Feyenoord gaat samenwerking aan: ‘Kan geen kwaad daar exposure te krijgen’

Woensdag, 17 april 2019 om

Feyenoord is een samenwerkingsverband aangegaan met het Vietnamese Hoang Anh Gia Lai FC, zo laten de Rotterdammers woensdagochtend weten via de officiële kanalen. De samenwerking is tot stand gekomen als onderdeel van een door premier Mark Rutte en Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen geleide handelsmissie, met als doel dat Feyenoord zijn know how en methodologie zal gaan delen met de Vietnamese club. Verder zullen ook Vietnamese teams, spelers en coaches naar Nederland komen om ervaringen op te doen.

HAGL FC is actief in de hoogste Vietnamese afdeling en wordt geleid door Doan Ngyen Duc. Het eerste contact kwam tot stand via het bedrijf WeSport Vietnam en voormalig profvoetballer Danny van Bakel, zo legt manager Internationale Relaties van Feyenoord Gido Vader uit: “Het was een buitengewoon prettige kennismaking. De accommodatie is echt puur op voetbal gericht en meneer Duc heeft het tot zijn persoonlijke missie gemaakt om Vietnam naar het WK te krijgen”, vertelt Vader, die zelf eerder deze maand een bezoek bracht aan Pleiku, waar HAGL FC gevestigd is.

“Een samenwerking in Vietnam past in onze internationale filosofie, waarbij we de focus steeds meer op bepaalde gebieden leggen. Het kan bepaald geen kwaad om meer exposure te krijgen in Zuid-Oost Azië. Vietnam is een voetbalgek land met bijna honderd miljoen inwoners. Men heeft er de absolute wil om vooruit te komen in de vaart der volkeren. Het bedrijfsleven en de overheid hier scharen zich achter initiatieven om het voetbal vooruit te helpen. Die leren Feyenoord nu kennen”, legt hij de beweegredenen van zijn club verder uit.

Vader merkte meteen al dat de acties van Feyenoord in het land voor veel aandacht zorgen: “ons eerste Facebook-bericht in het Vietnamees werd binnen een paar dagen ruim 25.000 keer geliked, gedeeld door bekende Vietnamezen en leverde daarmee ook duizenden nieuwe volgers op. Daarnaast levert het vermarkten van onze know how en methodologie altijd een vergoeding op, terwijl wij bij kunnen dragen aan de vooruitgang van het voetbal. De komende tijd zal de samenwerking tussen Hoang Anh Gia Lai FC en Feyenoord verder gestalte krijgen”, sluit hij af.


Poll

Een goede zet van Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door mgmv)

Vanaf volgend seizoen naast de frikandellen en kroketten ook mini loempia's in de kuip verkrijgbaar.

Ik vraag me af of je hier echt iets mee opschiet. En ''het vermarkten van onze know how''. Hou op hoor.

17 april 2019 om 10:07

Aziatische voetbalmarkt is opkomend. Denk dat Feyenoord hiermee meer in beeld probeerd te komen in Azië.

Eindelijk eens een bericht dat Feyenoord iets doet aan haar naamsbekendheid buiten Europa. Qua spelers zal er niet veel uitkomen maar financieel is er in Azië natuurlijk genoeg te halen.

17 april 2019 om 10:21

Het is ook nog maar afwachten in hoeverre Feyenoord - afgezien van de gebruikelijke vergoeding voor het 'verkopen' van knowhow - van profiteert. Zijn er eerste opties op spelers? Gaan ze Vietnam (of die regio) daadwerkelijk aanboren om verder uit te breiden qua naamsbekendheid?

Vooralsnog is het 'gewoon' onderdeel van een handelsmissie en hadden/hebben ze al diverse andere samenwerking om met name knowhow over te brengen in bijv. India, Canada, Ghana (?), Zuid-Afrika, etc.

17 april 2019 om 10:32

Laten we hopen dat ze doorzetten. Qua spelers verwacht ik niet heel veel. Maar qua naamsbekendheid en geld is er natuurlijk volop potentie. Je ziet dat Ajax er ook volop mee bezig is (kantoor in Amerika).

17 april 2019 om 13:17

Het zou goed zijn om ons stap voor stap te richten op het buitenland inderdaad, zoals PSV en vooral Ajax nu ook aan het opzetten zijn. In het geval van Ajax is dat natuurlijk veel meer de strategie geworden, om zich over de hele wereld te tonen.

Maar daar moet je dus een strategie voor opzetten, maar voorlopig zijn wij daarin redelijk stuurloos en zijn wij er nog niet klaar voor en/of op ingericht.

Wat nu vooral is, is dat achter dit soort samenwerking niet zoveel gezocht hoeft te worden. Het kan later - wanneer je bijv. je echt wil mengen in Azie - wel weer meewerken.

In een land met 100 miljoen inwoners (volgens het artikel) krijg je 25.000 likes. Het is maar waar je warm van word.

17 april 2019 om 09:53

Ja want Rome is ook in 1 dag gebouwd.

17 april 2019 om 10:04

Hou op, schei uit. Vietnam, een qua voetbal totaal nietszeggend land waar een of andere lokale suikerboer de plaatselijke fc een berg knaken toestopt en daar wil je als Feyenoord zijnde je exposure uit halen?? Dus wat in bv China niet lukt ondanks de miljarden dollars die er tegen aan gesmeten word zou het het Vietnam wel lukken?

17 april 2019 om 10:08

Lekker in de ruimte schreeuwen. In China is de markt groter maar zijn de spelers ook veel groter. Je komt er als klein Feyenoord dus niet zomaar even tussen. Een kleinere markt opzoeken om het daar te proberen is dus helemaal niet gek. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg (m.a.w. niets doen levert ook niets op).

17 april 2019 om 10:17

En in China werkt het ook niet dus zou je kunnen stellen dat je lering kan trekken uit andermans fouten. Laten we even voorop stellen dat ik absoluut niet anti Feyenoord ben, voor mij horen ze nog steeds bij de grote drie. Maar de club lijkt momenteel zo te lijden te hebben van een of ander machts vacuüm dat het eerder slechter dan beter lijkt te gaan. Proefballonnen zoals dit Vietnamproject zijn dan ook gedoemd om te mislukken puur vanwege de rommel thuis. Wat de een verzint word door de ander opzij geschoven puur om een statement te maken. Het lijkt me dat Feyenoord eerst de zaakjes in NL maar weer eens op orde moet krijgen en pas daarna eens rondkijken waar je misschien de meeste shirtjes kan verkopen.

17 april 2019 om 10:23

@martinjacobse - Er wordt hier alleen nog maar gesproken over (met name) het overbrengen (oftewel verkopen) van knowhow en niet specifiek over het aanboren van een echte markt. Dit gebeurde al eerder in diverse andere landen en geen van de keren werd dit veel groter, omdat het bij knowhow en uitwisselingen blijft.

Je hoeft het dus (nog) niet zo groot in te schalen als je momenteel doet of verwacht.

17 april 2019 om 12:52

Volgens mij deed Vietnam het afgelopen Azië cup best wel aardig hoor, kwartfinale meen ik?

Kan geen kwaad om een keer behoorlijk beleid te voeren.... laten we gaan samenwerken met het voetbalwalhalla van de wereld.. Vietnam. Prachtig

Wat een supernieuws, nu komt het allemaal weer goed! Dit is waar de fans al zo lang op wachten!

Wellicht wordt dit de eerste Internationale samenwerking waar we de vruchten van kunnen plukken, maar afgaande op eerdere overzeese avonturen ben ik sceptisch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Feyenoord131
11.FC Twente12-2
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren