Frenkie de Jong geeft toe: ‘Ik heb over dat scenario nagedacht’

Donderdag, 18 april 2019 om

Ajax verraste dinsdagavond door Juventus in eigen stadion met 1-2 te verslaan, waarmee de halve finale van de Champions League bereikt werd. Indien de Amsterdammers ten koste van Tottenham Hotspur de eindstrijd bereiken, zou Barcelona daarin weleens de tegenstander kunnen zijn. Dat zou vooral voor Frenkie de Jong een pikant affiche zijn, aangezien de middenvelder vanaf volgend seizoen voor de Catalanen speelt.

“Ik heb over dat scenario nagedacht”, geeft De Jong toe in gesprek met FourFourTwo. Barcelona neemt het in de andere halve finale van de Champions League op tegen Liverpool. “Dat zou heel speciaal zijn, maar tegelijkertijd maakt het mij niet uit tegen wie we spelen. Zolang ik nog speler van Ajax ben, wil ik dat Ajax wint. Ik zou er ook geen problemen mee hebben om Barcelona uit het toernooi te knikkeren, zoals we met Real Madrid hebben gedaan.”

Voor De Jong is de omgeving van Barcelona niet onbekend, aangezien hij vroeger geregeld op vakantie ging aan de Spaanse kust. “Die vakanties waren geweldig. Er lagen drie voetbalvelden op de camping en in de avond werden daar voetbaltoernooien georganiseerd. Ik weet nog dat we een keer een stadiontour deden in het Camp Nou, dat was ongelofelijk. Als je beneden staat en dan opkijkt tegen die steile tribunes: wow.”

“We zijn tijdens de zomervakantie ook ooit eens naar een oefenwedstrijd van Barcelona geweest. Ik weet nog dat Ronaldinho meedeed en dat ik het geweldig vond om hem live te zien spelen”, herinnert De Jong zich. Ajax neemt het op 30 april in de halve finale van de Champions League eerst in Londen op tegen Tottenham Hotspur, waarna een week later de return in Amsterdam op het programma staat. Barcelona begint daarentegen eerst thuis aan het tweeluik met Liverpool.


Poll

Bereikt Ajax de finale van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door status_qo1)

hoop dat dit gevoel van "gemakzucht" echt in deze spelers blijft vast zitten , lijkt wel alsof ze tottenham niet al te serieus nemen samen met een deel van de fanbase . en eerlijk gezegd verantwoord het vertoonde spel tegen madrid en juventus dit ergens wel . maar city en dortmund uitschakelen is ook niet Easy natuurlijk . hopen op zelfoverschatting van deze fantastische en jeugdige ajaxcieden .

18 april 2019 om 18:28

Zou kunnen natuurlijk dat ze er licht over denken maar dat is iig niet uit dit artikel af te leiden. Lijkt me gewoon normaal dat als je bij de laatste 4 zit en je toekomstige werkgever ook dat je nadenkt over hoe een ontmoeting zou zijn.

18 april 2019 om 18:30

Gemakzucht?
Het is 2 dagen na de wedstrijd en vooral de fans inclusief mijzelf zijn erg blij en denken voor het eerst dit jaar wel dat Ajax misschien wel favoriet is, zeker zonder Kane en Son die eerste pot, maar ik denk niet dat de spelers Tottenham onderschatten, dat doe je niet in de halve finale van de CL.
Hij krijgt ook de vraag over Barca in een finale, nergens zegt hij dat dat even gebeurt, maar ja ik ook denk dat Ajax de finale gaat halen.

18 april 2019 om 20:23

Mensen lezen wat ze graag willen horen en laten die een eigen leven leiden. Laten eerst maar zien wat we tegen Groningen doen en dan pas zien we wel. Net als iedere andere Ajax supporter Hoop ik ook op een finale tegen Barcelona.

18 april 2019 om 20:58

Inderdaad. Knikker Barça er maar uit. Betekent namelijk dat Ajax de finale wint 😉

18 april 2019 om 18:30

Ik denk zelf dat er eerder overschatting is door een deel van de supporters maar dat er bij de spelers absoluut geen sprake van is. Althans, hoop ik haha. Worden ontzettend bijzondere wedstrijden!

18 april 2019 om 18:33

Ajax treft de slechtste Real in tijden en komt tegen een club als Juventus in hun spel. Ik verwacht dat Spurs, net als Ajax het spel gaat maken. Dit gaat voor Ajax de moeilijkste wedstrijd worden in de CL. Spurs gaat niet achteruit lopen, maar juist komen. Ik denk dat het een vergelijkbaar wedstrijd gaat worden als city tegen Spurs, maar dat Spurs iets meer goals gaat maken. Het wordt wel een mooie wedstrijd.

18 april 2019 om 21:01

Tegen Juve komt Ajax normaal nooit in hun spel, dus dat is achteraf gepraat. Ajax had 9 wedstrijden achter elkaar niet gewonnen van Juve. Normaal gesproken ligt het Engelse voetbal Ajax beter. Maar: er spelen 4 oud Ajacieden die Spurs als een stap omhoog zagen/zien. En er zouden nog steeds veel Ajacieden graag naar Spurs gaan. Dus Spurs hoort beter te zijn.

18 april 2019 om 22:05

Spurs speelt zonder Kane en de eerste wedstrijd ook zonder Son. Die houthakker voorin, die gister per ongeluk een bal op z’n heup kreeg, is prima te neutraliseren. Alli, Eriksen en Moura zijn niet van een hoger niveau dan de aanvallers van Bayern, Real(?) en Juve.
Ze mogen dus best komen, wij kunnen ook prima reactievoetbal spelen als het nodig is.

Ik vind het echt een 50-50, wil Spurs niet onderschatten, maar we moeten de vorm van Ajax in de CL ook niet onderschatten. Geweldig weerzien met Toby, Jan, Chris en Davinson.

18 april 2019 om 22:43

Je verzint nu gewoon maar wat, tegen juve en Italiaanse clubs in t algemeen komt Ajax nooit in hun spel. Bayern hebben ze trouwens ook geweldig tegen gespeeld eveneens Benfica oftwel 4 totaal verschillende topploegen met totaal verschillen spelopvattingen.

18 april 2019 om 18:36

In vergelijking met Real Madrid en Juventus is Tottenham natuurlijk een niveau lager. In de eerste wedstrijd spelen ze daarnaast zonder twee van hun beste spelers en we spelen het laatste duel thuis. Er zijn dus logische argumenten om positiever tegen deze confrontaties aan te kijken. Daarnaast liggen Engelse clubs ons vaak wel. Dat gezegd hebbende, Tottenham is ook echt erg goed. Ook weer een heel ander spel dan de vorige clubs. Het gaat weer een geweldige ronde worden. Persoonlijk vind ik het door al fantastisch om Eriksen, Vertonghen, Alderweireld en Sanchez weer in de Johan Cruijff Arena te mogen ontvangen. Op dit podium en in de eindfase van de Champions League weer zulke spelers ontvangen in een kolkende JC Arena zal er hopelijk aan bijdragen dat ze in de toekomst terugkeren, het zijn toch schitterende herinneringen voor zulke spelers.

19 april 2019 om 10:30

in vergelijking met city en dortmund is ajax ook een pak minder maar hier staan beide teams toch . dus mss is die perceptie van jullie kant voorbarig

19 april 2019 om 11:13

Wat hoop ik zo erg dat Ajax jou Spurs helemaal kapotmaakt en dan wil ik jou wel zien wat dan je excuus is, of ben jij zo eentje die zoals MedalofHonour gelijk nooit meer actief is op vz

18 april 2019 om 18:36

Tottenham Hotspur werd in Manchester bij vlagen gewoon weggespeeld en veel details vielen in het voordeel van Tottenham uit i.p.v. Man City, zoals die goal van Llorente wat deels tegen de arm aan kwam. Hier hadden sommige scheidsrechters het doelpunt afgekeurd. En dan ook nog het buitenspel moment van Aguero op het laatst. Aguero hoefde maar een ministapje naar voren te zetten, of Alderweireld naar achteren, en de 5-3 was een geldige goal. Dan zwijgen over Laporte dat een off-day had, wat normaal gesproken nooit het geval is. Spurs kwam vond ik erg goed weg in Manchester met al deze kleinigheidjes wat de kant van Spurs opviel. Ik snap best dat de Ajaxcieden blij zijn dat ze niet tegen City hoefde, omdat zij gewoon meer kwaliteit hebben, maar de Ajaxcieden moeten idd ook niet doorslaan en denken dat ze met 1 been in finale zitten, wamt dan gaat het fout. Spurs is denk ik beter dan Real Madrid en Juventus.

18 april 2019 om 18:39

Niemand gaat Spurs onderschatten natuurlijk, we hebben het hier over de halve finales..

18 april 2019 om 19:19

Wat een zuur bericht zeg. Hopelijk heb jij je niet verslikt in je glas azijn. Ik lees een hoop frustratie van iemand die City ( waarschijnlijk pas sinds Guardiola) support.
Het doelpunt van Llorente is door twee scheidsrechters beoordeeld ( ook de VAR namelijk) en beide beoordeelden het als geen doelpunt. Knap dat jij dat dan wel hebt beoordeeld.
Dan het buitenspelmoment van Aguero. Het is terecht buitenspel. Zo kan je ook oordelen als de grote teen van Lloris iets groter was, dan had hij de 2-1 tegengehouden met zijn voet.
Ook de arrogantie om te zeggen dat Ajacieden liever niet tegen City willen spelen, omdat City meer kwaliteit heeft. Want op basis van kwaliteit win je een wedstrijd? Nee, dat bewijzen Spurs en Ajax onder andere.

Komende transferperiode zal City - wederom - weer met geld gaan smijten om te denken dat ze Champions League kunnen ko...uh winnen. =)

18 april 2019 om 19:46

Mason38, de beslissingen van de scheidsrechter waren terecht, maar bij manchester city zat wel veel tegen: gemiste penalty, blunders/fouten keeper bij 1-0 van Son en de 1-1 in de terugwedstrijd. De lullige goal tegen van llorente. En dan die drie centimeter buitenspel van Aguero, wat ook toeval is. En een hoop gemiste kansen van city.

18 april 2019 om 20:38

@mason38:

"komende transferperiode zal City - wederom - weer met geld gaan smijten om te denken dat ze Champions League kunnen ko...uh winnen. =)".

Dat is echt onzin. Man City zal ongetwijfeld wat uitgeven komende zomer, maar dat is puur omdat Fernandinho al op leeftijd is en 34 jaar wordt en Man City geen 2e linksback heeft, terwijl Mendy erg blessure gevoelig is. Man City zal dus een CVM en een linksback kopen. Meer niet. Als vervanger voor Kompany/otamendi staat Eric Garcia klaar en als vervanger van David Silva staat Phil Foden klaar. Twee jeugdspelers dus. Man City zal echt geen kanonnen met geld uitgeven hoor. Ze hebben niet veel nodig na eerdere renovatie om 30 plussers te vervangen.

18 april 2019 om 21:10

@mason38 Zermatt support City niet sinds Guardiola, Zermatt support City sinds 3 weken geleden.

18 april 2019 om 21:28

@alphazero Haha, ja, op die manier kan ik het ook. Op die goal van Llorente na, noem je alleen maar dingen op waar City zelf invloed op had, dingen die ze (bewust of onbewust) gewoon verkeerd hebben gedaan. Hoezo zit het ze dan tegen? Aguero had die penalty beter in kunnen schieten, Ederson had beter kunnen opletten, Aguero had beter moeten anticiperen op zijn buitenspelpositie en City had beter met hun kansen om moeten gaan. Doe je al die dingen niet, dan verlies je een wedstrijd. Zo werkt voetbal. Iets zit pas tegen wanneer het fout gaat door iets waar je zelf geen invloed op hebt, zoals foute beslissingen v/d scheids. Het zat City niet tegen, ze waren gewoon niet goed genoeg. Zo simpel is het. Volgens jouw logica kun je over elk team dat een wedstrijd verliest zeggen dat het ze tegen zat.

18 april 2019 om 21:46

Zo had die voor Juve ook op de stip kunnen gaan niet te vergeten.

18 april 2019 om 18:56

Spurs zijn nog steeds favoriet. Net zulke grote teams uitgeschakeld, meer budget, grotere league en kopen onze beste spelers.

18 april 2019 om 18:56

Volgens mij zegt Frenkie nergens dat ze Tottenham onderschatten. De journalist geeft aan dat Barcelona een mogelijke tegenstander is en dat dat pikant kan zijn. Frenkie geeft aan zolang hij Ajax speelt alles geeft voor Ajax ook tegen Barca. Volgens mij wordt Tottenham niet onderschat dat zou goed stom zijn namelijk.

18 april 2019 om 19:04

Reken jezelf nog niet rijk. Er is echt totaal geen sprake van onderschatting of gemakzucht. Dat wordt gewoon een titanenstrijd tot het gaatje. Halve finale Champions League, niemand die daar te makkelijk over denkt. Als je hebt over een eventuele kans dan is dat er natuurlijk wel. Je hoeft niet bang te zijn voor Tottenham en het wordt hopelijk een geweldige wedstrijd.

18 april 2019 om 19:07

Ben je echt voor Spurs deze halve finale? Ik ben al mijn hele leven enorme Arsenal fan en ik kom er zelfs weleens maar als zij een Nederlands team loten, ben ik voor hun. Dit is voor Nederland toch veel mooier dan jouw ene cluppie dat uit een ander land komt? Tenzij je Engels bent en alles, dan snap ik het.

19 april 2019 om 10:34

@jome vraag je aan mij of ik voor spurs ben? 1 ben half nigeriaan en 2 half belg die in engeland gewoond heeft ... weet niet wat ik aan ajax heb maar ja sta voor spurs . al heel men leen en heb veel mooe herinneringen aan spurs . en zelf al speelt anderlecht tegen spurs zou ik nog steeds voor hun staan. jou reactie is IMO belachelijk .

18 april 2019 om 19:15

Dit is gewoon een 'stel je voor' of 'wat als' reactie van de Jong en ik denk ook van andere spelers. Is normaal. Wij zouden na zo'n wedstrijd precies hetzelfde momentje hebben. Heeft niets met gemakzucht te maken.

19 april 2019 om 09:21

Kan zomaar dat die gekke spurs er na 11 minuten weer 2 inschieten, en ik ben bang dat Ajax geen City is die dat ff terug doet.

Natuurlijk zou dat niet uitmaken, hij is speler van Ajax en als hij met Ajax de CL kan winnen maakt het niet uit wie je moet uitschakelen om dat doel te bereiken.

18 april 2019 om 18:44

Ik irriteer me gigantisch aan deze geforceerde interviews van Frenkie de Jong om over te komen als een sympathieke en volwassen iemand. Hij doet dit puur om zichzelf een plekje te geven in de media en zich daarmee populair te maken bij publieke opinie. De nepheid straalt er van Frenkie de Jong af. Dit doet me erg denken aan Dirk Kuyt die ook steeds op een geforceerde manier "leuk" over wilt komen in media, om op die manier de kritiek te bestrijden.

18 april 2019 om 18:47

Gaat het goed Zermatt? Met het verkeerde been uit bed gestapt na de uitschakeling van gister? Wat je allemaal zegt slaat nergens op. Ook al is het je simpele mening, die je uiteraard mag geven. Vind hem in niks overkomen als gespeeld leuk. Maar goed, meningen verschillen he.

18 april 2019 om 19:04

Drink eens een kopje thee, is toch lekkerder dan een fles azijn. De Jong komt bij mij op geen enkele manier over als een arrogante of ''gemaakte'' jongen. Kijk ook maar eens hoe hij buiten het veld is (social media, zijn verschijningen in filmpjes en andere interviews).

18 april 2019 om 19:07

Iemand betichten van geforceerd interviews, nep zijn, populair willen overkomen en dan fan van city en Pep zijn. Mooier kan het niet worden. De grootste neppert is die Pep die zelfs Philip Sandler haast nog de gouden bal aanpraat en zeggen dat de premier league belangrijker is dan de champions league. Maar dat is mijn mening.

18 april 2019 om 19:19

Deze mening van je slaat nergens op. Ik vind hem juist altijd simpele interviews geven. Ik kan vaak begrijpen wat je wil uitleggen, maar nu ff niet.

18 april 2019 om 19:25

Sorry, er zijn spelers die geforceerd doen in hun interviews maar Frenkie de Jong absoluut niet. Misschien even bij je eigen club te rade gaan, dan hoef ik maar bij de trainer langs te gaan.

18 april 2019 om 19:26

Kijk anders de samenvattingen van gisteren even terug. Dan ziet het leven er een stuk prettiger uit. Frenkie geforceerd haha, je ziet aan alles dat die jongen zichzelf is, wat een afgunst zeg.

18 april 2019 om 20:56

Mijn god zeg. Wat is er met jou aan de hand. Erg slecht geslapen zeker? Dit zijn standaard interviews die een bep. antwoord vereisen. Wat wil je dan dat ie zegt??

18 april 2019 om 22:19

@zermatt_person
hoe kom jij soms op je redeneringen. Soms denk ik dat je een troll bent en dan onderbouw je dingen opeens.
Frenkie geforceerd en nep? Hoe neem jij jezelf serieus in deze opmerking echt je hebt nul mensen kennis als dit nep is.

Mooi verhaal inderdaad en ook zeker een droom, maar Frenkie gaat Rakitic kapot spelen in de finale en de rest was history.

2-0 winst tegen Barca, goals door De Jong en De Ligt. Kom je tenminste volgend seizoen niet daar in een plagerige kleedkamer terecht.

18 april 2019 om 18:37

Ik denk dat De Jong zich sowieso wel bewezen heeft en De Ligt ook.

Ik snap zulke vragen nooit. De journalist weet het antwoord al dacht die nou echt dat Frenkie zou zeggen: ‘Als we tegen Barcelona spelen ga ik minder me best doen want speel volgend jaar voor die club’.

Als dat mocht gebeuren dat we Barca treffen in de finale en we winnen de cup. Poe dan denk ik wel dat die 2 (ik ga ervan uit dat de Ligt naar Barca gaat) met behoorlijk veel respect binnen wandelen. Zo wat zijn he! Ow zo dichtbij, maar ow zo ver weg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

173 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 12 1 1 0
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 14 november
Het Inter Miami van David Beckham wil zijn bestaan in de MLS volgend seizoen nog altijd beginnen met een absolute sterspeler. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren