Van Hanegem voorziet mooie loopbaan: ‘Die gozer zal dan ver komen’

Zaterdag, 20 april 2019 om

Hoewel Kenneth Vermeer zeker geen anonieme loopbaan heeft, kan hij de hooggespannen verwachtingen nooit echt waarmaken. Feyenoord nam de doelman in 2014 voor een miljoen euro over van Ajax en haalde volgens kenners in potentie de beste keeper van Nederland in huis. Justin Bijlow, nu geblesseerd, is niet de eerste keeper die Vermeer naar de bank heeft verwezen.

“En als ik na de zomer de trainer van Feyenoord zou zijn, zou Justin Bijlow weer onder de lat beginnen'', zegt clubicoon Willem van Hanegem zaterdag in het Algemeen Dagblad. “Een talent met een mooie loopbaan nog voor zich. Als je die gozer de tijd geeft om zich te ontwikkelen, zal hij ver komen.''

Giovanni van Bronckhorst is de laatste weken weer lyrisch over Vermeer. “Dat er misschien minder is uitgekomen dan destijds werd voorspeld, heeft ook te maken met blessureleed'', benadrukt de oefenmeester, die eerder Brad Jones de voorkeur gaf en dit seizoen Bijlow als eerste keeper aanwees. “Maar Kenneth is en blijft een fantastische keeper. Kijk hoe hij deze maand keepte tegen VVV-Venlo.”

“Of zaterdagavond tegen Heracles Almelo thuis. Als hij er moet staan, kun je op hem rekenen als trainer.'' Nicolai Jörgensen roemt de menselijke en professionele kwaliteiten van Vermeer. “Kenneth is een geweldige keeper", benadrukt de aanvaller van Feyenoord. "Niveau Kasper Schmeichel van de Deense ploeg? Misschien. Ze zijn allebei gedreven, maar ook vaak rustig. Al heb ik Kenneth ook weleens boos gezien in de kleedkamer hoor. En dan ook echt boos, hè.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Wat is ver komen? Bijlow is niet meer dan een dertien in een dozijn keeper. Mensen bij Feyenoord zijn zo lyrisch omdat hij uit de jeugd komt. Maar als je echt objectief gaat kijken dan is hij niet zo bijzonder hoor.

20 april 2019 om 09:13

Je hoeft tegenwoordig niet veel te kunnen als keeper, bijlow bij feyenoord, scherpen naar ajax, man man man. Wilde nog zeggen zoet bij psv, maar vooruit

20 april 2019 om 09:19

Noem eens 1 keeper van pak m beet 19 jaar die er meteen stond?

20 april 2019 om 10:01

Casillas

20 april 2019 om 11:28

Kan me niet herinneren dat hij in de ED gespeeld heeft Ryjuu
(Maar beken wel dat je gelijk hebt. )

Als ik de blunders zzag die Bijlow wekelijks maakte, dan heb ik echt een andere mening. Vind hem echt geen goede keeper en denk dat Feyenoord beter verdiend.

20 april 2019 om 08:13

En die maakte onana anders ook op jonge leeftijd. Dat is nou eenmaal onderdeel van ontwikkeling.

20 april 2019 om 08:34

Onana gaat ook geregeld in de fout en die wordt als toptalent gezien....?

20 april 2019 om 14:14

Geregeld in de fout? Maakt soms een foutje ja ! Mee eens .. Maar daar staat tegenover hele belangrijke reddingen op belangrijke momenten .. en Onana is gewoon moeilijk passeerbaar ..

Bijlow is enkel jong maar helemaal niet zo’n talentvolle keeper als nu gepretenteerd wordt. Teert op een sterke JC schaal pot en meer niet.

20 april 2019 om 08:15

Voordat je dit soort uitlatingen doet moet je hem eerst wel de kans geven om dat te laten zien. Ik vind bijlow een groot talent

20 april 2019 om 08:40

Hoe zit het met Onana? Atleet zeker maar is erg zwak op hoge voorzetten. Bijlow heeft wel meer uitstekende wedstrijden gekeept dan alleen de JC schaal natuurlijk. Hij heeft net zoveel fouten gemaakt als Vermeer dit seizoen, Vermeer met al z'n ervaring blijft ook maar een grabbelaar. Zoet gaat ook regelmatig in de fout net al "top talent" Scherpen. Fouten maken doen alle keepers. Ik denk dat Bijlow een eind kan komen... net als Scherpen trouwens beide hebben alles om een meer dan goede keeper te worden ze moeten beide het vertrouwen krijgen en fouten mogen maken zonder direct te worden afgerekend..

20 april 2019 om 08:40

Hoe zit het met Onana? Atleet zeker maar is erg zwak op hoge voorzetten. Bijlow heeft wel meer uitstekende wedstrijden gekeept dan alleen de JC schaal natuurlijk. Hij heeft net zoveel fouten gemaakt als Vermeer dit seizoen, Vermeer met al z'n ervaring blijft ook maar een grabbelaar. Zoet gaat ook regelmatig in de fout net al "top talent" Scherpen. Fouten maken doen alle keepers. Ik denk dat Bijlow een eind kan komen... net als Scherpen trouwens beide hebben alles om een meer dan goede keeper te worden ze moeten beide het vertrouwen krijgen en fouten mogen maken zonder direct te worden afgerekend..

20 april 2019 om 08:47

Ach, een ieder die bij Ajax komt of speelt is een gróót talent, en anderen bij andere clubs zijn dat niet of nauwelijks, daarmee hebben we inmiddels leren leven. Want god behoede dat er ergens anders talenten ruimte krijgen om zich te ontwikkelen zonder dat ze er na ... op fouten afgerekend worden.

20 april 2019 om 09:19

Als Feyenoord de afgelopen 4 jaar een trainer had die jeugd een kans had gegeven waren de jeugd spelers misschien beter geworden. Bij Ajax en in mindere mate PSV krijgen jonge spelers gewoon de kans op speeltijd. Zelfs waneer er niets meer op met spel staat speelt er bij Feyenoord geen jeugd ,zie Kökcu. En waar speelt de jeugd van Feyenoord na een transfer en waar die van Ajax en PSV?

20 april 2019 om 09:23

Ik ben het roerend met je reactie eens en heb er ook weinig aan toe te voegen. Ben bang dat Gio zn laatste potjes ook met de ouwe jongens politiek gaat spelen. Dat is wel het nadeel van Gio, geeft weinig jeugd de kans buiten dat hij moest.

Als je bij Feyenoord speelt heb je een mooie carrière. Maar hoger dan Feyenoord zie ik Bijlow niet komen, blinkt nergens in uit, maakt een onzekere indruk, relatief veel blunders en geen persoonlijkheid. Hij is nog jong dus hij kan zich nog verbeteren maar zoveel en in alle aspecten? Dat lijkt me sterk.

20 april 2019 om 11:17

Ach het blijft koffiedik kijken. Hij is nu al nagenoeg even goed/slecht als Vermeer die bijna 15 jaar ouder is. Bijlow kan alleen maar beter worden Vermeer zal niet beter worden...

Leuk dat iedereen hierboven op voetbalgebied denk ik helemaal niets heeft gepresteerd maar wel allemaal weten hoe het werkt en wie wel of niet goed zijn...

20 april 2019 om 12:06

Goede middag meneer Bijlow, doe de groeten aan uw zoon!

20 april 2019 om 12:28

Ik ben niets eens voor Feyenoord maar nu al afkraken slaat nergens op mijnheer Vermeer

Schmeigel is 3 klasse beter hahaha wat n onzin

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II13-3
11.FC Twente12-1
Voor de complete stand: Eredivisie

159 fans
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren