Barcelona mag blijven dromen van treble na ruime zege op United

Dinsdag, 16 april 2019 om

Barcelona heeft zich dinsdagavond voor de halve finales van de Champions League geplaatst. Zes dagen na de 0-1 overwinning op Old Trafford zegevierde het team van trainer Ernesto Valverde ook in eigen huis over Manchester United. Lionel Messi sloeg in de eerste twintig minuten al tweemaal toe en had daarmee een belangrijk aandeel in de 3-0 zege. Barcelona staat in de halve finale tegenover het duel tussen Liverpool en FC Porto, die woensdag in Portugal tegenover elkaar staan. Het duel op Anfield eindigde in 2-0.

Het duel zou wellicht heel anders voor Manchester United zijn afgelopen als men ietwat meer geluk had gehad in de eerste minuut. Na slechts 36 seconden stond Marcus Rashford oog in oog met Marc-André ter Stegen en eindigde de inzet van de aanvaller op de lat. Het team van Ole Gunnar Solskjaer zette met intensief voetbal de toon en daar had de thuisploeg ogenschijnlijk niet op gerekend. Barcelona overleefde de openingsfase, kreeg door ingrijpen van de VAR toch geen strafschop na een valpartij van Ivan Rakitic en nam dankzij een genialiteit van Messi na zestien minuten spelen de leiding.

Na balverlies van Ashley Young was Messi niet door Chris Smalling van de bal af te zetten en schoot hij het leer met een heerlijke krul in de linkerhoek van De Gea. De doelman ging enkele minuten later finaal in de fout. Een geplaatst schot van Messi, na een goede loopactie, richting de rechterhoek leek houdbaar voor de doelman, die het leer echter knullig tegen de touwen zag gaan: 2-0. De dubbele voorsprong van Barcelona was een hard gelag voor the Mancunians, die aan een derde doelpunt voor rust ontsnapten. Na kansen voor Messi en Rakitic was ook Sergi Roberto dicht bij de 3-0. Na een goede actie tussen Lionel Messi en Jordi Alba schoot Roberto bij de tweede paal de bal in het gezicht van De Gea.

In de tweede helft leunde Barcelona op de voorsprong en werd de bal rustig rondgespeeld om Manchester United niet terug in de wedstrijd te laten komen. Het duel was na een uur definitief gespeeld. Een indrukwekkend schot van Philippe Coutinho, die aan het startsignaal was verschenen, eindigde in de kruising: 3-0. Ook in het restant van het tweede bedrijf was Manchester United niet in staat om iets terug te doen. Voor de Engelsen resteert dit seizoen alleen nog de strijd om een plek bij de eerste vier in de Premier League, terwijl Barcelona mag blijven dromen van het winnen van de treble.


Poll

Denk jij dat Barcelona de Champions League gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door dartn)

Het is mogelijk dit jaar, maar voorbij lpool komen wordt zeer moeilijk. Messi nu kandidaat nr1 voor de goudenbal. Beste statiestieken, goals assists, speelt een heel goed jaar.

16 april 2019 om 23:11

Dat was hij wat mij betreft sowieso al.
Ronaldo bijvoorbeeld in 180 minuten voetbal tegen Ajax gewoon niet gezien. Maar hij scoort twee keer en dat blijkt voor de meesten een reden genoeg te zijn om hem als kanshebber te bestempelen.

17 april 2019 om 00:04

Inderdaad bizar dat mensen hem nu nog als kanshebber voor de gouden bal zien. Neemt niet weg dat het in de 16 een fenomeen blijft. Beste afmaker ooit. Echter is dat imo niet genoeg voor een gouden bal.

17 april 2019 om 00:07

Ben het helemaal met jou eens.
Ronaldo is een killer die in eender welke ploeg zijn doelpunten zal maken.
Maar Messi is een ras apart. Hij maakt zowat evenveel doelpunten als zijn rivaal maar voetbaltechnisch en qua voetbalintelligentie is hij echt een klasse beter.

17 april 2019 om 00:29

Dat is ieder jaar zo. Ronaldo piekt gewoon af en toe en is belangrijk voor zijn ploeg in de CL, waardoor hij in aanmerking komt voor de Gouden Bal, maar als we over een consistente speler hebben dan komt niemand in de buurt van Messi. Meestal is Ronaldo bijvoorbeeld eerste helft van 't seizoen echt slecht voor zijn kwaliteiten, maar door zijn belangrijke goals in de CL is het net of hij heel seizoen in bloedvorm is lol. Neemt niks weg van 't feit dat hij een geweldige game changer is.

17 april 2019 om 00:49

Zo is het helemaal. Ronaldo staat er op de belangrijke momenten en dan scoort hij. En omdat hij in een belangrijke fase van een tornooi zijn ploeg naar de volgende ronde schiet, verbloemt dat zijn mindere wedstrijden van de rest van het jaar. Messi speelt nu al het hele seizoen en op alle fronten geweldig constant. Topschutter in de competitie en ook in de CL, terwijl doelpunten maken niet eens zijn beste kwaliteit is.zijn beste kwaliteit is dat hij het spel volledig bepaalt. Hij is de draaischijf, de dirigent. Al meerdere malen mogen ervaren dat wanneer hij niet speelt, Barcelona als een kaartenhuisje in elkaar stuikt.

Ik ben in elk geval blij dat we beide heren hebben mogen meemaken en ik denk dat we lang geen voetballer meer gaan zien die het niveau van Messi zo lang en zo constant kan evenaren. Voor mij met afstand de beste speler die ik ooit heb zien spelen.

17 april 2019 om 00:50

En oh ja, niet vergeten dat Messi nog een hele poos geblesseerd is geweest. Anders had hij vermoedelijk nog een grotere kloof geslagen qua doelpuntenproductie.

17 april 2019 om 01:01

Messi had vorig jaar en het jaar ervoor ook fantastische seizoenen. Vorig jaar 45 doelpunten, het jaar ervoor 54, won de dubbel, Gouden Schoen, tig keren Motm en ga zo maar door. Qua statistieken doet hij zelfs niet onder voor 2016-2017.

Wat een droom Barca speelde geweldig. Voor Ajax heb ik geen woorden ik had niet eens gedagt dat ze van Real zouden winnen maar ze winnen van f*cking Real en van Juve met CR7 !!!!

Hard werkend United dat op 2 kansen na niets in te brengen had in twee wedstrijden. Gefeliciteerd Barca fans

Finale wordt Barça - Ajax. Schrijf maar op.

Dit wordt het jaar van de Cruijf clubs.

17 april 2019 om 00:38

Cruyff had in de hemel 1 jaar nodig om God uit te leggen hoe het allemaal moet en zit inmiddels zelf aan de stuurknuppel lijkt het ja...haha.

Dit was belachelijk. Precies zoals ik na de wedstrijd van afgelopen weekend al had verwacht kon er wel een streep door deze wedstrijd. Persoonlijk hoopte ik nog op een stunt zoals in Parijs, maar nee. Tegen beter weten in natuurlijk. Na de verloren finales tegen Barca in Rome en Londen (2009 en 2011) hoop ik in vrijwel elke CL campagne op een herkansing om Barca uit te schakelen maar ook nu mag dat weer niet zo zijn, wat is dat toch.

Desalniettemin terechte overwinning voor Barcelona, laat daar geen misverstand over bestaan. Dit United was beschamend slecht en staat met dit elftal simpelweg voor joker in deze fase van de Champions League.

16 april 2019 om 23:21

Naja united van 2009 en 2011 was natuurlijk van een ongekend niveau. Jammer dat het niveau zo is gedaald. United is toch mijn favoriete club in engeland en ik hoop echt dat ze weer op niveau komen. Zo'n groot team en zo'n groot history. Kan city chelsea of wie dan ook echt niet tegen op. United heeft gestreden maar er zat niet meer in. Volgend seizoen weer hopen dat jullie cl halen!

Wat moet je nog meer zeggen over Messi de woorden zijn gewoon op. Dan gaan we het naar over Jordi alba hebben want hoe belangrijk is die jongen. Ik vind het ongelofelijk hoe hij ook maar elke wedstrijd fenomenaal presteert. Hij presteert al lange tijd constant en is super belangrijk voor dit Barcelona. Volgende wedstrijd tegen Liverpool beginnen we thuis wat heel lastig zal zijn voor de return. Genoten vandaag had een 4-0 voorspeld maar 3-0 is ook top.

Dromen mag, maar de treble is dit seizoen voor Ajax

17 april 2019 om 01:18

Ik droom met je mee.

Heerlijk de droomfinale Barca-Ajax kan nog steeds! Messi erg gedreven dit seizoen, een van z'n beste seizoenen. Tot nu toe lijkt het seizoen succesvol te worden voor beide clubs.

Heerlijke wedstrijd van Coutinho! Voor de rest op de eerste 5min na een zeer sterk Barcelona gezien. Dit doet wel dromen van eindwinst.

16 april 2019 om 23:22

Mwah ik durf nog steeds niet te dromen. Heb het gevoel dat barca echt nog niet is getest. De eerste test wordt toch liverpool. Ik ben bang dat het team niet opgewassen is tegen de aanval van liverpool

17 april 2019 om 08:53

Ik zou Porto nog niet volledig kansloos maken...

16 april 2019 om 23:25

Uiteraard heb ik beide wedstrijden gezien, de ene keer Ajax met een schuin oog en dan weer Barcelona met een schuin oog. Maar weet jij waar die Depay-esque viering van het doelpunt van Coutinho vandaan kwam? Het lijkt alsof die jongen met zoveel frustratie rondloopt terwijl hij vandaag toch echt sterk speelde. Was ook echt blij voor hem toen hij zijn karakteristieke doelpunt maakte!

16 april 2019 om 23:36

Coutinho was daarna ook nog aan t schelden, leek erop alsof hij t richting alle criticasters had en niet dezelfde intentie had als Depay met die viering. Voor Depay is het een gebaar richting doofstomme kinderen in Ghana. Check z'n docu, moeite waard.

16 april 2019 om 23:39

Oh, dat zal ik zeker doen. Nam altijd klakkeloos aan dat dat richting de criticasters was, maar dat is blijkbaar niet zo.

16 april 2019 om 23:40

Ik hoop vooral dat het niet naar het publiek gericht was. Het Barcelona publiek heeft normaal niet de gewoonte om een speler te viseren, dus dat lijkt me niet. Sterker nog, naar mijn gevoel werd hij juist erg gesteund de voorbije wedstrijden. Ik denk dat het eerder gericht was naar de pers. Als je vaak zaken moet lezen zoals dat het bestuur overweegt je te verkopen terwijl je er alles aan doet om te slagen bij je droomclub, kan ik er wel inkomen dat het hem even teveel werd. Dit weekend was hij ook dramatisch ingevallen, kan daar ook iets met te maken hebben. Goed, de hele ploeg was er meteen bij om hem een hart onder de riem te steken. We onthouden vooral zijn sterke prestatie vandaag en hopelijk zet hij deze vorm door!

Liverpool wordt zeker en vast een serieuze opgave. Vooral de wedstrijd op Anfield zal zeer moeilijk worden. Maar nu zo snel mogelijk de titel verzekeren en dan kan je steeds je sterkhouders rust gunnen voor deze wedstrijden.

16 april 2019 om 23:51

Precies. Daarom schrok ik ook een beetje van dit gebaar. Het publiek heeft hem juist gesteund, zijn teamgenoten hebben hem juist in staat gesteld om zijn zelfvertrouwen op te bouwen. Om dan op zo'n manier te reageren vind ik nogal ongepast en egoïstisch. Zelfs al zou het richting de pers zijn is het nog steeds niet gepast. Ik ben niet zo'n fan van gebaren als 'haters de monden snoeren' of 'doof zijn voor kritiek'. In mijn ogen is dat een zwaktebod en een teken van een gebrek aan zelfreflectie.

16 april 2019 om 23:53

Nee, Depay legt dat daarin ook uit. Maar ik zag nu pas dat Coutinho ook z'n ogen dicht doen, dus ja who knows hahaha. Maar goed de halve finale is eindelijk weer een feit!

16 april 2019 om 23:57

Blijkbaar heb ik dat dus de afgelopen tijd (in stilte) verkeerd beoordeeld. Ga de documentaire in de loop van de week even bekijken!

Als De Gea zulke dingen doet, is het voor mij weer een bevestiging: Oblak is de beste keeper ter wereld. Hij is zo constant en betrap je vrijwel nooit op een fout. Waar De Gea soms geweldige reddingen verricht, laat hij "simpele" ballen toch door. Dat laatste zie Oblak zelden tot nooit doen.

17 april 2019 om 00:55

Heb je die save van Ter Stegen op het eind gezien? Deze man wordt zelden genoemd als het echt gaat over de allerbeste doelmannen, maar hoort hier toch wel echt bij hoor..

17 april 2019 om 16:21

True, voor mij gaat het dan ook tussen deze twee. Mijn voorkeur gaat echter wel uit naar Oblak, maar dat is mijn mening.

Alleen VvD kan messi van treble afhouden als liverpool en PL wint en CL en mensen dat zwaarder wegen dan alle andere messi stats.

16 april 2019 om 23:35

Bedoel ballon d'or

17 april 2019 om 09:14

Er is nog een Copa America ook hoor deze zomer !

Velen hebben deze match waarschijnlijk (en terecht) gemist door Ajax, maar wat een match speelde Messi weer. Denk dat Jones, Mctominay en kompanen er vannacht niet van zullen kunnen slapen. Ook Coutinho en Arthur speelden een goeie match. Het grote verschil lag voor mij ook in het uitvoetballen, Ter stegen is hier toch echt een van de beste keepers in ter wereld terwijl De Gea na z'n flater niks meer durfde. United jaagde wel soms, maar de bal was ongrijpbaar. Toffe pot!

Gevaarlijkste spelstijl voor Barcelona is Liverpool helaas. Die ploeg kan op zoveel verschillende manieren uit de voeten en het ergste is dat ze via counters gewoon ons kapot kunnen maken. Barcelona moet een geweldig avond beleven om langs Liverpool te komen. Win je die dan moet de finale ook te doen zijn.

17 april 2019 om 00:30

Ik zie Barça wel winnen van Liverpool...

17 april 2019 om 00:49

ik denk het.niet.liverpool is geen utd en vind hun elftal beter maar we zullen het.gaan zien ik hoop op een engelse finale.

Als je Ajax dan zo ziet voetballen dan treur ik toch wel om de manier waarop er bij Barcelona gespeeld wordt.

Messi speelde weer fenomenaal maar heel Barca speelde geweldig. ik vraag me alleen nog steeds af wat De Gea stond te doen bij die 2e goal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Sevilla72
12.Osasuna71
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller43
PedriAanvaller40
NetoKeeper40
A. GriezmannAanvaller40
TrincãoAanvaller40
L. MessiAanvaller41
Jordi AlbaVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3732 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 4 1 0 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

TOTO‘s tips: De eerste Clásico van Ronald Koeman als trainer van Barcelona

Zaterdag wacht voor de voetballiefhebbers één van de grootste wedstrijden op aarde: El Clásico. Dat beide teams nauwelijks voor elkaar onder doen in dit affiche blijkt wel uit de historische cijfers....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren