'Ik heb Erik ten Hag een sms'je gestuurd, zijn woorden deden mij goed'

Woensdag, 17 april 2019 om

Justin Kluivert heeft nog altijd geen spijt van zijn transfer van Ajax naar AS Roma. In een interview met het Algemeen Dagblad, afgenomen voordat de Amsterdammers zich ten koste van Juventus plaatsten voor de halve finales van de Champions League, laat de negentienjarige aanvaller weten te genieten van de prestaties van Ajax in Europa.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door primetime)

Hoop dat je het daar gaat maken Justin succes

17 april 2019 om 13:49

Hoop het ook, maar Roma stond bijna in de kwartfinale, Ajax zeker in de halve. Zou hij nooit denken van: ik had daar ook kunnen staan?! Kan me het niet voorstellen.

17 april 2019 om 14:26

@formus, als je tekst had gelezen zou je een antwoord hebben op je vraag. @de kenner II Ik hoop het ook, en als hij in zichzelf blijft investeren en goede arbeid levert krijgt hij die kans ook zeker bij Roma!

17 april 2019 om 14:29

Sorry, ik bedoelde spijt. Of ie er ooit spijt van zou hebben. Heb niet mijn scherpste dag vandaag 😉

17 april 2019 om 15:13

@formus vermoed dat hij met deze selectie niet in de halve finale had gestaan, wellicht wel op de bank had gezeten. net als bij Roma feitelijk. maar een Neres Tadic of Ziyech had hij niet uit de basis gespeeld. maar goed hij is tevreden, verdient waarschijnlijk lekker. Ajax heeft een monsterbedrag ontvangen gezien zijn 1 jarige contract, verder jammer dat een kind van de club zo vertrok maar dat krijg je met die kutraiola.

heel verstandig...keuze gemaakt en dan moet je er ook volle bak voor gaan.
Ja maar en als dit als dat heeft geen zin.
Rome ook gewoon een mooie club en als hij nu tevreden is met zn ontwikkeling, nou prima toch.

Toch wel een mooi gebaar van Kluivert. En alles wat hij in dit interview zegt, klopt wel. Gewoon kei hard vechten voor je plek en ik hoop van harte dat hij daar succes gaat behalen. Mensen zijn behoorlijk (onterecht) kritisch op hem. We doen altijd hypocriet als spelers op jonge leeftijd een mooie (financiele) stap maken, maar zouden wij dat zelf ook niet doen? Als ik mezelf in korte tijd financieel onafhankelijk kan spelen bij een mooie club in een lekker land, zal ik geen twee kee nadenken. Altijd makkelijk om je 'mening' te geven achter je laptop..

17 april 2019 om 13:38

Heeft hij toch deels zelf voor gezorgd. Denk dat veel supporters hem die stap best zouden gunnen als het op een respectvolle en normale manier was verlopen inplaats van die soap. Alsnog hoop ik wel dat hij slaagt natuurlijk en vindt het wel triest dat sommigen erin blijven hangen.

17 april 2019 om 13:59

Ik begrijp eigenlijk wel de frustratie die in het begin was. Zijn toch wel allemaal dingen gezegd en (niet) gedaan waar wij op hoopten. Als supporter ben je ook gewoon subjectief en denk je alleen aan het belang van je club. Belang van de speler is dan veel minder aan de orde.
Nu is er echter bijna een jaar overheen en denk ik dat dingen uit het verleden vergeven en vergeten moeten worden. Nu is het in belang van het Nederlands elftal dat Kluivert bewijst dat zijn keuze een goede was en zich gewoon ontwikkelt tot een goede speler.

17 april 2019 om 15:17

Je mist het hele punt koeral. Iedereen gunt Kluivert het beste en een mooi salaris. Maar er was kritiek op het feit dat hij op advies van zijn zaakwaarnemer zijn mogelijke contractverlenging een jaar lang heeft lopen traineren. Daarbij eisten ze kennelijk dat hij als 18 jarige die drie keer in een seizoen een uitmuntende helft speelde, tot de best betaalde speler zou moeten behoren en gegarandeerde speeltijd kreeg.

Justin blijft een Ajacied ik vind het oprecht jammer dat hij niet meer bij ons voetbalt wens hem het allerbeste!

spijt misschien niet, maar natuurlijk had hij ook zo een prestatie neer willen zetten in de champions league. ik vind het goed dat hij achter zijn beslissing blijft staan, succes justin.

Ik blijf erbij dat Kluivert mede oorzaak is van dit succes. Kluivert wilde weg, Ajax heeft voor de hoge transfersom Tadic kunnen halen. Win-Win

17 april 2019 om 13:28

Idd dit hadden we met Kluivert en zonder Tadic helemaal niet voor elkaar gekregen. Kluivertje was toch een beetje een speler die 1 keer in de 5 wedstrijden een top wedstrijd speelde niet constant genoeg. Niet raar gezien zijn leeftijd natuurlijk maar daarom vinden toch wel veel mensen het jammer dat hij weg is gegaan zonder echt de beste te zijn. Nu afwachten wat Japie krekel ervan vind

17 april 2019 om 13:45

Zonder tadic inderdaad niet. Maar met kluiver had het ook gekund. Ik vind Kluivert niet veel onder doen voor Neres.

17 april 2019 om 16:01

Ik vind Neres echt wel verder dan Kluivert.

17 april 2019 om 13:35

Haha zo zag ik het nog niet! We zouden hem dankbaar moeten zijn.

Het is en blijft natuurlijk zonde dat deze jongen geen geduld had en is weggegaan, anders was hij onderdeel van dit succes kunnen worden! Want zag hem eerder hier in Nederland groeien dan nu daar in Italië. Wens hem overigens het beste toe1

Als ze hem bij Roma nu eens op links laten spelen... dan hebben ze er nog wat aan.

Mooi dat hij blij is met de gemaakte keuze. Dan mag hij Raiola nog wel eventjes extra bedanken dan.

Ik denk dat alle partijen blij zijn:
- Kluivert zijn transfer en dito salaris
- Raiola zijn vette commissie
- Ajax de transfersom en de mogelijkheid om Tadic te halen

Van die 3 partijen zal uiteindelijk Kluivert momenteel het minst blij zijn....

17 april 2019 om 15:06

@nufc_u2

ik kan me niet voorstellen dat een jongen van 18 of 19 jaar met louter alleen Eredivisie ervaring de illusie heeft gehad dat hij meteen in zijn eerste seizoen bij AS Roma wel even in de basis zou staan. ik denk echt wel dat AS Roma een plan met hem heeft uitgestippeld over de langere termijn en dat hij daarachter stond

17 april 2019 om 15:19

Ik denk dat vooral Raiola heel ontevreden is dat Kluivert tevreden is. Die wil hem natuurlijk het liefst elk jaar laten verkassen.

17 april 2019 om 15:42

volgens mij was het Kluivert zijn moeder die hem daar wilde hebben. Lozano is ook een speler van Raiola en De Ligt ook en daar zijn vooralsnog weinig problemen mee geweest

17 april 2019 om 18:06

Hou toch op met je ziekige vete met Raiola ... je doet alsof hij volwassen mannen ergens toe dwingt. Als hij zo'n griezel is ... waarom zit de top van de top dan bij hem? Denk eens na, man!

Goeie reactie van je. Leuk dat je de club aandachtig blijft volgen. Succes bij Roma.

Het kan, vermoed ik, haast niet anders dat Justin Kluivert diep in zijn hart spijt heeft van zijn overhaaste vertrek naar de Italiaanse competitie. Waar je niet in je eigen taal met de trainer en medespelers kunt communiceren. En waar de kans op speelminuten in Oranje gewoon minder is dan in de Nederlandse competitie. Uiteraard compenseert het vorstelijke Romeinse inkomen een deel van de geschetste nadelen. Ik hoop van harte dat Justin Kluivert mijn ongelijk bewijst en slaagt bij AS Roma. Maar heb mijn twijfels.

17 april 2019 om 15:09

@palko

de levensomstandigheden ook wel denk ik. lekker weer, een mooie stad. verder verwacht ik ook niet dat hij dacht dat hij daar gelijk basisspeler zou zijn in zijn eerste seizoen op 19 jarige leeftijd en bijna alleen Eredivisie ervaring. Roma zal heus wel een plan met hem hebben uitgestippeld voor de langere termijn. of Kluivert moet hebben gedacht dat hij van Mbappe niveau is maar zo komt ij niet op mij over als ik zijn interviews zie. hij doet meestal vrij realistische uitspraken

17 april 2019 om 16:30

Want met Kristensen, Neres, Onana en Tagliafico kan je wel lekker zo'n gesprek voeren in het Nederlands? Ruim de helft van Ajax spreekt ook geen Nederlands. Die jongens zijn allang gewend om in het Engels te communiceren. Het is geen FC Emmen ofzo

Kluivertje met een punter in de finale...te mooi om waar te zijn. Dan zoontje Blind maar!

Die jongen heeft er gewoon goed aan gedaan om even een stapje te terug te doen en lekker bij Roma te gaan spelen. Hij staat weliswaar niet altijd in de basis, maar toch vaker dan wanneer hij met Tadic en Neres had moeten concurreren. En de Italiaanse ploegen liggen er weliswaar allemaal al uit in Europa, maar die Serie A is ook weer niet zo'n slechte competitie, dus Kluivert kan zich daar prima ontwikkelen. Talent heeft hij best wel, dus ik heb er gewoon vertrouwen in dat hij over een paar jaar ook het Ajax-niveau kan gaan halen.

17 april 2019 om 15:11

@hoogindeconcen

AS Roma haalde vorig jaar nog de Champions League finale en doet het structureel gezien in Europa beter als Ajax. ik vind dat je nu wel erg denigrerend praat over AS Roma wat ook gewoon een hele grote, prachtige club is uit een topcompetitie. Ajax doet het momenteel geweldig in de Champions League en alle credits daarvoor maar we moeten niet gaan doen of AS Roma geen geweldige club van een hoog niveau is omdat ze nu toevallig even een wat minder seizoen draaien als Ajax

17 april 2019 om 15:13

Roma de Champions League finale? Dat heb ik eveb gemist.

17 april 2019 om 15:22

Klopt, ze speelde die finale tegen Liverpool en Real Madrid. Wakker blijven AjaxCunian.

17 april 2019 om 15:30

@ajaxcunian
Misschien haalt hij de CL door de war met de Coppa Italia?
Nee het was natuurlijk halve finale, door een hele knappe 3-0 winst op Barca thuis in de kwartfinale. Ze werden er daarna uitgekegeld door Liverpool.
Dat was natuurlijk een bijzondere prestatie van Roma, maar laten we niet overdrijven en doen alsof het een grote club is. Roma wordt eens in de 40 jaar kampioen in Italië en doet verder wat voor spek in bonen mee in Europa, nog nooit een prijs gewonnen buiten Italië, en dat voor een club uit de hoofdstad.

17 april 2019 om 15:42

@ajaxcunian

halve finale bedoelde ik inderdaad. my bad

ik heb diep respect voor de huidige prestaties van Ajax maar het ging me er meer om dat AS Roma hier word weg gezet als een club die in Europa helemaal niks voorstelt omdat ze even in een mindere periode zitten.

het is niet alleen voor Ajax lastig het structureel de Europese top lastig te maken maar ook voor AS Roma als je ziet wat bepaalde andere clubs in Europa te besteden hebben.

Ajax is de verassing van deze Champions League editie, AS Roma was dat vorig jaar en het jaar daarvoor AS Monaco, maar als je kijkt naar de afgelopen 10 jaar zie je bijna jaarlijks dezelfde halve finalisten terug komen in de Champions League en dat waren niet geheel toevallig elke keer de rijkere clubs uit Europa. structureel succes word helaas bepaald door de financiele middelen van een club

Leuk om te lezen dat hij zo reageerd en dat er dus blijkbaar nog contact is met de een en de ander. Maar zoals hij zelf al zegt het heeft geen zin om er over na te denken dat hij er tussen had kunnen staan. Zoals ik het nu zie, had die wel basis speler geweest? Het op de bank mee maken zal altijd minder zijn, natuurlijk maak je het mee maar het is toch anders. Wie weet komt zijn tijd bij roma nog en de toekomst is verder toch niet in te vullen. Je bent als speler ook afhankelijk van zoveel dingen.

Weet je wat ik nooit snap. Dat voetballers in deze situatie blijven volhouden dat ze geen spijt hebben. Dan ben je gewoon dom of niet? Tuurlijk heb je spijt. Hij kon het natuurlijk ook niet weten, maar achteraf gezien had hij natuurlijk sowieso bij ajax gebleven. Dan was hik nu veel mee waard en had hij obschatbare ervaring opgedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

52 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 RB Leipzig 2 0 0 0
2020/2021 AS Roma 2 0 0 0
2019/2020 AS Roma 22 4 5 1
2018/2019 AS Roma 29 1 2 0
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
Laatste voetbalnieuws

Deyovaisio Zeefuik beleeft dramatische invalbeurt van 261 seconden

RB Leipzig heeft de koppositie in de Bundesliga behouden door met 2-1 te winnen van Hertha BSC. De club uit Berlijn speelde veertig minuten lang met een man minder doordat Deyovaisio...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren