‘Ajax degradeerde Juventus tot een stel achteruitlopende angsthazen’

Woensdag, 17 april 2019 om

De Nederlandse ochtendkranten zijn woensdag lyrisch over het optreden van Ajax in de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus. De ploeg van Erik ten Hag stuntte dinsdagavond met een 1-2 zege in Turijn, na een eerder 1-1 gelijkspel. Waar na eerdere Champions League-wedstrijden individuele spelers werden uitgelicht, wordt nu het collectief geprezen. De eindzege in het miljardenbal is realistisch, wordt geclaimd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Haalt Ajax de finale van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

187 reacties (laatste reactie door leidsehood)

Ik heb op dit moment nog geen poging gedaan om te slapen want ik ben toch vrij. Heb tot nu toe de hele nacht samenvattingen uit verschillende landen zitten kijken. Oh oh oh AJAX wat maken jullie me trots. Evt zelfs zonder prijs is dit seizoen geslaagd in mijn ogen. Zelfs Sinkgraven kon mee 😂😁

17 april 2019 om 06:36

Daarom begrijp ik de mensen ook niet die zeggen dat als Ajax geen kampioen wordt, het seizoen is mislukt. Voor mij is het meer dan geslaagd.

17 april 2019 om 06:49

Daar snappen ze in Eindhoven helemaal niks van, maar ben het 100% met jullie eens. Mooi voetbal en een geweldige prestatie, daar kan geen prijs tegenop.

17 april 2019 om 06:59

Jawel, prijzen pakken moet! Maar ff over de transfer waarden. Ik schat zo dat iedereen bij Ajax nu 30% duurder wordt.

17 april 2019 om 07:24

Prijzen pakken in nl is ieder jaar realistisch. Een halve finale cl totaal niet. Voor deze avonden doe je het. Woorden tekort om te omschrijven hoe blij ik ben. Het seizoen is naar mijn mening geslaagd ongeacht of we kampioen worden of niet. Niet dat die titel of beker me gestolen kunnen worden. Vol voor gaan uiteraard, omdat je op 1 en in de finale staat.

17 april 2019 om 10:17

Voor gisteren had ik het toch als lichtelijk teleurstellend beschouwd als we eruit waren gegaan en uiteindelijk ook zonder kampioenschap of beker zouden staan. Maar halve finale championsleague is echt gestoord. Dit is voor mij nog mooier dan twee jaar terug in de Europa league. Voor mij is het seizoen nu al geslaagd!

17 april 2019 om 06:37

Helemaal mee eens. Zelfs Zonder prijs is Ajax bezig aan een prachtig seizoen.

17 april 2019 om 06:59

Het is een mislukt seizoen als Ajax niet minimaal 2 prijzen pakt, nu ze zover zijn gekomen. Ajax hoort de erkenning te krijgen die ze verdienen, maar ze moeten het wel op moment supreme laten zien.

17 april 2019 om 07:03

Ajax krijgt de erkenning! Lees maar eens hoe ook de buitenlandse media over Ajax schrijven. Er wordt weer over Ajax en Nederland gepraat. Dat is erkenning.

17 april 2019 om 07:05

Kyle, De erkenning in de vorm van prijzen. Laat Ajax niet gaan choken as de prijzen worden verdeeld. Krijg je toch weer zo'n losers gevoel.

17 april 2019 om 07:17

Tuurlijk niet... halve finale champions league is toch veel meer waard dan een kampioenschap. Ik zag de finale EL nog steeds als grootste voetbal prestatie van een Nederlandse club in de afgelopen jaren. Echter denk ik dat dit nog meer waard is. Wereldprestatie!

17 april 2019 om 07:40

@goodold11: Mijn voetbalhart kan jouw opmerking niet geloven. Dit soort wedstrijden vergeet ik mijn leven niet. Dat je dan van die resultaatzeikerds hebt wordt ik moe van. Komop zeg straks ga je zeggen dat het Griekenland dat Eurpees kampioen was eeuwig zal worden herinnerd? Van dat toernooi herinner ik me vooral een geweldige Tsjechische ploeg die ik nooit zal vergeten. Als het je om resultaten gaat kun je je voetbalbeleving ook lekker bij scoreapps houden.

17 april 2019 om 07:41

Absoluut een wereldprestatie, zeker als je ziet waar ze vandaan komen en wie ze aan de zegekar hebben gebonden. Slechts 1 pot verloren dit seizoen in Europa, ongekend!!

Maar feit is wel dat het voor de clubs om de knikkers gaat, dus prijzen moeten er echt wel komen dit seizoen. Natuurlijk is het niet mislukt door de Europese successen, maar als Ajax onverhoopt met lege handen achterblijft zal het toch een kater van jewelste hebben..

17 april 2019 om 07:53

Jappano, jouw voetbalhart moet misschien voor het ultieme gaan. Mooi spel en prijzen, dat is wat ik zeg.

17 april 2019 om 10:32

Minimaal 2 prijzen nog wel..

17 april 2019 om 10:34

Harmr: Zal ik het dan maar uitspreken wat nog niemand anders heeft gedaan?

Treble. Ga daar maar vast een beetje rekening mee houden

17 april 2019 om 11:11

De erkenning is er voornamelijk over de manier van voetbal dat Ajax speelt, uit of thuis, ze blijven aantrekkelijk spelen en zetten de tegenstander helemaal vast. Geeft aan dat een goede voetbalvisie belangrijker is dan een grote begroting. Iedere keer dat excuus van dat topploegen als Bayern, Real en Juve slecht speelde is niet meer te verdedigen, je speelt zo goed als de tegenstander het toelaat.

17 april 2019 om 11:21

Liverpool heeft voeig seizoen geen prijzen gepakt maar was geen mislukt seizoen. Je krijgt niet wlk jaar een kans om ver te komen in cl. Zou niet met sterkste selectie in bekerfinale spelen

17 april 2019 om 13:10

Die kans zit er inderdaad nog steeds in. Zou wat zijn zeg..

17 april 2019 om 07:18

@champies
Je bent niet de enige. Ik moet ook nog m'n bed gaan opzoeken. Heb de wedstrijd nu ondertussen twee keer gekeken en de tweede helft een derde keer. Bizar gewoon, maar ongelofelijk mooi dat een Nederlandse club dit nog weet te bewerkstelligen.

17 april 2019 om 07:58

Een prijs is de bekroning om dit mooie seizoen maar dit pakt niemand meer van ons af😉✌

17 april 2019 om 10:17

Hoe je het wend of keert, je zal aan het einde van het seizoen toch met die fruitschaal in je handen moeten staan. Maar trots mogen en moeten we ook zijn voor wat ze tot dusver hebben gepresteerd! Zou haast vergeten dat we al spelen sinds juli en al een wedstrijd of 10 meer hebben gespeeld dan PSV heeft gedaan.

Wat een geweldige commentator! Of je nu wilt of niet, hij sleept je helemaal mee in zijn enthousiasme. Heerlijk!

17 april 2019 om 07:11

Niks aan toe te voegen. Geweldig! Enthousiast! Meeslepend! (En dik verdiend)

Ajax doet het onmogelijke. En het is gewoon beter dan Juventus. Met mooi voetbal! Een ploeg die 110 mln aan Ronaldo uitgeeft. Dit is zo mooi.

17 april 2019 om 06:47

Prachtig, al heeft Juve wel pech gehad zeg. Costa, Chiellini, Dybala, Mandzukic en Khedira allen geblesseerd. Zit Ajax niet echt tegen, tegen Juve en Real. Al is het natuurlijk dikverdiend en ben ik apetrots.

17 april 2019 om 07:49

Natuurlijk zat het Juventus niet mee, maar Ajax bracht voetballend veel meer. Het probleem bij Juventus is gewoon het gemis aan creativiteit. Daar was Dybala voor maar die viel uit. Ajax was ook geduldig. Na de 1-1 verdiende Ajax het om door te gaan, op basis van mentaliteit en voetbal. Waanzinnig knap van Ajax. Juventus, we moeten volgend seizoen aan de bak. Ik zou echt werk maken van de Ligt. Naast Rugani hebben we in lengte van jaren een solide achterhoede. Ramsey zal niet veel toevoegen ben ik bang op het middenveld dus naast Pjanic dient een creatieve aankoop gedaan te worden.

17 april 2019 om 07:59

Ach ja, Juventus heeft een veel sterkere bank dan Ajax en betaalt 100 miljoen om een speler te halen. Ajax moest Ekkelenkamp en Sinkgraven inbrengen. Vind niet dat je het dan over pech mag hebben

17 april 2019 om 08:24

Kan me haast niet voorstellen dat de ligt daar nog heen wil. Of die jongens kunnen niet voetballen of ze durven het niet, weet niet wat erger is. Zelfs het monster Ronaldo komt in 180 minuten niet verder dan 2 goede acties. Dat het gelijk 2 goals zijn, laat zn enorme klasse zien maar voetballend voegt hij helemaal niks toe. Ik zou veel liever naar city, Barça of Bayern gaan

17 april 2019 om 10:57

En dat Ajax gisteren zowel Mazraoui als Tagliafico mist is geen geluk voor Juventus? Zo lust ik er nog wel een paar

17 april 2019 om 11:52

Wat een drogreden is dat, feit blijft dat als je er bij elk team de sterkhouders uithaalt, dat team minder wordt. Of je er nou 100 miljoen of in totaal 1000 miljoen voor hebt betaald. Daarom zijn ze sterkhouders.

Tagliafico was geschorst (eigen toedoen, dat is geen pech). Mazraoui is dikke pech maar dan veel minder vergeleken met wie er bij Juve misten. Lekkere drogredenen op de vroege morgen.

Ongelooflijk knap, valt allemaal net de goede kant uit. Echt een wereld prestatie. Ze maken gewoon serieus kans om de cl te winnen. En dit jaar blijft ook nog eens voor 6 jaar staan op de cofi lijst. Kan niet anders dan ongelooflijk veel respect te hebben. Gewoon real en juve uitschakelen.

17 april 2019 om 07:23

Als je nog 4 x zo’n tweede helft speelt maak je echt kans!

17 april 2019 om 07:39

Correctie 3x. Nog maar 3 wedstrijden voordat ze de beker mogen ophouden

17 april 2019 om 07:47

ja! 6 x zo’n tweede helft en je maakt kans!

Derde poging om het goed te verwoorden, want dat is nog niet goed gelukt tot nu. Het is geen kritiek op ajax, maar op het opportunistisch gedoe vd media. Ik heb niks tegen de manier van spelen, het enige wat ik bedoelde was dat er in eerste geval niets werd weggegeven en de gegeven ruimte optimaal werd benut. Het kwam op mij over op iets verder opvangen dan direct er vol opzitten, al werd dit ook wel gedaan. Het was gewoon tactischer, maar vond de vleugels gwn tegenvallend, thats it. Het is puur kritiek op de media, niet op ajax zelf

17 april 2019 om 08:18

@justpsv
Je hebt helemaal gelijk.
Ook tegen Real was Ajax alleen omschakelvoetbal.
Men brengt het als aanvallend initiatief voetbal maar Ajax speelt countervoetbal met Tadic als kapstok voor mensen die in de omschakeling eroverheen bewegen in de CL.
Ajax komt uit het niets op 1-1 en hoefden daarna alleen maar af te wachten op fouten in de omschakeling.
Je mag niet eerlijk zijn anders krijg je boze reacties van mensen die geen andere mening dulden.

17 april 2019 om 09:07

Bombanera99 , Real en Juventus speelde beide omschakel voetbal in Amsterdam. Beide teams zakte daar veel meer in dan Ajax deed in zijn uitwedstrijden. Inzakken om vanuit de omschakeling te profiteren is een van de succesvolste manieren om gevaarlijk te worden omdat er meer ruimte ligt. Juventus heeft in de tweede helft helemaal niks gecreëerd en was voetballend de minder dan Ajax.

17 april 2019 om 09:11

@fcdc
Ik ben het met jou eens en ik zie het helemaal niet als negatief.
Ik vind dat Ajax mooi en snel omschakelt en er pijlsnel uitkomt met als kapstok Tadic die ballen vasthoudt.
Dat is de verdienste van ten Hag.
Dit ligt Ajax meer dan tegen Heracles uit het spel de hele wedstrijd maken.

17 april 2019 om 10:12

@bombanera99

Quote: "real had al 3-0 voor moeten staan voordat Ajax de eerste kans kreeg en meteen scoorde. Juventus was de hele eerste helft beter en had pech dat Donny van Beek helemaal uit het niets scoorde. Daarna kon Ajax rustig counteren. Het heeft allemaal erg meegezeten. Je hoeft niet op de man te spelen omdat je andermans mening niet kan pruimen. Probeer eerst eens om je mening volgens de regels te onderbouwen".

Je hebt het over onderbouwen. Ik zou zeggen probeer die raad voor de verandering eens zelf op te volgen. Je eigen reacties zijn structureel niets meer dan een aaneenschakeling van meningen. Dat Real voor had moeten staan, dat Juventus beter was, dat Van der Beek uit het niets scoorde, dat het Ajax heeft meegezeten, zijn niets anders dan meningen die met geen enkel argument zijn onderbouwd. En dat geldt voor praktisch alle reacties die je hebt geplaatst. Dus je sneer naar @irriducibili is er 1 uit de categorie "de Pot verwijt De Ketel". Je bent gewoon 1 van die nihilisten die de zon niet in het water kan zien schijnen als het om Ajax gaat en het niet kan verkroppen dat de ploeg zoveel succes heeft en zoveel bewondering oogst. Maar je kunt je troosten met de gedachte dat je niet de enige bent die bij voortduring naar de azijnfles grijpt als het Ajax naar den vleze gaat. Je bent zo verbitterd dat je niet eens in de gaten hebt dat je daarmee vooral jezelf belachelijk maakt omdat iedereen die wel van voetbal houdt, ongeacht door welke club dat op de mat wordt gelegd, net als in Madrid met eigen ogen heeft kunnen zien hoe Ajax vaak met oogstrelend aanvalsspel en ragfijne combinaties een topfavoriet als Juventus 45 minuten lang haar wil oplegde. Zoals het team dat ook met de titelhouder heeft gedaan. Maar ga rustig door met jezelf voor te houden dat het Ajax 16 Europese wedstrijden lang heeft meegezeten en dat de voornaamste reden is dat het team in die wedstrijden slechts 1 nederlaag heeft moeten slikken. Dat is hetzelfde als beweren dat dat de wielen van een auto op het dak bevestigd zitten.

17 april 2019 om 10:45

Hoe werkt dat counteren dan als de tegenstander eigenlijk heel de 2e helft niet meer van de eigen helft af kan komen? Juve totaal niet meer gezien, maar Ajax heeft lopen counteren. Haha Bombanera is er weer hoor.

17 april 2019 om 11:09

@scepticus Het is geen mening dat Real twee levensgrote kansen om zeep hielp alvorens Ajax uit een tegenaanval een doelpunt scoorde. Een mening die ik Louis van Gaal onlangs zag uiten op tv. Maar dan is het geen zure reactie opeens. Het is ook geen mening dat Ajax de eerste helft gisteren geen pepernoot raakte. Je hoeft niet op de man te reageren bij een gebrek aan argumenten en gewoon de huisregels volgen. Ik hoef het niet met jou eens te zijn en jij niet met mij. Maar de onvolwassenheid van leden die ongestoord op de man kunnen reageren omdat ze onderwerping aan hun mening en beleving eisen. Ajax komt gisteren uit het niets op 1-1 wat het keerpunt was van de wedstrijd. Dit geluk moet je hebben.

17 april 2019 om 11:12

@shorty Alle kansen kwamen voort uit een tegenaanval. Noem eens een kans en ik zal je uitleggen hoe deze tot stand kwam.

17 april 2019 om 12:15

Ik vraag je wat Bombanera, geef dan ook gewoon antwoord. Zeg mij: hoe counter je als je Juve niet meer van de eigen helft af laat komen? Jij hebt het over counteren, nou onderbouw maar dan. Je bent gewoon een kleuter die elk Ajaxtopic lekker tegendraads moet doen. Waarschijnlijk heb je ook meerdere accounts om aan je onzinnig behoefte voor aandacht te voldoen, maar inmiddels weet haast iedereen dat je niet serieus te nemen bent. Van mij weet je dat al wel langer he, ik heb je al wel vaker op je plek gezet als je wederom ongefundeerd je gal komt spuwen. Je doet maar lekker kerel, voorlopig heb ik als supporter een top seizoen en bestaan jouw hoogtepuntjes uit het oproer creëeren op voetbalzone. Denk dat het merendeel van de mensen nu liever Ajacied is dan Bombanera, maar veel plezier met die 'objectieve realistische houding' van je. Stumper!

17 april 2019 om 12:27

@scepticus38, je post van #149 is spot-on, ik zou het niet beter kunnen verwoorden. Helaas is die post aan dovemansoren gericht, zie post #166.

Ik zou aan die meneer geen woorden (meer) vuil maken. Hij is een fanaticus en fanatici hebben hun mening al klaar, Feiten of de kijk van een ander zijn daarin onbelangrijk.

Als die discussie of zijn kijk verfrissend of inzichtvol zou zijn, dan zou het interessant kunnen zijn om te reageren, maar het is altijd dezelfde zure riedel.

Gewoon toegeven. Ajax speelt afwachtend countervoetbal en wint alleen door toeval en heel veel geluk. Dat Juventus niet aan een (slot)offensief toe kwam, kwam helemaal niet omdat Ajax steeds de bal had; ben je mal. En Donny van der Beek is een simpel werkertje.

Ik ben geen Ajax fan, en hoop ook echt dat FC Groningen het dit weekend beter doet dan Juventus en de punten in eigen huis weet te houden.

Maar ik moet toch zeggen, dat het gisteren wederom een zeer knappe prestatie was van Ajax, ik had van te voren echt niet verwacht dat Ajax ook maar een schijn van kans zou maken tegen Juventus, maar eerlijk is eerlijk, Ajax is meer dan verdiend door gegaan,

Hoogtepunt van de avond was voor mij het zure gezicht van Ronaldo, er is simpelweg weinig mooiers dan een verliezende Ronaldo. Fantastische voetballer, maar ik moet niks van hem hebben door zijn houding en gedrag op het veld.

Hakim ziyech moeten jullie niet vergeten aub want zonder onze marokkaansse bal tovernaar was dit Ajaks nergens wat geniet ik zo van zijn arbeid petje aff.

17 april 2019 om 08:14

Ben ook fan van Ziyech, maar laten we eerlijk wezen. Gisteren was hij niet echt in vorm.

17 april 2019 om 08:45

Gisteren zeker misbaar, inwisselbaar voor wie dan ook op de bank.

Hele nacht niet geslapen mijn god wat ben ik trots

Die ten Hag lacht iedereen uit straks. Die heeft nu ook alle clubs voor het uitzoeken net als de spelers.

17 april 2019 om 08:47

Werd gisteren nog even op Fox gemeld: Ten Hag heeft 22 Europese wedstrijden achter z'n naam. Hoeveel heeft hij er verloren? Twee! Een net Utrecht in verlenging in Rusland (Zenit) en de tweede dit seizoen met Ajax thuis tegen Real. Dat is alles! Ik vraag me eigenlijk af of buiten Zidane welke andere trainer dit kan zeggen? Ten Hag is echt beter als mensen willen toegeven.

17 april 2019 om 09:56

Dat was voor mij wel duidelijk toen die bijna ten koste van zenit doorging. Ten hag is een van de weinige nl trainers die vanuit puur tactisch oogpunt kijkt. Waar veel coaches uit liefdadigheid (niet het juiste woord) handelen, zoals het opstellen van tadic in de spits ipv dolberg/huntelaar

Ajax zit in een fantastische flow, ik kan mij niet voorstellen dat ze het kampioenschap laten lopen.

Snap er nog steeds weinig van...In de tweede helft waren er gewoon lange minuten waarin we zo goed voetbal lieten zien. Juventus leek zich geen raad. Als of ze echt geen antwoord hadden op het spel van Ajax. Ik ben zo trots op deze jongens. Wat een avonden krijgen we voorgeschoteld. Zelfs zonder prijzen vergeet ik deze wedstrijden niet zo snel...

Just PSV ook jouw mening telt. In de 1e helft zette Juve goed druk op de verdediging van Ajax en dan is dat lastig voor Ajax. Dat betekend niet dat ze slecht waren maar moesten wennen aan de tactiek van Juve. Na de 1-0 dacht ik ook dat het moeilijk werd. De 1-1 was fortuinlijk, wel goed binnengeschoten, maar na de rust was Ajax veruit de bovenliggende partij en dat lag aan Ajax. Juventus was bang voor de 1-2 en terecht en durfden niet volle bak op de aanval te spelen en ook terecht.

17 april 2019 om 09:52

Ja dat dus. De essentie van mn bericht is dat de media en leden de eerste helft zijn vergeten, met teksten als vanaf minuut 1 oppermachtig en dat soort teksten. Maar daarop wijzen levert blijkbaar haat reacties op. Ik had het beter zo kunnen verworden haha

17 april 2019 om 10:14

Niemand stelt dat Ajax vanaf minuut 1 oppermachtig was, ze hadden het erg zwaar in het eerste kwart, dat beaamt ook iedereen. Jij mag mij komen vertellen waar geschreven staat dat ze 90 min oppermachtig waren, dat verzin je gewoon zelf lijkt me: ik heb het nergens gezien namelijk en ik heb al heeeel veel gezien en gelezen over de wedstrijd. Neemt niet weg dat Ajax volledig eigenhandig Juve op de rug heeft gelegd en over 2 wedstrijden gemiddeld gewoon dikverdiend door gaat, net als tegen Real. Dáár is men lyrisch over en dat lijkt me niet meer dan terecht!

17 april 2019 om 11:33

Eerste helft was ff zoeken. Je speelt uit, volle bak entourage van die Italiaanse supporters. We begonnen niet optimaal. Maar ik heb nergens het gevoel gehad dat Juve echt de totale overhand had in de eerste helft. Ja ze waren wat beter de eerste 20 minuten. Maar ze hadden echt geen super uitgespeelde kansen. Die goal viel uit een corner waar slecht verdedigd werd gezien die check van de VAR. Ik vind dat we de eerste helft zelf de betere kansen hebben gehad. Niemand bij Juve kan ik bij naam opnoemen die opviel. Ja misschien die keeper. Ajax scoort uit zo vaak dus bij die 1-0 had ik zelf geen bezorgdheid. Wel had ik het gevoel dat we de 1ste helft gelijk moesten maken. En dat geschiede haha. Omdat ik dan zou verwachten dat Juve 2e helft wat door zou drukken waardoor er ruimtes zouden onstaan achterin bij hun. Uiteindelijk hebben we ze voetballes gegeven 2e helft. De Ajaxles.

Als ik Valentijn Driessen was zou ik voorlopig mijn mond gewoon houden en excuses bieden aan Ten Hag hahahahhaha

En van onze waarzegger Mourinho werd niks meer gehoord...….

Juve was bang voor ajax vanaf de eerste minuut en heeft niets klaargespeeld. Ajax was oppermachtig. Het leek wel op karma van de verloren finales in 96/97

Ik weet nog wel hoe ik gisterenavond ene 4132breed zag vertellen dat ajax arrogant was en wel even zou worden afgestraft door Juve..

Oef, wat een heerlijke wedstrijd! Eerste helft was moeizaam, eigenlijk van beide kanten. Zag bij Ajax snel balverlies, passes die niet aankwamen, maar dat kwam ook door de druk van Juventus.

Maar 2e helft was weergaloos! In de analyse op de Engelse TV werd gezegd dat Juventus voetballes in eigen stadion heeft gekregen. En daar kwam het wel op neer. Als je zowel kijkt naar de verhoudingen als het spel van Ajax was dit een historische wereldprestatie. Enige minpuntje is misschien dat Ajax wat sneller de trekker moet overhalen, het had namelijk 1-3 of zelfs 1-4 kunnen zijn.

Wat betreft wat zwaarder weegt, of het kampioenschap of Europees presteren. Natuurlijk is Ajax het aan zijn stand verplicht om kampioen te worden, gezien het team en middelen dat ze dit seizoen hebben. Echter worden ze dat net niet, dan is het met deze prestatie in de CL echt geen verloren seizoen. De halve finale halen met een Nederlandse club is absoluut een top prestatie.

Gefeliciteerd Ajax fans en alle andere voetballiefhebbers, want wat Ajax gisteravond liet zien, vooral de 2e helft, was magistraal en oogstrelend voetbal! Daar kan geen tegenstander tegenop. Heb genoten!

In tegenstelling tot City en Barca vind ik Ajax nog oogstrelender en met meer bravoure en lef spelen daar City en Barca imo vanuit de zone tiki-taka spelen met het eindeloze rondgetik zonder tempo,waarna meestal de topspelers (messi/suarez/aguero/sane) een weergaloze actie in huis hebben waardoor de wedstrijd beslist wordt. Ajax daarentegen heeft gisteren laten zien nog een level hoger te kunnen spelen, met snel en effectief combinatievoetbal mede door de vele positiewisselingen in hoog tempo, waardoor Juve kapot werd gespeeld.hier geniet je van als liefhebber, clubvoorkeur doet er niet toe imo.

Volg heel lang dit spelletje maar er zijn maar weinig ploegen die op zo'n manier kunnen spelen, zoals Ajax gisteren. Barca onder Guardiola en Real in zijn beste tijd konden dit ook.

Diepe buiging voor dit spel van Ajax als Galatasaray fan!

Ajax is nog veel - vooral verdedigend - sterker dan 2 seizoenen geleden. Het is onwerkelijk te zien hoe Ajax in de tweede helft met razendsnel positie- en combinatiespel Juventus tot wanhopig toekijkende marionetten degradeert. De voorzitter van de Italianen keek op een manier waarop zijn team acteerde: overklast. En let wel, dit is de kampioen die nu al jarenlang met ijzeren vuist in de laars regeert en met de aankoop van Ronaldo de absolute greep naar de macht wil doen in Europa. Dan word je in de tweede helft gedeklasseerd als een stel spelers die niet meer weten wat te doen en met een paar kuchende oprispingen proberen een doelpunt te forceren. Grote klasse, Ajax. En straks Man. City? Die kunnen we ook niet aan. Net als RM en J. Snapt U het nog?;-))

Waarom werd Sinkgraven eruitgehaald trouwens? Iemand enig idee? Hij speelde een prima pot, waarom verneder je die gozer op zo'n manier Ten Hag?

17 april 2019 om 11:18

Hij werd niet vernederd. Hij speelt weinig en zat er misschien al doorheen. Met Magallan had je voor de laatste paar minuten nog 100% stamina, dynamiek en inzet die nodig waren de deur dicht te houden.

Van alle nog overgebleven ploegen heeft ajax zwaarste programma gehad met bayern, juventus en real. Mochten ze CL winnen mag niemand het geluk noemen. Maar nu wel volgend probleem beker finale 2 dagen voor halve finale beslissing....

Heerlijk al die andere highlights van al die sports zenders over de wereld. Prachtig hoe zij over Ajax praten. Ajax is terug in Europa. En dat is definitief gebeurt in Turijn. Alle twijfels zijn glad gestreken. We hebben met onze eigen spel zoals Ajax wil voetballen Turijn of beter gezegd de wereld in vuur en vlam gezet. De hele voetbalwereld hebben we rechtop laten staan. Geloof, wil en durf heeft Ajax altijd ver gebracht. Vandaag is nagenieten voor alle Ajacieden. Als het kon was ik onze mannen vandaag al gaan opwachten op Schiphol voor een welkomsaplaus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren