‘Ik liep voor mijn goal naar Frenkie toe en hij zei: ‘Dit is jouw moment’’

Woensdag, 17 april 2019 om

Ajax maakte in de achtste finales al een einde aan het Champions League-avontuur van titelhouder Real Madrid en dinsdagavond moest ook Juventus eraan geloven. De Italianen begonnen het seizoen als een van de topfavorieten voor de eindwinst van het miljardenbal, maar konden de hoge verwachtingen toch niet waarmaken. Matthijs de Ligt sprak na afloop van de door Ajax met 1-2 gewonnen wedstrijd in Turijn van een ‘bizarre avond’.

“Dit is waarvoor je op voetbal bent gegaan als kleine jongen. Om dit met Ajax te bereiken is bizar, het zegt maar weer dat niet alles te koop is en dat hebben wij laten zien”, liet hij optekenen door Voetbal International. De Ligt stond in het duel tegenover Cristiano Ronaldo, die net als in de in 1-1 geëindigde heenwedstrijd de enige Italiaanse treffer voor zijn rekening nam: “Ronaldo scoort wel weer, dat is jammer. Maar verder denk ik dat hij weinig echte kansen heeft gehad.” Juventus kwam via een door Ronaldo ingekopte corner nog op voorsprong, maar moest een paar minuten later al de gelijkmaker van Donny van de Beek incasseren.

De Ligt zorgde zelf in de tweede helft voor de winnende treffer uit een corner. Voor de jonge captain kwam het niet als een grote verrassing dat hij scoorde: “Er kwam een corner aan, ik liep naar Frenkie toe en hij zei: ‘Dit is jouw moment’. De bal komt vervolgens hoog voor, ik spring zo hoog mogelijk en ik denk dat ik hem goed in de hoek kop. Ik zei voor de wedstrijd al tegen hem dat ik zou gaan scoren, serieus. Uit een corner, met een kopbal. Dat het dan ook echt gebeurt is natuurlijk bizar”, vervolgde hij met een brede glimlach.

Voor De Ligt is dit na het seizoen waarin de finale van de Europa League werd gehaald zijn tweede succesvolle Europese campagne. De verdediger vindt dat de huidige prestaties nog wel iets indrukwekkender zijn dat die van twee seizoenen geleden: “Dit is iets anders, dit is de Champions League en hoe mooi de Europa League-finale ook was… Het is bizar dat je nu in de halve finale staat, dat is ongelooflijk.” Ondanks de jubelstemming ging de aandacht echter ook al snel weer uit naar het competitieduel met FC Groningen van zaterdagavond: “Ik denk niet dat we Turijn ingaan, het schema is dusdanig zwaar dat het nu belangrijk is om even rustig te doen en de focus te houden. We focussen ons op de volgende wedstrijd.”


Poll

Welke Europese prestaties van Ajax vind jij 'knapper'?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door beckhamie)

Wat een topper is dit zeg. Tussen twee juve spelers die bal gewoon nog binnekoppen. Juve zag er gister uit als een stel prutsers door ajax. Ze werden compleet weggespeeld in de tweede helft. Ik zie het al voor me dat de ligt die cup met de grote oren omhoog mag tillen.

17 april 2019 om 11:04

.. en het mooiste is nog dat Allegri liep te verkondigen dat De Ligt geen mandekking kreeg bij die treffer..

17 april 2019 om 11:51

Waar Real gefaald heeft is het juventus aardig gelukt en dat is niet veel goals slikken.
Dat Juvé pruters zijn is te ver gezogd, iedereen heeft Ajax complimenten gegeven spelers van Juvé, president van Juvé, trainer enz. Je moet toegeven dat Ajajx gewoon totaal voetbal speelt en als neutrale kijker er gewoon op kikt hoe ze spelen. Want een is een colectief het is niet 1 speler dat boven de rest is. Zelfs als ajax tegen tottenham of city eruit gaan is het geen drama want wat ze tot hier toe hebben laten zien is gewoon een les voor andere clubs. Waar ik een hekel aan heb niet persee van de spelers of staf maar meer bij de aanhangers is dat arrogantie of zeggen dat ze genieten dat cr 7 blijt en clubs dat verslagen werden limiet denigreren of laten blijken dat ze niets zijn. Want cr7 op palmares vlak heeft meer gewonnen dan alle spelers van ajax dat op het veld stonden en real heeft 3x achter elkaar cl1 gewonnen. Enfin supporters jullie krijgen complimenten en in plaats van dank u te zeggen nee de tegenstander denigreren.
Alle analysten van de wereld zeiden laten we zolang mogelijk genieten want volgend seizoen is het gedaan! Er gaa toch 3 a 4 spelers weg en eerlijk het niveau van de cl 1 is niet hoog eigenlijk ploegen als atleti, bayern, real, juvé, psg, en zelfs een city waren of zijn niet top. Ik heb seizoenen gekent waar de niveau hoger zat. Voor mij is het, het jaar van Ajax als je z'on voetbal speelt, de beste dan moet je voor de eindwinst gaan. Want eerlijk is eerlijk next season gaat het niet meer gebeuren. Zeker als belangrijke spelers weg gaan. Om verder te gaan ik denk dat Ajax zonder probleem een city of tottenham opzij zet en de finale is 50/50. Ik doel maar dat Ajax traditioneel niet erbij hoort bij de laatste 8 in de cl1 daarom heb ik liever dat ze het winnen en zo geschiedenis schrijven dan in de halve finale te verliezen en een prent te laten van het totaal voetbal. Want ik geloof sterk dat het volgend seizoen niet zal gebeuren.

17 april 2019 om 12:05

@beckhamie ik ben het met je oneens. De 1e helft, maar vooral het 1e kwartier, waren voor Juve. Begin 2e helft ook nog wel maar daarna begon Ajax aan voetballen toe te komen en speelden ze Juve bij vlagen weg. Dat zag er bepaald niet goed uit als je eerlijk bent; Juve als zo'n top ploeg zijnde, in eigen huis, weggetikt worden door een paar brutale aapjes. Het zegt wat over ons alles Ajax, maar ook wat over Juve toch?

17 april 2019 om 12:40

@beckhamie

Wat ik een beetje apart vind is dat je zegt dat het je irriteert aan de arrogantie van supporters en de toon waarmee ze praten, maar zelf begin je met "waar Real gefaald heeft is het juventus aardig gelukt en dat is niet veel goals slikken". Dit is toch wel het toppunt van arrogantie?

17 april 2019 om 12:43

@Beckhamie wat n onzin zeg . Juve heeft net zo hard gefaald als real in mijn ogen. De uitslag had gister net zo goed weer 4-1 kunnen zijn voor ajax. Juve werd compleet weggespeeld in de tweede helft en had helemaal niets te vertellen. Zelfs toen het 1-2 werd konden ze niks creeren. En daarnaast ga je ervan uit dat ajax wel even een city op zij zet. City is veel beter dan real en juve daar winnen ze niet zo makkelijk van hoor. Ik hoop ook dat ajax de champions league wint, maar ik zie ze nog altijd als underdog. Terwijl als ik jou stuk lees ik het gevoel krijg dat ze nu topfavoriet zijn voor de eindzege.

19 april 2019 om 14:33

Wat heeft dat met arrogantie te maken. Mijn punt was dat real op verdedigings vlak te laks was. Maw als jet weet dat opdat moment de tegenstander beter is
en aanvallende torpedo's opzet heb jij geen keuze en moet je blokkeren.
Bij juvé ok het was niet goed maar ze hadden begrepen dat ze moesten blokkeren een ietjes harder zijn want eerlijk ze konden makkelijk 3 a 4 goals meer slikken.
Dus op verdedigende vlak was het aardig geluk maar de aanval was echt niet goed. Er zat percies geen middenveld enz. Dit heeft niks met arrogantie te maken maar met feiten! ik praat over voetbal eh. Ik zei gewoon dat Ajax fans comms geven en genieten op dinges dat niks met voetbal hebben te maken bv cr7 dat triestig is en hem uitlachen, uitschelden, of zeggen genieten z'on beeld. Dat is arrogantie dat is onbeleefdheid...

19 april 2019 om 14:46

Dan begrijp je voetbal niet eh vriend. champions ligue wedstrijd gezien tussen tottenham en juvé vorig seizoen. Juvé zat letterlijk nergens maar nergens eh en toch wonnen ze de match. juvé ma utd, juvé moest altijd z'on match winnen altijd en uit het niets man utd wint. Psg - man utd, en een city - tottenham. Je kan niet van falen spreken want de tegenstander was beter veel beter. Dat is gewoon zo.
En als jij heel goed had gelezen en voetbal begrijpt. Je kan op zeer aanvallend spelen zonder al veel te scoren 1 door de verdediging van de tegenstander en ook als de keeper een goede dag heeft. Dus toen ik zei dat waar real faalde en juvé niet is het op vlak van geslikte goals. Want de je zag dat juvé verdedigde en verdedigde maar een deftig counter wanneer het nodig was, was niet mogelijk jammer genoeg, Je kan hier uiteindelijk moeilijk het woord falen gebruiken want sert cr7 werd gehaald voor de CL te winnen. Maar Ajax was gewoon top. En ik denk niet dat het een schande is om van dit Aajx te verliezen . Elke toploeg of ploeg wilt de cl 1 winnen er is maar plaats voor 1 winnaar eh. Dus afhankelijk van de lodting enz geraak je in de finale. Het is dan easy om het woord falen te gebruiken na een verlies partij

Damn, nog steeds zo aan het genieten. Net weer de samenvatting gezien en ik blijf gewoon kippenvel krijgen. Echt bizar is dit, wat ben ik trots zeg! Ajax schrijft historie en dit gaat niemand meer vergeten.

En de Ligt, wat moeten we daar nog over zeggen? We komen superlatieven tekort om hem te beschrijven. Die jongen is al zo ongelooflijk goed. Die zou bij elke Europese topclub aan de bak kunnen, daar ben ik van overtuigd. Hij is ook nog maar 19(!!!!) jaar jong en laat al een lange tijd zien dat hij een van de grootste, zo niet het grootste verdedigende talent is wat er nu rondloopt. Die gaat voor meer geld weg dan Frenkie. En voor de camera is hij zo gewoon en nuchter, prachtig om te zien!

17 april 2019 om 11:02

Weet je wat bizar is? Dat ik als Feyenoorder ook zojuist nogmaals de samenvatting heb zitten kijken

17 april 2019 om 11:04

Haha dat is best bizar inderdaad, maar ik vind het echt super dat jij en andere supporters van Feyenoord, PSV etc zo positief zijn en hier ook van kunnen genieten. Dat maakt voetbal in mijn ogen mooi. Klasse Fr_jc!

17 april 2019 om 11:15

Heb het al eens eerder geschreven maar als je hier als voetbal liefhebber niet van kan genieten is er iets mis met je. Bedankt voor je compliment Koeral

17 april 2019 om 11:20

Zeker, helemaal eens met jou Fr_jc. Helaas zijn er nog steeds mensen die iets negatiefs kunnen zeggen (reacties op Facebook vooral).

17 april 2019 om 11:32

Geniet van jullie overwinning en halve finale. Ik hoop iig dat jullie reis nog niet ten einde komt.

17 april 2019 om 11:46

Weet je was ook bizar is, ik heb afgelopen zondag genoten op jullie Rotterdams terras in de buurt van Blaak.

Bizar hoe deze jongen kan koppen...met gevaar voor eigen leven gaat hij de kopduels aan, respect op die leeftijd.

Misschien offtopic, maar klopt het dat de gele kaarten na deze wedstrijd geseponeerd zijn? Anders heeft Ajax wel een probleem met al die spelers op scherp.

17 april 2019 om 11:05

Ja klopt! Ik was vooraf bang voor schorsingen (want die blijven wel staan) maar nu is alles kwijtgescholden voor de halve finales..

17 april 2019 om 11:05

Alle kaarten zijn geseponeerd, dus dat is heel positief!

17 april 2019 om 11:38

Dank voor de reactie. Zeer mooi dat ajax op volle sterkte kan spelen.

Prachtig wat die jonge spelers zoals De Ligt nu al laten zien. Wat een toekomst gaan die tegemoet. Als Matthijs, Frenkie en Donny (ja ook Donny) niet de komende jaren tegen enorme blessures oid gaan aanlopen dan gaan ze de komende 10 à 15 jaar gewoon bij de meest prominente gezichten van het Europese topvoetbal horen, zoals generaties Nederlandse voetballers dat ook vóór hun hebben gedaan. Prachtig.

Wat me overigens wel een beetje tegenviel is dat de grote Ronaldo niet nog dat extra stukje sportiviteit in pacht had om die jonkies van Ajax te feliciteren na de wedstrijd. Althans, dat heb ik niet van hem gezien. Ik heb ook nog geen reactie van hem gehoord. Natuurlijk, verliezen doet pijn, maar dit zijn jongens die jong genoeg zijn om je als kleine jongetjes te hebben zien schitteren op tv en misschien wel posters of shirts van je in huis hadden. Een nieuwe generatie toppers dient zich aan, dat moment heeft hij zelf ook meegemaakt. Het was mooi geweest als hij daar een passend gebaar in had kunnen maken, zeker nu hij inmiddels 'wat ouder en wijzer' is. Misschien komt het nog, maar ik vond het toch wat jammer dat ik dat gisteren niet ergens na afloop zag.

Hahaha al ben ik zelf voor feyenoord vind ik het echt geweldig wat ajax gister heeft gepresteerd al gaan we het waarschijnlijk nog 5 jaar aanhoren haha. Maar nee dit is toch prachtig voor het nederlands voetbal? Heel hun champions league campagne eigenlijk hebben ze echt goed gespeeld, al zag mijn feyenoord hart hun misschien liever verliezen, maar ajax heeft nederland weer even laten schitteren op europese velden! Ajacieden geniet ervan en maak jullie borst maar nat volgend seizoen voor al die hongerige topclubs

17 april 2019 om 11:22

Nou, een ding kun je wel zeggen. In het beste jaar van Ajax van de 21e eeuw hebben wij ze thuis met 6-2 verslagen!

17 april 2019 om 12:49

Haha zo is het maar net! Was niet ons beste optreden dit seizoen zullen we maar zeggen, en Feyenoord was heer en meester.

17 april 2019 om 14:14

Ik denk ook serieus dat die nederlaag tegen Feyenoord ergens heeft geholpen, natuurlijk verlies je nog bij AZ en Heracles, maar er zijn wedstrijden waar je van leert en kritisch naar kijkt en er zijn wedstrijden die je verliest.

17 april 2019 om 16:36

Sterker nog, verlies bij PSV zorgde voor de puntjes op die I. Verlies bij Feyenoord en Twente zorgde voor het terug brengen van het besef dat je het als groep moet doen. Verlies AZ was vooral een Ajax dat leeg was na een lange periode van veel wedstrijden. Dan is uit bij AZ, Utrecht, Vitesse gewoon een heel vervelend potje.

17 april 2019 om 11:35

Dat vind ik sportief om te horen! Ik hoop echt dat het NL voetbal in een boost hierdoor terecht komt en dat we met alle clubs Europees beter gaan presteren in de toekomst, zo een campagne gun ik als Ajacied niet alleen Ajax, maar ook PSV, Feyenoord en de rest van Nederland om mee te maken!

17 april 2019 om 12:07

Als we de finale halen zal je hem sowieso minimaal 5jaar aanhoren. En terecht. Welke Nederlandse club zal dit liedje herhalen de komende 10+jaar. Mijn antwoord niemand, behalve die ene club uit Amsterdam. Maar alle andere supporters mogen meegenieten. We maken er een Hollands feestje van in Amsterdam.

Het was een hele machtige kopbal, torende uit boven 2 Juve verdedigers. Perfect naar de grond gekopt waardoor de keeper er nooit bij kan. Sergio Ramos zal trots zijn.

tja, zulke uitspraken worden natuurlijk voor en tijdens elke wedstrijd gedaan. Waarschijnlijk zouden er gisteren nog wel 5 spelers van Ajax scoren maar daar hoor je niemand over omdat het niet gebeurd is.

Wat natuurlijk wel helpt is dat De Ligt er alle vertrouwen in heeft dat ie uit een corner gaat/kan scoren. Dan kleun je er net wat fanatieker en beter in, gaat net wat meer voor de bal. Paar procentjes kunnen dan echt het verschil maken.

En deze kopbal was nog mooier dan die van Ronaldo. Met 2 man in zijn buurt wijst hij ze even wie de baas is. Trouwens prachtig hoe al die Fey en psv supporters ons het succes hierop vz zo gunnen. Het lijkt wel alsof het Nederland tegen Juve was. Echt top reacties hier gelezen op vz. Natuurlijk ook alle andere supporters van andere clubs. Maar fey en psv zijn echt onze rivalen vandaar dat ik hun specifiek opnoem.

17 april 2019 om 12:42

Ik vond de kopbal van Ronaldo anders zeker niet verkeerd. Al zijn kopballen zijn hard en gaan richting doel. Ronaldo had wat geluk dat De Ligt en Veltman elkaar in de weg stonden, maar liep wel erg netjes vrij en kopte goed in. In de eerste wedstrijd ook een klasse kopgoal.

Ik heb werkelijk niets met Ronaldo, ik vind hem een achterbakse kwal. Maar wat een voetballer.. erg knap dat Ajax hem gister kon afstoppen. De nummer 5 van de wereld gaat het ons veel moeilijker maken, als we hem ooit nog tegenkomen.

17 april 2019 om 13:16

Totaal met je eens RUTGERRR over die kopbal van CR. We weten van hem al dat hij een killer is in het afronden met z'n hoofd. Maar qua afronding vond ik die van de Ligt mooier. Alleen al omdat hij met 2 man samen sprong en hun bijna 2 koppen kleiner liet lijken. Neemt niet weg dat die van CR ook dodelijk is afgerond. Liet Onana kansloos in het doel. Off topic: die duw van de Ligt op Veltman dacht ik zal zeker terug te vinden zijn in 'best football funny moments 2019' op youtube.

Een Ajaxcied voor Ballod'or dit jaar? Of gaat dat te ver? Sowieso een paar in de short list!

17 april 2019 om 13:57

Zal lastig worden aangezien competitie te licht is om goed te oordelen. Maar wellicht als er een wonder geschiet en 1 vd spelers de Nations league en de CL wint dat het mogelijk is in een jaar zonder Wk/ek.

Er was terecht weinig aandacht voor het gegeven dat Juventus met 5 invallers speelde. Ze hebben zelf Ronaldo zo "groot" gemaakt dat andere spelers slechts pionnen waren in zijn dienst. Dus dan is het ook verder niet belangrijk wei er naast Ronaldo nog meer speelden, of niet speelden.

Heb dit interview ook gezien en ik krijg er kippenvel van, man man man wat is deze jongen geweldig en was is dit een prachtige anecdote. Als je op je 19de in de ochtend tegen Frenkie zegt dat je uit een corner gaat scoren en dat dan ook doet barst je van de zelf vertrouwen en van de kwaliteit en gvd man deze jongen is gewoon5 jaar jongen dan ik. Hij heeft een waslijst aan dingen waar hij trots op kan zijn: Jongste speler in Europese finale, 100 wedstrijden voor Ajax1 voor z'n 20ste, 11 goals, tich interlands, captain van het grote Ajax dat de wereldclubs vernederde en door stoomt naar minstens de halve finale. Man man man het voetbal leeft weer helemaal in Nederland.
Matta wat ben je een king, heerlijke Ajacied die gozer he, zelfs z'n vriendin is dochter van Keje Molenaar, die jongen bloed in rood en wit!

Je hoort wel vaker van die uitspraken als dat iemand tegen de ander zei 'dit is jouw moment', 'nu ga je scoren', 'je gaat de winnende maken', etc. Vraag me dan altijd af hoe vaak zoiets gezegd wordt zonder dat het uit komt, want dat hoor je dan niet. Ik gok wel een paar keer per wedstrijd, haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

125 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 6 0 2 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Arsenal wil middenvelder Dani Ceballos graag definitief inlijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren