Gullit wijst naar Busquets en Tadic: ‘Zet hem bij Swansea en hij raakt niets’

Woensdag, 17 april 2019 om

Ruud Gullit constateert dat Paul Pogba niet optimaal rendeert bij Manchester United. De middenvelder speelde dinsdagavond negentig minuten mee tijdens de verloren Champions League-wedstrijd tegen Barcelona (3-0), maar kon weinig uitrichten tegen de Catalaanse topclub. Gullit ziet dat de Fransman worstelt bij de Engelse topclub.

“Pogba is nog steeds een goede speler, maar je moet ook goede spelers om je heen hebben”, zegt de voormalig Oranje-international bij beIN Sports. “Het ligt niet alleen aan hem. Het is niet zo dat je hem de bal geeft en hij er zelf wel wat ongelooflijks mee gaat doen. In een goede omgeving kan hij schitteren. Dat is wat United moet creëren. Als hij blijft.”

“Hij is een geweldige speler, dat zie ik ook. Hij heeft echter niet echt het postuur van een middenvelder. Hij heeft zulke lange benen. Middenvelders vandaag de dag zijn vaak heel klein. Het zou fantastisch zijn als hij naast Sergio Busquets zou spelen. Maar Busquets kan ook alleen maar zo spelen vanwege de spelers die hij om zich heen heeft. Zet hem bij Swansea City en hij raakt niets.”

“Het hangt er vanaf met wie je speelt, met welke spelers je te maken hebt”, aldus Gullit, die ook wijst naar Dusan Tadic, die Southampton afgelopen zomer inruilde voor Ajax. “Kijk hoe goed hij nu is. Hij was heel anders toen hij bij Southampton speelde. Een compleet verschillende speler. Dus met andere spelers en een ander systeem kan je meer uit Pogba halen.”


Poll

Ben jij het eens met Ruud Gullit?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ongelooflijke belediging van Gullit naar Busqeuts toe.heb niets met Barca maar hoe haal je het in je hoofd om deze uitspraak te doen?

17 april 2019 om 17:58

Het is eerder een belediging richting Swansea City, want eigenlijk geeft hij aan dat die er geen zak van kunnen ondanks dat ze dan Busquets zouden aantrekken.

17 april 2019 om 17:59

Hij heeft wel een punt, geeft een voorbeeld met Busquets. Iets te overdreven dat hij dan niks meer kan, maar reken maar dat hij daar niet zo goed (makkelijk) speelt als bij Barca.

17 april 2019 om 18:02

Ik denk dat ik heel goed snap wat hij bedoelt. En hij onderbouwt het ook prima met zijn voorbeeld omtrent Tadic. Om het maximale uit een speler te halen moet hij in een systeem spelen waarin hij de ruimte krijgt om te excelleren. Ten Hag heeft bijvoorbeeld speciaal voor Frenkie zijn systeem omgegooid. Ook is er na de mislukte transfer van Ziyech flink getest hoe hij het meeste uit zowel Tadic als Ziyech kon halen zonder de balans om zeep te helpen. Dankzij een goed systeem en de juiste spelers om het uit te voeren is dit uiteindelijk gelukt.

Dus een topcoach die een goed systeem bedenkt waarin Pogba de ruimte krijgt om te excelleren zal zeker te weten meer uit Pogba halen.

Dit is echt een erge belediging naar busquets maar dat soort spelere zijn heel vaak underrated. Ze vallen in een wedstrijd niet vaak op maar he mist ze wanneer ze niet spelen

18 april 2019 om 00:22

Maar als Busquets in een andere rol moet spelen als hij nu doet, dan is hij waarschijnlijk lang niet zo goed als nu. En Gullit vergelijkt dat met Pogba, die volgens hem ook veel beter is als hij in de juiste rol mag voetballen.

Echte wereldtoppers staan in elk team wel op. Tuurlijk als je echt prijzen wilt winnen heb je een heel goed team nodig, maar ook pogba zou zich moeten kunnen onderscheiden in dit united door goed te spelen. Dat stukje over busquets is daarom totale onzin van gullit. Jammer dat busquets altijd zo onderschat word terwijl hij een van de besten van de wereld op die positie is.

17 april 2019 om 18:24

Hoezo is dat stukje over Busquets totale onzin? Busquets vervult een puur dienende rol, dat betekent dat zijn rol afhankelijk is van de spelers waar hij mee speelt. Dat is helemaal niet iets ergs. Hij krijgt ook alle credits die hij verdient en wordt praktisch door iedereen genoemd als de beste verdedigende middenvelder, maar dat is ook puur omdat zijn kwaliteiten onmisbaar zijn in een team als Barca en zijn minpunten gecompenseerd worden door zijn teamgenoten.

17 april 2019 om 18:39

Busquets laat het team draaien, niet andersom. Vraag maar na aan o.a. Guardiola, Del Bosque en en Xavi.

17 april 2019 om 18:41

En busquets maakt zeker ook de goals, of geeft de assists? Je hebt mijn punt denk ik helemaal niet begrepen.

17 april 2019 om 18:45

Als hij een "puur dienende rol" heeft, betekent dat dan niet dat andere mensen juist afhankelijk zijn van hem? Xavi en Iniesta zouden nooit hun ding hebben kunnen doen zonder Busquets in zijn dienende rol. Dat zijn hun eigen woorden, trouwens.

17 april 2019 om 19:58

@MrMustard In principe zeg je nu zelf dat hij een dienende rol heeft met het feit dat xavi en iniesta nooit hun ding konden doen zonder busquets. Busquets is iemand die lopende mensen om hem heen nodig heeft, net zoals Tadic dat heeft. Bij een club als Barcelona en voor Tadic Ajax zijn de looplijnen van de medespelers beter waardoor ze beter tot hun recht komen dan bij bijv Swansea. Dienend, niet dienend wat maakt het uit hoe je het noemt, dat van de lopende mensen is wel waar in mijn ogen.

18 april 2019 om 09:52

Xavi was een meester in het positie spel, Iniesta had onnavolgbare dribbels en steekpaasjes en Busquets de ideale link tussen verdediging en middenveld. En met de Messi als valse spits had je dus de ruit die Johan Cruyf ooit op tv probeerde uit te leggen. Haal je 1 speler van deze ruit weg valt dat meteen op. Iedereen kan nog steeds wanneer wat je mist als Messi niet speelt. Zelfde gelde voor Iniesta. Xavi werd ook lange tijd onderschat maar nadat ze hem hadden uitgelicht over hoeveel succesvolle passes hij in een wedstrijd gaf en ervoor zorgt altijd aanspeelbaar te zijn kreeg hij zijn verdiende credits. Busquets zijn rol werd door de grote opinie onderschat en daardoor kreeg hij niet de waardering die hij verdiende en kwamen zijn teamgenoten voor hem op. Busquets zijn kwaliteiten zijn gewoon perfect voor het spel wat we van Barcelona willen zien. Maar geef je Busquets een andere rol of speel je een ander systeem. Zal hij minder goed zijn. Zet je mindere spelers om hem heen zal hij zijn taak vervullen, maar het team zal niet domineren zoals het Barcelona deed. En wat Gullit met deze uitleg bedoeld is dat Pogba de kwaliteiten van een wereldspeler bezit maar het er niet uitkomt omdat zijn speelwijze niet matcht met het systeem en spelers om zich heen.

17 april 2019 om 18:39

In de slechte periodes van Spanje dan zie je dat Busquets ook helemaal mee gaat met dat niveau en totaal niet een team mee op sleeptouw kan nemen. Met andere woorden, Busquets is een meeloper. Of een mooiloper, wat jij wilt.

17 april 2019 om 19:07

Oh ja nu wordt ie helemaal mooi, Busquets een meeloper noemen. Kijk je wel wedstrijden??

Die Gullit grossiert wel in domme uitspraken de laatste tijd, nu deze weer. Busquets is een van de beste ter wereld op die positie, ook bij Swansea zou hij er nog met kop en schouders bovenuit steken.

18 april 2019 om 00:25

Als Busquets als breker op het middenveld moet gaan spelen, dan zal hij inderdaad echt geen topper zijn. Dus zal ie die rol bij Swansea niet goed vervullen. Dus met andere woorden, je haalt meer uit Busquets door hem in de juiste rol te laten voetballen en voor Pogba geldt dat ook zo.

Wat zeurt iedereen nou? Pff denk meer dat men het oneens is met Gullit omdat et Gullit is. Kom nou, Gullit is geen koekebakker hoor. En inhoudelijk heeft hij gewoon helemaal gelijk, tenzij je geen verstand van voetbal hebt, dat kan natuurlijk ook nog.

Hij legt alles perfect uit, met voorbeelden. En als je niet begrijpt dat je veel beter kan zijn in een team met allemaal topspelers of veel slechter kan zijn in een team met alleen maar matige spelers, dan begrijp je er echt weinig van of je hebt gewoon nog nooit gevoetbald. Je potentiële niveau kan gewoon veel minder zijn in een matige team of vanwege het systeem dat er gespeeld moet worden en dat is wat hij ook bedoeld in Pogba's situatie.

17 april 2019 om 18:21

Hij is degene die zegt dat Busquets dan geen bal meer zou raken. Jij nuanceert het heel erg door te stellen dat je potentiële niveau kan variëren door de kwaliteiten van medespelers en de gekozen tactiek. Busquets zou ook bij Swansea heel goed zijn, maar hij zou inderdaad niet zo soepel kunnen spelen als hij bij Barcelona doet. Dat is echter niet wat (of hoe) Gullit (het) zegt, dus krijgt hij hier kritiek op.

18 april 2019 om 00:22

Ach hij overdrijft natuurlijk om een punt te maken. Dat mensen hier overheen lezen.. Busquets zal nog steeds veruit de beste zijn bij Swansea maar zijn werk op het middenveld zal niet worden verzilverd zoals bij Barca, waardoor hij minder het spel zou kunnen controleren.

Sommige trainers (Gullit, van Basten, de Mos) zouden gezien hun “prestaties” als trainer beter hun commentaar voor zich moeten houden, maar nee...

17 april 2019 om 18:28

De Mos heeft zo her en der wel succes gehad volgens mij. Met oa KV Mechelen toch leuk gedaan.

17 april 2019 om 18:42

Sommige trainers (gullit, van Basten, de Mos) zouden gezien hun “prestaties” als trainer beter hun commentaar voor zich moeten houden, maar nee...

Wat zijn jouw prestaties dan dat je zulke uitspraken kan doen?
Jarenlang ballenjongen of zoiets of zelfs dat niet?

17 april 2019 om 19:20

Met die logica kun je het reageren op VZ beter afschaffen, want het gros hier heeft nooit professioneel voetbal gespeeld of gecoached.

Gullit zegt vaak nuttige dingen en ook hier heeft hij gewoon gelijk. Pogba is geen spelbepalende speler en dus moet je hem ook niet in die rol laten spelen. Bovendien ben je als speler bijna altijd afhankelijk van de kwaliteit om je heen, tenzij je Messi of Ronaldo heet.

18 april 2019 om 07:34

En op basis van welke prestaties is het openbaar geroeptoeter hier dan wel gelegitimeerd? Gaan we de vrijheid van het uiten van een mening werkelijk koppelen aan prestaties? Apart zo'n censuur. En wie gaat bepalen of de prestaties afdoende zijn om je mening te mogen geven?

Ik begrijp Gullit wel, maar hoeft het niet zo te zeggen. Kijk naar Memphis Depay. Gebruik je hem niet goed presteerd hij volgens velen niet goed, maar op de juiste plek met de juiste type voetballer laat hij het wel zien. Is hij dan ineens in een goede vorm of... Zo zijn er honderden te noemen en ik geloof niet dat 't met alleen talent te maken heeft. Als je op je plek zit en je zo voelt kan je beter presteren. Klinkt als de maatschappij...

Wat wil Ruud hier nou mee zeggen; dat voetbal een teamsport is? Briljant hoor!

Ik vind de uitspraken van Gullit niet gek. Een aantal leden doen net alsof hij volledig de plank misslaat. Hetzelfde zou je ook over Messi kunnen zeggen. Hij rendeert bij Barca, maar komt bij Argentinië doorgaans een stuk minder goed voor de dag... Je bent als speler toch ook (deels) afhankelijk van het materiaal om je heen?

18 april 2019 om 00:27

Inderdaad, ook Messi speelt bij Argentinië in een rol die eigenlijk helemaal niet bij hem past. Als je Busquets bij Swansea op 6 zet en hem alle gaten laat dichtlopen en als een soort breker laat spelen, dan gaat hij die rol echt niet beter vervullen dan iemand die voor die rol gemaakt is

Gullit heeft hier volkomen gelijk. Prestaties zijn enorm afhankelijk van de club en het systeem.

in principe zegt Gullit hier niks geks. Zet pakweg een Aubameyang neer bij Gabon en hij zal ook niet de speler die hij bij Arsenal is

hoe goed je ook bent, je zal toch ook altijd afhankelijk zijn van de spelers om je heen. Robben was dan een uitzondering op het Wk2014 in een heel matig Oranje maar zulke dingen zie je maar zelden in het voetbal

Volgens Gullit zijn logica zou Messi dan ook niks raken bij Swansea?

Eindelijk iemand die verder kijkt dan alleen de reputatie van Pogba en de vinger op de "zere" plek legt. Pogba is een uitstekende speler en dat zal waarschijnlijk niemand ontkennen, maar hij is niet legendarisch goed waardoor hij een ploeg in z'n eentje kan dragen zoals Messi en Ronaldo dat wel kunnen.

Pogba is naar mijn mening juist erg goed bij Frankrijk waar hij gewoon doet waar hij goed in is en zich niet geforceerd voelt om de grote man te zijn die voor het rendement zorgt. Daar is hij gewoon de uitstekende box-to-box-speler die hij kan zijn en dat wil je ook eigenlijk van hem zien.

17 april 2019 om 19:42

@sirius

ik vind dat te makkelijk. Messi droeg Argentinie ook niet op het laatste WK omdat er te weinig kwaliteit om hem heen stond. dat is juist het verschil tussen Pogba bij Frankrijk waar hij wel kwaliteit om zich heeft staan en de Pogba bij United waar de kwaliteit om hem heen een stuk minder is. Messi dus hetzelfde verhaal, bij Barca waar kwaliteit om hem heen staat is hij fenomenaal, bij Argentinie waar de kwaliteit een stuk minder is, is Messi geen schim van de speler die hij bij Barca is

18 april 2019 om 00:30

Het heeft voornamelijk met de rol in het veld te maken. Een speler als Busquets heeft bepaalde kwaliteiten, waardoor hij in een bepaalde rol heel goed is, terwijl hij als breker op het middenveld lang niet zo goed zou zijn. Messi is een speler met een actie en creativiteit, die de goal maakt of de beslissende pass geeft, maar bij Argentinië krijgt ie vaak al op eigen helft de bal, omdat ie daar meteen gezocht wordt en ook veel lager staat.

18 april 2019 om 01:16

@nijogeth

dat is zeker zo maar het ligt natuurlijk ook aan de kwaliteit om je heen. Barca heeft meer kwaliteit dus snappen wanneer ze Messi moeten aanspelen. bij Argentinie is dat minder het geval

Gullit heeft volkomen gelijk. Betreft zowel Pogba als Busquets. Pogba is een goede speler maar geen geweldenaar zoals iedereen vindt. Zijn er nog 20 van. Busquets idem. Met allemaal koekebakkers om hem heen zou het ook nul komma nul zijn. Spelers met kwaliteiten om je heen is bepalend. En dan lopen er genoeg van bij Barca. Bij ManU niet dus.....

Is dit de logica? Zet een goede speler bij een mindere team en ze spelen minder ? Zet een speler van swansea die daar goed presteert bij United en ze presteren goed? Hahaa wtf

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren