‘Woedende Diego Costa slaat training over na interne maatregelen’

Donderdag, 18 april 2019 om

Diego Costa heeft donderdag geweigerd deel te nemen aan de training, zo weet AS te melden. Aanleiding voor het feit dat de dertigjarige spits de oefensessie bewust liet schieten, is dat Atlético Madrid heeft aangekondigd maatregelen te treffen na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Barcelona. Wegens een vermeende scheldkanonnade jegens scheidsrechter Jesús Gil Manzano werd Costa voor acht wedstrijden geschorst.

Die megaschorsing bleef ook na een hoger beroep van Atlético en Costa staan, waardoor het seizoen van de spits er reeds opzit. Manzano schreef in zijn wedstrijdverslag dat Costa zijn moeder beledigde. "Hij schreeuwde ME CAGO EN TU PUTA MADRE!!, ¡¡ME CAGO EN TU PUTA MADRE!! naar me", zo luidde de verklaring van de arbiter. Vrij vertaald: ik schijt op je hoerenmoeder.

De spits claimde zelf dat hij la puta madre que me pario riep. De vertaling van eerste drie woorden is algemeen bekend. De laatste drie woorden betekenen ‘die mij heeft gebaard’, als scheldwoord richting zichzelf na het verliezen van de bal aan Jordi Alba. Nu zou middels videobeelden bewezen zijn dat de lezing van Manzano klopt, waardoor Atlético heeft bewezen om Costa ook zelf te straffen. Dat besluit is bij de 24-voudig Spaans international volledig in het verkeerde keelgat geschoten.

Uit woede over de interne maatregelen sloeg Costa de training van donderdag over, zonder dat hij een blessure had. Het is de vraag hoe lang het huwelijk tussen de spits en Atlético nu nog stand zal houden. Los Colchoneros telden een jaar geleden 66 miljoen euro neer voor Costa, die zijn waarde nog niet bepaald bewees. Dit seizoen was hij in 21 officiële wedstrijden goed voor 5 doelpunten en 3 assists. AS suggereert dat er weleens een transfer naar China in de maak zou kunnen zijn.


Poll

Snap jij het besluit van Atlético Madrid?


Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door almogaver)

Misschien ligt het aan mij, maar ik vind 8 wedstrijden voor schelden wel een beetje veel.

Voor de rest wel logisch en goed dat Atletico ook maatregelen neemt tegen dit gedrag.

18 april 2019 om 15:37

@acmilan2019

Het was 4 wedstrijden voor schelden en 4 voor fysiek contact met de scheidsrechter.

18 april 2019 om 15:41

Ah oke, dat wist ik niet! In het artikel staat daar niks over. Dan vind ik het wel logisch.

18 april 2019 om 15:38

Dat was de Spaanse bond met je eens. Daarom gaven ze hem er 4 voor schelden en nog eens 4 voor het aanraken van de scheids.

18 april 2019 om 16:00

In Spanje ligt dat net even anders. Schelden is echt niet geaccepteerd zoals in Nederland wel.

18 april 2019 om 23:50

Kneiterharde lulkoek, dit. Het is minstens evenveel geaccepteerd. Sterker nog, ze doen daar ook aanzienlijk minder moeite over zaken als racisme.

3 wedstrijden was wel genoeg geweest puur omdat hij Costa heet krijgt hij 8 wedstrijden, triest...

18 april 2019 om 15:38

@aqua1

Hij kreeg 'maar' 4 wedstrijden voor het schelden, en 4 wedstrijden voor fysiek contact met de scheidsrechter.

18 april 2019 om 15:56

En al was het puur omdat het diego costa is, dan is dat prima toch. Iemand die herhaaldelijk de fout in gaat hoor je ook harder te straffen.

18 april 2019 om 17:30

“ puur omdat hij Costa heet krijgt hij 8 wedstrijden”. Zal ik je eens leuk vertellen hoevaak deze kwal is ontsnapt aan een rode kaart, die gozer is al in het verleden zo ongelofelijk vaak bespaart dus stop maar met die onzin en daarnaast heeft Costa dit al vaker gedaan en tel daarbij ook nog is op het fysieke contact met de scheidsrechter en 8 wedstrijden is terecht.

de grootste dwaas op de voetbalvelden op dit moment . heel goed dat ze maatregelen treffen

Me cago en su puta madre is wel echt de ergst mogelijke belediging die ik Kan bedenken in de Spaanse taal. Wat een idioot Costa, als je dat tegen een agent zegt krijg je rake klappen

18 april 2019 om 15:45

"me cago en su puta madre is wel echt de ergst mogelijke belediging die ik Kan bedenken in de Spaanse taal."

Een collega van me die Spaanse ouders heeft zei dat hij het eigenlijk wel mee vond vallen. Volgens hem riep zijn vader het thuis vrijwel dagelijks en is het ongeveer hetzelfde als wanneer wij g*dverdomme roepen. Maar goed, zoiets kan natuurlijk per streek of per familie verschillen.

18 april 2019 om 15:54

Dat ligt dan echt aan die familie, schelden door iemand zijn moeder uit te schelden staat hier (in Spanje) te boek als heel erg, ben zelf alleen bekend in Andalusië en nu Vall de pop dus kan niet voorr de rest van Spanje spreken

Ik las even te snel en dacht dat er “woedende Diego Costa slaat trainer...”. Zou wat zijn Costa en Simeone die met elkaar op de vuist gaan🤣

Costa moet weer bezig gaan met voetballen en de randzaken wat laten varen. In de eerste periode bij Atletico en in het begin bij Chelsea was hij zo verschrikkelijk goed. Tegenwoordig is hij vooral bezig met de tegenstander en haalt hiermee vooral zichzelf uit de wedstrijd. Als hij in vorm is en geen gekke dingen doet is hij een van de beste spitsten ter wereld.

Miss een beetje offtopic: Maar het lijkt een goed idee om alvast een lijntje naar Inter en Icardi uit te gooien. Costa vind ik echt een goede spits om Icardi op te volgen en andersom idem dito. Beide spelers zitten blijkbaar niet goed bij hun club op dit moment en wie weet kunnen ze er een mooie realduil+20 miljoen (van Atlético) van maken. Win-win situatie als je het mij vraagt.

Edit: miss is rond 40/50 miljoen bijbetalen wat realistischer 😉

Goed gehandeld van Atletico. Ik ben ook klaar met Costa en mag van mij lekker naar China. Hij zorgt voor veel problemen en zet er maar weinig prestaties voor tegenover. Heb liever ene spits als Jovic, die zit richt op het spel ipv de tegenstander.

18 april 2019 om 16:41

Hadden meerdere spelers maar het gif van Costa dan zouden prestatie beter zijn.... dit Atletico vind ik lang niet meer agressief als in 2014 vind ze nou timide...

18 april 2019 om 17:52

Dat is waar, maar misschien moet Simeone inzien dat Atletico nu veel meer technische spelers heeft dan toen die tijd. Spelers als Saul, Koke en Lemar zijn gemaakt voor mooi, technisch spel. Echt Spaans spel dus. Houthakkers als Godin en Juanfran zijn dan ook 'uit de mode' aan het raken. Ik hoop dat we een nieuwe trainer aanstellen, die kan werken met technisch begaafde spelers. Pochetinno zou wel echt een droom zijn! Kan werken met talenten en kan bouwen. Bij Atletico krijg je ook veel meer tijd dan bij bijv. Man United, Real Madrid of in die genre. Lijkt me dus de ideale combinatie!

Ook wel een keer terecht dat deze speler een flinke schorsing krijgt. Een van de meest walgelijke spelers die op de Europese velden heeft rondgelopen. Een gluiperd die altijd smerige trucs uithaalt.

Desondanks is 8 wedstrijden voor een paar woorden die elke wedstrijden waarschijnlijk gezegd worden wel wat extreem.

Niet verrassend dat hij zich niet professioneel kan opstellen jegens Atletico. Hij heeft gewoon een fout gemaakt en ik snap de maatregelen van Atleti wel. Zal wel uitlopen op een vertrekt naar China.

18 april 2019 om 17:27

Het is 4 voor het schelden en 4 voor het fysieke contact met de scheidsrechter. Ik meen te herinneren dat Piqué ook een schorsing kreeg van 4 wedstrijden in 2015.

18 april 2019 om 17:33

Dan lijkt het me een prima beslissing.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Actuele wedstrijden

128 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 24 juni
Paris Saint-Germain heeft 75 miljoen euro over voor Sergej Milinkovic-Savic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren