Slutsky: ‘Dat zou Ajax honderden miljoenen euro’s opleveren’

Zaterdag, 20 april 2019 om

Voor Leonid Slutsky komt het succes van Ajax in Europa niet als een verrassing. De oefenmeester van Vitesse was aan het begin van het seizoen aanwezig bij het voorrondeduel tussen Ajax en Dynamo Kiev in de Champions League en toen maakte het elftal van Erik ten Hag al ‘een fantastische indruk’ op de Rus. Hij is hoe dan ook diep onder de indruk van de prestaties van de halvefinalist van de Champions League en hij is zeker niet de enige Rus met dezelfde mening.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door bochherief)

Zeer nette en leuke reactie.... Respect.

20 april 2019 om 09:04

@rado55

Quote: "zeer nette en leuke reactie.... Respect".

Het belangrijkste is dat hij niet naar binnen gekeerd is zoal veel andere Nederlandse clubs, maar ook oog heeft voor het algemene belang van het Nederlandse voetbal en niet uitsluitend naar het belang van Vitesse kijkt. Dat is ook wel zo eerlijk omdat ook Vitesse profijt kan trekken van de inspanningen en het succes van Ajax als de club zich weet te plaatsen voor Europees voetbal. Deze man is dan ook een verademing in vergeleken met de mensen van bijvoorbeeld Pec. De uitlatingen van Van der Gijp dat alleen Ajax profiteert van het succes, zijn volslagen belachelijk. Die zullen, vooral als de club(s) die de volgende seizoen een vervolg weten, op de hele Nederlandse competitie afstralen en daar profiteren alle clubs van, bijvoorbeeld omdat jonge spelers daardoor eerder bereid zijn om naar NL te komen. Ik ben er van overtuigd dat Odegaard nooit voor Real Madrid zou hebben gekozen als hij die keuze nu zou moeten maken. Al blijft dat natuurlijk gewoon een aanname.

20 april 2019 om 09:09

Is overige typisch Russisch om in het algemene belang te kijken. Dat herken je inderdaad heel goed bij hem terug.

Ik vind deze Slutsky echt een hele toffe vent. Zegt in dit artikel ook louter zinnige dingen en loopt niet te janken over de verplaatsing van de speelronde.

20 april 2019 om 10:02

Als hij zich nu nog een keer negatief uitlaat dan zou de hele media op hem springen, zo kort na dat Gözübüyük gedoe....

20 april 2019 om 10:04

*neemt overigens niet weg dat ik Slutsky een sympathieke vent vind en blij ben dat hij coach in de Eredivisie is

20 april 2019 om 11:38

Ik heb op een of andere manier echt een zwak voor deze man. Als trainer vind ik hem niet bijzonder, maar als persoon fantastisch, ook voor de PR van Vitesse.

Slutsky is lekker bezig man. Die Russen zijn zo gek nog niet. Leuke vent, down to earth met respect. Maar wel hard werken. Mooie kerel. Reclame voor Rusland

20 april 2019 om 09:51

Het is inderdaad een mooie vent, maar down to earth komt bij mij niet op.

Slutsky is een enorm leuke character voor de Eredivisie. Zegt waar het op staat en is een beetje no nonsense. Hij prijst regelmatig Ajax in zijn interviews. Hieruit kan je concluderen dat hij ook nog enorm veel verstand van voetbal heeft.

20 april 2019 om 09:41

AjaxxxLove het is goed dat je jouw bericht eindigt met een knipoog, anders waren de rapen gaat geweest.😁 Dat viel mij ook ook, hij praat altijd met veel respect over ons.

Deze meneer zegt hele zinnige dingen en snapt dat dit is in het belang van het hele Nederlandse voetbal! Dit staat totaal los van de de club of het nou Ajax, PSV, Feyenoord of bal op het dak 6 is dat doet er niet toe! De championsleague daar moet je presteren en daar kunnen de punten en het geld worden verdiend

20 april 2019 om 09:33

En inderdaad ook in Rusland schuiven ze dan met wedstrijden als het in het algemeen belang is. Het zijn juist de kleintjes die krampachtig blijven jammeren terwijl ze ook meeprofiteren van dit effect. En zoals het nu is opgelost deelt iedereen in de "pijn" ook Ajax die nu de laatste (waarschijnlijk beslissende) speelronde uit ipv thuis speelt.

Heerlijk die Slutsky,

Los van deze accurate reactie op de verschuiving van de speelronde, vond ik zijn commentaar op die scheidsrechter 2 weken terug prima binnen de porporties

20 april 2019 om 09:45

Binnen de proporties ? Vermakelijk was het zeker, maar proportioneel? Hij speelde vol op de man en ook toen de emotie gezakt was (of had moeten zijn). Dat kan niet en de tuchtcommissie oordeelde ook zo.

20 april 2019 om 10:13

Speelde op de man, ja. Maar hij schold hem niet uit en gaf alleen zijn mening. Het ergste wat hij zij was dat hij guzubuyuck arrogant vind. Mag dat tegenwoordig niet meer?

20 april 2019 om 10:41

Het was voor mij een perfect voorbeeld van vrijheid van meningsuiting. Dit moet uitgesproken kunnen worden, ja ook over een Knvb scheidsrechter.

20 april 2019 om 17:02

Ik vond hem nog netjes blijven. Het was toch duidelijk dat er behoorlijk een kant eerd opgefloten.

Natuurlijk had hij niet zover moeten gaan met Serdar, al begreep ik zijn woede wel. Maar het blijft een leuke vermakelijke vent, met wederom mooie woorden voor de club en bovenal begrip voor de gehele situatie. Veel succes met Vitesse Slutsky en bedankt!

Dit is misschien een beetje off-topic. Maar wat gebeurd er nu als Ajax de CL wint? Gaat dan de vCL plek naar de nr 3? Omdat Ajax dan automatisch natuurlijk het ticket voor zichzelf weer wint door de winst van de CL.

20 april 2019 om 09:44

VoetballR via Google ben ik zo snel niet wijzer geworden. Maar ik vermoed dat je gelijk hebt, en dat die plek opschuift naar de volgende op de ranglijst. Maar ik het mis hebben. ☺️

20 april 2019 om 10:00

Ja dat klopt. zag dit van de week voorbij komen op het twitteraccount van de KNVB.

20 april 2019 om 14:02

Thanks voor de bevestiging leek mij al het meest logische, spannende weken komen wij tegemoet.

20 april 2019 om 09:58

Je zou eens moeten kijken hoe die voorheen in Spanje ging. Real was al geplaatst als winnaar maar ook via de competitie. Verschoof er toen iets? Ik geloof het namelijk niet. Heeft dit niet te maken met de plek 11 op de coëfficiëntenlijst waarbij de kampioen van dat land de voorronde mag overslaan indien de winnaar van de cl zich ook via de competitie plaatst?

20 april 2019 om 10:15

je hebt gelijk ryanbabel8

20 april 2019 om 10:38

Als Ajax de CL wint dan verandert er alleen voor Ajax iets, zij mogen dan direct de groepsfase in. Hun voortondeticket verdwijnt dan en schuift dan niet door naar de derde in Nederland.

20 april 2019 om 10:38

The title-holder always qualifies directly for the group stage of the Champions League. If the title holder already qualified for European football the total number of teams of that association does not change. The maximum number of teams of one association in the group stage of the Champions League is five. If more teams qualify the last-placed team for the Champions League of that association has to take part in the Europa League. Bee dus. Ajax hoeft bij winst geen voorronde te spelen, maar de nummer 3 van Nederland schuift niet op naar de vCL.

20 april 2019 om 11:41

Wat ik heb begrepen (correct me if I'm wrong) is dat het ticket alleen opschuift als Ajax buiten de top 2 eindigt. Dus in de huidige situatie krijgt alleen PSV een ticket. Maar als iemand het anders weet, hoor ik het graag.

20 april 2019 om 11:42

Edit: ik zie dat anderen hierboven al het antwoord hebben gegeven.

Even een SO naar Slutsky. Deze man vind ik echt een verrijking voor de eredivisie. Het is mooi om een gerenommeerde buitenlandse coach bij een Nederlands team te zien, zoals Steve McClaren dat jaren geleden bij Twente was. Het is daarnaast ook een bijzonder vermakelijk karakter met een stukje Russische directheid en schijt aan alles. Ik vond zijn onhandige oprechtheid over Buitink het grappigste moment van dit seizoen. я люблю тебя Lenny!

20 april 2019 om 14:48

ik ben ook een voorstander van (middel)grote buitenlandse trainersnamen in de eredivisie, vergroot de prestige van onze competitie alleen maar. hoewel ik vind dat sletski soms wat genuanceerder moet zijn in zijn uitspraken, en dus professioneler, denk ik wel dat een vakman is

Nette reactie van Slutsky, maar ben eigenlijk niet anders van hem gewend.

Erg leuk om te dat hij het zo naar zijn zin lijkt te hebben in NL en ook erg knap wat hij presteert met Vitesse, want heb de indruk dat het daar vrij rustig is geworden sinds zijn komst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie

34 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Saúl Ñíguez is opnieuw op het verlanglijstje van Manchester United verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren