Groningen had stadion ‘nu wel twee keer kunnen uitverkopen’ voor duel met Ajax

Woensdag, 17 april 2019 om

Na de sensationele 1-2 zege op Juventus in de return van de kwartfinale van de Champions League wacht voor Ajax komende zaterdag het bezoek aan FC Groningen. Het Hitachi Capital Mobility Stadion, ook wel bekend als de Euroborg, is volledig uitverkocht. Volgens Hans Nijland, algemeen directeur in Groningen, was de belangstelling voor het duel enorm.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

FC Groningen - Ajax eindigt in een ...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door burdym)

Voor Ajax is het ook een heel belangrijke wedstrijd. Ik hoop dat ze vol gemotiveerd zijn want dus is precies zo’n pot, tegen Groningen in vorm, waar je het kampioenschap kan laten liggen.

17 april 2019 om 19:11

Ten Hag kennende wordt dit er vanaf morgen ingepeperd. En voordeel is dat een kolkend Groningen stadion ze ook kan motiveren. Die atmosfeer kan Ajax denk ik beter hebben dan een uitwedstrijd in een klein stadion met weinig beleving.

Goed en nuchter verhaal. Nijland ziet het goed dat het hele Nederlandse voetbal belang heeft bij de goede resultaten van Ajax. Daar kunnen een aantal reageerders op deze site nog wat van leren. Opmerking over de 4 punten is een prachtige opmerking, Groningen moet vooral voor hun eigen kansen in de competitie maar je krijgt (helaas voor Feyenoord, Heracles en psv) geen extra punt als bonus.

17 april 2019 om 19:39

Tot nu toe is Ajax de enige die hier baat bij heeft. Financieel komt niemand meer in de buurt. Daarnaast hadden ze al een afstand gecreëerd met hun miljoenen aankopen en waanzinnig salarishuis waar niemand ook maar in de buurt komt. Dit seizoen heeft Psv nog met hangen en wurgen aan kunnen haken. Vanaf volgend seizoen is Ajax denk ik al zo'n 5-6 wedstrijden voor het eind kampioen. Waar het voordeel voor de overige clubs in gaat zitten is dus nog afwachten.

17 april 2019 om 20:05

Nou, een andere club benoemt gewoon meerdere voordelen hier. Ten eerste een vol stadium. Ten tweede meer aanzien voor de competitie. En als laatst ook nog dat spelers meer waard worden. Snap gewoon niet dat anderen hier dat niet willen inzien.

17 april 2019 om 20:32

Hij (nijland) noemt wel voordelen maar wat koop je daar voor? Meer aanzien voor de competitie? Daar geloof ik niet in. Bazel of Salzburg presteren ook regelmatig goed in Europa maar er is geen hond die zit te wachten op die competities. De eredivisie is net zo. Er zijn niet ineens hordes mensen die de wedstrijden gaan volgen. Wellicht die van Ajax zelf maar niet die van Groningen of Pec Zwolle.

En of de spelers nu meer waard worden? Daar geloof ik ook niet in. Dat Ajax goed presteerd en dat haar spelers dan meer waard worden, logisch. Maar ik zie niet in waarom een speler van een andere club meer waard word als Ajax goed presteerd in Europa. Al met al vind ik het een hoop kul-argumenten. Maar goed, dat is mijn mening.

En een vol stadion? Volgens mij zijn de meeste clubs wel uitverkocht als Ajax op bezoek komt. Datzelfde geld voor als PSV of Feyenoord langskomen. Dat zijn wel de trekkers van de competitie en zijn dat altijd al geweest.

17 april 2019 om 21:28

Ieder zijn eigen mening natuurlijk, want ik ben het ook niet altijd met de mensen die in het betaald voetbal actief zijn eens. Maar er is ook zoiets als feiten. De stadions zijn niet uitverkocht als ajax, psv of feyenoord langs komt. Kijk de bezoekers aantallen er maar op na. Incidenteel gebeurt dat wel, maar structureel niet. Spelers van andere clubs worden wel meer waard. Kik Pirie is voorbeeld nummer 1 en alles wat Ajax in nl koopt kost ze meer dan 3 jaar geleden. Dit betekent meer geld voor andere eredivisie clubs. En buitenlandse clubs kijken ook naar andere clubs in Nederland, want zij willen geen toekomstige toppers missen. Want er staat gewoon jongens die in nl zijn begonnen bij Willem 2, nec, Heerenveen, Twente, de graafschap op het veld in de kwartfinale van de cl Dan is daar nog de grotere kans de clubs uit nl zich kunnen plaatsen voor CL en El, wat ook weer veel geld op levert. Heb je daar wat succes dan worden jouw spelers meer waard. Meer buitenlandse spelers zullen de eredivisie als ideale springplank zien voor een buitenlandse carrière Grote nadeel vind de financiële overmacht die Ajax nu heeft op de rest van de competitie.

17 april 2019 om 21:32

Als gevolg van de door Ajax behaalde punten hoeft de bekerwinnaar volgend jaar een voorronde minder te spelen. Aangezien elk team de beker kan winnen, heeft elk team hier baat bij.

17 april 2019 om 22:08

Ik ben het met je oneens Dr duck.

Op 1 april 2018 was de euroborg ook gewoon uitverkocht voor de wedstrijd tegen Ajax, net als het jaar ervoor (16/17) Dat was voor het grote succes van Ajax. Dus betreft de feiten? Daar verandert dus niets.

Er verandert weinig aan transfers. Ajax neemt wellicht iets meer risico en kan wat meer besteden. Maar dat heeft ook zijn keerzijde. Omdat Ajax meer geld te besteden heeft kan het ook in andere vijvers vissen dan de eredivisie. Haalde het vroeger een buitenspeler van Heerenveen dan kan het nu een buitenspeler uit zuid Amerika halen. Voorbeeld is afgelopen seizoen waar het enkel Labyad haalde van Utrecht uit de eredivisie. De rest trok het uit de premier league of uit andere buitenlandse competities. Het is dus geen garantie dat de eredivisie daarvan financieel meeprofiteerd . Het kan de Nederlandse competitie ook volledig links laten liggen. Die 12 miljoen dat het betaalde voor Marin had het wellicht anders in de eredivisie uitgegeven. Die 4 miljoen voor Pierie kon Ajax altijd al betalen, kijk naar sinkgraven, die kwam al voor het grote geldschip bij Ajax binnenvoer. Buiten dat het Ajax meer kost dan 3 jaar geleden. Dat is marktwerking. Ajax verkoopt ook voor meer geld dan 3 jaar geleden nog voor het echt grote Europees succes behaald was.

Ook wat je zegt dat een Kik Pierie meer waard word vind ik niet kloppen. Hij word enkel duurder verkocht als Ajax hem ophaalt maar dat is toch enkel als Ajax hem besluit te halen? Ajax is ook niet gek en gaat niet exorbitante prijzen betalen voor middelmaat. Dus de tijd van de Gudeljes, Moisanders, Sigthorsona en el Hamdaouis, toevallig allen van Az voor veel geld gekomen, zijn over. Spelers van andere clubs worden niet per definitie meer waard als een club zich meld. Verkoopt een Fortuna een speler aan Utrecht dan doet dat niets met de waarde omdat Ajax toevallig in de competitie speelt.

En of je blij moet zijn dat er buitenlandse clubs “nog” actiever gaan scouten in Nederland?

Dus of de eredivisie hier nu echt beter van word? Ik geloof er nog steeds niet in.

Even een heel serieus balletje om op te gooien; Er is een tijd terug door (helaas niet alle) eredivisieclubs overeen gekomen om kunstgras af te schaffen op het moment dat de (Europese) tv-gelden verder verdeeld worden. Als je meer goodwill wil kweken bij clubs als het om het aanpassen van het schema gaat, kun je dat hier dan ook niet bij doen?

17 april 2019 om 20:03

En dan iedere seizoen ook lekker het onderhoud betalen zeker. Waar halen mensen het idee vandaan dat Ajax maar het cl-geld moet gebruiken om het kunstgras van andere clubs te betalen?

17 april 2019 om 20:15

Het gaat er niet om dat Ajax het kunstgras van andere clubs moet betalen. Het gaat erom dat de inkomsten uit Nationale en Internationale tv-gelden iets evenrediger verdeelt worden. In Azië blijven de mensen snachts ook niet wakker om Hull City te kijken, echter krijgen die wel een stuk hoger percentage van de tv-gelden dan bijvoorbeeld De Graafschap (2,55%).

Het is toch van de zotte dat Ajax, Psv, Feyenoord en AZ samen meer dan 40% van de totale tv-inkomsten krijgen en dat clubs als Nac, Vvv, De Graafschap, Emmen en Fortuna allen onder de 3% vallen. We willen allemaal meer weerstand onder betere omstandigheden in de Eredivisie (echt gras en een hoger niveau), een iets andere invulling van deze inkomsten zou daar flink bij kunnen helpen.

Dat sommige pauper clubs hun kunstgrasveld als chantagemiddel gebruiken laat ik dan meer even buiten beschouwing, het gaat immers om de verbetering van het Nederlands voetbal.

17 april 2019 om 20:58

Dat is het mooie / vreemde aan voetbal supporters, iedereen heeft het over het belang van Nederlands voetbal totdat de eigen club erbij betrokken is, dan gaat eigen belang voor.

17 april 2019 om 21:09

@origineel:

Best grappig dat 2 van de clubs die je noemt die onder de 3% van de tv gelden krijgen in je laatste alinea betiteld worden als "pauper clubs die hun kunstgrasveld als chantagemiddel gebruiken"..

Over de tv geld verdeling: het is zoals het is... De clubs die de hoogste kijkcijfers trekken krijgen het meeste geld. Vervelend, maar persoonlijk vind ik dit terecht.

Dan de kunstgras-discussie; hier is de oplossing vreselijk simpel: de Knvb verbiedt met ingang van seizoen 2020/2021 kunstgrasvelden in de Ere- en KKD divisie. Het is aan de clubs die kunstgras velden hebben om zelf hiervoor te zorgen, zonder enige vergoeding uit het "Europa-potje", die kans hebben ze gehad en werd niet unaniem geaccepteerd. Gemiste kans dus.

Hoe dan dit te bekostigen ? Simpel zat, nl. de selectie wat inkrimpen door de spelers gekocht ter opvulling van de hand te doen. Lukt dat niet, dan maar geld proberen te lenen. Krijgt men het niet voor elkaar om een gewone grasmat te presenteren, dan is het jammer maar helaas; geen deelname in de competitie.

Klinkt erg hard, maar het wordt simpelweg tijd dat de Knvb duidelijk (en hard) ingrijpt en dat plastic gaat verbieden, temeer omdat een aantal clubs op deze manier denkt geld te besparen om zo nog 2-3 derderangs reserves te kunnen kopen...

17 april 2019 om 21:27

Komisch dat je een discussiepunt opstart over iets waar vrijwel de hele Eredivisie, met uitzondering van juist twee kunstgras clubs, al over akkoord is gegaan. Ik heb het over een verdeling van de tv gelden in ruil voor meer flexibiliteit voor clubs die Europees ver komen.

18 april 2019 om 10:08

Sempros, dus je wil extra geld van een club die het goed doet in europa om de wedstrijd een dag te verzetten. De goede prestaties van de club in europa is al extreem goed voor het nederlandse voetbal. Maar omdat een club zoals pec dan een dag moet verplaatsen wil jij meer tv geld. Zeg dan gewoon dat je meer tv geld wil en laat dat die flexibiliteit achterwegen, kinderachtig geneuzel over een wedstrijd verzetten en dat als argument gebruiken om meer geld te ontvangen.

17 april 2019 om 20:08

Er is door de topclubs een balletje opgegooid om dit door te voeren. Volgens mij is datzelfde balletje toen door Heracles lek geschoten. Het zou gaan om minimaal 10% van de Europese tv-gelden.

Zag vandaag ook een lijstje met de Nationale tv-gelden voorbij komen en die mogen ook eerlijker verdeelt worden. Al moet gezegd dat clubs als AZ, Groningen en Vitesse ook minder zouden krijgen bij een evenredige verdeling. Sparta kreeg vorig jaar belachelijk weinig.

17 april 2019 om 21:43

Je zou een op kijkonderzoek naar de kijkcijfers moeten kijken van pak 'm beet nec en dit vergelijken met Ajax. De kijkcijfers zijn zonder uitzondering soms wel 20x hoger.

17 april 2019 om 21:53

Je zou de kijkcijfers moeten zien van Ajax zonder tegenstanders om tegen te spelen. Zullen ze vast niet erg hoog zijn gok ik zo maar.

Voor een overwinning krijg je nog steeds drie punten. Het is niet zo dat je er opeens vier krijgt als je een halve finalist van de Champions League verslaat." Aldus Nijland. Bedenk me net dat het voor Feyenoord ook een super seizoen is, hoevaak win je nou in een officiële wedstrijd met 6-2 van een halve finalist van de Champions League!

17 april 2019 om 20:31

Moet je eens bedenken dat Feyenoord tegen Juve had gestaan. Dan was Juve na de rust niet meer het veld omgekomen omdat ze zo hard werden weggespeeld.

Ik las vele reacties van feyenoorders, psvers en een paar twentenaren dat CL voetbal alleen belangrijk was voor Ajax. Hier hebben jullie uit Groningen een onpartijdig antwoord jongens en meisjes. Gelukkig waren er ook genoeg reeele reacties die voorbij kwamen hoor. 😉

18 april 2019 om 10:28

Onpartijdig? Hans zijn grote vriend zit bij ajax. Veldmate

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. El MessaoudiMiddenvelder51
R. LundqvistMiddenvelder50
A. MatusiwaMiddenvelder50
D. van KaamMiddenvelder50
M. El HankouriAanvaller50
S. PadtKeeper50
P. JoostenAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren