‘Eredivisionisten en FC Twente azen op topscorer Keuken Kampioen Divisie’

Donderdag, 18 april 2019 om 12:15Tim Siekman • Laatste update: 12:17

Mario Engels ambieert een stap hogerop. De aanvaller van Roda JC Kerkrade, die momenteel samen met Ferdy Druijf de topscorer in de Keuken Kampioen Divisie is met 24 doelpunten, staat volgens Voetbal International op het lijstje van verschillende clubs in de Eredivisie. Naar verluidt staat de spits ook op de radar van enkele Engelse, Duitse en Belgische clubs.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Mario Engels deze zomer verkast?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door meliora)

Nou, die gaan wij niet kunnen halen met de geïnteresseerde concurrentie ben ik bang. Prima spits die wij heel goed kunnen gebruiken volgend jaar. Wel een beetje een kleinzerig type van wat ik zag in de wedstrijden tegen Twente dit seizoen.

18 april 2019 om 12:34

Prima spitsen in de KKD zegt niks. Of vind je Boere ook voldoen? Dessers bakt er na een seizoen bij ons in de KKD ook niet veel van bij Utrecht. Daarnaast is hij al 25, dus lijkt me meer een eendagsvlieg. Gevaar voor clubs is dat ze daar vaak niet doorheen prikken.

18 april 2019 om 12:52

Natuurlijk is het een gevaar, maar Vincent Janssen deed het bijvoorbeeld wel direct goed zonder heel veel indruk te maken in de Kkd. Het is altijd een risico om een speler uit een divisie lager te halen. Daarom is het zaak zo'n speler heel goed te scouten zodat je weet wat je binnenhaalt.

Wat mij vooral 'zorgen baart' is dat deze Mario Engels inmiddels al 25 jaar is en voor dit seizoen eigenlijk nooit een knikker heeft geraakt op een toch vrij matig niveau. Verder vind ik Dessers niet slecht, maar voor de Nederlandse subtop komt hij tekort.

Maar goed, in tegenstelling tot Boere en Dessers is deze Mario Engels in de zomer transfervrij waardoor het risico beperkt blijft tot salaris en een klein beetje tekengeld. Dat maakt hem erg aantrekkelijk voor de Eredivisie.

18 april 2019 om 12:56

hij heeft ook al in eredivisie gespeeld; 1 goal als ik het goed heb (in 11 wedstrijden).
Is wel een risico.

18 april 2019 om 13:06

Ik denk dat Boere nog steeds wel een 'ok' spits kan worden mits hij een langere tijd heel blijft en vertrouwen krijgt. Die heb ik nog niet afgeschreven.

18 april 2019 om 13:33

Vincent Janssen was jonger. En overtuigender.

18 april 2019 om 13:45

"ik denk dat Boere nog steeds wel een 'ok' spits kan worden mits hij een langere tijd heel blijft en vertrouwen krijgt."

Uhm... Die staat al bijna 2 jaar basis. Hoeveel vertrouwen wil je hem nog geven?
We hebben op dit moment gewoon geen spits die iets kan. Oosterwijk is nog droeviger en Friday is niet beter dan zowel Boere als Jari.

18 april 2019 om 14:10

Nolimit

Boere is niet alleen maar fit geweest in zijn tijd bij ons. Verder kun je uit mij bericht halen dat ik hem wel 'ok' vind en geen geweldenaar. Ik geef alleen aan dat ik hem nog niet afgeschreven. Mijn mening, als jij het goed vindt.

18 april 2019 om 14:18

Is hij, ooit, op de juiste wijze in stelling gebracht dan?

Hij drijft mij ook regelmatig tot wanhoop, balaannames, kopduels zelfs gewone duels verliest hij vaak...zijn lichaam gebruiken zie ik m zelden doen maar toch...vreemd genoeg, schrijf ik m nog niet af.

18 april 2019 om 14:55

@staanplaats

Wel belangrijk om erbij te vermelden dat hij in de Eredivisie iedere keer als linksbuiten stond opgesteld Schahin was toen de centrumspits. In de KKD speelt Engels dit seizoen wel gewoon als spits.

18 april 2019 om 16:12

Vind hem wel iets weghebben van Edwin Vurens, ook geen echte spits destijds maar wel een prima speler voor Twente.

Nou Vitesse sla je slag zou ik zeggen, gratis en je kunt het dus altijd proberen.

18 april 2019 om 18:36

Vitesse is eigenlijk altijd te laat met zulke spelers. Ze hadden ooit ook interesse in vinccent jansen en hij ging dus naar az omdat die slagvaardig zijn

Noemt hij hier bewust Vitesse ??? Want eerder hoorden we deze speler ook al in onze wandelgangen.

Hoe dan ook een interessante speler voor de Eredivisie !

Ik denk niet dat FC Twente hem kan betalen en bovendien is het maar afwachten hoe deze jongen het zou doen in de Eredivisie. Natuurlijk heeft hij (zoals hij zelf aangeeft) betere spelers om zich heen, maar je speelt ook tegen betere tegenstanders.

Hij is dan wel transfervrij, maar in tegenstelling tot wat heel veel mensen denken te weten heeft FC Twente op het gebied van tekengeld, salaris enzovoort minder middelen dan de meeste Eredivisie-clubs. Het hoge salarisbudget komt dan ook vooral door een aantal oudere contracten. Het salaris van Brama is een uitzondering en een genomen risico voor een sterkhouder.

18 april 2019 om 12:55

Ik weet wel zeker dat FC Twente hem kan betalen, ze hebben "sinds kort" zelfs meer te besteden dan clubs als Heracles, Utrecht en Groningen.

18 april 2019 om 13:01

Hoe kom je daar nou weer bij? De injectie van het bedrijfsleven en de deal met de gemeente (kortom; het saneringsplan) waren nodig om de club te redden. Er is nu weer ademruimte, maar er staat nog steeds een aardige schuld die gewoon afgelost dient te worden. Het heet niet voor niets een saneringsplan...

18 april 2019 om 13:22

Onzin Fazter, Twente heeft in eredivisie straks gemiddeld 170k per speler in een selectie van 25 budget.

18 april 2019 om 13:35

@vak104

Ik heb geen idee of die cijfers kloppen, maar dat is natuurlijk wel erg variabel aangezien je het hebt over een gemiddelde. In een selectie 25 man zijn de eerste 15-16 spelers vaak de jongens die dat gemiddelde omhoog halen, de overige 9 verdienen vaak ruim onder het gemiddelde. Daardoor valt er wel wat te schuiven waardoor je toch aardige spelers binnen kunt halen.

170k gemiddeld is wat een club als Heracles niet kan betalen. Voor zover ik weet zitten wij gemiddeld tussen de 100k en 150k. Daarnaast heeft FC Twente door het saneringsplan meer ademhalingsruimte dan de halve eredivisie. Een ademhalingsruimte van 12 miljoen, dat is de volledige begroting van Heracles Almelo!? Dus ja, FC Twente heeft meer te besteden dan Heracles.

18 april 2019 om 14:35

Je moet je bedenken dat het meeste van de begroting op gaat aan de schulden. Twente kan het zich op het moment niet permiteren om spelers te kopen en moet het doen met transfervrije spelers en huurspelers. Dat zal volgend jaar niet anders zijn.

18 april 2019 om 14:44

@Fazter10

Fc Twente zal komend seizoen gewoon om de onderste plaatsen mee spelen hoor. Wellicht met wat leuke versterkingen kunnen ze verrassen, maar die enorme schuld zal eerst afgelost moeten alvorens men weer spelers met potentie kan aantrekken. Zo'n Mario Engels zou in dat kader een prima spits zijn hoor. Mocht willen dat Fortuna een poging waagt aangezien Novakovich na dit jaar weer terugkeert naar Engeland en ik Stokkers toch net te licht vind voor Fortuna.

Zijn vader Stefan kom ook al aardig ballen. Staat volgens mij ook in het beste 1. FC Köln aller tijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Emmen8340
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. HamersKeeper
A. AbsalemVerdediger
R. BrouwersVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

0 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren