‘Niet onze vervelendste uitschakeling, het is gewoon een uitschakeling’

Woensdag, 17 april 2019 om

In de Italiaanse pers werd gedurende het seizoen meerdere malen gemeld dat een voortijdige Champions League-eliminatie weleens het einde van Massimiliano Allegri bij Juventus zou kunnen betekenen. De oefenmeester liet dinsdagavond na de uitschakeling door Ajax echter al weten door te willen gaan en hij heeft die voornemens woensdag tijdens een persmoment nog eens onderstreept.

“Ik heb een paar dagen geleden met de voorzitter gesproken. Ik heb toen de knoop doorgehakt: ik heb een contract en ik wil blijven. Er is nog steeds veel werk te verzetten. Als ik de motivatie niet meer zou hebben, zou ik dat tegen de voorzitter gezegd hebben”, legt hij uit. De uitschakeling door Ajax is hard aangekomen in Turijn, maar Allegri probeert de 1-2 nederlaag van La Vecchia Signora ook wat te relativeren: “Ajax heeft geweldige spelers, ze spelen goed voetbal en ze zijn niet dom.”

“Het was geen toeval dat ze vijf keer hebben gescoord tegen Real Madrid. Dit is niet onze vervelendste uitschakeling… Het is gewoon een uitschakeling: Juventus speelt ieder seizoen voor bepaalde doelstellingen. Soms verlies je in de finale, een andere keer vlieg je eruit in de kwartfinale. We kunnen niet alles winnen, maar ik begrijp de teleurstelling en de bitterheid. Ik voel het ook, voor de fans, voor de club en ook voor de spelers die een goede wedstrijd speelden tegen Ajax.”

“Het Italiaanse voetbal zal ook nooit zoals het Nederlandse voetbal worden. Ajax heeft jarenlang moeten wachten op dit soort resultaten. Ze hebben goede spelers, twee jaar geleden haalden ze de finale van de Europa League en dat was geen toeval. Ze hebben een goed systeem en een groep snelle, technische spelers. Ze zijn op dit moment een van de beste teams van Europa.”

Juventus trok afgelopen zomer de portemonnee om Cristiano Ronaldo binnen te halen en werd daarmee meteen gebombardeerd tot topfavoriet om de Champions League te winnen. Volgens Allegri is het echter nooit zo simpel geweest: “Je mag niet denken dat het makkelijk is om te winnen, dat zou betekenen dat je niet nadenkt en het contact met de realiteit kwijt bent. Iedereen zei: ‘Ronaldo is er, de Champions League is gewonnen.’ Zo is het echter niet gegaan. We moeten dit nu allemaal opzijschuiven en aan volgend seizoen denken, als Juventus weer gaat proberen om alles te winnen. Er zijn echter meer teams, Juventus is niet de enige club die prijzen wint…”


Poll

Vind jij dat Juventus eigenlijk op zoek zou moeten naar een nieuwe trainer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door joentje)

Ben er echt kapot van dat we eruit liggen, Maar goed heb ook wel weer zin in volgend seizoen. Laten we het middenveld versterken en misschien nog de aanval. Deze wedstrijd is een wijze les geweest, Hoop dat Ajax voor een mega stunt zorgt en de CL pakt. Zou qua geld en aanzien ook een boost voor ze zijn

17 april 2019 om 14:47

Ik hoop op alles behalve Barca, no offense, maar die hebben genoeg gewonnen, de anderen overgebleven clubs niet

17 april 2019 om 15:05

Hahah maurootje hoop je dat ac milaan ook nooit meer wat wint?

17 april 2019 om 15:12

Ik geloof dat hij doelt op de dominantie van Barca in de recente jaren en niet op de historie. Dat is op zich ook niet zo raar, je wilt ook wel eens iemand anders iets zien winnen.

17 april 2019 om 15:17

Barca heeft een aantal jaren geen cl meer gepakt

17 april 2019 om 15:44

In de laatste 12/13 jaar heeft Barca 4 titels gepakt. Noem je dat niet veel? We hebben het over de CL. Ze pakken dan ongeveer elke 3 jaar een titel. Dat is zeker dominant. Ook als we Real Madrid er naast zetten in de nog recentere jaren, is de titel vaak naar dezelfde clubs gegaan. Ik begrijp dus heel goed wat Maurootje hier mee wilt zeggen. Van mij mag Ajax wel de CL winnen dit jaar!

17 april 2019 om 15:29

Dit zag je van mijlenver aankomen, enkele blessures en een Juve dat al een heel seizoen matig speelt onder de lafste coach in Europa van het moment. Laten we het maar onder ogen zien, Juve in Europa is zoals de linksback van f.c. Bal op het dak, het kneusje van de klas, iedereen lacht met ons, iedereen.

17 april 2019 om 15:47

Ach, na die 3-0 tegen Atletico thuis dacht je er waarschijnlijk anders over, snap de teleurstelling maar Juventus is gewoon afgebluft na de 1-0 van Ronaldo, Bayern en Real Madrid hebben er ook last van gehad en nu dus Juventus.. Moet eerlijk zeggen dat ik de verdediging uiterst matig vindt ogen zonder Chiellini

17 april 2019 om 16:06

vind je het moeilijk om gewoon te erkennen dat Ajax 2 bijzonder goeie wedstrijden heeft gespeeld tegen Juventus? of blijf je erbij dat het allemaal geluk was omdat dit en omdat dat en bla bla bla.... zelfde verhaal als tegen Real Madrid, ja die waren niet in vorm etc etc...

snap dat het zeer doet, maar je kan ook even de werkelijkheid onder ogen zien en concluderen dat het niet aan Juventus heeft gelegen dat Ajax dit tweeluik verdiend heeft gewonnen.

17 april 2019 om 16:10

En hij blijft nog een jaar. Terwijl er duidelijk frisse wind nodig is. Plus nog flinke investeringen achterin en op het middenveld.

17 april 2019 om 16:11

Na de 3-0 tegen Atletico had ik nog steeds geen hoge pet op van deze coach ! Zoals @AlexDelPiero10 aangeeft is dit een laffe coach ! Toen ik zag dat hij met de sciglio startte wist ik al genoeg ! Hij hoopte dat het 0-0 zou blijven. Het enige waar hij aan dacht was verdedigen! Ik had liever gezien dan Ajax thuis gewonnen had zodat ze echt aan de bak moesten.

17 april 2019 om 16:19

De sciglio was gisteren velen malen beter dan cancelo.

17 april 2019 om 16:28

Kokkie Neen eigenlijk niet, maar denk vooral wat jij wilt denken.

17 april 2019 om 16:28

Ajax 87 Neen hoor ik geef hieronder gwn aan dat Ajax beter was en verdiend door gaat.

Ik zat net te denken, als Ajax de CL wint door Man City en ook Barca te verslaan, heb je gewoon de huidige kampioen van de top 4 landen + de beste Europese team van de laatste jaren (Bayern, Juve, City, Barca en RM) achter je gelaten. Zou dat dan misschien de zwaarste kampioensroute ooit zijn geweest voor een CL-winnaar?

17 april 2019 om 14:21

Barça speelde hun laatste CL - winst ook tegen alle kampioenen als ik me niet vergis. Maar uiteraard zou het in Ajax' geval een grotere prestatie zijn.

17 april 2019 om 14:23

Dat is de route al ook al loot je Tottenham en Liverpool ipv City en Barcelona.
Feit is dat er nog nooit een team vanuit de 2e kwalificatieronde (en als ik het me goed herinner uberhaupt uit de kwalificatierondes) in de halve finale stond, laat staan de CL winnen.
Dat maakt al dat de eventuele winst de zwaarste route ooit is, ongeacht de volgende tegenstanders.

17 april 2019 om 14:25

Hoezo heeft Ajax Bayern achter zich gelaten? Volgens mij werd Bayern 1e in de poule, maar kan het mis hebben. Indirect heeft Ajax overigens ieder team van Europa achter zich gelaten als ze de CL winnen.

17 april 2019 om 14:40

Omdat bayern er al uit ligt

17 april 2019 om 14:45

Maar waarom dan expliciet Bayern noemen? Dan kun je ook pak 'm beet PSG zeggen

17 april 2019 om 15:26

PSG is niet de kampioen uit een top 4 competitie

17 april 2019 om 16:27

Volgens mij wint Ajax 'm wel op onderling resultaat, als het een knock out geweest was. Maar inderdaad, Bayern werd "gewoon" eerste.

18 april 2019 om 09:53

Nee, dan had Ajax er uit gelegen aangezien het 1-1 werd in Munchen & 3-3 in Amsterdam.

17 april 2019 om 14:27

Dat lijkt me wel. Temeer omdat Ajax nog eens drie voorrondes heeft moeten overleven en de eerste club is die de halve finale haalt na 3 voorrondes.

Enige manier om het in theorie nog zwaarder te hebben was als ipv AEK er nog een club als Inter uit pot 4 kwam. Maar inmiddels kan je het zeker niet meer hebben over "geluk met de loting" oid.

17 april 2019 om 16:23

Of PAOK Saloniki i.p.v. Sturm Graz in 2e voorronde CL. De Ajax wat tegen Sturm Graz moest spelen, was echt minder goed dan het Ajax van nu. Paok versloeg Basel toen nog. Het had zomaar kunnen zijn dat Ajax werd uitgeschakeld door PAOK, omdat zij toen veel beterwaren dan Sturm Graz.

17 april 2019 om 16:28

Die is vergezocht..

17 april 2019 om 17:12

Ja ga maar weer weg. Basel was en is niks dit seizoen.

17 april 2019 om 14:28

Barca pakte in 2015 ook alle kampioenen van elk land

17 april 2019 om 14:33

Nee want al die teams waren zwaar uit vorm toen ze tegen Ajax speelden. Aldus Bombanera..

Zou inderdaad wellicht de zwaarste route ooit zijn. Maar laten we nog maar even niet te ver vooruit kijken.

17 april 2019 om 15:31

Het mooiste van die route vind ik dat je dan drie ploegen in de halve finale hebt die de filosofie van Cruijff hanteren. En de vierde ploeg met het idee van Klopp ook altijd speelt om te winnen. Dat is winst voor het voetbal, en wanneer Ajax het dan zou winnen nog meer gezien die het kleinste budget hebben.

Goed voor het voetbal dat Juve eruit ligt. Wereldselectie, maar voetbal niet om aan te zien.

17 april 2019 om 15:02

Welke ploeg in Italiã« laat nou wel voetbal zien om naar het stadion te komen? Juventus wellicht, maar dat komt omdat het kwaliteitsverschil te groot is. Als ze echt voetballende tegenstanders krijgen (zie gister) dan zie je pas het totale onvermogend voetbal die zij spelen. Puur op individuele klasse. Daar waar een paar jaar geleden Pirlo met Pogba schitterden op het middenveld.

17 april 2019 om 15:11

Napoli!

17 april 2019 om 15:15

Spelen hier en daar inderdaad nog een beetje leuk voetbal, jammer dat dat stadion altijd voor 80% leeg is....

17 april 2019 om 15:39

Maak daar maar 50% van, nog steeds dramatisch trouwens. Stadion is gewoon te groot, ze moeten net als Napoli een compleet nieuw stadion van rond de 40.000 mensen bouwen.

Maar jij hebt Atalanta nog nooit zien voetballen merk ik al, zij spelen onder Gasperini geweldig voetbal. Fiorentina, Lazio en Roma spelen normaliter ook aanvallend, maar zij stellen redelijk tot erg teleur dit seizoen. Clubs als Sassuolo, Sampdoria en Empoli spelen ook gewoon leuk voetbal. Teams als Chievo, Frosinone, Parma, Cagliari etc. zijn niet om aan te gluren.

17 april 2019 om 16:29

zo, wat een verschil. Inderdaad nog steeds tenenkrommend laag.

Lazio, Roma, Fior aanvallend? Dan kijk ik toch andere wedstrijden. Schaar Milan en Inter er ook maar achter.

Dan heb je Atalanta en Juve als enige die een beetje leuk voetbal spelen.

17 april 2019 om 18:16

Ik weet niet welke wedstrijden jij hebt gekeken, maar zowel di Francesco als Montella (en Pioli) staan bekend om hun aanvallende speelstijl. De Zerbi idem. Maar als je Parma of Chievo als tegenstander hebt, lijkt het al snel 10x niks.

Dat je Juventus noemt zegt mij dat je niet heel veel wedstrijden van de Serie A kijkt. Als er een ploeg saai speelt (ondanks dat ze relatief gezien veel scoren, maar dat heeft meer met de kwaliteit van de spelers te maken), is het Juventus wel. Allegri is ook gewoon een zeer behoudende trainer.

Zijn er Juve fans die me kunnen vertellen hoe de mening over hem is? Allegri's stijl van voetballen vind ik niet leuk. Als je net zo had gespeeld als tegen Atletico, dan had je Ajax misschien kunnen overpoweren. Maar Juve hinkte duidelijk op twee gedachten. Scoren en/of niet de tegengoal!!! Tegen Atletico maakte het niets uit, Juve lag er toch al zo goed als wat uit. Dus toen voetbalden ze vrij aardig. Nu was het twijfelachtig. Denk dat je dat krijgt als de coach er zo instaat. Vond Juve voetballend in de Arena veel beter en dreigender. Maar toen kon het,omdat het de eerste wedstrijd was. Nu leek het voorzichtigheid troef

17 april 2019 om 15:18

Allegri speelt altijd zeer behoudend. Soms is hij tactisch geniaal, maar het is wel vaak saai. Juventus heeft op dit moment ook de spelers niet om mooi voetbal te spelen. Dybala, Bernadeschi, costa en Pjanic kunnen "mooi" voetballen, maar scharen zich ook onder het collectief presteren.

Qua power heeft Juventus voldoende zoals Can, Matuidi, Chiellini, Sandro, Ronaldo, Mandzukic, maar je zag tegen beide wedstrijden tegen Ajax dat ze voetballend pover zijn. Elke keer als ze het duel in wilde gaan had Ajax de bal al twee keer heen en weer getikt. Dat is niet 90 minuten vol te houden. Tegen atletico wel omdat die niet zo goed kunnen voetballen als Ajax.
Nu heeft Juventus wel pech met blessures, maar zo is voetbal nu eenmaal.

Volgend seizoen komt Ramsey. Ook qua power best een goede aankoop, maar Juventus heeft creativiteit nodig. Wellicht James? Ze zullen in ieder geval niet goedkoop zijn. Kean kan komende jaren echt een topspits worden dus daar ligt het probleem niet.

ON: Klasse reactie van Allegri. Zo is het ook gewoon. Iedereen heeft nu leedvermaak om het feit dat Ronaldo de CL niet wint en Juventus wederom faalt, dat mag wat mij betreft.

17 april 2019 om 15:27

Allegri kan Juve geweldig laten spelen, maar ik heb het idee dat die Allegri alleen naar boven komt wanneer Juve uitgangspositie bijna hopeloos is (zie Atletico madrid 2-0 of Goku vs Freeza ). Tegen Ajax waren we theoretisch in het voordeel. Juve probeerde gisteren te voetballen, dmv Pjanic, maar onderschatte hoe goed Ajax druk zette en de tweede bal opving keer op keer. Ik denk dat Allegri daar niet op had gerekend en dat dat zijn grote fout was. Verder zie ik Juve liever 3-5-2 spelen of een Combi van 3-5-2 en 4-4-2, net zoals Atletico Thuis. In dat systeem laat Juve pas voetbal zien en kan je zien hoe de spelverdelers gebruikt worden.

17 april 2019 om 16:08

Ik vind het niet nodig om een andere coach te halen. Ik bedoel de afgelopen seizoenen was het ook allegri, wanneer juventus gewoon wereldklasse voetbal liet zien ( nu veel minder). Bijvoorveeld in het seizoen van 2017 was juventus dat hele seizoen ijzersterk, zowel in de competitie als in de champions. Ze speelden heel georganiseerd en veel sterker dan nu, terwijl wij toen geen sterke bankspelers hadden. Vorig jaar speelde juve ook heel goed. Dus allegri heeft laten zien dat hij een ijzersterke juventus kan creëren. Dit jaar was het vanaf het begin nooit zo constant. Als spelers uit hun vorm waren, was het tien keer niks, wat niet het geval was de jaren ervoor. Als hij volgende seizoen weer opnieuw start ( met een de juiste ideologie), kunnen we weer een sterke juve zien. Ik zou voor volgend jaar nog één speler erbij willen hebben bij juventus, en dat is veratti. Juventus moet hem halen, zelfs als ze een groot bedrag moeten neerzetten.

Die Emre Can ook, dat hij hem ook opstelt. Allegri is gewoon een 'laffe' coach. Kean, Douglas of Dybala niet opstellen in de 1e wedstrijd was al opmerkelijk . Je kan idd rekenen op Ronaldo voor die o zo belangrijke uit goal maar toch. Voetbal is een teamsport wat ge-speeld moet worden.

Huh ik snap het niet helemaal. Vind Allegri nou dat 1 doelpunt van ajax mogelijk had moeten worden afgekeurd? Welke dan, die ene waarbij bernadeschi niet stond op te letten? Daarnaast als je puur kijkt naar alle grote kansen en die wegstreept tegen elkaar, dan heeft Ajax er veel mee gekregen en hadden ze vooral gisteren er zo weer 1-4 van kunnen maken. Dat zal hij toch ook moeten hebben gezien,

Denk wel dat deze heel pijnlijk is. Met project Ronaldo moest toch wel even de Champions league gewonnen worden. En vervolgens word je uitgeschakeld door een eredivisionist, een team met ‘kinderen’.

17 april 2019 om 15:03

Ik vind het ook mooi, omdat mijn 2e club Real is na Ajax dat Ronaldo eruit vliegt. Hij had Real nooit moeten verlaten. Maar zijn ego heeft hem blind gemaakt en wilde aan de wereld laten zien dat hij Juventus de cup met de grote oren kon brengen. Denk je echt dat Ronaldo naar Italië is gegaan om kampioen te worden, wat ze elk jaar met twee vingers in de neus al worden?

17 april 2019 om 17:07

Aan hem heeft het in ieder geval niet gelegen dat Juve eruit ligt. Ik vindhet sowieso wel mooi, die eerzucht en drive om het in een andere competitie nog eens te proberen. Hij heeft Real daarnaast toch genoeg gebracht om het hem niet kwalijk te nemen?

Oh wat vind ik het toch mega frustrerend dat je na ieder doelpunt ingetogen moet vieren, drie minuten moet wachten op de var-controle en dan pas feest mag vieren. En dan deed de Italiaanse regie er nog een schepje bovenop door telkens geen herhalingen te laten zien tijdens het wachten.

17 april 2019 om 15:09

Liever even wachten dan dat er dingen gebeuren die onterecht zijn.

17 april 2019 om 15:38

Dat is niet de insteek van mijn opmerking, want ik ben ook meer dan tevreden met de var. Maar het probleem zit 'm (en dat kan nu eenmaal niet anders) in het feit dat je nooit zeker weet of het een doelpunt is of niet.

Kijk naar Fortuna afgelopen week: dachten de 2-0 te maken en zich daarmee vrijwel zeker veilig te spelen. Al feestend werd de 2-0 afgekeurd en scoort VVV een minuut later de 1-1.

Het is gewoon een nare consequentie van een super middel (var).

Immers zonder var had Juve na 89-90 minuten mogen aanleggen van 11 meter.

17 april 2019 om 17:51

Nee hoor, de scheids heeft nooit naar de stip gewezen. Ben het wel eens dat het vreemd juichen is met de Var, zeker bij wedstrijden die zo ongelooflijk spannend zijn. Maar dat is een kwestie van wennen denk ik.

Gewoon een hele matige Champions League seizoen gedraaid.

Groepsfase ging al niet zo soepel. Thuis verloren van United, en uit bij Young Boys bijvoorbeeld. Vervolgens kansloos verloren in en tegen Atletico, maar toen stond Ronaldo nog op in de return wedstrijd. En tegen Ajax terecht uitgeschakeld. In Amsterdam pakken ze dan nog wel een resultaat, maar ik had het idee dat ze totaal niet wisten hoe ze met die 1-1 moesten omgaan in de thuiswedstrijd. Het gemis van Chiellini was heel groot achterin. Die Rugani stond me een partijtje te schutteren achterin. Vervolgens komt Juve dan terecht op 1-0 via Ronaldo, maar die 1-1 uit het niets van Ajax, bleek achteraf dus echt een cruciale rol te spelen. Tweede helft domineerde Ajax zwaar, en Juventus had totaal geen grip op Ajax. Verdediging stond te schutteren, op het middenveld werden ze zwaar overlopen en Bernaderchi en Kean konden voorin ook niks forceren. Dan wordt het moeilijk voor Ronaldo, om de boel te redden. Speelstijl van Allegri, spreekt mij ook niet aan. Gisteren met twee controleurs starten, terwijl die Bentancur fantastisch was in Amsterdam. Dan vraag je er ook een beetje om.

Het is jammer voor Juventus en Ronaldo. Maar het is niet anders. Nu kunnen zij ook de pijn voelen die wij hadden.

17 april 2019 om 15:34

Dit is wel zowat helemaal juist ja. Juve en Europa is ook gwn een vuil huwelijk.

17 april 2019 om 15:41

Op grond waarvan was de 1-0 van Juve terecht dan?

17 april 2019 om 16:11

Op grond van de eerste helft.

17 april 2019 om 16:35

Op grond van welke kansen dan? In de eerste helft heeft Ajax minimaal evenveel kansen gehad als Juve. Als zelfs Allegri al aangeeft dat de eerste helft in balans was, dan begrijp ik niet dat er mensen zijn die het anders willen zien.

17 april 2019 om 17:11

Het was niet dat Juve de voorsprong dik verdiende maar ze begonnen wel sterk en hadden tot de 1-0 een licht overwicht qua dreiging. In die zin was het niet raar of onverdiend dat ze voorkwamen toch?

17 april 2019 om 17:21

Jazeker, maar de 1-1 van Ajax was toch ook niks mis mee. Was koel afgerond. Een beetje gelukkig gekregen, maar dat was vanuit Juve-perspectief de botsing tussen Veltman en de Ligt bij de corner waar CR7 uit scoorde ook.
Ik zeg ook niet dat ze onverdiend op voorsprong kwamen, maar vind het vreemd om te stellen dat Juve terecht op voorsprong kwam om vervolgens te stellen dat Ajax uit het niets op 1-1 kwam. Ajax werd al beduidend beter na 20 minuten spelen en trok de eerste helft in evenwicht qua verhoudingen. De 1-1 ruststand was een afspiegeling van de kansenverhouding.

17 april 2019 om 19:05

DeSteek77, je begreep vgm niet wat real madrid zei. Hij zei ze kwamen terecht op 1-0. Hij zegt nergens dat 1-1 onverdiend was. Het was eerst 0-0. Vervolgens kwam juve op voorsprong. En die voorsprong was terecht. En dan werd het 1-1, niemand zegt dat dat niet terecht was.

Je hebt idd wel eens van die uitschakelingen dat je roept van dit is discutabel maar deze keer was Ajax gewoon te sterk en dan moet je als coach dat maar voor lief nemen. Buiten de uitslag om was het weer een wedstrijd dat CL waardig was met alles erop en eraan waar Ajax de terechte winnaar was.

17 april 2019 om 15:35

Gefeliciteerd, meer dan terecht, dit Juve heeft geen excuses, ze moesten en konden het weeral niet opbrengen. Ajax verdiend door, win die cup nu ook maar gelijk.

17 april 2019 om 16:12

Hier is geen discussie over mogelijk. Ik vind dat juve de afgelopen jaren vaak ''pech'' had. Maar dit jaar is het gewoon terecht.

Ik lees hiero alsof Barça al de finale gaat halen terwijl Liverpool veel beter is dan Barça dus als die elkaar treffen dan zeg ik Liverpool en hoop echt Ajax zou geweldig zijn

Begint een beetje sneu te worden voor Juventus eigenlijk. 8 keer achter elkaar kampioen en nog geen CL weten te winnen. Halen ze Ronaldo voor 100m, worden ze uitgeschakeld door jonkies van Ajax in eigen huis ( met alle respect voor Ajax ).

17 april 2019 om 15:36

Ben het zelden met je eens maar dit is idd sneu, je zal nog gelijk gaan krijgen dat Milan nog voor ons de CL wederom wint, Juve gaat het niet doen voor Italie. Alles verkopen en heropbouwen, terug met veel Italianen werken zoals in 96, ipv wat er nu rondloopt. Allegri uit, tactisch geniaal, maar veels te bang.

17 april 2019 om 15:41

Ik vraag mij bijvoorbeeld af of Juventus goed zal doen door Dybala te verkopen en Bernadeschi nummer 10 te geven. Ik zie veel meer potentie in Bernadeschi dan in Dybala op dit moment, maar dat kan ook de Allegri komen die Dybala weinig speelminuten gunt.

Spinazzola, Kean, Rugani, Bernadeschi zijn toch de Italianen die het de komende jaren moeten gaan doen.

17 april 2019 om 16:16

Ik zie graag veratti en chiesa, vooral veratti. Het liefst eigenlijk veratti en insigne, maar ik zie insigne napoli niet ruilen voor juve. Want ik denk dat dybala, veratti en insigne een gouden trio kunnen vormen.

17 april 2019 om 16:33

@alexdelpiero10

"allegri uit, tactisch geniaal, maar veels te bang."

Gisteren zat hij er toch behoorlijk naast met zijn tactiek. Na de rust zijn ze er niet meer aan te pas gekomen en er was zelfs geen sprake van een slotoffensief. Dit mag Allegri wel aangerekend worden vind ik. Voor de wedstrijd zei ik nog tegen een vriend dat Allegri Juve meesterlijk neer zou zetten en gedurende de eerste helft leek het er nog een beetje op maar na de rust zijn ze compleet overklast tactisch. Al wil ik Ten Hag niet te kort doen, is net als Allegri tactisch enorm sterk.

17 april 2019 om 16:37

De selectie van Juventus is eigenlijk gewoon vrij matig. De Sciglio - Rugani - Can - Bentancur - Sandro - Dybala ( totaal uit vorm ) allemaal net niet. Ze moeten gaan vernieuwen.
Juventus heeft gewoon een grote naam, maar qua selectie valt het mee

17 april 2019 om 15:55

Maar ja Allegri verklaarde al, dat je geen elftal met alleen maar sterren kan opbouwen want je hebt ook de stofzuigers en de waterdragers nodig die sterren kunnen laten schitteren. Ik ben bang dat Juve teveel sterren heeft met een Ronaldo die de beste afmaker ter wereld is maar hij laat niet je elftal beter spelen.

17 april 2019 om 16:38

Er stonden meer dan voldoende stofzuigers en waterdragers in hun basis hoor. Enige 3 spelers die weleens willen verzaken in verdedigend opzicht stonden voorin. Ten Hag heeft Allegri in de tweede helft tactisch volledig overklast. Zelfs van een slotoffensief was geen sprake.

Het is ook tekenend voor ons elftal dat juist de vedettes bij ons de meeste meters maken. Spelers als Ziyech, Tadic én Neres maken zoveel meters in defensief opzicht. Dit team is smullen.

Gisterenavond was een wedstrijd zoals we gemiddeld dit seizoen spelen: proberen te controleren, saai spel, en hopen op een individuele prestatie (van dikwijls Ronaldo) die de match met minimaal verschil naar onze kant moet op duwen. Verschil is echter dat we gisteren tegenover een ploeg stonden die wel fatsoenlijk voetbal op de mat kan leggen, in tegenstelling tot de rest van de Serie A dit jaar.

Ik heb het gehad met Allegri. Ik hoop dat hij een flink end ophoepelt, waar dan ook naar toe. Hij krijgt het klaar om met spelers als Dybala, Ronaldo en Pjanic nog zieltogender te spelen dan we deden onder Capello al die jaren terug, ook met topmateriaal. Ironisch genoeg leverde dat "resultaatvoetbal" van Capello hetzelfde resultaat op: saai spel en uitschakeling in de kwartfinales door een ploeg die wel durfde te voetballen, destijds Arsenal.

Hoop dat Allegri ook direct dat hele flutmiddenveld van ons meeneemt. Nota bene Emre Can was de enige met pit in zijn spel aan onze kant gisterenavond, en dat zegt een heleboel. Het was een cruciale fout om Marchisio te laten gaan afgelopen zomer. Hij mag dan wel wat blessuregevoeliger zijn geworden, maar de vorige vier CL-uitingen was hij wel steeds de belangrijkste man voor ons in de knock-out fase. Bovendien zou hij niet zo gefrustreerd en verslagen er hebben bijgelopen zoals Pjanic deed, maar tot het uiterste zijn gegaan.
In die zin ook wel karma: De ziel van Juve is wordt gerepresenteerd door de kreet "fino alla fine". Dat zag je gisterenavond bij weinigen terug, wat niet vreemd is als je de helft van je ziel voor het seizoen al lachend hebt uitgezwaaid.

17 april 2019 om 16:57

Helemaal met je eens makker, je zit er gruwelijk hard en recht op!

17 april 2019 om 22:00

Ben het er trouwens mee eens dat er wat nieuw leven in de brouwerij mag komen komende zomer, zoals je in andere comments aangeeft. Nog een reden meer om Allegri te vervangen. De afgelopen seizoenen heeft hij gefaseerd posities vervangen, maar ik heb hem nog nooit in een herstartsituatie zien handelen (bij Milan kwam hij in het gespreid bedje van Ancelotti terecht). Tactisch over het algemeen een slimme coach, maar als je de bezieling niet mee kunt geven...

Hoop dat wel dat ze om Dybala, Bernardeschi en eventueel Rugani gaan heen bouwen. Ronaldo is van een ander universum, maar ik zie hem niet meer dan nog twee jaren blijven, vooral niet na de uitschakeling van gisteren.

Juventus moet veel dingen aanpassen voor volgend seizoen ( en die daarop). Als Cristiano nog naar united wil gaan, zou ik hem laten gaan. Is een beest, maar past gewoon niet bij juventus. Juventus is gewoon niet een team dat op één speler afgestemd kan worden. Als ronaldo weggaat, kan je 2 goede middenvelders halen. Ik vind dat veratti gehaald moet worden. En als kean en rugani de rest van dit seizoen alle wedstrijden spelen, is dat een voorbereiding voor een basisplek voor volgend jaar ( rugani misschien over twee jaar). We hebben genoeg aanvallers, dus dasr hoeft niemand bij. We hebben nu gewoon leuke spelers waar we iets mee kunnen volgend jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1055 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli167
5.AS Roma122
Voor de complete stand: Serie A

25 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren