Wormuth roept fans tot de orde: ‘Als ze niet willen stoppen: ga dan weg’

Donderdag, 18 april 2019 om

Heracles Almelo neemt het vrijdagavond in eigen stadion op tegen sc Heerenveen. Aan de zijde van de Almeloërs zal Jesper Drost geen basisplaats hebben, zo vertelt trainer Frank Wormuth daags voor de wedstrijd. Toch neemt de Duitse oefenmeester van Heracles het op voor de 26-jarige middenvelder, die door enkele fans geregeld wordt uitgefloten.

“Dat is absoluut niet fair. Jesper werkt hard, maakt vele kilometers, is een slimme speler en is belangrijk voor het heden en de toekomst van Heracles Almelo. Ik vind dat supporters elkaar moeten aanspreken. Het was een klein groepje, maar de mensen daaromheen moeten er iets van zeggen. Dat gefluit brengt een slecht gevoel, niet alleen bij de speler maar bij het hele team. En waarom? Vanwege twee ongelukkige rode kaarten? Jesper werkt keihard en heeft dit absoluut niet verdiend”, zegt Wormuth op de website van Heracles Almelo.

Drost speelde dit seizoen tot dusver 22 wedstrijden in dienst van Heracles, waarin hij goed was voor 2 doelpunten. “Als ze niet willen stoppen: ga dan weg, dat is niet des Heracles, je hebt het recht niet”, zo voegt de trainer van Heracles volgens TC Tubantia toe. “Je maakt het team er niet beter van, je helpt er niemand mee. En draai het eens om: hoe zou je jezelf voelen als het je overkomt?”

Heracles Almelo is momenteel de nummer zes van de Eredivisie, een plaats die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. “We werken het hele jaar voor deze fase. We hebben dertig wedstrijden achter de rug en de laatste vier kunnen ons succes brengen of niet. De komende weken wordt het beslist, nu kunnen de verhalen geschreven worden. We bivakkeren het gehele jaar al tussen de plaatsen vijf en negen, we hebben het in eigen hand om een succesverhaal te schrijven.”


Poll

Haalt Heracles Almelo de play-offs om Europees voetbal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door fazter10)

Drost, liet bij Groningen al zien geen inzet te hebben, nu weer blijkbaar.

18 april 2019 om 14:36

Inzet is het probleem niet, die toont hij wel. Veel fans morren omdat hij 2x een domme rode kaart pakt en daarmee het team benadeeld. Het is geen reden om te gaan fluiten, maar dat soort mensen heb je er ook bij zitten helaas. Verder ben ik vooralsnog redelijk tevreden met hem, toont inzet en werkt hard maar is nog niet helemaal de 'oude' Drost.

Hoho, ik ben het er mee eens hoor maar het recht heeft men uiteraard gewoon wel.

Voor mensen, die voor jullie salaris zorgen, bepalen dat ze geen recht hebben om te fluiten. Dat is natuurlijk niet waar meneer Warmuth. Ze hebben alle recht. Of het zin heeft, de speler motiveert o.i.d. valt te betwisten.

18 april 2019 om 16:01

Wat een onzin verhalen, wie geeft je het recht om andere mensen uit te fluiten.. dus jullie beweren dat ik mensen zonder werk mag uitfluiten omdat ik mee betaal aan hun uitkering

18 april 2019 om 16:04

Van mij mag je dat doen.

18 april 2019 om 16:27

Bij een gebrek aan inzet mag een betalend supporter inderdaad best zijn ongenoegen laten merken. Het valt inderdaad wel te betwijfelen of dit motiverend werkt, maar begrijpelijk is het in sommige gevallen van fluitconcerten zeker.

18 april 2019 om 16:27

Bij een gebrek aan inzet mag een betalend supporter inderdaad best zijn ongenoegen laten merken. Het valt inderdaad wel te betwijfelen of dit motiverend werkt, maar begrijpelijk is het in sommige gevallen van fluitconcerten zeker.

Bam! Dat is een statement maken! Ook als spelers moet je op zo'n omdraaien en laten zien dat je hem steunt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Mauro JúniorMiddenvelder196
A. MerkelMiddenvelder192
J. BlaswichKeeper190
C. DessersAanvaller1912
O. KiomourtzoglouMiddenvelder182
D. dos SantosAanvaller170
S. van der WaterAanvaller165
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

14 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
Barcelona gaat zich versterken met de talentvolle Braziliaanse rechtsback Yan Couto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren