De Ligt inspireert tiener van Feyenoord: ‘Heb ook tegen Moise Kean gespeeld’

Zaterdag, 20 april 2019 om

Matthijs de Ligt is zeer waarschijnlijk bezig aan zijn laatste weken op de Nederlandse velden. De negentienjarige verdediger annex aanvoerder van Ajax wordt begeerd door veel topclubs in Europa. De Ligt wordt gezien als een van de beste verdedigende talenten ter wereld en zijn opmars in de afgelopen twee jaar werkt dan ook inspirerend op andere tieners. Ook op een enkeling in de gelederen van aartsrivaal Feyenoord.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door bochherief)

Zo Zie je maar als je bij de juiste club speelt wat dat kan betekenen voor een jong talent

20 april 2019 om 08:32

Uiteindelijk draait alles om talent. Je moet geluk hebben dat je een klik heb met de trainers die je heb en vertrouwen voelen. Ook bij Ajax kunnen ze van een houthakker geen gepolijste technisch begaafde elegante voetballer maken. Dat de Ligt is waar hij nu is heeft in eerste instantie met het talent van de Ligt te maken en Ajax heeft de fine tuning gedaan..

20 april 2019 om 08:53

Tornado, Juist met alleen talent kom je er niet. Het mentale aspect vergeet jij even. Vooral dat maakt vaak of ‘talent’ het gaat maken. ‘Alles draait om talent’, gelukkig is dat niet zo.

20 april 2019 om 09:00

Zonder talent kom je er ook niet. Het is idd mix van beide. Bij Ajax breken er inderdaad veel jeugdspelers door maar een speler als de Ligt had bij elke bvo doorgebroken misschien had het iets langer geduurd maar de Ligt is zo'n enorm talent, zowel fysiek als mentaal. Die had het echt overal geredt.

20 april 2019 om 09:54

Helemaal eens Tornado wat je zegt over De Ligt, het is een combinatie van mentale weerbaarheid en natuurlijk vooral natuurlijk talent.

20 april 2019 om 14:20

Je kan nog zo veel talent hebben en mentaal zo sterk in je schioenen staan , als de club de jeugd bijna of geen kans geeft dan is het beter om naar de juiste club te gaan.
En met de juiste club bedoel ik een club die de jeugd goed begeleidt en ze de kans geeft om op jeugdige leeftijd te debuteren..

20 april 2019 om 15:03

naast talent en weerbaarheid is er ook nog het stukje vertrouwen van de trainer. de trainer moet jou een kans geven. zelfde geldt in het bedrijfsleven, als jou geen kans wordt gegund om jezelf verder te ontwikkelen (ik ga ervan uit dat je die kwaliteiten hebt in dit geval), dan kom je ook niet verder.

20 april 2019 om 08:55

Lekker opruiende reactie... Alsof bij Ajax alle talenten doorbreken. Schuurs en Dolberg gaan ook super met hun ontwikkeling... Het gaat om een heleboel factoren, ook zoals hoeveel concurrentie er is op jouw positie. Maar uiteindelijk is kwaliteit doorslaggevend. De Ligt was overal wel doorgebroken.

20 april 2019 om 09:30

@weef, bossie heeft wel degelijk gelijk. Ajax en Feyenoord hebben in de jeugd vergelijkbare talenten rondlopen. Ook bij Feyenoord lopen er toptalenten rond. Alleen tot de -19 gaat dat allemaal goed, maar dan komt het verschil om de hoek kijken. Waar ze bij ajax in het jong elftal terecht komen met tegenstanders in de KKD (die de afgelopen jaren qua niveau flink omhoog is gegaan), komt een speler bij Feyenoord ook in het jong elftal terecht, maar dan in de afgesloten competitie voor jong teams. Zelfs bij clubs als Almere City is dat beter geregeld, aangezien die in voetpiramide terecht komen. Bijvoorbeeld de 2e en 3e divisie, waar ze tegen volwassen mannen moeten voetballen, die hun voet echt niet intrekken voor een ‘toptalent’. Bij Feyenoord zie je helaas dat heel veel talenten zwemmen tussen de -19 en het eerste. Meetrainen met eerste is goed, maar als je elke week met wisselende teamgenoten speelt en met andere tegenstand dat kan je stagneren in je ontwikkeling. Buitenom externe factoren als geluk, blessures en mentale weerbaarheid etc. Is de ontwikkeling bij Ajax veel beter dan bij Feyenoord.

20 april 2019 om 09:33

En dan nog word je niet zomaar afgeschreven. Het is gewoon de visie van Ajax om heel veel in de jeugd te investeren. Heel veel clubs doen dat gewoon niet en dat is hun goed recht. Maar talent hebben is één, het definitief waar kunnen maken is een tweede. Marzraoui behoorde nooit tot de beste, maar staat nu wel in Ajax 1. Hij had het geluk dat Keizer het in hem zag zitten en hij heeft het vervolgens waargemaakt. Een beetje geluk moet je hebben, maar bij Ajax heeft het niet meer met geluk te maken. Met een duidelijke visie dwing je het af.

20 april 2019 om 14:45

Dat is moeilijk te zeggen of de Ligt overal was door gebroken. Dat vind ik nog al kort door de bocht. Het hangt van vele factoren af.
En er is niks opruiend aan me opmerking , ik zeg se juiste club. Dat kan voor iedere speler weer een andere club zijn. De een heeft behoefte aan een warme club een andere meer aan en wat zakelijke club.

20 april 2019 om 12:20

Onzin

Het is het een speler om tegen op te kijken en waar voor je alleen maar bewondering voor kan hebben. Maar motivatie moet op lange termijn toch uit jezelf komen. En dan heb je nog talent nodig om te kunnen laten zien wat de ligt laat zien.

Talent, mentaal sterk zijn, maar ook geluk hebben (lees: op het juiste moment op de juiste plaats zijn) speelt een niet te onderschatten rol. Welke trainer is er op dat moment, hoe gaat het met de club als geheel, andere spelers die geblesseerd raken zodat je kansen krijgt enz enz.

Als jij je koppie erbij houdt, kom je er ook wel.. Als Ajacied kan ik zo nu en dan wel genieten van je spel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper60
R. HapsVerdediger63
B. NieuwkoopVerdediger60
M. SenesiVerdediger61
S. BerghuisAanvaller66
B. LinssenAanvaller61
M. DiemersMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

135 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren