Nicolás Tagliafico wil treble met Ajax: ‘Ik weet niet of ik blijf of vertrek'

Zaterdag, 20 april 2019 om

Nicolás Tagliafico weigert vooralsnog zijn tot de zomer van 2022 lopende contract met Ajax open te breken en te verlengen. De linkerverdediger wordt bijna anderhalf jaar na zijn komst naar Amsterdam met clubs uit Engeland, Spanje en Italië in verband gebracht. Met name Atlético Madrid zou een concrete optie voor de Argentijns international zijn. Ajax zou een vraagprijs van 20 à 25 miljoen euro voor Tagliafico hanteren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Nicolás Tagliafico aan zijn laatste maanden bij Ajax bezig is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Wat zou maken dat deze man in vredesnaam nog een jaartje blijft?? Cruciale speler in dit elftal voor wat betreft drive en gif en dat overbrengt op het hele elftal!

20 april 2019 om 07:20

Gewoon 4 miljoen per jaar geven en hopen dat hij nog een jaartje blijft!

20 april 2019 om 08:05

Dan zou hij meer verdienen als Tadic en Ziyech? Gaat niet gebeuren.

20 april 2019 om 09:47

Fr Tadic en Blind zitten allebei richting de 4 miljoen, Ziyech na zijn opwaardering 3.5 geloof ik. Salarisplafond is al verdwenen.

20 april 2019 om 10:10

ajaxf1 klink als overdreven Driessen praat. In zijn column heb ik toen een keer zoiets gelezen maar ik heb nog nooit een bron gezien die die cijfers bevestigt. Ik denk persoonlijk dat het wel ietsje minder is (rond de 2.5 ofzo), wel zijn ze creatief geweest met tekengelden etc. voor Tadic en Blind.

Die pakt gewoon zijn biezen aankomenden zomer. Kan hem ook geen ongelijk geven aangezien hij bij clubs in het buitenland een stuk meer kan verdienen. Sportief gezien heb je ook meer zekerheid bij buitenlandse clubs, want ik zie Ajax niet snel nog een seizoen Europees zo presteren.. Als je ziet wat voor spelers ze aantrekken (Pierie, Scherpen) lachwekkend.

20 april 2019 om 07:14

Dat zijn oom geen spelers voor direct in het eerste lijkt me maar dat wist je ook wel.

20 april 2019 om 07:17

Pierie wordt volgens mij gewoon voor het eerste gehaald hoor, kan me namelijk niet voorstellen dat die knul Keuken Kampioen Divisie boven de Eredivisie verkiest.

20 april 2019 om 07:23

Kan echter denk ik dat er nog wel een verdediger aangetrokken wordt. Hij zal het moeten laten zien.

20 april 2019 om 07:35

Een extra verdediger is naar mijn mening ook hard nodig want met Blind, Magallan, Pierie & Schuurs ga je het niet redden. De enige van dat rijtje met enig niveau is Blind. Pierie en Schuurs zijn er (nog) niet aan toe en Magallan vind ik tot nu toe echt ontzettend matig. Hij heeft misschien weinig gespeeld, maar in die speelminuten liet hij echt een belabberde indruk achter. Die jongen moet nog een hoop verbeteren wilt hij een basisplaats afdwingen. Als vervanger van De Ligt heb je echt een jongen van een hoger niveau nodig anders ga je er flink op achteruit.

Eventueel zou Veltman ook nog een optie voor het centrum kunnen zijn, maar dat zou ik ook echt een halfgebakken oplossing vinden. Sowieso lijkt een centrum met Blind - Veltman me niks, vullen elkaar niet goed aan naar mijn mening.

20 april 2019 om 07:47

Heb Magallan zeker nog niet afgeschreven. Vindt hem het zeker niet slecht doen tot nu toe. Ben van mening dat je hem vanaf komend seizoen echt kan beoordelen. Niet iedereen staat er gelijk zoals Nico. Maar een extra verdediger is zeker nodig. Alvarez (als ik zijn naam goed schrijf) misschien?

20 april 2019 om 07:56

Jij vindt Magallan het niet slecht doen? Noem dan eens 1 wedstrijd op waarin hij minuten maakte en een voldoende haalde? Kan er werkelijk waar geen 1 noemen. Je hebt gelijk dat we hem de tijd moeten geven, maar die jongen moet zich echt snel gaan verbeteren anders ben ik bang dat je een flinke miskoop te pakken hebt.

20 april 2019 om 07:56

Magallan is de vervanger van de ligt. Die komt straks gewoon op die positie te spelen. Die krijgt net als Neres gewoon de tijd zich aan te passen. Mensen zien hem amper spelen en denken oh miskoop maar daar is een plan voor uitgestippeld.

20 april 2019 om 08:08

Bij Neres zag je vanaf de eerste minuut dat die jongen klasse had, ik heb nog geen enkel grijntje klasse bij Magallan kunnen ontdekken. Stond werkelijkwaar te schutteren tegen Feyenoord en in die wedstrijd tegen PSV maakte hij ook een gigantische fout in die klein aantal speelminuten.

Die jongen is gewoon in niks een Ajax speler.. Een houthakker pur sang. Als dit de vervanger van De Ligt is dan kelder je niet 1 niveau, maar 3 a 4 niveaus naar beneden. Ik hou m'n hart al vast voor de Europese wedstrijden die er volgend seizoen aankomen met hem op de plaats van De Ligt.

20 april 2019 om 08:09

@Soccerfan_1

Een plan voor uitgestippeld... Dus m.a.w hij werd gekocht voor volgend seizoen? Van weinig minuten naar de plaats van de Ligt overnemend? Van wat ik tot nu toe van hem heb gezien vind ik het niet denderend, maar ben geen Ajacied natuurlijk.

20 april 2019 om 08:15

@5sterren: Heerenveen thuis in de beker speelde hij een puike wedstrijd. Als hij dat niveau wekelijks haalt is hij prima voor Ajax. Feyenoord uit wordt hem ook regelmatig aangepraat maar daar speelde iedereen ondermaats.

20 april 2019 om 08:26

Tegen Heerenveen speelde hij een magere voldoende, je loopt flink te overdrijven met je "puike partij". Een magere voldoende is voor een speler van die prijs niet genoeg. Ook vrij opvallend dat de slechtste wedstrijd van het seizoen (Feyenoord uit) met Magallan in de basis was, kan bijna geen toeval zijn.

20 april 2019 om 08:27

Magallan kwam als vervanger van Wober en is Links. Als de Ligt vertrekt zal er écht nog wel een nieuwe verdediger aangetrokken worden.

20 april 2019 om 08:32

Je zou scout moeten worden. Iederen was zeer kritisch over Neres. Speelde het eerste half nauwelijks. Zat bij Keizer zelfs op de tribune.

20 april 2019 om 08:40

Je mag me geloven of niet, maar ik vond het toen al belachelijk dat Neres zo weinig speelde en werd afgemaakt door media en fans. Het is heel irritant dat ik het niet kan bewijzen en je er maar vanuit gaat dat ik bij die "iedereen" hoorde.

20 april 2019 om 09:07

@5sterren
Wat een onzin om al te concluderen dat Magallan te weinig niveau heeft. Die gast heeft bij elkaar niet eens 4 wedstrijden gespeeld in een totaal andere cultuur met totaal ander voetbal met ruimte in de rug.
Je kan dat helemaal niet zeggen en concluderen.
Het klopt dat hij geen goede indruk gemaakt heeft tot nu toe. Maar ik heb topspelers zoals Kaka en andere spelers transfers zien maken naar andere clubs waar je ze totaal niet meer herkent.
Die gast kan je pas beoordelen na een wedstrijd van 10 volledige wedstrijden.
Je moet spelers niet beoordelen op niveau in het begin maar op basis van aanpassingsvermogen.
Ala je daar een stijgende lijn in ziet dan weet je dat die speler over hersenen beschikt om tot prestaties te komen. Dat is veel bepalender.
Je praat de media na die helemaal geen verstand hebben van voetbal.
In de PSV tijd schreef men dat Alex er helemaal niets van kon toen hij net bij PSV kwam. Dat schreven ze trouwens ook over Gomez gestuurd door de gebakken lucht verkoper Derksen.

20 april 2019 om 09:16

Leuk dat je Fey erbij haalt, Magallan werd in de rust gewisseld bij een 2-2 stand....hij speelde overigens zoals wel meer Ajacieden niet geweldig, dat klopt

20 april 2019 om 09:37

@5sterren

Quote: "jij vindt Magallan het niet slecht doen? Noem dan eens 1 wedstrijd op waarin hij minuten maakte en een voldoende haalde? Kan er werkelijk waar geen 1 noemen. Je hebt gelijk dat we hem de tijd moeten geven, maar die jongen moet zich echt snel gaan verbeteren anders ben ik bang dat je een flinke miskoop te pakken hebt".

Dat komt omdat jij een opportunist bent. Dat geldt overigens voor heel veel supporters als je op de berichten die dagelijks in VZ verschijnen, afgaat. Over David Neres werd exact hetzelfde gezegd en Jari Litmanen maakte zelfs in zijn gehele eerste jaar zo weinig indruk, dat Van Gaal hem wilde verkopen. 85 tot 90 procent van de spelers die Ajax van buitenaf haalt, hebben minimaal een jaar nodig om zich aan te passen. Spelers als Tagliafico, Trabelsi en Finidi waren of zijn uitzonderingen die de regel bevestigen. Ajax kan wel het kind met het badwater weg gooien en Magelan afschrijven net als jij doet, maar als de club een nieuwe verdediger zou halen, zou die ook uit het buitenland moeten komen en dan is het gezien de geschiedenis nog maar zeer de vraag of die er wel direct zal staan. Ajax heeft Bande, Maggelan en Neres niet voor niets al in de winterstop gehaald, dat is gebeurd om ze de tijd te gunnen om te acclimatiseren. Als je bolletjes in de grond stopt, komen er de volgende dag ook niet meteen gewassen uit. Ajax heeft ook veel tijd en moeite in Neres geinvesteerd en die investering betaalt zich nu dubbel en dwars uit. Hetzelfde geldt voor het geduld dat de Directie met Ten Hag heeft gehad. Vander Sar en Overmars hebben zich niets aangetrokken van opportunistische en hetzerige successupporters en media toen die reageerden naar de waan van de dag en voortdurend om de scalp van Ten Hag schreeuwden, maar gewoon gedaan wat ze moesten doen, beleid maken en Ten Hag rustig de tijd gegeven om zijn elftal te kneden. Dat vertrouwen betalen Ten Hag en zijn jongens nu met rente terug. Van der Sar en Overmars hebben aangetoond niet uitsluitend over een korte-termijn-geheugen te beschikken, maar bij het beleid het feit in ogenschouw genomen dat alle teams die Ajax in het verleden succes hebben gebracht, zorgvuldig zijn opgebouwd. En daar hun beleid op afgestemd. Dat is verstandig omdat uit de onderbuik nog nooit een verstandig besluit of oplossing is voort gekomen, daar komen integendeel juist de meeste problemen vandaan.

20 april 2019 om 10:28

Als breedte versterking wellicht. Niet als basisklant. Ik verwacht dat Magallan zich na zijn aanpasperiode naast Blind in de basis speelt. Pierie mooie backup voor linkscentaal en/of linksback. Scherpen is investering in de toekomst. Of gaat banken, of gaat op huurbasis weg. Verwacht t tweede, en Benji v Leer terug als tweede keeper. Ajax zou er ook goed aan doen Schuurs een jaartje eredivisie ervaring op te laten doen. Extra centrale verdediger kan er nog wel aangetrokken worden. Met alle “grote jongens” die vertrekken verwacht ik nog wel wat transferspectacel deze zomer. Speler als Propper richting Amsterdam, Pavon wellicht

20 april 2019 om 07:17

Dat werd ook van Onana en Neres gezegd toen ze bij jong ajax matig speelden.

20 april 2019 om 07:20

Ik word zo moe van zulke reacties.. ondanks dat andere mensen dat over hen misschien hebben gezegd was ik daar geen van. Vooral Neres zag ik als directe versterking, vond de kwaliteit er vanaf het begin al vanaf druipen. Onana kwam gewoon van Barcelona en stond daarnaast te boek als een groot talent. Heel andere vijver dan Pierie en Scherpen.

20 april 2019 om 09:14

Als je Onana hebt zien spelen bij Jong Ajax dan kan je niet hebben gedacht van "goh wat een talent", want hij was wekelijks goed voor een blunder.

20 april 2019 om 08:52

Hij kan pakken wat ie wilt als Overmars zegt dat ie moet blijven gaat ie nergens naar toe.... Ajax hoeft niet elk jaar de halve finale te halen. Laatste 16 is ook goed alleen in Europa actief zijn is al prestatie.

Held!! Mag van mij tot in lengte van dagen bij Ajax blijven. Echter weet ik ook wel dat dat niet gaat lukken. Nog 1 seizoen knallen hierna Nico en dan pas vertrekken zou niet veekeerd zijn.

Nico is ontzettend belangrijk dit seizoen. Zijn drive heeft invloed op teamgenoten, dat zie je vaak genoeg terug. Hem behouden zou een hele goede zet zijn voor het herbouwen van het team in de zomer. Maar goed, het is heel begrijpelijk dat er veel interesse in hem is, en een mooie transfer is hem ook gegund.

Ik denk dat Pierie niet eens gehaald is voor het centrum met zijn geringe lengte, maar meer als eventuele vervanger van Tagliafico. Stel dat alles vertrekt wat er nu genoemd wordt, dan ga je een stap of drie achteruit, maar nog zit er zo gigantisch veel potentie in dat aanhaken slechts weer een kwestie van tijd is! Onana, Mazraoui, Magallan, Schuurs, Pierie, Eckelenkamp, Blind, v.d. Beek, Lang, Dolberg, Tadic En dat is in het slechtste geval! Uiteraard gaat Overmars nog vol voor een paar toppers en dan wordt men wederom vele malen sterker!

Nicolás Tagliafico "ik weet niet of ik blijf of vertrek" Dus eigenlijk zegt ie niets. Hou dan gewoon je mond.

20 april 2019 om 07:47

Waarschijnlijk wordt dit hem gevraagd tijdens een interview, is dan wel zo netjes om even een reactie te geven ipv z'n lippen op elkaar te houden en geen reactie geven.

20 april 2019 om 07:54

Rob051259, Ironisch genoeg zeg jij ook niets. On: Boilesen, Dijks, Viergever, en dan grote baas Tagliafico. Zit wat mij betreft in de categorie Bogarde en Maxwell, eigenlijk zelfs beter. Wordt een flinke klus om hem te vervangen.

Argentijnen zijn gevoelig voor Inter. Zie hem daar wel naar toe gaan met Zanetti.

Als Ajax Niko aan zijn contract houdt dan verwacht ik dat hij dat respecteert. We hebben het hier over een speler die nog 3 jaar onder contract staat, Ajax liever niet ziet gaan en veel indruk maakt, 50 miljoen lijkt me een logischere prijs.

Stel en ja ik weet de kans is niet groot maar Ajax wint de CL en daarnaast ook de landstitel en beker. Zou er dan een Ajax speler in aanmerking komen voor de goudenbal?

20 april 2019 om 11:52

Ik gok van niet puur omdat onze competitie en bekertoernooi zo laag staan aangeschreven. Daarnaast vind ik het bij ajax vrij moeilijk om 1 iemand te kiezen die nou echt altijd het belangrijkste is, ajax speelt sterk als team en als 1 zijn dag niet heeft zetten andere een stapje bij. Gok dat als barca voorbij liverpool komt messi gewoon weer de bal krijgt, dit seizoen mss wel belangrijker dan normaal.

Deze titel is van hetzelfde niveau als 'Ajax wint de Champions League: Angela Merkel is zwanger'.

20 april 2019 om 13:48

Met een dubbele punt moet het één met het ander te maken hebben. Taalkundig slaat deze titel als een tang op een varken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.PSV138
4.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

45 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 5 0 1 1
2019/2020 Ajax 24 3 6 0
2018/2019 Ajax 29 2 4 0
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
2017/2018 Independiente 9 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Klopp acht ‘topteam’ Ajax goed genoeg voor Premier League: ‘Dat is helder’

Liverpool-manager Jürgen Klopp is tevreden met het resultaat wat zijn team woensdagavond boekte op bezoek bij Ajax in de groepsfase van de Champions League. Door een eigen doelpunt van Nicolás Tagliafico...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren