Ajax heeft volgens Carlo Ancelotti een voordeel: ‘Bij ons is dat niet mogelijk’

Woensdag, 17 april 2019 om

Ajax wist dinsdagavond wederom te stunten in de Champions League door Juventus uit het miljardenbal te knikkeren. Menigeen is verrast dat de ploeg van Erik ten Hag het zo goed doet in Europees verband. Ook Carlo Ancelotti, trainer van Napoli, kan genieten van het spel van Ajax, zo geeft hij aan in aanloop naar het Europa League-duel met Arsenal komende donderdag.

“Ze spelen erg goed, maar ik ben meer verrast over het feit dat ze worden gezien als verrassing”, wordt de ervaren oefenmeester geciteerd door diverse Italiaanse media, waaronder La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse coach erkent dat hij ook niet had verwacht dat Ajax de halve eindstrijd van het miljardenbal zou bereiken.

“Ik had niet verwacht dat ze de halve finales zouden halen. Ik denk ook niet dat ze de Champions League gaan winnen, maar misschien zit ik verkeerd. Ik geniet in ieder geval van hun voetbal. Het duel van gisteren heeft aangetoond dat de Champions League altijd onvoorspelbare wedstrijden herbergt. Even niet goed presteren en je ligt uit het toernooi.”

“Juventus was niet goed genoeg, zeker niet in de tweede helft”, aldus Ancelotti, die heeft geleerd dat je niet zozeer de beste spelers in huis moet hebben om te winnen. “We hebben bepaalde methodes en ideeën nodig. We zijn allemaal verrast door dit Ajax, maar bij ons is het niet mogelijk om te denken aan de lange termijn en aan het werken met jonge mensen, omdat alles altijd gekoppeld is aan resultaten.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door fortress)

Bij ajax draait het meer om resultaat dan bij napoli,ajax moet elke jaar kampioen worden...

17 april 2019 om 15:13

Ajax moet elk jaar kampioen worden? Daar merk ik anders weinig van. Hoelang duurt die droogte inmiddels? Jaar of vijf? En ook nu hoor ik alweer verhalen dat het seizoen sowieso geslaagd is, zelfs als ze geen kampioen worden. Die redenaties zijn in Italie ondenkbaar, dus meneer Ancelotti heeft gewoon een punt.

17 april 2019 om 15:17

Dat het niet gebeurt betekent toch niet dat het niet moet? Beetje een simpele reactie als je het mij vraagt.

17 april 2019 om 15:21

Halve finale CL is voor het laatst 14jaar geleden voor NL teams. Komt veel minder vaak voor en is een moeilijkere prestatie dan kampioen worden. Daarom is het seizoen opzich al geslaagd. Alsnog moet ajax kampioen worden.

17 april 2019 om 15:21

Je hebt ook helaas mensen die door het succes van Ajax met een kater wakker werden...

17 april 2019 om 15:23

Hoe vaak is Napoli afgelopen jaren kampioen geworden? Of zelfs de beker gewonnen?

17 april 2019 om 15:25

Het gaat mij erom dat zelfs na 5 droge jaren Ajax-supporters dit seizoen al geslaagd vinden zelfs als Ajax geen kampioen wordt. Ik begrijp het ergens wel, maar het geeft het verschil aan tussen de Nederlandse en Italiaanse (winmaars)mentaliteit. Roma had vorig seizoen bijv. gewoon een kutseizoen ondanks hun hele goede CL-prestaties.

17 april 2019 om 15:43

Het is niet dat Ajax niet presteert in de Eredivisie. 4 jaar op rij de schaal gewonnen en daarna 5 jaar niet. Ook gewoon met miniem verschil. Soms zit het net even tegen. Uiteraard wil ik dat Ajax elk jaar kkampioen wordt, maar dat is niet realistisch. Het heeft de afgelopen jaren ook wat tegen gezeten. En dat PSV lang boven zijn niveau presteert heb je zelf ook nirt ik de hand. Wereld is niet zwart/wit.

17 april 2019 om 15:43

@davilla7, Wat is dit voor rare vergelijking met Roma? AS Roma hoopte vorig jaar, na ze 2e waren geworden in seizoen 16-17 op 4 punten afstand van Juve, weer mee te kunnen doen om de titel. Sinds 2001 (!) geen kampioen meer geworden. Ze hebben zo veel punten verspeeld tijdens de competitie en werden uiteindelijk 3e op 18 punten. Die situatie is dus een stuk extremer dan bij Ajax. Daar snakken ze veel meer naar nationaal succes.
Dus jammer joh

17 april 2019 om 15:56

Dat is juist precies mijn punt. Roma is allang geen ploeg meer die structureel om het kampioenschap meedoet, en zelfs daar zijn de supporters niet blij met alleen een halve finale CL. Dat zegt genoeg toch? In Italie gaat het alleen om resultaat en prijzen.

17 april 2019 om 16:03

@davilla7: verschil is wel dat roma bijna elk jaar wel CL speelt en de afgelopen jaren geregeld de 1/8e finale haalde terwijl ze al bijna 2 decenia geen kampioen zijn. Ajax daarentegen is regelmatig kampioen geworden dit decenia terwijl ze de laatste 4 jaar niet eens CL speelde en ik denk dat ik ze zelfs nog nooit in de CL knock out heb zien spelen. Hoe ajax en roma tegen de CL kijken i dus heel anders.

17 april 2019 om 16:23

Denk jij dat ze bij Napoli niet blij zouden zijn als ze geen kampioen worden, maar wel met dit spel in de halve finale CL stonden? In Italië doet iedereen behalve Juve voor spek en bonen mee, Ajax heeft tenminste nog 1 geduchte concurrent. Leuk dat je zo'n aloud Italiaans cliché uit de jaren 90 probeert te verdedigen, maar net als in Duitsland met Bayern, is er in Italië maar gewoon 1 alleenheerser. Dan kun je er nog zo'n mentaliteit op na houden, maar om de prijzen spelen leren de Ajax spelers elk jaar en die van Napoli zelden. Ajax speelt elk jaar wel tot de laatste dag voor minimaal 1 prijs mee, noem mij een Italiaanse club buiten Juve die dat ook kan zeggen. Je probeert een punt te maken, hoort van andere mensen dat het een raar punt is en vervolgens zeg je nog een keer "ja maar mijn punt is..". Ik denk dat de meeste mensen je punt wel snappen, maar het er gewoonweg niet mee eens zijn.

17 april 2019 om 16:30

Ja iedereen weet dat 5 jaar niet slecht is maar er was veel onrust en veel gedonder binnen Ajax. Daarbij Nouri en een uitzonderlijk feyenoord jaartje een jaar waarin Ajax bezig was zich op te richten en een EL finale heeft gespeelt. Dan word je kampioen in 11 12 13 en 14 waarin het laatste jaar een kadootje was met slecht voetbal. Dan dus door bovengenoemde redenen 4 jaar niet. Ach en nu weer wel en hoe praten we dan hierover? Qua geld mag Ajax zich wel schamen niet meer gepakt te hebben maar nu maken ze het ruimschoots goed. Ik verwacht sws de dubbel in Amsterdam ( voor het laatst in 2001/2002.

17 april 2019 om 16:37

@shorty1991, jij snapt 'm duidelijk niet. Beetje raar om te reageren met 'dat betekent toch niet dat het niet moet?' terwijl ik in mijn reactie nota bene aangeef dat het volgens velen dit seizoen ook daadwerkelijk niet moet.. geen idee of jij daar tussenhoort, maar bij veel Ajacieden leeft het idee dat het seizoen nu al geslaagd is.

17 april 2019 om 16:39

We hebben pas 7jaar geen landstitel gewonnen en daarna 4 op een rij. In deze droogte van nu een finale gespeeld en halve finale CL gehaald kans op de beker en kunnen zelfs nog kampioen worden. Dat de doelstelling eens in de 3 jaar kampioen worden niet is gehaald is echt geen issue trots overheerst zelfs zonder prijzen.

17 april 2019 om 16:47

Als elke voetbalsupporter de visie had die jij nu probeert uit te leggen, is (berekend op 18 teams in 1 competitie) 94,444444% gefrustreerd/depressief aan het einde van het seizoen. Dan ben je als supporter na een paar jaar toch wel echt klaar met het supporten van voetballen denk ik zo 😂 dit is toch juist hartstikke mooi man, wel kampioen dan net niet dan heel slecht dan halve finale cl. En niet te vergeten het o zo fijne eens in de zoveel jaar dat Feyenoord weer eens kampioen mag worden. Ook gezellig op z'n tijd. Dat is voetbal!

17 april 2019 om 16:48

De mensen zijn gewoon euforisch na gisteren, maar als puntje bij paaltje komt moet Ajax gewoon kampioen worden en zullen diezelfde mensen Ajax ook vervloeken mocht het mis gaan tegen bijvoorbeeld Groningen. Dit weet jij zelf ook wel, alleen vind je het op een of andere manier nodig om zoals wel vaker te beginnen over de droogte van kampioenschappen. Moet je lekker zelf weten, maar vandaag kom je op mij vooral sneu over. Je kunt je niet eens fatsoenlijk weren, de discussie begon namelijk met dat de mentaliteit in Italie anders zou zijn dan bij Ajax, vervolgens kun je met geen enkel argument je stelling onderbouwen en verander je je koers naar het simpelweg alleen nog op Ajax te richten. Mensen gaan de discussie met je aan omdat ze het niet eens zijn met je standpunt, vervolgens ga je het standpunt veranderen en blijf je stug roepen dat iedereen het verkeerd ziet. Misschien moet je gewoonweg nog volwassen worden, zou mij in ieder geval een hoop verklaren.

17 april 2019 om 16:59

Wel fijn dat jij dat voor al die mensen invult. Ook erg fijn dat je tot twee keer toe op de man speelt en mij vervolgens een gebrek aan volwassenheid verwijt. Erg ironisch vooral.

17 april 2019 om 17:03

Natuurlijk moet Ajax elk jaar kampioen worden. Dat betekent niet dat het automatisch een kutseizoen is als dat niet lukt. Hoe ingewikkeld is dat

17 april 2019 om 18:02

Natuurlijk speel ik op de man, je bent ook de enige die de stelling verdedigt dat er in Italie meer een winnaarsmentaliteit heerst dan hier. Kun je heel zielig in de slachtofferrol kruipen, maar het feit dat je wederom geen enkel argument ten tafel brengt, dat zegt eigenlijk al wel genoeg.

17 april 2019 om 18:57

En dat is nummer 3. Uit het woordje natuurlijk blijkt ook nog eens dat je het vanzelfsprekend vindt om op de man te spelen, dan weet ik dat ook weer. Ik vind eigenlijk dat mijn punt geen verdere uitleg behoeft, omdat het naast een uitgekauwd cliché ook nog eens hartstikke waar is, maar vooruit dan maar. Onder winnaarsmentaliteit versta ik dat winnen op plaats 1,2 en 3 staat, en dat de schoonheid van het spel daarbij dus van ondergeschikt belang is. Ik vind dat Italianen (over het algemeen) veel dichter bij deze opvatting staan dan Ajax. Ik hoef daarbij eigenlijk alleen maar de naam Johan Cruijff te laten vallen, de grootste voetbalromanticus aller tijden en de grootste tegenstander van het resultaatvoetbal. Toen Nederland in 2010 de WK-finale had gehaald, was het enige wat Cruijff kon zeggen dat het voetbal pijn aan zijn ogen deed. En laat het nou net Cruijff zijn die de fluwelen revolutie in gang heeft gezet, waardoor vandaag de dag o.a. Overmars en Van der Sar belangrijke functies binnen Ajax bekleden en o.a. Cruijff-adapten als Bosz hebben aangesteld, bij wie vermaak minstens zo belangrijk is als resultaat en door de buitenwereld zodoende nogal eens bestempeld worden als naïef. Italianen hebben gewoon een totaal andere manier van tegen voetbal aankijken. Dat gaat al terug naar het catenaccio van Internazionale. Het zit gewoon opgesloten in de voetbalcultuur. De Italianen boeit het geen reet hoe er gewonnen wordt, als het maar gebeurt. Als er bij Ajax met lelijk voetbal gewonnen wordt, loopt iedereen te klagen. Remember Frank de Boer?

17 april 2019 om 19:47

Aah oke dus je bent meer een winnaar als je loopt te schoppen en zuigen, maar je bent minder een winnaar als je ervan overtuigd bent dat goed voetbal je het verste brengt? Dat beide landen en clubs een andere filosofie aanhangen, dat moge duidelijk zijn, maar waarom jij en Ancelotti doen alsof dat je meer een winnaar maakt, dat kan ik niet begrijpen. Het spijt mij hoor dat je je zo aangevallen door mij voelt, discussieren kan ook prima op een normale toon, maar dan moet je wel met argumenten komen waarop men kan reageren. Jij denkt dus werkelijk dan een Bernardeschi vanaf zijn geboorte of opleiding al liever wil winnen dan Frenkie de Jong? En Chiellini wint ook liever dan de Ligt? Je verwart de manier waarop men wil winnen met de mate van hoe graag men wilt winnen. De dingen die jij constateert, die zijn er inderdaad wel degelijk meer in Italië, maar dat maakt niet dat Italianen liever willen winnen. In Nederland moet je winnen EN mooi spelen. Je hebt mij in ieder geval nog geen voorbeeld gegeven van een huidige Italiaanse ploeg die meer uitstraalt te willen winnen dan Ajax.

17 april 2019 om 19:50

En Johan Cruijff als voorbeeld gebruiken? Haha Jopie was 1 van de grootste winnaars allertijde, die man had een ontzettende winnaarsmentaliteit. Het was alleen zijn overtuiging dat je met goed verzorgd voetbal de grootste kans op winst hebt, niet door anderen blessures te trappen, kaarten aan te naaien, tijd te rekken, dopinggebruik, omkopen van scheidsrechters etc. Maar goed als je al die factoren neemt om winnaarsmentaliteit te meten, ja dan zal die mentaliteit er vast meer zijn in Italië dan in Nederland.

17 april 2019 om 20:03

Ik kan wel voorbeelden geven van ploegen die meer op resultaat spelen. Het beste voorbeeld is natuurlijk Inter Milan. Thuis tijdrekken tegen PSV om een 1-1 over de streep te trekken, in de hoop dat het 1-0 blijft bij Barcelona-Spurs. Zie jij al voor je dat Ajax dit thuis tegen pakweg AEK zou doen? Nee, natuurlijk niet. Daar pikken de supporters het niet. Bij Inter - en iedere andere Italiaanse club - wel, mits(!) het ook daadwerkelijk het gewenste resultaat oplevert. Dat is wat ik met winnaarsmentaliteit bedoel, alleen geã¯nteresseerd zijn in het resultaat en niet in de manier waarop dit bereikt wordt. Er is altijd een trade-off tussen resultaat en mooi voetbal. Het gaat zelden hand in hand met elkaar. Als Frank de Boer met het Ajax van een paar jaar geleden mooi voetbal had geprobeerd te spelen, waren ze waarschijnlijk geen 4 keer op rij kampioen geworden. Als Peter Bosz zich in de EL-finale iets realistischer had opgesteld, hadden ze misschien de Europa League wel gewonnen. Ook dit seizoen is nog altijd mogelijk dat Ten Hag met het 'mooie voetbal' naast al het zilverwerk grijpt. De uitspraak dat je EN moet winnen EN mooi voetbal moet spelen vind ik gewoon te simpel, soms ontkom je er niet aan concessies te doen en het een boven het ander te stellen. En dan heb ik bij Ajax toch altijd het idee dat het in de eerste plaats vooral om mooi voetbal draait.

Klinkt wel leuk, maar hier gaat het niet omdat iedereen al jong wordt weggekocht. Als je geen beleid hebt is er altijd een excuus te verzinnen.

17 april 2019 om 15:06

Klinkt wel wazig vooral. Hij is vooral verrast dat iedereen verrast is, maar sluit af met we zijn allemaal verrast. Die heeft aan de grappa gezeten. Maar leuk dat heel Europa druk is met Ajax momenteel. Top 4 Europa, wel mooi als de Europese subtop nu aanbelt voor je spelers. Bongiorno Aurelio dus je hebt interesse in Neres? Hmm wat denkt u zelf

tja...maar wat voor resultaat boekt Napoli dan? Of Inter , ac milan, lazio, roma....

Napoli doet het relatief goed de laatste tijd, maar de rest is natuurlijk om te huilen.
En elk jaar proberen ze weer om heel snel resultaat te hebben en lukt het niet...misschien is die lange termijn dan toch niet zo gek... En je hoeft ook niet alles aan de kant te zetten voor de lange termijn, dat betekent niet dat je nu helemaal niks meer kunt presteren.

Korte termijn is ook niet heilig. 100 miljoen voor Ronaldo om de CL te winnen en er veel eerder uit liggen dan normaal. Ja hij maakt wat belangrijke goals, maar t hele spel wordt afgestemd op hem. Dybala is een stuk minder dan anders, er zit geen enkel idee achter de aanvallen van Juve behalve de bal zo snel mogelijk bij Ronaldo in de 16 krijgen.... T is gewoon erg beperkt.

Misschien toch maar iets meer met een idee aan de toekomst bouwen dan denken dat je gelijk wat kunt presteren.
Sowieso moeten al die andere ploegen een hele grote achterstand op juve goed maken, dat lukt niet door gewoon wat dure spelers te kopen. Ze zullen toch echt structureels iets moeten veranderen anders wordt juve de komende 10 jaar nog 9x kampioen.

17 april 2019 om 15:00

Inderdaad, Italiaanse ploegen zijn allemaal vroeg uitgeschakeld dit jaar.

17 april 2019 om 15:01

Je vergeet AS Roma vorig seizoen voor de rest klopt het wel.

17 april 2019 om 15:43

ik heb het vooral over de serie a en de achterstand van de andere ploegen op juve. Daar doet Napoli het nog redelijk, maar komen ook niet echt in de buurt

Bij Ajax is natuurlijk ook niks gekoppeld aan resultaten.

Lange termijn? Ajax moet ek jaar opnieuw beginnen met bouwen. Dit is Frenkie zijn 1e volledige seizoen en hij wordt nu al weggeroofd door Barca. Jonge spelers inpassen is een keuze. Man utd deed het vroeger en het bracht ze succes. Barca heeft het een tijdje gedaan en bracht ze gouden jaren.

17 april 2019 om 15:01

En Frenkie werd weer weggehaald bij Willem II. Zo werkt de voetbalpyramide nou eenmaal.

17 april 2019 om 15:04

Zo is dat. Het gaat om durven en blijven uitleggen dat jonge spelers soms wat tijd nodig hebben. Het klopt wel dat in Italie ze nu allemaal enthousiast over Ajax zijn, maar als Ajax de finale verliest is het opeens ‘naief’, ‘onvolwassen’, ‘tactisch dom’ etc etc. Op die manier heb je altijd gelijk en snap je in essentie het opleiden gewoon niet.

17 april 2019 om 15:08

Daarom is het ook kwestie van langzaam de weg omhoog vinden. Het geld dat nu verdiend wordt investeren en ervoor zorgen dat in de toekomst we dit soort spelers niet 1 maar drie seizoenen kunnen behouden is al winst.

17 april 2019 om 17:43

Barca wordt wat dat betreft wel overhyped wat eigen jeugd betreft.

Tja, men moet er nog steeds aan wennen blijkbaar. Bij Ajax worden net zo goed resultaten geëist, Marcel Keizer is niet voor niets ontslagen vorig jaar. Ten Hag zit er pas een jaar hoor, en tot nu toe wordt er goed resultaat geboekt. Je kan juist veel beter aan de lange termijn werken bij Juventus, je koopt één keer een Chiellini, een Alex Sandro of een Pjanic, en je kan hem 10 jaar bij de club houden. Bij Ajax moet het juist dit jaar gebeuren omdat geen van de beste spelers lang blijven. Juventus was niet goed genoeg, het zal wel, vooraf gaven zoveel mensen Ajax geen kans. Net als tegen Real Madrid. Dat waren gewoon twee van de voornaamste kanshebbers voor de eindzege aan het begin van het seizoen en echt geen misselijke tegenstanders. Dit Ajax is gewoon onwijs goed, andere verklaringen hoef je niet te zoeken.

Dat is gewoon een visie van de club, bij Ajax wordt het geaccepteerd dat ze 9 van de 10 keer de geoepsronden van de CL niet overleven, in de hoop dat er een keer een klapper tussen zot zoals di jaar. Zodra Ajax met het budget van Juventus gaat werken zal het bestuur ook meer gaan verwachten. In het geval van Ajax kan het volgend jaar zomaar zijn dat ze de geoepsfase niet overleven waar dit bij Juve wel een zekerheidje genoemd mag worden.

Zit dit artikel nou zo vol met tegenstrijdige bewoordingen, of is Ancelotti zo tegenstrijdig? Eerst aankaarten dat hij verrast is met dat Ajax wordt gezien als een verrassing. Later zeggen dat hij zelf ook verrast is met het resultaat. Wat is het nou?

Overigens is ook bij Ajax alles gekoppeld aan resultaten. Hoe zeer onze competitie als zwak kan worden bestempeld, zijn de verwachtingen ieder jaar hoog. Daarbij hadden we tot voor kort dit geld helemaal niet en heeft onze competitie niet de kracht van de Serie A om gevestigde namen aan te trekken. Wat ik hiermee wil zeggen is dat in Nederland de opties die je als club hebt gewoon gering zijn, dus moet je de beste keuzes maken.

"Ik had niet verwacht dat ze de halve finales zouden halen. Ik denk ook niet dat ze de Champions League gaan winnen, maar misschien zit ik verkeerd." Als ik dit lees moet ik meteen aan onze vriend Mourinho denken...Durft hij niks meer te voorspellen? 😋

Ajax is een verrassing gewoon omdat ze financieel veel minder zijn dan de Europese grootmachten. Op papier hadden we nooit Real en Juventus kunnen en mogen verslaan. Dat maakt deze campagne nog mooier. Het feit dat Ajax een Nederlands team is maakt het ook een verrassing. De laatste ploeg die buiten de vier beste competities de halve finale van de CL haalde was PSV. Dat is ook alweer meer dan tien jaar geleden. Dus dit is en blijft gewoon een verrassing.

17 april 2019 om 15:19

Ik hoop in ieder geval een dezer dagen een artikel op voetbalzone tegen te komen waarin Mourinho aangeeft dat Ajax absoluut niet de Champions League gaat winnen.

Heeft die man enig idee waar hij het over heeft? Niet mogelijk om aan de lange termijn te denken? En bij Ajax of welke andere Nederlandse club wel? Bij ons maken de beste spelers van de competitie doorgaans niet eens honderd wedstrijden vol! Dat is pas werken met korte termijn.

17 april 2019 om 15:21

Goed opgemerkt inderdaad, veel mensen gaan voorbij aan het feit dat een beetje fatsoenlijke speler maar zo'n 2 jaar in Nederland speelt normaal gesproken. Erg lastig om op die manier te werk te moeten gaan, de grote talenten vertrekken immers ook al op 16 jarige leeftijd. Een uitzondering daargelaten. Maar zo'n Chong, Zierkzee, Fosu Mensah, Ake etc hadden het gemiddelde niveau in Nederland wel behoorlijk opgekrikt als ze waren gebleven.

17 april 2019 om 17:48

Klopt, het maakt bovendien dat niet de toptalenten die je noemt de Eredivisie verrijken (en andersom, want de eerste vier jaar na hun contract spelen ze op een bijveld op maandagavond of worden ze verhuurd; in ieder geval: ze verpieteren), maar 'breken' de mindere goden van 18 door. Behalve een mindere kwaliteit die dat meebrengt, zorgt de gekelderde gemiddelde leeftijd in onze competitie ervoor dat ervaring eveneens een schaars goed is op de Nederlandse velden. En als die 'mindere goden' ouder zijn en voor ervaren krachten lijken te kunnen doorgaan lonkt zelfs voor hun nog een Europees avontuur in de lucratieve Championship of in de rechterrijtjes van Italie of Duitsland.

Ancelotti heeft geen idee hoe moeilijk het is om in die omstandigheden aan de lange termijn te werken. Ajax mag een kaarsje branden dat De Ligt en De Jong zo verstandig waren om niet gelijk naar het buitenland te gaan.

Ajax kan ook niet werken aan een ploeg want die worden altijd leeggekocht dus dat standpunt snijd geen hout. Bij de een zijn het resultaten en bij de ander weer wat anders. Verder zegt ie dat ie niet verrast is en later is hij, net zoals iedereen, wel verrast. Hij zegt dus precies niks.

Dit is dus de grootste denkfout in het moderne voetbal. Overal lopen fossielen rond die werken op wijze van ‘zo doen we dat altijd’. Blijf vooral lekker zo doorgaan. De échte kenners en visionairs herkennen de huidige situatie en snappen dat er een kantelmoment is. Er wordt een ander soort voetbal gevraagd om succesvol te zijn. Je hoeft niet altijd prijzen te winnen om succesvol te zijn. Je bent succesvol omdat je een visie en filosofie hebt. Omdat je attractief speelt en mensen er van kunnen genieten, ook bij verlies. Dat 1000x liever dan naar afbraakvoetbal van krachtpatsers te kijken.

Het is een keuze. Weliswaar noodgedwongen, maar wel een keuze.

Al voor de wedstrijden tegen Juve was ik positief gestemd en werd vaak weggehoond, maar kijk Ajax,Nederland laat wederom zien dat we ons bij de besten melden en vaak erover heen gaan...grootste daden en maakt mij zo trots. Misschien gaan een aantal spelers toch besluiten een jaartje langer te blijven met uiteraard een miljoenen bonus van Ajax.

Wat is dat nou weer voor een merkwaardige uitspraak? Napoli is nou niet bepaald een grootmacht in Europa die altijd maar kampioen moet worden. Verder is een lange-termijn visie bij elke club mogelijk net als het werken met jonge spelers, zolang dat maar gecontroleerd gaat.

Ajax heeft inderdaad de luxe dat de jeugdopleiding een grote rol speelt binnen het eerste elftal, maar ze staan dan er dan om bekend dat ze 1 van de beste jeugdopleidingen van Europa hebben. Dat hebben ze zelf opgebouwd en dat kan elke club in theorie.

Verder kunnen de meeste spelers van dit Ajax moeiteloos mee met Napoli, dus dan vind ik het nogal hoogmoedig om te verkondigen dat Napoli dat niet zou kunnen. Wellicht niet in de mate van Ajax, maar jongens als Blind, Tadic, Ziyech, Schone, Tagliafico zijn nou ook niet bepaald tieners meer.

Niemand had verwacht dat Ajax de eerste voorronde door zou komen.
Niemand had verwacht dat Ajax de tweede voorronde door zou komen.
Niemand had verwacht dat Ajax de derde voorronde door zou komen.
Niemand had verwacht dat Ajax de groepsfase zou overleven met Benfica en Bayern in de poule.
Niemand had verwacht dat Ajax de achtste finale tegen Real zou winnen.
Niemand had verwacht dat Ajax de kwartfinale tegen Juventus zou winnen.
Niemand verwacht dat Ajax de halve finale zal winnen.
En net zoals Ancelloti verwacht niemand dat Ajax de Champions league wint.
Ajax heeft tot nu toe eigenlijk alle criticasters bewezen dat ze met eigen jeugd en wat gerichte aankopen een goed team kunnen vormen waarmee ze in staat zijn de rijkere clubs partij kunnen bieden en zelfs verslaan.
Je kan niet meer spreken over lucky Ajax. Dit Ajax kan gewoon een hoog niveau halen als ze dezelfde drive, tactiek en instelling blijven toepassen als in de voorgaande wedstrijden.
Overmars en van der Sar zijn een weg ingeslagen waarbij ze als club niet de volgende Ronaldo of Messi willen kopen om weer mee te doen in europa, maar ze willen de volgende Ronaldo of Messi zelf opleiden. Een visie die zijn vruchten afwerpt en waardoor je dus kan mee kan komen met clubs als Manchester City, Juventus, Real Madrid, Bayern en hun zelfs kunt verslaan. Triest dat Ancelotti eigenlijk aangeeft dat Juventus eigenlijk alleen gefocust is op het hier en nu en geen lange termijn visie heeft waarin eigen jeugd de kans krijgt om structureel door te stromen. Volgens mij zou elke club blij zijn als ze de nieuwe Messi of Ronaldo in de jeugd hebben rondlopen zodat je niet miljoenen hoeft neer te tellen om die speler te halen. De beste spelers kopen is trouwens geen garantie dat je zomaar even de Champions league wint. Dat hebben PSG , Manchester City en nog wat andere teams in de loop der jaren wel bewezen. Het duurt vaak jaren voordat je de juiste goede spelers hebt die samen ook een goed team vormen om serieus kans te maken op de Champions league.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Napoli

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli167
5.AS Roma122
Voor de complete stand: Serie A
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Napoli.

146 fans
Coach, 60 jaar
SeizoenClub
2009-2011 Chelsea
2001-2009 AC Milan
1999-2001 Juventus
1996-1998 Parma
Laatste voetbalnieuws

Eerste doelpunten van Arek Milik zijn goud waard voor Napoli

Napoli is klaar voor het naderende Champions League-duel met FC Salzburg. Het team van trainer Carlo Ancelotti won zaterdagavond met 2-0 van Hellas Verona, dankzij twee doelpunten van Arek Milik. Door...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren