‘Barcelona heeft alles onder controle en is dicht bij megadeal met Ajax’

Woensdag, 17 april 2019 om

Barcelona is dicht bij de komst van Matthijs de Ligt, zo verzekert ESPN woensdag. De verdediger van Ajax wordt al maanden in verband gebracht met een overstap naar de Catalaanse grootmacht en nu zou de overstap van de Oranje-international, die ook in de belangstelling staat van Juventus en Bayern München, al bijna in kannen en kruiken zijn.

Barcelona heeft de situatie inzake De Ligt naar verluidt 'onder controle', maar toch heerst er nog wat vrees in het Camp Nou. Vorige zomer leek Antoine Griezmann namelijk ook voor een megabedrag de overstap naar Barcelona te maken, maar toen opteerde de Franse spits voor een langer verblijf bij Atlético Madrid. Volgens ESPN wil De Ligt echter alleen maar luisteren naar een voorstel van Barcelona.

De televisiezender meldt dat, 'net als bij de zaak van Frenkie de Jong, Ajax Barcelona zal waarschuwen als andere clubs een serieuze poging hebben ondernomen voor de komst van De Ligt.' Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft veel contact met Barcelona en wil de verdediger voor hetzelfde bedrag naar Spanje loodsen als de som van De Jong, die voor minimaal 75 miljoen euro naar Barcelona verkast.

Barcelona heeft echter begrip voor het standpunt van Ajax dat de spelers zich eerst moeten concentreren op presteren en prijzen pakken met de Amsterdamse club, waardoor de bekendmaking van de deal aangaande De Ligt nog even kan duren. Barcelona verwacht dat een bedrag rond de tachtig miljoen euro voldoende is voor de komst van De Ligt.

De huidige koploper van LaLiga wil deze zomer veel spelers halen. Naast het aantrekken van De Jong en dus mogelijk De Ligt is de club ook nog op zoek naar een aanvaller en een linksback die de concurrentiestrijd kunnen aangaan met Luis Suárez en Jordi Alba. Naar verluidt hoopt Barcelona voor driehonderd miljoen euro aan verkopen te realiseren om voldoende financiële slagkracht te bewerkstelligen.


Poll

Verwacht jij dat Matthijs de Ligt komende zomer vertrekt naar Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door fransmanneke)

Top! Dit is dé opvolger van Gerard Pique. Matthijs gaat zijn minuten in het Camp Nou echt wel maken aankomend seizoen. Goede keuze trouwens Matthijs!

17 april 2019 om 14:28

Wel lekkere inflatie. Twee weken geleden was 60 nog genoeg volgens de Spaanse media. Nog een paar wedstrijdjes goed spelen Matthijs en je bent 100 miljoen

17 april 2019 om 14:54

Ik zou zeggen 75. + Suarez

17 april 2019 om 16:29

inderdaad ToP ! Voor 60 miljoen is goed en dan nog wat in de marge ...

Maar waar gaat Barça 300 miljoen halen ? Coutinho ? die moet niet weg, die moet geholpen worden om het daar waar te maken.

80 miljoen vind ik wel een redelijke prijs. Het blijft wel een verdediger, daar wordt nou eenmaal minder voor betaald.

17 april 2019 om 12:53

Maar dit is wel een uitzonderlijk goede verdediger. Pas 19 jaar en nu al de beste aanvallers ter wereld in zijn broekzak hebben. Minimaal 120 miljoen voor vragen na gisteren.

17 april 2019 om 14:11

Het probleem is wel dat de Ligt nog maar een contract heeft voor twee seizoenen. Dat drukt de prijs behoorlijk. Als Ajax hem namelijk nu niet verkoopt en de Ligt verlengt z'n contract niet dan is hij na volgend seizoen maximaal 50 miljoen waard. Je kunt dan wel vasthouden aan een hogere prijs omdat PSG die bijvoorbeeld wel wil betalen maar je hebt hierbij ook te maken met de wens van de Ligt. Als Ajax en Barca eruit komen voor tachtig miljoen dan denk ik dat je gewoon tevreden moet zijn. Je gunt hem de transfer van z'n dromen en geeft hiermee een signaal af aan andere spelers of toekomstige aankopen dat Ajax mee denkt met carriere plannen.

17 april 2019 om 14:57

Nou en? Wat een ramp als hij blijft... Er is helemaal geen dreiging dat hij uit zijn contract loopt. We hebben het niet over Sinkgraven. Topclubs zullen zich verdringen en bang zijn hem mis te lopen. Dus de prijs wordt in zijn geval totaal niet gedrukt door de looptijd van zijn contract. Normaal heb je een punt, maar bij een speler die zo gewild is gaat dat gewoon niet op.

17 april 2019 om 15:15

120 miljoen? Grappig, wat is van Dijk dan waard? 620 miljoen? Overdrijven is ook een vak, vergeet niet dat de Ligt in de Eredivisie speelt die kosten sowieso al minder als een speler van de BPL of La Liga.

17 april 2019 om 15:37

De Ligt is voor iedere topclub gewild, maar nogmaals 1 zwaluw/ goed seizoen maakt nog geen zomer/ wereld top. In Oranje tegen Duitsland was hij erg matig en ook de goals van Ronaldo was hij niet sterk. Aanvallend en verdedigend is hij voor zijn leeftijd gewoon de beste die er rond loopt dus logisch dat iedereen hem wil en daarvoor een hoog bedrag voor wil betalen.

De Ajaxsupporters zijn echter volledig blind door de goede prestaties, maar je verplaatsen naar een ander land, andere club, andere teamgenoten dienen eerst te worden afgewacht om te spreken van wereldtop. De potentie is er zeker.

17 april 2019 om 15:40

@manodedios, het belangrijkste in deze discussie is wat de Ligt zelf wil. Als hij z'n zinnen zet op een transfer naar Barca en zij komen met een bod van 80 miljoen dan heb je als Ajax zijnde geen poot om op te staan als het op een rechtzaak aankomt. Zie de broertjes de Boer of de situatie rond Suarez bij Groningen.

17 april 2019 om 16:23

Precies. Dus waarom kom je dan met het verhaal over aflopend contract. Dat speelt helemaal geen rol in zijn geval. Hij gaat gewoon deze zomer weg voor een mooi bedrag. En daar zal iedereen vrede mee hebben. En de prijs wordt nergens door gedrukt.

17 april 2019 om 12:54

Mijn inziens niks redelijks aan..

Hoewel ik De Ligt echt een beest vind en het een top aankoop zou zijn voor Barca, vind ik het niet redelijk om voor hem hetzelfde bedrag te vragen als bv Van Dijk, die het wekelijks tegen alle topteams had laten zien in de premier league.

De Ligt maakt natuurlijk een uitzonderlijk goed seizoen door met top prestaties tegen oa Bayern, Real en Juve. Maar om hem nu gelijk in de prijsklasse te scharen van de beste verdedigers ter wereld vind ik een beetje leven in de waan van de dag.

17 april 2019 om 12:56

De Ligt is al veel verder in zijn ontwikkeling dan Van Dijk op 19 jarige leeftijd. Het is dus niet met elkaar te vergelijken. Bij De Ligt moet er ook veel betaald worden voor zijn enorme potentie. En voor zijn unieke prestaties op deze zeer jonge leeftijd. De Ligt is bij Ajax al uitgegroeid tot 1 van de beste centrale verdedigers ter wereld.

17 april 2019 om 13:01

Daar ben ik het compleet mee oneens. Van Dijk kostte 84 miljoen, was allang geen talent meer en had veel minder champions league ervaring dan De Ligt op dit moment heeft. Verder is De Ligt ook nog de 1e verdediger Ooit die de golden boy award heeft gewonnen en tot slot moeten clubs die Van Dijk op dit moment zouden willen kopen minimaal 160 miljoen op tafel leggen, dus vanuit dat oogpunt is 80 miljoen voor De Ligt eigenlijk "vrij weinig".

17 april 2019 om 13:06

@frkeessie toen ie 17 was deed ie het ook al alleraardigst in de El.
Inmiddels doet ie het ook bij oranje in de nations league
Hij is aanvoerder van Ajax, pakt zn goals mee en is nog steeds pas 19.

Toen Virgil van Dijk 19 was speelde hij bij Willem Ii...

Natuurlijk weet je nooit hoe iemand zich door ontwikkeld en dat is ook het moeilijkste aan scouten, maar voorlopig blijft de lijn van De Ligt steeds heel hard omhoog gaan. En ook na elke mindere wedstrijd, of na een foutje in een wedstrijd, schakelt ie en stijgt de lijn weer als een raket.

Zonder dat ik wil zeggen dat hij al net zo goed is als Van Dijk is het ook niet zo dat hij kilometers van dan niveau vandaan zit en hij is nog steeds 8 jaar jonger.

Toen Van Dijk naar Liverpool ging had ie nog nagenoeg niks in Europa laten zien en ook niet bij Oranje.

Tja en om nou te zeggen dat de ene speler 50 miljoen is, de andere 80 of 100 of 150...
T komt er uiteindelijk op neer hoe graag de club hem kan houden en wat hun middelen zijn en hoe graag de andere club hem wil hebben. Wat de gek er voor geeft.

Je kunt niet zeggen....voor die 2 spelers wordt even veel betaald dus ze zijn even goed...komt zo veel bij kijken.

Maar als je kijkt hoe De Ligt zich heeft ontwikkeld sinds zijn debuut en als je kijkt naar bedragen in de voetbalwereld...dan durf ik wel te stellen dat 80 miljoen een verantwoorde gok is waar je waarschijnlijk geen spijt van gaat krijgen.

17 april 2019 om 13:06

Zoals hieronder al aangegeven zit er waanzinnig veel potentie in deze jongen, waarbij van Dijk op de top van zijn kunnen zit. Bovendien heeft de Ligt al meer Europese ervaring dan van Dijk had toen hij de stap naar Liverpool maakte.

Mbappe kostte als Golden Boy €180 miljoen, na 60 wedstrijden voor Monaco en een halve finale CL. De Ligt heeft 110 wedstrijden in de benen waaronder een EL-finale en is aanvoerder van het Ajax waar heel Europa lyrisch over is.

Terwijl ik dit typ vind ik de Ligt stiekem al 82 miljoen waard..

17 april 2019 om 13:08

Je gaat voorbij aan een paar belangrijke details als het om transferbedragen gaat.

*De Ligt is nog maar 19(!!) jaar oud. Dit betekent dat je meer waarde krijgt vanwege je lange houdbaarheid.
*De transfer van Van Dijk is ondertussen al weer anderhalf jaar geleden. En de voetbalwereld stond niet stil in die tijd. Zo is er bijvoorbeeld 80 miljoen betaald voor Kepa, 117 miljoen voor de 34(!!) jarige Ronaldo, 64 miljoen voor Pulisic etc.
*niet iedere club zat achter Van Dijk aan. Hoe meer interesse er is hoe meer je kunt vragen voor een speler.

Bovendien heeft hij het al laten zien in de Europa League, bij het Nederlands elftal, in de Eredivisie en nu dus ook het allerhoogste niveau in de Champions League. Een hoger niveau is er gewoon niet om jezelf te bewijzen. Alsof Stoke uit ook maar enigszins in de buurt komt van Real Madrid uit of Juve uit..

80 miljoen zou een koopje zijn en ik ben er heilig van overtuigd dat we dat een jaar of twee erna allemaal met elkaar eens zullen zijn net zoals destijds bij Suarez en Vertonghen het geval was.

17 april 2019 om 13:16

Dan mag hij gewoon lekker nog een jaartje blijven als dat niet betaald wordt! Ook goed ik denk dat deze jongen nog 14 jaar aan de top mee kan dus zn afschrijving is mega laag!!

17 april 2019 om 13:30

Lekker boeiend wat er voor Van Dijk betaald is. Waarom zou Ajax daar de prijs van af laten hangen? Wat een dom argument zeg

17 april 2019 om 13:42

Dan kan je ook zeggen dat van Dijk al 27 jaar is en dus nog een jaar of 6 meegaat op topniveau. De Ligt is 19 en kan dus nog een jaar of 14 mee. Op de lange termijn is de kans dus veel groter dat hij zichzelf over die jaren gaat terugverdienen. Zij het met een transfersom, zij het met sportieve prestaties. Van Dijk had het tegen de topteams in de PL laten zien, de Ligt laat het nu al zien op jongere leeftijd tegen ploegen en spelers van minstens datzelfde niveau.

Je zou hem ook kunnen afzetten tegen Mbappe. Ik vind de Ligt op dit moment ongeveer van hetzelfde niveau als Mbappe toen hij de overstap naar PSG maakte. PSG betaalde 180 miljoen aan Monaco. Nou ben ik het eens dat voor aanvallers meer wordt betaald dan voor verdedigers. Maar of dat verschil nou meer moet zijn dan 100 miljoen betwijfel ik. Met minder dan 80 miljoen zou ik als ik Ajax was niet tevreden zijn.

17 april 2019 om 16:21

Is dat zo? Of is het realiteit. Blind en Tadic zijn in transferwaarde omhoog geschoten. Presteren in topwedstrijden doet dat namelijk met je prijs. Veel meer clubs hebben interesse en dat stuwt je prijs omhoog. Vraag en aanbod bepaald de prijs. Ja Van Dijk is beter, maar het verschil in kwaliteit is vele malen minder dan het verschil in leeftijd. Qua leeftijd zit van Dijk op zijn top, de Ligt heeft nog een jaar of 6 te gaan voordat hij aan zijn top begint. Dat lijkt echt iedereen te vergeten. De Ligt is de Mbappe van de verdedigers. Is 80 miljoen dan nog zo onrealistisch?

17 april 2019 om 12:56

En 2-jarig contract in plaats van 3-jarig. Al kan Barcelona beter haast maken. De marktwaardes gaan stevig omhoog na iedere Europese wedstrijd van Ajax, iets wat goed zichtbaar is op Transfermarkt website. Met Frenkie waren ze precies op tijd, nu zijn ze misschien iets te laat. Hopelijk deze week weer een nieuwe update op Transfermarkt.

Zou prachtig zijn om Frenkie en De Ligt samen bij Barcelona te zien spelen.

17 april 2019 om 13:32

Zeker redelijk, daar kun je bijna 300 huizen voor kopen in Nederland. De Ligt is wel 400 huizen waard.

Met de komst van De Ligt, heb je dus:
Lenglet, Piqué, De Ligt en Umtiti.
Alle 4 zijn basiswaardig.

Nu hoor ik mensen zeggen: "Piqué stopt toch wel over 2jaar, dan heb je die andere 3 over."

Maar die gasten gaan toch niet tevreden blijven met de helft van de potjes spelen voor 2 jaar lang. 3 top CV's kan, maar 4 is toch teveel. Wie denken Barca fans dat weg zal gaan?

17 april 2019 om 12:52

Ik denk zelf dat Barcelona Umtiti deze zomer laat gaan. Lenglet is hem als linksbenige speler al voorbij in de pikorde en hij heeft vertegenwoordigd nog een hoge transferwaarde. Met Pique en De Ligt krijg Barcelona het beste duo ter wereld. Lenglet en eventueel Murillo/tobido als back-up gebruiken.

17 april 2019 om 12:56

Umtiti gaat zeker niet weg. De enige reden dat ie nu op de bank zit is omdat die zo lang geblesseerd was. Fit is hij een van de besten op zijn positie. Dus neen, Lenglet is hem niet voorbij. Het is maar dat Valverde in deze cruciale fase van het seizoen niet te veel wil wijzijgen dat Lenglet speelt. Al heeft hij dat verdiend, prachtige verdediger. War betreft Murillo, die is gewoon weg einde van het seizoen, vreemd dat je hem noemt. Todibo zal ook verhuurd worden, voor hem is er momenteel nog geen plaats, misschien in de toekomst.

17 april 2019 om 13:00

Murillo is gehuurd en gaat na dit seizoen weer weg

17 april 2019 om 13:02

Barcelona heeft voor Murrilo een optie tot koop als zij hem willen houden als back-up. Umtiti is inmiddels topfit en wordt ook in La Liga niet opgesteld. Als hij echt boven Lenglet in de pikorde zou staan, zou hij allang zijn klaar gestoomd voor het einde van het seizoen.

17 april 2019 om 13:02

umtiti is lang niet zo goed meer als voor zijn blessure. hij heeft de wedstrijden dat die speelde na zijn blessure veel fouten gemaakt.

17 april 2019 om 13:13

'Topfit' is veel te makkelijk gezegd. Hoeveel wedstrijden op niveau heeft ie gespeeld na zijn blessure? Ten tweede, Valverde zal niet graag zitten sleutelen aan zijn elftal in deze belangrijke fase. Lenglet heeft Umtiti's blessure meer dan prima opgevangen en heeft wedstrijdritme, daarom speelt Lenglet. Volgend seizoen beginnen ze hopelijk alletwee weer op nul.

17 april 2019 om 13:15

Blijf het vreemd vinden dat je Murilla blijft vernoemen. Had iemand ooit het idee dat die jongen hier volgend seizoen nog zou zitten, zelfs met die aankoopoptie.

17 april 2019 om 13:18

Daarom gebruik ik het woord 'eventueel', omdat het een mogelijkheid is. Zou het zelf ook niet doen, maar je hebt toch iemand als back-up nodig.

We zitten nog in april. Als Umtiti echt het vertrouwen had van Valverde zou het nu alweer spelen. Zal hier zelf ook niet tevreden mee zijn. Voor Man United imo perfecte aanwinst voor de zomer.

17 april 2019 om 13:32

Heeft ee optie tot koop ja. Hij gaat dus gewoon weg ze zijn verplicht om hem over te kopen

17 april 2019 om 12:52

Lenglet zal denk ik op de bank belanden, De ligt is volgens mij het grootste verdedigende talent van de wereld en ik Umtiti is beter dan Lenglet.

17 april 2019 om 12:53

Umtiti mag weg begreep ik.. geweldige stap voor De Ligt. Ajax moet lekker incasseren van het succes dit jaar! Volgend jaar maar weer bouwen aan een nieuw team

17 april 2019 om 12:53

Er is wel veel interesse in Umtiti, misschien vertrekt die wel als er een heel goed bod voor komt. De tijd zal het leren!

17 april 2019 om 12:53

De Ligt concurreert alleen met Piqué, niet met Umtiti en Lenglet. Piqué zal geleidelijk aan wel minder spelen zodat De Ligt klaargestoomd wordt om samen met Lenglet of Umtiti het verdedigingsduo te worden. Ik denk niet dat er iemand weggaat. Prima zoals het nu is.

17 april 2019 om 12:59

Denk niet dat je 4 centrale verdedigers van wereldklasse tevreden kunt houden. Pique en De Ligt kunnen prima samenspelen. De Ligt heeft vaker als linker centrale gespeeld.

17 april 2019 om 13:00

En waarom alleen met Pique? De ligt kan links en rechts centraal uit de voeten.

17 april 2019 om 13:09

@magistra

Alleen speelt Valverde met een linksbenige en een rechtsbenige verdediger waardoor De Ligt zich vooral zal bezighouden met Piqué te vervangen en niet zozeer Lenglet of Umtiti.

17 april 2019 om 13:16

Logisch als je twee linksbenige spelers hebt. Zegt niet dat je straks niet Pique en De Ligt samen kunt spelen. Als dit goed gaat in de opbouw is er geen reden om dit niet te doen.

17 april 2019 om 13:17

Waarom zou je met twee rechtsvoetigen centraal spelen als je ook linksvoetigen van wereldklasse hebt?

17 april 2019 om 13:19

Omdat je kiest voor de twee beste verdediger en je toch niet alle 4 de verdedigers kunt houden. Wat wil je dan doen? Lenglet of Umtiti elke wedstrijd op de tribune?

17 april 2019 om 13:25

We hebben het wel over Valverde. Die speelt nooit met twee rechts/linksvoetigen centraal, tenzij uit noodzaak.

17 april 2019 om 13:26

De dag dat De Ligt, niet uit noodzaak, links centraal speelt, trakteer ik je op een virtuele kop koffie.

17 april 2019 om 14:13

Hou ik je aan.

17 april 2019 om 13:00

Umtiti pique lenglet en de ligt is wel geweldig haha. Maarja pique gaat idd binnen kort stoppen en het is ook zo dat pique zo veel speelt dus dan kan je hem meer rust geven. De ligt en umtiti voor later is wel prachtig duo. Allebei jong voetballend sterk en verdedigend geweldig. Denk dat lenglet uit eindelijk de dupe hier van is. Maarja je speelt wel bij een topclub als je geen concurrentie wil aangaan kan je stap terug doen

Kijk, 80 mln is toch wat beter dan de eerder genoemde 60 mln. En zoals je gister kon zien zal hij dat bedrag dubbel en dwars waard zijn. Wellicht dat Overmars nog enkele variabelen en bonussen erbovenop kan afdwingen.

Ik zal door een deel hier voor gek worden verklaard, maar ik vind de Ligt (gezien de huidige prijzen die betaald worden) minimaal 100 miljoen waard

17 april 2019 om 14:03

Sterker nog ik vind hem meer dan dat waard. Mbappe en die overschatte Neymar gingen ook voor megabedragen weg. Daarnaast heb je Barca al een vriendendienst bewezen door de Jong voor maar 75 te verkopen. 130 miljoen en niet minder. Ik heb zelden een verdediger zo zien heersen. Hij maakt geen overtredingen, is voetballend goed, kan zelfs scoren en heeft al veel ervaring.

Tachtig miljoen begint er toch meer op te lijken voor dit beest van 19. 60miljoen zou echt veel te weinig zijn in de huidige markt. De ligt wordt elke wedstrijd duurder en als ajax de treble pakt moeten ze gewoon 100m vragen want met hem ben je gewoon verzekerd van een topper achtering voor nog heel wat jaren.

17 april 2019 om 13:21

Gelijk geef ik je, probleem is echter wel dat de Ligt nog een 2 jarig contract heeft, blijkbaar alleen naar Barca wilt gaan en Mino als zaakwaarnemer heeft. Ik denk dat het daarom verstandiger is om hem deze transfer te ‘gunnen’, hiermee goodwill te creeeren en hopen dat deze strategie ons goede verdedigers in de toekomst oplevert (ook misschien een de ligt die over een jaar of 13 wilt terugkomen). De positie van Ajax lijkt sterk, maar is het eigenlijk echt gewoon niet.

80 miljoen is inmiddels gewoon een koopje voor De Ligt. Na gisteren kan Ajax minimaal 120 miljoen voor hem vragen! Hij had geen enkele moeite met Ronaldo en met Kean op dat foutje na door Veltman omver te lopen. Maar nu al de confrontatie met Juventus beslissen op 19 jarige leeftijd is weeegaloos.

80 miljoen kan,maar dan wel met variabelen waardoor het eventueel nog kan oplopen naar de 100. Off topic:Wat hebben we gisteren genoten. Fenomenen zijn het,helemaal Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Dit elftal kan heel ver komen en ook tegen City of Spurs zie ik een stunt best gebeuren.

Tachtig miljoen is toch wel een veel beter bedrag dan de bedragen die de afgelopen weken werden genoemd (o.a 60 miljoen).

Stiekem hoop ik dat Ajax het dan voor elkaar kan krijgen om richting de 85 miljoen te gaan. Dat is hij in mijn ogen wel waard, want hij heeft als 19-jarige de Golden Boy Award gewonnen, een Europa League-finale gespeeld (en de jongste speler ooit), alle competities bij elkaar tot dusver 110 wedstrijden in Ajax 1 gespeeld, 15 interlands voor het Nederlands elftal en gewoon enorm veel potentie.

Gisteren speelde de Ligt wederom weer een prima wedstrijd. Alleen bij de goal van Juventus verdedigde hij niet goed, want doordat de Ligt Veltman omver duwde kon Ronaldo vrij inkoppen. Maar voor de rest speelde hij gewoon goed en dit is niet voor het eerst dat hij tegen een grote team en goede tegenstanders een goede wedstrijd speelt, want dat deed hij ook in o.a wedstrijden tegen Real Madrid, Bayern München, Frankrijk, Duitsland, etc. en zijn goal gisteren was een hele belangrijke, maar ook een hele knappe goal aangezien hij 2 spelers van Juventus uitschakelde en de bal in het doel kopte.

Barca wil voor 300 miljoen verkopen?
Coutinho, Andre Gomes, Denis Suarez, Rafinha, Cillessen, Vermaelen... verder kom ik even niet maar dat is nog geen 300 miljoen in elk geval.

17 april 2019 om 13:02

Couthino gaat niet weg

17 april 2019 om 13:19

Vermaelen is einde contract.

17 april 2019 om 13:27

Coutinho 115m, Umtiti 70m, Andere Gomes 35m, Denis Suarez 15m, Cucurella 8m, Malcom 50m, Rafinha 25m.. Vermaelen vertrekt transfervrij

17 april 2019 om 14:25

Umtiti en Malcom had ik niet aan gedacht.
Zijn wel optimistische bedragen die je noemt denk ik. Wie gaat er nu 50 miljoen betalen voor Malcom?

17 april 2019 om 19:42

Je gaat geen 70m op de bank zetten en bovendien is er die knieblessure. Daarnaast kan De Ligt ook naast Pique.. Dus Umtiti zie ik echt vertrekken. Malcom zou een paar clubs uit china achter zich aan hebben.

De Jong en De Ligt, dan nog vervanger voor Suarez (lastig om droom kandidaat te bedenken). Komt na dit seizoen nog 61 miljoen binnen door transfers Paulino en Alcacer. Daarnaast Denis, Gomes, Rakitic, Rafinha en Vermaelen verkopen. Tobido verhuren. Dan moet je met wat geluk 180 miljoen ophalen. Daarvoor kan je nog wel een goede spits halen. Dan na dit seizoen beslissen wat je met Cillessen, Semedo, Lenglet of Umtiti, Coutinho en Malcom gaat doen en hun eventueel vervangen. Sowieso opsparen om over 2 of 3 jaar een nieuwe jonge wereldster te kopen die de rol van Messi moet proberen over te nemen (wat natuurlijk niemand kan).

17 april 2019 om 13:03

Rakitic hoeft nog niet weg hoor. Zou hem sws nog seizoen houden

17 april 2019 om 14:22

Nee klopt, maar met De Jong, Arthur en Alena lopen er 3 wereldtalenten rond die je veel minuten moet geven. Busquets heeft een vaste baissplaats dus moet er sowieso 1 banken. Tel daarbij op dat Roberto en Coutinho ook eigenlijk op het middenveld moeten spelen, en dat Denis, Gomes en Rafinha mogelijk ook niet allemaal een nieuwe werkgever kunnen vinden. Dan heb je gewoon veel teveel middenvelders. Bovendien is Rakitic nu nog wat waard. Na volgend seizoen (door weer een jaar ouder en jaar minder contractduur) weer een stuk minder.

17 april 2019 om 13:10

Paaschkaal

Waarom Rakitic? Je bent goed gek, ik zou hem lekker houden.

17 april 2019 om 14:23

Hij speelt nog heel sterk, ben ik zeker met je eens. Het probleem ligt erchter niet bij hem.
Met De Jong, Arthur en Alena lopen er 3 wereldtalenten rond die je veel minuten moet geven. Busquets heeft een vaste baissplaats dus moet er sowieso 1 banken. Tel daarbij op dat Roberto en Coutinho ook eigenlijk op het middenveld moeten spelen, en dat Denis, Gomes en Rafinha mogelijk ook niet allemaal een nieuwe werkgever kunnen vinden. Dan heb je gewoon veel teveel middenvelders. Bovendien is Rakitic nu nog wat waard. Na volgend seizoen (door weer een jaar ouder en jaar minder contractduur) weer een stuk minder.

17 april 2019 om 14:33

@paaschkaal

Ik begrijp enigzins waar je naar toe wilt, en ik kan me er wel in vinden. Echter gaat De Jong denk ik rouleren met Busquets(die echt wel minder is aan het worden, zeker op fysiek vlak, technisch en tactisch uiteraard de beste). Arthur heeft in mijn ogen al een vaste plek op linkshalf en Aleña vind ik inderdaad ook een groot talent. Echter lijkt het mij dat hij op dit moment met Arthur zal moeten strijden voor minuten, want Rakitic heeft een profiel dat de andere jongens niet hebben. Rakitic knapt al het vuil werk op voor Messi en is uitermate belangrijk voor de pressing. Daarnaast is hij gewoon nog ook een goede voetballer (top 5 in mijn ogen op het middenveld). Roberto moet zich focussen op RB met Semedo en Coutinho is helaas op het middenveld te zwak. Denis , Gomes en Rafinha moeten sowiso verkocht worden en dan heb je nog Arturo Vidal die wel geliefd is bij de spelers.

17 april 2019 om 13:20

Vermaelen is einde contract

17 april 2019 om 13:21

En waarom zouden Coutinho, Semedo, Lenglet, Umtiti en Malcom moeten vertrekken? Gewoon allemaal lekker houden zou ik zeggen. Het talent spat er van af!

17 april 2019 om 14:24

Na volgend seizoen zal de club denk ik moeten kiezen: Semedo of Roberto zal de vaste rechtsback willen worden (de ander zal denk ik willen vertrekken), en datzelfde geldt voor Lenglet of Umtiti. Malcom en Coutinho krijgen dan nog 1 extra seizoen om hun waarde te bewijzen want die is tot nu toe zeker niet genoeg.

17 april 2019 om 14:57

Heb beide nog niet horen morren, als in artikelen daarover gelezen. Heb zo'n idee dat de rolverdeling wel aardig is zo, maar dat kan ik helemaal mis hebben. Je hebt als club gewoon meerdere goede spelers nodig op 1 positie als je 60 a 70 wedstrijden per seizoen speelt. Semedo is weer erg bruikbaar tegen snelle spelers en ploegen die gevaarlijk zijn in de omschakeling. Roberto weer als je 70% balbezit hebt en hij meer als een middenvelder speelt dan als verdediger.

17 april 2019 om 14:22

Als ze De Ligt halen hebben ze alleen nog een opvolger voor Suarez nodig. Dan verkoop je in ieder geval Denis, Gomes en Rafinha. Vermaelen mag transfervrij weg en Tobido inderdaad verhuren, Alena kun je ook verhuren als je Rakitic houdt. Dan heb je een middenveld met Busquets, Arthur, Rakitic, de Jong en Vidal. Niets meer aan doen zou ik zeggen!

Achterin denk ik dat de kans steeds groter wordt dat ze Umtiti verkopen. Paar weken geleden had ik gezegd dat dat onmogelijk was maar als ik zie hoe weinig hij nu speelt terwijl hij fit is en hoe onzeker hij oogde tegen Villareal dan kiezen ze mogelijk eieren voor hun geld. Idealiter is het achterin volgend seizoen: Roberto, Semedo, Pique, de Ligt, Lenglet, Umtiti en Alba. Dan heb je echt een top verdediging.

Als er toch een speler verkocht moet worden dan zou ik kiezen voor Coutinho, oogt nog steeds onzeker, lijdt te vaak balverlies wat vaak resulteert in gevaarlijke counters, ja schiet er ook geweldige ballen in zoals gister maar doet dat te weinig. Voor hem kun je zeker 100 mln vangen, als je daarmee de Ligt kunt halen moet je dat gewoon doen. Malcom meer vanaf de zijkant laten spelen en vertrouwen geven.

17 april 2019 om 14:26

Helemaal met je eens. In dit Barcelona brengt hij door gebrek aan snelheid en diepgang te weinig als vleugelaanvaller. En op het middenveld is het al veel te druk met Busquets, Rakitic, Vidal, Arthur, Alena en De Jong (en eventueel Roberto) voor 3 posities.

Waar gaan die 300 miljoen aan verkopen vandaan komen dan?

17 april 2019 om 13:24

Door het ruilen van spelersacquisitierechten met geld, kan je de clubkas aanvullen.

Zoals die deal er laatst bijlag, was ie al - en nu nog meer - bespottelijk. Voor 60 miljoen en bonussen mag je het linkerbeen van De Ligt kopen. Het wordt onderhand belachelijk wat dat joch doet, is er iets wat hij niet kan? Ik dicht hem kans toe dat hij nog voor zijn 20e verjaardag de Cup met de grote oren de lucht in tilt, als jongste aanvoerder ooit. In een wereld waar een overschatte ster als Neymar voor 200 miljoen van club wisselt, Bayern Munchen een linksback voor 160 miljoen haalt en doorsneevoetballers in Engeland voor 40 miljoen een binnenlandse transfer maken hoop ik dat Overmars Barcelona wel even voorhoudt hoe dat zich verhoudt met het beste verdedigend talent ter wereld op dit moment en niet onwaarschijnlijk de beste verdediger die Nederland ooit voort zal hebben gebracht. En laat de Catalanen dan ook bedenken dat 75 miljoen voor Frenkie de Jong onderhand een koopje is.

Het geluid van vriendjespolitiek met Barcelona zou ik laten verstommen als ik Ajax was; het heeft geld zat om zijn eigen zaken straks op niveau te regelen. De twijfelachtige meerwaarde van spelers van Barcelona B die als wisselgeld bij je gestort worden om het Amsterdamse satellietclubje van Barcelona te worden zou me gestolen kunnen worden.

17 april 2019 om 13:55

Koopjes zijn het niet natuurlijk, Ajax gaat er financieel goed op vooruit. Maar ik ben het met je eens dat het marktconforme bedragen zijn, met alleen maar winnaars. Barca blij, Ajax blij, spelers blij en uiteindelijk hebben we er ook iets aan voor Oranje.. Om top te zijn moet je wekelijks top spelen. En er zijn momenteel steeds meer jonge spelers die dat voor elkaar krijgen. Talenten stallen hoeft Ajax ook niet meer.. Daar hebben ze zelf genoeg talent voor lopen en aan speeltijd gunnen aan gehuurde spelers hebben ze niks..

2 spelers in één seizoen rechtstreeks van Ajax naar Barca. Hahahaha dan weet je toch dat je iets goed he. De tijden dat wanneer je Ajax uitsprak, je het over kwaliteit had zijn terug.

17 april 2019 om 15:02

Natuurlijk doet Ajax 'iets goed', maar je moet ook gewoon de mazzel hebben dat je net twee van zulke wereldtoppers in worden in aan boord hebt én op dat moment. Overmars laat zien dat je met gerichte aankopen (tadic en Blind) en investeringen (neres, Ziyech, Tagliafico, Onana) dan heel wat kunt bereiken. Het staat voor mij als een paal boven water dat De Ligt en De Jong uiteindelijk bepalend zijn voor de kwaliteit van het elftal. Zonder hen betwijfel ik of je hetzelfde kan bereiken, want niet alleen vanwege hun directe bijdrage aan de prestaties van Ajax hebben ze ook indirect de kracht om anderen beter te laten spelen. Een middelmatige back als Mazraoui stijgt tot grote hoogten, Ziyech kan met hen in het elftal eindelijk bewijzen dat de wereldtop hem ook moet vinden straks, Donny van de Beek presteert zelfs ver boven verwachting en zelfs een Eredivisie-routinier als Schone - van wie we ons elk jaar afvragen of het niet eens tijd wordt het een niveautje lager te zoeken - stijgt nog in waarde.

Naar mijn idee moet je transfertechnisch dan ook door het succes heen kijken. Ajax hoeft natuurlijk niet te verkopen. Maar De Jong en De Ligt gaan sowieso weg en ook - zeker als ze met Ajax de Champions League winnen - zullen Tagliafico, Neres en Ziyech zullen een transfer naar een topclub in Europa eisen. Donny van de Beek zal om zich heen kijken wat er dan nog over is en voor Tadic kan zich nog een laatste ultieme kans in de Europese top voordoen. Dat kun je moeilijk tegenhouden. Moet je ook niet willen, want wat kunnen ze bij Ajax verder nog bereiken? Bovendien, zoals ik al zei: zonder De Jong en De Ligt zal hun marktwaarde volgend seizoen niet verder stijgen ben ik bang. Wees daarom realistisch: verkoop je spelers voor de hoofdprijs, geef je salarishuis een boost en schakel je netwerk in om in een hoger segment nieuwe spelers te kopen. Behalve De Jong en De Ligt is niemand onvervangbaar bij Ajax. Want natuurlijk loopt er een nieuwe Neres of een tweede Tadic rond, je kunt nu twee van dat soort types kopen en ze zelfs meer salaris bieden.

Waarom als Ajax zijnde niet proberen om De Ligt nu te verkopen en direct weer een jaar te huren van Barcelona, snijdt het mes aan twee kanten, De Ligt speelt weekelijks en kan zich blijven ontwikkelen en Barça weet wanneer hij echt komt. Pique, Lenglet en Umtiti speel je n i et zo uit de basis en om nu 2 jaar te banken is ook niet goed.

17 april 2019 om 15:05

Misschien omdat Ajax daar alleen gebaat bij is? De Ligt is nu al van toegevoegde waarde voor FC Barcelona, natuurlijk gaat die niet banken daar. De Catalanen zouden niet inzien waarom hij dan verhuurt moet worden aan zijn vorige club, wat voor De Ligt al even onlogisch zou zijn en bovendien een bittere teleurstelling.

80 miljoen lijkt me een prima bedrag. Minder sowieso niet. Achteraf gezien hebben ze Frenkie eigenlijk ook te vroeg verkocht he? Niet dat die 76 miljoen + bonussen niet een absurd bedrag ofzo is, maar daar had je nu toch zeker 100 mee kunnen vangen denk ik. Toen had je volgens mij alleen barca, psg en city die echt serieus waren. Maar nu echt letterlijk iedere topclub als ie nog niet verkocht was. Had je de prijs nog hoger mee kunnen stuwen.

17 april 2019 om 15:05

Ja sowieso dom om Frenkie de Jong al verkocht te hebben. Als die sprookje doorzet tot de finale zal Overmars zich wel voor zijn kop slaan.

De Ligt is "the real deal". Waar hij ook gaat spelen. Die jongen wordt of IS misschien al een van de beste in de wereld. Denk dat Barca het beste bij hem past. In tegenstelling tot Frenkie, denk ik dat hij zich er direct in de basis zal knokken. Frenkie komt denk ik helaas toch te kort voor dit Barca op dit moment. Hij speelt net te traag en is aanvallend gewoon ronduit zwak. Ik hoop dat hij me het tegendeel bewijst. En wellicht neemt hij nog grote stappen, maar ik vrees het ergste. De ligt daarentegen die heeft gewoon alles. Fysiek sterk, mentaal sterk, overzicht, snelheid en een neusje voor het doel. Die gaat het 100% maken.

Wie gaat Barcelona verkopen om 300 miljoen binnen te halen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4902 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona1913
Voor de complete stand: LaLiga

157 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Arsenal wil middenvelder Dani Ceballos graag definitief inlijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren