Solskjaer kritisch na afgang United: ‘Sommigen hebben een reality check nodig’

Vrijdag, 19 april 2019 om

Manchester United gaat momenteel door een mindere fase. De Engelse grootmacht verloor vijf zijn laatste zeven wedstrijden in alle competities, waaronder beide duels in de kwartfinales van de Champions League met Barcelona. Volgens manager Ole Gunnar Solskjaer is het zaak dat sommige van zijn spelers bij zichzelf te rade gaan.

Afgelopen dinsdag viel door een 3-0 nederlaag op bezoek bij Barcelona in de Champions League het doek voor United, dat de heenwedstrijd met de Catalanen al met 0-1 had verloren. In de laatste zeven duels bleken behalve Barcelona ook Wolverhampton Wanderers (tweemaal) en Arsenal een maatje te groot voor de ploeg van Solskjaer, die sinds medio december de scepter zwaait op Old Trafford. "De afgelopen maanden heb ik de jongens beter leren kennen. De meesten hebben me geïmponeerd met hun mentaliteit, maar sommige spelers hebben een reality check nodig", is de Noor vrijdag kritisch in de Engelse media.

"Bij deze club is er geen ruimte om jezelf te verstoppen, of het nu op de training is of tijdens een wedstrijd: iedereen kan zien welk niveau je hebt. Dit is de cultuur die we hier met onze fantastische staf proberen te creëren", vervolgt Solskjaer. "Spelers moeten verantwoordelijkheid nemen, maar uiteindelijk bepalen de prestaties op het veld hun positie. We hebben er in Barcelona over gesproken: als je in een groot stadium speelt, moet je verantwoordelijkheid nemen en goede keuzes maken."

Solskjaer sprak deze week naar eigen zeggen individueel met zijn spelers. Onder anderen Anthony Martial moest het ontgelden, nadat hij afgelopen dinsdag tegen Barcelona teleurstelde. "Hij is inderdaad een van de jongens waarmee ik gesproken heb. Hij is een enorm talent en heeft onlangs een nieuw contract ondertekend. Hij weet dat we in hem geloven, dus hij moet hard blijven werken. Maar ik denk dat iedereen die voor Manchester United speelt moet blijven presteren om zijn plekje in de selectie en het team te behouden. Anthony is daar geen uitzondering op."Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door almogaver)

En zo is het ook gewoon. Tot nu toe is de schuld steeds bij de manager gelegd (Moyes, LvG, Mourinho), maar het is tijd dat de spelers hun verantwoordelijkheid nemen. Solskjaer moet meedogenloos zijn en het komende jaar het kaf van het koren scheiden

19 april 2019 om 13:46

Ik vind het te makkelijk. Tactisch heeft Solskjaer gefaald tegen Barcelona door naïef aan te vallen. Daar wordt niks meer over gezegd en ineens gaat het over de spelers. Ik vind het maar een zwakke reactie, ondanks dat hij waarschijnlijk gelijk heeft. Neem je spelers in bescherming in een lastige periode.

19 april 2019 om 13:49

Door naïef aan te vallen? Je realiseert je wel dat we thuis hadden verloren en we dus moesten scoren? Bovendien is het niet de tactiek die ons de kop heeft gekost maar individuele fouten. Verder valt hij geen enkele speler hier aan. Hij noemt geen namen. Neemt Martial juist in bescherming.

19 april 2019 om 13:54

Tja ook dat is makkelijk. Tegen psg speelden ze tactisch, behaalden een resultaat, en werden door iedereen afgebrand. Niemand gaf Ole credits, het was allemaal geluk. Nu probeert hij aan te vallen zonder resultaat en is het natuurlijk zijn schuld.

19 april 2019 om 14:07

@arjenism3: ja, aanvallen vanaf de eerste minuut was naief. Individuele verdedigende fouten werk je sneller in de hand wanneer de ruimtes groot worden gemaakt. United had veel logischer en beter de ruimtes klein kunnen maken. Hoe langer het 0-0 blijft, hoe voorzichtiger Barcelona gaat spelen. Een goal kun je altijd nog forceren via een dood spel moment of een uitbraak, daar heb je 90 minuten de tijd voor.

19 april 2019 om 16:49

Ole kan er niets aan doen dat Rashford megakans na megakans mist. Bovendien verloren ze door individuele fouten van verdedigers. Bij Chelsea en United zijn laatste tijden alleen de managers aangepakt, het wordt tijd dat ze naar hun spelersmateriaal gaan kijken.

@ijsmuts

De goals waren een fout van Young die denkt dat hij vlak voor goal even een Cruijf turn kan doen en daarna 2x na laat om de bal fatsoenlijk weg te kunnen schieten. En de andere was de bal gaat door de Gea heen. Dan is de toon al gezet, kan je net zo verdedigend spelen als je wilt maar die goals krijg je sowieso om het oor.

20 april 2019 om 00:03

Je kan gewoon niet aanvallen zonder verdediging, denk dat je we ballen die ze niet blind naar voren knalden op een hand kunt tellen. Werden op elke positie overklast en laten we eerlijk zijn: welke speler van united zou je in het huidige barca zetten? Tja

20 april 2019 om 11:03

De beste manier om Barã§a te bestrijden is door aan te vallen. Dat naã¯ef noemen, getuigt van een tekort aan inzicht.
Met de rug tegen de muur, zijn we op ons zwakst.

En dat staat los van het gegeven dat Man Utd moest scoren.

Ondanks het positivisme van Solksjaer staan ze nog steeds zesde en gaat er geen prijs komen dit seizoen.. Ik vraag me echt af of United de juiste keuze gemaakt hebben, de droomkandidaat voor de manager’s positie staat namelijk wél in de halve finale van de Champions League, hij heeft zelfs de noisy neighbours uitgeschakeld. Doorgaan met Mourinho was voor de fans en spelers geen optie meer, oke duidelijk. Maar Solksjaer is na een positieve start toch niet de tacticus gebleken die United nog nodig gaat hebben.. Ik vraag me af hoe lang hij mag blijven zitten als hij volgend jaar Europa League moet spelen en in november al afhaakt voor de titel..

19 april 2019 om 13:40

Solksjear is voor vast aangesteld en de ploeg begint weer in het verval te geraken.
Met zijn tijdelijke aanstelling gebeurde er iets positiefs in de selectie, het solksjaer effect. Echter is dat al weer weggeëbd. Zoals je al zegt, tactisch is het geen genie.

Ben persoonlijk benieuwd hoelang hij t vol mag houden van het bestuur.
Persoonlijk ben ik geen fan van Solksjaer, hij lijkt alleen zijn spelers goed te kunnen raken en/of motiveren, maar een echt uitgedokterd plan lijkt hij niet te hebben.

19 april 2019 om 13:40

Je had verwacht dat united met dit materiaal barca ff twee wedstrijden onder controle ging houden? Of dat ze met gemak zomaar ff die 3e of 4e plaats zouden pakken door alles te winnen? De verdediging is gwn bagger en ook op het middenveld staat er maar 1 topper: Pogba, de rest is middelmaat. Er moet van de zomer simpelweg flink worden geinvesteerd en een hoop spelers moeten worden verkocht. Je moet toch zeker wel 2 extra aanvallers halen, 3 middenvelders, 2 centrale verdedigers en een rechtsback halen wil je volgend jaar echt mee kunnen doen om alle prijzen. En dan moet je geen middelmaat inkopen, maar echte toppers of toptalenten. United heeft het geld en het is nog steeds 1 van de grootste clubs ter wereld dus het moet kunnen.

19 april 2019 om 13:48

Je kan er de reacties op terug lezen op deze site. Toen Solksjaer in het begin zoveel won was “de selectie toch niet zo slecht als Mourinho deed voorkomen, maar waren de spelers verkeerd gebruikt”.. De selectie is bagger, maar dat is hij al sinds het eerste seizoen van Van Gaal. Ik verwacht ook niet dat daar aankomende zomer verandering in gaat komen, want Jones en Smalling hebben net gewoon verlengd!!! Nog belangrijker is dat Edje Woodward nog steeds niet ontslagen is.. United gaat ook volgend jaar met Chelsea uitmaken wie er op plek 6 komt als het de zaken niet snel en indringend veranderen voor beide clubs.

19 april 2019 om 14:18

@yoericfc: ik sta nog steeds achter die woorden. Mourinho heeft lang de tijd gehad de selectie en spelers naar zn hand te zetten, maar het ging van kwaad tot erger. Met regelmaat las ik inderdaad reacties als: 'logisch, met dit spelersmateriaal'. Maar 1,5 punt per wedstrijd in de premier league was volledig onder het niveau van de kwaliteiten van de spelersgroep.
Solskjaer behaalt tot nu toe 2,4... wat bovengemiddeld is voor dit team en op termijn natuurlijk gaat dalen. Dat United nog steeds 6e staat (en dus niet hoger) kun je dus volledig op het conto van Mourinho schrijven en niet wijten aan het feit dat Solskjaer niet meer haalt uit dit team.

19 april 2019 om 14:34

En ik blijf bij mijn woorden van toen: met deze selectie valt geen eer te behalen, en het is een klein wonder te noemen dat United vorig seizoen tweede geworden is! Spelers zoals Lingard hebben een leuke opleving gehad maar zakken nu weer wekelijks door de ondergrens. Pogba is de enige die consequent goed blijft spelen, want ook De Gea zie ik steeds meer slippertjes maken! Het is ook niet voor niets dat de tabliods wekelijks spreken van een aankomende monsterzomer voor United als het gaat om transfers. Zij zien ook wat wij zien.

19 april 2019 om 21:00

Ik moet altijd lachen om de wanhoop van diie figuren die met 'argumenten' komen om te benadrukken dat Mourinho het zo slecht deed.
Die 1,5 punt per wedstrijd, is dat toevallig alleen van dit seizoen toen het slecht ging en het in je straatje past?

En dat dan ook nog eens vergelijken met Solskjaer, dier nog geen halfjaar zit en tactisch werd aangesteld toen het schema er goed uitzag?

Past ook in je straatje dat United het hoogste asntal punten sinds Fetguson haalde ondrt Moutinho? Dat zoals het er naar uit ziet United weer doodleuk cl zal missen net als voor zn komst?

Weet je toevallig ook dat Mourinho meer punten per match heeft gepakt dan de huidige manager van de koploper?

20 april 2019 om 08:11

Monique....weet je ook wat Utd onder Mourinho de slechtste reeks uit haar geschiedenis heeft gehad? Of past dat ook niet in een straatje?

19 april 2019 om 13:46

Enigste reden dat United 6de staat is omdat Chelsea een wedstrijd meer gespeeld heeft.

19 april 2019 om 13:49

Ja? United gaat die inhaalwedstrijd wel even winnen? Daar zou ik niet zo zeker van zijn als ik jou was..

19 april 2019 om 13:57

@Yoeri Ze staan wel 6e in een heel andere situatie. Dat ze nog kans hebben op top 4 vind ik een klein wonder. Voor de rest moeten mensen niet gelijk teveel verwachten, zeker met die verdediging.

19 april 2019 om 18:31

Niet echt, de rest heeft gewoon enorm geprutst ook. Heeft het zeker goed gedaan hoor.

19 april 2019 om 16:00

Maar denk je ook dat Solksjaer de teugels compleet in handen heeft?

Ik denk dat ze maandag in een vergaderruimte zitten met Fergie en Phelan en een tactiek bepalen. Phelan is het tactisch brein en zit niet voor niets naast hem op het bankie

19 april 2019 om 16:07

Ik denk dat Solksjaer zonder Phelan net zo slecht af zou zijn als hij was toen hij manager was bij Cardiff!

20 april 2019 om 08:14

Dit is onze man voor nu. Het draait nu minder maar op de lange termijn is er vertrouwen. Zeker met Phelan ernaast. Ze gaan nu toewerken naar volgend seizoen. Hopen 4e plaats nog binnen hengelen en blik vooruit. Tactisch is Ole echt niet slecht alleen pakt het wel slecht uit laatste weken. Vergeet niet dat hij met een selectie vam anderen werkt. Straks paar aanpassingen en doorgaan. We zullen het zien.

United gaat nog spijt krijgen van de aanstelling van Solskjaer. Prima motiverende coach, maar het lijkt nu al wat uitgewerkt. Het spel van United is bij tijd en wijlen niet aan te zien en tactische verbeteringen blijven nog achterwege. Nu wordt de schuld ook nog eens afgeschoven op de spelers. Lekker afgeven op Martial bijvoorbeeld. Meneer heeft een vast contract en het feest is begonnen. Heb er een hard hoofd in voor United.

19 april 2019 om 21:16

Wel makkelijk scoren dit met grote uitspraken. Solskjaer probeert in eerste instantie een mentaliteits verandering te weeg te brengen en daarnaast probeert hij het aanvallende spel er in te brengen. Hoe hij dat precies wil en wat we er van terug zien vind ik nog niet duidelijk. Ik heb het bij Moyes, Louis en José gezegd, laten we vooral hem beoordelen na een seizoen en daarna verder evalueren. Hij is een jonge coach die moet leren en de tijd te geven

@arsenallz, ik begrijp je punt maar kom op man, het moet ook een x klaar zijn met "de coach heeft tactisch gefaald" dit en dat, er zijn inmiddels allemaal topcoaches op de bank geweest na Ferguson, en altijd was het de coach.
Solsjkaer was de eerste 2 maanden een euforie en iedereen hemelde hem op, nu laat hij het met Zijn Spelers de afgelopen maand niet echt meer zien en het is gelijk weer de coach die tactisch niet goed is of wat dan ook.
Nogmaals; ik zeg niet dat wat je zegt per see vals of ongelijk is, maar een x even naar de spelers kijken kan geen kwaad.

Ik heb zeker wel vraagtekens bij OGS maar 2x verliezen van barca is toch gewoon een reëel verloop. Een van de moeilijkste ploegen om tegen te spelen. Tuurlijk moeten er dingen veranderen binnen united op de neuzen dezelfde kant op te krijgen maar als je kijkt waar ze stonden op de ranglijst en hoe ze er nu voor staan dan is dat een mooie vooruitgang.

19 april 2019 om 15:57

Ze stonden 6e en staan nu nog steeds 6e.

19 april 2019 om 16:02

Goedkoop scoren. Dat zegt niet zoveel.

OGS gaat overigens dezelfde problemen ondervinden als LvG, Mourinho en Moyes.
Club zonder visie of beleid momenteel, heeft de trainer blijkbaar geen invloed op. Spelers en trainers worden lukraak aangesteld.

19 april 2019 om 16:14

Nee hoor, want het voetbal de laatste potjes is ook hetzelfde als voordat OGS aangesteld werd. Het was een mentale opleving en toen zijn er goede resultaten geboekt, maar nu moet er doorgepakt worden en dat lijkt niet te lukken. Komende wedstrijden zijn ook niet bepaald de potjes om aan het vertrouwen te werken.

19 april 2019 om 16:21

Dat hangt natuurlijk maar net van het resultaat af.

19 april 2019 om 16:41

Hierboven staat dat Mourinho 1,5 punt behaalde en Solksjaer 2,4 dus ik vind jouw 6 om 6 een onjuist beeld. Want dan is er duz duidelijk tegen van vooruitgang.

20 april 2019 om 08:14

xG was volgens mij niet zo heel veel hoger, maar nu vielen de goals wel itt onder Mourinho toen ze niet vielen.

20 april 2019 om 10:50

Ja maar of met 10+ punten verschil met nummer 4 of 3 punten met de nummer 3 met nog 5 wedstrijden. Is wel degelijk een verschil

Degene die Solskjaer op basis van een paar leuke resultaten heeft aangesteld heeft ook een reality check nodig. Solskjaer speelt ook zeer armetierig voetbal met domme tactieken en gaat je ook geen steek verder helpen. Toch stel je hem aan en meteen verliest ie 5x in 7 wedstrijden.

19 april 2019 om 21:19

Van Barca en Wolves verliezen is geen schande. Arsenal ook niet. De manier waarop misschien wel. Het probleem ligt wel bij de club idd maar beoordeel Solskjaer niet op een half jaar met een team dat hij geerft heeft

20 april 2019 om 01:05

Begrijp ook niet waarom ze niet gewoon hebben gewacht tot het einde van het seizoen en dan beslissen of je met hem wilt verder gaan of niet. Mocht hij nu het seizoen degelijk afmaken kan je je afvragen of ze hem nog steeds het contract hadden aangeboden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal7022
8.Everton548
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
David de GeaDoelman380
P. PogbaMiddenvelder3513
M. RashfordAanvaller3310
R. LukakuAanvaller3212
V. LindelöfVerdediger301
A. YoungVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

60 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 juni
Keylor Navas is niet gewild. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren