Ajax deelt mogelijk nieuw contract uit: ‘Ik heb het uitstekend naar mijn zin’

Vrijdag, 19 april 2019 om

Erik ten Hag staat open voor een contractverlenging bij Ajax. Directeur voetbalzaken Marc Overmars gaf na de 1-2 overwinning op Juventus in de Champions League aan dat hij graag verder doorgaat met Ten Hag. De oefenmeester van Ajax, die nog tot medio 2020 vastligt, wil vrijdag op de persconferentie echter weinig kwijt over de kwestie.

De trainer geeft in aanloop naar het duel met FC Groningen aan dat hij ook openstaat voor een langer verblijf in Amsterdam, maar wil niet 'speculeren'. "Dat lijkt me niet het juiste moment. Het is bekend dat ik het hier uitstekend naar mijn zin heb. Maar we zitten in een drukke en belangrijke periode. Voor mij telt nu de uitwedstrijd van zaterdag tegen FC Groningen."

In de halve finales van de Champions League treft Ten Hag Tottenham Hotspur, dat na het spectaculaire verlies tegen Manchester City (4-3) doorstootte naar de volgende ronde. Ten Hag kwalificeert het duel tussen de twee Engelse topclubs als 'een geweldig spektakel'. “Dat wil je als toeschouwer zien. Dan zit ik ook als fan te kijken. Geweldig hoe zo'n wedstrijd zich voltrekt.”

Ten Hag was niet zozeer bezig met wie de volgende tegenstander van Ajax zou worden. “Daar ga je je pas op richten als het dichterbij komt en je je met je team gaat voorbereiden op de wedstrijd”, zegt Ten Hag, die zag dat het doelpunt van Raheem Sterling vlak voor tijd werd afgekeurd wegens buitenspel. Josep Guardiola was even in de veronderstelling dat zijn ploeg door was, maar de VAR zat dwars.

“Guardiola dacht dat hij het gehaald had, of er in ieder geval heel dichtbij was, dus ik kan mij die reactie wel voorstellen", stelt Ten Hag, die wel voorstander is van de VAR. “Uiteindelijk is de basis goed. Dit is het eerste seizoen dat het wordt ingezet. Aan het eind van dit seizoen is het goed om het goed te evalueren. Het zal nooit helemaal perfect worden, maar je wilt allemaal een eerlijk verloop.”


Poll

Verwacht jij dat Erik ten Hag zijn contract gaat verlengen bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Dik verdient natuurlijk, zijn eerste volledige seizoen als trainer van Ajax en meteen Europees succes, kampioenschap binnen handbereik en in de finale van de beker. Het had slechter gekund..

19 april 2019 om 16:11

Sterker nog, het had niet beter gekund. Normaal was degene met dit puntenaantal al kampioen ook.. Ajax is gewoon superieur bezig. En veel Ajacieden zullen het niet met mij eens zijn, maar voor mij is dit seizoen al geslaagd. Elke keer dat Ajax verrast tegen een club als Bayern München, Real Madrid of Juventus krijg ik eenzelfde euforische gevoel als bij een kampioenschap.

19 april 2019 om 16:23

Ik ben het in elk geval wel met jou eens: voor mij is het seizoen al geslaagd. Ik geniet van het voetbal (niet van alle wedstrijden in de Eredivisie) en daar gaat het om voor mij. Natuurlijk heb ik het liefst dat Ajax kampioen wordt, maar als PSV aan het eind van de rit meer punten heeft, beschouw ik het seizoen niet als mislukt.

19 april 2019 om 16:39

De toekomst, helemaal eens hoor! Voor mij betekent Europa ook alles, vooral Juventus en Real Madrid beide revanche tegen gehad. Betekende alles voor mij.

19 april 2019 om 16:50

Absoluut, het seizoen is voor mij nu dan ook al meer dan geslaagd. Maar een stukje zilverwerk dat toegevoegd kan worden aan de collectie zou dan ook meer dan welkom zijn. Zeker nu je toch gek genoeg op alle 3 de prijzen nog een kans maakt en zo dichtbij bent.

19 april 2019 om 23:25

Nou in de competitie hadden ze met dit materiaal nu al kampioen moeten zijn, dat mag je ten hag zeker verwijten.

20 april 2019 om 00:02

Nee hoor, dat komt gewoon doordat PSV het heel goed doet dit jaar. Als Ajax en PSV die laatste 4 wedstrijden winnen dan staan ze op 86 punten. Dat is heel veel, Ajax heeft in de afgelopen 10 jaar geen enkel seizoen zoveel punten gehaald. Normaal gesproken ben je met 86 punten ook gewoon dik kampioen, de enige keer in de afgelopen 10 jaar dat een kampioen meer dan 86 punten had was in 2014/2015, toen had PSV er 88.

19 april 2019 om 23:59

@grasveld7
En niet te vergeten: geweldig voetbal dat je trots maakt als Ajacied en dat de hele wereld over gaat; Juventus en Real Madrid in eigen stadion uit de Champions League gekegeld, en meer dan 100 doelpunten gescoord in de competitie...

Gaat vaak hoofdzakelijk over het salaris. Wordt terecht opgewaardeerd.

Beter van wel ja.

Nu moet ik dan wel weer lachend terugdenken aan Aadje de Mos, met zijn heerlijke 'alle voetbalwijzen komen uit het Westen'.

Vorige keer dat Ajax zo lekker speelde was onder Apeldoorner Peter Bosz..
Jammer dat hij niet bleef, maar als Ten Hag nog een paar jaar blijft ben ik allang tevreden. Ik hoop vooral dat de spelwijze gehanteerd blijft, het gaat lekker zo.

19 april 2019 om 16:11

Ben eigenlijk nog meer tevreden onder Ten Hag dan onder Bosz. Dit team is gewapend tegen nagenoeg alle soorten tegenstanders. Groot, klein, aanvallend, verdedigend. Ten Hag schroomt niet af te zien van de Ajax speelwijze als daar écht om gevraagd wordt. Vaak hoeft dit niet, maar in fasen van diverse wedstrijden zag je dit goed terug. Ten Hag beschikt net over het stukje realiteit dan Bosz soms nog wat ontbeerde, lijkt het. Bosz verwoord zich dan weer wat beter voor de camera, maar dat is niet echt wat nodig is voor het vak. Al met al vind ik Ten Hag simpelweg een meer complete trainer.

19 april 2019 om 16:11

Verwoordt*

19 april 2019 om 16:19

Eens. Bij Bosz was het voetbal ook oogstrelend, maar zat er wel een enorm gat tussen prestaties thuis en uit. Bij Ten Hag is de ondergrens een stuk hoger en heb ik meer het idee dat hij omzettingen kan doen wanneer de wedstrijd daar om vraagt.

19 april 2019 om 17:01

Absoluut, bij Bosz wist je dat je thuis met grote cijfers moest winnen omdat je vaak uit met grote cijfers verloor. Het was wat naïever allemaal een dat heeft hem in Duitsland ook opgebroken. Denk dat het goed is dat ten Hag nog een paar jaar bij Ajax blijft, zie een absolute toptrainer in hem maar hij zal ook bij een nieuwe club misschien de schijn tegen hebben (zoals in het begin ook bij Ajax) een als je dan een paar keer verliest lig je eruit. Hij moet vermijden dat hij Bosz of de Boer achterna gaat

19 april 2019 om 21:24


Wat betreft Bosz achterna gaan.. Mwa, vind 'm best wel uitstekend bij Dortmund passen .

Desalniettemin zie ik het gebeuren dat Bayern zich nog eens voor hem gaat melden, hij heeft tenslotte hun belofteteam al gehad.

Ik vind het wel lastig om in te schatten hoe lang EtH nog bij Ajax zal blijven. Voor mij is het duidelijk dat hij Ajax wil gebruiken om een stap hoger op te komen en dat snap ik volledig. Het is alleen lastig om dit Ajax jaar te evenaren, vooral aangezien er een aantal spelers vertrekken. Ergens zegt mijn gevoel dat hij hoopt dat er einde van dit seizoen een club langs komt die zegt joh EtH kom even hier de boel leiden. Ik zal er alle respect voor hebben als hij dat dan gaat doen.

19 april 2019 om 16:29

Ik zou het best begrijpen, zeker bij een leegloop maar alleen als hij ook prijzen pakt. Zonder kampioenschap weggaan zou toch wat zuur zijn. En bij Ajax is hij nu onderdeel van een mooi project: kijken of het lukt om structureel aan te haken bij de subtop. Geld is nu aanwezig, spelersmateriaal ook. Als het mee zit en rustig blijft dan kan hij een hele succesvolle periode meemaken. Maak je toch ook naam mee... weinig risico's voor hem om te blijven

Ik denk dat het goed is dat hij nog een tijdje blijft. In het buitenland heb je een enorm afbraakrisico. Ten Hag is daar wel wat vatbaarder voor dan andere trainers ook omdat hij communicatief niet zo sterk is.

Hopen dat dit rond gaat komen en hij nog wat jaren bij ons kan blijven. Is hem van harte gegund na alles wat hij over zich heen heeft gehad. Erik bedankt!

Ik had zeer mijn twijfels bij hem en was ook zeer kritisch maar wat hij dit seizoen presteert, bijna mei en nog voor 3 prijzen in de race, is natuurlijk geweldig. Met als absoluut hoogtepunt uiteraard de CL halve finale (Tot nog toe). Natuurlijk hebben ze een geweldig team, alle credits voor Overmars hiervoor. Maar je kan moeilijk ontkennen dat Ten Hag ook de hand in heeft. Hij heeft er een hecht team van gemaakt. Volgens mij geen kliekjes vorming, iedereen is één. Mocht Ajax de CL winnen gaat deze man de geschiedenis boeken in en zal heel Europa aan hem trekken. Een contract verlenging is zakelijk gezien dus sowieso een goede zet.

Wanneer er van de zomer vacatures bij grote clubs komen zie ik het toch somber in...

Hij weet in ieder geval dat hij die lat goed hoog voor zichzelf heeft gezet voor de komende jaren. Want dit smaakt natuurlijk naar meer.

Niet meer dan terecht. Mijn mening over Ten Hag is in de tussentijd al alle kanten op gegaan. Zijn komst zag ik helemaal zitten, daarna bleef hij maar krediet verspelen en zag ik hem op slot ook liever vertrekken en nu dit seizoen.... Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo wispelturig ben geweest qua mening, maar op dit moment overtuigd Ten Hag. Hij verdient heel erg veel lof voor het spel en de prestaties van Ajax dit seizoen. Hopelijk trekt Ajax deze lijn volgens seizoen door met Ten Hag.

19 april 2019 om 17:21

Als hij kampioen wordt mag hij blijven, zoniet, heeft hij simpelweg gefaald. De selectie is echt heel goed en je bent verplicht PSV te verslaan met deze selectie, no excuses.

Ik maak mij wel zorgen om de opleiding en de rol van ten Hag daar in, hij beslist mee over aankopen en de doorstroom. Dat is zeer zorgelijk wat mij betreft als voorstander van een variant van plan Cruijff, welke variant Cruijff je ook voor bent, in bijna geen enkele heeft de trainer van het eerste veel invloed.

Ajax is zo gegroeid door het lange termijn beleid dat onder Cruijff ontstond, daar hebben we ook toppers als de Ligt, van de Beek en Frenkie mede aan te danken. Alleen zie nu oud ajacieden weglopen en vrees ik voor het niveau van de opleiding.

19 april 2019 om 19:46

Niet elk jaar breken er grote talenten door. Dit jaar is echter wel de doorbraak van Mazraoui. Ook Gravenberch, Unuvar, Brobbey zijn er nog. Of Danilo en Traore.. Ekkelenkamp, Eiting, Schuurs zijn er ook nog.. Daar gaat echt wel iets van doorbreken.

Die staat ook al op veel lijstjes van clubs en ik vermoed dat zijn droomclub toch Bayern München gaat zijn. Daar kan ie geweldige resultaten mee halen. Qua salaris gaat Ajax niet veel onderdoen voor de top, ook voor de spelers niet. Ziyech, Tadic, Neres en Blind verdienen al Premier League salarissen. Ik ben er wel vrij zeker van dat Ajax volgend seizoen niet veel zwakker gaat worden. Van het rijtje spelers als Tadic, Neres, Tagliafico, Van de Beek en Ziyech zie ik er nog maar eentje vertrekken (De Ligt en De Jong zijn al zo goed als weg). Dat houdt dus in dat ieder groot talent voor Ten Hag financieel haalbaar is en slechts moet overtuigen van het sportieve traject en kansen.

Ben er nog steeds niet kapot van, als hij kampioen wordt mag hij van mij blijven, zoniet zie ik hem liever vertrekken. Ik ben nog altijd van mening dat we ondanks Ten Hag het zo goed doen, niet dankzij. Het is natuurlijk makkelijk nu in de polonaise mee te lopen, ik geniet van het succes maar vrees voor de toekomst wat betreft de opleiding.

Hij heeft een geweldig team tot zijn beschikking met echte wereldtoptalenten, ervaring, paar duurdere aankopen en spelers die langer blijven een mooie mix.

Het meest kwalijke vind ik gewoon dat hij in het technische hart zit, een trainer moet niet beslissen over het technische beleid moet een afweging zijn tussen opleiding en Overmars. Geweldig hoe er nu gepresteerd wordt, maar als we dit vast willen houden moeten we de nieuwe Frenkie en de Ligt klaar hebben staan en dat zie ik nog niet.

Plan Cruijff moet weer geactiveerd worden en ondanks het aanwezige geld moet er ruimte voor jeugdspelers blijven. Ik hoop op enkele gerichte versterkingen die wat duurder mogen zijn, maar vooral ook voor kansen voor een Gravenberch, dat is iemand die het wellicht in zich heeft om naar de top te groeien.

Qua trainer vind ik hem goed wat betreft belasting en conditieopbouw, dat zit wel snor, maar tactisch, wisselt hij matig en zet hij Blind maar niet op VM. Ik zou liever nog een van Gaal er zien staan, maar als hij kampioen wordt dan is het niet logisch om afscheid van hem te nemen. Wel hoop ik dat ze de invloed van de trainer op technisch beleid reduceren, hij moet zich focussen op het eerste elftal niet op aankopen en jeugdspelers.

19 april 2019 om 16:41

Sorry maar je denkt dat een trainer die tactisch matig is betere teams zomaar verslaat? Ja Ajax heeft een goed team maar de manier waarop ze winnen komt ook voor een groot deel door de tactiek van ten Hag.

Naar mijn idee was het plan Cruiff ook niet coaches ontslaan of behouden die een goed jaar hebben maar net een wedstrijd pech hebben en daardoor geen kampioen worden. Dat is gewoon extreem korte termijn denken.

Over Blind heb je gewoon geen gelijk. Blind voegt met zijn opbouw erg veel toe aan de verdediging en Schone opbouwend aan het middenveld. Als je nu Blind naar het middenveld verplaatst wordt opbouwend zowel de verdediging als het middenveld minder sterk.

19 april 2019 om 17:42

@z.92

Om die reden wou Cruijff ook geen trainer laten beslissen over aankopen of doorstroming van de jeugdspelers. De trainer moet je als passant zien, die is ook zo weer vertrokken de kern moet dan doorgaan met een goed technisch beleid. Daar ben ik het persoonlijk helemaal mee eens, nu zit je weer met een Labyad bijvoorbeeld opgescheept.

Ik denk dat Ajax soms wat meer duelkracht op VM mist en Frenkie soms wat gevaarlijker kan zijn als hij dichter op de goal van de tegenstander speelt. Daarnaast is het zwakke punt de snelheid centraal achterin, de Ligt is geweldig maar zijn topsnelheid is zijn zwakte en Blind vangt dat niet voor hem op. Beste is dan ook dat Ajax zoekt of had gezocht naar een snelle linksbenige CV waarmee je Blind naar voren kan schuiven.

19 april 2019 om 16:44

Wat een onzin allemaal. Oké Ten Gaf heeft een hele goede selectie en we moeten zien hoe het volgende jaar gaat, maar het onder andere dankzij ten hag. En dat punt qua tactiek wat bullshit. Dankzij Ten hag kan Ajax zich tegen alle tegenstanders wapenen. Bosz had maar een plan A en Ten hag heeft altijd een noodplan. Over van Gaal diegene een mes in de rug van Johan stak, wil jij die echt terug? Jij snapt het plan Cruijff ook echt niet, zie ik! Ik ben echt blij met Erik!! GO Erik, verleng je contract!

19 april 2019 om 17:39

@juanb

Bosz was ik ook niet altijd fan van, inderdaad geen plan B maar vooral ook liet hij de club snel in de steek. Ten Hag is ook zo weer weg en dan heb je niet alleen op trainers vlak maar ook op technisch vlak (aankoop/opleiding) een gapend gat.

Als je beleid en trainer eerste elftal goed scheidt dan kan van Gaal onder die voorwaarde trainer worden, maar het mag ook een andere trainer zijn met ervaring op het hoogste niveau.

Wat snap ik niet aan plan Cruijff? Er zijn sowieso heel veel varianten maar de focus op de opleiding staat als een paal boven water, waar is die op dit moment?

19 april 2019 om 16:51

Lausho: Wat mij betreft sla je de plank hier toch echt geweldig mis en onderschat je de rol van coach. Dat is namelijk degene die een hecht team moet smeden van al dat talent, degene die ego's moet strelen en tegelijkertijd in toom moet houden. Hij is ook degene die de balans bewaakt, een tactisch plan maakt, een filosofie introduceert en automatismen inslijpt. Kortom: hij is de man die van een ruwe diamant een fonkelende steen maakt die de wereld verblind met prachtig voetbal.

Plan Cruijff geactiveerd worden? Pardon? Dit is plan Cruijff in extremis en in volle glorie! Ten Hag tactisch niet sterk omdat hij Blind niet op de plek zet waar jij hem graag ziet? Gravenbech zijn tijd komt nog wel.
Sorry hoor, maar volgens mij bewijst ten Hag elke keer weer zijn gelijk. Hij staat potdomme in de halve finale CL en maakt een reeele kans op de treble!!

Bij nader inzien vind ik je comment ronduit belachelijk. Hiermee speldt je niet alleen ten Hag een brevet van onvermogen op maar eigenlijk heel Ajax. Dat brevet van onvermogen past jou beter, zo te lezen.

19 april 2019 om 17:35

@nick Danninga

Iedereen zijn mening. Als PSV niet zo was ingezonken en zijn niveau wat constanter had gehouden hadden we het kampioenschap op onze buik kunnen schrijven en dat was echt onacceptabel geweest met deze selectie. Ongeacht de geweldige CL prestaties.

Plan Cruijff is geen sprake meer van, dat gaat over zoveel meer dan het spel van Ajax 1.

1. een trainer (passant) die mee beslist over het technische beleid past daar echt niet in. Heeft een reden, want als hij vertrekt valt Ajax in een gat en is het weer kommer en kwel, mark my words. Brengt geen continuã£â¯teit.

2. Middelmatige aankopen staan talenten in weg, Labyad typisch een aankoop die op voorhand van een trainer komt, dat is 7 miljoen down the drain kunnen we inmiddels wel stellen. Kristensen, Orejuela idem, je ziet links en rechts meer van dit soort spelers binnen komen en ondertussen minder talenten de kans krijgen. Met Lang, de Wit en Ekkelenkamp is dat eerder uitzondering dan regel en opvolgers voor Frenkie en Matthijs maar ook Donny en Kluivert zie ik nauwelijks. Wellicht Noa Lang maar dan moet die ook meer minuten maken.

3. Spelers worden te laat doorgeschoven, Brain Brobbey bv. had allang in Jong Ajax moeten spelen nu loopt Danilo en Traore daar, weer twee aankopen. Gravenberch zijn tijd om in te stromen is nu!

Het is de kunst om door de prestaties heen te kijken, ja die zijn goed maar met optimale omstandigheden en het nodige geluk dat PSV het laat liggen en roofbouw op de toekomst.

Ajax krijgt het nooit voor elkaar een goed team neer te zetten zonder een goede opleiding en die holt wat mij betreft op dit moment achteruit.

In Nederland wordt snel iemand naar beneden gehaald, zeker als hij een beetje eigenzinnig is . Natuurlijk heeft hij fouten gemaakt en ging niet alles perfect. In stappen gedurende een seizoen, dan het ernstige ongeval met Nouri, het smede van het elftal, dat is niet in een dag gebeurd.
En dan al die persoonlijke aanvallen op zijn voorkomen en hoe hij spreekt, tja op de lagere school deden wij dat ook wel eens. En als het maar even tegen zag dan kwamen die negatieve koppen in de krant weer, het ijzer smeden als het heet is . En toen het allemaal goed ging, tja toen wisten de kranten van gekkigheid niet meer wat ze moesten schrijven.
En nu iedereen is om , het is allemaal housanna. We hebben nog niets gewonnen , je moet eens kijken wat er gebeurd als ze nog een misstap begaan, dan komen die hiyena's weer te voorschijn.
Voor mij is het seizoen al geslaagd. Het voetbal is spectaculair, we strijden nog op drie fronten. Financieel is het top, sportief is het niet anders. Ajax is weer Ajax en dat oa door deze man TEN Hag.

Het zou die gasten bij Veronica sieren als ze een diepe buiging zouden maken en hun excuses aan zouden bieden voor wat ze over hem hebben gezegd.

Valt sportief niet meer te halen dan dit jaar. Als het straks minder gaat is Erik het pispaaltje. Ik zou eieren voor mijn geld kiezen en vertrekken als ik hem was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

39 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag snauwt Kwakman af: ‘Dat kan ik jou niet vertellen, jongen’

Hakim Ziyech heeft een kuitblessure overgehouden aan het thuisduel van Ajax met Sparta Rotterdam (2-1). De aanvallende middenvelder viel aan het begin van de tweede helft uit met fysieke klachten, waarna...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 januari
Paris Saint-Germain heeft contact gelegd met de entourage van Neymar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren