Ibrahimovic komt superlatieven tekort: ‘In mijn tijd speelde Ajax ook al zo’

Vrijdag, 19 april 2019 om

Ajax zorgde dinsdagavond wederom voor een stunt in de Champions League door Juventus met 1-2 uit te schakelen. De Amsterdammers maken indruk in Europa, aangezien de ploeg van Erik ten Hag in een eerder stadium titelhouder Real Madrid al elimineerde. Ex-Ajacied Zlatan Ibrahimovic, tegenwoordig actief bij Los Angeles Galaxy, heeft genoten van het spel van Ajax.

“Het is geweldig, die manier van spelen. Toen ik er speelde, speelde Ajax ook al zo. Volgens die filosofie. Daar houd ik van”, zegt Ibrahimovic in een interview met Expressen TV. “Ze spelen attractief en dominant voetbal. Als je dan deze resultaten behaalt, is dat geweldig. Let wel: ze hebben niet alleen van Juventus gewonnen, maar ook van Real Madrid. Fantastisch.”

Ibrahimovic denkt dat heel veel voetbalfans in Europa genieten van het succes van de Eredivisionist. “Normaal gaan de favorieten altijd door. Fans vinden deze onverwachte uitslagen dan ook geweldig. Veel mensen hopen dat Ajax het gaat lukken. Ze gaan nog harder voor Ajax juichen. En ze hebben het eerder gedaan, ze kunnen het herhalen.”

Ajax staat in de halve finales tegen Tottenham Hotspur, dat Manchester City wist uit te schakelen. Het eerste duel in de halve eindstrijd vindt plaats op dinsdag 30 april in Londen. Acht dagen later, op woensdag 8 mei, volgt de return in Amsterdam in de Johan Cruijff ArenA. De andere halve finale gaat tussen Barcelona en Liverpool.


Poll

Verwacht jij dat Ajax de Champions League gaat winnen?


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door bochherief)

Prachtige reactie van een prachtige voetballer die geniet van het prachtige voetbal dat Ajax dit jaar speelt.

Als Zlatan nou even isak een belletje geeft en hem richting Ajax pusht.. zou leuk zijn. Verder leuke reactie en hoe meer aandacht Ajax krijgt hoe beter, ook voor de rest van Nederland.

19 april 2019 om 16:29

Geloof dat Isak Zlatan niet kan luchten of zien en beantwoord vragen over Zlatan niet. Hoorde het een commentator zeggen geloof ik. Lijkt me geen handig belletje dan.

19 april 2019 om 23:08

waarom zou isak zlatan niet luchten?

Als je al de verhalen zo hoort, ga ik zelf ook nog geloven dat Ajax de CL gaat winnen. Het zou natuurlijk grandioos zijn, maar reëel gezien heeft Ajax de minste kans van de 4 overgebleven teams. Alhoewel ze tegen Spurs wel een redelijke kans hebben om door te gaan. Een grotere kans als tegen real en juve in elk geval....

19 april 2019 om 14:51

Waarom een grotere kans? Tottenham speelt dit seizoen ook vaak genoeg erg sterk, ze hebben alleen heel erg pech met blessures dit seizoen. Ajax heeft dan wel weer het geluk dat de 2 van de 3 sterkhouders ontbreekt

19 april 2019 om 14:59

Dan nog is de kans groter om van de Spurs te winnen dan van Juventus, niet?

19 april 2019 om 16:13

Dan juventus zeer zeker maar madrid is het hele jaar al wisselvallig, was ik er vergeten bij te zetten.

19 april 2019 om 14:58

@dr.duck

ik zeg niet dat makkelijk word maar ik heb toch het idee dat Ajax gewoon de Spurs gaat uitschakelen. City gaat er onverwacht uit en de Spurs missen Kane en Son in de eerste wedstrijd. het zit nu even niet tegen

de finale winnen mochten ze die halen lijkt me wel een extreem moeilijke opgave. Liverpool en Barca hebben echt belachelijk veel kwaliteit en gaan in tegenstelling tot Juventus uit van eigen kracht en aanvallend voetbal. die zijn denk ik toch nog van een iets hoger niveau momenteel

19 april 2019 om 23:10

denk echt 50/50 tegen spurs, wat positief is. en de finale, tja barca is niet meer het barca van weleer en liverpool verliest alleen maar finales onder klopp

19 april 2019 om 14:59

Ik geloof alvast dat Ajax het ongelooflijke gaat presteren en niet alleen de finale haalt maar hem ook gaat winnen.

Veel mensen zien het als een sprookje, maar als ik Ajax zie spelen dan denk ik: zo ziet succes eruit. Tegen Tottenham zullen ze nog beter zijn en in de finale op hun best.

Verklaar me gerust voor gek trouwens, kan ik prima mee leven

19 april 2019 om 14:59

Ik geef Ajax gewoon een goede kans. Bij Real Madrid en Juventus was ik pessimistischer. Nu eerst uit spelen tegen een elftal zonder Kane en Son en daarna in een kolkende Johan Cruijff Arena... Ik zie kansen.

19 april 2019 om 15:22

klopt, normaal gesproken is Ajax kansloos tegen deze ploegen, maar ook tegen Real en Juventus. Dus laten we het maar zo houden, als de resultaten dan vergelijkbaar zijnvind ik het goed

19 april 2019 om 15:49

En net dan moeten ze nog extra opletten voor de Spurs, dat ze niet denken dat het makkelijker zal zijn. Als Ajax dezelfde energie en gedrevenheid kan tonen als tegen Juve en Real ben ik er wel gerust in dat het weer kan gebeuren. Maar een halve finale is 50/50 en de Spurs zullen er ook wel staan natuurlijk.

19 april 2019 om 16:17

Ik denk niet dat Ajax lichtzinnig over TH denkt nadat die City hebben uitgeschakeld. Elke wedstrijd, vanaf de kwalificatie, zie ik dezelfde focus en hetzelfde vertrouwen bij het team van ten Hag. Ajax speelt helemaal hun eigen spel en ik geloof niet dat ik ze ook maar een moment in paniek heb zien raken of gek zien doen. Iets wat de afgelopen decennia wel elke keer gebeurde als het er om ging.

Deze ploeg is zo verschrikkelijk onverstoorbaar en zo vol plezier en zelfvertrouwen, dat is echt ongekend. Als je ziet hoe ze achteraf relatief makkelijk overeind bleven en vervolgens over Real en Juventus heen walsten, dat is niet normaal.
Daarom geloof ik ook dat Tottenham aan de zegekar gebonden wordt en dat ook Liverpool of Barca te kloppen is.

Al is een finale natuurlijk een wedstrijd op zich, een collectieve offday maak je dan niet meer goed. Maar reken maar dat deze drie ploegen liever een andere tegenstander hebben. Tegen dit soort voetbal is namelijk bijna niets opgewassen

Wat als toevallig Zlatan afgelopen seizoen weer naar Ajax was gegaan en dit werd neer gezet 😄😄 Dan kwamen mensen superlatieven tekort!!

19 april 2019 om 14:58

Nu niet dan? Ajax wordt door alle grote namen in het voetbal de hemel in geprezen.

19 april 2019 om 15:03

Ik denk dat het met alle respect voor Zlatan heel goed is dat hij niet gekomen is. Dit Ajax is een team, niet een Zlatanshow.

19 april 2019 om 16:05

Bedoelde als dit zou gebeuren met Zlatan erbij. Dan zouden er superlatieven tekort voor hem zijn, vanuit het buitenland! Hij heeft een ego van hier tot Tokio en als dit er dus nog bovenop zou komen....

19 april 2019 om 23:11

met zlatan heb je 2 garanties: dat je de landstitel wint en de cl niet

Voor Ajax was misschien City zelfs de betere uitdaging. Ze hebben het al bewezen tegen ''sterkere'' ploegen als Bayern, Real en nu ook Juventus, dus een volgende stap was mooi geweest tegen City. Ergens denk ik dat Spurs namelijk onderschat zal worden, omdat men nu opeens Ajax als de favoriet ziet. Ik hoop dat ze goed resultaat boeken in de eerste wedstrijd, zodat de return wat minder van ze eist. Dan komt de grootste uitdaging in de finale, namelijk een van de beste ploegen van Europa, Liverpool of Barcelona. Die twee schat ik momenteel als de beste van Europa op basis van consistentie over heel seizoen. City hoort daar ook bij, maar die gingen nipt onderuit tegen de underdogs Spurs.

Voor mij is droomfinale Ajax - Barcelona. Worst case scenario zou Spurs - Liverpool zijn haha.

Mwa, ik vind dit team beter spelen dan in Zlatan zijn tijd. Tempo en niveau ligt veel hoger, het Ajax wat in 2003 de kwartfinale haalde was meer een stuntploeg dan dit Ajax. Op dit moment speelt Ajax gewoon met absoluut totaalvoetbal, tempowisselingen, driehoekjes en prachtige aanvallen de aboslute top weg. Met andere woorden: Ajax is de absolute top.

Wat Ajax in 2003 bereikte was erg goed hoor, begrijp me niet verkeerd en ze vlogen er ook nog eens vrij onterecht uit, maar dit Ajax is overtuigender. Alleen al de weg naar deze halve finale is heroischer dan in 2003, waar nog twee poulefases waren.

Ajax begon dit CL seizoen met drie voorrondes, om in de poulefase subtopper Benfica en topper Bayern de les te lezen. Daarna tikt het met eigen spel recordwinnaar Real Madrid uit dat de afgelopen jaren domineerde in de CL en Juve dat bij de gedoodverfde favorieten behoorde met Ronaldo in de gelederen.

Dit Ajax zie ik als een combi van de bravoure en voetballend vermogen van Ajax '95 (ineens zijn ze er weer, in de midden jaren '90 waren er ook al enorme financiele verschillen) en de absolute dominantie van de jaren '70 waarin de dirigent Cruijff (nu Frenkie) de wereld totaal nieuw voetbal liet zien, namelijk totaalvoetbal. Helaas kunnen we er nu minder lang van genieten, omdat het team deels uiteen gaat na dit seizoen.

Dit Ajax is echt heel goed. Al vliegen ze er uit tegen de Spurs, wat volgens mij de hele wereld haast niet hoopt, dan nog heb je het hierover over 10, 20, misschien wel 30 jaar.

19 april 2019 om 16:28

He-le-maal mee eens! Ik zie het spel van Ajax dan ook als het reeds door vele 'kenners' (lees: beroepsouwehoerders) doodverklaarde Hollandse School, maar dan versie 2.0. Tegen dit soort voetbal is gewoon niets opgewassen, wat je ook probeert, hoeveel je ook investeert.

Man, wat is het jammer dat Cruijff dit niet meer mee heeft mogen maken. Dit is zijn filosofie ten voeten uit. Het mooiste wat ik tot nu toe heb gelezen over dit elftal was de omschrijving 'kleinkinderen van Cruijff'. En zo is het. Treffender kon de typering niet zijn.

19 april 2019 om 17:49

In het huidige Ajax zitten inderdaad nog wel de kleinkinderen van Cruijff, de Ligt is een schoolvoorbeeld van iemand die de Cruijff opleiding heeft doorlopen.

Probleem is alleen dat de nieuwe de Ligt niet klaar staat ook geen Frenkie, ik zou zeggen als je de Cruijff methode echt waardeert, ga hem dan nu ook weer gebruiken en kijk meer naar de opleiding, minder naar middelmatige aankopen en haal de trainer uit het technische hart.

Nu is het elftal optimaal, maar hoe zorgen we ervoor dat we talenten als de Ligt en Frenkie blijven produceren? Dan moet je toch echt kansen geven, Frenkie de Jong brak pas echt door onder Marcel Keizer. De Ligt onder Bosz toen stond er nog een ander technische beleid achter.

19 april 2019 om 20:35

Het hele elftal mag je betitelen als 'cruijff's kleinkinderen', wat mij betreft. Waarom? Omdat het hele team meedoet in het spelletje, iedereen speelt in de geest van Cruijff. Daarvoor hoef je niet uit de jeugdopleiding van Ajax te komen, al is het wel makkelijker als het in je voetbal-DNA zit natuurlijk.

Natuurlijk moet je veel investeren in de jeugdopleiding. Punt is alleen dat je talenten als de Ligt en de Jong niet kunt opleiden. Talenten van die orde komen eens in de zoveel tijd voorbij. Dus moet je het doen met talenten die daar nog onder zitten. Waarvan maar een heel klein gedeelte ook tot het niveau komt dat je eigenlijk wilt voor het eerste elftal. Dus een topteam opleiden is welhaast onmogelijk. Het zal altijd een kwestie blijven van talenten aanvullen met aankopen, geheel in de geest van Cruijff.

Ik ben het met je eens dat je van de middelmaat af moet als je structureel mee wil doen. Daarbij doemen twee problemen op: geld en het ontbreken van garanties. Ajax kan zich nu wat meer permitteren maar de afgelopen jaren konden ze maar beperkt geld besteden. Waardoor het risico op miskopen behoorlijk groot is. Je moet het doen met onbekende talenten of spelers die elders op een zijspoor zaten. Maar wie je ook koopt, hoeveel geld ze ook kosten, de speler moet aarden en in het systeem passen.

Daarom heb ik er geen probleem mee dat ten Hag deel uitmaakt van het technische hart. Hij moet immers met die jongens werken, hij weet hoe de dynamiek is en wwie of wat hij nodig heeft om die dynamiek te versterken en tot een uitgebalanceerd team te komen. Waar je voor moet waken zijn de Mourinho's van deze wereld die, als passant, met je geld smijten omdat ze graag die en die speler willen. Om ze vervolgens totaal verkeerd te gebruiken en te laten verpieteren.

Bedenk ook dat Ajax er een paar jaar geleden niet zo florissant voorstond. Organisatorisch, sportief en financieel een zooitje. Na de fluwelen revolutie en de nasleep ervan is er, mede dankzij een paar toevalstreffers als Milik en Sanchez, een fundament gelegd en is Ajax begonnen aan de wederopbouw zeg maar. Dat vertaalde zich in die korte tijd al naar een EL-finale en nu dit jaar naar halve finale CL. Volgend jaar zal het anders zijn, al ga ik er niet vanuit dat, in tegenstelling tot andere jaren, Ajax weer helemaal van nul af moet opbouwen.

Maar groei heeft tijd nodig, het duurt even voor een boom een storm of flinke snoeibeurt kan doorstaan.

19 april 2019 om 17:53

Ik weet niet of ik zo ver zou durven gaan om te zeggen dat ze Bayern en Benfica de les hebben gelezen. Maar verder heb je met reactie grotendeels gelijk. Dit team is zodanig gegroeid en weet zo dominant pressie te zetten en teams af te bluffen, dat kan ik me niet herinneren uit 2003.
Ik vind het juist zo bijzonder hoe de groei tot stand kwam. Tegen Benfica lag het nog erg dicht bij elkaar die twee wedstrijden, tegen Bayern ook wat knap was al is dat wel een vreemd Bayern dit jaar. Al met al keurig overwinterd en een dip gehad in de competie en dan toch een net weer wat opgeleefd Real zo kunnen straffen vlak na een mindere fase die je zelf meemaakt. Om daarna in staat te zijn om dik verdiend Juventus van de sokken te lopen. Steeds net dat tandje bijschakelen in niveau. Het zal wel moeten blijven gebeuren om ook Spurs af te houden om van Barca (of Liverpool) maar niet te spreken.

Ik besef nog steeds amper dat we in de halve finale staan en we als supporter teksten kunnen plaatsen over wie we eventueel in de finale willen treffen.... Ongelofelijk hoe bijzonder seizoen dit is. Krijg overal al kippenvel als ik denk dat er gewoon een mogelijkheid is om de cup met grote oren naar Amsterdam te halen...

Sorry hoor, normaal hoeft hij niks van Ajax te hebben en doet hij ook weinig voor de club, dus blijf nu ook lekker weg.

Tottenham werd 2e in de poule van psv, heeft het barca ook moeilijk gemaakt. Onderschatting is de grootste vijand.....

19 april 2019 om 16:35

Ja en PSV hield ze 1x op een gelijkspel en verloor daar nipt in de laatste minuut. Geen enkele graadmeter dus.

Ibrahimovic vergat Ajax nog te noemen toen hij alle clubs opnoemde die tot de 8e finale waren doorgedrongen. Niet erg hoor, maar dan mag hij wel een toontje lager zingen nu ze zo ver komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 24 juni
Dani Alves wil na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain graag terugkeren bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren