‘Ajax denkt net als Duitse topclubs aan talentvolle aanvaller van Chelsea’

Donderdag, 18 april 2019 om

Ajax gaat mogelijk een slag slaan bij Chelsea. Volgens diverse Engelse en Nigeriaanse media staat de vijftienjarige aanvaller Adrian Akande nadrukkelijk op de radar van de Amsterdammers. Akande, die over zowel een Engels als een Nigeriaans paspoort beschikt, kan niet alleen naar Amsterdam, aangezien ook RB Leipzig interesse heeft in de jongeling.

Akande wordt op Stamford Bridge beschouwd als een groot talent en ook Ajax zou de aanvaller nu in het vizier hebben. Chelsea ziet in Akande een goede speler voor in de toekomst en wil graag met hem verlengen, maar vooralsnog ligt er geen deal met de jeugdspeler. Meerdere clubs hebben Akande in het vizier, waaronder dus Ajax.

Ajax heeft in het verleden regelmatig jeugdspelers zien vertrekken naar Engeland, onder wie Daishawn Redan, die nu geldt als een van de betere talenten bij de Londenaren. Akande, die recentelijk koos om als jeugdinternational uit te komen voor Nigeria, was eerder actief bij Crystal Palace. Akande werd onlangs ook in verband gebracht met een transfer naar Bayern München.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door primetime)

Haha zou wel echt heel mooi zijn als Ajax nu in staat is om talentjes weg te lokken bij de Engelse topclubs. Omgekeerde wereld😁

18 april 2019 om 11:51

Nou, de jeugdspelertjes hebben nu ook gezien hoe aardig Ajax kan voetballen.

EN dat ze kans krijgen bij Ajax in het eerste!

18 april 2019 om 12:09

Nou ja.. Dat perspectief hadden al die jongens die uit Amsterdam vertrokken ook gewoon. Dus hoewel Ajax nu nog meer in de schijnwerpers staat, is er qua argumenten voor hun keuze niet zoveel veranderd.

18 april 2019 om 12:17

Dat Ajax nu met zulk voetbal en zulke jonge jongens halve finale CL verandert daar denk/hoop ik wel wat in. Nu is het argument dat je in NL echt wat kunt bereiken toch wat sterker geworden. Aangevuld met het belabberde slagingspercentage van talenten bij clubs als Chelsea & het succes van jongens als Sancho en Nelson in Duitsland maakt dat een stap naar Ajax toch aantrekkelijker denk/hoop ik..

18 april 2019 om 12:31

Bij Ajax kijken ze niet naar leeftijd maar ben je er aan toe om in het 1e te gaan spelen en dat beleid wat ook hun visie is, kan er voor zorgen dat talenten overwegen om die stap naar Ajax te maken.

18 april 2019 om 16:01

Zo goed doet Nelson het niet hoor. Is een jaar ouder dan Foden en Hudson Odoi maar minder gespeeld dan die 2 dit seizoen. Grappig dat iedereen zegt dat Nelson in de Bundesliga aan spelen komt etc. nelson heeft 700 minuten gespeeld. Hudson Odoi zit al op 1100

18 april 2019 om 11:53

Je ziet wel dat sommige talenten de engelse topclubs de rug toekeren. Steeds meer krijgen door dat je gewoon weinig kans van slagen hebt daar. Zie bijvoorbeeld een Sancho, een Diaz, een Hudson Odoi etc.

18 april 2019 om 11:59

Odoi is het slechtste voorbeeld dat je kon geven. Maakte zijn debuut op zijn17e. Speelt dit jaar regelmatig. Laatste welen zelfs basisspeler geworden.

18 april 2019 om 12:24

Zeker geen slecht voorbeeld. Wilde absoluut weg door hoe Chelsea met talentjes omgaat. Als Chelsea fan kan die saga je niet zijn ontgaan.

18 april 2019 om 13:23

En toch wil hij zelf weg omdat ie vind dat ie te weinig speelt. Was niet bedoeld als waarde oordeel maar hij denkt zelf dat ie bij een andere club meer kan spelen

18 april 2019 om 13:26

Speelt dit jaar regelmatig. Omdat ze hem daar nu mee proberen te overtuigen te blijven. Hypocriet en ontzettend zwak van Chelsea. Hoop dat hij alsnog vertrekt.

18 april 2019 om 11:59

Haha dat zou inderdaad héérlijk zijn! En Ajax heeft natuurlijk ook de naam dat het talenten de kans geeft en dat zie je terug in de selectie en opstellingen. Nu het Ajax momenteel Europees en financieel voor de wind gaat, kan ik me best voorstellen dat ook de toptalenten van grote clubs de overweging gaan maken. Je kan als jonge jongen vast meer verdienen bij bv. Chelsea dan bij Ajax, maar wat als daar maar 1% van de jeugdspelers daadwerkelijk de kans krijgt en bij Ajax bv. 10%? Ik noem maar wat, uiteraard, maar je kansen op een hele goede carrière zijn gewoonweg beter als je ook een reëel uitzicht hebt op speeltijd in het eerste.

Is het trouwens niet zo dat ze in Engeland spelers al op jongere leeftijd een contract mogen aanbieden dan de Nederlandse clubs? Of enkel voor een kortere duur? Ik ben daar niet helemaal van op de hoogte.

18 april 2019 om 12:34

Ik denk niet dat 10% van de jeugdspelers het eerste haalt bij Ajax. Ook bij Ajax krijg je alleen maar kansen als je goed genoeg bent.

18 april 2019 om 12:50

Vandaar ook mijn vermelding: "ik noem maar wat" wat die exacte percentages betreft. De verhouding zelf tussen Chelsea en Ajax klopt daarentegen denk ik wel zo'n beetje, want het is vast niet overdreven om te stellen dat er via Ajax vã©ã©l meer spelers het eerste bereiken. Natuurlijk is Chelsea een hoger niveau en tik je dat als jeugdspeler minder snel aan, maar dat is nu ook mijn hele punt, want om je verder te ontwikkelen en je potentie te realiseren zijn speelminuten in een elftal waar het er echt toe doet van onmiskenbaar belang. Daarbij komt nog dat er bij Ajax relatief geduldig wordt omgesprongen met talenten t.o.v. de meeste Europese topclubs. Je krijgt de begeleiding, de tijd en het podium om te bewijzen wat je in je hebt. Blijkt dat niet genoeg, is het uiteraard exit.

Dat staat natuurlijk los van het feit dat je sowieso nergens in het eerste elftal terecht komt als je uberhaupt niet over het benodigde talent, mentaliteit en doorzettingsvermogen beschikt, dat klopt.

18 april 2019 om 12:20

Engelse talenten worden zich er steeds meer van bewust dat zij voor hun ontwikkeling beter naar het buitenland kunnen gaan. Zo nam PSV vorig jaar bijvoorbeeld Madueke over van Spurs. Een groot Engels talent dat ook in de belangstelling stond van Chelsea en United. Het zou mooi zijn als meer spelers de route van deze jongen volgen.

18 april 2019 om 12:25

Zoals hierboven eigenlijk ook al wordt gezegd, zie je dat die trend er een a twee jaar terug eigenlijk al begon en zich eigenlijk steeds verder uitbreidt. Talenten zien nu gewoon steeds meer in dat er bij andere clubs veel meer kans is op speeltijd op jonge leeftijd in tegenstelling tot bij een aantal grote clubs (met name City/chelsea) in Engeland. Zo zag je dat bijvoorbeeld vorig jaar met de 16 jarige Madueke die van Spurs naar PSV ging.
Maar ook zeker een Panzo (chelsea) die naar Monaco ging, Griffiths (spurs) naar Lyon en nog wel een aantal. Met als ultieme voorbeeld natuurlijk Sancho nu.

En in het geval van Ajax kan je natuurlijk wel zeggen dat ze nu extra indruk maken. Overal staat wel dat enkele jeugdspelers in de basis staan. Dat spreekt wel aan uiteraard.

18 april 2019 om 14:13

2 jaar terug zou dit idd redelijk uniek zijn, maar je ziet nu steeds vaker Engelse talenten hun geluk in het buitenland zoeken. Voornamelijk naar de andere topcompetities, maar als Ajax het zo goed blijft doen in Europa zie ik ze ook wel daar naar toe gaan.

18 april 2019 om 14:15

Salaris doet bij Ajax natuurlijk niks onder, dus waarom zou het niet lukken.

18 april 2019 om 15:28

In recente jaren zijn er toch genoeg voorbeelden van jeugdspelers die elders een stuk meer konden verdienen, meest recent nog Hoever bij Liverpool. Maar ook Mink Peeters, Malen en Redan zaten boven duurste jeugdcontract van Ajax op dat moment. Zijn ook spelers waar Ajax buitenlandse clubs kan overtreffen maar als die serieus voor een speler gaan kan Ajax qua jeugdcontract zich daar ook niet mee meten.

18 april 2019 om 15:05

Er gebeurd niet gek veel nieuws. Dit zijn spelers zonder naam. Zij weten dat ze een zeer kleine kans hebben om in het eerste team van Chelsea te halen. Ajax is nog steeds niet in staat om hun eigen spelers te houden. En ze kunnen ook nog steeds niet de grote namen aantrekken. Voor de duidelijkheid ik ben niet hier om Ajax af te zeiken. Ze spelen dit jaar zeer mooi voetbal en doen het heel goed. Maar niks veranderd Ajax word zoals altijd leeg gekocht. Ze hebben niet de naam om de spelers bij elkaar te houden.

Als ze toch aan het shoppen gaan bij Chelsea haal dan ook gelijk naar Daishawn Redan terug. In potentie de ideale Ajax spits en in potentie een Europese topspits.

18 april 2019 om 12:12

Daarbij zou ik dan wel weer gemengde gevoelens hebben eerlijk gezegd. Je geeft daarmee wel een signaal naar jeugdspelers dat ze voor het geld kunnen kiezen en de deur naar Ajax toch wel open blijft staan.

18 april 2019 om 12:15

Ach dat sentiment komen mensen ook wel weer overheen als hij veel doelpunten voor Ajax zou maken.

18 april 2019 om 12:21

Het gaat me niet zozeer om sentiment bij de fans, maar meer het effect dat dit op jeugdspelers zou kunnen hebben. Een Unuvar weet dan dat hij nu miljoenen zou kunnen ophalen in Engeland en Ajax op zijn 18e toch wel weer op de stoep staat.

18 april 2019 om 12:49

@siepie

Ondanks dat ik je hierin ergens kan begrijpen, moeten wij ook eens stoppen met deze discussie. Het gebeurt aan beide kanten. Als Ajax een speler weg doet, hoor je er ook niemand over.

En als een speler die wordt weg gedaan zich later goed ontwikkelt, gaat ook niemand zeggen van neem die speler niet terug want Ajax had hem on het verleden weg gedaan.

18 april 2019 om 13:22

@koftheprof

Omgekeerde wereld, een speler die niet goed genoeg bevonden wordt, weggaat, zich fantastisch ontwikkeld en weer terug gehaald wordt is juist een positief voor jeugdspelers die afvallen.

Een toptalent dat weggaat voor de centen, zijn centjes opgehaald en dan weer binnengehaald wordt door Ajax is ontzettend negatief.

Ik heb bijvoorbeeld ook veel meer problemen met Malen, Bruma en Rekik die PSV zo nodig moest halen, dan met Bergwijn. Die maakte de overstap vanuit onvrede en koos voor zijn ontwikkeling, Uitstekend voor het voetbal. Bruma en consorten kozen voor de centen, waardeloos voor de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal. EN ach ja wordt niets, kunnen we nog altijd aan de slag bij Psv, terwijl hele leuke talenten van PSV meer naar de achtergrond verdwijnen. Steek die centen en tijd dan gewoon lekker in bv Gakpo.

18 april 2019 om 12:38

Volgens mij heb jij dit seizoen Redan zijn tekort komingen niet gezien want is maar een matige afmaker en zeer klein voor eens spits.

18 april 2019 om 13:25

Hij is net zo groot als Aguero

Niet alle spitsen hoeven lang te zijn.

18 april 2019 om 16:12

Ja dat klopt maar Aguero is exceptioneel die was op zijn 17e een monster in Argentinie. Redan is toch niet het talent waar we op hebben gehoopt. Jammer genoeg.

Van mij mogen ze die Redan wel terughalen. Benieuwd wat deze jongen allemaal geleerd heeft!

Zou een Depay niet de perfecte spits voor Ajax zijn? Die jongen heeft het niet bij Lyon en bij Ajax kan hij mooi een tussenjaar hebben om daarna wel die stap te maken naar de top (die hij zo graag wilt). Denk dat Depay echt de ideale spits zou zijn voor dit Ajax. En anders zoals andere al roepen moet Ajax Redan terughalen dat is ook een toekomstige ideale spits voor Ajax.

18 april 2019 om 12:15

Het zou wellicht voor beiden interessant kunnen zijn, maar ik vrees dat Memphis zichzelf daar toch te groot voor voelt. Terwijl hij niet eens wekelijks speelde bij Lyon, hintte hij al naar een transfer naar een grotere club.

18 april 2019 om 13:56

Dus ajax gaat salarissen van 5 a 6 miljoen bieden per jaar

Hij is nog 15, dus mag nog geen contract tekenen. Weet niet wanneer deze jongen 16 jaar wordt, maar anders maken ze denk ik weinig kans.

18 april 2019 om 15:24

In November pas, duurt nog even, haha. Hij volgt wel wat Ajax accounts al zegt dat natuurlijk weinig. Hij zou wel welkom zijn, hele aanval van o16 ('03, zijn geboortejaar) muv Braspenning en Hoogewerf zouden mogen vertrekken na dit seizoen als het aan Ajax ligt. Komt wel als Rasmussen bij maar een extra speler zou geen overbodige luxe zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool6739
4.Chelsea409
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder245
KepaKeeper240
T. AbrahamAanvaller2313
WillianAanvaller234
C. PulisicMiddenvelder165
AzpilicuetaVerdediger222
C. Hudson-OdoiAanvaller161
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren