PSV kan in laatste weken mogelijk nog beschikken over miljoenenaankoop

Vrijdag, 19 april 2019 om

Maximiliano Romero keert vrijdag terug bij de selectie van Jong PSV, zo weet het Eindhovens Dagblad vrijdagmiddag te melden. De beloften van de Eindhovense club nemen het vrijdag op tegen Go Ahead Eagles en de Argentijnse aanvaller is dan van de partij. Eerder werd nog gevreesd dat het seizoen van Romero reeds afgelopen zou zijn.

De miljoenenaankoop van PSV wordt sinds zijn komst naar de huidige nummer twee van de Eredivisie achtervolgd door blessureleed. Sinds eind 2017 kampte Romero met fysieke problemen. De aanvaller, die in januari 2018 voor tien miljoen euro overkwam van Vélez Sarsfield, raakte begin maart wederom geblesseerd, waarbij er rekening werd gehouden met een lange absentie.

Tot dusver kwam de jongeling tot slechts negen minuten in de Eredivisie. Die minuten maakte Romero tegen FC Utrecht in de eerste wedstrijd van het huidige seizoen. Namens Jong PSV noteerde hij dit seizoen negen optredens in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij goed was voor drie doelpunten. Romero zei eerder gefrustreerd te zijn geraakt door alle kwetsuren.

“Het is gewoon domme pech. Het frustreert me enorm dat ik niet kan laten zien wat ik kan”, zo reageerde Romero in maart op zijn nieuwe blessure. “Er zit echter niets anders op dan opnieuw zo goed en zo snel mogelijk proberen te herstellen”, aldus de nu twintigjarige Romero, die nog tot medio 2023 vastligt in Eindhoven.Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door constant kante)

Deze jongen heeft echt wel talent, alleen is hij zo blessuregevoelig dat als hij een tik krijgt dat hij meteen langere periode geblesseerd is. In Argentinië had hij ook al 2 of 3x zware blessures gehad waardoor hij een halfjaar of langer aan de kant stond, want door een blessure ging een overstap van Romero naar Arsenal destijds niet door.

Die krijgt toch geen speelminuten onder van Bommel. Evenals Guti en Mauro. Grote talenten maar rotten weg op de bank. Absurd eigenlijk, je kan immers niet zeggen dat de basisspelers het zo verdomd fantastisch doen. PSV zal het niet doen maar een verhuur aan Feyenoord zou Feyenoord significant sterker maken. Als Feyenoord zijnde zou ik toch een poging wagen

19 april 2019 om 16:31

Waarom zou PSV een speler die voor 10miljoen is gekocht en door blessures nog niet heeft gespeeld aan een directe concurrent verhuren?
Mauro is ingehaald door andere talenten en gaat het denk ik niet redden bij Psv.
Dat Guti op dit moment nu het minder loopt de kans niet krijgt, vind ik wel jammer. Je kunt overigens veel over Van Bommel zeggen, maar niet dat hij talenten de kans niet geeft.

19 april 2019 om 16:34

Ik ben het volledig met je eens. Het lijkt erop dat Van Bommel niet zo goed om kan gaan met Latijns-Amerikaanse voetballers zoals Guti, Pereiro en Mauro. Zij zijn over het algemeen toch wat flegmatieker en voetballen meer op intuitie dan vanuit tactische discipline. Van Bommel stelt liever 13 in een dozijn voetballers op als Hendrix, Rosario en Sadilek.

19 april 2019 om 16:53

@davilla7

van Bommel is ooit van een sierlijke speler omgeturnd naar een pure controleur. die pure controleursvisie lijkt nu ook terug te komen in zijn voetballende spel. hij gaat voornamelijk voor behoudendheid en creativiteit en voetballend vermogen in je elftal vind hij volgens mij maar bijzaak, wat ik een totale misvatting vind. dan word je straks een soort Feyenoord 2.0

19 april 2019 om 17:10

'Grote talenten maar rotten weg op de bank'. Daar tegenover staat dat talenten als Sadilek, Ihattaren, Gakpo en Malen dit seizoen genoeg speelminuten krijgen. Je hebt maar 3 wissel mogelijkheden in een wedstrijd. De enige speler op de bank die meer minuten zou moeten maken is Guti. Dat je Mauro noemt zegt ook wel genoeg lijkt me.

19 april 2019 om 17:16

Sadilek kan je inderdaad bestempelen als groot talent, die overige gaan het niet redden en doen niet onder voor bijvoorbeeld Mauro.

19 april 2019 om 17:26

Sadilek is juist het minst grote talent van die 4 spelers.... Mauro is een talent maar al deze spelers hebben minstens evenveel potentie. Heeft dus niks te maken met 'weg laten rotten'

19 april 2019 om 17:31

Evenveel... Maar waar die andere geregeld minuten krijgen wordt Mauro steevast genegeerd.

19 april 2019 om 17:37

Minstens evenveel. Naar mijn mening hebben ze allemaal meer talent. Denk niet dat er heel veel PSV supporters dat met mij oneens zijn. En nogmaals, je hebt maar 3 wissels. Mauro wordt niet genegeerd, andere spelers worden beter bevonden. Mauro is een 10 net als Pereiro en Ihattaren. Dat zijn al twee jongens die beter zijn dan hij.

19 april 2019 om 17:41

Ihattaren is geen groot talent en gaat het niet redden? Als je geen voetbal kijkt, raad ik je aan om niet te reageren op artikelen over voetbal, want je zet jezelf hier compleet voor lul.

19 april 2019 om 17:51

Raubaht

Mauro wordt inderdaad genegeerd. Daarn heb je geen ongelijk. Maar wat is je argument exact? Want naast het feit dat je er maar elf kunt opstellen, en maar drie kunt wisselen, wat is de bedoeling van je betoog? Met Mauro in het team had PSV nu tien punten los gestaan van Ajax of iets dergelijks? Of Mauro had de speelminuten van Ihattaren moeten krijgen?

19 april 2019 om 19:18

Ik weet niet wat ik van dit seizoen onder van Bommel moet vinden. Eerste seizoenshelft had PSV vleugels, de tweede krijgt hij het niet aan de gang. Zorgelijk. Onder Cocu was een speler als Mauro best een verrijking. Jammer dat van Bommel naar mijn mening te veel kiest voor controleurs en niet voor voetballend vermogen. Maar ja, hij is trainer en ik niet (gelukkig).

19 april 2019 om 19:39

Mijn theorie, ik heb hem hier al vaak herhaald, is dat Van Bommel er met een bepaalde speelwijze voor heeft gezorgd dat de inherente zwakheid van zijn selectie werd verbloemd. Door een duidelijk concept te spelen, met een compact middenveld om de zwakke defensie sterk te houden, en vanuit de as te spelen op Luuk de Jong met vrije zijkanten waar de backs in konden rennen, leek het nog best veel maar dat was het eigenlijk nooit. Na de winterstop was dat 'van Bommel effect' uitgewerkt en bleek dat de creatieve armoede fnuikend werd.

Pereiro is namelijk een slapzak die twee of drie leuke balletjes geeft maar voor de rest nooit thuis is, Ihattaren nog te jong en met twee controleurs die nu eenmaal geen enkele creativiteit hebben wordt het dan gewoon een matige bedoening. En omdat zijn mentor en schoonvader hem nu eenmaal heeft ingeprend dat je defensieve zwakheid alleen kunt bestrijden met een blok met twee controleurs weigert hij om een van die twee te vervangen door een meer creatieve speler.

En tja, Ajax had nu eenmaal een veel betere ploeg met veel betere spelers. Dus zolang PSV daar boven stond was het goed maar nu het omgedraaid is en de kansen zijn verkeken, is het schrijnend geworden. Jammer, maar zo is het nu eenmaal.

19 april 2019 om 17:24

Raubaht

Ach, dat er talenten wegrotten omdat er andere talenten (ihattaren, Sadilek, Gakpo, Malen) speelminuten krijgen is toch net een tikje minder erg dan dat je talenten wegrotten (lang, De Wit, Ekkelenkamp, Gravenberch) omdat gehaalde spelers de voorkeur krijgen.

Of nog anders gezegd, je kunt er maar elf opstellen en de gedachte dat als je maar anderen spelers opstelt het resultaat, dus, anders was, dat is ongeveer de vetste vorm van koffiedik kijken die er bestaat. Ik kan ook achteraf de winnende opstelling op papier zetten, maar de kunst is om dat vooraf te doen!

19 april 2019 om 17:36

Wat het beleid van Ajax betreft omtrent de jeugdspelers is mij een raadsel. Maar punt is dat Mauro stelselmatig genegeerd wordt terwijl hij mijn inziens niet onder doet voor die andere, die wel minuten krijgen. Je aankopen (Guti, Mauro en Romero) zijn van een klasse hoger dan je eigen jeugd. Toch worden die aankopen genegeerd wat je reinste kapitaalvernietiging is.

19 april 2019 om 18:00

Mauro is geen 'aankoop', althans niet in die zin. Zoals ook Dolberg niet als 'aankoop' gekwlificeerd staat.

Ik snap wel dat je de referentie naar het beleid bij Ajax niet 'snapt'. Maar de analogie is hier wel degelijk aanwezig. Er zit jeugd op de bank, ten faveure van andere spelers. Omdat je er maar elf mag opstellen. En hij Ajax gaat dat ten koste van andere jeugdspelers omdat gehaald spelers moeten spelen, bij PSV zijn dat andere jeugdspelers.

Maar nogmaals, dat jeugdspeler X weinig speeltijd krijgt maar jeugdspeler Y wél is geen boeiend verhaal. Wat mij wel boeit is welk punt je probeert te maken. Dat PSV kampioen zou zijn geworden als ze Mauro opgesteld hadden? Hoezo is dat zo? Leg dat eens uit, omdat het gaat over een voetballend aardige speler (maar dat is Ihattaren ook, net als Dante Rigo trouwens) maar eentje die fysiek nog wat zwak is. Die hoezo was het resultaat dan beter geweest?

En dat verhaaltje van die 'kapitaalvernietiging' dat slaat al helemaal nergens op. Hoezo kapitaalvernietiging trouwens? Leg dat eens uit, wat je daarmee bedoeld precies, want volgens mij is het geen doel op zichzelf voor een betaald voetbal organisatie om kapitaal te maken, of wel soms? Is het doel van een topclub niet om prijzen te winnen? En daarnaast, als het al om kapitaal gaat, hoe zit het met dat kapitaal van Dolberg eigenlijk? Die was 50 miljoen waard, las ik ooit ergens, en die speelt zelden of nooit meer. Waar is dat kapitaal gebleven dan, als dat het doel is? Is dat vernietigd? Tja, wáár wil je heen met je statement?

19 april 2019 om 18:06

Maar de talenten die hij steeds inbrengt zijn ook op ihataren na, aanvallers met scorend vermogen/assist geven. Echter kun je niet zeggen dat malen of gakpo een creatieve speler is. Je ziet gewoon dat dit combo's zijn van spits/vleugel. Als die creativiteit ontbreekt tijdens de wedstrijd krijg je die niet in een keer wel met deze talenten

19 april 2019 om 19:37

Ik vind Mauro 3x niks. Onder Cocu al. Speler met oogkleppen en het Schot van een 12 jarig kind. Guti kan zover mij bekend is het niveau maar moeilijk bijbenen. Begon leuk maar in de minuten daarop was het weinig helaas.

Toch wel een van de duurdere geintjes. Toen PSV deze jongen haalde was ik trots. Naar mijn weten een van de grootste talenten uit Argentinië. Ik vond het een stunt in de categorie Lozano. Tot nu toe valt hij echter zwaar tegen, maar hopelijk herpakt hij zich nog.

19 april 2019 om 16:33

Als hij volgend seizoen een seizoen zonder blessure kan doormaken, gaan we zien of hij goed genoeg is. Als hij weer gaat kabbelen met blessures, ben ik ook bang dat het weggegooid geld is.

19 april 2019 om 16:54

Ik hoop echt oprecht dat hij nu alle blessures achter zich kan laten. Zo'n talent kan een parel zijn voor onze competitie. Sowieso wel jammer voor PSV dat miljoenenaankopen als Pereiro, Guti, Luckassen niet helemaal overtuigen tot nu toe. Ook Lozano lijkt een terugval te hebben, maar dat zie ik voor volgend seizoen als iets positiefs. Hopelijk blijft hij daardoor nog een jaar. Angelino en Dumfries zijn trouwens wel weer een schat in de roos, zeker Angelino.

19 april 2019 om 17:06

Beetje moeite met je woordkeuze voor dat hij zwaar tegenvalt. Vind dat je daarvan pas kan spreken als we hem over een langere periode aan het werk gezien hebben. Miskoop lijkt een betere term te zijn. Voor de rest ben ik t helemaal met je eens. Ik was enthousiast toen ik hoorde dat zo'n speler naar NL zou komen en mijns inziens moeten spelers uit zulke competities ook een nieuwe markt worden voor ajax en psv, aangezien er in de eredivisie bijna niets rondloopt wat een van die twee ploegen betermaakt. Ik hoop verder van harte dat deze jongen nog een paae minuutjes dit jaar kan maken en na de zomer topfit kan beginnen. Heb vaak gehoord dat hij op de trainingen de beste afmaker is, met links en rechts, dus mijn verwachtingen blijven hoog.

19 april 2019 om 17:26

De Toekomst

"tot nu toe valt hij echter zwaar tegen"

Je hebt op zichzelf een positief bedoeld verhaal, maar als ik cynisch zou doen zou ik zeggen: 'inderdaad, hij viel in die negen minuten die ik hem tot nu toe zag spelen best wel een beetje tegen inderdaad!'. Oftewel, ja ik vond die Bandé dit seioen ook heel erg waar tegenvallen maar het is en blijft nu eenmaal bijzonder lastig om niet tegen te vallen vanuit de lappemand.

19 april 2019 om 18:41

Haha klopt, maar ook een speler die altijd geblesseerd is valt mij zwaar tegen.. Je verwacht een talent met veel potentie, iemand die wat toe kan voegen en dan krijg je een man van glas..

19 april 2019 om 21:09

Tsjah, hij heeft al minuten gemaakt, bande nog helemaal niets. Soms heb je geluk soms heb je pech

19 april 2019 om 23:41

Wat hij bij jong PSV liet zien voor nog een blessure zag er in mijn optiek goed uit, alleen daarna weer een blessure.

Ik zou hem niet kostte van kost brengen, maar rustig met hem omgaan, zodat ie fit is en blijft zodra de voorbereiding begint. Deze jongen heeft zoveel pech met blessures, hoeveel risico wil je met hem nemen?

Leuk voor die jongen als die nog een bijdrage kan leveren dit seizoen. Ik als Ajax fan ben ook benieuwd of die zijn potentieel kan waarmaken, want het schijnt een goede spits te zijn. Lekker minuten laten maken in plaats van Luuk de Jong de laatste wedstrijden

Zal leuk zijn, als ie nog z'n wedstrijdjes krijgt, alhoewel Luuk de jong gewoon de eerste is, die op het wedstrijdformulier gezet moet worden. Sneu dat ie zo veel blessures heeft gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 juni
De transfer van Pablo Sarabia naar Paris Saint-Germain is in kannen en kruiken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren