Sjaak Swart: ‘We moeten die Superboeren nu maar een pakkie geven’

Vrijdag, 19 april 2019 om

Ajax verspeelde drie jaar geleden in Doetinchem de landstitel aan PSV en mocht zich ook sindsdien niet meer landskampioen van Nederland noemen. Nu de KNVB de 33e speeldag naar 15 mei heeft verplaatst vanwege de Europese verplichtingen van Ajax, is de kans groot dat het uitduel met De Graafschap wederom een kampioenswedstrijd is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Ajax bij De Graafschap gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door desteek77)

Het zit Sjaakie nog erg diep zo te zien, zielige man blijf ik het vinden.

19 april 2019 om 06:47

Hij reageert toch best sportief? Geen zielige man maar de eindbaas der eindbazen

19 april 2019 om 06:56

Jij mag "pakkie geven" sportief vinden. Ik vind het daarintegen vrij gefrustreerd overkomen. Leuk dat hij er vervolgens een hoop positieve woorden voor De Graafschap achteraan plakt, maar dat is mosterd na de maaltijd. Zelfde als ik iemand volledig de grond in boor en er vervolgens achteraan vermeld; "maar hij is verder wel een goede vent". Echt ontzettend makkelijk.

19 april 2019 om 09:02

Sjakie Swart is, zoals hij zelf ook al weet en aangeeft, een emotioneel, impulsieve man. Enig in zijn soort in beide betekenissen.

En Ajax is zijn cluppie, sterker nog: zijn passie, zijn levensgenoot, zijn familie, zijn alles. Als de liefde van je leven of je familie iets vervelends overkomt, dan reageert men wel eens te emotioneel en zegt men dingen, waarvan men later denkt: dat had ik niet moeten doen.

En dat overkwam Sjaak in 2016 ook, nadat Ajax de titel verspeelde in Doetinchem, een zeperd van jewelste, die vriend noch vijand zag aankomen en al helemaal al Swart niet. Die man zat even een periode in een achtbaan van emoties.

Hij was destijds boos, teleurgesteld en vooral overdonderd door het onverwachte weggeven van de schaal aan PSV en richtte zijn giftige pijlen even op De Graafschap om zijn emoties om het verlies een plekkie te geven en van zich af te praten. Een rouwproces welhaast.

Iedereen die Sjakie een beetje kent en wil snappen, neemt zijn betogen vol in de emotie niet 100% te serieus en weet dat hij reageert als een iets te fanatieke supporter, zoals we er hier op VZ duizenden kennen.

Verschil is, dat Sjakie een publiek figuur is met een uitgesproken mening, oer-Amsterdammer met de hart op zijn tong en een felgekleurde Ajax-bril op, een markante karakter, een fanatiek voetbaldier pur sang. En bovendien één van de beste rechtsbuitens die Nederland ooit gekend heeft.

Zulke mensen moet je koesteren i.p.v. belachelijk maken. Mister Ajax is recentelijk 80 jaar geworden, voelt zich nog 20, voetbalt zelf nog en staat nog volop in het leven tussen het jonge grut. Een beetje respect en begrip voor zijn emoties mag best wel.

Swart een zielige man noemen is treurig en respectloos en zegt meer over de mensen die hem zo noemen, dan over Swart zelf. Roepen dat Sjakie respect had moeten kunnen opbrengen voor De Graafschap, terwijl dat zelf niet voor emotionele uitingen van de man op respectabele leeftijd te kunnen opbrengen, is hypocrisie te top.

Het is inderdaad een hele goeie, sociale kerel, een tikkeltje over emotioneel vaak, maar een mooie persoonlijkheid waar veel mensen zijn veters nog niet van mogen vastknopen.

Bovendien biedt hij in het interview op zijn eigen wijze zijn excuses aan aan de Achterhoekse club. Dat is alleen maar mooi en waardevol. Beter laat, dan nooit. En duidelijk gemeend ook.

Sjakie, ik hoop dat je nog lang Ajacied zal zijn, je nog jaren op De Toekomst langs de kant bij Ajax- jeugdwedstrijden te mogen zien staan en hoop je zolang mogelijk op je kicksen te zien ballen in Lucky Ajax.

Je bent zo jong als je je voelt Dat geldt in overtreffende trap voor jou en je bent daarmee een voorbeeld voor velen.

19 april 2019 om 09:07

Haha. Sinds wanneer staat iemand 'een pakkie geven' gelijk aan iemand volledig de grond in boren? Je zoekt nu een betekenis achter de woorden van Swart die er niet is.

Het kan zijn dat je doelt op de woorden van Swart van drie jaar geleden, maar dat is ondertussen dus alweer een tijdje terug. Swart zegt zelf ook al dat hij een emotioneel mens is en deze dus niet onder controle had na een zuur verlies van Ajax. Ik ben het er persoonlijk niet mee eens met wat hij toen allemaal zei, maar we zijn weer een paar jaar verder en moeten niet te veel zoeken achter die uitspraken.

19 april 2019 om 06:50

Goh, wat sla jij de plank mis zeg. Hij geeft juist aan dat hij de Graafschap een leuke club vindt, maar dat hij de degradatie uitspraak uit emotie deed destijds. In tegenstelling tot jou nam hij ook de moeite om e e.a. te beargumenteren. Lezen is ook een vak

19 april 2019 om 06:54

Ik heb het artikel wel degelijk gelezen. Het gaat mij om de bewoording met "pakkie geven".. Daar druipt de frustratie nog steeds flink van af.

19 april 2019 om 08:23

@5sterren als je zelf ooit gevoetbald hebt en samen met een vriendengroep (of je team in een groepsapp) wel eens over tegenstanders sprak heb je zelf (of iemand anders in de app) ook wel eens " dat team gaan wij nu echt een pakkie geven" gezegd. Daar is niks gefrustreerd aan.

19 april 2019 om 08:26

Ik kom uit Brabant maar "een pakkie geven" is toch gewoon Amsterdams dialect? Helemaal niks mis mee. Natuurlijk kan je het net zo negatief opvatten als je wil. Niet iedereen praat hetzelfde.

19 april 2019 om 08:54

hij zal nog steeds wel gefrustreerd zijn. Op zich snap ik de frustratie ook wel, het is alleen jammer dat hij nooit zijn ongenoegen over de spelers of trainer uitgesproken heeft. Want dat Ajax daar de titel verspeelde had meer de waardeloze wissel van de Boer te maken en het belabberde spel van Ajax (zoals Schone altijd over anderen zegt: "door de druk laten ze wel punten liggen"

19 april 2019 om 09:40

Gast... benader pakkie geven even vanuit het Amsterdamse context. Wordt hier veel vaker gezegd maar heeft niets met frustratie te maken, ook niet denigrerend, gewoon Amsterdams.

19 april 2019 om 10:01

@5 sterren, het lijkt of er vooral nog wat frustratie bij jou zit. Swart is een emotionele man, die praat als een fan. Het fijne is dat hij dit zelf ook weet, en niet pretendeert een analist te zijn. Dezelfde Sjaak Swart zong het clublied van Feyenoord mee, en herhaalde dat desgevraagd nog een keer in een live tv programma. Neem je dat mee in je mening over hem, of laat je dat soort dingen van sjaak voor het gemak buiten beschouwing..?Buitenspelval zet het hierboven heel genuanceerd uiteen. Sta je ervoor open je mening bij te stellen, of is het in beton gegoten?

19 april 2019 om 08:40

Ach, zijn uitspraken worden er altijd btje vergroot. Als die niet in emotie reageert is het gewoon een keurige man die met veel respect over andere clubs praat.

Ik vind de Kerkhofjes, van Hanegem en Swart heerlijke personen in het voetbal. Die moet je erbij hebben, anders wordt het zo saai.

19 april 2019 om 08:51

@5sterren en wat zegt dit over jou? Mensen worden ouder, komen uit een andere tijd etc. Ik vind het hem ook niet sieren, maar zielig is het zeker niet.

19 april 2019 om 09:00

Ach, je hoeft iemand die 3 van de 4 Europa Cup I's voor je heeft gewonnen niet zielig te vinden hoor. Die hoef je alleen maar zijn hele leven lang te eren.

19 april 2019 om 09:26

Geweldig juist, hij is al in de 80 maar nog steeds fanatiek dat vind ik prachtig.

19 april 2019 om 12:54

@5sterren

misschien wel maar ik vind hem meestal wel vermakelijk. Ajax zit zo diep in zijn DNA dat hij helemaal niet meer objectief naar dingen kan kijken

Stel je toch eens voor dat wéér het tegenovergestelde gebeurd.... Sjaakie.

19 april 2019 om 08:20

Dan mag de graafschap degraderen.

19 april 2019 om 08:22

Alweer

19 april 2019 om 08:37

Al weer ja 😁

19 april 2019 om 15:20

Dan is ie de Sjaak .

Van Hanegem, Swart, de Van de Kerkhofjes. Koester ze zo lang het nog kan. Clubiconen uit een ander tijdperk die de ziel van de club met zich mee dragen.

19 april 2019 om 08:25

Mooie woorden Falcao!

19 april 2019 om 08:28

Van Hanegem is ook 1 van de beste Nederlandse voetballers ooit geweest, respect!

19 april 2019 om 09:04

Man, Van Hanegem was zoooo ontzettend goed. Zijn feeling met Cruijff, die er nog steeds is als hij over JC spreekt, blijft ook zo bijzonder.

19 april 2019 om 09:03

Dit klopt helemaal. Ik krijg tranen in mijn ogen als ik denk aan hoe Ajax die aanvallen opzette tegen Juve, Real en Bayern met het idee dat Cruijff dat niet in levende lijve meer heeft mogen aanschouwen. Wat zou hij dit fantastisch hebben gevonden zeg. Hopelijk is er meer tussen hemel en aarde.

Haha die Sjaak. Wat kan ik toch van die man genieten. Elke week kijk ik weer uit naar zijn interview op Youtube: Alle ballen op Sjaak.
Hij reageert echt als een oudere man, vol in emotie en zegt dan maar wat ie denkt. Ik hou daar wel van.

19 april 2019 om 13:15

"hij reageert echt als een oudere man"

Heel misschien komt dat omdat hij ook gewoon een oude vent is??
Is maar een gokje hoor

19 april 2019 om 13:54

Je snapt toch wel wat ik bedoel? Die oudere mensen roepen altijd maar wat ze denken zonder er goed bij na te denken.

Maar goed gegokt.

Ik vind wel dat de Graafschap moet uitwijken naar Enchede. Daar hebben ze een groter uitvak. Je hebt nu de kans dat er heel veel mensen naar Doetinchem komen. Ook zonder kaarten.

19 april 2019 om 10:04

Die komen er hier niet in... de graafschap en Twente hebben namelijk niks met elkaar te maken... alleen denkt men in de rest van Nederland dat Twente hetzelfde is als de Achterhoek..

19 april 2019 om 11:04

Snap je zijn cynisme niet okidoki78? Het is een reactie bedoelt met een kwinkslag naar Twente toe

Twente en vak-P verzochten Ajax om hun kampioenswedstrijd tegen Jong Ajax in de JC Arena te laten spelen, omdat men duizenden supporters wilden kunnen stallen voor ‘n Twents feestje in Amsterdam. Zo niet, dan zou vak-P toch wel zonder entreebewijs naar Ajax komen.

JohannesG oppert nu cynisch om hetzelfde aan De Graafschap te verzoeken om de mogelijke kampioenswedstrijd van Ajax op Twents grondgebied te mogen afwerken. Er zijn namelijk ook duizenden Ajacieden, die dat zouden willen meemaken om er een privéfeestje van te maken. Ook zonder kaarten. Is cynisme. Snappie?

Het heeft dus niks te maken, dat mensen uit de rest van Nederland niet zouden weten dat de Achterhoek en Twente twee verschillende regio’s zijn. Ok al weten veel westerlingen dat inderdaad niet.

Je moest dat sowieso... Als je nu nog kampioen wil worden moet je alles winnen.

Sjaak bedoelt het sympathiek.. Diep van binnen knijpt ie hem want op de vijverberg kan de graafschap van iedereen winnen of ook zomaar met 3-7 of zoiets verliezen van Ajax... Helemaal als het voor de Graafschap ook nog om lijfsbehoud gaat en Ajax moe is van al die wedstrijden... Wellicht als Ajax al kampioen is sturen ze een B-team

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren