Nachtmerrie voor uitzinnige Josep Guardiola: ‘Toch ben ik enorm trots’

Donderdag, 18 april 2019 om

Manchester City leek zich woensdagavond in extremis ten koste van Tottenham Hotspur voor de halve finales van de Champions League te plaatsen. Een doelpunt van Raheem Sterling in de extra tijd had de ploeg van Josep Guardiola ogenschijnlijk aan een plek bij de laatste vier geholpen en de oefenmeester was aan de zijlijn uitzinnig van vreugde. De VAR keurde de goal echter wegens buitenspel af en zodoende kwalificeerde zich Tottenham zich ondanks een 4-3 nederlaag voor de halve finales. De 1-0 zege in het eerste duel was doorslaggevend.

Na 5 goals in de eerste 21 minuten van de wedstrijd leek een doelpunt van Sergio Agüero in de tweede helft een belangrijke ruggensteun voor Manchester City. De VAR viel daarna echter niet in het voordeel van de thuisploeg uit. Ondanks een vermeende handsbal van Fernando Llorente werd de 4-3 goedgekeurd. “In de eerste twintig minuten stond het 3-2. Dat is niet normaal”, analyseerde Guardiola het scoreverloop in het Etihad Stadium. “Daarna maakten we onze doelpunten en deed de VAR de rest.”

Guardiola was duidelijk niet te spreken over de manier waarop de quadruple-droom van Manchester City was beëindigd. “Bij de handsbal ging het om centimeters. Bij het doelpunt van Sterling was er sprake van buitenspel. Ik ben voorstander van de VAR. Maar misschien maakte Llorente uit een ander camerastandpunt wél hands. Misschien vanuit de hoek van de scheidsrechter niet. Het was wreed. We waren het aan het vieren en we waren zo dicht bij de halve finales. Het is wat het is. Toch ben ik enorm trots op mijn spelers en de fans. Ik heb nog nooit zo’n fantastische sfeer meegemaakt in ons stadion.”

“De eerste helft was goed. Na rust hebben we heel veel kansen gecreëerd. Tottenham is een sterk elftal, we waren tegen elkaar opgewassen. Helaas zijn we niet door naar de volgende ronde.” Manchester City kan hoe dan ook nog de FA Cup winnen en het kampioenschap prolongeren. Guardiola denkt niet dat zijn team met een mentale dip zal kampen. “Vandaag is het zwaar en morgen zal het ook zwaar zijn, maar daarna zullen we klaar zijn om voor de landstitel te vechten.”


Poll

Manchester City is terecht uitgeschakeld


Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik vraag me af hoe die sjeik er nu bij zit? Heb je een miljard tegen je selectie aangegooid en dan kom je niet eens in de halve finale's... Het is voetbal dit dat maar wat was City toch nonchalant in het verdedigen soms hoor.

Pep moet nu wel de rest van de prijzen pakken want dan is het gewoon een mooi seizoen maar ik denk echt dat ze daar bij City die CL liever willen...

Het was wel een rollercoaster aan emoties voor hem, sjongejonge!

18 april 2019 om 01:18

Ja klopt. Het verdedigen leek echt nergens op. Laporte was vooral erg slecht. Betrokken bij 2 tegendoelpunten. Ederson vond ik ook niet sterk keepen. Die eerste had hij moeten pakken.

18 april 2019 om 01:25

Die goal van Llorente valt Ederson enigzins ook toe te schrijven. In de voorafgaande corner komt hij te ver uit, misrekent zich en lost de bal op een uiterst gevaarlijke plek en gaat de bal uit. Hierna volgt de cornerfase waar de 4-3 valt. Als Ederson die eerste bal pakt (zoals heet hoort), komt die tweede corner (en de VAR goal) er nooit.

18 april 2019 om 01:20

Wss warmpjes in een groot paleis badend in vloeibaar geld . Zijn concept is groter dan man city alleen. Die sjeik zal wel wat dollars overmaken, en die pl titel zit er wederom aan te komen.

Guardiola faalt gewoon de laatste tijd in Europa. Misschien nog een miljard en dan wel succes? Deed het uitmuntend bij Barcelona en daarna zonder Messi overal in Europa niet voldaan aan de verwachtingen.

18 april 2019 om 01:07

Ben het met je eens dat hij niet doet waar hij voor gehaald is maar die verwachtingen geven wel aan hoe goed de reputatie van Pep is. Hij breekt alle records in de competities waar hij komt en heeft 2 CL op tien(?) Jaar gewonnen. Dat zou voor elke andere trainer, buiten Zidane, extreem goed zijn.

18 april 2019 om 01:11

Maar als de selectie plus uitgaves van City bekijkt is dat toch ook niet zo gek. 1.4 miljard in de laatste 10 jaar. Gerard Joling had nog records verbroken.

18 april 2019 om 01:18

Die som geld is dan wel door 3 trainers besteed. Natuurlijk veel geld maar peppie kan niet altijd de schuld krijgen, neem daarbij de landstitels en de kwalitatief mooie spelopvatting en hij komt al weer iets beter voor de dag. En hij geeft verder ook niemand anders de schuld. Wat een slot.

18 april 2019 om 07:21

Pellegrini haalde met 660 miljoen minder de halve finale? Enige schuldige aan dit stuk is juist alleen Guardiola. Bij Bayern volgt hij Heynckes op die de treble won. Geen succes voor Pep. Bij City volgt hij Pellegrini op die halve finale CL haalde. Guardiola is de duurst betaalde trainer, met de duurst betaalde selectie, de duurst aangekochte selectie, met 14 aangeschafte basis spelers sinds zijn komst. En 0 keer de halve finale CL.. Dat zijn de feiten, Guardiola heeft het geluk dat Messi hem de CL heeft bezorgd. En niet andersom, want Messi heeft Guardiola niet nodig om de CL te winnen.

18 april 2019 om 07:32

“Enige schuldige is pep” Als je dat werkelijk denkt dan begrijp je weinig van voetbal. Het is en zal altijd een teamsport blijven, iedereen is schuldig aan verlies of winst. Mensen die meteen een vingertje wijze naar een bepaalde speler of coach, snappen er vaak weinig van. Kijk ff niet naar de bedragen enzo maar kijk wat er op het veld gebeurrd.

18 april 2019 om 08:09

Volgens mij is simoene de duurst betaalde coach

18 april 2019 om 09:17

Hahaha "dat zijn de feiten". Dat zijn selectief uitgezochte feiten om je gelijk te kunnen halen. Cherrypicken heet dat. Dat Pellegrini zijn enige landstitel bij City te danken had aan een chokend Liverpool op het einde, vergeet je voor het gemak even. Net als de vierde plaats in 2016, bóven de belangrijkste concurrenten Manchester United en Chelsea (en in mindere mate een Liverpool in opbouw). Daarnaast zijn er veel belangrijkere factoren om een coach te beoordelen dan een gemiste penalty van Agüero, een doelpunt dat ongelukkig (wel terecht, zeg ik er maar even bij) werd afgekeurd wegens buitenspel, een tegengoal waarbij Llorente de bal volgens mij met de elleboog meenam, doelpunten tegen Liverpool in 2018 die ten onrechte werden afgekeurd en een doelpunt van Salah dat juist ten onrechte werd goedgekeurd ((ook al was het niet per se onterecht dat Liverpool toen door ging). Nee, zijn invloed op het spel van Manchester City (waarin hij supersterren als Agüero, Silva en De Bruyne mee kreeg) en de enorme groei die bv. Sterling door heeft gemaakt, zeggen mij persoonlijk veel meer.

De slechtste manier om een trainer te beoordelen, is op basis van resultaten. Schrijf maar op een tegeltje

18 april 2019 om 01:23

Beetje flauw hoor, schiet Aguero vorige week die pingel binnen of staat ie 30 cm naar achteren bij die offside goal dan gaan ze gewoon door. Zulke momenten vallen toch niet te coachen of wel? Sterker nog als de Uefa had besloten om de var al aan het begin vh cl seizoen al te gebruiken dan waren de Spurs niet eens door de poule gekomen.

Wat Pep wel heeft gecoached is jouw nickname 10 jaar geleden in Bernabeu.

18 april 2019 om 02:11

@sociolobi

wat alleen wel te coachen valt is een plan B en dat heeft City nooit. als je achter staat, je hebt nog 5 minuten te spelen en je probeert door een overvol centrum van de Spurs heen te gaan combineren vind ik dat een erg vreemde spelopvatting in zo een cruciale slotfase waarin het alles of niks is

18 april 2019 om 06:36

Een plan B? Je creeert kans op kans en maakt er 4 al. Een plan B heb je nodig als je niet tot scoren komt. Met lange ballen op kompany enkel, terwijl spurs alderweireld, wanyama, sanchez, llorente en vertonghen hebben lopen. Wat voor plan B hadden ze moeten hebben dan? Ze hehben lange ballen geprobeerd en die leidde enkel counters in.

18 april 2019 om 09:30

@jdg84

in de slotfase brengen de Spurs 2 extra verdedigers in en dan denkt City dat ze kunnen gaan combineren door die zee van verdedigers terwijl het helemaal potdicht zat op dat moment achterin. dat gaat niet werken natuurlijk

18 april 2019 om 10:46

@ japie_krekel

alleen het werkte wel man city scoorde en had het pech dat die net buitenspel stond.

Ze hebben 4 goedgekeurde goals gemaakt en je zegt dat zijn tactiek niet deugd....
Probeer op zijn minst een beetje objectief te blijven.

18 april 2019 om 11:14

@bf1994

zijn tactiek in de slotfase werkte niet, dat is wat ik zei. het feit dat Eriksen een domme fout maakt en de tegenstander de bal geeft waaruit gescoord word in buitenspelpositie heeft niks te maken met de tactiek van Guardiola

18 april 2019 om 11:36

"het feit dat Eriksen een domme fout maakt en de tegenstander de bal geeft waaruit gescoord word in buitenspelpositie heeft niks te maken met de tactiek van Guardiola"

Ik zou me toch maar eens inlezen in Peps tactieken vooraleer uitspraken te doen die kant noch wal slaan. Kijk eens die fase vooraf met Eriksen terug? Eriksen wordt belaagd door twee mensen in de richting van de City goal, achter hem duikt een derde op waarna hij de bal enkel maar kan terugspelen naar zijn 16. Je ziet meteen een van de handelsmerken van Pep's tactiek aan het werk, standaard drie mensen die de man in balbezit onder druk zetten. Dat Eriksen die fout maakt is net net het gevolg van tactische beslissingen....

18 april 2019 om 22:57

@blieke

Eriksen had die bal nog makkelijk een roei naar voren of over de zijlijn kunnen geven om tijd te rekken, maar hij schiet hem heel dom tegen die speler op omdat hij blijkbaar bang is om balbezit te verliezen

Een op papier "makkelijkere" route na de finale had City niet kunnen krijgen via Hoffenheim Shaktar Lyon Schalke Tottenham en Ajax naar de Finale .. Dat is een moeilijke Europa League loting

18 april 2019 om 01:34

Niet alleen in de Champions League. Ook in de FA Cup en League Cup heeft City alleen maar lachwekkende tegenstanders geloot. In beide bekertoernooien (ik geloof iets van 10 tegenstanders) is Chelsea de enige noemenswaardige tegenstander die ze zijn tegengekomen. Voor de rest bijna allemaal ploegen uit de lagere divisies. Tegen Chelsea hadden ze een strafschoppenserie nodig om te winnen, en tegen Swansea hadden ze eigenlijk uit de FA Cup geknikkerd moeten worden (als er een VAR aanwezig was geweest bij die wedstrijd). Het geluk dat City dit seizoen heeft gehad, onder andere met de lotingen, verbloemt hun prestaties wel een beetje.

Guardiola is zo erg gelukkig geweest met Messi en natuurlijk Xavi en Iniesta. Overschatte coach, heeft altijd een wereld selectie ! Sané en de Bruyne op de bank in de heen wedstrijd ? Sané vandaag 7 min. laten spelen ?

18 april 2019 om 03:21

idd, met dat elftal van Barca destijds had zelfs een Wiljan Vloet de Champions League nog wel gepakt

bij City en Bayern wil het Guardiola niet echt lukken prijzen in Europees verband te winnen. bij City moet dat wel een keer gaan gebeuren want die hebben de laatste jaren meer geld uitgegeven dan wie dan ook

18 april 2019 om 07:13

Echt zo een domme uitspraak is dit. Waarom is het Villanova dan niet gelukt met dit team? En tata Martinez? Wiljan vloet, hahaha.

18 april 2019 om 07:35

Absolute onzin. Met dat elftal die guardiola destijds had. Was frank rijkaard 2 seizoenen op rij zonder enige kampioenschap. Iedereen die probeert te vermindere wat guardiola in barca had neergezet is niet objectief bezig.

18 april 2019 om 08:12

Japie jouw haat voor pep maakt je blind. Toch heeft barca met xavi en iniesta na pep maar 1 keer de cl gewonnen.. en hebben zw nooit zo mooi en goed gespeeld als met hem.

18 april 2019 om 08:23

Sinds 2010: Liverpool 965 miljoen pond, Juventus 978, United 993, PSG 1.12 miljard, Barcelona 1.25 miljard, Chelsea 1.3 miljard en City 1.35 miljard pond.
De selectie, inkomsten en grote van de club in vergelijking met 2010 zijn belachelijk nu. Toen zat Mee, Veseli, Onuoha, Logan op de bank. Waren Wright Philips,johnson, Bridge en Jo met regelmaat basisspelers. Van die selectie zijn enkel Silva en Kompany overgebleven. 90% van de rest speelt nu op hun eigen niveau bij middelmatige clubs.

Natuurlijk heeft City belachelijk veel geld uitgegeven. Maar kijk waar ze vandaan zijn gekomen en waar ze nu staan. 10 jaar geleden waren ze middenmoter en nu de titelfavoriet en zelfs vooraf een van de grotere kanshebbers op de CL. Chelsea speelt niet eens CL, PSG ligt er al een ronde eerder uit. Juventus vliegt eruit tegen Ajax. Deze ploegen horen volgens het "geld uitgeven principe" allemaal de CL te winnen.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het prima. Zo hoort het ook. Geld hoort niet te winnen.
Daarom focus ik me ook meer op hoe er gespeeld wordt ipv wat er aan het eind van de rit wordt gewonnen.

18 april 2019 om 08:24

@japie_krekel

Waarom stond Wiljan Vloet dan niet voor de selectie?

Kijk, ik ben het met je eens dat Guardiola dit jaar minstens de finale moest halen. Maar dat hij overschat is, daar blijf ik bij dat je onzin uitkraamt. Tientallen spelers en ex-spelers(professionals) dus die Guardiola absoluut een genie vinden, en dan gaat meneer Japie_krekel en D-Bergkamp uit Nederland hem overschat noemen :D

18 april 2019 om 09:35

@barcalover123

ik heb geen haat voor Pep maar ik vind de superlatieven van "beste coach" ter wereld overdreven. als Pep de beste coach ter wereld is hoe goed moet Zidane dan wel niet zijn die 3 keer de CL op rij heeft gewonnen wat nog nooit een coach is gelukt? of Klopp die vorig jaar de CL finale haalde en nu weer in de halve finale staat? ik verwacht betere prestaties van een team en van een coach die een selectie heeft die een miljard heeft gekost

18 april 2019 om 10:50

hoe goed zidane is gaan we nu zien.
Kijken of die zonder ronaldo weer 3 keer de champions league gaat winnen.

Overigens werd zidane in de competitie overrompeld door barcelona.
Stond geloof ik ongeveer 15 punten achter barca???
Dan ben je toch ook niet zo denderend goed of wel?

Maar ik speel een beetje duivelsadvocaat net zoals jij doet als het gaat om guardiola

18 april 2019 om 11:16

@bf1994

als je een selectie van een miljard hebt staan en je komt steeds niet verder als de kwartfinale vind ik dat een vrij matige prestatie. ik zal nergens zeggen dat Pep er niks van kan of geen goede coach is maar om hem de beste coach ter wereld te noemen gaat me wel iets te ver gezien de teleurstellende prestaties in de CL iedere keer de laatste jaren

18 april 2019 om 22:42

In verhouding is de CL toch maar een competitie van max 7 wedstrijden na de poule fase. En in de wedstrijden heeft (naar mijn mening) Ronaldo meer invloed gehad op de resultaten de afgelopen 3 jaar dan Zidane.

18 april 2019 om 22:54

@sociolobi

maar bij elke club ter wereld hebben de spelers meer invloed dan de trainer. de trainer bepaald de opstelling en de tactiek en voor de rest moeten de spelers het doen in het veld. zet een willekeurige internationale topcoach neer bij een NAC Breda en hij degradeert ook gewoon met die spelers

19 april 2019 om 02:19

Vermoeiend dat je iedereen genuanceerd moet uitleggen dat er niet wordt gezegd dat Pep een slechte coach is maar dat hij altijd met gearriveerde selecties mag werken. Zijn successen zijn puur mogelijk geweest door een (gearriveerde) gouden lichting incl. Messi. Di mateo heeft ook een CL titel als coach daar zeg ik ook niet van "kijk, dat is nou een topcoach". Wat Pep doet is echt niet zo speciaal mensen. Ten Hag heeft al een betere prestatie geleverd !

18 april 2019 om 06:42

Overschatte coach omdat hij de CL niet wint?? Mooi is dat, dus elke grote coach moet met elke sterke selectie maar de CL winnen. Dus 1 prijs in europa, verdeelt over alle grote spelers en alle grote trainers. Als je die niet wint, dan ben je overschat.. ik vind het nogal cru. een seizoen duurt 50+ wedstrijden. Geef mij ten alle tijden maar een overschatte coach als guardiola waar ik 50+ wedstrijden kan genieten van het fantastische voetbal en de hoeveelheid mooie acties, passes, goals. Daarvoor kijk ik voetbal.

18 april 2019 om 07:43

Ze zijn vergeten dat er uberhaupt zeer weinig trainers zijn die de champions league 3 keer of vaker hebben gewonne.
Denk dat er maar 3 zijn die hem 3x of vaker gewonne hebbe.

Zidane, ancelotti en bob praisley

18 april 2019 om 07:44

Dat hij niet eens de halve finales CL kan halen met het materiaal dat hij tot zijn beschikking heeft en de bizarre bedragen die zijn gespendeerd voor zijn selectie. Dat is toch wel Europees belabberde resultaten voor zo’n gevierde coach toch?

18 april 2019 om 07:53

Je kan een coach een hoop verwijten hoor, maar dit soort dingen kan je hem niet aanrekenen. Ja, De Bruyne en Sane hadden misschien langer moeten spelen, maar vorige wedstrijd is niet daardoor verloren.

Gisteren worden ze, nogmaals, in mijn optiek gewoon genaaid. De goal van Llorente is gewoon hands en dat was op bijna alle beelden te zien, behalve op degene die de scheids bekijkt. Begrijp me niet verkeerd, dat kan gebeuren heh. Dat hoort er ook bij allemaal. niet alles is uit te sluiten.
Maar een trainer afrekenen op basis van zo weinig wedstrijden in een seizoen is gewoon niet reeel. Toen ze tegen Schalke speelde, toen waren ze werkelijk fantastisch. Vorige wedstrijd Spurs was niet goed, maar is 1 onoplettende speler beslissend. Gisteren was een prachtige wedstrijd waar alles op en aan zat, maar is helaas de uitslag voor city niet positief. Kan gebeuren.

Zidane gaat er ook uit tegen ajax, Allegri gaat eruit tegen ajax, dat zijn toch ook geen vervelende coaches. Maar bij die twee wedstrijden vond ik de spelopvatting en instelling van de spelers ook nog eens ruk. Dat is bijvoorbeeld bij City gisteren niet zo en daarom roem ik hem als coach. Een coach die als instelling heeft om wedstrijden te winnen met goed aanvallend voetbal, niet om wedstrijden niet-te-verliezen of gokken-op-een-counter.

Zoals Real deed de eerste pot, zoals Juve deed de eerste pot. Zoals heel veel "grote" ploegen doen. Misschien haalt mourinho bijvoorbeeld wel de CL binnen met City. Maar als ik zou moeten kiezen...

18 april 2019 om 09:30

Zidane vloog er niet uit tegen Ajax dat was solari. Verder denk ik dat bijna iedereen zou kiezen voor het winnen van prijzen met slecht voetbal dan verliezen met goed voetbal. Uiteindelijk over een aantal jaren weten we alleen nog wie de champions League heeft gewonnen. Als dat met mooi voetbal kan, top! Maar het gaat uiteindelijk om de prijzen

18 april 2019 om 10:54

Sorry, dat was idd niet Zidane, maar bedoelde het meer als zijnde "niet elke grote ploeg kan 1 prijs winnen".

Ja, uiteindelijk gaat het om prijzen, maar een club kiest voor een trainer. Dus een club kiest voor een visie en insteek van het spelletje. De visie van Guardiola is van meet af aan duidelijk en dan weet je dat je met die visie ook wel eens tegen een zeperd aan kan lopen. Er zijn geen trainers die het beste van beide werelden kan bieden. Maar Guardiola komt hier wel dichtbij in de buurt. Hij haalt prijzen binnen en speelt mooi voetbal. Het enige dat zeer lastig blijkt, is om de europese hoofdprijs te winnen. Maar hiervoor strijden dan over het algemeen ook alle beste ploegen van europa en is de kans dat je hem wint gewoon niet zo groot. Dat is vaak een kwestie van momenten, zeker in de knock out fase. Een penalty missen, een individuele fout van een speler, een foute beslissing van de scheids. Er hoeft maar één ding fout te gaan en je bent klaar. Het maakt het des te knapper wat Real gepresteerd heeft bijvoorbeeld. Maar een trainer volledig afrekenen op het niet winnen van de CL, zou ik naief vinden.

18 april 2019 om 11:19

@jdg84

die sjeiks bij City hebben niet zo absurd veel geld gepompt in de selectie om alleen leuk voetbal te spelen en landskampioen te worden. dat is wel degelijk gedaan met oog op het winnen van de Champions League. dat je die dan niet wint is nog tot daaraan toe maar dat je elke keer in de kwartfinale strand met dit materiaal is toch wel een vrij matige prestatie

Tijd voor Guardiola om naar Juve te komen. Ze druipen beide af in Europa. Juve heeft een stijl switch nodig en dat kan enkel Guardiola ons geven.

18 april 2019 om 07:23

Zou voor Juventus wel goed zijn. Ik weet alleen niet wat erger is, de uitschakeling van een vrijwel kansloos Juventus of deze uitschakeling van City die gewoon ruimschoots kans hadden om door te gaan

Bwah die emoties rondom dat afgekeurde doelpunt waren echt geweldig. Stiekem mooi wel dat spurs nu door is, al had het op basis van deze pot ook de andere kant op kunnen vallen. Ik zou dat stukkie rondom die goal met die ontlading ook wel eens willen zien met een mourinho aangezien die ook wel eens rondje veld wil doen😋

Ik ben blij dat Tottenham door is (voor Ajax toch de mindere tegenstander), maar ik vond het zo sneu voor City. Die speelden echt een geweldige wedstrijd, scoren veel en dan die anticlimax in de blessuretijd, kan me voorstellen dat zoiets pijn doet. Eruit geknikkerd worden op basis van de interpretaties van een scheidsrechter.
Deze scheids keurt zo'n goal goed, de andere keurt hem af. Zelfde geldt denk ik voor die buitenspelgoal. Een getoucheerde pass van Eriksen die bij Aguëro aankomt... tja... telt dat als een bewuste pass naar voren? Er zijn scheidsrechters die goals afkeuren als een bal via een verdediger aankomt bij een medeaanvaller in buitenspelpositie, maar er zijn scheidsrechter die dat door laten gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9767
3.Chelsea7224
5.Arsenal7022
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. SterlingAanvaller3417
S. AgüeroAanvaller3321
L. SanéAanvaller3110
Gabriel JesusAanvaller297
Ederson MoraesDoelman380
DaniloVerdediger111
A. MurićDoelman00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

447 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Tottenham Hotspur gaat zich binnenkort met negentig miljoen euro bij AFC Bournemouth melden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren