed elftal, maar de kans op verlies wordt, net als dat Liverpool dat zou doen in Engeland, een heel stukje groter!!!!

20 april 2019 om 11:01

Tja Ajax ook toch?

Beetje een warrig verhaal. Maar dat het in Nederland wel kan licht aan Koningsdag en het feit dat er toch nooit een club in de halve finale CL komt. Als dat dan eens gebeurt is een aanpassing makkelijker. In Engeland worden structureel laatste rondes behaald en de selecties zijn daar ook op samengesteld. Vergelijk de bank van City met die van Ajax (in relatie tot het eerste elftal) en het verschil is wel duidelijk. Blijft wel een feit dat de PL waarschijnlijk het zwaarste programma heeft gedurende het jaar, maar daar staat het meeste geld tegenover

Klopp vergeet er even bij te zeggen dat we in Nederland er niet meer van uit gingen dat een Nederlandse club nog zo laat actief zou blijven in de CL. In Engeland en Duitsland zijn er genoeg clubs die best elk jaar de laatste vier van het miljardenbal kunnen halen. Wat er nu gebeurt is voor ons uniek en hopelijk niet eenmalig. De KNVB zal hun lesje geleerd hebben....

20 april 2019 om 11:59

Nou. In Duitsland ook alleen Bayern eigenlijk en bij (hoge) uitzondering Dortmund, Schalke of Leverkusen.

20 april 2019 om 12:46

Neemt niet weg dat Bayern het structureel haalt en er al vanaf speeldag 1 rekening mee gehouden kan worden. Net zoals het feit dat Dortmund, Schalke, Leipzig of Frankfurt de EL kan gaan winnen en anders Dortmund de kwartfinales in de CL wel. De laatste halve finale plek in de EL en CL voor Ajax in 2017 en 2019 waren in 2005. Meer dan 10 jaar zijn we dus in beide toernooien niet tot de laatste 4 gekomen.

20 april 2019 om 15:20

Dat klopt. Maar Duitse clubs hebben sinds Feyenoord - Borussia Dortmund in 2002 ook barweinig uitgericht in de EL. Volgens mij alleen Werder een keer finale (verloren van Shakhtar) en HSV een halve finale (verloren van Fulham). Dan heeft Nederland in die tussentijd met een halve finale AZ in 2005 en een finaleplaats voor Ajax in 2017 hetzelfde gepresteerd.

20 april 2019 om 12:55

Daarnaast is onze competitie internationaal veel minder belangrijk qua tv-contracten.. Onze competitie is overal opvulling van zendtijd. De Premier League is een aantrekkelijke competitie waar veel meer geld voor wordt betaald en een veel prominentere rol inneemt in het tv-aanbod van die bedrijven..

Ik snap nog steeds niet waarom we niet gewoon de speelrondes hebben opgeschoven ipv omgedraaid. Het was toch veel beter geweest als de volgorde van de speelrondes hetzelfde was gebleven? Had dan die 33e speelronde gehouden op de dag dat 34 gepland stond en die 34e die woensdag daarop gedaan. Of zie ik nu dingen over het hoofd? On: Klopp, mooie vent. Ik vind het verder niet interessant of het in Engeland of Duitsland ook zo was gegaan. Want daarvoor hebben we een KNVB.

20 april 2019 om 10:47

Dan had je dus in principe 18 wedstrijden moeten vervangen. De 9 van speelronde 33 naar de week van speelronde 34 en de 9 van speelronde 34 naar 15 mei. Dat zijn dus 18 verschuivingen waarbij je dus ook thuis en uit speelt dat zou er dan toe leiden dat je het voorstel bij 18 gemeentes moet neerleggen in plaats van bij 9.

20 april 2019 om 11:22

Waarom was dat beter geweest dan? Het was wellicht leuker geweest voor sommigen zoals Ajax om thuis eventueel kampioen te worden, of voor van Bronkhorst en Van Persie om thuis de laatste wedstrijd te hebben, maar dat is niet zozeer beter

4 engelse teams in de kaart finale ja en niet in de halve vz

20 april 2019 om 10:53

4 Engelse teams in de halve finale van een Europees toernooi, dus Champions League en Europa League. Liverpool, Spurs, Chelsea en Arsenal zijn namelijk nog actief!

20 april 2019 om 10:54

Spurs, Liverpool, Chelsea, Arsenal. Hij neemt de EL erbij

Verschil is vooral dat er in Engeland al rekening mee word gehouden en dat er alsnog wel word geschoven mocht er een probleem zijn.. Ook is in Engeland de speelronde vaak grotendeels op zaterdagmiddag en in Nederland op zondagmiddag. Groot verschil in je planning.

De beste man heeft altijd zo'n prettig realistisch beeld van alles. Ik hoop oprecht dat Liverpool kampioen wordt. Mede door de trainer. En mocht Ajax van Tottenham verliezen, mag Liverpool van mij de CL ook pakken hoor.

Eigenlijk zegt hij dus, het kan makkelijk verplaatst worden in de Eredivisie, want er kijkt toch geen hond naar 🤣

20 april 2019 om 11:25

Haha, zo las ik het dus ook. Vergeleken met de Premier League is dat natuurlijk ook wel zo. Ben benieuwd of de wedstrijd tegen Newcastle ook verplaatst gaat worden op 5 mei, 7 mei spelen ze immers weer tegen Barca.

20 april 2019 om 11:41

Haha, heel grappig. Zojuist werd bekend dat ook de Spurs meer rust krijgen. Die BPL kijkt toch geen hond naar!

20 april 2019 om 12:05

Klopp doelt op het verplaatsen van een complete speelronde, dat begrijp jij hopelijk toch ook wel? Dat een enkele wedstrijd verplaatst wordt in Engeland is eerder regel dan uitzondering te noemen, kijk maar naar alle competitieduels omstreeks de League Cup.

Geen enkele reden voor deze zure, verbeten reactie.

20 april 2019 om 12:48

En Engeland is er ook geen koningsdag zoals deze in NL gevierd wordt waardoor politie en andere veiligheidsmensen voor andere taken nodig zijn.

20 april 2019 om 14:23

Haha exact! Zo interpreteerde ik em ook

Klop wil én televisie gelden én meer rust.

4 engelse teams in de halve finale..

20 april 2019 om 11:53

Excuus, voorbarig gereageerd.. zie nu dat EL ook bedoeld wordt

We zijn toch niet zo Mickey Mouse als sommigen ons willen laten geloven. Ze hebben het dus ook in Engeland over onze bescheiden competitie. Duidelijk verhaal van Klopp en ja met die miljarden tv contract en is dat heel lastig en is de Engelse competitie extreem uit elkaar getrokken en speelt men alleen op boxing dat en de laatste competitie dag op dezelfde dag en tijd. Mooi dat er een Nederlands poldermodel is waarbij dus niet alleen de graafschap-ajax wordt verplaatst maar er iets uitkomt wat recht doet aan beide regels (48 uur rust en laatste 2 speelronden gelijktijdig) en waarbij iedereen wat moet inleveren.

20 april 2019 om 12:18

hahaha, dat is inderdaad de positieve benadering; ze hebben het over ons. Wat er daarna gezegd wordt is dat de speelronde makkelijk verschoven kon worden omdat er toch niemand naar kijkt (ietwat gechargeerd). Een stuk meer 'mickey Mouse'

20 april 2019 om 12:40

In Nederland is/was dit ook niet mogelijk toen PSV ver kwam in de cl of toen Feyenoord de UEFA cup won. In Nederland kunnen en of gaan we dit alleen veranderen als het om Ajax gaat. Zelfde als dat de beker finale al jaren over 1 wedstrijd gaat, juist tenzij ...............

20 april 2019 om 12:52

Waarom zo zuur en onbeargumenteerd reageren. Toen Feyenoord op een prachtige wijze de EL won, waren de EL speeldagen op donderdag terwijl Feyenoord traditioneel op zondag speelt. PSV heeft het afgelopen decennium 1 keer overwintert in de cl en dat waren 2 wedstrijden. Toen Ajax el finale haalde waren er ook geen aanpassingen. Nu dreigde Nederland weer verder af te zakken op de Europese lijst en moest zelfs de landskampioen zich eerst gaan kwalificeren. En over de bekertweeluik te beginnen.....zucht

Vraag me af of hij op de hoogte is dat de PL Tottenham ook tegemoet komt...

Hij zegt het precies goed ... het geld willen ze wel.. Daarom verdienen ze 300.000 euro per week En dat gebeurd in Nederland ook niet Dus niet janken Klopp

Nee de knvb is een bond dat aan het begin van het nieuwe seizoen nooit rekening houdt met dat een club ver kan komen in Europa.

Dit is uniek in de wereld elders spelen ze 2 á 3 in de week en hier word Ajax ontlast en andere clubs en gemeentes komen door deze ingreep zwaar in de problemen !!! Alleen Ajax telt voor de Knvb en de rest is maar bijzaak , wij maar denken dat de Knvb er voor alle clubs moet zijn , dus niet !!! Het is al jaren een zootje en het blijft een zootje !!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9767
3.Chelsea7224
5.Arsenal7022
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Mohamed SalahAanvaller3822
X. ShaqiriAanvaller246
D. SturridgeAanvaller182
AlissonDoelman380
S. MignoletDoelman00
T. Alexander-ArnoldVerdediger291
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

277 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Klopp in de wolken met ‘invloedrijke’ Nederlander: ‘Ik was net zoals hij’

Jürgen Klopp is verheugd dat Pepijn Lijnders weer onderdeel uitmaakt van zijn technische staf bij Liverpool. De Nederlander vertrok in januari 2018 naar NEC, maar keerde na een halfjaar alweer terug...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 26 mei
Niet alleen Phillip Cocu is in beeld bij Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren