Lof voor prestatie van Ajax vanuit Eindhoven: ‘Er zijn grenzen verlegd’

Woensdag, 17 april 2019 om

Ajax verzekerde zich dinsdagavond door een 1-2 overwinning op Juventus van een plekje in de halve finales van de Champions League en die wedstrijd is ook in Eindhoven niet onopgemerkt voorbijgegaan. Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV sprak zich niet lang na afloop lovend uit over de prestaties van de titelconcurrent en hij gaat ervan uit dat zijn club op de lange termijn ook zal profiteren van de prestaties van de Amsterdammers.

“Groot respect en waardering voor dit resultaat van Ajax. Lang voor onmogelijk gehouden dat een Nederlandse club dit kon bereiken. Er zijn grenzen verlegd. Ontzettend knap dat dit is gelukt. Het Nederlands voetbal zal hiervan profiteren”, spreekt de sportbestuurder zich uit via Twitter. Ajax kan zich nu op gaan maken voor een halve finale tegen Tottenham Hotspur of Manchester City, terwijl in een eventuele finale Barcelona de tegenstander zou kunnen zijn.

De prestatie van de manschappen van Erik ten Hag is ook in Catalonië binnengekomen: “Ajax kan zeker de finale halen en hem winnen. Het is geen verrassing dat ze in de halve finale staan, ze hebben een spectaculair team. Juventus gold voor aanvang van het tweeluik als de favoriet, maar Ajax heeft zijn plek verdiend”, was ook Sergio Busquets lovend tegenover verslaggevers.

Barcelona was zelf dinsdag met 3-0 te sterk voor Manchester United en plaatste zich daardoor na twee jaar afwezigheid weer eens voor de halve finales van het miljardenbal. Busquets hoopt echter dat er nog meer in het vat zit: “We zijn positief over de resultaten van vanavond, het was een goede prestatie. We zijn blij dat we weer terug zijn, maar nu moeten we ook doorgaan.”


Poll

Denk jij dat Ajax de finale van de Champions League gaat bereiken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Erg netjes van Meneer Gerbrands!

17 april 2019 om 08:53

Echt klasse dat ie dit doet. Heb überhaupt weinig aan te merken op Gerbrands. Die kent het klappen van de zweep en weet meestal precies de juiste snaar te raken (imo behalve over die verplaatste wedstrijd tegen Zwolle).

17 april 2019 om 08:56

Als Nederlandse clubs kunnen we ook niets anders dan Ajacieden feliciteren met deze wereldse Europese prestatie.

Keurig, bedankt! En zo is het maar net Gerbrandts

Inderdaad echt een bijzondere prestatie. Normaal gesproken hoop ik altijd dat Ajax er zo snel mogelijk uitvliegt, maar nu ze zo spectaculair (goed) spelen, hoop ik op meer. Het is echt dik verdiend en puur op eigen kracht. De 1e goal tegen Juve gister was natuurlijk puur geluk, maar daarna hebben ze Juve op eigen kracht volledig overklast. Top prestatie!

Je bent gewoon een nepsupporter of antivoetbal als je dit niet mooi vindt. Nederlands voetbal op de kaart, directe CL plaatsing, meer geld voor de competitie, noem het maar op. Ik vond het ook prachtig toen PSV in de halve finales stond met in dat zelfde jaar een mooie prestatie van AZ in de E. Toen Feyenoord de EL won, toen PSV een aantal jaar terug zich plaatste voor de knock outs. En nu is Ajax weer aan de beurt. Geniet ik nog harder van uiteraard!

17 april 2019 om 09:39

Ik vind het reteknap hoe ze presteren en echt alle respect. Waanzinnige prestatie. Dat vond ik tegen Real al, waar veel mensen die prestatie nog naar beneden wouden praten.maar ik kijk gewoon de wedstrijden en mogen de beste winnen. Kan geen andere club supporten dan m'n eigen. Maar dat had ik ook met het WK. Omdat Nederland niet mee deed leek het alsof iedereen opeens Belgie ging supporten.

17 april 2019 om 12:36

Is gewoon onzin. Nepsupporter? Nepsupporter ben je pas als je een andere club support. In dit geval ajax

Gerbrands weet ook wel dat Psv mogelijk profiteert van de punten die Ajax binnen haalt. En daarnaast is er natuurlijk rivaliteit maar ook gewoon respect voor goede prestaties. Zo hoort dat ook

Ik appte gisteravond nog naar iemand dat ik een eventueel kampioenschap van PSV graag in zou ruilen tegen zo'n Europese campagne. Dit is voor mij meer waard dan het landskampioenschap. Zeg ik als PSV-er, voor alle duidelijkheid. Wat een prestatie.

17 april 2019 om 09:06

Haha, waarom zou je het ene moeten inleveren voor het andere? Ajax bewijst met goed beleid gewoon dat het allebei kan. Pakken naar het schijnt de titel, de beker en nog zo een Europese campagne. Ook PSV bewees dat te kunnen in 04/05.

17 april 2019 om 09:17

Maar dat is ook al weer 15 jaar geleden. Toen was het een knappe prestatie voor een Nlse ploeg, maar dat is daarna alleen maar moeilijker geworden. En de laatste jaren had ik het eigenlijk voor onmogelijk gehouden.

17 april 2019 om 09:43

Precies, zoals ik zeg Ajax doet het nu met goed beleid. Ik vind al jaren dat PSV zich alleen focust op de Eredivisie en daar lijken ze dan ook op in te kopen. Als ik kijk naar de selectie zie ik op een tweetal na alleen maar spelers die goed genoeg zijn voor de Nederlandse competitie, maar waarvan je weet dat het over de grenzen helemaal niks wordt. En dat is in mijn optiek het verschil in beleid tussen de clubs op het moment.

17 april 2019 om 10:04

Ik moet dat allemaal nog maar zien. Met sowieso nog twee loodzware duels er bij is het echt niet gezegd dat Ajax niet ergens nog een steekje laat vallen in de competitie. Ik zie Ajax niet per se als grootste kanshebber op de titel. Ook de beker is nog niet binnen. Wel vind ik oprecht dat Ajax dit seizoen met afstand de beste club van Nederland is en alleen om die reden een terechte kampioen zou zijn maar ja sport is niet altijd eerlijk.

17 april 2019 om 11:29

Giodinho7
Het is niet zozeer dat PSV zich alleen focust op de Eredivisie, maar de aankopen die Ajax dit jaar heeft gedaan, zijn voor PSV gewoon niet mogelijk. PSV heeft in de basis 2 speler van 7-8 miljoen (lozano, pereiro), 3 van 5 miljoen (De Jong, Dumfries, Angelino). Ajax zet daar tegenover 16 miljoen (blind), 12 miljoen (neres), 11 miljoen (tadic, Ziyech) 4 miljoen Tagliafico.

Bande en Romero streep ik even tegen elkaar weg. Beide nog niks gespeeld. Dan heeft PSV nog Gueteriez op de bank voor 6 miljoen. Ajax heeft op de bank nog Magallan 9miljoen Labyad 6 miljoen, Kirstenson 5 miljoen, Sinkgraven 7 miljoen.

Het mogen duidelijk zijn dat PSV niet de financiã«le armslag heeft die Ajax wel heeft. Dus het is wel makkelijk om te zeggen dat PSV minder presteert vanwege beleid.

17 april 2019 om 11:48

Financiële aspect kan je altijd mee laten wegen, maar goed scouten is ook mogelijk. PSV heeft de laatste jaren Luckassen, Dumfries, Angelino, Unnerstall, Ramselaar en Viergever allemaal binnengehaald. Maar misschien op Angelino na zie ik er geen enkele potentie in buiten de Nederlandse grenzen. Dat heeft bij elkaar toch wel een kleine 20-25 miljoen gekost. Scout dan twee a drie toppers die het team echt van kwaliteit zullen voorzien. Tevens heeft bijvoorbeeld een Arias PSV 6 ton gekost en halen ze zijn vervanger voor 6 miljoen die echt drie klassen minder is. Voor mij is er het afgelopen jaar vooral teveel gescout op studio sport basis.

17 april 2019 om 12:10

Unnerstall was gratis. Viergever was gratis. Dumfries en Angelina waren 5,5 en beide goede aankopen. Luckassen was 5miljoen en een miskoop, Ramselaar 5 miljoen en niet goed genoeg.
Het zegt genoeg dat wij Viergever gratis moeten ophalen in Amsterdam en dat Ajax Wober/magallan kan kopen voor 8/9 miljoen. PSV heeft die armslag niet en kan niet net zoveel spelers halen als Ajax in de hoop dat er 1 of 2 slagen.
Kristensen, Orejuela, Cassiera, Sinkgraven waren bijvoorbeeld misperen bij Ajax. Blind, Tadic en Zijech kun je ook als Studio Sport scouting benoemen.

17 april 2019 om 13:53

Sinkgraven heeft natuurlijk lang niet gebracht waar Ajax vooraf op had gehoopt. Maar dat hij gisteren zijn mannetje stond (en in het EL avontuur onder Bosz) is alsnog van grote waarde. En het bereiken van de halve finale levert mooi wel 12,5 miljoen aan bonussen en een verhoogde transferwaarde voor de vertrekkende spelers op. Een échte mispeer zou ik het daarom niet noemen.

17 april 2019 om 15:01

Of ze gratis zijn of niet is niet relevant. PSV haalt ze wel binnen, terwijl ze hebben kunnen zien dat een Viergever bijvoorbeeld gewoon niet geschikt is voor de top van de eredivisie. Daarmee zeg ik PSV neemt genoegen met spelers die net goed genoeg zijn voor de eredivisie. Je kunt Tadic en Ziyech ook onder studio sport scouten scharen alleen zijn dat wel twee spelers die het eredivisie niveau allang voorbij zijn gestreefd in tegenstelling tot Dumfries en Angelino. En dan zeg je dat PSV die armslag niet heeft, maar dat komt ook omdat er jaren geen kapitaal op het veld heeft gelopen. Dat komt door spelers als Viergever, Schwaab, Zoet, de Jong, Hendrix, Rosario waar je een habbekrats voor zal ontvangen bij een eventuele vervolgstap binnen te halen en/of in de basis te zetten.

Respect voor Gerbrands. En deze prestatie van Ajax laat ons allemaal zien dat niks onmogelijk is. Ook niet voor PSV. Deze campagne is zo belangrijk voor het Nederlandse voetbal want ik geloofde er niet meer in dat een Nederlandse club nog enige betekenis zou kunnen spelen in de CL. En kijk nu. Ajax staat in de halve finale. Dit is dus indirect ook goed nieuws voor PSV, dit geeft hun ook hoop. Laten we hopen op nog meer van dit soort avonden in de komende jaren. Wie weet zal het dan PSV zijn.

17 april 2019 om 09:42

"en deze prestatie van Ajax laat ons allemaal zien dat niks onmogelijk is. Ook niet voor Psv."

In alle eerlijkheid geloof ik niet dat PSV in Europa had kunnen doen wat Ajax gedaan heeft. De piek van dit Ajax ligt gewoon wat hoger dan die van Psv.

17 april 2019 om 14:33

@cabinessence

het is heel simpel. Ajax heeft gewoon de betere voetballers momenteel. PSV heeft het ook wel een paar keer goed gedaan in Europa maar kwamen steeds net te kort op de cruciale momenten. wat PSV nodig heeft is een beter verdedigend centrum, een creatieve middenvelder die constant is, een betere keeper en een wat meer dynamischer centrumspits als ze Europa ingaan

17 april 2019 om 11:02

Ik vrees echter dat deze waanzinnige prestatie van Ajax wel eens in het nadeel van PSV zou kunnen uitwerken. Ajax krijgt bakken met geld en aanzien, wat tot gevolg heeft dat ajax betere spelers zal (kunnen) aantrekken. Normaliter kan psv daar niet mee concurreren. Ik hoop echter dat het tegendeel waar is en de gehele eredivisie ervan kan profiteren

17 april 2019 om 11:23

(rubentje13)

ik heb een zak geld nog nooit een cup zien winnen dus ook PSV zou dit incidenteel kunnen net als Ajax dat ook incidenteel kan hoor , want alle ploegen hadden een begroting die vele malen hoger was dan die van Ajax dus je ziet dat geld niet alles is , ook met minder kan je ver komen .

17 april 2019 om 12:23

Inderdaad. PSV stond enkele jaren geleden met echt geen geweldig team bijna in de kwartfinale. Als ze wat geluk hebben met de loting en een goede selectie hebben, etc. dan is het zeker mogelijk. Al schat ik deze prestaties van Ajax toch wel een stuk hoger in. Real en Juventus uitschakelen is echt heel knap. En dan ook vooral de manier waarop.

17 april 2019 om 14:34

@sloep01

af en toe zit er een verassing tussen zoals een eerder een Monaco en nu een Ajax maar je kan er niet omheen dat de halve finalisten in de Champions League 9 van de 10 keer de rijkere clubs uit Europa zijn. geld is over het algemeen wel de belangrijkste succesfactor van een club op dit podium

Ok en nu dus stoppen met dat geblaat over andere competitie opzet. Blijkbaar zit het met de weerstand in de eredivisie toch wel goed.. Gewoon een betere...lees eerlijkere verdeling van de TV gelden en het kunstgras weg en we zijn op de goede weg.

17 april 2019 om 09:15

Maar waarom moeten de topclubs nou weer meer tv-gelden krijgen? Die hoor je hier toch helemaal niet over? Of bedoel je niet dat het eerlijk naar het aantal kijkers verdeeld moet worden?

17 april 2019 om 09:21

Timba69 geeft juist aan dat het tv-geld eerlijker verdeeld moet worden; dus niet het overgrote deel naar de topclubs (zoals nu), maar eerlijker verdelen over alle betaald voetbal clubs.

Naast die twee dingen zou er toch ook echt eens een oplossing moeten komen voor de voetbalpiramide. Zolang die degradatieregeling in de eerste divisie er niet standaard is, zal het niveau van de eerste divisie niet stijgen. Ik weet dat het moeilijk is, maar een sterkere eerste divisie is ook weer goed voor de eredivisie. Alhoewel ik blij ben dat er in 'mijn tijd' ook niet gedegradeerd kon worden. Dat scheelde een hoop stress

17 april 2019 om 09:39

Maar is dat eerlijk? Mij zegt dat eerlijk verdelen afhankelijk moet zijn van het aantal tv kijkers. Of Fox vraagt ieder jaar aan het begin van het seizoen bij iedere aansluiting voor welke club er gesupport wordt en van daaruit worden de tv gelden bepaald.

17 april 2019 om 12:16

En jij denkt dat jouw oplossing zorgt voor betere weerstand en een eerlijk speelveld? Grote onzin natuurlijk. Ik neem aan dat je dat soort verdelingen op Europees niveau ook niet leuk vindt. Want dan krijgen Nederlandse clubs alleen nog kruimels.

17 april 2019 om 13:48

De topclubs genereren 90% van de omzet, logisch dat zij ook minimaal 90% van de inkomsten ontvangen.

17 april 2019 om 17:14

Daar denken ze in de overige landen dus anders over. Dus zo logisch is dat niet.

17 april 2019 om 22:55

Dat is anders. De tv-gelden eerlijk verdelen of de tv-gelden verdelen om iedereen een vergelijkbaar deel te geven. Er is namelijk ook de optie om elke club de eigen wedstrijden te laten vermarkten en volgens mij zou dat Ajax 10 jaar geleden al meer dan het dubbele op hebben gebracht, terwijl er naar schatting clubs waren die er nog geen ton voor zouden krijgen. Volgens mij is er dus al veel water bij de wijn gedaan.

17 april 2019 om 11:54

Ik denk eerlijk gezegd dat eerlijkere verdeling van het tv geld niet de oplossing is. Ik ben bang dat er bij behoorlijk wat clubs sprake is van onkunde en slecht beleid. Denk dat zulke factoren eerst opgelost moeten worden voordat je verder gaat praten. Anders ben je gewoon geld aan het verdampen.

17 april 2019 om 12:18

De oneerlijke verdeling helpt in ieder geval niet. Het is de meest scheve van Europa.

17 april 2019 om 12:32

Dan heb je de Spaanse nog niet gezien. Je kunt leuk en aardig meer geld aan clubs gaan geven, maar als er met dat geld risico wordt genomen, of dat het kortzichtig geïnvesteerd wordt, dan heb je er echt niets aan en kon je het beter laten zoals hoe het was.
Ik ben oprecht een voorstander van eerlijkere verdeling, maar niet als dat betekent dat het systeem hetzelfde blijft, alleen dan meer geld ingestopt wordt.
Lijkt me beter als er een deel vaste inkomsten afgesproken wordt en een ander deel variabel, dat afhankelijk is van bijv de grasmat, financieel beleid, aantal jeugdspelers etc etc.

17 april 2019 om 17:19

Ja hoor. Die staan qua verdeling onder Nederland. Alleen Portugal heeft het nog slechter geregeld dan Nederland. Officieel onderzoek uit de vi van januari. Wat is jouw bron?

Gerbrands is ook een hele sportieve kerel. Die heeft bij vrijwel iedereen de gunfactor

En nu afwachten of deze Europese prestaties niet ten koste gaan van de resterende Eredivisie duels want in dat geval steelt Psv alsnog de schaal.

17 april 2019 om 09:45

"en nu afwachten of deze Europese prestaties niet ten koste gaan van de resterende Eredivisie duels want in dat geval steelt Psv alsnog de schaal."

Wat nou "stelen"? PSV heeft al 74 punten na 30 wedstrijden. Er zijn clubs kampioen geworden met minder punten na 34 wedstrijden. Dus wie ook kampioen wordt, verdiend is het sowieso.

17 april 2019 om 10:13

Daarbij komt dat PSV vrijwel de hele competitie bovenaan gestaan heeft. Het is eerder dat ze het zelf weggeven wanneer Ajax kampioen wordt, dan dat PSV hem steelt als ze kampioen worden.

17 april 2019 om 10:34

Kom op je snapt toch wel wat Nufc_u2 zegt. Hij zegt 'stelen' (tussen aanhalingstekens). We kunnen zo langzamerhand met alle extra CL- en bekerwedstrijden niet meer spreken van een level playing field. Puur gericht op de eredivisie is PSV dan de terechte kampioen maar het is niet de beste club van Nederland dit jaar. Zo eerlijk moet je ook kunnen zijn.

17 april 2019 om 10:54

Ajax de CL, PSV de kampioenschap, Willem 2 de beker. Is zeg Deal!

17 april 2019 om 13:50

Nope, Ajax gaat voor de tripple. psv moet maar eens een paar seizoenen wachten wat mij betreft. Willem2 heeft wel de gunfactor, maar nee, toch liever de tripple.

Het word wel tijd dat ajax een keer een serieuze tegenstander treft. Dit Juventus is ook niet meer wat het geweest is. Net zoals Real, Bayern en Benfica

17 april 2019 om 13:51

Hahaha, goeie humor. Misschien City dan voldoende goed?
We gaan het beleven over enkele weken.

Ik sluit me bij Toon aan. Of eigenlijk andersom, hij sluit zich nu pas aan, waar ik al heel lang verkondig dat Ajax puik speelt en bijzondere resultaten kan halen met dit team. Nu komt het er meer en meer uit. Ik hoop nog altijd dat psv kampioen wordt, maar had de pet al lang afgenomen voor Ajax dit seizoen.

Zelf denk ik dat alle Oranje-spelers en Ronald Koeman zich hieraan zullen optrekken.
Dit is ook een boost voor je als je geen Ajax-speler bent. Deze euforie nemen de Ajacieden mee naar kamp Zeist.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

233 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren