Speler Tottenham zocht kleedkamer op na de 5-3: ‘Ik was in alle staten’

Donderdag, 18 april 2019 om

Tottenham Hotspur leek woensdag bij het duel met Manchester City uitgeschakeld in de Champions League nadat Raheem Sterling in blessuretijd de 5-3 maakte voor de thuisploeg. De treffer van de aanvaller werd echter afgekeurd wegens buitenspel, tot vreugde van Moussa Sissoko. De middenvelder van Tottenham vertelt dat hij al in de kleedkamer was toen hij het nieuws hoorde.

“Ik zat op de bank toen ik zag dat Sterling de 5-3 maakte. Ik was in alle staten. Ik was zo teleurgesteld dat ik meteen naar de kleedkamer ging. Ik was daar alleen, niemand hield mij gezelschap. Er was ook geen televisie. In mijn hoofd waren we uitgeschakeld”, zegt de Fransman, geciteerd door L'Équipe. Sissoko kreeg pas later door dat Tottenham alsnog naar de halve finales ging.

“Op een gegeven moment kwam er een staflid binnen en die besprong mij. Het is ongelooflijk, we hebben het geflikt! Ik zei: 'Hoe hebben we dat dan gedaan?' Toen vertelde hij mij dat het doelpunt was afgekeurd. Dus ik deed snel weer mijn shirt aan, vergat mijn blessure en rende naar buiten om het met de rest te vieren. Ik wilde dit feestje niet missen. Het was echt een shock voor mij”, aldus Sissoko.

Benjamin Mendy, linksback van Manchester City, steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. “Verschrikkelijk”, wordt de Fransman geciteerd door RMC Sport. “Het is historisch voor Tottenham, niet voor ons. Dit is zwaar. Het gebeurt vaker dat we in de kwartfinales eruit liggen. Wat we missen? Het juiste recept. Dat hebben we nog niet gevonden.”


Poll

Wie verwacht jij dat de volgende ronde van de Champions League gaat halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door status_qo1)

hahaha prachtig!!! Had eerst ook niet in de gaten dat het buitenspel wel, maar wel mooi om dit zo te lezen .
Sowieso gekkenhuis gister tijdens de wedstrijd

18 april 2019 om 13:06

Niemand had het in de gaten, spelers van Tottenham protesteerden ook helemaal niet na de treffer, ze stonden met de handen in het haar vol ongeloof teleurgesteld te zijn. Wat een ontknoping was dat zeg..

18 april 2019 om 13:07

Die ontknoping was denk ik voor fans van beide kanten echt kranzinnig, ik vind het heel goed dat de VAR er is maar ook bij Ajax dinsdagavond merkte ik dat het zó lang duurt terwijl sommige goals toch gewoon vrij duidelijk goals of geen goals waren.

18 april 2019 om 14:22

Nou stel je voor er was geen VAR.. dan was City waarschijnlijk onterecht door gegaan. Liever duidelijkheid en wat langer wachten zodat de juiste door gaat.

Haha, dit zijn leuke verhalen. Ik dacht het zelf ook al dat Spurs eruit waren en vond het super sneu voor de Spurs, maar zeker ook voor Erikssen. Maar toen kwam de VAR. Een paar centimeter. Echt gemazzeld

Doet me een beetje denken aan het verhaal van een Japanse militair, die in 1974 op een Filipijns eiland in de jungle werd ontdekt. Deze soldaat had zich daar 30 jaar lang verscholen gehouden, nadat hij het bevel had gekregen zich niet over te geven. Hij was er niet van op de hoogte, dat de Tweede Wereldoorlog al drie decennia voorbij was en Japan zich verloren had gegeven. Iets extremer uiteraard, dat wel, maar wel net zo’n mooie anekdote. 😊

18 april 2019 om 13:09

Haha serieus, is dat echt gebeurd? Wat een verhaal is dat zeg.

Dit zijn altijd wel leuke verhaaltjes om te lezen. Ook de reactie van Guardiola sprak boekdelen. Wat een zenuwen moet je op dat moment hebben zeg. Beide clubs zijn een 'varmomentje' verwijderd van de halve finale van de CL. Als het dan niet jouw kant op valt, kun je wel door de grond zakken!

18 april 2019 om 13:16

Dat is echt gebeurt ja, bijzonder interessant verhaal, want hij wilde totaal niet geloven dat de oorlog al decennialang voorbij was. Pamfletten werden op dat eiland gestrooid met informatie over de afloop en dat het nu dus vrede was, maar hij dacht dat het pogingen waren van de tegenstander om hem uit zijn tent te lokken haha. Helaas is het niet allemaal grappig, want hij is al die jaren zo fanatiek gebleven dat hij ook nog "gewoon" mensen op dat eiland vermoordde

ON: @buitenspelval hoe kom je in hemelsnaam op dat verhaal na deze uitspraken van Sissoko haha?!

18 april 2019 om 13:24

Haha damn, niet bepaald om te lachen eigenlijk. Wel echt een absurd en ergens ook wel een mooi verhaal. Bedankt voor de uitleg

18 april 2019 om 13:24

Is daar een boek van? Klinkt ook als een geweldig script voor een film.

18 april 2019 om 13:41

Ja, het boek heet "no surrender, my 30 year war".

18 april 2019 om 14:23

In het Nederlands is het gewoon "mijn dertigjarige oorlog" en die titel lijkt mij ook een stuk meer voor de hand liggend aangezien we in Nederland zijn.

18 april 2019 om 14:39

@LilywhiteNL

Ik weet niet hoe ik de associatie kreeg met dit verhaal, het borrelde gewoon bij me op bij het lezen van de anekdote van Sissoko

19 april 2019 om 00:33

Ze hebben uiteindelijk zijn oud-generaal moeten optrommelen om samen met familie er heen te gaan om hem te overtuigen.

18 april 2019 om 14:07

Dat was op Morotai een indonesisch eiland... ben er geweest staat nog een standbeeld van hem en is een lokale held geworden Het verhaal gaat dat hij jaren lang ook voedsel en sigaretten kreeg van een man en toen die op zn sterf bed lag heeft hij het aan zn kinderen verteld Hij is opgespoort en heeft nooit de erkenning gekregen als veteraan door Japan Ruim een jaar later stierf hij aan k*** ...

18 april 2019 om 14:37

Ik heb de details nog even gegoogeld van deze Japanse militair en het was op Filipijnse eiland Lubang. De militair was tweede luitenant Hiroo Onoda. Hij overleed in 2014 op 91 jarige leeftijd. Er zijn meerdere gevallen geweest van trouwe Japanse militairen, die zich een tijd verscholen hielden, maar deze Onoda hield zich met 30 jaar extreem lang verscholen.

18 april 2019 om 15:46

@buitenspelval. Ik vind het een leuk verhaal. Had het eerder gehoord, maar was het vergeten. Dankzij jou weet ik het weer.
ON: wat zou ik graag zijn gezicht hebben willen zien op het moment dat hij hoorde dat de Spurs door waren!

hahaha dat kan ik me voorstellen en wat denk je van die gasten van City toen die goal weer werd afgekeurd? wat een wedstrijd was dit zeg. voetbaltechnisch en verdedigend gezien misschien niet eens super hoogstaand maar de spanning maakte alles goed. die 2e goal van Son was trouwens echt een beauty

Bizarre ontsnapping was het in dezelfde categorie als United tegen Bayern in 99. Overigens vind ik dit een hele vreemde regel. De bal komt in eerste instantie van Eriksen maar omdat hij getoucheerd wordt is het een nieuwe situatie en vervolgens centimeters buitenspel. Als die bal nou in eerste instantie van een City speler komt begrijp ik dat wel maar nu vind ik het toch heel vreemd.

18 april 2019 om 13:36

Vind je het zo vreemd? Stel je voor Eriksen trapt het zo dat die speler de bal echt kan verlengen (bewust), vind je dat het dan geen buitenspel zou moeten zijn? Dan krijg je een grijs gebied wat je niet moet willen. Als je de bal wil blokkeren, dan loop je het risico op een nieuwe situatie en buitenspel. Lijkt me prima.

18 april 2019 om 13:39

snap zelf ook niet direct wat afcavosje hier vreemd aan vind ? gundogan ging voor de bal van eriksen en tikte hem aan waardoor de bal naar aguero ging ... dat is buitenspel . dat gundogan niet wist dat aguero daar stond maakt het niet minder buitenspel .

18 april 2019 om 13:41

Klopt als het bewust is. Maar in dit geval was er van opzet geen sprake. Ik begrijp de situatie het is niet meetbaar en je kunt niet hard maken wat wel of geen opzet is. Maar ik blijf het wrang vinden.

18 april 2019 om 13:44

als een keeper zen doel uit rent en de bal naar voor peert als een "clearance" en de spits staat offside is het dat toch ook ? opzet heeft nooit iets te maken gehad met buitenspel . als jou speler de bal raakt en je staat offside is het dat gewoon. soms een vreemde regel maar in dit geval ( en zeg ik niet alleen als spurs fan ) leek het me vrij duidelijk . nogmaals , opzet heeft nooit een invloed gehad op buitenspel .

18 april 2019 om 14:26

Klopt precies. Daarnaast zijn er ook voldoende gevallen waarbij spelers ongewild hinderlijk buitenspel staan. Het is zo klaar als een klontje.

ik denk dat veel mensen niet begrijpen hoeveel dit betekent voor spurs zijnde de fans , de club , de spelers en onze manager natuurlijk ... dit is ongeloofelijk voor ons en kijk ik snap ajax fans ook wel dat ze euforisch zijn en optimistisch zijn . beetje arrogant zelf maar dat zal wel door de adrenaline nog zijn . ikzelf ben in de ban van het voetbal dat ajax deze CL campagne gespeeld heeft en als ze de finale halen support ik hun 100% , ben een fan van voetbal . maar ik ga zelf naar deze halve finales gaan en zal net als ons team niet opgeven (met supporteren en te roepen ) historisch moment voor spurs zijnde . we hebben niks te verliezen , en we geloven er allemaal in . liverpool , barca en ajax hebben hun geschiedenis zeker mee en zijn 1 van de Cl's meest frequente winnaars ( met real ) . maar dat moet voor ons stimulerend werken . wij zijn de underdog nu en laten we dit omarmen en de wereld schokken ! Coys

18 april 2019 om 14:32

Ik denk meer dat de supporters blij zijn dat het city niet is geworden. Want zeg eerlijk city is wel gehavend nu Son en Kane er niet bij zijn (Son dan wel de tweede wedstrijd). Buiten dat gegeven is totttenham gewoon een zeer sterke tegenstander voor ons. En het maakt eerlijk gezegd ook niet uit wat wij voorspellen of denken dat we Tottenham wel even gaan uitschakelen. Als de coach en de spelers maar serieus de ontmoeting benaderen. Ik denk wel dat we na Madrid en juve te hebben uitgeschakeld, niet meer van een verrassing hoeven spreken mocht Ajax jullie uitschakelen. Andersom ook niet! Moge de beste winnen.

18 april 2019 om 17:07

ik zie kane voor die 2e wedstrijd ook wel een return maken hoor . op 1 of andere manier haalt ie het elke keer als het er toe doet . vraag arsenal fans maar

18 april 2019 om 17:34

Ja, ik bedoelde natuurlijk dat Tottenham gehavend is 😄 En ik lees nu net dat er inderdaad nog wel een kans is dat hij de tweede wedstrijd haalt. Ik hoop het (voor jullie dan!) Ik stiekem toch niet 😂

18 april 2019 om 17:54

word inderdaad wel een top wedstrijd zoiezo . 2 teams die al de verwachtingen overtroffen .

Schitterende anecdote.

Doet me een beetje denken aan PSV - Tottenham. Lozano schoot toen op doel, zijn schot werd geblokt, leek over te gaan, maar belandde toen met een heel traag boogje toch nog in het doel. Als je goed kijkt, dan zie je op de achtergrond een supporter die op het moment dat het schot geblokt wordt voorover buigt en teleurgesteld op de boarding begint te beuken. En totaal niet door heeft dat de bal binnen valt.

Vond Man.city toch wel erg goed spelen. Ze hadden de VAR ook niet mee. City was vooraf, voor mij, een van de grootste favorieten om de CL te winnen. Ik snap nog steeds niet hoe Tottenham deze Houdini greep heeft kunnen ontworstelen.

18 april 2019 om 15:00

Idd, maar datzelfde kon gezegd worden over United tegen Psg. 99% controle over 2 wedsteijden, maar toch naar huis. Dat maakt voetbal ook wel weer mooi. 😊

18 april 2019 om 17:16

Tactisch falen van Guardiola gecombineerd met flaters van Laporte. De eerste wedstrijd viel Guardiola met zijn behoudende tactiek door de mand. De tweede wedstrijd deed Laporte City de das om met twee individuele fouten.

En Son, fenomenale speler.

Dit zou mij ook kunnen overkomen. Heel boos naar binnen rennen en er dan opeens achter komen dat je toch door bent. Hilarisch verhaal zo achteraf. Ik hoop echt dat ze de CL winnen nu. Ze vieren goed beleid en hebben een heel leuk elftal. Wordt toch moeilijk partij kiezen komende wedstrijd. Gun het Spurs echt heel erg maar ajax natuurlijk. Liverpool ook wel, als we toch bezig zijn. Wat een droom CL is dit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool6739
4.Chelsea409
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Rodri HernándezMiddenvelder222
R. SterlingAanvaller2211
İ. GündoğanMiddenvelder212
Bernardo SilvaMiddenvelder205
FernandinhoMiddenvelder200
Gabriel JesusAanvaller209
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

99 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren