Tottenham treft ‘aantrekkelijkste team van Europa’: ‘Ik mag terug naar huis'

Donderdag, 18 april 2019 om

Na een krankzinnig duel met Manchester City (4-3 nederlaag) plaatste Tottenham Hotspur zich woensdagavond voor de halve finale van de Champions League, waarin Ajax de tegenstander is. Voor Toby Alderweireld is dat een speciale wedstrijd, want de verdediger speelde tussen 2004 en 2013 voor de Amsterdammers. In onderstaande video geeft hij te kennen dat het mooi is om zijn oude club te treffen.

Hugo Lloris geeft in onderstaande video aan dat Ajax momenteel ‘het aantrekkelijkste team van Europa’ is.


Poll

Wie bereikt de finale van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door barcajax87)

Zal een luid applaus komen voor deze helden! Heb er zin in!!! Ik denk dat we met deze selectie op 50/50 zitten. Ik zal weer op me plekje in de Johan cruijf arena zitten!

18 april 2019 om 12:46

En terecht dat deze 4 jongens een applaus zullen krijgen, en ik verwacht ook wel dat dit gaat gebeuren. Zijn toch jongens die een Ajax hart hebben.

Hopelijk komen ze over 2 seizoen weer lekker ballen in Amsterdam.
Dan doel ik vooral op Alderweireld en Vertonghen, ik zie de rest nog niet vertrekken naar de Eredivisie.

18 april 2019 om 13:06

Die vier hebben in hun tijd bij Ajax zo veel respect verworven. Die gaan een staande ovatie krijgen. Ook hoe ze altijd vol passie mee juichen op de social media. Niets dan lof voor deze prachtige personen.

18 april 2019 om 14:15

Zou daar niet te zeker van zijn. Werd clublegende Seedorf nota bene niet uitgefloten toen hij met Milan in de Arena speelde jaren terug?

18 april 2019 om 14:24

Ik zat die wedstrijd in de arena maar het tegenovergestelde. Seedorf werd gewisseld en kreeg een staande ovatie van het hele stadion. Clubhelden worden eigenlijk altijd wel geëerd wanneer deze terugkomen.

Dit verwacht ik dan ook niet anders tegen Tottenham. Jammer dat ik er niet bij ben dit keer in de arena.

18 april 2019 om 14:37

Ah dank voor de opheldering. Ik was nog vrij jong toen maar had een vage herinnering dat het niet bepaald een warm ontvangst was.

18 april 2019 om 14:40

@barcaajax
Seedorf is structureel uitgefloten in de arena als hij met zijn teams op bezoek kwam. Alleen de laatste keer kreeg hij dit applaus daarvoor werd hij schandelijk benaderd door de Ajax aanhang door beinvloeding van opiniemakers. Ajax supporters gingen pas de laatste keer klappen toen Seedorf goodwill had gekweekt in de media.
Ik heb nooit zulk respectloos gedrag richting een eigen speler gezien die zich altijd correct gedragen heeft naar Ajax.

18 april 2019 om 14:49

Dat was een keer eerder, zijn laatste pot met Milan werd er massaal geklapt.

18 april 2019 om 14:54

Ik verwacht ook gewoon een applaus, het scheelt ook dat Eriksen, Vertongen en Alderweireld, naast hun presetaties voor het team, zich ook nog steeds regelmatig positief uitlaten over Ajax en-of betrokkenheid tonen bij de club.

18 april 2019 om 15:09

Ik geloof dan maar wat je zegt maar kon mij dat niet herinneren. De wedstrijd waar ik in ieder geval bij zat, zoals ook hieronder gezegd is, was een staande ovatie gelukkig. En zo hoort het ook.

18 april 2019 om 12:38

Mooi he, Vertonghen, Aldeweireld en Eriksen weer terug te zien in de Arena.

18 april 2019 om 12:39

En Sanchez niet te vergeten.

18 april 2019 om 12:40

Vergeet Sanchez niet. Staande ovatie voor al deze helden. Wordt een stuk gezelliger dan tegen die Italianen.

Trouwens wel apart dat Toby met drie Amsterdamse kruizen op z'n arm getatoeã«erd terug naar de Arena komt.

18 april 2019 om 12:47

Vosje

Vertonghen heeft de kruizen op zijn been :D
Warm welkom voor deze helden!!

18 april 2019 om 12:47

Die was een passant voor 1 seizoen maar de andere 3 kwamen uit de jeugdopleidingen.

18 april 2019 om 12:52

@ajaxf1 op z'n been weet ik niet. Maar ik zag gisteren nog drie grote kruizen op de achterkant van z'n rechter bovenarm staan.

18 april 2019 om 14:09

@afcavosje Juve(spelers) heeft dan ook niet met Ajax, tuurlijk wordt het dan minder gezellig

Ik vraag me heel sterk af hoe Tottenham gaat spelen tegen Ajax. Wat me gisteren opviel is dat Wanyama en Sissoko twee krachtpatsers zijn maar voetballend niet al te sterk zijn. Overigens is het opvangen van Kane en Son al een puzzel op zich. Ik verwacht een compact Tottenham dat vooral met lange ballen op Llorente en aansluitende spelers als Ali en Lucas om hem heen gevaarlijk probeert te worden.

Lloris
Trippier
Alderweireld
Vertonghen
Rose
Wanyama
Davies
D. Ali
Eriksen
Llorrente
Lucas
18 april 2019 om 12:40

Ik denk ook dat dat de tactiek wordt. Llorente spits met Lucas, Alli of zelfs Lamela erom heen. Ik sluit ook een verdediging met 5 verdedigers niet uit.

18 april 2019 om 12:49

Afcavosje, ik zal een zorg wegnemen. Kane is de rest van het seizoen geblesseerd en son is de eerste wedstrijd geschorst.

18 april 2019 om 13:27

Ik denk ook dat hij bedoeld dat het voor Spurs een puzzel wordt om het gemis van Kane en Son op te vangen. Als ik naar zn opstelling kijk weet hij dat ze er niet bij zijn.

18 april 2019 om 12:49

@afcavosje

waarschijnlijk kopt De Ligt dan alles weg. ik kijk elke wedstrijd weer met stijgende verbazing naar hoe goed hij is. pas 19 jaar oud en van een ongekend hoog niveau. wat Mbappe is voor de aanvallende talenten is De Ligt voor de verdedigende talenten. de beste ter wereld in zijn leeftijdscategorie op zijn positie, die niet eens onder doet voor een hoop verdedigers bij de Europese elite. ik zie gisteren bv die Laporte verdedigen en die is echt een klasse minder als De Ligt imo en die Rugani van Juve ook

18 april 2019 om 12:55

De Ligt is een klasse apart. Ik zie Bayern en City tientallen miljoenen betalen voor Hernandez en Laporte betalen maar die halen het bij lange na niet bij de kwaliteiten van De Ligt. Enkel Sule van Bayern heb ik heel hoog zitten maar die is al 4 jaar ouder en voetballend een heel stuk minder. Nee de Ligt gaat de komende 12 jaar onbetwist tot de allerbeste verdedigers ter wereld behoren daar ben ik van overtuigd.

18 april 2019 om 13:01

@afcavosje

ik vind De Ligt idd een klasse beter dan iedereen die jij hier noemt. als ik een Barca was zou ik hem heel snel proberen in te lijven, voordat een City of Juventus er straks mee vandoor gaat

18 april 2019 om 13:10

Sterker nog, en ik weet dat het klinkt alsof de Nederlandse hypemachine weer op volle toeren draait, maar als De Ligt met Nederland succes weet te boeken kan hij over 10 jaar best wel eens de eerste verdediger in tijden worden die de Gouden Bal kan winnen. (deze zin gaat op voor langste zin ooit)

Het is zo'n exceptioneel volwassen speler. Geen maniertjes, niet naast de schoenen lopen en echt bijzonder getalenteerd. Maakte bij zijn debuut in Oranje een enorme fout maar laat zich geen moment van de wijs brengen. Een schitterende verdediger en ik wens vurig dat hij het onderste uit de kan kan halen wat betreft zijn carriere. Dan wordt hij zonder twijfel de beste op zijn positie en kan hij overal komen.

18 april 2019 om 13:13

@ajaxxxlove

ik sluit het niet eens uit wat je hier zegt. ik kijk al aardig lang voetbal en ik kan me niet 1,2,3 een verdediger herinneren die al zo goed was op 19 jarige leeftijd. Virgil Van Dijk bv was op die leeftijd nog niet zo ver als De Ligt en is nu misschien wel de beste verdediger ter wereld momenteel. De Ligt heeft dus op dit moment de potentie om dat niveau zelfs nog voorbij te streven

18 april 2019 om 13:21

edit: @ajaxlove

Ik ga helemaal mee in je betoog hoor, maar een kanttekeningetje als je me toestaat: Die fout bij Oranje die je aanhaalt is natuurlijk niet zn enige fout. Ik bedoel, hij maakt nog wel eens een slippertje van bedenkelijk niveau. Als hij dat eruit weet te krijgen en zogezegd zijn ondergrens van een 5 naar een 6,5 haalt, tja dan staat niks meer in de weg om 1 van de beste verdedigers ooit te worden. Doet me een beetje denken aan het geval F. de Boer in de 90er jaren, over hem werd dat ook altijd gezegd als linksback.

18 april 2019 om 13:28

Van Dijk zou dat eerlijk gezegd ook kunnen worden als hij dit jaar de titel en de CL pakt, zeker als hij het nog even afmaakt met een nations league titel.

Edit: En dan bedoel ik dat hij een verdediger kan worden die de gouden bal pakt.

18 april 2019 om 13:32

@lucasandersen

zeker weten. volgens mij heeft ook al aardig wat goals gemaakt dit seizoen voor een verdediger. gisteren ook weer een tegen Porto en hij brengt ook nog eens regelmatig aanvallers in stelling met zijn lange passes. hij is meer als alleen verdedigend goed.

wel een luxe voor de verdediging van Oranje dat we twee van zulke centrumverdedigers hebben

18 april 2019 om 14:07

Uitgaan van het sterkst mogelijke elftal van Tottenham. Dus inclusief Winks, Dier, Lamela die gisteren niet meededen.

Lloris
Trippier
Alderweireld
Vertonghen
Rose
Winks
Dier
Eriksen
Alli
Lamela
Llorente
18 april 2019 om 14:59

Idd, normaal is het ook niet wanyama en sisokko, maar winks en sisokko, dus power, meters en voetbal. De perfecte combi

Zou trouwens wel zuur zijn als tegen Tottenham, waarvan eerste wedstrijd zonder Supersterren Kane en Son, eruit gaat, Rol je juve real, benfica(?) Op en mooie resultaten tegen Bayern, ga je eruit tegen de minste van het rijtje, zie het al voor me.

18 april 2019 om 12:47

Ach de hele Champions League campagne van Ajax is al 1 groot feest. Dat is al een prijs op zich. Ookal stranden we bij Tottenham is dat niks om je voor te schamen. Een memorabel seizoen is het nu al.

18 april 2019 om 12:55

@maurootje

zou zomaar kunnen maar dat de Spurs het lastig gaan krijgen met Ajax denk ik zeker. Ajax speelt net als City hoge druk en pressievoetbal en daar hadden de Spurs aardig moeite mee bleek gisteren wel. Ajax is voor mij zelfs licht favoriet, al helemaal nu de Spurs Son en Kane missen in de eerste wedstrijd wat veruit hun meest productieve spelers zijn

18 april 2019 om 13:19

Zou zeker zuur zijn, helemaal nu je zo dichtbij bent. Hoe dan ook; we mogen trots zijn. Ajax heeft laten zien dat het wel degelijk mogelijk is voor een Nlse club om je met de Europese top te meten.

18 april 2019 om 13:44

Zou idd zuurder aanvoelen, dan als je tegen een Juve op Barca eruit gaat. Anderzijds, de Spurs spelen al seizoenen lang mee in de top van de Premier League, dus een schande zou het ook zeker niet zijn.

Spurs gaat in de eerste wedstrijd echt de productiviteit van Kane en Son missen. Ajax moet dan meteen proberen hun slag te slaan zodat je het thuis met je eigen publiek het af kan maken tegen een Spurs dat waarschijnlijk een stuk sterker voor de dag zal komen in die wedstrijd met Son weer in de gelederen

18 april 2019 om 13:11

Als je uit een of twee keer kan scoren is het 9 van de 10 keer gespeeld. Zeker zoals jij zegt, dat de Spurs echt veel stootkracht inleveren met het gemis van Kane en Son.

18 april 2019 om 13:23

Die Son gaan Spurs zo hard missen in de heenwedstrijd, die is zo belachelijk goed en imo nóg belangrijker voor Spurs dan Kane.

18 april 2019 om 13:25

@kowalski

geweldige speler inderdaad. die 2e goal van hem gisteren bv maakt echt niet elke speler

18 april 2019 om 13:45

Normaliter wel, maar dit CL seizoen zijn uitdoelpunten geen garantie dat je er al bent. Ajax zelf heeft dat al tegen Real en Juve bewezen.

Weet iemand of alle eerdere gele kaarten zijn kwijtgescholden of staan ze nog steeds?

18 april 2019 om 12:52

zover ik weet kwijtgescholden vanaf deze ronde

18 april 2019 om 13:12

Ja, die worden kwijtgescholden. behalve die van Son. Dat komt omdat zijn gele kaart een schorsing betekende. Die wordt dan niet kwijtgescholden, waardoor hij de eerste wedstrijd tegen Ajax zal missen. Ik vond het trouwens ook een domme gele kaart. Zeker omdat hij achteraf ook nog eens aangaf zich niet bewust te zijn van een mogelijke schorsing. Echt oliedom.

18 april 2019 om 13:47

Yep, alle gele kaarten zijn kwijtgescholden, wat voor Ajax vrij gunstig is, gezien er aardig wat op scherp stonden bij aanvang van Juventus -Ajax. Son is echter, zoals hierboven is aangegeven, wel geschorst.

18 april 2019 om 14:38

Maar als je in beiden halve finales een gele kaart krijgt ben je dus alsnog geschorst voor de finale?

18 april 2019 om 15:12

Nee. Je kan alleen nog een schorsing krijgen indien je direct rood of 2x geel in 1 wedstrijd pakt.

18 april 2019 om 15:52

Alle gele kaarten weg iedereen begint fresh opnieuw

6 juni staat Ajax gewoon in de finale! Nu ze zo ver zijn gekomen en Real Madrid en Juventus met veel overtuiging hebt verslagen, en in de poulefase niks hebben verloren met Bayern München en Benfica, moet je er ook alles aan doen om minstens in die finale te staan. Dit is het jaar om het te flikken, alles lukt, het zou heel zonde zijn om die finale niet mee te kunnen maken dan. Ik besef het nog niet echt, maar dit is echt heel bijzonder. Moet je nagaan dat clubs als City en PSG het al jaren laten afweten in de Champions League, en dan doel ik vooral op PSG, die denk ik nog geen halve finale hebben gespeeld sinds de overname (corrigeer me als ik het fout heb), en dan zie je het een club als Ajax gewoon flikken!

Dit is echt super en laten we niet vergeten dat ze helemaal met de kwalificatie vn de cl zijn begonne he geweldig dit en dan nu zoveel punten ook voor nl voetbal pakken geweldig echt deze selectie super super en nog eens super op naar de finale

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea409
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Lucas MouraMiddenvelder224
M. SissokoMiddenvelder202
H. KaneAanvaller2011
H. WinksMiddenvelder190
Son Heung-MinAanvaller196
P. GazzanigaKeeper170
H. LlorisKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

203 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren